rintakumin kanssa imetys

tissikumi

hei, minulla on puolivuotias ihana vauva. Imetys sujuu oikein hyvin, maitoa riittää todella hienosti ja vauva on paljon rinnalla. Ainoa "ongelma" on se että vauva suostuu ainoastaan imemään rintakumilla. Synnärillä piti aloittaa rintakumilla, koska vauva ei tarttunut hyvin nänniin ja kumin avulla imetys lähti hyvin käyntiin. Olen yrittänyt kovasti ilman kumia syöttää, mutta siitä seuraa vaan itku ja haluttomuus ottaa rinnanpäästä kiinni. Heti kun kumin laitan rinnanpäälle, imu alkaa.

Onko muilla siis samanlaisia kokemuksia jakaa kanssani? Ja onko rintakumista päässyt jossakin vaiheessa eroon? Joistakin tämä voi tuntua mitättömältä seikalta koska maitoa tulee ja se on pääasia. Mutta, kyllä rintakumin kanssa eläminenkään ei niin mukavaa ole, helpompihan se olisi vaan rinta laittaa suuhun ja antaa mennä... Mutta kiitos jos on joitakin kenen kanssa jakaa sama asia :)

3

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnea imetykseen

      Kiva, että imetys sujuu kumien kanssa. Nauti ikimuistoisista tissittelyhetkistä :) Mulla piti alussa käyttää noita kumeja ja maito lähti sit hirmu huonosti nousemaan. :( Olet varmaan kokeillut aloittaa syötön kumin kanssa ja sit vaan vaivihkaa napannu kumin pois ja ollu niin ku ei mitään? Silleen meillä päästiin ihan kertaheitolla kumista eroon 2kk vauvan kanssa. Varmaan aikamoista nännihämmennystä alussa, mutta sitkeästi vaan tarjoat paljasta rintaa. C-ote on mielestäni paras.

    • qwtrmnbv

      Mulla on kokemus n. vuosikkaaseen asti imetyksestä ja aina kumin kanssa. Synnäriltä lähtien siis kumi käytössä. Maitoa tuli hyvin, jopa suihkuten, enkä kokenut kumeja mitenkään vaikeiksi tms. Aika laiskasti itse yritin kumista eroon, lapsi söi kerran (!) kokonaan ilman kumia, muttei sen jälkeen enää huolinut ilman. Tuttipulloa ei missään vaiheessa oikein ottanut ja puolivuotiaan jälkeen ei missään tapauksessa tuttipullosta enää huikkaakaan. Mielelläni en julkisesti imettänyt vauvaa noiden kumien takia, mutta en tiedä olisinko ollut halukas siihen ilmankaan. Yleensä imetin siis esim. vessassa tms. jos oltiin liikenteessä. Olisi varmaankin ollut helpompaa ilman kumeja, mutta toisaalta rintani ja nännini ovat nyt kuin ennen imetystä, jos siitä saa positiivisen asian :)
      Vaikka en kokenut kumien kanssa touhuamista hankalaksi tai vastenmieliseksi, toivon nyt uuden vauvan kanssa pystyväni ilman kumeja imettämään, ehkä juuri sen takia, että ne piti aina muistaa ottaa mukaan, jne. vauva on siis vielä masussa, joten saa nähdä miten käy!

    • vaikuttaako ikä?

      Millaisissa asennoissa olet kokeillut imettää ilman kumia, onko eroa? Minä sain vieroitettua rintakumista kun vauvani oli 2 kk ja alussa rintaa piti toisella kädellä todella paljon tukea ja "muotoilla" vauvan suuta varten, muuten ei saanut otetta tai ote tipahti. Imetystukipuhelimessa neuvottiin että tätä imetysasennon harjoittelua kannattaa tehdä alussa makuuasennossa koska siinä on helpointa tukea rintaa, ja se piti kyllä paikkansa. Sitten myöhemmin opittiin kyllä syömään sylissäkin ilman kumia.

      Sinnikäs pitää kuitenkin olla, mekin vauvan kanssa harjoiteltiin uutta otetta viikkotolkulla ja välillä aina tuli takapakkia ja pari päivää syötiin taas kumilla vain... Sitten keräsin taas uutta puhtia itseeni että jaksoin jatkaa harjoituksia. Mutta useampi viikko siinä meni. Alussa toisen rinnan kanssa sujui helpommin ilman kumia joten panostin siihen, ja vasta kun sen kanssa sujui tosi hienosti niin sitten alettiin harjoitella toistakin puolta.

      Hyvä puoli siinä että jaksoin kumista vieroittaa oli se että vaikka maitoa oli aiemminkin runsaasti tullut, ilman kumia tuli vielä enemmän (mikä näkyi valtavana hyppäyksenä painokäyrällä), plus ruokailut lyhenivät kestoltaan koska samalla imuvoimalla saikin yhtäkkiä paljon enemmän maitoa kuin kumin kanssa.

      Tuli tässä mieleen että jos vauva on jo puolivuotias niin voiko vieroitus olla vaikeampaa? Hänellä kun voi jo olla asiasta oma mielipiteensä ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8236
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe