Muistaako kukaan M/S Orionin?

fsafsafsafasf

Nyt kun viimeaikoina on puhuttu Namdalingenistä, niin ryhdyin tutkimaan hieman Haminan risteilyalusten historiaa ja mieleen tuli M/S Orion, nykyinen Orient Express.
Kyseisestä aluksesta on myynti-ilmoitus netissä ja mietin että jos katamaraanin hinta on n. reilu miljoona (tiedostan kyllä että se on vuokralla) niin miksei JaPi-matkat voineet jatkaa risteilymenoa vähän perinteisemmällä aluksella.
Olis saattanut onnistua 24h reissut, jonka ansiosta viinan ostaminen olisi mahdollista (myöntäkää nyt pois vaan että jos Namdalingenissä olisi ollut kyseinen juttu mahdollista niin varmasti olisi useampi juoppo mennyt Viipuriin viinanhakureissuille)
Kyseinen alus on hyväkuntoinen ja kaiken lisäksi vielä hintaluokitukseltaan noin 500.000€ luokkaa, kunnossakaan ei ole valittamista.

Meinasin vaan että olisihan se ollut hienoa nähdä värikkään historian omaava M/S Orion jälleen Haminan satamassa, on se ainakin Namdalingeniä nätimpi ja samalla saisi ehkä jopa ihan kunnollistakin risteilytunnelmaa ihan nätillä aluksella, onhan entinen Orion kumminkin Brahen sisaralus ja samalla saataisin palanen Haminalaista historiaa takaisin.

Kuvia aluksesta:
http://www.captainsvoyage-forum.com/showthread.php/497-ex-USS-PCE833-ex-HMS-Kilham-ex-Sognefjord-ex-Orion-ex-Orion-II-ex-Corona-Orient-Explorer-sisters/page13

47

4052

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • manejaeinäy

      Se palanen historiaa sekä tukku rahaa häipyi Orionin mukana etelän merille ja poraukat jäi varttumaan rahojaan Tervesaaren satamaan.
      Toivottavasti tämä uusi paatti ei ole toisinto menneistä.

      • tukia saatu?

        Epäiletkö, että sama toistuu. Onhan se tietenkin aina mahdollista.


      • mukana ollut

        ...kuka jäi varttumaan rahoja?


    • Orient Explorer

      Ei tuolla linkissä ollut Orient Express. Oliko sulla lukihäiriö?

      • fsfafsfasfsfafa

        Ei, vaan inhimillinen aamuyön väsyneessä olotilassa tehty kirjoitusvirhe.


      • gsgsgsagsaga
        fsfafsfasfsfafa kirjoitti:

        Ei, vaan inhimillinen aamuyön väsyneessä olotilassa tehty kirjoitusvirhe.

        ...huoh. Ja toinen virhe.
        yöllinen virhe.


    • voi orion

      Muistan sen nimi olisi voinut olla NS. Orion siinä oli niin pienet hytit, että piti mennä peruuttamalla sisään ja syksyllä oli niin kylmä, että vilustuin viipurin risteilyllä. Ja mikä vielä: Missä sijaitsi paaritiski ja aamupala tarjoiltiin oli miltei pystysuorat raput alas.Kaverini oli lähdössä myös samalla historiallisella paatilla viipuriin, sanoin ettei sinun kannata lähteä siinä on nuo pystysuorat raput, että sinä tulet niistä varmaan luisten alas sikunassa.Sanoi, että vaimo tilasi jo matkan ja niin he lähtivät matkaan. Ja hä tuli raput alas niinkuin arvasin veivät hänet paikattavaksi viipuriin luotsilaivalla. Ja hän tuli takaisin pää paketissa juuri silmät näkyi. Ja sanoi ettei enää mene ns. orioniin koskaan.

      • namdalingen_11

    • namdalingen_11
      • gasgasgasg

        juu... Tuli katsottua koko keskusteluketju kun sattuu kyseinen laiva kiinnostamaan.


    • oliko näin?

      Eikös silloin kun katamaraania vuokrattiin, konsulttina ollut hän, joka aikoinaan omisti Orionin? Käsitinkö väärin?

      • taustat tutkittu

        Kyllä se oli hän, sai myös linnatuomion ja 5 vuoden liiketoimintakiellon syynä kirjanpitorikos ja veronkierto ym.
        Juttu oli lehdessä Joulun alla.


    • Oorioni

      Orion oli ihan hauska ja tunnelmallinen pikku purkki, vaikkei mitään luksusta ollutkaan. Ihan hyvät muistot jäi reissuista.

      • Mä en muita mitään?

        Se on kiva, että jäi hyvät muistot matkasta! ( mä en muista mitää?) Entä muistot omistajasta?


    • ikimuistoisia

      Erittäin miellyttävät, oli asiansa hoitava rehti liikemies, kaikki toimi, ei jättänyt ketää pulaa.

      • skönärihuturainen

        Jep jep, mitä nyt pikkasen jäi palkkasaatavia, mutta rehtiä meininkiä se oli (etenkin suomalaisia) merimiehiä kohtaan. Lämmöllä muistellaan....


      • merenkulkija.

        Rehti? Kerro miten se rehtiys muita, kuin makustajia, kohtaa ilmeni?
        Eiköhän se raha sittenkin ollut se pääasia!
        Taisi joitakin maksuja "unohtua"?


    • "skönäri"!

      Taitaa moni suomalainen merenkulkija muitella oikein "lämpöisesti" sitä aikaa?

      • missseilori

        Ne ajat oli mukavia ajatellen Suomen laivaston moninaisuutta ja linjoja, mukavia muistoja mm. pylväskongilta tai Julian kaupasta tai Rion yöstä. Mutta sen rehdin liikemiehen kelkkaan onneksi eksyivät vaan harvat. niistä ei tainnut kovin hyviä muistoja jäädä.


      • adressi

        Joo, täällähän kiersi erikseen adressi jossa vaadittiin,että Orion saa jatkaa... Oli miehitys (ja sopimukset sekä palkat) mitä vaan. Merimiehenä en siihen nimeä laittanut vaan haistatin pitkät, joka taas sai kapakoiden väen raivoihinsa. Oi aikoja..


    • komiaa se ois

      mutta olishan nyt kiva päästä kunnon risteilylle, haminastakin. eikös siellä muutes ollut filippiiniläinen miehistö?, vai sekoitanko johonkin toiseen jutttuun?

    • juurikahulda

      Eikös ensi kesänä ala Brahe hakemaan porukkaa Haminasta rannikko risteilyille.
      Se voi vaikka onnistuakin, etenkin kun ne ei varmaan tarvi merikonsultin palveluita.
      Mitkään oikeat rytyristeilyt ei varmaan Haminasta ikinä tule onnistumaan. Brahehan on enemmän perheristeilijä. Paitsi että hankala kulkuinen jyrkkine portaineen. Ruoka ainakin oln hyvää siellä.

    • PutkimiesPullinen

      Olin vuonna '88 kesällä töissä Lämpö- ja vesijohtoliike Ollikaisella rööriroopena (ilman asianmukaista koulutusta) ja tein sprinkleriputkiä Orionille. Oli kiireistä aikaa, kun putkimiehet asensivat niitä laivalle.

      Sittemmin voitin Kymenlaakson messuilta (taisi olla '88 syksyllä) pääpalkinnon, eli Viipurin risteilyn M/s Orionilla ja sain parhaimman hytinkin laivalta. No, Viipurin ja tanssi-illan jälkeen löysin itseni alimmasta hytistä, naisen kanssa, joka olisi voinut olla äitini (siis iältään). Noh, muistoksi sain klamydian, jonka onnistuneesti jaoin sitten vielä silloiselle tyttöystävälleni. Josta tulikin sitten exä nopeasti.

      Hyviä muistoja Orionilta! :D

      • juniro

        Voi sie putkimies....aika kultaa muistot, mutta ihan kiva toive/päiväuni sinulla oli. Niitä voi lukea lisää K 18 fantasia palstalta.


    • Tositapahtumatnähnyt

      Juu, ihan kivaa läppää täällä ... Voisiko joku vaikka muistaa tai etsiä sen lehtijutun (pienen tietenkin) kun oikeus totesi että ko. palkkasaatavat josta laivaa jahdattiin niin oli perusteettomat ja vaade meni nurin ...mutta eihän mustamaalaajat halua niitä muistaa eihän? - tuon jutun jälkeen toiminta meni hankalaksi ja lopulta firma nurin ...niin aika normaalia että sitten monen vuoden perästä joitakin laskuja jäi pystyyn, ihan kuka vain yritittäjä ymmärtää asian ainakin ...yrittämiseen liittyy aina riskinsä. Laivaa ja yrittäjää vihattiin siksi kun se toi ensimmäisenä ulkolaisen lipun suomesta operoivaan liikenteeseen ja sen 32 hengen miehistöstä oli 8 filppareita ...sitä pidettiin isona uhkana merenkululle ja siksi sitä vastaan oli todella massiivinen propagandasota jonka seurauksena ei näytä kellään olevan mitään tolkkua mitä oikeasti tapahtui ja mitä ei! :) naurattaa nää höyrypäisten haukkujien jutut kun tietää että ei se niin mennyt ...väittäkää mitä lystäätte. Itse laiva on laivana erinomainen, mutta niin kuin muutama tuossa mainitsi niin mukavuus on -50 luvun reissulaiva tasoa, ei silja serenadea ja on ihan makuasia kummasta pitää ...toinen on uiva hotelli ja toinen on Laiva isolla L:llä.

      • Baarikin paloi

        Saivatpahan epätoivoiset aikamiespojat filippiinoista emäntiä itselleen.


    • orion on hyvä

      Orion näkyy olevan myynnissä miljoonalla dollarilla paraikaa.

      Yksi syy Orionin ongelmiin oli se, että kotkan kaupunki oli taannut eräälle Orionin kilpailijalle 10 miljoonan lainan. Orion piti saada pois markkinoilta kilpailemasta asiakkaista.

    • Viipuriin!!!

      Voi niitä ryyppy reissuja Viipuriin! Oli kivaa mennessä. Oli riehakasta Viipurissa. Takaisin tullessa vasta mukavaa olikin.
      Ostetaan M/S Orion Haminaan ja Viipuriin ryyppäämään.

      • mukana ollaan

        Kannatetaan!!! ...pitkästä aikaan jotakin kunnon meininkiä :)


    • nytmummu

      Toki muistan olin moninaisia kertoja risteilyillä.Silloinkin jonain keväänä kun oli epävarmaa lähteekö vai ei satama oli porukkaa täynänsä ja kyllä se laiva lähti ei jäänyt satamaan vaikka jotain sellaista oli lehdissäkin povattu.Oi niitä aikoja huokaa nyt mummona elelevä sen aikainen matkustaja.

      • kuhan kyselen

        Lähtik se oikeesti satamast vai miks se porukka oli satamas?


      • Mukanna olin usein
        kuhan kyselen kirjoitti:

        Lähtik se oikeesti satamast vai miks se porukka oli satamas?

        Porukka tuli katsomaan että jos se ei pääsekkään lähtemään kun lehdet kirjoitteli ettei pääse lähtemään olis kai ilo ollu katsella pettyneitä matkustajia Mutta Se lähti ja takaskin tuli Olikohan se jotain Vapun paikkeilla.


    • silloinennen

      Taisin olla niin paljon nuorempi kuin nyt koska en huomannut että raput olis ollu kamalan jyrkät taitaa brahessa olla jyrkemmät.Ja joku kirjoitti että hytit oli pieniä kuin se,mutta meillä oli aina kunnon hytit siellä yläkannellakin kun hytin oven avas oli oma kansiterassi siis yhteinen tietenkin kaikkien kanssa mutta kuitenkin.Aika kultaa muistot ilmeisesti kun en kertaakaan ollut ahdistunut siitä että hytti olis ollut liian pieni.

    • ostetta omaks

      MInust toi olis tosi hyvä aidiö ostaa toi potski ihan Haminan omaks. Jos se kerran 500:lla tontsalla lähtis, nii eihän se tartte kun esittää näille tiivitaaville hipsulle ja paille.... nii kaikki olis niinku "uudestaan"... voitas samal keksii vaik noi meren-ja rajankäynnin yhistetyt mm-kisat, kursori lähtis varmast mukaa ja palkkais siihen vaik ton Keijo Konsulentin 178cm, maailman pisimmän kääpiön rojektipäälliköks. Sitte voitas viel vaik keksii sonninuiton em-kisat kaupanpäälle, eli uitettas se sonni vaik sokoksen katolle ja sit suajeltas se loppuelämäks osuuskaupan perinnöks Huimaavalle Haminallelle. Mut nyt mie lähen kakalle....

      • ORIONANISOINTIA juu

        Juu tos on kehitysideaa kyl... ite aattelin kuiteskii et miksei osteta saman tien sit koko orionin lääkevirmaa ja laitettas se tänne huimaavaa haminallee...
        vai miten se meni.... aatelkaas sit kun meil olis ihan oikee lääketehas ORION (itteekii alkaa jo hirnuttaa) ja sit sen lääketehtaan mainospaatti jossa lääkittäs helteisiin läkähtyneitten ihmisten kaikkii vaivoi saman tiän koko kesä, eli ns. orionanisoitais kaikkii jolla on jotain vaivoi, vähintään alkavaa ilmarintaa,
        voi hitsi eiks tää kuulostakkii joltaa,
        nyt peukut pystyy et tää esitys menee viskaalihallinnos läpi et heilahtaa! ORIONANISOINTIA HUIMAAVALLE HAMINALLELLE JA HETI!

        Ps. kyl meiän pormestari pitäs tänne huimanperälle saada, eli aletaan pyytää tota Paijärven jakuaarii, ainutta mun tietämää uppotukkii törmännyttä syvyyssukeltajaa, eli Takkisen Tikuu, 165cm, myös maailman pisimmän kääpiön tittelin, aikanaan voittanutta huimaavan sykähdyttävää ajatushautomoa, eli aivomyrskynsilmää, hartioilllaan kannattelevaa herrasmiästä....


      • jatkoja vaan...
        ORIONANISOINTIA juu kirjoitti:

        Juu tos on kehitysideaa kyl... ite aattelin kuiteskii et miksei osteta saman tien sit koko orionin lääkevirmaa ja laitettas se tänne huimaavaa haminallee...
        vai miten se meni.... aatelkaas sit kun meil olis ihan oikee lääketehas ORION (itteekii alkaa jo hirnuttaa) ja sit sen lääketehtaan mainospaatti jossa lääkittäs helteisiin läkähtyneitten ihmisten kaikkii vaivoi saman tiän koko kesä, eli ns. orionanisoitais kaikkii jolla on jotain vaivoi, vähintään alkavaa ilmarintaa,
        voi hitsi eiks tää kuulostakkii joltaa,
        nyt peukut pystyy et tää esitys menee viskaalihallinnos läpi et heilahtaa! ORIONANISOINTIA HUIMAAVALLE HAMINALLELLE JA HETI!

        Ps. kyl meiän pormestari pitäs tänne huimanperälle saada, eli aletaan pyytää tota Paijärven jakuaarii, ainutta mun tietämää uppotukkii törmännyttä syvyyssukeltajaa, eli Takkisen Tikuu, 165cm, myös maailman pisimmän kääpiön tittelin, aikanaan voittanutta huimaavan sykähdyttävää ajatushautomoa, eli aivomyrskynsilmää, hartioilllaan kannattelevaa herrasmiästä....

        ai nii kyl miunkii pitää kakalle mennä...


    • Kodefaija

      Orion oli laivojen aatelia, samaa tunnelmaa ei Viking XPRS ja muut vastaavat uudet purkit pysty tarjoamaan. Olisihan se hienoa päästä fiilistelemään kyseiselle paatille.
      Eihän se laivan vika ole jos joku ei ole maksujaan hoitanut, siksi en ymmärrä tällaista vihaa Orionia kohtaan.

      • Kodefaija

        Niin siis JOS joku ei maksujaan hoitanut. En väitä että näin on varmasti tapahtunut eikä asia minulle kuulu.


      • jutyrry
        Kodefaija kirjoitti:

        Niin siis JOS joku ei maksujaan hoitanut. En väitä että näin on varmasti tapahtunut eikä asia minulle kuulu.

        Se "joku" ei todellakaan maksujaan hoitanut vaan luikki etelään karkuun.


      • Tositapahtumatnähnyt
        jutyrry kirjoitti:

        Se "joku" ei todellakaan maksujaan hoitanut vaan luikki etelään karkuun.

        ...on eri asia jääkö muista syistä tapahtuneen konkurssin takia maksuja pystyyn vai jättääkö tahalleen maksuja hoitamatta? - ja noihin lehdissä olleisiin juttuihin kommentoin yllä ja alla viesteissä ..kannattaa lukea ne ennen kuin kommentoi mutuja ja huhuja. Jos joku tahalleen jättää maksut pystyyn niin se on vihansa ansainnut mutta tässä tapauksessa tuo taitaa olla kyllä täyttä punsaa ja jostain kuultua juttua ..tai luettua. Vai oliko jotakin todisteita asiasta esitettäväksi.

        ..Sori että kommentoin kärkkäästi, mutta vihaan valehtelua ja huhujen puhumista totuutena. Mutta tosi asiat kyllä haluan mielelläni kuulla enkä niihin väitä vastaan ...varmaan on paljon huonojakin juttuja Orionista, mutta kunhan on totuuksia. ...olen vain nähnyt kuinka totuutta "taivutetaan" valitettavasti.


    • Koden Faija

      Joku ≠ Orion

    • Tositapahtumatnähnyt

      taas nää "luikki karkuun" syyttelijät täällä ...tässä aiemmin postasin ihan oikeaa tietoa tuosta (24.1.2013), mutta jotkut nyt on niin hiton vihasia syystä josta en tiedä tai tarkoituksella pistää tuotaa punsaa tänne, niin kuin niin moni ...tiedän sen verran että maksut oli maksettu ihan kaikki, mut ne mistä syytettiin niin kaikki kaatui oikeudessa perusteettomina ...Orion vain tahdottiin tiettyjen tahojen puolesta pois suomesta ...taisi tehdä tuolloin liian hyvää katetta? ...olen nähnyt tuon oikeudenkäynnin pöytäkirjat ja on kyllä niin törkeä hyökkäys vähän karkealinjaista ja ei kaikkia mielistelevää pienyrittäjää kohtaan että voi hitto sentään. Oikeat jymyjutut löytyy kyllä siitä kiristämisistä ym. mitä ko. yrittäjää kohtaan tehtiin AY:n ja muutaman muun toimesta että olisitte ihmeissä mitä "laillisesti" suomessa 80-90 luvulla politiikan nimiin sai tehdä. Olen ollut todistamassa tuota ihan paikan päällä.

      Sen verran olin duunissa tuolla silloin että vois vaikka kirjan kirjoittaa, mut en tiedä nauraako vai itkeä kun katsoo näitä kommentteja ...totuutta ei monessa nimeksikään ...toistaa vaan vanhoja lehtiartikkeleita ym. jotka eivät kovin kauniisti asiaa ja totuutta kohdelleet. Esim: Olin laivalla käymässä kun se oli Riga - Slite linjalla ...laiva oli daugava joen rannalla paksuissa jäissä talvimakuutuksessa ...ja kun tulin kotiin niin Paikallinen Kotkan lehdistö kirjoitti että Orion oli tehnyt juuri tuona viikonloppuna "kyseenalaisia risteilyjä Viron mafialle" ...Suivi niin että soitin toimitukseen, mutta korjaukseen sanoivat että katsotaan asiaa... ...katsovat sitä vielä tänä päivänäkin, mutta valetta ei ole oikaistu ...tällaista juttua on Orionista sivut väärällään... Ja tämäkö muka oikeusvaltio ...Pahempi kuin venäjä...

      Toivottavasti joku tekisi Orionin suomen ajoista dokkarin ...sellaisen mitä OIKEASTI TAPAHTUI eikä sitä mitä väitetään tapahtuneen... Oli siinä vaan niin kova vääntämisen meininki että säälittää tämä P:n puhuminen. Ei sitä uskoisi kukaan näistä fanattisista besserwissereistä, mutta tulisipa ainakin totuus julki ...vai onko vielä liian aikaista poliittisesti julkaista tuollaisia totuuksia?

      • uurion

        Käy nukkumaan ja rauhoitu ettei verisuoni katkea päästä...:)


      • Tositapahtumatnähnyt
        uurion kirjoitti:

        Käy nukkumaan ja rauhoitu ettei verisuoni katkea päästä...:)

        Jep ...hyvä idea :)


    • Anonyymi

      Mä ainakin muistan aluksen siinä oli eräs homo mies työssä mutta hänen nimeään en enää muista,olen etsinyt paoereistani hänen nimeäön mutta se kadonnut

    • Anonyymi

      Siin Orionis oli mun rakastaja töissä eräs homomies jonka nimeä en enää muista,oisko ollut Petri? En tiedä,mutta kaipaamaan jäin

    • Anonyymi

      Orionissa oli alkuperäiset sotalaivan koneet tallella vrt Kristina Brahen 6:n solmun kikottimiin, koneista piti välillä putsata karstat ja kotkalaisten päästyä rinnalle Orionin kapteeni työnsi kahvat eteen, mitä tuo meni WAP-tehoilla 26 solmua, KB jäi pisteeksi horisonttiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe