Nykiin viikoksi

Ellu I.

Tarkoitus matkustaa siis Nykiin viikoksi, ei vielä varattu reissua. Mukana 6v lapsi.
Ajattelin että tekisimme
-bussi sight-seeingit, ilmeisesti menee eri reittejä vai onko joku joka menee vähän joka puolelta Nykiä? Jos eri reittejä, mikä reitti paras?
-laivareissu, pari tuntia, jossa näkisi koko kaupunkia mereltä käsin ja siinä Vapauden patsaan (emme ajatelleet itse patsaalle mennä)
-mikä/mitkä kadut/kaupunginosat ne, joissa eniten näkemistä?
-mikä museo olisi sellainen, joka kiinnostaisi ehkä aikuisten lisäksi lasta?
-mikä paras katu shoppailla huom kohtuuhintaan eli enemmänkin siis H&M tyyppisiä myymälöitä, ei Versacea...
-mikä kaupunginosa paras hotellin paikalle, josta helpot yhteydet?
-niin varmaankin Empire State Buildingissa käymme
-jotain muuta?
kiitos

-

7

389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3646436dded

      Circle Line laivareissu ehdottomasti. Puoli kierrosta riittää hyvin.
      2-Hr Semi-Circle Cruise
      http://www.circleline42.com/new-york-cruises/browse.aspx?type=&groupid=1

      Museum of Natural History ehdottomasti. Lapsille ja aikuisille.

      Empire State Building. Kannattaa ostaa liput etukäteen netistä.

      Shoppailuun esim. 5th Avenue ESB:ltä Central Parkiin. Kalliittaa kauppoja mutta myös edullisempia.

      Lapsi kannattaa viedä FAO Schwartz-lelukauppaan. Mieletön paikka.

    • alkuperäinen.

      KIITOS hyvistä vinkeistä!

    • ninni7000

      Just tänään aamulla palasin kahden viikon reissulta, joten voin vähän antaa vinkkejä.
      Busseista Grey Line on suosituin, ja veikkaan että lähtöjäkin on tiheämmin kuin muilla. Heillä on neljä eri reittiä, joista jokainen maksoi aikuiselta muistaakseni 44 dollaria, mutta kun ottaa 48 tunnin lipun, saa tuossa ajassa käyttää kaikkia reittejä niin paljon kuin haluaa, eli voitte mennä päivällä nähtävyyksille ja hypätä kyydistä niin downtownissa kuin uptownissakin suosituimpien nähtävyyksien kohdalla (paljon pysäkkejä), ja lisäksi ajella Night Loopin eli iltakierroksen (ei voi hypätä pois) sekä Brooklynin kierroksen (ei voi hypätä pois). 48 tunnin lipun hinta on 54 dollaria per henkilö, plus verot n. 9%.

      Kävimme Circle Linen 3h risteilyllä, joka kiersi koko Manhattanin. Risteily on ihan mukava, mutta eipä siellä yläkaupungin puolella enää hirveästi nähtävää ollut, eli sellainen 2h risteilykin riittää varmaan ihan hyvin, se tekee "uukkarin" puolivälissä saarta ja palaa takaisin samaa reittiä. Circle Line lähtee laiturista 83 (ei pääse julkisilla ihan viereen eli taksikuskin voi pyytää viemään Pier 83 jos ei jaksa kävellä). Vapaudenpatsaan näkee näillä risteilyillä, tai sitten voi mennä ilmaiselle Staten Island Ferrylle, joka siis vie Staten Islandille. Lautat lähtevät Battery Parkista. Reitti kulkee Vapaudenpatsaan läheltä ja saa hyvät kuvat ilmaiseksi. Staten Islandilla emme käyneet nähtävyyksiä katselemassa vaan palasimme lautalla takaisin (välissä pitää aina poistua ja mennä uudestaan lauttaan) mutta käsittääkseni Staten Islandillakin on paljon nähtävää.

      Halpoja ostospaikkoja löytyy ainakin Empire State Buildingin läheltä 34streetiltä, jossa on nimenomaan H&M, sitten vieressä Macy's, josta voi infosta hakea passia näyttämällä 10% alennuskortin, ja Macy'sillä näytti kyllä muutenkin olevan hyviä tarjouksia vaikka kalliitakin tuotteita löytyy. Ihan vieressä on myös JCPenneys, jossa on tosi edullisia perusvaatteita ja elektroniikkaa.

      Edullisia ja hyvännäköisiä vaatteita ostimme Filene's Basementista, ainakin kaksi liikettä on Manhattanilla. Toinen Union Squarella, ja toinen 79streetin ja oisko ollu Broadwayn kulmassa (en tullu tarkkaan kattoneeks kun noustiin metrosta kadulle 79streetin pysäkillä niin kauppa oli heti siinä. Tosi isot kaupat, laajat valikoimat miehille ja naisille (varmaan myös lapsille, vaikka en tullutkaan katsoneeksi).

      Luonnontieteellinen museo on tosi hyvä kuten edellinen jo mainitsikin. Lisäksi me kävimme Intrepid Sea, Air and Space Museumissa, eli valtavan kokoisessa lentotukialuksessa. Siellä on paljon nähtävää avaruuskapseleista sukellusveneeseen ja paljon niitä lentokoneita joita aikanaan on sodassa käytetty. Lisäksi vielä löytyy Concorde ulkoa. Sisällä lapsille tosi paljon kaikkea, sai kokeilla avaruushanskojen kanssa toimimista, oli 4D-esityksiä, lentosimulaattoria, pääsi makaamaan avaruuskapseliin jne. Aikuisten lipun hinta oli 24 dollaria plus verot.
      Ai niin, ja Museum of Natural Historyyn on suggested donation, kuten muutamaan muuhunkin paikkaan, eli ehdotetaan aikuisille lipun hinnaksi 16dollaria mutta sisään pääsee vaikka dollarilla. Itse maksoin kympin kahdesta aikuisesta sisäänpääsyyn.

      Kulkuyhteydet kannattaa lähinnä katsoa sen mukaan että on metroasema lähellä (viikon rajaton lippu aikuiselta 29 dollaria). Meillä oli hotelli tosi lähellä Grand Central Stationia, joka oli siitä hyvä että sieltä lähti muutamakin eri metrolinja, mutta kyllä metrojen vaihtaminenkin on helppoa.

      Central parkissa kannattaa käydä katselemassa, siellä on mukavan leppoisa tunnelma. Siellä on myös lasten eläintarha, josta en kyllä tiedä millainen on, kun en itse käynyt. Keskuspuiston lammelle voi vuokrata soutuveneen ja tehdä venepiknikin koko perheen kera.

      jatkuu...

      • ninni7000

        Times Squarella oli tosi paljon nähtävää ja melkoisia kauppoja. Mm. 3-kerroksinen Toys'R'Us -kauppa, jossa korkea maailmanpyörä sisällä (samassa paikassa myös hienon näköinen liikkuva iso dinosaurus sisällä), M&M kauppa (sekin kolmekerroksinen) sekä tietysti paljon NY-tuotteita myyviä turistikauppoja. Joka ilta Times Squarella bongasimme erilaisia hahmoja, mm. Spidermanin, Hello Kittyn, Paavo Pesusienen jne, joiden kanssa pääsi samaan kuvaan antamalla pienen tipin. Näistä varmaan lapsi tykkää. Lisäksihän tuolla on mm. Madame Tussaud, Ripleyn usko tai älä jne..

        Empire State Building on varmaan legenda, ja siksi moni haluaa siellä käydä. Itse valitsin näköalapaikaksi nettijuttujen perusteella Rockefeller Centererissä olevan Top of the Rockin. Sieltä sai hyviä kuvia juurikin Empire State Buildingin silhuetista, keskuspuistosta jne. Mutta en osaa sanoa oliko valinta oikea kun en tosiaan ESB:ssä käynyt.

        Googlaamalla sanat "new york smart save" tulet sivustolle jossa käsketään tulostaa viivakoodi alennuksia varten. Se tosiaan toimi! eli monessa paikassa säästimme n. 20% vain tuota koodia näyttämällä (eikä tarvita kuin yksi tuloste niin koko perhe saa alennukset). Siinä sivun alalaidassa on ne paikat joista alennuksia saa, mm. juuri nuo risteilyt, madame tussaud jne.

        Lisäksi kannattaa vilkaista standit, esim. tuolla Circle Linen edustalla on turisteilla mainosständi, jossa myös paljon alennuslippuja, joilla säästää yleensä n. 5 dollaria pääsymaksuista. Kaupunki on nimittäin melko kallis, ja jo ruokaan uppoaa helposti paljon rahaa kun hotelleiden hintoihin ei kuulu edes aamiaista, joten noita alennuskuponkeja kannattaa poimia mukaan.

        Huh, tulikohan siinä kaikki :)


    • öövini

      bronx zoo on kanssa ihan käymisen arvoinen paikka, itse kävin siellä helmikuussa, silloin oli paljon elikoita "talvisäilytyksessä", mutta silti riitti nähtävää.

    • KIITOS terv alkuperä

      AIVAN MAHTAVIA VINKKEJÄ, tosi hienoa kun jaksatte laittaa tänne ja näin kattavasti!!!!!

    • matkailija-x

      Aika kattavia vinkkejä on tullut. Jos mereltä haluaa nöhdä ilmaiseksi Manhattania, vaihtoehtoina ovat Staten Islandin ja Governor's Islandin lautta(GI vain pe-su) ja Brooklynin vesitaksi Ikeaan viikonloppuisin (muuten 5 EUR/suunta).

      Hyvä, edullisempi ostoskatu on Broadway Herald Squarelta Sohoon. Kaikki ketjuliikkeet löytyvät kadun varrelta.

      Times Square on nähtäv iltavalaistuksessa, mutta hotellia en siltä ottaisi, meteli ja ihmistungos on valtava, joka kulmalla tyrkytetään kiertoajeluja ja mainoslappusia. Pari viime reissua olen asunut Tribecassa, hyvät metroyhteydet, paljon ravintoloita, kauppoja yms. ja aito asuinalue, ei vain hotelleja, ketjuravintoloita ja toimistoja.

      Jos kesällä aiotte matkustaa, huomioittehan, että sää voi o lla todella kuuma etenkin heinä-elokuussa. Heinäkuussa lämpötila oli pahimmillaan 42 C, metroasemilla vielä kuumempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe