Tein Kauppalehdessä 20.000 € haamuostot

Ostan 2012 huhtikuu?

"Ostin" 23.6. Kauppalehden pörssityökalulla 17:aa suomalaista osaketta, kahta ruotsalaista ja yhtä pohjoismaista rahastoa, noin 1.000 €:lla kutakin. Mielenkiinnolla seuraan, mikä tuon salkun arvo on puolen vuoden päästä. Tällä hetkellä vajaa puolet osakkeista on miinuksella, kokonaispotti on vajaa satkun plussalla.

Oma veikkaukseni on: Koko potti tulee vähintään 20% alas lähtötasosta.

26

521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ostan 2012 huhtikuu?

      Laskua pukkaa!! Haamusalkkuni saldo on tänään jo -216,30 €. Ainoastaan 8 instrumenttia on enää plussalla.

    • Ostan 2012 huhtikuu?

      Tämän päivän haamusalkun arvo -1 172,43 €... Neste Oil "listaykkösenä" -21 % pudotuksella!

    • Oraakkeli22

      Pidä meidät ajantasalla, veikka 6 kuukauden sijoituksen jälkeen jäljellä olevan n. 60% alkupääomasta = 12 000 e

    • Ostan 2012 huhtikuu?

      Huh-huh... näyttää siltä, että veikkaukseni toteutuu nopeammin kuin uskoinkaan! Alle -10 % tippujia on jo 9 kpl, alle -20 % kerhossa jo 3 osaketta. Tässä vaiheessa voisin julkaista haamusalkkuni sisällön:

      - Ahlstrom 66 kpl
      - Fortum 52 kpl
      - Kone 24 kpl
      - Metso 28 kpl
      - Neste Oil 98 kpl
      - Nordic Mines 150 kpl (Stockholm)
      - Opcon 782 kpl (Stockholm)
      - Orion A 59 kpl
      - Outokumpu 119 kpl
      - Outotec 28 kpl
      - Panostaja 841 kpl
      - Pöyry 105 kpl
      - Sanoma 85 kpl
      - SRV Yhtiöt 175 kpl
      - Talvivaara 219 kpl
      - TeliaSonera 198 kpl
      - Uponor 96 kpl
      - Vaisala A 46 kpl
      - Wärtsilä 46 kpl
      - Skagen Vekst (rahasto) 5,881 osuutta.

      Salkku on poimittu melko "mutu-tuntumalla", eli en omaa mitenkään vahvaa sijoittajataustaa. Kyseisten instrumenttien hintakehitystä ja vakautta olen jonkin aikaa seurannut. Salkkuun on tarkoituksella otettu muutamia hyvinkin riskipitoisia, suuren kasvupotentiaalin mahdollistavia osakkeita ja vastapainoksi ns. vakaita osakkeita. Rahastoksi valitsin Skagenin ihan sen vuoksi, että firma on pärjännyt erinomaisesti sijoituspolitiikallaan ja toiseksi en usko "sadan rahaston" yhtiöihin.

      Olisi mielenkiintoista saada jonkun asiantuntijan näkemys/ analyysi salkkuni sisällöstä...

      No, tämän päivän saldo taas koko potille: -2 246,58 € (- 11,25 %)

    • e

      ei tarvi seurata,
      jos keskimäärin ostit, 86-8 laskee, 1-2 nousee,

      eli tappiota tulee,

      nyt on aika kun ei kannata säilyttää,
      mutta kyllä voi ostaa ja myydä,
      viimekuussakin tuli tulosta/tuottoa yli 14 % - verot.

      tärkeintä on osata myydä-

    • ringaling

      Toivottavasti tuohon koriin ei kuulu Fiskarsin osakkeita! Siinä yrityksessä Johtajat ovat niin lahjottuja että varmasti tuntuu yrityksen taloudessa! Jos vain Yrityksen ylin johto hieman seuraisi alempia johtajia, ja niiden tekemiä sopimuksia, niin törkyä alkaisi löytyä! Ja tuntuu tuon yrityksen kanssa olevan vielä sellainen seikka, että vaikka siellä toimihenkilöt vaihtuu, niin samat lahjovat yritykset pysyvät toimittaja listalla! Tämä on vain yksi pörssi yritys jonka alemmat johtajat käyttävät häikäilemättä hyväkseen asemaansa ja hankkivat lisätuloja hämärillä sopimuksilla! siitä suosta ei nousta tulosta tekemään!

    • Ostan 2012 huhtikuu?

      PAM!!! SIIHEN SE RYSÄHTI. Tämän aamun avauksessa potti -4 162,14 € eli -20,84 %!!! -20 % alittajia on peräti 12 kpl. En olisi uskonut pudotukseen näin rajulla aikataululla, mutta odotan ehkä silti kevääseen. Rajua pudotusta voi toisaalta seurata raju nousukin, joten ostojen oikea-aikaisuutta pitää seurata nyt hyvin tarkkaan. Jospa aloittaisin ostot vähin erin jo tämän vuoden puolella, niin kokonaisuus tuskin kovin heikolle hapelle pääsee...

    • Ostan 2012 huhtikuu?

      Mielenkiintoista nähdä, miten FED:n huominen kokous vaikuttaa teollisuusosakkeisiin. Tämän päivän arvo haamusalkulle -3 839,50 eli -19,22%. "Miinus kolmenkympin kerhossa" on Metso ja Neste Oil.

    • Ostan 2012 huhtikuu?

      Turbulenssia! SRV yhtiöt siirtyi myös miinus komekymppisiin. Kullan hinnannousu silmänkantamattomiin ilmeisesti nostaa Nordic Minesin hintaa, tällä hetkellä noin 8,6% nosteessa. No, yhtiö on uusi ja syksyllä alkava tuotanto näyttää, miten osakkeen käy. Voi olla, että jään tämän osakkeen nousubuumista, jos siirrän ostot kevääseen. Koko haamusalkku nyt -20,95%.

      • turbulerssi

        villi veikkaus: pörssi laskee perjantai-iltaan mennessä reippaasti.


      • nousukiito
        turbulerssi kirjoitti:

        villi veikkaus: pörssi laskee perjantai-iltaan mennessä reippaasti.

        villi veikkauksesi män ******elleen...


    • lottoaja

      Tein vuoden alussa 100 kpl haamulottoa, miinusta tällä hetkellä yli 92%, kyllä osaa harmittaa. En usko lottoon, enkä osakkeisiin

    • Ostan 2012 huhtikuu?

      Hyvien markkinauutisten siivittämänä pudotusta enää -12,5%. No, tämän nousun pitkäkestoisuuteen en edelleenkään usko. Viimeistään marras-joulukuussa ollaan näkemykseni (?) mukaan taas liukumäessä. Pidän kiinni visiostani: ostan keväällä.

    • Ostan 2012 huhtikuu?

      Hienoisen nousupyrähdyksen jälkeen suunta on taas punaiselle (joka pörssissä on pakkasta). Kokonaispotti vajaa 3.000 € pakkasella eli n. -14,9%. Eiköhän varsinainen alasajo lähde pikkuhiljaa liikkeelle, sen verran tuhdisti negatiivisia ja pessimistisiä uutisia tulee maailmalta.

    • Ostan 2012 huhtikuu?

      Tämän päivän "enpä-tuota-tiiä-tota-noin" -pörssipäivä on hivuttanut pottia taas lähelle odotettua -20 %:a (itseasiassa aamupäivällä kävikin). Uusia kolmenkympinkerholaisia ei vielä ole tullut, saa nähdä tuleeko loppupäivästä. Nyt -30% alle on Metso -32%, NesteOil -31% ja Uponor -32%. Rajalla lipoo Outotec -28%:ssa. Seuraavaksi sukeltajaksi veikkaan Talvivaaraa tai Ahlstromia.

    • Ostan 2012 huhtikuu?

      Kolmikymppisiin liittyi tänään veikkauksestani poiketen Pöyry. Ruotsalainen kaivosyhtiö Nordic Mines on pitänyt arvonsa parhaiten, tällä hetkellä vain -3,44% luisussa. Pörssin pieni nousupyrähdys aiheuttanee lähitulevaisuudessa rajumman laskupiikin?
      Haamusalkku nyt -20,62 %.

      • Ostan 2012 huhtikuu?

        Ainiin, suurin sukeltaja on senttiosake Opcon on -45,1 %.


    • Harr.sij.

      Satuin itsekin tekemään 21.6.11 samantapaisen sijoituksen noin 10000eurolla. Oma salkkuni on tänään vajaat 18 prossaa miinuksella. Suurin pudottaja UPM lähes 29 pros.

      Että se niistä osakesijoituksista ainakin lyhyellä aikajänteellä. Nyt kuitenkin kannattaisi harkita oikeita ostoksia, tuskin kurssit enää kovin paljoa tästä laskee?

    • Pitkät tähtäimet

      Ja minun salkkuni arvo on noussut viime vuoden elokuusta yli 20 % palkkatuloista tehtyjä lisäpanostuksia laskematta. Tässä viimeisimmässä kuukaudessa ei ole kehumista, mutta vuoteen on mahtunut paljon parempaakin.

    • Ostan 2012 huhtikuu?

      Eilisen kaupankäynnin tulos: 7 salkun osaketta "kolmenkympin kerhossa": Metso, Neste Oil, Opcon, Outokumpu, Pöyry, SRV ja Uponor. Kultakaivosyhtiö Nordic Mines pitää hintansa ja pintansa... Myös TeliaSonera ja Kone ovat melko stabiileja, pudotusta alle 10%.

      Mielenkiinnolla odotan, miten Kreikka-kriisi kulminoituu HEX:iin.

    • Zorbas soittelee

      Kulminoituu juuri näinä päivinä, kun pelko on vallalla. Sitten kun Kreikan konkurssi todella tapahtuu, pystytään selkeämmin arvioimaan mitä se merkitsee. Markkinoilla nyt poukkoileva lammaslauma huomaakin ehkä, että metsässä vaaniva susi oli vain naapurin villakoira.

      • hyperlauantai

        Erinomainen vertaus :) Tosin se oikea susi voi vaaniakin kauempana tätä villakoiraa, joka on johdattanut lampaiden luo...


    • erno.

      haamuiostotkin pitäätehdä hyvin harkiten ja vakavassa mielessä, muuten ei opi, eikä yhdestä voitosta kannata liikaa innostua.

      mäinä aikoina pitää olla nopeat ja edulliset tavat toimia jos voittoa pukkaa.

    • Ostan 2012 huhtikuu?

      Haamusalkun arvo on jo -25,04%! Vain yksi (TeliaSonera) instrumentti on pysynyt alle -10% pudotuksessa. Nelikymppiset on paukkuneet jo Opconilla ja Pöyryllä, Metso ja Neste Oil pyrkivät joukkoon tummaan... Pahin romahdus näyttäisi tulevan jo tämän vuoden puolelle, joten saa nähdä, myöhästynkö parhaasta ostohetkestä. Ostostrategiani on yhä keväässä 2012...

    • Ostan 2012 huhtikuu?

      Tässäpä onkin vierähtänyt aikaa edelliseen kommentointiin. No, salkku on heilunut tasaiseen tahtiin, mitään todella radikaalia ei ole ollut havaittavissa.

      Tällä hetkellä salkun sisältö on hyvin mielenkiintoinen, mikä osaltaan vakuuttaa itseäni siitä, että se on riskien suhteen tasapainoinen:
      - 5 yhtiötä on pudottanut arvoaan alle 10%, suurin osa näistä noin 2%.
      - 2 yhtiötä on pudottanut arvostaan yli 50%, toinen edustaa teknologiaa (pudotus lähes 80%) ja toinen perusteollisuutta
      - 4 yhtiötä on pudotusluokassa noin 30%
      - loput 9 instrumenttia on pudottanut arvostaan noin 15 - 23 %.

      Koko salkun arvo on nyt -22,47%. Välillä salkku kävi jo -18%, mikä hetkeksi laittoi jo miettimään, olenko arvioinut kuitenkin väärin. Eurouutiset vahvistavat käsitystäni siitä, että nyt olemme kuilun reunalla ja valitettavasti jyrkähköä pudotusta on vielä luvassa. Saattaa olla, että huhtikuu on jopa liian aikainen ostoajankohta? Tällä hetkellä uskon kuitenkin vielä huhtikuuhun.

    • Ostan 2012 huhtikuu?

      Noniin... haamusalkku on reilut 20% pakkasella, enää vain Wärtsilä ja Outotec on pinnalla (jälkimmäinen niukasti).
      1. Ennusteeni osui melko nappiin, no, välillä salkku on käynyt -25%:ssakin, eli mahdollisuuksia on ollut.
      2. Näyttäisi siltä, että nyt alkaa uusi laskuralli, joten ostopäätös siirtyy kuitenkin ehkäpä kesäkuulle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe