Lappeenrannan energia

Pimmee immeminen

Mistäs joihtuu että sähkö nousee, nousee vaan? Paljonko L-rannan energian pomot pistää omaan taskuunsa!! On se ny saakeli kun sähkönoussu vuodessa koko ajan,vaikka itse vähennän kulutusta koko ajan,kaik on nii energiaasäästävää ettei vois enempi olla!!Nyt tuli taas muutama kymppi lisää!!Palkka juu se nousee aina jotain 0,000 jotain ja sähköomistajat vetää kunnon opitot!!MUA OTTAA KAALIIN JO!!Missä ne helvatan päättäjät,niistäkään mihinkään.Kreikkaan ja Portugaliin kyllä sysätään miljardeja,helvata ei tavallisella työntekijällä kohta oo varaa enää käyttää sähköä!!En kerkee ees pierasta ni jo Lappeenrannan energiaa korottaa maksjujaan.!!

44

2245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuluttaja......

      Ainahan voit rakentaa oman voimalan ja laittaa pystyyn oman energiayhtiön. Jos saat tuotettua halvempaa sähköä niin lupaan ostaa sähköni sinulta.

      • 0wrihv

        Jokainen voisi tuottaa sähkönsä halvemmalla kun energiavero puuttuisi.

        Esimerkiksi öljypolttimen vaihtaminen auton moottoriin olisi yksityiselle todella kannattava investointi jos vain olisi käyttöä kaikelle sen tuottamalle sähkölle.

        Tämä on esimerkkinä siksi, että siten pystyy helposti tuottamaan hyvälaatuista energiaa

        Myyminen sitten onkin hankalampaa...


      • Maasta otat sinä läm

        Eipä onnistu oman voimalan pystyttäminen noin vain. Jos näin olisi, voimaloita olisi kaikkialla. Tässä maassa monopoliyhtiöt pitävät huolen siitä, ettei edes pienen luokan kilpailijoille anneta mitään mahdollisuuksia. Ympäristöhörhöjen ylitsepääsemättömällä tuella. Oikeat poliitikot Pekkarisen johdolla on syötetty, juotettu ja myssytetty vastustamaan kaikkea, mikä muualla maailmassa luo satojatuhansia uusia työpaikkoja uusiutuvan saastuttamattoman energian tuotannossa.


    • bisnestä yhteisillä

      Maksa nyt kiltisti vaan.
      Ne rahat menee kaupunkiyhtiöiden "liiketoimintaan", siis poliitisesti kokoomuksen tukemille "liikemiehille".

      Maksa että kaupunkiyhtiöt voi hyvin ja voi hukata rahaa eri projekteihin, lentokentälle, yms huuhaa toimintaan...

    • ......

      Miks ihmeessä siun pitää ottaa se sähkö Lpr:n energialta?!?!
      Onhan näitä sähköfirmoja pilvin pimein tässäki maassa, kannattaa kilpailuttaa sähkön hinta ja valita se, mistä saat halvimmalla tai ees halvemmalla! Itellenikii tulee sähkö iha muualta, heillä ku on edullisempi hinta.

      • cohl diokside

        Eihän sitä sähköä lappeenrannan energialta tarvitse ostaa, silti sähkölaskut kallistuu kiihtyvää vauhtia. Hintakilpailun ulkopuolelle jätetty siirtomaksu on takuu siitä, että hintoja voidaan korottaa kaupungin rahapulan vaatimalla määrällä. Lisäksi sähkövero tietenkin.


    • pimmee immeinen

      missä niitä halvempia,siis siirtomaksuineeen

      • ......

        Käsitykseni mukaan siirron hoitaa jokatapauksessa edelleen Lpr:n energia, vaikka sähkö tulis muualta. Näin ainakin omalla kohdallani.


      • Energiamies
        ...... kirjoitti:

        Käsitykseni mukaan siirron hoitaa jokatapauksessa edelleen Lpr:n energia, vaikka sähkö tulis muualta. Näin ainakin omalla kohdallani.

        Käsityksesi on väärä sillä monet yhtiöt tuovat sähkön suoraan ovelle saavissa.


      • Hevoswatti vai kilov
        Energiamies kirjoitti:

        Käsityksesi on väärä sillä monet yhtiöt tuovat sähkön suoraan ovelle saavissa.

        Kokemukseni mukaan muut yhtiöt eivät tuo sähköä ovelleni, kuin akkukauppiaat. Nekin maksua vastaan.


      • kjdigjpigerip
        Energiamies kirjoitti:

        Käsityksesi on väärä sillä monet yhtiöt tuovat sähkön suoraan ovelle saavissa.

        :D


      • Kyläkyylllä
        Energiamies kirjoitti:

        Käsityksesi on väärä sillä monet yhtiöt tuovat sähkön suoraan ovelle saavissa.

        Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa.


      • Asiallisuutta
        Energiamies kirjoitti:

        Käsityksesi on väärä sillä monet yhtiöt tuovat sähkön suoraan ovelle saavissa.

        Aivoton kirjoitus........ I


    • Sester KK

      Sähkön hinnassa ei ole tapahtunut mitään suuria muutoksia. Sen sijaan siirrosta tulee jostain syystä koko ajan kalliimpaa. Itse asiassa sähkö on tällä hetkellä melkoisen edullista.

      • Voltti Ohmi

        Sähkö on tällä hetkellä melkoisen edullista. Kyllä sen sähkölaskun loppusummasta mielestäni tulee arvioida sen sähkön kokonaishintaa. Periaatteessahan sen sähkön voisi antaa ilmaiseksi, mutta laskuttaa se sitten siirtomaksuina sen mukaan, mitä kaupungin kassa tarvitsee lisätuloja. Verot, alv ja sähkövero siihen tietenkin lisättynä. Vain Suomessa veroa voi periä myös verosta.


      • agg.. re.. kaattori
        Voltti Ohmi kirjoitti:

        Sähkö on tällä hetkellä melkoisen edullista. Kyllä sen sähkölaskun loppusummasta mielestäni tulee arvioida sen sähkön kokonaishintaa. Periaatteessahan sen sähkön voisi antaa ilmaiseksi, mutta laskuttaa se sitten siirtomaksuina sen mukaan, mitä kaupungin kassa tarvitsee lisätuloja. Verot, alv ja sähkövero siihen tietenkin lisättynä. Vain Suomessa veroa voi periä myös verosta.

        Ja mitä loistavinta liiketoimintaa, energialaitos saa ihan laillisesti laskuttaa asiakkaitaan arviolta, vedellä vaikka hihasta veloittamiaan summia. En keksi, voiko kukaan muu toimia tällaisella summamutikka- otteella, on palveluita joista maksetaan mittayksikölleen päivän hinta, ei enempää eikä vähempää. Takaisin energialaitos ei liikamaksuja palauta, vaikka yleensä normi kaupankäynnissä saa ylimäärän takaisin. Energialaitos pimittää rahaa, joka ei heille palvelun myynnistä edes kuulu.

        Ja.. varmaan on osunut muittenkin kohdalle.. ai varjele, jos noitten arviolta maksuun pantujen laskujen maksu myöhästyy.. Ei mene muuten kovinkaan kauan, kun jo alkaa perintätoimistosta kirjettä pukkaamaan. Eikä kovin kauaa siitä, kun tuleevat napsasemaan piuhat poikki. Perintä kyllä toimii, vaikkei ajatasainen ja oikea, maksu kulutuksen mukaan meneekin ihan arviokaupalla.


    • helppoa

      energiamarkkinavirasto.fi Tuolla on helppo vertailla.

    • eisähköööö

      Ei tuu laskua,SAIMAANHARJULLA sähköt piokki
      tällä hetkellä !! SYY EPÄSELVÄ !! Ollut poikki
      jo noin varttitunnin,eli tavallista,pätkimistä
      kauemmin.

    • .,.----åå

      voi helkutti mit..juttua täällä...kerran vuoteen tulee ns tasauslasku jossa hyvitetään mahd.arvioinnilla maksetut suuremmalla summalla olevat laskut..ja homma toimii myös toisin päin jos olet maksanut liika vähän niin maksat lisää.ja voithan ilmoittaa netissä notkuessasi lukemasi laitokselle,niin laskutus tapahtuu sitten kulutuksen mukaan

      • Wolttivatti

        Mahdetaankohan siinä tasauslaskussa palauttaa myös liikaa peritty alv ja sähkövero?


      • agg.. re.. kaattori

        kuule, jos rahat on tiukalla, ja yrität säästää sähköä, eli saada laskua pienemmäksi, on aika ikävää, kun laskun loppusaldo on heitetty hatusta.

        Useimmiten, ainakin mun pienessä huushollissa todellinen kulutus on huomattavasti arviota pienempi, mutta sitä ei mikään huomioi, vaan mun pienetä tilistä menee turhaan sähkölaitokselle rahaa pantiksi. Silläkin todellisen kulutuksen ja laskutetun arvion erotuksella voisi maksaa jonkun muun laskun. Tätä ei vissiin oikein voi käsittää muut kuin ne ketkä elävät pienillä rahoilla.
        Sekin saattaa olla yllätys, että jokut ylipäätään yrittävät säästää ja minimoida kustannuksia tässä turhan kuluttamisen ihmemaassa.


    • electirc sauna

      sama se mikä tasaus,aina vaan nousee,maksan nyt enemmän kuin viime vuonna

    • Sähärin saanut

      Lappeenrannan energialaitos, nykyään vielä vahvistettuna vesilaitoksella, on itse äänestämiemme poliitikkojen aikaansaama monopolisalaseura. Kun kaupungin tase vajenee, monopolien taksat kohoaa. Poisluettuna tietenkin sähkön hinta, joka on kilpailutettavissa. Äänestelkää vaan vanhoja tuttuja vaaleissa, tilanne senkun pahenee. Kuka keksii keinon, jolla tätä älyttömyyttä voidaan vastustaa?

    • jkndfngbjksn

      Onse vaan hienoa että myin omakotitaloni pois.
      Huhtikuussa maksoin kaasulaskua virheellisesti yli 900€
      En saanut palautusta kun se niinvaikeaa mukamas.
      Mutta silti vaan joka saatana kuukausi sieltä vaan laskuja tulee,,perusmaksut perkele..Ei niille mikään riitä saatana.J akiinteistöverikin nousi vuodessa yli 100€
      Nyt kun talo myyty ja kamat osakkeesa niin onhan helppoa.Ei tarvi kun vastikkeen hoitaa kerran kuussa ni se siinä.Siitäs saivat saatanan kiskurit,nyt koitti kissan päivät...

    • Ei kannata

      Kallista on sähkö, vaikka Lpr Energialla onkin neljänneksi halvinta sähköä. Ei kilpailutuksella voi juuri halvempaa saada.
      Pari vuotta oon ostanut muualta sähkön ja siinä säästikin, mutta nyt ei kannata. Katsokaapa hinnat täältä: http://www.sahkonhinta.fi/

    • Elkku123

      Pomo ei ole sama asia kuin omistaja. Ja kylhän tuon generaattorin voi panna pystyy vaikka polkupyörästä.

    • losiku

      Joo muualta tulee minunkin sähköni en tosin ole pitkään aikaa kilpailuttanut, mutta periaatteesta en enää ota LPR energialta.

      Onhan nuo siirtomaksut valtakunnan kärkeä suuruudessaan.

    • 30000

      50 vuotta ,nyt riitti,kiitti,Lappeenrannan energia .Kun hoksasin kilpailuttaa.

    • jkusk

      Eiköhän LPR energia joudu tukemaan tota suuruudenhullua teatteria, kun ei omillaan pyöri jostainhan sinne on rahat saatava, hyi helvetti.

    • Exsähköasiakas

      Seuraavaa tukemiseen yksikköä jo suunnitellaan ,eli tuota jäähalli kauppakeskus yksikköä , jopa keskustaan sijoitettuna! Moni tuttu on ilmoittanut keskusteluissa etteivät osta enää sähköä Lappeenrannan energialta ,koska siinä on tosiaan piiloveroa ,joka valuu noihin tukiin kaupungin pohjattomaan raha reikiin. Kun voisi hinnoitella kilpailukelpoisesti sähkön ,pystyisimme Lappeenrantalaisten oman energia laitoksen asiakkaina , nyt rahat sähköstä menee ympäri Suomea , kun hinnoittelu on mitä se on ,sen voi tarkistaa sähkön kilpailutus sivuilta ,jossa voi todeta ,että muualta Suomea saa sähköä halvemmalla ,siirto ja verot on vaan pakko maksaa Lappeenrannan energian kautta!
      Harmittaa kun ei ole tullut aiemmin tullut kilpailutus mieleen, onhan se ollut itsestään selvää ,että oman energia laitoksen etu on kaupunkilaisten etu, mutta kun kaikki nousee on hyvä kilpailuttaa ja siinä pitäisi Lappeenrannan energia pärjättävä ,nyt on tuon kilpailuttamisen tehnyt moni ja siitä seurannut että sähkö lasku tulee muualta ,ja Lappeenrannan energian tulot käsittääkseni pienenee .
      Ei sähkön maksamisella pitäisi olla mitään tekemistä, teatterin ja urheiluhallin tukemisessa,vai mitä!

    • yrthth

      Hyvä kirjoitus juuri noin se menee. itse vaihdoin sähköntoimittajaa noin 10 vuotta sitten ja yhtä kirkaasti valot palaa vaikka sähkö tulee toiselta puolen Suomea.

      Olen samaa miltä siitäkin että sähkötuloja käytetään suuruuden hulluuteen, mitä MM: teatteri edustaa sitä mitä suuremmassa määrin, sen tekeminen tohon mittakaavaan oli kun suoraan hölmölästä.

      • kiekkohanurissa

        Sitten kantta keskustan päälle jotta entinen potkupallojoukkue saipa saa maalin......


    • Vuosikymmenienasiakas

      Ei kai pomot rahoja vie vaan ne menee tai on mennyt Lappeenrannassa noihin teatteri ja muihin tuettaviin toimintoihin ja nyt ei sitten voi ennustaa mihin menenee, kun on keksitty uusi ykksikko joku kimppa Mikkelin ja Kuopion ja oliko joku muukin, eli rahat menee nyt " jonnekkin" *ainakin osittain. Tuosta hinnan noususta tosiaan "mieleni pahoitin" kun 1.7 - 18 kaksi vuotinen sopimukseni olisi muuttunut niin yö hinta 3.25 sn /kwh olisi noussut 4.00 sn/kwh ja normaali aika 4.35 sn/kwh olisi noussut 5.50 sn/kwh, ei joustettu, kun neuvottelin jotta sen aikainen oma energian toimittaja olisi voinut edelleen laskuttaa talouttamme, ei onnistunut, joten energian lasku tulee muualtan ainakin 2 vuotta. Siirto ja veroton pakko maksaa Lappeenrannan energialle, vaikka pahoitin mieleni neuvotteluissa, joissa ei tultu noista hinnoista vastaa siis olisi 3.25 muuttut sn/kwh 4.40 ja 3.45 olisi muuttunut sn/kwh 5.50.! Eli kymmenien vuosien asiakas suhde ei merkinnyt,,, !? "Kyllä ennen kaikki oli paremmin.!"
      Syksyllä 18 hinnat oli jo tuostakin Lappeenrannan energialla tuosta viellä nousseet, joten jos loppuu vuosisopiukset kannattaa kilpailuttaa koska omakotitalossa etu on monesti satoja euroja ja antaahan vaihto miettemistä mm Lappeenrannan energian "asiakaspalveluun" ja johdolle!

      • fvetgw

        Joo totta turiset, itsekkin vaihdoin jo kyllä aikapäiviä sitten sähköntoimttajaa ja yhtä kirkaasti valot palavat muualtakin tulleella sähköllä.

        Ja mitä tulee tohon tetteriin , se syö kyllä rahaa paljon tärkeimmistä kohteista ja paljon vuositasolla, jostainhan siihenkin on rahaa otettava. Miten uskaltaa Lappeenrantalaisia kansanedustajiksi äänestää, jos tekevät valtakunnantasolla yhtä hölmöjä juttuja kun LPR teatteri.


    • Kiinostaa

      Etelä Saimaa 27.3.2019 suora lainaua tekstareista " Miten on mahdollista, etta kun energian saasto ja led lampujenansiosta sähkön kulutus on pudonnut kymmenesosaan hehkulamppuajoistaista, niin Sähkölasku on kolmikertaistunut?" kysymys tuleville kunta ja valtakunnalisille edustajillemme.

    • Siisminne

      Nyt vaan joku voisi tosiaan vastata, minne korotus rahat menee?

    • WattiMatti

      Kaupungin pohjattomaan kassaan.

      • tg3t5tg

        Älkää unohtako RAHAREIKÄ teatteria, minne kerätään kaikki ylimääräiset rahat eikä nekään riitä,
        kyllä oli aikanaan tosi järkevä ratkaisu toi TEATTERIhanke.


    • Exkokoomukselainen

      Nyt uuteen Wäre yhtiöiden kassaan, eli ei kaikki edes lappeenrannan kaupungin pohjattomaan kassaan. Voitte lukea myös seuraavaksi otsikon alta " Wäre nihilistinen...." sen on aloittanut Jyväskylän energian entinen asiakas joka on saanut korotus tarjouksen uudelta Wäre yhtiöiden kirjeellä ja otsikko syntyi kun oli lukenut tarjouksen, eli moni on samaa miellikuvaa tuonut esille, kun on joutunut tutustumaan sähkön korotuksiin, on ne sitten sähkön, siirron tai verojen maksamis rivejä, hinnan nousut ovat olleet "nihilistisiä", nyt kun vaalit on edessä, on Hyvä muistaa ketkä olivat johtavina ministereinä Forttum/Caruna kaupoissa, he olivat vihreiden Haavisto ja Kokoomuksen Katainen. Sähkön siirto on kallistunut kautta linjan, kun Caruna sai monopoli aseman ao sähkö linjoihin. Ainoa puolue joka lupaa ottaa esille sähkön siirtohintojen alentamisen... On Perus suomalaiset! Siinä ajattelimisen aihetta!

      • Anonyymi

        No nyt hallitus jopa kiinnostunut, kun yle selvitti mihin on nuo sähkön siirto korotukset menneet, ne on mennyt yhtiöiden pohjattomaan kassaan, mm lappeenrannan energian osalta on paikattu kaupungin taloutta olisko se ollut viime vuonna 12 miljoonaa.
        Ylen selvitys on karmeaa lukemista, kun nuo maahan vedettyjen kustannukset olisi vienyt sähköyhtiöiden korotuksista 4 %, niin Ylen tutkimuksen mukaan ne oli 30 - 43 %, eli kultakaivos sähköyhtiöille aukesi näiden korotusten myötä.
        No nyt on Keskustan Lintilän lupaukset "*jotain tartes tehdä" *näkis vaan.!
        Ja eihän nuo sähkön hinnatkaan ole paljon pudonneet, Väre tarjoaa sähköä 5.35 st/kwh ja antaa siihen "*avaimen häviämis takuun" *mitähän sekin on pitäisi olla huippu tarjous, mutta kun kilpailuttaa, niin muualta saa kullä edulisemmin, sen on todennut jopa Lappeenrannan kaupunki, on tehnyt sopimuksen Wattenvallin kanssa, kirjoitti Etelä - Saimaa.
        Tosiaan vaikka Lappeenrannan kaupunki on Lappeenrannan Energian kautta Väreen osa omistaja, näin ymmärrämme. Mutta emme ymmärrä tätä yhtiöiden ahneutta, ja sitä, että sähkön siirto /verot maksaa enemmän kuin itse sähkö /vero?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nyt hallitus jopa kiinnostunut, kun yle selvitti mihin on nuo sähkön siirto korotukset menneet, ne on mennyt yhtiöiden pohjattomaan kassaan, mm lappeenrannan energian osalta on paikattu kaupungin taloutta olisko se ollut viime vuonna 12 miljoonaa.
        Ylen selvitys on karmeaa lukemista, kun nuo maahan vedettyjen kustannukset olisi vienyt sähköyhtiöiden korotuksista 4 %, niin Ylen tutkimuksen mukaan ne oli 30 - 43 %, eli kultakaivos sähköyhtiöille aukesi näiden korotusten myötä.
        No nyt on Keskustan Lintilän lupaukset "*jotain tartes tehdä" *näkis vaan.!
        Ja eihän nuo sähkön hinnatkaan ole paljon pudonneet, Väre tarjoaa sähköä 5.35 st/kwh ja antaa siihen "*avaimen häviämis takuun" *mitähän sekin on pitäisi olla huippu tarjous, mutta kun kilpailuttaa, niin muualta saa kullä edulisemmin, sen on todennut jopa Lappeenrannan kaupunki, on tehnyt sopimuksen Wattenvallin kanssa, kirjoitti Etelä - Saimaa.
        Tosiaan vaikka Lappeenrannan kaupunki on Lappeenrannan Energian kautta Väreen osa omistaja, näin ymmärrämme. Mutta emme ymmärrä tätä yhtiöiden ahneutta, ja sitä, että sähkön siirto /verot maksaa enemmän kuin itse sähkö /vero?

        Jostainhan tämän kaupungin suuruudenhulluihin hankkeisiin on rahoitus otettava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jostainhan tämän kaupungin suuruudenhulluihin hankkeisiin on rahoitus otettava.

        Jos olen oikein ymmärtänyt, kaupunginvaltuusto, siis me äänestäjät edustajiemme kautta, hyväksyvät joka vuosi pelkällä nuijankopautuksella kaupunginyhtiöiden miljoonien tuloutukset kaupungin kassaan. Siis kuntaverojen lisäksi


    • Anonyymi

      Suosittelen Suomi24 keskustelu palstan kirjoittajat nyt kunnallis ehdokkaaksi ja siitä seuraavaksi Arkadianmäelle 👍

    • Anonyymi

      Ylihinnoittelulla laskutettu pitää palauttaa asiakkaille. Maakaapelointi maksaa selvityksen mukaan vain 4%:n korotuksen verran. Siirtoyhtiöt ovat korottaneet kokonaishintojaan jopa 40%! Hävytöntä monopoliasemassa rahastamista.
      Jotkut siirtoyhtiöt, joilla on ulkomainen omistus, ovat siirtäneet voittojaan verottajan pimittämiseksi. Veronkorotukset niille!

      Huom! Ei ole kysymys siirtoyhtiön siirtohinnasta vaan kokonaishinnasta. Asiakkaita ja viranomaisia on hämätty korottamalla perustaksoja eikä varsinaista siirtohintaa. Se on johtanut siihen, että maksaa rutkasti, vaikka ei kuluttaisi mitään ja vaikka kuinka yrittäisi säästää sähkön kulutuksessa. Ennen konnuuksia siirtohinta oli puolet sähkön hinnasta, siis 1/3 laskusta, Nyt törkein korotusten jälkeen asia on päinvastoin: 140 euron sähkölaskussa on siirtoyhtiölle 100 euroa ja sähköyhtiölle 40 euroa. Perkele!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe