Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Aitoa espanjalaista elämää-turistirysien sijaan ?

Paljon reissannut

Olen lähdössä lomalle Alicanten seudulle, mutta en ole vielä tehnyt tarkkaa matkasuunnitelmaa. Minua ei niinkään kiinnnosta "turistirysät", vaan haluaisin enemmänkin päästä tutustumaan paikalliseen espanjalaiseen elämään ja kulttuuriin. Olisiko kenellekään antaa vinkkejä tai ideoita mihin kannattaisi suunnata? mieluiten maksimissaan 100 km sätellä Alicantesta?

6

568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 25-v

      Minusta Alicante itsessään on "espanjalainen" kaupunki.

      Siitä lähinnä tulee mieleeni Elche.
      Elokuun misteri-kemuissa ei juuri ulkkareita näe.

      Muuten en yritäkään eritellä sisämaan pieniä kaupunkeja ja kyliä.
      Minusta paikallisessa elämässä ja kulttuurissa ( mitä se lieneekään ) ei ole mitään ihmeellistä.

    • 25-v

      100km:n rajoitus!

      Espanjassa on 17 itsehallintoalueetta.
      Joidenkin väliset erot ovat varsin huomattavat.
      Samoin "paikallisen" elämisen muodot.
      100km rajoittaa tutustumista voimakkaasti.

      • Paljon reissanut

        KIITOS!. Kiva tietää, että eroavaisuuksia on. Olen joskus käynyt Espanjassa alueilla, jotka ovat pelkkää turistikylää. Täällä sosiaaliset ongelmat pilkahtivat aika nopeasti esiin ja ystäväni laukku vietiin keskellä päivää. Joten nyt haluan lomaltani aivan jotain muuta.


    • Tapas-Papa

      Moi,
      Jos tykkää pikkukylien verkkaisesta elämänrytmistä, kannattaa mennä Laguartin laaksoon. Se sijaitsee Marina Altan comarcassa Alicantesta pohjoiseen ja varsin lähellä rannikkoa. Laaksossa on neljä pientä kylää Benimaurell, Fleix, Fontilles ja Campell. Merkittyjen kävelyreittien varrella on nähtävää vaikka kuinka:
      Maurien portaat - tuhansien ja tuhansien rappusten reitit pitkin Laguartin laaksoa
      Cova Santa - luola laakson pohjalla
      Cavall Vert - Laaksoa hallitseva satulan muotoinen vuori, jossa alueen viimeiset maurit tuhottiin
      Laakso tunnetaan myös Espanjan parhaiden kirsikoiden kasvupaikkana, ja laakson kävelyreitit ovat Espanjan itärannikon upeimpia:
      http://www.topwalks.net/fi/marina_alta.htm

      Vähän isompi kaupunki, jossa turismia ei juuri huomaa, on Alcoi. Se sijaitsee Font Rojan luonnonpuiston kupeessa, missä voi tehdä pieniä patikointiretkiä. Reiteistä löytyy niinikään myös suomenkielinen nettiopas:
      http://www.topwalks.net/fi/alcoia.htm
      Myös Bocairent ja sen uskomattoman hieno vanhakaupunki on todella mielenkiintoinen. Valitettavasti sitä ei voi suositella kuin käyntikohteena, sillä kaupungin uusi puoli on yhtä tylsä kuin vanha on mielenkiintoinen.

    • Espanja fani

      Yhdyn Tapas-papakseen vaikken ole juuri tuolla alueella vieraillutkaan. Alicanten pohjoispuolelta löytyy paljon idyllisiä kaupunkeja ja kyliä, joissa pääset varmasti helposti paikallisten elämänmenoon mukaan.

      Villajoyosa on mielenkiintoinen ja se on tunnettu värikkäistä rakennuksista. Finestratin vanhassa kaupungissa kannattaa käydä nauttimassa tunnelmasta ja maisemista. Finestratissa on hyvä ostoskeskus La marina, jos shoppailu kiinostaa. Alteassa on myös idylinen vanha kaupunki ja kaupunki on tunnettu alueen kulttuurin pääkaupunkina. Nuo edellä mainitut kaupungit ovat kaikki alle tunnin ajomatkan päässä Alicantesta ja niihin pääset helposti N332 tai maksullista A7 pitkin, kun suuntaat vain Valenciaan päin Alicantesta. Pääset myös Alicanten keskustasta kulkevalla tramilla helposti noihin kaupunkeihin:

      http://www.fgvalicante.com/page.php?idioma=_en

      Niin ja käymisen arvoinen paikka on myös Guadalest. Se on vuorien ympäröimä ja vaikka se ei ole rannikolla, sieltä löytyy uintimahdollisuudet (upea turkoosin värinen järvi).Guadalest on tosin hieman kauempana ja enemmän sisämaassa, mutta helppo löytää ja jos aikaa on, niin kannattaa vierailla.

      • Polop-fani

        Guadalest on hieno paikka, mutta järvi on itseasiassa tekoallas. Sen ympäri kulkee kävelyreitti, ja patikoiden maisemiin tutustuu parhaiten: http://www.topwalks.net/fi/guadalest/guadalest_1.htm
        Guadalestista kannattaa mainita vielä se, että sen ravintolat keskittyvät turisteilta rahastamiseen. Kannattaa siis syödä joko Polopissa (ravintola Ca de l'Angeles) tai CV-70 -tien varressa olevissa ravintoloissa Polopin ja Guadalestin välillä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe