Reppureissaamaan Australiaa/Go Australia. Vinkkejä/Kokemuksia???

Tipa123

Terve ! Suunnitelmissa olisi lähteä yksin Australiaan 6kk, kiertelemään maata ja tekemään satunnaisia hanttihommia matkan rahoitukseksi. Olen siis 20-vuotias reipas ja seikkailunhaluinen nainen lukiopohjalla ja pitkällä kirjolla erilaisia kesätöitä mm. Huoltoaseman työntekijä, kaupan kassa, torimyyjä, leffateatterin lipunmyyjä, puutarhan työntekijä, siivooja...jne.

Kaipaisin siis vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

1) Onko kukaan lähtenyt matkaan Allianssin Go Australia-ohjelman kautta ? Mitä mieltä olit siitä, oliko apua vai turhaa rahastusta ? Olen kahden vaiheilla otanko sinne yhteyttä vai lähdenkö ominpäin.


2) Riskit Australiassa, onko suurta riskiä tulla ryöstetyksi/raiskatuksi/huijatuksi, jos omistaa hyvän englanninkielen taidon, vahvan maalaisjärjen ja normi järkevyyden ja on itsestään huolenpitävä ihminen ?


3) Töiden löytyminen ja matkan sujuminen Australiassa ylipäätään. Onko jollakulla mennyt matka mönkään ja mihin riskeihin on syytä varautua ? Löytääkö aktiivinen ja reipas&rohkea ihminen töitä ? Rahoittaako niillä matkansa kuinka hyvin ? Tarkoitus on olla nyt tämä syksy Suomessa töissä ja kerätä muhkea matkakassa. Kuinka paljon varaisitte rahaa 6kk Ausseihin ?


4) Matkatavarat. Mitä suosittelisitte ehdottomasti varaamaan mukaan ? Perusvaatteiden ja lääkkeiden lisäksi.


Kaikista vastauksista olisi apua. Kerrottakoon etten ole matkalle mitkään ruusunpunalasit päässä lähdössä vaan haluan juurikin kuulla kaiken mahdollisen mihin on syytä varautua, ottaa ns. realiteetit selviksi. Olen myös dundernewsissä ja monen monella sivulla tietoa kerännyt mutta koskaan sitä ei ole liikaa !

10

3221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aussietraveller

      Hei Tipa!

      Mukava kuulla, että olet lähdössä pallon paremmalle puolelle näkemään maailmaa. Tässä olisi vastaukset kysymyksiisi, mutta suurin osan vastauksista ja hyviä vinkkejä saat tästä linkistä.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9753893

      1) Älä missään nimessä mene Australiaan minkään järjestön kautta (Kilroy Travels, Allianssi, Work and Travel jne.) Ne on pelkkää rahastusta eikä mitään hyötyä. Kaiken sen minkä he lupaavat hoitaa puolestasi esim pankkitilin avaaminen, viisumi, verokortin hommaaminen, paikallinen simkortti, hostellialennuskortit, muutama ilmainen hostellissa jne, joutuu pulittamaan 400-600 € kun kaiken tuon voi hoitaa Australiassa lähes ilmaiseksi ja viisumin hommata netistä. Pankkitilin avaaminen, verokortin hankkiminen onnistuvat ilmaiseksi menemällä pankkiin ja verotoimistoon, joten joudut ainoastaan maksamaan hostellialennuskorteista sekä paikallisesta simkortista.

      2) Australia on hyvin turvallinen maa ja aussit maailman rennoimpia ja ystävällisimpiä ihmisiä. No worries mate asenteella pärjää pitkälle :D Suurin huolen aihe on kenties Australian myrkylliset käärmeet, sammakot ja hämähäkit sekä hait, krokotiilit, kuutiomeduusat, kovat merivirrat ja rattijuopot. Hostelleissa kannattaa pitää huolta tavaroistaan, sillä toiset reissaajat saattavat varastaa tavaroitasi pyykkituvasta ja ruokiasi jääkaapista. Aboriginaaleihin on myös syytä varautua varauksella. Heitä on syrjitty siitä lähtien kun eurooppalaiset ottivat Australian vankisaareksi. Muista siis kunnioittaa heitä sekä heidän kulttuuriaan ja tapojaan. Saattavat kännissä ja huumehöyryissä olla yllättävän aggresiivia.

      3) Duunia on tarjolla vaikka millä mitalla ja sitä saa varmasti jos ei ole nuuka. Hedelmänpoiminta on yleisin työ wh-reissareiden keskuudessa. Working hostelleista (http://www.jobfortraveller.com.au/working_hostels) saa helposti hedelmänpoimintaduunia, mutta edellytyksenä on, että hostelleissa majoittuu koko hedelmänpoiminnan ajan. Osoitteesta http://jobsearch.gov.au/harvesttrail/default.aspx löytää tietoa hedelmänpoiminta paikoista ja ajankohdista. Grunt Labour Services Pty Ltd, QITE Cairnsin alueella (http://www.qite.com/) sekä The Job Shop (http://www.thejobshop.com.au/) WA alueella organisoivat erilaisia duuneja aina hedelmänpoiminnasta baari- ja raksahommiin. Brisbanen alueella asuu reilu 3000 australiansuomalaista, joten kannattaa myös heiltä tiedustella duuni mahdollisuuksista, jos on kontakteja tai vierailemalla Suomiseuran tapahtumissa. Brisbanen suomalaisyrityksiä ovat mm. Scandinavian Bakery Cafe, Golden Sands snack & catering, Finlandia Village, Lapland Saunas. Lisäksi alueella toimii lukuisia australiansuomalaisia rakennusyrityksiä. Cairnsissä löytyy ainakin australiansuomalaisen ylläpitämä siivousfirma. Itse olin Australiassa 11 kuukautta, joista 4 kuukautta tein duunia. Kannattaa koittaa säästää mahdollisimman paljon rahaa reissua varten, sillä hedelmänpoiminta ei ole mitään mukavaa hommaa eikä Australia loppupeleissä mikään edullinen maa ole.

      4) Ei kannata pakata rinkkaa kovin täyteen, sillä on vittumaista kantaa painavaa rinkkaa kuumassa ja kosteassa ilmastossa useita kilometrejä väentungoksessa. Australiasta saa edullisia ja värikkäitä vaatteita, joten suosittelen, ettet ota koko vaatekomeroasi mukaan. Kannattaa pakata mukaan S-marketin kunnon muovikasseja, sillä Australiassa ostokset pakataan tavallisiin hedelmäpusseihin, heijastin, taskulamppu, Fazerin sinistä, salmiakkikossua, ruisleipää, hapankorppuja, salmiakkia, lämpimiä vaatteita ja tietenkin Madventures kansainvälisen seikkailijan opaskäsikirja.

      Dundernewsiä kannattaa lukea mahdollisimman usein, sillä sieltä saa kaikkea hyödyllistä neuvoa ja apua hädän yllättäessä. Välillä australiansuomalaiset tarjoavat bäkkereille duunia.

      Toivotan sinulle erittäin hyvää reissua.

    • Tipa123

      Aivan loistava vastausviesti ! Kimpullinen ruusuja sinulle noin yksityiskohtaisesta vastauksesta & viitsimisestä, kiitos ! Lisääkin infoa&kokemuksia saa tähän laitella kuka vaan, koska näillä näkymin vietän Suomessa vielä ainakin kolme kuukautta töitä tehden matkakassaa lihottamassa :)

    • ollutinoz

      joo, australia on se paikka missä ei ole mitään muuta huolenaihetta paitsi että myrkylliset eläimet ja se tunne että tekemistä on liikaa:D

      olutkin on ihan hyvää

    • nolifeking

      1) En suosittele, kun tähän selvästi menee turhaa rahaa. Työnhaussa näistä yrtyksistä ei kuulemma hyödy tuon taivaallista.
      Jos tahdot työskennellä esim kahvilassa, www.travellers.com.au yritys tarjoaa barista koulutusta muutamissa isoissa kaupungeissa. Monet kahvilayrittäjät arvostavat tätä "tutkintoa", silloin he tietävät että osaat edes jotain. :D


      2) Ei ole suurta riskiä, Australia luokitellaan usein yhdeksi maailman turvallisimmista maista. Itse kävelin monesti kaduilla puolenyön jälkeen mutta harvoin näkyi ketään epäilyittäviä henkilöitä.
      Suurempi riski on myrkylliset hyönteiset, mutta kannattaa muistaa että Suomen kansalaiset saavat MAKSUTONTA terveydenhuoltoa Australialaiselta Medicarelta.


      3) Kyllä sitä työtä löytää, ainakin hedelmäfarmit on varma paikka, mutta työpäivät on pitkiä ja raskaita. Rahaa kannattaa ihan perus elämistä varten (lentoliput erikseen) varata mielestäni 2000-3000 AUD, olettaen että saat jonkin työpaikan. CV/ansioluettelo on MUST australiassa. Koulutuksella ei ole juuri merkitystä, vain työkokemus merkitsee. Ota riittävästi esittelymateriaalia ja pyydä suomesta yksityiskohtaisia työtodistuksia, joista selviää mitä työtä olet oikeasti tehnyt.


      4) Perusvaatteiden ja lääkkeiden lisäksi ei paljoa tarvitse. Vaatteitakin hyvin vähän, sillä halpoja ja hyviä vaatteita löytyy kyllä helpolla. Passi, viisumipaperit, kelakortti ja pankkikortti tottakai.
      Muista myös hommata perile päästessäsi:
      -verokortti (maksuton)
      - pankkitili (maksuton, esim commonwealth)
      - postiosoite (voit ostaa matkatoimistoilta palvelun, jossa he antavat sinulle "osoitteen" johon sinulle voi lähettää postia, ja voit hakea postisi aina halutessasi.) Esim. travellers.com.au tarjoaa tämän palvelun hintaan 75 AUD 12 kuukaudeksi.

      Toivottavasti tulee onnistunut reissu. ;)

    • cafebabe

      Missaan nimessa ei kannata myrkyllisia elaimia pelata, eika todellakaan edes haita. Tietenkaan missaan puskassa ei paljain jaloin kannata lahtea tallaamaan,mutta sen nyt sanoo maalaisjarkikin. Ja aina pitaa tietenkin olla suunnitelma ja ensiaputavararoita jos lahtee patikoimaan.
      Krokotiileja ei kannata myoskaan arsyttaa tai lahtea uimaan paikkaan jossa on varoituskyltti. sama koskaan box jelly fishia. Kaarmeet valttaa ihmisia, samoin hamahakit ja kaikki merielaimet (hait mukaan lukien).

      Australialaiset tykkaa mainostaa vaarallisia elaimiaan pelotellakseen turisteja huvikseen mutta kaytannossa vaarat on ihan miniminimimaaliset.

      Ainoa todellinen uhka turistille on aalloista johtuvat merivirtaukset (rip current). Mereen ei yksin kannata lahtea uimaan kaytannossa ikina jos ei ole kokemusta aalloista ja valtameresta. Aina kannattaa suunnistaa partioidulle rannalla jossa on puna-keltaiset liput joiden valissa on turvallista (turvallisempaa) uida.

      itse asunut australiassa 5 vuotta ja olen liikkunut paljon kaupunkien ulkopuolella. Olen myos vapaaehtoinen hengenpelastaja yhdella sydneyn turistirannoista jossa paivittain kaymme poimimassa hataan joutuneita turisteja.

    • ausseihin!

      Hei Tipa - millon olet lähdössä reissuun? Täällä on yks samanikänen likka ja samat suunnitelmat! Itse lähen vuoden alusta ja vähän jänskättää yksin reissaaminen. Joten olisin seuraa vailla, ainakin näin aluksi, jos kelpaa :)

    • Hanna++

      Hei!
      Oon lähdössä tammikuun alussa Australiaan (ja mahdollisesti muuallekin) ja matkaseuraa kaipaan! Ottakaa yhteyttä [email protected] :)

    • Kirsi-Marketta
    • mdh

      Yksin naisena ausseissa matkustanut ja ei ollut huolia isoissa kaupungeissa turvatomuudesta, esim. sydneyssa helposti kävelin yölläkin. Joitakin alueita kuten blacktownia syytä kuitenkin välttää.

      Mutta hedelmänpoiminta paikoissa kannattaa olla tarkkana mihin menee. Niistä kun ei mainoksesta saa käsitystä minkälainen paikka on. Neljässä eri maatilalla olin NSW:een ja Queenslandin alueella ja kaikissa oli sama ongelma. Maatilan omistajat kaikki olivat rapajuoppoja, osilla näytti olevan myös hieman pahempia ongelmia, maksoivat miten sattuu tai lähinnä naurettavan vähän. Sormet veressä poimia ja tuntipalkaksi saat kuitenkin kaiken jälkeen 1.5 dollaria....
      Känni työnantajat tulivat yöllä kännissä mesomaan majoituspaikkaan ja naispuoliselle ehdottelemaan mitä sattuu.
      Työnvälitystoimiston kautta sain töitä appelsiinin poimintaa. He kävivät viemässä minut sinne tilalle ja päädyin asumaan ainoana laukkulaisena vanhan australialaisen pedofiili miehen kanssa pieneen asuntovaunuun. Pari yötä siinä nukuin sitten veitsi tyynyn alla, kävelin naapuriin (15km) ja pyysin heittämään kylälle, josta bussi kaupunkiin takas.
      Australialaiset maatilatyöntekijät voivat olla hieman hämärää porukkaa usein rikollisia ja karkuteillä kenties. No mutta maalaisjärki mukana.
      Usein myös sanoivat tilalla tosiaan että hostellissa on tilaa ja tänne vain töihin. Paikalle mentyä varauksia vedetty päällekkäin eikä tilaa missä yöpyä. Tai saati edes töitä.
      Kannattaa ehdottomasti ostaa auto heti aluksi. Siinä voi yöpyä ja helppo matkustaa. Muita backereitä kyytiin ja bensat puoliks.
      Kaiken kaikkiaan mahtava reissu, mutta yrittäisin etsiä muita töitä kuin maatilahommia. Hyviä seikkailu hetkiä kaikille aussi reissua suunnitteleville.

    • 777sydney111

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1659
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      61
      1066
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      137
      990
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      74
      867
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      95
      866
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      20
      838
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      36
      812
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      739
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      725
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      701
    Aihe