AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Lapsiperheen Kerava vs. Helsinki/Espoo

Lapsiperheen Kerava vs. Helsinki/Espoo

21 Vastausta 484 Lukukertaa
Hei lapsiperheet! Onko kokemusta asumisesta ja elämisestä Helsingissä tai Espoossa ja Keravalla? Olemme keravalainen lapsiperhe jonka lapset muutaman vuoden päästä aloittavat koulun, nyt vielä päivähoidossa. Pohdimme, olisiko järkevää muuttaa Helsinkiin tai Espooseen koulutietä aloittamaan. Onko siellä oikeasti paremmat koulut ja opettajat? Minkälaiset koulut ja opetuksen taso on Keravalla? Mikä pitelee Keravalla, kun työpaikatkin ovat Helsingissä? Harrastusmahdollisuudet täällä ovat hyvät ja kaikki on lähellä. Viihdytään täälläkin. Muutto olisi riski, mentäisiinkö ojasta allikkoon?
Jäi vielä kirjoittamatta, että asutaan nyt lapsiystävällisellä omakotialueella ja tarkoitus on jatkossakin asua pientaloalueella. Me vanhemmat olemme korkeakoulutettuja ja koulut on siksi tärkeitä lastenkin kannalta. Onko muilla tällaisia ajatuksia?
En nyt tiedä itkeä vai nauraako tuota pohdintaa? Jos muutatte niin tehkää se ennen koulujen alkamista ja pysykää samassa paikassa koko peruskoulun ajan.

Olen syntynyt Helsingissä ja asunut eri puolilla Suomea. Helsingissä jouduin matkustamaan jopa puoli tuntia, että pääsin tanssitunnille. Keravalla kävelen 10min ja olen perillä aika monessa harrastuksessa tanssista uintiin tai ratsastukseen ja ties mitä.
Itse en kaipaa Helsinkiä, Vantaata tai Espoota asuinalueena vaan olen tyytyväinen kun pääsin pois. Ihan samoja häiriötekijöitä on joka koulussa. Joka koulussa on hyviä opettajia ja sitten sellaisia hihhuleja, jotka on lähinnä outoja.

Käyn ainoastaan joskus Jumbossa, Itäkeskuksessa tai Sellossa vaatekaupoilla. Useammin taidan ostaa vaatteita ulkomailta. Muutoin en kaipaa Keravalta pois. Kaikki ei myöskään käy Helsingissä töissä mutta jos käy niin junalla pääsee suht kätevästi verrattuna Espoon suunta ruuhkineen.

Kaikilla lapsillani on ollut hyvät opettajat Keravalla, tosin opettaja ei voi mitään sille, että monien lasten vanhemmat ei syystä tai toisesta auta lapsiaan läksyjen kanssa tai muuten eivät osallistu kasvatukseen murrosiässä.

Lapseni pääsi korkeakouluun ihan Keravan kouluja käytyään. Ihan on lapsen omista kyvyistä ja haluista kiinni, että jatkaako opiskeluja vaikka käy mitä tahansa koulua. Kotoa sitten annetaan sitä kannustusta ja muuta taustatukea. Suomessa ei mielestäni ole mitään eliittiperuskoulua, josta on suora pääsy korkeakouluihin.

Lukioon voi sitten pyrkiä Helsinkiin vaikka ressuun jos siltä tuntuu. Voi myös lähteä opiskelemaan ulkomaille niinkuin muutama tuttu on tehnyt.

Kerava on mielestäni rauhallinen pikku kaupunki, jossa kaikki on lähellä. No verovirasto Järvenpäässä mutta kuinka usein sinne edes tarvitsee näinä päivinä mennä? Lentokenttäkin 20km päässä. Silti ei tarvitse ainakaan täällä lentomelusta kärsiä, en tiedä mikä tilanne Saviolla on.
Kerava on hyvä paikka asua muinaisesta maineesta huolimatta.
voi luoja mitkä naurut sain..hehehe. Tanja75 oikein hienostoperseen äiti. Kakaras ei stadissa ja espoossa kestäis. Mamut ryöstelis ja kakarat itkis.
Hei vaan. Haluaisin kuulla ihan oikeita kommentteja asiasta, mutta tämä näyttää olevan väärä foorumi siihen. Ei, en ole mikään hienostoperseen äiti. Haluaisin vaan saada asuinpaikan ratkaistua ennen kuin lapset menevät kouluun. Naurakoon ken tahtoo.
kerava on ihan jees paikka,olen keravan kouluista päässyt tohtoriksi,ihmisestä se on kiinni,jos olen hyvä mitäs sitten
en tieteskään keravalla väitellyt tohtoriksi,vaan turussa
kyllähän kaikki Turuus
Älä jumalauta muuta mihinkään noista!!!! Täysin asuinkelvotonta seutua kaikki....
Kehä III sisäpuolella kaikki täyttä p....kaa!!! Eikä kyllä keravakaan yhtään parempi vaihtoehto!!!
En lähtisi asumaan Espooseen, vaikka maksettaisi!
eihä espoo ole edes oikea kaupunki,jos vielä muutan niin helsingin keskustaan,pitäs vissiin lotossa voittaa että sieltä saisi asunnon
Espoossa,Vantaalla ja Häslingissä on liikaa kiusaajia,joten Kerava on paras.
Kuten myös kotoisin.
laita ne kersas englantiin sisäoppilaitokseen,oppivat ainakin homoiksi
Ole sä hiljaa, deckface
Hei. Nyt on pitkälti kiinni siitä minkä koulun alueella asutte. Omakohtainen kokemukseni on Killan koulusta ja se on todella surkea!!!!! Rehtori kehuu kyllä ummet ja lammet, mutta toteutuspuoli on ihan muuta. Heidän koulukiusaamisen nollatoleranssinsakin on täyttä lööperiä. (oma kohtaista kokemusta)
Meillä on myös ajatuksena vaihtaa maisemaan ja vain ja ainoastaan huonon koulun takia!! Ymmärrän Tanja huolesi.
Kiitos asiallisesta kommentista TT. Olen kuullut vähän samanlaista puhetta Killan koulusta, mutta paha sanoa, kun ei ole omaa kokemusta. Tämä koulu olisi myös meidän tuleva koulumme. Olisi mukava kuulla lisää "oikeita" kokemuksia.
Mun tarttee kans komppaa tota TT:ä. Siinä koulussa varsinkin poikien kohdalla paijataan päähän "pojat on poikia" meiningillä. Kotiin tullaan myös takki veressä ilman, että koulusta on tullut mitään erillistä ilmoitusta tapahtuneesta.
Jep ja toi reksi tosiaan on kuin rautakangen syönnyt. Aivan mulkvisti.
Itse Espoossa, Helsingissä ja Keravalla asuneena nostan näistä ehdottomasti Keravan ykköseksi. Espoossa on juntteja autoilijoita ja kaikkialle pitää mennä vain autolla. Keravalla kaikki on lähellä, on rauhallista ja infrastruktuuri toimiii loistavasti verrattuna Helsinkiin ja Espooseen.
TKK valitettavasti oli aikanaan vain Espoossa joten sinne lähdin Aleksis Kiventien yhteiskoulun jälkeen pari tutkintoa suorittamaan. Juutuin sinne vähän muutenkin kunnes kolme vuotta sitten muutin takaisin.

Liikenteellisesti Kerava on vähintäänkin täysin verrattavissa Espooseen. Jossa tosin viimeisin sijaintini oli kätevästi lähellä toiseksi viimeistä bussipysäkkiä ennen moottoritietä. Suuri osa menemisistäni on nyttemmin Pasilan kautta ja sinnehän juna vie 16 minuutissa

Juna ei valitettavasti tai onneksi hae kotiportilta joten liikuntaakin saan :)
Fillarointimahdollisuudet ja pyörätiet ovat kyllä Keravalla 100 kertaa paremmat. Lisäksi tiiviimmin rakennettu ja junat ovat nopeita joten ei Espoota ja Keravaa voi verrata.
No Espoohan on pelkkää korpea. Kaikki ihmiset on tungettu Tapiolaan ja Leppävaaraan. Helsingissä taas on hirveä melusaaste ja kalliit asunnot. No, ei kyllä Keravakaan mikään hääppönen paikka oo. Kannattaa muuttaa Järvenpäähän. Pysy metropolialueen sisällä ni palvelut on lähellä ;)
Ps. Järvenpäässä on hyvät koulut
 /   /  /  / Lapsiperheen Kerava vs. Helsinki/Espoo

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta