Epilepsia ja raskaus

hulluko

Takana alkaa olemaan 17-vuotta epilepsian kanssa elämistä, joka aiheuttaa poissaolokohtauksia keskimäärin 9 kohtausta kuukaudessa. Koko apteekin hyllyt on syöty läpi lääkkeistä, leikkaus mahdollisuus katsottu läpi ja vagushermostimulaattori asennettu josta ei tosin ollut mitään hyötyä.
Nyt kuitenkin puolison kanssa pitkään haaveena ollut perheenlisäys ja asiasta on keskusteltu neurologin kanssa joka antoi asialle puoltavan kannan ja määräsi foolihappo reseptin. Mieltä kovasti kuitenkin "kovan" kohtausmäärän vaikutus sikiöön ja mietin olisiko jopa parempi jättää koko haave.
Onko kenelläkään ollut useita kohtauksia raskauden aikana ja oliko tällä vaikutusta syntyneeseen lapseen?

9

1126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nina-

      8En tiedä noista kohtauksista, mutta tutullani on epilepsia, ja hän sai aivan terveen tyttölapsen muutama vuosi sitten (Mikä tietysti on normaalia) . Mutta tosiaan, kuten sanoin, en tiedä oliko hänellä kohtauksia raskauden aikana. Sinulle toivotan onnea ja toivon että saatte vielä joku päivä perheenlisäystä :)

    • Mulla ei ole kyllä kokemusta tuosta. Olin ollut jo tovin kohtaukseton kun aloin odottamaan esikoistani. Olen jostain lukenut, että joillain on epilepsia saattanut "parantua" tai ainakin lieventyä raskausaikana... Liekö hormonit vai mikä? Aivan varmasti jollain tasolla raskaus vaikuttaa epilepsiaan. Monillahan saattaa pms tai menkkojenkin aikaan olla ihan eri tavalla kohtauksia?

      Kannattaisi varmaan neurologilta kysyä tuosta, että miten ne vaikuttavat vauvaan? Itse kuvittelisin, että esim poissaolokohtauksilla nyt ei niin merkitystä ole, sillä ne ovat kuitenkin vain sinun aivoissasi tapahtuvaa myrskyä? Kouristellessahan saattaa sitten kaatua vatsalleen, tai tietty jos on hetken aikaa vailla happea, ja kouristukset saattaa varmaan aiheuttaa kohdunsuulle jotain, tai supistuksia ym ym ym. .... Siis näin ihan maalaisjärjellä voisin kuvitella, en ole lääkäri.

      Itse läpikäynyt 2 raskautta, ja kummatkin TAYSin neuron seurannan alla. Lääkepitoisuuksia testattiin, ja kävin neurolla alkuraskauden aikana, sekä keskivaiheilla uudestaan muistaakseni... Myös ultrat tehtiin TAYSissa, ja myös kummassakin raskaudessa rv 30 ylimääräinen rakenneultra, jolla varmisteltiin vielä, ettei näy mitään poikkeamia, halkioita tms. Eli itse ainakin koen saaneeni oikein hyvää hoitoa ja tunsin olevani "turvallisissa käsissä"....

      Minä kyllä voisin sanoa, että SIITÄ VAAN. Lapset ovat aivan ihana lahja. Ja tukea saat niin neuvolasta kuin neuroltakin.

    • vagutarve

      Oli hyvä, että mainitsit vagushermostimulaattorin tarpeettomuuden. Se olisi ollut minullakin tarpeeton, koska epilepsian häiriöpesäkettä ei ole.

    • ookoo

      Omat neurologini sekä äitiyspoliklinikan erikoislääkäärit ovat kertoneet, että poissaolokohtaukset eivät haittaa. Iso kohtaus, joka aiheuttaa hapenpuutteen voi olla haitallinen. Olen raskausviikolla 26 ja poissaolokohtauksia takana useita. Myös niinkin rajuja, että virtsat ovat tulleet alle. Vauva voi kuitenkin hyvin rakenneultrien mukaan. Ja kovasti se tuntuu liikkuvan niin tiedän joka päivä hänen olevan elossa :)

      • suunnitelmissa jo

        Onko poissaolokohtauksesi sekuntien pituisia vai minuutteja kestäviä?


      • perttsu

        entäs sitten kun lapsi on syntynyt, ja sinä häntä hoidat poissaolokohtauksinesi? Kysyn, vaikken kovin paljon sympatiaa kysymykselläni herätäkään.


      • hulluko1
        suunnitelmissa jo kirjoitti:

        Onko poissaolokohtauksesi sekuntien pituisia vai minuutteja kestäviä?

        Vastaan näin pari vuotta myöhemmin. Pystyn hoitamaan lapsen oli kohtaus tai ei.
        Stimulaattori on tällä viikolla poistettu ja nyt käynnissä on toinen kirurginen selvitys jos ehkä vielä kuitenkin saataisiin pää leikattua. Lapsikin syntyi terveenä eikä lastenneurologit löydä ainakaan vielä hänestä mitään vikaa.


    • mervi7

      minulla 23v. epilepsia,2007 laitettiin vagushermostimulaattori.kohtauksia tulee enää 3 max ennen 6 kk.yritetään lasta eikä lääkäri oo laittanu vastaan.syön foolihappoa ja muitakin vitamiineja.

    • hullu1

      Olen tehtyihin valintoihin erittäin tyytyväinen. Lapsi oli terve ja tämän hoidossakaan ei ole ollut kertaakaan mitään ongelmaa/vaaratilannetta.ihmisten suhtautuminen asiaan oli/on kuitenkin hieman erikoista.Raskausaikana aikana saatujen yhteiskunnan kommenttien mukaan lapseni on automaattisesti kehitysvammainen.

      T.äiti ja isä epilepsia ja terve lapsi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe