Autokamera

kameramies01

Elikkä ensinnäkin en tiennyt mihin voisi kirjoittaa ko. aiheesta, joten päätin kirjoittaa sen tänne. Nyt asiaan. Eli tiedättekö jotain sellaisia kauppoja, missä myydään autokameroita. Kauppa voi olla myös nettikauppa, joka on suomenkielinen (itse en ainakaan löytänyt sellaista). Jos osaatte, voisitte jopa suositella jotain tiettyä kameraa.

Jokatapauksessa kiitoksia vastauksista jo etukäteen!

35

3547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joku mainitsi tällaisessa yhteydessä joskus sanan riistakamera. Olisiko siitä mihinkään? Minä en tiedä, joku muu voi tietääkin.

      • weijioregioerj

        Teiden varsilla on nykyään riistokameroita.


    • kuvvaaja

      Voihan ihan tavallisellakin kameralla kuvata autoja, ainakin minä olen kuvannut samalla kameralla sammakoita ja autoja.

      • Tuohon käyttöön tarkoitetulla laitteella on pari etua.

        1. Tallennuskapasiteetti ei lopu, koska tallennetaan vain muutaman minutin pätkää kerrallaan
        2. Kolarin sattuessa (tai haluttaessa) kamera siirtää automaattisesti muutaman viime minutin pysyvään muistiin
        3. Kamerakuvaan yhdistyy tiedot nopeudesta, g-voimista, jne.

        Omassa älypuhelimessa olisi softalla toteutettuna tuollainen, vielä kun saisi jostain sopivan yleistelineen...


    • ihan kameralla

      Kyllä nykyisin voi kuvata ihan hyvin ihan n perus pokkarillakin.muistikortit isoja hja halpoja ja olen kokeillutmjotta 10 tuntia yhteenmenoon hyvin kuvaa halppakin kamera.

    • jfweoigjioerjgr

      aurinkolasikameroita on olemassa, niillä voi kätevästi kuvata myös esim. kävellessä tai pyöräillessä. Tallennusaika riippuu toki akusta ja muistikortin kapasiteetista.
      Mitenkäpä autolla ajaessa pitelet esim. tavallista digikameraa kun pitäisi hallintalaitteitakin käytellä, samoin pyöräillessä. Kännykän pitely on oikein lailla kielletty, eiköhän digikamerankin piteleminen ajon aikana lie kielletty myös.

      Aurinkolasikamera sen sijaan pysyy päässä kuten normi aurinkolasitkin ja kädet ovat vapaana tärkeämpään tekemiseen kuin jonkin kameran pitelemiseen.

      • ei käy ei millään ..

        Et sitten ole mistään telineistä kuullut puhuttavan? Käyhän tuo kännykkä navigaattorinakin ja laaadukasta digikuvaa syntyy videonakin.


      • kjtiwoejg340ij30
        ei käy ei millään .. kirjoitti:

        Et sitten ole mistään telineistä kuullut puhuttavan? Käyhän tuo kännykkä navigaattorinakin ja laaadukasta digikuvaa syntyy videonakin.

        telineistä jää rumia ruuvinreikiä kojetauluun.


      • kjtiwoejg340ij30 kirjoitti:

        telineistä jää rumia ruuvinreikiä kojetauluun.

        Saahan ne imukupilla kiinni tuulilasiin. Meinasin itsekin hankkia. Näyttää kustantavan 17 euroa tuollainen geneerinen malli. Voi samalla heittää navin menemään...


      • kdkgjjgsjg

        "Kännykän pitely on oikein lailla kielletty, eiköhän digikamerankin piteleminen ajon aikana lie kielletty myös."

        Kännykän käyttö on kielletty, mutta kameraa saa kyllä käyttää ajaessa.
        Laki ei suoraan kiellä esim sellaista, että ajaessa masturboit, otat siitä videota, juot viinaa (kunhan promillet pysyvät sallituissa rajoissa) ja puhut lankapuhelimeen samalla. Kunhan se ei häiritse ajamista ja se tekeekin siitä vähän vaativampaa. Mutta kuvata voi kyllä ajaessa jos siltä tuntuu


      • ei saa käyttää...
        kdkgjjgsjg kirjoitti:

        "Kännykän pitely on oikein lailla kielletty, eiköhän digikamerankin piteleminen ajon aikana lie kielletty myös."

        Kännykän käyttö on kielletty, mutta kameraa saa kyllä käyttää ajaessa.
        Laki ei suoraan kiellä esim sellaista, että ajaessa masturboit, otat siitä videota, juot viinaa (kunhan promillet pysyvät sallituissa rajoissa) ja puhut lankapuhelimeen samalla. Kunhan se ei häiritse ajamista ja se tekeekin siitä vähän vaativampaa. Mutta kuvata voi kyllä ajaessa jos siltä tuntuu

        Ei ajon aikana saa touhuta mitään mikä häiritsee ajamista.


      • ota huomioon
        The_Rat kirjoitti:

        Saahan ne imukupilla kiinni tuulilasiin. Meinasin itsekin hankkia. Näyttää kustantavan 17 euroa tuollainen geneerinen malli. Voi samalla heittää navin menemään...

        laen mukaan sitä ei saa tuulilasiin kiinnittää.


      • ota huomioon kirjoitti:

        laen mukaan sitä ei saa tuulilasiin kiinnittää.

        Ellen ihan erehdy, niin saa kiinnittää, kunhan ei peitä näkökenttää.

        Itselläni tuo sijaitsee nykyään siten, että se peittää osan konepellistä. Ei aiheuttane ongelmia poliisien kanssa. Eli ainakin käytännössä sallittua.


    • sakkojajako

      Ja kun laittaa vaikka jonkun kännykän joka näyttää oikean nopeuden kuvaan voi sitten lähettää nimettömänä you tubeen ja linkki kytille:=)

    • 87k

      Nythän noi laitteet on vasta yleistymässä pikkuhiljaa Suomessa.

      Laite toimii siis siten, että se on tuulilasissa kiinni, ja kuvaa päättymätöntä nauhaa, esim 30 tuntista nauhaa, ja kun nauhotie tulee täyteen, aloitetaan nauhoittamaan aina vanhimman päälle.

      Näinollen saadaan koska vaan katsottua jopa 30 tuntia sitten tapahtuneita asioita, eli laitetta ei tarvitse erikseen kytkeä päälle, kun tulee jotain kuvattavaa, vaan laite on aina valmiiksi päälle, ja esim kolarit on sitten valmiiksi laitteen muistissa, ja jollain näppäimellä saadaan usein aloitettua pysyvä tallennus esim "20 minuttia sitten" vaikkapa kolarin tms sattuaessa, jolloin saadaan varmasti talteen äskeinen tapahtuma

      Laitteet tallentaa myös kuvanauhaan nopeuden (GPS:n kautta) sekä kellonajan, ja päivämäärän.

      Ylinopeuksia on turha tommosella kuvata, koska autoa ei voi sakottaa, vaan pitää olla se kuski aina selvillä, ja kuskin kuvaaminen on sitten hankalempi juttu.

      Saa vain nähdä mikä muotoutuu laitteen "suomilaisexi" nimeksi, kenties Autokamera, Mustalaatikko, tai ehkäpä jonkun tunneuttiman valmistajan merkki, ja sitten kaikenmerkkisiä alitteita kutsutaan tuolla samalla nimellä....

    • ^_^
      • crash* Njet sjatana!

        Haha, tuota videota en ollut vielä nähnytkään vaikka muita venäläisten kolarivideoita olen katsellut :D Pahimmillaan rupeavat tappelemaankin kolarin jälkeen.


    • kiinnostava harraste

      Hommasin tuollaisen edullisen autokameran mikä kiinnittyy imukupilla tuulilasiin sekä siihen nopeusluokan 10 SDHC muistikortin. Muuten hyvä mutta kuvanlaatu on sumea, mistähän löytäisi edullisen autokameran jossa olisi varmuudella terävä kuvanlaatu? Tässäkin on kuitenkin laajakuva kuvasuhde, periaatteessa HD mutta kuvan terävyys vain on aivan perseestä, ei saa rekisterkilvestäkään selvää kuin liikennevaloissa kun ajaa aivan lähelle edelläolevaa.

      Tällainen jossa on läppämallinen näyttöruutu:
      http://www.youtube.com/watch?v=lwBmNk-mHU8

      Olen muitakin "spy" kameroita huudellut huutonetistä eri myyjiltä, kaikissa on aina jokin pikkuvika, kuvanlaatu suttuinen tai äänissä ihme häiriötä, hinnat tosin ovat halpoja mutta laadussa on toivomisen varaa.

      Missähän tällaisia myytäisiin varmuudella hyvälaatuisina, imukupilla tuulilasiin kiinnitettävä todellinen HD kamera olisi kohtuuhintaisena kiva saada?

      Olen katsellut esittelyjä Youtubessa GoPro kamerasta, kuvanlaatu kelpaa Youtuben perusteella mutta hankkimani autokamerankin laatu näyttää paremmalta Youtubessa vaikka saamassani laitteessa se on aika huono.

      Miten voisin varmuudella tietää että saisin hyvälaatuisen tuotteen, noissa muissakin "spy" kameroissa on ollut vaihtelevaa kuvanlaatua, esim. aurinkolasikamerat, kaksi olen hankkinut, toisessa oli hyvä kuvanlaatu mutta surkea ääni, se meni käyttökelvottomaksi kun korruptoi kaikki tiedostot pilalle, sen tilalle hankkimassani on hyvä ääni mutta epäterävämpi kuvanlaatu.
      Aurinkolasikameralla tosin kuva heiluukin niin paljon että ei sellaista kauan jaksa katsellakaan.

    • Näin yleisesti

      Mihin tuollaista lisä roskaakin tarvitsee, siihenkö että itse ajaa miten sattuu ja kun joku ajaa ohi. Suomessahan ei saa ohittaa kun minä ajan aina juuri sääntöjen mukaan, mutta en katso tausta peilejä enkä pidä minkäänlaista turvaväliä ja joskus ajan varmuuden vuoksi hieman alle rajoitusten.

    • ihan kiva lelu

      e-villen sivut on suomekieliset, jos se on kynnyskysymys.

      http://www.e-ville.com/fi/101-muut-auto-tuotteet/5931-portable-car-camcorder.html

      Halvemmalla saat samaa kamaa tilaamalla itse suoraan kiinasta. Pyydä joku kaverkisi tilaamaan jos et luota taitoihisi. Hinnat lähetyskuluineen on noin 15-40€ mallista riippuen. Muistikortti pitää yleensä ostaa erikseen.

      Itse laitoin tuollaisen kameran autoon "kiinteästi" kun aloin opettamaan lasta opetusluvalla. Voidaan kerrata ajotilanteita nauhalta ja jää todisteita jos joku muu törttöilee. Kamerassa on sellainen ominaisuus että se lähtee nauhoittamaan kun kytkee latausjohtoon sähkön. Olen kytkenyt laturin johdon auton valoihin, eli se lähtee aina automaattisesti nauhoittamaan kun auton käynnistää. 8 gigan muistikortille mahtuu noin 3h tallennetta, kun kortti tulee täyteen, niin se kirjoittaa vanhimmat yli.

    • Periskooppi
    • 7+5

      Niin,ottakkaa huomion että talvella ei muuta kuin pimeetä,että pitää toimia silloinkin.

    • fproiuerms<ä

      " Niin,ottakkaa huomion että talvella ei muuta kuin pimeetä,että pitää toimia silloinkin. "



      http://dashcamtalk.com/

      tuolta hyvää infoa laadusta.

      • Raivo hullu

        Tuolla www.raivohullu.com sivulla on kuvaa. Ei siis myydä kameroita mutta näkee kuvaa. Jotakin linkkejä on.


    • stumbe3
    • Autoilija

      Täältä löyty FullHD autokamera: www.aitomarket.fi

    • miten on?

      myydäänkö sellaista autokameraa joka kuvaa silloikin kun auto ei käy,eli esim. vartioi yöaikaan?

      • ---

        Jos on tarpeeks iso akku niin toki. Lyöt vaan tupakansytyttimen kiinni


    • imukuppi sucks

      Imukuppikiinnitys tuulilasille ei ole kovin luotettava, multa tippui kamera alas tuulilasin yläreunasta kun imukupin ote herpaantui. Linssin suuntaus jotenkin vääntyi, pitäisi purkaa koko kamera ja katsoa voiko suunnata uudelleen mutta taidan uskoa kerrasta että ei näitä ainakaan imukupin varaan kannata laittaa, seuraavalla kerralla kun putoaa niin voi hajota vaikka kojetaulu, radion näyttö tms.

    • karrma

      E.ville.com hyvät kamerat

    • ostasuomesta

      kojelautakameroissa on myöskin asetuksissa liiketunnistus ja laittamalla sen päälle kamera kuvaa aina kun havaitsee liikettä. Tälläisellä asetuksella kameran saa pelittämään ilman ylimäärästä virrankulutusta myös yö aikaan. Monissa kojelautakameroissa on ollut tiettyjä ongelmia eri valmistajien muistikorttien suhteen ja olenpa huomannut että niilläkin on ollut joskus vaikutusta kuvan-/äänenlaatuun sekä joskus tiedostojen nollautumiseen. Myöskin asetuksissa laitettaessa fullhd kuva hajoaa nopeissa liikkeissä koska rate on vaan 60fps. Enemmän kuvia sekunnissa, selkeämpi kuva liikkeessä. Kiinasta tilatessa on myös ollut ongelmia, osaan kiinamalleista toimii vain ja ainoastaan kiinalaiset muistikortit sekä usb-nyöressä myös latauspinnit ovat "vääränkätiset", ja kun näihin laittaa eurolaturin kiinni tai euronormi usb:n on kiinalaiskamera kilahtanut. Suomesta kannattaa jo takuunkin puitteissa tilata/ostaa, kun onhan se nyt paljon kivuttomampaa hoitaa takuuasiat lähellä......

      • ostasuomestaenenpi

        ja lisään tähän vielä että euroopassa on tuo intimiteettisuoja kohtuullisen hyvä, eli jos jotain kuvailet niin kuvauksien tuloksia et saa jakaa etkä esittää kenellekkään ilman kuvattavien persoonien lupaa. Mutta tämä vaan niissä tapauksissa että jonkun kasvot tai muu yksityis-suojan taakse lukeutuva kohde/tilanne kuvataan. Eli, juutuuppiin laittaminen käy mutta tallenteet on ensin sensuroitava tai keräiltävä lupia...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe