Minä rikon lakia !

Pää kalju

Minä rikon ja tulen jatkossakin rikkomaan lakia, nimittäin en käytä kypärää, kun pyöräilen, vaikka laki velvottaa käyttämään, mutta ei kuitenkaan rangaista, jollei käytä.
En tule käyttämään kypärää, vaikka käyttämättömyydestä uhattaisiin rikesakolla.
Ei siinä ole tehnyt mitään rikollista, jos ei kypärää käytä, eihän siinä edes ketään toista vahingoiteta, satuteta tai aiheuteta taloudellista vahinkoa, jos ei kypärää käytä.
Paljon pahempaa vahinkoa saavat aikaan nämä ministerit, jotka ajavat suomen perikatoon lahjoittaessaan suomalaisten rahat eurooppaan, mutta sitä eivät viranomaiset pidä minään rikoksena.

Ei polkupyöräilijä enää voi jäädä enää tietä ylittäessään auton alle, koska uusi lakihan muuttui niin, että nyt polkupyöräilijällä on aina väistämis velvollisuus autojen suhteen.
Joten autoilijat, lopettakaa se käsillä huitominen, joka tarkoittaa kohteliaasti annan tietä, polkupyöräilijällä on väsitämis velvollisuus.
Kun tien ylittää silloin, kun ei autoja ole alle 200 metrin sisällä taajamassa, niin hyvin ehtii tien yli, eikä mitään polkupyöräkypärää tarvi.
Mitä arvoa on edes tulottomalla ihmisellä tässä yhteiskunnassa, täysi nolla.
Auton tuvavyöpakon ymmärtää, koska aina on vaara joutua liikenne onnettomuuteen, kun auto tulee vastaa, niin se voi tulla päälle tai hirvi tulee tielle.
Ei polkupyörää tällaiset vaaratekijät koske olleenkaan, vai ajaako autot pyörätiellä nykyään.

Miten poliisi muka määrää rikesakon, kun ei ole henkilöllisyys todistusta mukana, jolla selvitettään, että ihminen on se, mikä esittää olevansa.
Millä poliisi todentaa sen, että henkilö on se, mitä väittää olevansa.
Ei sosiaaliturvatunnuksen perusteella, koska ei sitä tarvi muistaa, eikä muista.

Luulisi yhteiskunnan suitsivan kypärän käyttöä työttömillä ja syrjäytyneillä, koska muutenkin heitä väheksytään.

7

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pyöräilevä kaveri

      Jokainen tietty tekee omat päätöksensä, myös pyöräilyypärän käytön suhteen, itse en käyttänyt kypärää peruskoulussa tai amiksessa, paitsi harvoin, jos esim. mentiin koulun kanssa jonnekin, tai vanhemmat valvoivat. Pääsyy oli luonnollisesti ryhmäpaine ja siitä seuraava koulukiusaaminen.

      Vasta ammattikorkeakouluun mentyäni ryhdyin käyttämään kypärää aina pyöräillessäni, koska huomasin, että ympärillä oleva porukka on lopultakin niin kypsää, että ymmärtää olla pilkkaamatta. Aloitin siis käytön omasta päätöksestä, mikä olikin erittäin hyvin tehty.

      Nimittäin, jotain reilu vuosi sitten olin pyöräilemässä entuudestaan tuntemattomalla seudulla. Tarkoitus oli ajaa 40 km lenkki, jota varten olin tulostanut kartan. Reitti oli siis selvä, mutta en ollut käynyt sillä seudulla koskaan ennen. En siis tiennyt odotettavissa olevista maaston muodoista mitään.

      Tulin pitkään, suoraan ja melko jyrkkään alamäkeen. Tietä näkyi kauan eteenpäin, joten annoin lasketella vauhdin hurmassa. Näin edessä olevan T-risteyksen, joka liittyi ajamaani tiehen. Risteyksessä oli kaiteet, jotka pakottaisivat pyörätietä kulkevat tienkäyttäjät hidastamaan vauhtia ja siirtymään hiukan suoralta linjaltaan sivuun tien ylityksen ajaksi.

      Minulla oli liikaa vauhtia ja pyöräni jarrupalat olivat juuri vaihdetut, eli ne purisivat hyvin tehokkaasti. Huomasin juuri kuvailemani risteyksen liian myöhään ja tiesin salamannopeasti, etten pysty vetämään kyseistä sivuun siirtymistä sillä vauhdilla, vaan painoin molemmat käsijarrut pohjaan.

      Koska kyseessä oli alamäki, istuin pyörän selässä hieman etunojassa, joten kävi seuraavasti:

      Jarrut tarrasivat molempiin renkaisiin, pyörän takarengas nousi ilmaan, koko pyörä flippasi ympäri tehden pari kierrosta ilmassa räsähtäen risteyken toisella puolella olevaan kaiteeseen. Minä tietysti lensin kyydistä risteyksen yli ja törmäsin PÄÄ EDELLÄ ASFALTTIIN!!

      Pyörittyäni muutaman kuperkeikan jalkakäytävälle kykenin nousemaan polvilleni ja aika nopsaan seisomaan. Paikalle pysähtynyt auto vei minut terveyskeskukseen. Tilanteessa ei ollut autoilijaa osallisena. Eli en tormännyt autoon, jarrutin vain liian voimakkaasti ajettuani liian nopeasti.

      Kypärä tuhoutui täysin. Runkomateriaali halkesi parista kohtaa kokonaan ja päällysmateriaali pirstoutui sirpaleiksi. Lisäksi mursin vasemmasta kämmenestä jonkin "kardaaliproksimaalin" hyvälaatuisesti ja päälle muutama asfaltti-ihottuma. Tiesi neljän viikon kipsiä käteen kyynärpäästä eteenpäin ja viikon sairaslomaa töistä. Pyörään vaihdettiin uusi takarenkaan sisäkumi ja lokasuoja, sekä pari pinnaa.

      On täysin varmaan, että ilman kypärää en olisi noussut siitä omin jaloin ylös, todennäköisesti en olisi noussut ollenkaan.

    • stanan ksipäät

      Kypäränkäyttö on järkevää, sillä ei ole mitään tekemistä lain kanssa.
      Sen sijaan kaahaavat apinat esim. mopoilijat tulisi lähettää siperiaan ammuttaviksi. Niitä näkyy liikaakin pärräävän.

      • kypärän käyttäjä

        Tarkkaan ottaen aloittaja ei välttämättä riko lakia, koska pyöräilykypärän käyttöä ei ole laissa säädetty poikkeuksettomaksi velvollisuudeksi. Tieliikennelain 90 §:n mukaan pyöräilijan on ajon aikana "yleensä" käytettävä asianmukaista suojakypärää. Mitä tämä "yleensä" sitten käytännössä tarkoittaa, on arvoitus ainakin minulle.

        Muuten olen sitä mieltä, että kypärän käyttö ei ole pelkästään järkevää vaan sen pitäisi olla pakollista. Käytön laiminnlyönti onnettomuustapauksissa ei nimittäin kosketa pelkästään pyöräilijää itseään tai hänen läheisiään vaan kaikkia veronmaksajia, jotka joutuvat kustantamaan aivovaurioisen ex-fillaristin järjettömän kalliin ja pahimmilaan vuosikymmeniä kestävän ympärivuorokautisen hoivaamisen ja kuntouksen. Ja vaikka henki lähtisikin heti, veronmaksajien vastuulle saattavat silti jäädä lesken ja lasten elatus.


      • Ida...

        Ite oon mopolla ajanut jo monta vuotta ja ei oo ollut onkelmia, paitsi sun kaltasten helvetin keppikeijojen kanssa, SAATANA LOPETTAKAA SE RULLALUISTELU NIITTE KEPPIEN KANSSA ENEMMÄ AIHEUTATTE NIILLÄ VAARAA KU HYÖTYÄ! Sama on tullut pyöräillessä todettua, mopoilijat osaa hiljentää pyörän/ihmisen nähdessään mut tollaset vitun mulkut ku sä niin ei osaa muuta ku sohia vitun kepeillä ja kaahailla kauheet vauhtia...


      • Idagirl
        Ida... kirjoitti:

        Ite oon mopolla ajanut jo monta vuotta ja ei oo ollut onkelmia, paitsi sun kaltasten helvetin keppikeijojen kanssa, SAATANA LOPETTAKAA SE RULLALUISTELU NIITTE KEPPIEN KANSSA ENEMMÄ AIHEUTATTE NIILLÄ VAARAA KU HYÖTYÄ! Sama on tullut pyöräillessä todettua, mopoilijat osaa hiljentää pyörän/ihmisen nähdessään mut tollaset vitun mulkut ku sä niin ei osaa muuta ku sohia vitun kepeillä ja kaahailla kauheet vauhtia...

        ja toi viesti oli tolle stn:n kusipäät nimimerkille


    • arvaaja

      En käytä minäkään enkä tule käyttämään vaikka säädettäisiin rangaistavaksi.
      Lapsille kypäräpakko, aikuiset käyttäkööt oman harkintansa mukaan.

    • se pissiaivo.

      "ja toi viesti oli tolle stn:n kusipäät nimimerkille "


      joo joo vtun idiootti... ajat varmaan koko ajan p illu kosteana ylinopeutta etkä sitä 45km/h mitä ne saa kulkea ja kun et ole vielä törmännyt niin olet mielestäsi oikeassa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe