MATTI HANNUKSELA. hiusongelmaisten huippulääkäri

ApuEhkäHäneltä

Netissä kaikkialla toistuu kuinka he (niin naiset kuin miehetkin) saivat avun Matti Hannukselalta.

Matti Hannuksela
Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
LKT, professori:

http://www.terveystalo.com/References/Specialist/?Specialist=10672&Name=Matti Hannuksela

https://ajanvaraus.terveystalo.com/?Step=3&Specialist=10672

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=inf04311

47

8682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huippulääkäri

      Suosittelen. Lämminhenkinen, rauhallinen, pätevä mutta miinuksena ehkä liiankin harvasanainen.

    • ota tuosta selvää

      Kuva jo kertoo, mitä tietää hiustenlähdöstä tai mitä on tehnyt itse asian eteen. Tai sitten...
      voihan sitä silti olla pätevä ja hiustenlähtö yli viisikymppisenä, varsinkin jos kymmeniä vuosia jo kiiltävä kalju, on aika epätoivoista herätellä linimenteillä ja finalla tukkaan parikymppiseen karvoitukseksi.

    • ApuEhkäHäneltä

      Professori Matti Hannuksela on syntynyt 1938 eli hän on nyt 74-vuotias.
      Hantä eivät ehtineet hiusten päässä pidossa auttamaan vuonna 1992 markkinoille tullut finasteridi ja 2005 markkinoille tullut dutasteridi.

      Kalju pää vain osoittaa, että hän on tutkinut kaiken mahdollisen hiustenlähdöstä. Hänen ansiolistansa on myös harvinaisen mittava, joten tietoa varmasti on.

      • Yhä töissä

        Mikähän sa jatkamaan vielä tuossa iässä.


      • Dutaketo
        Yhä töissä kirjoitti:

        Mikähän sa jatkamaan vielä tuossa iässä.

        Pari päivää viikossa näkyy käyvän tuulettumassa, vastaanottoaikojen perusteella, eli tiistaina ja keskiviikkona. Ei kai raaski jättää työtä kokonaan, jota on ikänsä tehnyt. Ellei nyt sitten ople vastaanottoa jossakin muualla kuin Terveystalo Oy:ssä

        Hyvä, että auttaa ihmisiä vieläkin. Näkyy olevan tosiaan asiantuntemusta:

        Lääketieteen ja kirurgian tohtori, professori.
        Väitöskirja (1971), alkuperäisjulkaisuja yli 100, katsauksia noin 300, useita oppikirjoja, www.terveyskirjasto.fi kirjoittaja ja toimittaja.


    • Mimmi Karjalasta

      Kävin kaukaa maaseudulta hänen vastaanotollaan keväällä 2011. Olen ketjun otsikosta samaa mieltä. Ei ole tarvinnut käyntiä katua.

    • kalju teräs...

      No mitä ihmettä herra Hannuksela sitten teki kun sitä näin ylistetään, kertokaa toki.

      Fina reseptejä osaa jakaa joka lääkäri..

      • Yks nainen

        Niin osaa mutta kun on käynyt parilla lääkärillä (ja maksanut laskun) eikä ole saanut finareseptiä, kaipaa varmaa paikkaa mistä resepti tulee heti.

        Tämä artikkeli esittelee ennen kaikkea naisten hiustenlähtöä ja siltä osin lääkärien tietotaito onkin jo heikompaa. Moni lääkäri ei osaa auttaa naista mitenkään kun sitä finareseptiä ei voi kirjoittaa.


      • cdre33
        Yks nainen kirjoitti:

        Niin osaa mutta kun on käynyt parilla lääkärillä (ja maksanut laskun) eikä ole saanut finareseptiä, kaipaa varmaa paikkaa mistä resepti tulee heti.

        Tämä artikkeli esittelee ennen kaikkea naisten hiustenlähtöä ja siltä osin lääkärien tietotaito onkin jo heikompaa. Moni lääkäri ei osaa auttaa naista mitenkään kun sitä finareseptiä ei voi kirjoittaa.

        Hölmö, finasteridi estää hiustenlähtöä vaikuttamalla muotoon, johon testosteroni muuntautuu, ja naisilla se testosteronin taso on korkeimmillaankin hyvinkin alhainen miehiin verrattuna. Vain idiootti kirjoittaisi sinulle finasterireseptin... paitsi jos satut olemaan sellainen (harvinaislaatuinen) tapaus, että sulla naisena esiintyy miestyyppistä kaljuuntumista. Naistyypin hiustenlähdöllä ei taasen ole testosteronin kanssa juurikaan mitään tekemistä.

        Eron miestyypin ja naistyypin kaljuuntumisen kesken huomaa "kuviossa" tai alueesta, josta hiukset lähtee. Naisilla kuvio on tyypillisesti erilainen, tai sitten on kyse muunlaisesta hiustenlähdöstä. Niitä on muutamia esim. pälvikalju, "scarring alopecia" (näin kansankielellä, en muista taudin oikeaa nimeä), "diffused unpatterned alopecia"........


      • Anonyymi

        Ainakin himskatin hyvä allergialääkäri( hiusten kanssa ei ole kokemusta). Lähetti minut tuolloin -74 , 5-vuotiaans siedätyshoitoon, joka pelasti henkeni. Kävin vielä 2010 uudestaan hänen vastaanotollaan :).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin himskatin hyvä allergialääkäri( hiusten kanssa ei ole kokemusta). Lähetti minut tuolloin -74 , 5-vuotiaans siedätyshoitoon, joka pelasti henkeni. Kävin vielä 2010 uudestaan hänen vastaanotollaan :).

        Vähän turhaa enää hehkuttaa ikivanhoilla tiedoilla kun Hannuksela on ollut jo kauan eläkkeellä ja mahtaakohan enää pitää yksityispraktiikkaakaan.


    • Hesan hemmo

      Hän kertoi minulle, että kärsin miestyyppisestä hiustenlähdöstä ja ettäfinasteridi auttaa. Kertoi myös että minoksidiili ja ketokonatsoli tukevat finan ohella hiusten päässäpysymistä. En ollut itse kuullut näistä asioista ollenkaan. Nyt hiukseni pysyvät tosiaankin päässä.

      Miestyyppisestä hiustenlähdöstä kärsivän ei tarvitse pyytää finareseptiä vaan se annetaan hoitona hiustenlähtöön, jos potilas itse haluaa.

      Joiltakin ihotautilääkäreiltä ei finareseptiä saa pyytämälläkään eli toisin sanoen he kietäytyvät antamasta hyväksyttyä hoitoa potilaalle, joka kärsii miestyyppisestä hiustenlähdöstä.

    • Tiweteen tekijältä
    • Tieteen tekijältä
    • sapporo_z

      Onkohan nää viestit ko. henkilön itse kirjoittamia, kun tällaisia ylistysviestejä ilmaantuu tasaisin väliajoin hiustenlähtöä käsitteleville palstoille.... Tietysti tohtori Hannuksela varmaan osaa asiansa, mutta tuskimpa hänelläkään sen suurempia keinoja kaljuuntumisen estämiseen/hidastamiseen ole kuin muillakaan lääkäreillä (finasteridi, minoksidiili tms.)...

      • Turhaa epäilyä

        Kummallisia epäilijöitä. Miksi vanhempi lääkäri jolla on potilaita jonoiksi saakka viitsisi edes käydä tällaisella epämääräisellä keskustelupalstalla. En usko että tarvitsee mainostamista täällä, potilaita saa muutenkin.

        Vaikka lääkkeet onkin niitä tunnettuja, kaikki lääkärit eivät suostu kirjoittamaan niitäkään. Silloin haluaa olla varma että saa reseptin ja pätevät ohjeeet, ei viitsi tuhlata satasta pelkästään kokeiluun kirjoittaako lääkäri finareseptin.


    • Hesan hemmo

      Aivan noin, niinkuin nimimerkki "turhaa epäilyä" kirjoittaa. Matti Hannukselan ei tarvitse mainostaa itseään missään ja tuo toinenkin kappale on juuri noin.

      Tässä on se asiantuntijan ja asiaa tuntemattoman ero:

      "Vaikka lääkkeet onkin niitä tunnettuja, kaikki lääkärit eivät suostu kirjoittamaan niitäkään. Silloin haluaa olla varma että saa reseptin ja pätevät ohjeeet, ei viitsi tuhlata satasta pelkästään kokeiluun kirjoittaako lääkäri finareseptin."

    • nainen täällä

      Vaikka ei hän naisten hiustenlähdöstä tosiaan tunnu tietävän niin paljon. Määrää spiroa kuureina, höh höh. Kyllä niitä lääkkeitä täytyy syödä jatkuvasti, muuten hiukset taas lähtevät.

    • Tukkatakaisin

      Olen samaa mieltä. Lopetin spiron syömisen ja alkoi ihan hirveä hiustenlähtö uudelleen. Liian kauan odottelin, ihan liian kauan, ennen kuin aloin uudelleen syömään. Jouduin syömään toisella kerralla ehkä jopa 4-6kk ennen kuin edes pysähtyi sulkasato ja nyt on tilanne aika huono. Ennen lopettamista minulla oli normaalit hyvät hiukset, eli Spiro auttoi ekalla kerralla hyvin. Iho parani, rasvoittuminen päänahasta hävisi, hiustenlähtö loppui ja uusia kasvoi ja sain suht' tuuhean tukkani takaisin.

      ÄLKÄÄ LOPETTAKO Spiroa, jos ei tarvitse sitä jostain pakottavasta syystä lopettaa. Syön 100mg, minkä määrän olen aina syönyt. Katsotaan rupeeko uutta kasvua vielä hitaasti tulemaan, edelliselläkin kerralla uusien kasvu taisi tulla pikkuhiljaa, mutta en enää muista, kun siitä on niin kauan.

      Olen siis nainen, 37v. Alointin alunperin Spiron ehkä 28-vuotiaana tms. Ja kyllä, kävin tässä mainitulla lääkärillä, joka on muuten hyvä ja miellyttävä, ja menin ihon takia alunperin ja hän totesi siinä sivussa hiusjutun ja antoi Spiron.

    • tillikka2

      Onko Hannuksela jäänyt eläkkeelle? Tiedossa ketään vastaavaa?

      • Ei tarvii olla guru

        Spironolaktonia voi määrätä kuka tahansa lääkäri. Kerro vastaanotolla, että haluat lääkettä hiustenlähdön hoitoon ja viittaa Hannukselan kirjoittamiin artikkeleihin, jotka ovat kokoteksteinä lääkärien käyttämässä tietokannassa Terveysportissa. Lääkärisi voi siis lukaista ne saman tien.

        Terveysportista löytyvät kaikki muutkin hiustenlähdön hoitokeinot, joten jos lääkärisi on vastahakoinen änkyrä, pakota hänet päivittämään tietonsa. Äläkä poistu, ennen kuin olet saanut reseptin/reseptit.


    • joojoohyvähannu

      Mitäköhän muuta tämä mies osaa kuin määrätä finaa ja suositella rogainea? Tuohon taitaa pystyä jokainen terveyskeskuksen lääkärikin

    • aaaaaaaaaaaa1

      Kyllä ihotautilääkärillä muitakin tehtäviä on..

      • ...

        Kyllä, mutta nyt puhutaankin hiustenlähdöstä.


    • nn222222

      minulle hän määräsi dermovat liuosta kun epäili että voisiko taustalla olla jotain muutakin kun hiustenlähtö on niin agressiivista. ennemmin käyn kuitenkin huippuammattilaisella kerran selvittämässä asian

      • KM100

        Hannuksela sanoi joskus minulle että käytä käsidesi desinfektiohuudetta aamuin hiuspohjaan niin saat taliihottuman kuriin hiuspohjassa ja toimiihan se


    • nakke1233

      No auttoiko dermovat hannun epäilyyn?

    • Anonyym

      Voiko jostain varata vielä aikoja kyseiselle lääkärille? Itse en ainakaan löytänyt tai suositeltaa jotain muuta ammattitaitoista lääkäriä Helsingistä.

      • Vaihtoehtoja

        Ensimmäisen Gefinareseptini kirjoitti työpaikkalääkäri ja jatkossa reseptin on uusinut terveyskeskuslääkäri. Eli reseptin kirjoittava lääkäri voi löytyä lähempää kuin luuletkaan. Kannattaa siis kokeilla ensin nämä ilmaiset lääkärit.


      • karvapotilas

        Hannuksela jäi eläkkeelle tänä keväänä, eli hänelle ei enää aikoja tule saamaan. Harmi, hyvä lääkäri oli (tai, onhan hän edelleen).


    • Anonyym

      Niin se ainoa hyöty voi olla tuo Fina respan kirjoittaminen. Katson kyllä muut vaihtoehdot ennen kuin rupean käyttämään tuota.
      Kävisin kuitenkin mielummin ihotautilääkärillä, kun hiuspohjassa on ihottumaa jota kävisin samalla näyttämässä eli vielä kaipaisin suosituksia lääkäreistä Helsingissä.

    • Anonyym

      Hei, edelleen kaipaisin suosituksia asiansa osaavista lääkäreistä. Tällä hetkellä on vähän tuurista kiinni, että löytää varmasti hyvän lekurin, googlellakaan en oikein löytänyt ketään.

      • No mitä se lekuri

        voi sulle tehdä? Vastaus: Ei yhtään mitään! Se on ihan sama kenen vastaanotolle menet.


      • Lue tarkemmin
        No mitä se lekuri kirjoitti:

        voi sulle tehdä? Vastaus: Ei yhtään mitään! Se on ihan sama kenen vastaanotolle menet.

        Kirjoittaja kertoi että hiuspohjassa on ihottumaa. Kyllä silloin oikea osoite on ihotautilääkäri. Pelkän finareseptin kirjoittamiseen kelpaa kuka lääkäri tahansa.


      • Ja minäkin voin
        Lue tarkemmin kirjoitti:

        Kirjoittaja kertoi että hiuspohjassa on ihottumaa. Kyllä silloin oikea osoite on ihotautilääkäri. Pelkän finareseptin kirjoittamiseen kelpaa kuka lääkäri tahansa.

        sulle kertoa mitä lääkettä tulet saamaan vaikken edes ole lääkäri. Kortisonilinimenttiä!


      • onpas taas asenteet
        Ja minäkin voin kirjoitti:

        sulle kertoa mitä lääkettä tulet saamaan vaikken edes ole lääkäri. Kortisonilinimenttiä!

        Ja siksi ei kannata edes yrittää vai?


      • Tukkapotilas

        Matti Hannukselan kolleega Pekko Erkko ottaa vastaan mm. Kampin Terveystalossa. Sain häneltä Spiro-reseptin toissapäivänä ja hän vaikutti asiantuntevalta ja osaavalta. EI vähätellyt ongelmaani eikä luvannut liikoja.


      • spiroa?
        Tukkapotilas kirjoitti:

        Matti Hannukselan kolleega Pekko Erkko ottaa vastaan mm. Kampin Terveystalossa. Sain häneltä Spiro-reseptin toissapäivänä ja hän vaikutti asiantuntevalta ja osaavalta. EI vähätellyt ongelmaani eikä luvannut liikoja.

        millä annostuksella syöt?:)


      • Tukkapotilas
        spiroa? kirjoitti:

        millä annostuksella syöt?:)

        Ekat kaksi viikkoa 50mg (puolikas tabletti) ja sen jälkeen 100 mg päivässä. kaliumkoe neljän kuuauden päästä ja toinen vuoden kuluttua (samalla kontrollikäynti Erkon luona). Tällä hetkellä ohuet hiukset ahdistavat kuitenkin niin paljon, että menen käymään huomenna peruukkiliikkeessä tutustumassa osa- ja kokoperuukkeihin. Onko kenelläkään kokemusta niistä (omien hiusten kanssa pidetynä)?


      • tylleröllinen
        Tukkapotilas kirjoitti:

        Ekat kaksi viikkoa 50mg (puolikas tabletti) ja sen jälkeen 100 mg päivässä. kaliumkoe neljän kuuauden päästä ja toinen vuoden kuluttua (samalla kontrollikäynti Erkon luona). Tällä hetkellä ohuet hiukset ahdistavat kuitenkin niin paljon, että menen käymään huomenna peruukkiliikkeessä tutustumassa osa- ja kokoperuukkeihin. Onko kenelläkään kokemusta niistä (omien hiusten kanssa pidetynä)?

        Hei,
        minkä ikäinen olet? Olen itse samassa tilanteessa tällä hetkellä, ja mietin että vertaistuki olisi hyvä ajatus. Olen itse 26-vuotias.


      • tylleröllinen
        Tukkapotilas kirjoitti:

        Ekat kaksi viikkoa 50mg (puolikas tabletti) ja sen jälkeen 100 mg päivässä. kaliumkoe neljän kuuauden päästä ja toinen vuoden kuluttua (samalla kontrollikäynti Erkon luona). Tällä hetkellä ohuet hiukset ahdistavat kuitenkin niin paljon, että menen käymään huomenna peruukkiliikkeessä tutustumassa osa- ja kokoperuukkeihin. Onko kenelläkään kokemusta niistä (omien hiusten kanssa pidetynä)?

        Saan itse nimittäin todennäköisesti Spiro-kuurin maanantaina rajun hiustenlähdön takia. Minkälaista hiustenlähtöä sinulla on ollut? Onko yhtään tietoa mistä johtuu (seborrea, geeniperimä...)?


      • spiroa?
        Tukkapotilas kirjoitti:

        Ekat kaksi viikkoa 50mg (puolikas tabletti) ja sen jälkeen 100 mg päivässä. kaliumkoe neljän kuuauden päästä ja toinen vuoden kuluttua (samalla kontrollikäynti Erkon luona). Tällä hetkellä ohuet hiukset ahdistavat kuitenkin niin paljon, että menen käymään huomenna peruukkiliikkeessä tutustumassa osa- ja kokoperuukkeihin. Onko kenelläkään kokemusta niistä (omien hiusten kanssa pidetynä)?

        minuakin kiinnostaisi kokemukset noista jos jollain on:)


    • Anonyym

      Niin kun hiuspohjassa on ihottumaa kävisin sitä näyttämässä samalla. Dermovat käytössä nyt ja varmistaisin kannattaako jatkossakin mennä tällä tuleeko jotain huomioida kun käyttää nyt minoksidiiliä ym.

      Ei siitä nyt haittaakaan ole jos käyn lekurissa, jos yksityiselle menen niin miksi ei menisi parhaalle mahdolliselle, ketään tunaria en näissä asioissa kuuntele.

      Hiuksia lähtee myös hiukan ohimoilta. Oma tietämys aiheesta on vähäistä. Tähän hoitoa, tietoa finasta ja mahdollisista haitoista ym. niin ei tarvitse jossitella. Pelkällä internet tiedolla en mene ja kukaan peruslekuri ei näistä juurikaan tiedä.

      Ei tullut vieläkään vastausta alkuperäiseen kysymykseeni.

      • Ei noi ihotautien

        erikoislääkärit ole muutakuin yksi rahastuskeino lisää ketjussa.


    • justasking

      Jos jollain tarkempaa tietoa Helsingin ihotautilääkäreistä jotka ovat perehtyneet erityisesti miesten hiusten lähtöön, otan mielellään suosituksia vastaan.

      Ainakin finasteridin haitoista keskustelisin mieluiten sellaisen ihmisen kanssa joka on ollut tämän lääkkeen kanssa tekemisissä paljon ym.

      Ps. Joku kuitenkin avautuu aiempien viestien perusteella, ettei mitään hyötyä käydä yms. Älä vaivaudu vastamaan kiitos!

    • Anonyymi

      Huippu lääkäri kävin hänellä muutamankin kerran !

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      424
      2962
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2286
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      349
      1996
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1903
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1757
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe