AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Arktisjäät hupenee edelleen

Arktisjäät hupenee edelleen

83 Vastausta 766 Lukukertaa
Tuolla tänään päivitettyä tietoa Arktisjäistä:

http://nsidc.org/arcticseaicenews/

Ennätysvähissä mennään edelleen, nyt on jo alitettu 4 miljoonaa km2. Jäätä on noin 45% vähemmän kuin 1980-1990-luvuilla. Ja tuokin koskee jään peittoaluetta, jään massan eli kokonaismäärän hupeneminen on vielä rajumpaa.
Chasing Ice - elokuva tulee tämän vuoden lopussa elokuvateattereihin:
Tällaista kuvanlaatua ette ole ikinä nähnyt Arktisen alueen jäätiköistä. Hienoa, että tehdään tällainen dokumentti, ennen kuin jäät häviävät.
Saatko kiksejä tuollaisesta synkistelystä? Ihan reilusti kysyn?
Haluan epämiellyttävää totuutta kuin rauhoittavia valheita!
Uudet pohjat taas. Nyt mentiin alle 2.3 mij. km^2 tasolle: http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/IMAGES/seaice.recent.arctic.png
Ja alle 2.3 milj km^2 tasolla ollaan vieläkin, uudet pohjat tuli .... vaihteen vuoksi taas: http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/IMAGES/seaice.recent.arctic.png

Poikkeama keskiarvoon on 2 432 000 km^2, jään pinta-ala 48,5% keskiarvosta, eli todella alhainen. Eikä sen paksuudessakaan ole hurraamista.
Juurihan tuli ilmi että mittaavat tuulimittarilla, ja mallintavat pleikkareilla koska oikeista mittauksista vastaavat satelliitit hajosivat.
Höpöhöpö. Ei se jään olemassaolon havainnointi nyt niin vaikeaa ole. Kun on useita satelliitteja käytössä lukuisine eri tekniikan sensoreineen.
Juurihan sanoin niiden siirtyneen mittaamaan jäätä tuulimittarilla, minkä itsekkin tunnustavat.
Kaveri just soitti huippuvuorilta ja sielä on jäämeri umpikannessa jäässä, ennätysjäässä. Että sellainen jääminimi meillä nyt on.
WindSat näyttää myös uutta jääminimiä tänään: http://www.ijis.iarc.uaf.edu/en/home/seaice_extent.htm Karuja lukemia, joita SSMI:n lisäksi tukee myös AMSR2.
Tuossa taas kuvaa jäiden saartamasta Ilulissatin satamasta. Juuri nyt kuvassa iso alus yrittää murtautua ulos? Vai olisiko tulossa sisään. Päätelkää itse.
http://www.hotel-arctic.gl/files/webcam/webcamshot.jpg
Frobisherin lahden ajojääröykkiöistä on jo tullut ilmastodenialismin symboli: Ei nähdä merta jäiltä!

Ei uskoisi kuinka paljon tietämättömät ovat tumputtaneet voimakkaan kaakkoistuulen kapeaan lahteen pakkaamia "ennätysjäitä".
Eikös niiden jäiden pitänyt sulaa? Miten ne nyt ahtojäiksi ovat muuttuneet?
Mutta siellä se onneton matkustaja-alus edelleen ryntäilee ees ja taas.
http://www.hotel-arctic.gl/files/webcam/webcamshot.jpg
Niin, ovathan denialistit pitäneet jääkauden tulon todisteena jopa lumenkaatopaikkoja, joiden pakkautunut luki ja jää ei ole kaikki sulanut kesän aikana.

Kuinka alas sitä voi vajota ja kuinka tyhmä ollakaan? Emme varmasti ole vielä nähneet kaikkea, joten viritttäkäämme vastaanottimemme samalle denialistitaajuudelle samaan denialistiaikaan!
Tuossa SSM/I satelliitti, muistaakseni se kuoli jo aikaa sitten (laakerivika) eli antennapeili jumissa).

Envisat menetti yhteyden maahan kokonaan (kuoli johonkin mikrometeoriittiin tms.).

http://wattsupwiththat.com/2011/08/07/arctic-death-spiral-or-dead-sensor/

Sen jälkeen käyttivät jotain muuta (AMSR-E) kunnes sekin sippasi.

Voithan katsoa saavatko nekin "datansa " tuulimittarista, eli WindSatista.

Mitä tulee AMSRE-2,seen, se on ollut pari viikkoa toimintavalmiina ja sitä ei ole kalibroitu, koska ykkösen kuoltua homma kestää vuosia, kun ei ole mahdollista
kalibroida sitä päällekkäiseen dataan koska ykkönen sippasi yllättäen.

Tuulimittari on tuulimittari eikä sitä ole tehty jään mittaukseen, se ei ole oikein sopiva siihen, siksi se onkin WindSat, joka ei ole yhtä kehittynyt ko. aiheessa kuin AMSR, ja tulokset näyttävät olevan sen mukaisia.
Jos satelliitit ovat sipanneet ja käytetään korvaavia menetelmiä, ja esitetään data entisenlaisena tiedoittamatta yleisölle vastoinkäymisistä ja mahdollisista seurauksista, ja lietsotaan epävarmoilla tiuloksilla maailmanloppua, kuka on epätoivoinen.

Kuka onkaan epätoivoinen, minä ainakin nauran räkäisesti niiden kohellukselle.
Saamme kyllä selvityksen aiheesta tiedemiespiireiltä tulevaisuudessa, ne on enemmin vastuussa sanomisistaan kuin minä, mutta minulla onkin oikeus taas tehdä nopeita päätelmiä aiheesta.

Olen sanonut mielipiteeni aiheesta ja vastaan siitä myös tulevaisuudessa.

IPCC kokous lähestyy ja Kioton sopimus on katkolla, mielestäni kysymys on tästä, vaikka tukijoukot ovatkin eri mieltä.

Minä taas lupaan mitä mielipuolisempia alaarmeja joulukuun alkuun asti.

Yleltäkin tuli mittarimato alaarm äskettäin, pätkä oli tehty jenkkiläisen
alarmistipropagandaelokuvan käsikirjoitukseen, ja sijoitettu Lappiin alkuperäiskansan parriin, varmasti kettutytöltä vierähti useampikin kyynel poskelle, nyyh nyyh, ja hallelujaa..

Itse näin tutnturimittarin tuhoja Lapissa 1960 luvun lopulla, ennen ilmastonmuutosta.
Kyllähän siellä pyörii monta ehjää satelliittia. Jään havainnointi ei kuitenkaan niin vaikeaa ole kuin vaikkapa globaalin lämpötilan arviointi.

Saahan sitä nopeita päätelmiä tehdä asiasta. Järkevää se tosin ei ole. Ja sen sitten tosiaan näkee, mutta tässä tapauksessa asia on simppeli: Jäätä arktiksella on vähän, kovin vähän verrattuna viime vuosikymmeniin.

Jaa että olisivat tahallisesti ryhtyneet, oikein isommalla rintamalla valehtelemaan, IPCC kokousta silmälläpitäen. Salaliittoteoriaa pukkaa... Foliota saa kaupasta.
Jääkaappikauppiaat huom!

Uusi markkinarako avautumassa: Kohta piakkoin eskimot tarvitsevat jääkaappeja.
Kyllä menee alhaisiin lukemiin nuo minimit. Käsittämätöntä on sulaminen! Ja Sähköteurastaja jatkaa valehteluaan, Huippuvuoret jään saartamina, hah. Jään reunahan on kaukana Huippuvuorilta pohjoiseen. On nähty aika monesta kuvasta....Hörhö pieree verta!
Näyttää tämän mukaan tuo 8/10 osa jään määrä parin viimepäivän aikana lisääntyneen mukavasti. Eilen oli jo yli 3,1 milj. km2.

http://www.natice.noaa.gov/products/products_on_demand.html
Toivossa on hyvä elää. Sitä en tiedä, mitä klimatologista merkitystä tuolla on.
Senhän tuo ehkä kertoo, että sulamisvaihe on mahdollisesti loppunut ja kelit rupeavat siellä mahdollistamaan uudelleenjäätymisen. Lähipäivät sen sitten näyttävät paremmin.
Kyllä varmasti sulamisvaihe loppuu jossain vaiheessa tämän kuun aikana ja alkaa taas uudelleenjäätyminen. Mutta mitä sitten? Ei taida muuttaa millään tavalla sitä faktaa, että jääminimi käy tänä vuonna ennätyspienenä.
Oikeinko jo? Btw, vuonna 2007 tuo 8/10 osa jään määrä oli selvästi suurempi. Katso vaikka itse, kun linkkikin löytyy. Denialistien oljenkorsi liittyykin nyt manuaalisesti tehdyn navigointitarkoitukseen kehitellyn "mariginal ice zone" alueen pinta-alaan... Aika vänkäämistä, kyllä.
No mutta kun meriliikenne ei voi luottaa IPCC mallinnukseen, jonka mukaan arktis oli sula jo viime vuosituhannella, ja tänä vuonna läpi pääsi vain kiinalainen jäänmurtaja sekä purjeilla varustettu reki.
Tässä sulle vähän IPCC mallinnusta: http://aijaa.com/7gXjm3
Ja vieläkin tulee uusia pohjalukemia: http://www.ijis.iarc.uaf.edu/en/home/seaice_extent.htm
Ne on niitä tuulimittarin lukemia taas.
Kylläpä sitten tuuleekin. Varmasti ei ole ennen tuullut ikinä. BUAHAHAHAAAAAAAAA. Jäät sulaa ennätyksiin ja hörhö jatkaa epätoivoista taisteluaan.

Onneksi Sähköteurastaja näyttää seonneen entistä enemmän asiasta, varmasti kukaan ei ota enää ölähdyksiään vakavsti. Asiat tuntuu pikkuisen sotkeutuvan. Mikähän se purjein varustettu reki on joka siellä koillisväylällä avovedessä huitelee...? Voi hyvää päivää.
Ja lisää vielä tuulee. Taas uudet pohjat tänään, tällä kertaa ei WindSat:ista vaan http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/IMAGES/seaice.recent.arctic.png

Oli se kyllä legendaarinen myrsky kun tällä tavoin yli kuukauden vaikuttaa... lol. Nyt yritetään epätoivoisesti etsiä jäätä jo lämpötilakartoista. Seuraavaksi varmaan ruvetaan tutkimaan sammakon koipia...
Kannattaa muistaa, mistä sulaminen johtuu. Näyttää siltä, että se on joillekin alarmismin herkuttelun paikka.

Uskokaa pois, se ei ole sitä.

Nyt hetkeksi järki käteen, ja kertokaa, mistä on kysymys.
Sulaminen näyttäisi johtuvan pääosin kohonneista lämpötiloista.
"Hyvä että huomasit. Noin kokonaisuudessaan kohonneista lämpötiloista maalla, merellä sekä ilmassa. Erityisesti valtamerellä vähäinenkin lämpötilan kohoaminen tarkoittaa suuria energiamääriä: http://www.woodfortrees.org/plot/hadsst2nh/mean:360"

Kovasti nyt on sensuuri päällänsä. Mutta tämäkö oli vastauksesi?
Tässä tämä uudelleen, kun olette niin halukkaita poistamaan aikaisemmat!
Eli 8/10 osa jäät näyttävät lisääntyneen lähes 400 000 km2 vajaassa viikossa!

http://www.natice.noaa.gov/products/products_on_demand.html
Kovasti sitä 8/10 jäätä tuonkin lähteen mukaan on vähempi kuin vuonna 2007. Vaikkakaan antamaasi lähdettä ei tuontapaiseen vertailuun voi käyttää. Satelliitit näyttävät kyllä jäätymisen selkeästi, kun sitä alkaa kunnolla tapahtumaan. Uusi valkoinen jää näkyy nopeasti mikroaaltosatelliitti kuvissa. Aletaan vääjäämästi lähestymään sitä pistettä, että jäätyminen on sulamista nopeampaa. Ja tilannehan on tämä: http://ocean.dmi.dk/arctic/icecover.uk.php
Jäi Kuuba mietityttämään yksi kommenttisi elokuun myrskystä.

"Oli se kyllä legendaarinen myrsky kun tällä tavoin yli kuukauden vaikuttaa... lol."

Mikä on käsityksesi elokuun myrskystä?

Ääri-ilmiö vai vain normaali munankuorijäätä rikkova myrskynpoikanen?
Myrsky se oli. Ilmeisesti ajankohtaan nähden kovakin myrsky, joka kylla sekoitti jäätä. Se mahdollisesti vaikutti syyskuiseen jäämäärään omalta osaltaan, mutta tuskin merkittävästi. Vähän samalla tavalla kuin jokin muu siellä vallinnut sääilmiö. Jos myrskyä ei olisi ollut, täti olisi setä, niin jäätä olisi mahdollisesti joko enempi, vähempi tai sama määrä. Riippuen siitä minkälaista säätä siellä myrskyn sijaan olisi ollut... Hyvässä sulamistilassa se jää oli ennen myrskyä jo.

Säiden puolesta kesä 2012 ei jäiden suhteen ollut lähimainkaan yhtä tuhoisa kuin vuonna 2007. Näin sanovat jäätutkijat. Jäätä suli paljon johtuen lähinnä sen ohuudesta. Jään ohuuden syyksi näkisin kohonneet lämpötilat. Etenkin talvella oli lauhaa. Ja merivesikin on lämmennyt sitten 90-luvun. Luultavasti enempi kuin mitä pintalämpötilat näyttää. Toisinaan merivesi sekoittuu enempi, joskus taas vähempi. Syklejä, jotka näkyy siinä ettei ilmasto lämpene tasaisesti, vaan joskus voi tulla jopa tilapäisiä notkahduksia. Siksi itse suosittelen tuota 30 vuoden keskiarvoa, niin saa lyhyemmän aikavälin ailahtelut suljettua pois, koska se ei ole se kokonaisuus. Silloinkaan käyrä ei ole täysin tasainen, johtuen esim. PDO:sta.
Olethan varsinainen satusetä. Voit säästää puheripulisi otollisemmalle yleisölle.

Hmm.. palaamme asiaan myöhemmin
Alarmistien viimeinen oljenkorsi, 1900-luvun lämpeneminen ja sen vaikutukset.
Jälleen uusi Cryosphere Today minimi

http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/arctic.sea.ice.interactive.html

Uudet pohjat ovat nyt 2,2 milj km2
Pohjalukemissa ne jäät vaan ovat. Mutta ei siinä silleen hätiä mitiä, kyllä sitä sitten taas tulevina vuosina saadaan uusia pohjia, joten ei tämä mitään :)
Nyt sitten napsahti se vihoviimeinenkin oljenkorsi poikki ja komeasti: http://www.natice.noaa.gov/products/products_on_demand.html

Se asia on yksiselitteinen, että Arktiksella on nyt merijäätä poikkeuksellisen vähän. Monen lähteen mukaan uusi ennätysminimi tosiaankin on saavutettu ja vieläpä selkein eroin.
Ja 2007 vs. 2012 kuva vertailun vuoksi vielä perään: http://aijaa.com/pqDxw4
Ja summa summarum: Globaalisti 1.5 milj km^2 jäätä on kateissa. Denialistien koirako ne on syönyt?
Ja yhä kitkutellaan ennennäkemättömissä pohjalukemissa: http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/IMAGES/seaice.recent.arctic.png
Löytyipä uusi saarikin yhtenäiseksi maaksi luullun saaren paljastuessa jäätikön sulettua kahdeksi.

http://barentsobserver.com/en/arctic/retreating-ice-reveals-new-island-19-09
Aivan valtaisaa! Aivan käsittämätöntä. Ja sulaminen ei loppunut vieläkään, jatkuuko todella ennätyspitkään. Mistä johtuukin, tuntuu kuin hörhö olisi hiljentynyt tämän faktan edessä?
No tämän mukaan sulaminen on jo loppunut ja kääntynyt jäätymisen suuntaan.

http://arctic-roos.org/observations/satellite-data/sea-ice/ice-area-and-extent-in-arctic
Kyllähän se jäätymisen merkkejä sekä paikka paikoin myös jäätymistä alkaa selvästi näyttää, mutta edelleen vaan kitkutellaan ennätysmatalissa pohjalukemissa. Arctic-roos käyrä vielä hakee lopullista muotoaan.
Hiilinielu oli eka joka ilmoittautui hörhöksi. Ongelman tunnustaminen on ensimmäinen askel ongelman ratkaisemiseen.
Huomaatteko muuten tuon järkyttävän vahvan trendin minimissä 2009-2012. Tippuu tippuu, aina vain alaspäin tippuu. Niin se kylmenee....kai.
Kylä ne pohjat oli tällä kertaa siinä.
http://ocean.dmi.dk/arctic/icecover.uk.php
Hyvä että löytyy lisää maata
Koomista on, että valtiot puhuu tästä aiheesta...Silti mitään ei asialle tehdä. :-)
Sulais vain äkkiä, ei tarvis joka talvi lähteä lämpimiin maihin.
Voisimpa sanoa.
Mitäpä tuolla meinasit.
Kyllähän ne arktsijäät ovat tämän mukaan kohtuullisen selvästi ruvenneet "palautumaan" . Eli sulaminen on tältä vuodelta loppu ja jäätyminen alkanut.
Saa nähdä millaiset lukemat jää ensi talvena saavuttaa. Sitä voidaan tässä seuraavaksi ruveta pohtimaan.

http://arctic-roos.org/observations/satellite-data/sea-ice/ice-area-and-extent-in-arctic
Toki niitä uusia minimeitäkin vielä tulee, kuten tässä: http://www.natice.noaa.gov/products/products_on_demand.html :p
Kyllä ne jäät syksyn edetessä lisääntyvät koska maa edelleenkin kiertää aurinkoa kiertoakseli ovelasti vinossa ja tämä hämmästyttävä ilmiö aiheuttaa vuodenaikojen vaihtelun.

Silloinkin kun arktis on kesäisin sula -siis lähitulevaisuudessa - jäätymistä tulee syksyllä tapahtumaan joten tieteenpelkääjien kiljuminen saapuvasta jääkaudesta kuuluu syksyisin säännöllisesti kuin muuttokurkien huutelu.

Mutta hällä väliä, toki maailmaan parkua mahtuu.
No tuon vuodenaikojen vaihtelun täällä varmasti sanomattakin kaikki tietävät. Ja, että pohjoisen pallonpuoliskon kesällä jäät sulavat ja vastaavasti talvella jäätyvät myös tulevaisuudessa.
Laitoinkin tuon jäägraafilinkin vain osoittaakseni, ettei joittenkin enää tarvitsisi hehkuttaa edelleen jatkuvasta sulamisesta.
Säät vaihtuu ja ilmastot muuttuu, niin kuin ne on aina tehneet.Sitten
alkaisi hirvittää, jos sää pysyisi aina samana.
entäs itseäs auringon suureneminen
Ei pelota. Kuolen kohta.
Hyvää vaan, että kesä tulee
asialla ei olemitään muutakokuin,rahastusta
Jokohan olisi aika haudata tämä ketju? Ainakin tuon aloittajan linkin mukaan pohjat on nyt saavutettu ja kohta alamme nähdä taas jäiden ennätysnopeaa kasvua.
Ennätysmatalilla tasoilla mennään edelleenkin, raikuvin mariginaalein. Kyllä sitä ennätysnopeaa jäätymistä tarvitaan jotta päästään normitasolle talveksi.

Eiköhän se siitä jäädy ja taas päästään hehkuttamaan munankuorijään laajuutta, ja denialisoimaan sitten sitä, kun se taas ottaa ja sulaa nopeasti pois.
Noniin, nyt näyttäisi vihdoinkin siltä, että tämän vuoden minimi on todellakin saavutettu. Rajusti suli tänä vuonna tuo ohueksi käynyt jää: http://nsidc.org/arcticseaicenews/

Täältäkin, 'tositieteilijöiden' mukaan ainoa oikea tietolähde, tuli taas uusi minimi perjantaina: http://www.natice.noaa.gov/products/products_on_demand.html
Tässä joku aika sitten tuo jälkimmäinen linkki ei soveltunut kuvaamaan arktisjäiden määrää. No ehkä se nyt yllättäen sopii kun marginal ice-määrä on selvästi vähentynyt.
NASA on muuten tuolle nopealle arktisjään sulamiselle ruvennut etsimään syytä poikkeuksellisen voimakkaasta myrskystä, joka arktista riepotteli äskettäin.

NASA:n mukaan vastaava myrsky ei olisi muutama vuosikymmen sitten tehnyt arktisjäille juuri mitään, koska ne olivat silloin niin paljon paksumpia kuin nykyään. Eli kyllä se perimmäinen syy vaan on ilmaston lämpeneminen.
Ajatukseni oli se, että ilman tuota myrskyä ei olisi menty niin alas arktisjään määrässä kuin nyt mentiin. Ymmärrän kyllä aivan hyvin, että kaikenkaikkiaan arktisjäiden viime vuosikymmenten vähenemisen syynä on arktisalueen lämpeneminen. Mutta sitten onkin jo aivan toinen juttu se, että mikä tämän lämpenemisen on aiheuttanut. Nimittäin muu kuin AGW.
Ei mikään muu, vaan nimenomaan ihmiskunnan tupruttelut. Kaikkihan sen jo ymmärtävät.
Olihan siellä se myrsky. Jää oli niin ohutta, että sen myrskyn voimat riittivät sen jään soseuttamiseen. Ajankohtaan nähden se oli harvinainen, muttei poikkeuksellinen. Tai tiedä sitten, rupeaako noi toistumaan useammin nykyilmastossa kun sula meri tarjoaa myrskyille ruokaa.

Ja mitä tuohon tarjoamaani linkkiin tulee, niin mielipiteeni ei ole muuttunut: Se ei ole ilmaston seuraamiseen tarkoitettu palvelu, vaan esimerkiksi navigointia varten suunnattu tuote. Piruuttani sitä käytän kuriositeettina kun arvon denialistit ovat yhtäkkiä keksineet, että nimenomaan se olisi se ainoa oikea tuote klimatologian kontekstissa. Sitä se ei edelleenkään ole. Älä siis rupea väittelemään perättömyyksiä.
 /   /  /  / Arktisjäät hupenee edelleen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta