AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Kevein buntu?

26 Vastausta 307 Lukukertaa
Mikä olisi kevein buntuversio mummon koneeseen? Laite on 7-8 vuotta vanha 512mb keskusmuistia ja joku 32mb näytönohjain. Käy sillä pankissa ja katselee valokuvia, joskus jotain videoitakin, mitä lapset ja lapsenlapset lähettää sekä yle areenalta ohjelmia. Nykyinen systeemi takkuaa ja menee herkästi sekaisin, jolloin saa usein korjailla.
Ubuntu 12.04 lienee ensimmäinen poissuljettava vaihtoehto unity-työpöytineen, joka on tarkoitettu alle 12 vuotiaille täysnörteille.
voisit ihan kiltisti käydä ostamassa mummolle uuden koneen. tuo on sellainen matolaatikko, ettei siihen kannata paljon energiaa haaskata. uusi kone maksaa jotain 200euroa.
Uusi kone ilman näyttöä taitaa olla halvimmillaan 300 euroa. Jollekin sekin voi olla iso raha heittää turhaan.

7-8 vuotta vanhasta koneesta saa ruutia kummasti, kun pistää pari kymppiä keskusmuistiin ja toiset pari kymppiä käytettyyn näytönohjaimeen.

Jos laittaa kevyen softan, ei tarvitse sitäkään 30-40 euroa uhrata.
hei ihan oikeasti. ymmärrän kyllä että voi olla iso raha, mutta kun aloittajan kone on oikeasti jo niin aikansa elänyt, ettei sitä kannata enää alkaa rakentaa mihinkään suuntaan.
kannattaa vaikka säästää rahaa siihen koneeseen. uusi kone on kuitenkin 10 kertaa tehokkaampi kuin tuo "mopo" ja käyttömukavuus on ihan eri luokkaa kuin vanhan romun.
30-40 euroa ja ostat huutonetistä koneen joka on vain 3-4 vuotta vanha. Siihen pystyy jo laittamaan jos jonkinlaista versiota Ubuntusta. Tarvittaessa voi ottaa turhat efektit pois päältä jolloin pyörii vieläkin jouhevammin.

Näyttö on edelleen kysymysmerkki, onko mummon vanha kone pöytäkone jolloin näyttö on jo olemassa vai onko kyseessä läppäri?
Lubuntu tuntui kevyimmiltä buntuista antiikkikoneesta ja sukulainen
mint 13 xfce pyöri sukkelaan. Mintissä etuna että sinne on jo asennettu
valmiiksi iso määrä netin vaatimista kodekeista.
Jos 11.04 ei pyöri, on aika toivotonta..

Toi xfce ei tuo nopeutta.
XPlite olis se vaihtoehto joka liikuu vieälä jokseenkin vanhoissa 98w koneissa.. jos niin vanha?

Meego PC,, on kevyt. Ja toimii nykynetissä jotenkin myös.

tokihan vahat pyörii, mutta mitään nykypäivänä niilla ei tee mm netissä.
Tiedokses että Xubuntu, jossa on Xfce, pyörii mainiosti noissa vanhoissa koneissa joissa muistia 512 MB, itselläni on Pentium 4:ssa tuo määrä muistia ja Xubuntu pyörii loistavasti siinä. Ei silti ominaisuuksiltaan häpeä isolle veljelleen Ubuntulle (paitsi nyt ehkä siinä että Open Officea/Libre Officea ei ole vaan tilalla on Abiword ja Gnumeric).
Lubuntu on ehdottomasti kevein ja selvästi kevyempi kuin Xubuntu.
Onhan se kevyempi kuin Xubuntu mutta kyllä Xubuntukin pyörisi iloisesti kysyjän koneessa, nimimerkillä kokemusta on.
Debian + Openbox. Johan lähtee mummon kone toimimaan rivakkaasti..
Lubuntu ehdottomasti, yks läppäreistä on Fujitsun:n L7300 tms. 1,5 Giganen?!? prossu jossa 512 muistia ja toimii ihan hyvin....eikä juur takkuile.
Veikkaappa kuule ite mikä olisi vanhaan koneeseen paras.
Ei kannata Ubuntua harkita noin vanhoihin koneisiin. Debian 7 testing LXDE:llä varmaan toimis mutta helpompaa ostaa uusi tietokone.
Höpö höpö M-Kar, Lubuntu pelittää kyllä jos koneella on joskus taipunut MS XP.
Tämä on kevyt http://www.damnsmalllinux.org/ mutta mummollesi suosittelisin Ubuntua. Sen helppous vaatii vaan käyttöä ja on riskitön riskitapauksissa.
Minimaalinen Ubuntu + LXDE. Ei Lubuntu-desktop.

Mielummin Debian 7 + LXDE
Mikähän olisi minimaalinen Ubuntu ja mistä/miten toi LXDE desktob asennetaan?
Olen nyt asentanut Lubuntun, mutta se tökkii pahasti kun en saa Chromiumia aukaistua. Pitääkö vaan pakolla kirjautua Googleen sisälle, että se aukee? Kiitos vastauksista.
Minimaalinen Ubuntu on 12.04 mini.iso ja sen voi ladata täältä:
https://help.ubuntu.com/community/Installation/MinimalCD

Ite en asentanut mitään työpöytää sillä, ja kun se buuttasi täysin, niin painoin ctrl-alt-fi ja kirjauduin sisään konsolilla omalla käyttäjänimellä ja salasanalla.
Sitten käytin scriptiä Mate-työpöydän asentamiseksi täältä:
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=11868812&postcount=263
Itsellä se toimi hyvin, vaikka sen tekijä sanookin, että ei voi taata, että se toimisi jokaisessa tapauksessa. Sen käytössä on riski itsellä.
ctrl-alt-F1 (korjaus edelliseen)
Lubuntu pyörii iloisesti tuossa koneessa.
Ottakaa huomioon kun esitätte niitä eri jakeluja, että mummo ei osaa muuta kuin Suomea! Onko niissä kunnollinen Suomen kielen tuki?
Lubuntusta en tiedä mutta Xubuntussa ainakin on kunnollinen Suomen kielen tuki.
Lubuntussa on hyvä suomen kielen tuki. Itselläni on Lubuntu englanniksi, vaimolla suomeksi eikä ole tuo valittanut (siis tästä asiasta).
Ei ole kevyttä Ubuntua jos vanhaan läjään pitää joku saada.. niin...

Meego https://meego.com/ lataa sieltä, on suomi ja nopee netissä mm youtube toimii chrome selain versiossa jo jossain 700mhz penassa varsin mallikaasti.
Meego on valitettavasti kuollut ja kuopattu. Viimeisimmät päivitykset Meegon sivuilla ovat viime vuodelta. Tuli joskus kokeiltua, ihan kiva, joo, mutta mieluummin jakelu joka on hengissä.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta