Laskelmia vm kannattavuudesta

Laskelma ole hyvä

Kun kerran laskemia ei suostuta antamaan, niin pohditaan asiaa lukuina teoriassa. Paljonko pitäisi kaupata tuotteita, jotta saadaan BRUTTO tonni (1000e) kasaan. Selvennyksen vuoksi euroina on kerrottu VAIN tuotteen provikan voitto (alalinjoineen) ja tuotteita on mainittu vain esimerkkeinä. Tärkeämpää on miettiä lukuja euroina ja kappalemäärinä kuinka paljon niitä pitäisi oikeassa elämässä saada myytyä.

Bruttovoittoa = kappalemäärä

1e = 1000kpl

5e = 200kpl

10e = 100kpl

25e = 40kpl

50e = 20kpl

Ja jokainen voi miettiä paljonko menee aikaa tavaroiden myymiseen. Siis sähköpostit (lukeminen ja vastaaminen), puhelimessa puhumiseen, pakkaaminen (pakkausmateriaalien hankkiminen), postittaminen/toimittaminen lähialueelle/nouto, tuotteiden noutaminen jostakin (oma varastointi) jne. Sille omalle vaivalle pitää myös laskea hinta eli tuntipalkka että kannattaako koko homma. Ihminen helposti kuvittelee myös että moni asia on nopeaa kun huomaamattaan kuvitelmissaan jää tiettyjä pieniä työvaiheita pois, jolloin mielessä se sujuu helposti ja nopeasti, jolloin voi yllättyä kun oikeasti meneekin paljon enemmän aikaa kuin oli alunperin työvaiheet kuvitelmissaan käynyt läpi. Esim. jokainen voi mielessään ajatella kauanko menee auton renkaiden vaihtamiseen ja sitten kokeilla sitä oikeasti kellolla aikaa mitaten, niin tajuaa selkeän eron.

Ja huom! Kappalemäärissä ei ole mitään kuluja otettu edes huomioon vaan nekin pitää arvioida erikseen. Puhelinmaksut, pöytäpaikka, pakkausmateriaalit, palautukset, esitemateriaalit, mustesuihkuprintterin musteet (kuitin tulostaminen), autokulut (polttoaine) jne. Voi vielä heittää jonkun arvion esim. 5% kuluja eli 50e siitä brutto tonnista pois.

Ja ennenkaikkea, ollaanko todellisuudessa tavallisia kauppiaita mitättömällä omalla (tuttava) verkostolla aluksi kun ei mitään julkista kauppaa avata, johon tuotteita laitetaan myyntiin? Kompastuuko monen uuden liittyjän ongelmaksi ettei yksinkertaisesti tunne kovin paljon TUOTTEITA OSTAVIA ihmisiä. Huom. puhun niistä OSTAJISTA enkä niistä hymyilevistä tai jopa epäilevistä tuttavista jotka eivät osta mitään, jota suurin osa on, koska vm tuotteet ovat lähes kaikki selkeästi ylihintaisia kaupan vastaaviin. Jos et usko, niin vertaa kaupan vastaaviin tuotteisiin ja pohdi ostatko itse vm tuotteita vai ostatko (ainakin 20% halvemmalla?) kaupasta? Jos et itsekkään aio vm tuotteita ostaa jatkuvasti, niin miksi ihmeessä tuttavasi tekisivät päinvastoin kuin sinä??? Älä siis anna mentorin puhumien rahatulojen uskotella itsellesi "No kyllä ne ostaa, niin saan sitten tuloja" itsemanipulointiin JOS ET KERRAN ITSEKKÄÄN TUOTTEESEEN USKO.

Miettikää hetki lukuja ja koittakaa suhteuttaa niitä siihen pieneen asiakaskuntaan jonka tiedätte... ja huomaatte kuinka paljon pitää työtä oikeasti tehdä, jolloin olettekin (ainakin ensimmäisenä vuotena) vain tavallisia matalapalkkaisia kauppiaita, koska myyntivoluumi on oikeasti pientä. Siis saatko ***1000kpl**** maustepusseja myytä kuukaudessa tuttavillesi? Tai 200kpl voidepurkkeja? Tai 100kpl säilytysastioita? Tai jopa 20kpl erikoiskattilaa, kuukaudesta toiseen???

Ja vaikka saisitkin aluksi tuotteita kaupaksi jopa nuo luvut ekana kuukautena, niin meneekö MONTA KUUKAUTTA ennenkuin ovat käyttäneet tuotteensa loppuun ja tarvitsevat juuri sinulta niitä lisää... eikä osta halvempaa vastaavaa tavallisesta kaupasta? Siis koska asiakkailtasi tuotteet ovat loppu omasta varastostaan ja tarvitsevat lisää sinun ylihintaisia myymiä tuotteitasi? Siis uskotko että joku tuttavasi käyttää 10kpl voidepurnukkaa kuukaudessa vai max 1 kpl kuukaudessa? Suhtaudu siis tuotteen kulumiseen myös realistisesti, jotta osaat hahmottaa koska niitä menee taas uudestaan kaupaksi.

Tutki siis vm firman tuotteita ja heitä vaikka joku arvioitu provikka euro numerona (esim. 10e tuote asiakkaalle ja arvioit siitä provikkaa 30% eli 3e), jolloin saat kpl määrän 333 ja sitten voit taas miettiä saatko kyseistä tuotetta niin paljon kuukaudessa myytyä. Siis 333kpl!!! Onko se mielestäsi realistista kuukaudesta toiseen? Ja koita kuvitella myös kaikki vaivannäkö, jotta tuote on asiakkaalla ja rahat tililläsi.

Ja muistakaa, brutosta menee kulut ja jos on myös rehellinen, niin myös verot... joten ei se vm kauppiaan tulevaisuus miltään vauraalta tulevaisuudelta näytä vaan MATALAPALKKAISELTA TYÖNTEKEMISELTÄ!!!

Ja miksikö homma muuttuu monelle TAPPIOLLISEKSI? Koska tuttavapiiri on MYYNNIN KANNALTA pientä ja harvalla on esim. työn kautta jatkuvasti uusia yhteyksiä ihmisiin (kampaaja), jotta saadaan uusia ihmisiä houkuteltua ostamaan. Moni siis alkaa hakkaamaan päätänsä seinään hyvin nopeasti ja lopettaa.... 997/1000 ilmiön takia. Kun on liittymismaksut maksettu ja tavaraa ostettu nurkkiin, niin ne jääkin myymättä.... jolloin kärsitään TAPPIOTA sen unelmoinnin sijasta.

Mutta toki 3/1000 saa homman toimimaan. Tule mukaan! Se voit olla juuri sinä joka et tee tappiota vaan rikastut!!!! Älä usko minua vaan UNOHDA TÄMÄ AVAUS...

H E T I !!!! ;)

83

728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tavallista myyntiä?

      Onko siis mahdollista että verkostomarkkinointi on oikeasti raakaa työtä ja muistuttaa vain tavallista kauppiasta, jonka pitää olla hyvä puhumaan ja suostuttelemaan muitakin mukaan myymään ylihintaisia tuotteita?

    • dbncks

      Onneksi ei tarvitse varastoida eikä maksaa liittymismaksua niin miinukselle meno on lähestulkoon mahdotonta, ellei sitten osta itselleen ihan älyttömästä tavaraa.

      Esim. suihkugeelejä tarvitsee lähes jokainen vastaantuleva ihminen eli myyntipiiri on hyvin laaja, lähes jokainen nainen käyttää huulipunaa ym. Miehen käyttävät deodorantteja jne.

      Omalla kohdallani on kaikki toteutunut erittäinkin hyvin.

      • naurettavaa1

        Yrityksestä syntyy yleensä jotain kuluja, vaikkei olisi juuri minkäänlaista toimintaa. Takkiin tulee siis hyvinkin helposti jos toiminta on vähäistä ja satunnaista.

        En ymmärrä miksi vm-hygieniatuotteet toimisivat sen paremmin kuin muutkaan tuotteet. Tavallisesta marketista saa suihkugeelejä, huulipunaa, deodorantteja helposti, halvemmalla ja paremmalla valikoimalla kuin vm-ketjusta.

        Sitäpaitsi niiden yksikköhinta on tyypillisesti pieni, johon aloituksessakin viitattiin.

        Jos vm-myyjälle jää 50% kate, niin 10 euron suihkugeelejä (joka tarkoittaa 2-3 kertaa tavallisen marketin hintaa kalliimpaa suihkugeeliä) pitää myydä 200 kpl joka ikinen kuukausi saadaksesi 1000 euron myyntikatteen.

        Luonnollisesti kulut ja verot vähennettynä käteen ei jää lähellekään 1000 euroa.


    • dbncks

      Se on hyvä, että olet perehtynyt ja tiedät minkä yrityksen suoramyyjänä toimin kun tunnut tietävän senkin, että suihkugelitkin on 2-3kertaa kalliimpia kuin markettipaskat. Itse en ikimaailmassa maksaisi 10euroa suihkugeelistä, enpä oikeastaan maksaisi edes yli 5e ellei olisi todella jumbokokoinen suihkugeeli.

      Mutta sepä siitä, onneksi kuukaudessa voi myydä muutakin kuin suihkugeelejä, kuten 50e kasvovoiteita, 20e laukkuja jne. Onneksi valikoima on hyvin laaja eli pärjään mainiosti ja asiakkaat yleensä tilaavat lähes joka kuukausi tuotteita itselleen, siis ne ihan samat asiakkaat.

      Ja joo, toki kuluja on, kuten postikulut, paperimateriaalit jne, joihin menee ehkä alle 10e/kk.

      • En usko!

        >>>Ja joo, toki kuluja on, kuten postikulut, paperimateriaalit jne, joihin menee ehkä alle 10e/kk.

        Tuo on totta jos myynti on vähäistä. Jos taas pitäisi oikeasti myydä satoja kappaleita tuotteita kuukaudessa, jotta voidaan oikeasti tienestistä puhua, niin en todellakaan usko että kympillä selviät. Ellet sitten dyykkaa materiaaleja jostain ja kirjoita kuitteja aina vain kuulakärkikynällä käsin. :)


      • laiska työläinen

        Kiva kuulla, että pärjäät ja bisnes luistaa. Laittaisitko jotain lukua paljonko tienaat kuukaudessa tai vuodessa vm-roinaa kaupustelemalla? Siis ei liikevaihto vaan henkilökohtaiset bruttotulosi, niin voin miettiä kannattaisiko minun alkaa vm-myyjäksi.

        Itse olen nykyään tylsästi palkkatöissä isommassa organisaatiossa asiantuntijatasolla. Työajat ovat onneksi joustavat ja voin tehdä paljon etätöitä kotona. Kiinteä bruttopalkkani on 90.000 euroa / vuosi ja sen päälle saan yleensä tulosbonusta eli yhteensä bruttotulot ansiotöistä ovat karvan verran alle 100.000 euroa vuodessa.

        Äkkiseltään vm-roipe ei kuulosta kovin vahvalta vaihtoehdolta. Laskeskelin tässä nopeasti, että jos tuotteista jää vm-myyjälle 50% kate, niin minun pitäisi myydä vuodessa 300.000 eurolla (kate 150.000), jotta verojen ja lakisääteisten maksujen jälkeen minulle jäisi tuo vajaa 100.000 euroa henkilökohtaista bruttotuloa.

        Se tarkoittaa, että minun pitäisi myydä vuodessa vähintään 4.000 kasvovoidetta (a´50e) ja 3.000 laukkua (a´20e) ja 7.000 suihkugeeliä (a´5e). Jos myisin pelkkiä suihkugeelejä, niin minun pitäisi myydä niitä vuodessa 60.000 kpl.

        Kuulostaa aika haastavalta, mutta olisi kiva kuulla millaisiin tienesteihin olet päässyt.


      • 20+18
        En usko! kirjoitti:

        >>>Ja joo, toki kuluja on, kuten postikulut, paperimateriaalit jne, joihin menee ehkä alle 10e/kk.

        Tuo on totta jos myynti on vähäistä. Jos taas pitäisi oikeasti myydä satoja kappaleita tuotteita kuukaudessa, jotta voidaan oikeasti tienestistä puhua, niin en todellakaan usko että kympillä selviät. Ellet sitten dyykkaa materiaaleja jostain ja kirjoita kuitteja aina vain kuulakärkikynällä käsin. :)

        No mites niitä kuitteja sitten kirjoitellaan, muuta kuin käsin? Meinaatko, että esim. kotimyyjät roudaavat koneen ja tulostimen kotiesittelyyn tai messuille / markkinoille mukaan? Joo yritit olla kovinkin fiksu, mutta et taas ajatellut ihan loppuun asti...

        Jo tuota on ihan turha jankuttaa, että "kunnon tienesti" tai "oikea tienesti", sillä sekin on aika suhteellinen käsite. Joillekin saattaa riittää vaikka se 100 - 200e ylimääräistä palkkansa jatkeeksi, jonka mahdollisesrti sitten sijoittaa vaikka eläkerahastoonsa tai vaikka etelänmatkaan. Toisille lisätienesti sitten voi tarkoittaa vaikka 1000e kuussa, joten aika hölmöä jankuttaa tuollasta, joka tarkoittaa eri ihmisille eri asiaa.


      • 2+4
        laiska työläinen kirjoitti:

        Kiva kuulla, että pärjäät ja bisnes luistaa. Laittaisitko jotain lukua paljonko tienaat kuukaudessa tai vuodessa vm-roinaa kaupustelemalla? Siis ei liikevaihto vaan henkilökohtaiset bruttotulosi, niin voin miettiä kannattaisiko minun alkaa vm-myyjäksi.

        Itse olen nykyään tylsästi palkkatöissä isommassa organisaatiossa asiantuntijatasolla. Työajat ovat onneksi joustavat ja voin tehdä paljon etätöitä kotona. Kiinteä bruttopalkkani on 90.000 euroa / vuosi ja sen päälle saan yleensä tulosbonusta eli yhteensä bruttotulot ansiotöistä ovat karvan verran alle 100.000 euroa vuodessa.

        Äkkiseltään vm-roipe ei kuulosta kovin vahvalta vaihtoehdolta. Laskeskelin tässä nopeasti, että jos tuotteista jää vm-myyjälle 50% kate, niin minun pitäisi myydä vuodessa 300.000 eurolla (kate 150.000), jotta verojen ja lakisääteisten maksujen jälkeen minulle jäisi tuo vajaa 100.000 euroa henkilökohtaista bruttotuloa.

        Se tarkoittaa, että minun pitäisi myydä vuodessa vähintään 4.000 kasvovoidetta (a´50e) ja 3.000 laukkua (a´20e) ja 7.000 suihkugeeliä (a´5e). Jos myisin pelkkiä suihkugeelejä, niin minun pitäisi myydä niitä vuodessa 60.000 kpl.

        Kuulostaa aika haastavalta, mutta olisi kiva kuulla millaisiin tienesteihin olet päässyt.

        Sinäkin, liian korkealle koulutettu, et taivu huomioimaan sellaista perustavanlaatuista asiaa, että kaikki eivät tee vm:a päätyökseen, vaan suurin osa ihan sivubisneksenä lisätienestejä hankkien oman palkkansa jatkeeksi.

        Mikä ihme oletus tämäkin on, että joko ei olla vm:a tai sitten ollaan, eikä tehdä mitään muuta? Eikö niin kun pysty ymmärtämään, että näiden kahden ääripään välissäkin voi olla jotakin?


      • laiska työläinen
        2+4 kirjoitti:

        Sinäkin, liian korkealle koulutettu, et taivu huomioimaan sellaista perustavanlaatuista asiaa, että kaikki eivät tee vm:a päätyökseen, vaan suurin osa ihan sivubisneksenä lisätienestejä hankkien oman palkkansa jatkeeksi.

        Mikä ihme oletus tämäkin on, että joko ei olla vm:a tai sitten ollaan, eikä tehdä mitään muuta? Eikö niin kun pysty ymmärtämään, että näiden kahden ääripään välissäkin voi olla jotakin?

        Ymmärrän jos kyse on harrastuksesta tai satunnaisestä sivutyöstä, mutta silloin vm-bisnes ei voi kasvaa kovin suureksi ja tulot jäävät pakostakin hyvin pieneksi. Kuulostaa siltä, että saatu lisätulo ei maksa vaivaa koska pitää pyörittää kirjanpitoa ym. vaikka ei myisi kuin muutaman suihkugeelin kuukaudessa. MInimipalkka joka pitäisi itselle sivutyöstä saada jotta se tuntuisi missään on mielestäni 500 eur/kk brutto (jää verojen jälkeen 300-350 eur). 50% katteella plus verot, pakoliset maksut ja kulut myyntiä pitäisi olla vähintään 1500 eur/kk, luultavasti enemmänkin. Siihen pitää myydä 75 laukkua (a´20e) joka ikinen kuukausi. Kuinka te pystytte siihen?


      • ohansejoopajoo
        laiska työläinen kirjoitti:

        Ymmärrän jos kyse on harrastuksesta tai satunnaisestä sivutyöstä, mutta silloin vm-bisnes ei voi kasvaa kovin suureksi ja tulot jäävät pakostakin hyvin pieneksi. Kuulostaa siltä, että saatu lisätulo ei maksa vaivaa koska pitää pyörittää kirjanpitoa ym. vaikka ei myisi kuin muutaman suihkugeelin kuukaudessa. MInimipalkka joka pitäisi itselle sivutyöstä saada jotta se tuntuisi missään on mielestäni 500 eur/kk brutto (jää verojen jälkeen 300-350 eur). 50% katteella plus verot, pakoliset maksut ja kulut myyntiä pitäisi olla vähintään 1500 eur/kk, luultavasti enemmänkin. Siihen pitää myydä 75 laukkua (a´20e) joka ikinen kuukausi. Kuinka te pystytte siihen?

        No laukkuja tuskin pystyykään myymään niin paljon, koska edes naiset eivät tarvitse uutta laukkua joka viikko tai edes joka kuukausi, toiset eivät tarvitse uuden kuin kerran vuodessa. Ja en tiedä millaisia kuluja ja veroja kuvittelit vm:n maksavan (kai sekin riippuu bisneksestä) mutta ei itseltäni ainakaan ole sellaista n. 400e/kk.


      • IDIOOTIT!!!
        20+18 kirjoitti:

        No mites niitä kuitteja sitten kirjoitellaan, muuta kuin käsin? Meinaatko, että esim. kotimyyjät roudaavat koneen ja tulostimen kotiesittelyyn tai messuille / markkinoille mukaan? Joo yritit olla kovinkin fiksu, mutta et taas ajatellut ihan loppuun asti...

        Jo tuota on ihan turha jankuttaa, että "kunnon tienesti" tai "oikea tienesti", sillä sekin on aika suhteellinen käsite. Joillekin saattaa riittää vaikka se 100 - 200e ylimääräistä palkkansa jatkeeksi, jonka mahdollisesrti sitten sijoittaa vaikka eläkerahastoonsa tai vaikka etelänmatkaan. Toisille lisätienesti sitten voi tarkoittaa vaikka 1000e kuussa, joten aika hölmöä jankuttaa tuollasta, joka tarkoittaa eri ihmisille eri asiaa.

        Turha sun on itseäsi psyykkailla että teet tuolla hommalla tulosta kun kaikki tietää että takkiin tulee. :D Sinä tiedät sen itsekkin kun sen vaan joskus tunnustat sen itsellesi.


    • aaAAA-bul-SHIITtt...

      Yllättävää, kukaan puolustajista ei kiistä suoraan sitä seikkaa että tavaraa pitää myydä PALJON, jotta jotain järkevää tuloa voi kuukaudessa saada sekä sitä että siihen menee AIKAA?

      Alkaako vähitellen siis selvitä syy miksei laskelmia millään haluta antaa vaikka väitetään tienaavansa hyvin toiminnalla? Missään ei edelleenkään ole mitään ristiriitaa? ;)

      ...Kohta aivastuttaa...

      • POMOJEN POMO

        Kun on monta myyjää tiimissä, niin riittää kun kaikki myyvät tasaisesti vähän. Mieti sitä apina. Vai pitääkö vääntää rautalangasta?


      • Mietippä ite
        POMOJEN POMO kirjoitti:

        Kun on monta myyjää tiimissä, niin riittää kun kaikki myyvät tasaisesti vähän. Mieti sitä apina. Vai pitääkö vääntää rautalangasta?

        >>>Kun on monta myyjää tiimissä, niin riittää kun kaikki myyvät tasaisesti vähän.

        Sanoit sen taikasanan miksi vm ei toimi:

        Vähän :)


      • Laskelma kiitos!!!
        POMOJEN POMO kirjoitti:

        Kun on monta myyjää tiimissä, niin riittää kun kaikki myyvät tasaisesti vähän. Mieti sitä apina. Vai pitääkö vääntää rautalangasta?

        "Vai pitääkö vääntää rautalangasta? "

        Kyllä kiitos, faktat pöytään ja lukujen kera! NYT!


      • Susi76

        Jos aivan rehellisesti mennään ne tulot mitä VM:ssä voi saada on pimeää tuloa jotenka niistä veroista tms ei kannata kantaa huolta. Mutta siitä huolimatta koko ajan VM tyypit jättää kertomatta niitä todellisia lukuja. Tämän ketjun aloittajaa, minua ja monia muita kiinnostaisi tietää miten tuotteet menee kaupaksi, paljonko pitää mitäkin tuotetta myydä että saisi sen 500e/pimeänä käteen. Eihän Mustalaisetkaan maksa kaupan teosta veroja joten en kyllä silloin minäkään. Tunnen mustalaisukon myy: viinaa, vaatteita, kelloja, aseita, autoja, hevosia, jne. Hänenki Bisnes idea on näkyvämpi kuin mitä näiden VM Tyyppien vaikka uskoisin että hänellä olisi enempi syitä pitää Bisnes piilossa kuin näillä VM tyypeillä.


      • v-myyjätär
        Susi76 kirjoitti:

        Jos aivan rehellisesti mennään ne tulot mitä VM:ssä voi saada on pimeää tuloa jotenka niistä veroista tms ei kannata kantaa huolta. Mutta siitä huolimatta koko ajan VM tyypit jättää kertomatta niitä todellisia lukuja. Tämän ketjun aloittajaa, minua ja monia muita kiinnostaisi tietää miten tuotteet menee kaupaksi, paljonko pitää mitäkin tuotetta myydä että saisi sen 500e/pimeänä käteen. Eihän Mustalaisetkaan maksa kaupan teosta veroja joten en kyllä silloin minäkään. Tunnen mustalaisukon myy: viinaa, vaatteita, kelloja, aseita, autoja, hevosia, jne. Hänenki Bisnes idea on näkyvämpi kuin mitä näiden VM Tyyppien vaikka uskoisin että hänellä olisi enempi syitä pitää Bisnes piilossa kuin näillä VM tyypeillä.

        Voi pyhä sylvi - miten monta kertaa pitää väntää rautalankaa... Jos nyt unohdetaan ne verot, niin eiköhän se ole kunkin firman myyntikatteesta ja tuotteista ( hinnoista) kiinni, kuinka paljon niitä tuotteita pitää myydä. Meillä esim. myyntikate on 40% (alvillisilla vieläkin enemmän, mutta sanoin, että unohdetaan ne verot), eli eikös sen myynnin sitten ole oltava 1250€, että siitä jää käteen 500€? Ainakin meikäläisen peruskoulumatikalla laskettuna. Ja jos meillä yksi suosittu tuote maksaa esim. 39€, niin tämä tarkoittaa, että niitä pitäs myydä n. 32 kpl. MUTTA kun valikoimissa on paljon muitakin tuotteita joten tuo ei ole niin mustavalkoinen juttu sitten kuitenkaan. Joku voi ostaa vaikka satasen setin ja joku kahden kympin tuotteen. Mutta ei minulle tai monelle muullekaan firmamme jälleenmyyjälle ole mikään ongelma myydä 1250€:n edestä tuotteita esim. kuukauden aikana, joka meillä on pisteiden ym. aktiivisuusvelvoitteiden periodi (joka koskee vain niitä, joilla on omaa ryhmää). Itse teen tuon vähintäänkin kahdella kotiesittelyllä (tällä viikolla tuon on esim. paukkunut rikki yhdellä esittelyllä ja yhdellä säpo-tilauksella ja kuukautta on sentään vielä muutama viikko jäljellä). Ja kun aina ihmetellään, että miten voi myydä aina ja jatkuvasti samoja tuotteita, niin mikä siinä on niin vaikea hahamottaa, että bisnestä voi tehdä NIIIN monella tapaa. Tosiaan, itse teen paljon esim. kutsumyyntiä ja jonkin verran kierrän messuilla ja markkinoilla. Ei asiakkaat sinne kotiin tule, vaan kyllä se on poistuttava sieltä neljän seinän sisältä ihmisten ilmoille. Lisäksi esim. netti on aiva rajaton mahdollisuus luoda markkinointia, kontakteja, myyntiä jne. Mä en nyt tiedä, mikä ihmeen ajatus teillä päässä pyörii, että vm-tuotteita ei pystyisi myymään ikinä eikä missään. Aina on mahdollisuus tehdä myyntiä (ja rakentaa tiimiäkin), kun tapaa ihmisiä ja avaa netin. Mutta kuten täällä on miljoona kertaa sanottu, niin ei se raha sohvalla makoilemalla eteen tule, vaan jotain se eteen on tehtävä. Ja useasti, kun alussa on ns. pohjatyön tehnyt kunnolla (markkinointi, myynti jne.), niin uskomatonta mutta totta, se poikii myyntiä jatkossa ihan ilman tekemistäkin. Tarkoitan tässä siis sitä, että jatkossa niitä tilauksia sitten yleensä tulee asiakkailta ihan itseltään tyyliin; haluan tilata nyt sitä ja sitä, eikä niiltä tarvitse "ruikuttaa" yhtään mitään väkisin. Mullakin on tullut söpolla paljon tilauksia ihmisiltä, joita en ole koskaan edes tavannut. He ovat löytäneet yhteystietoni netistä tai kaverin kaverilta tmv. Ja mulla on myös firman kautta verkkokauppa, joten niiden myyntien eteen ei tarvitse tehdä muuta, kuin aina sopivassa välissä mainita sen nettikaupan olemassaolosta. Eli se pyörii omaa elämäänsä, eikä mun tarvi tehdä niiden tilausten eteen muuta kun se mainostus. Tuotteet toimitetaan firmasta suoraan asiakkalle ja firma myös ottaa maksun, joten mihinkän pakkaamisiin yms. ei tuhraannu aikaa minuuttiakaan. Ja siltiminä saan siitä saman katteen, kuin muutenkin. Toki siitä minulta otetaan pieni maksu, mutta ei niin paljon, että olisin koskaan vielä jäänyt niiden takia miinukselle yhdestäkään nettitilauksesta. Ja se on kuitenkin älyttömän pieni raha verrattuna siihen, että itse hoitaisin tuon kaiken.


      • Susi76
        v-myyjätär kirjoitti:

        Voi pyhä sylvi - miten monta kertaa pitää väntää rautalankaa... Jos nyt unohdetaan ne verot, niin eiköhän se ole kunkin firman myyntikatteesta ja tuotteista ( hinnoista) kiinni, kuinka paljon niitä tuotteita pitää myydä. Meillä esim. myyntikate on 40% (alvillisilla vieläkin enemmän, mutta sanoin, että unohdetaan ne verot), eli eikös sen myynnin sitten ole oltava 1250€, että siitä jää käteen 500€? Ainakin meikäläisen peruskoulumatikalla laskettuna. Ja jos meillä yksi suosittu tuote maksaa esim. 39€, niin tämä tarkoittaa, että niitä pitäs myydä n. 32 kpl. MUTTA kun valikoimissa on paljon muitakin tuotteita joten tuo ei ole niin mustavalkoinen juttu sitten kuitenkaan. Joku voi ostaa vaikka satasen setin ja joku kahden kympin tuotteen. Mutta ei minulle tai monelle muullekaan firmamme jälleenmyyjälle ole mikään ongelma myydä 1250€:n edestä tuotteita esim. kuukauden aikana, joka meillä on pisteiden ym. aktiivisuusvelvoitteiden periodi (joka koskee vain niitä, joilla on omaa ryhmää). Itse teen tuon vähintäänkin kahdella kotiesittelyllä (tällä viikolla tuon on esim. paukkunut rikki yhdellä esittelyllä ja yhdellä säpo-tilauksella ja kuukautta on sentään vielä muutama viikko jäljellä). Ja kun aina ihmetellään, että miten voi myydä aina ja jatkuvasti samoja tuotteita, niin mikä siinä on niin vaikea hahamottaa, että bisnestä voi tehdä NIIIN monella tapaa. Tosiaan, itse teen paljon esim. kutsumyyntiä ja jonkin verran kierrän messuilla ja markkinoilla. Ei asiakkaat sinne kotiin tule, vaan kyllä se on poistuttava sieltä neljän seinän sisältä ihmisten ilmoille. Lisäksi esim. netti on aiva rajaton mahdollisuus luoda markkinointia, kontakteja, myyntiä jne. Mä en nyt tiedä, mikä ihmeen ajatus teillä päässä pyörii, että vm-tuotteita ei pystyisi myymään ikinä eikä missään. Aina on mahdollisuus tehdä myyntiä (ja rakentaa tiimiäkin), kun tapaa ihmisiä ja avaa netin. Mutta kuten täällä on miljoona kertaa sanottu, niin ei se raha sohvalla makoilemalla eteen tule, vaan jotain se eteen on tehtävä. Ja useasti, kun alussa on ns. pohjatyön tehnyt kunnolla (markkinointi, myynti jne.), niin uskomatonta mutta totta, se poikii myyntiä jatkossa ihan ilman tekemistäkin. Tarkoitan tässä siis sitä, että jatkossa niitä tilauksia sitten yleensä tulee asiakkailta ihan itseltään tyyliin; haluan tilata nyt sitä ja sitä, eikä niiltä tarvitse "ruikuttaa" yhtään mitään väkisin. Mullakin on tullut söpolla paljon tilauksia ihmisiltä, joita en ole koskaan edes tavannut. He ovat löytäneet yhteystietoni netistä tai kaverin kaverilta tmv. Ja mulla on myös firman kautta verkkokauppa, joten niiden myyntien eteen ei tarvitse tehdä muuta, kuin aina sopivassa välissä mainita sen nettikaupan olemassaolosta. Eli se pyörii omaa elämäänsä, eikä mun tarvi tehdä niiden tilausten eteen muuta kun se mainostus. Tuotteet toimitetaan firmasta suoraan asiakkalle ja firma myös ottaa maksun, joten mihinkän pakkaamisiin yms. ei tuhraannu aikaa minuuttiakaan. Ja siltiminä saan siitä saman katteen, kuin muutenkin. Toki siitä minulta otetaan pieni maksu, mutta ei niin paljon, että olisin koskaan vielä jäänyt niiden takia miinukselle yhdestäkään nettitilauksesta. Ja se on kuitenkin älyttömän pieni raha verrattuna siihen, että itse hoitaisin tuon kaiken.

        Minkä firman tuotteita myyt/markkinoit.


      • v-myyjätär
        Susi76 kirjoitti:

        Minkä firman tuotteita myyt/markkinoit.

        Sillä ei ole mitään merkitystä tässä kohtaa.


      • Typerykset
        v-myyjätär kirjoitti:

        Voi pyhä sylvi - miten monta kertaa pitää väntää rautalankaa... Jos nyt unohdetaan ne verot, niin eiköhän se ole kunkin firman myyntikatteesta ja tuotteista ( hinnoista) kiinni, kuinka paljon niitä tuotteita pitää myydä. Meillä esim. myyntikate on 40% (alvillisilla vieläkin enemmän, mutta sanoin, että unohdetaan ne verot), eli eikös sen myynnin sitten ole oltava 1250€, että siitä jää käteen 500€? Ainakin meikäläisen peruskoulumatikalla laskettuna. Ja jos meillä yksi suosittu tuote maksaa esim. 39€, niin tämä tarkoittaa, että niitä pitäs myydä n. 32 kpl. MUTTA kun valikoimissa on paljon muitakin tuotteita joten tuo ei ole niin mustavalkoinen juttu sitten kuitenkaan. Joku voi ostaa vaikka satasen setin ja joku kahden kympin tuotteen. Mutta ei minulle tai monelle muullekaan firmamme jälleenmyyjälle ole mikään ongelma myydä 1250€:n edestä tuotteita esim. kuukauden aikana, joka meillä on pisteiden ym. aktiivisuusvelvoitteiden periodi (joka koskee vain niitä, joilla on omaa ryhmää). Itse teen tuon vähintäänkin kahdella kotiesittelyllä (tällä viikolla tuon on esim. paukkunut rikki yhdellä esittelyllä ja yhdellä säpo-tilauksella ja kuukautta on sentään vielä muutama viikko jäljellä). Ja kun aina ihmetellään, että miten voi myydä aina ja jatkuvasti samoja tuotteita, niin mikä siinä on niin vaikea hahamottaa, että bisnestä voi tehdä NIIIN monella tapaa. Tosiaan, itse teen paljon esim. kutsumyyntiä ja jonkin verran kierrän messuilla ja markkinoilla. Ei asiakkaat sinne kotiin tule, vaan kyllä se on poistuttava sieltä neljän seinän sisältä ihmisten ilmoille. Lisäksi esim. netti on aiva rajaton mahdollisuus luoda markkinointia, kontakteja, myyntiä jne. Mä en nyt tiedä, mikä ihmeen ajatus teillä päässä pyörii, että vm-tuotteita ei pystyisi myymään ikinä eikä missään. Aina on mahdollisuus tehdä myyntiä (ja rakentaa tiimiäkin), kun tapaa ihmisiä ja avaa netin. Mutta kuten täällä on miljoona kertaa sanottu, niin ei se raha sohvalla makoilemalla eteen tule, vaan jotain se eteen on tehtävä. Ja useasti, kun alussa on ns. pohjatyön tehnyt kunnolla (markkinointi, myynti jne.), niin uskomatonta mutta totta, se poikii myyntiä jatkossa ihan ilman tekemistäkin. Tarkoitan tässä siis sitä, että jatkossa niitä tilauksia sitten yleensä tulee asiakkailta ihan itseltään tyyliin; haluan tilata nyt sitä ja sitä, eikä niiltä tarvitse "ruikuttaa" yhtään mitään väkisin. Mullakin on tullut söpolla paljon tilauksia ihmisiltä, joita en ole koskaan edes tavannut. He ovat löytäneet yhteystietoni netistä tai kaverin kaverilta tmv. Ja mulla on myös firman kautta verkkokauppa, joten niiden myyntien eteen ei tarvitse tehdä muuta, kuin aina sopivassa välissä mainita sen nettikaupan olemassaolosta. Eli se pyörii omaa elämäänsä, eikä mun tarvi tehdä niiden tilausten eteen muuta kun se mainostus. Tuotteet toimitetaan firmasta suoraan asiakkalle ja firma myös ottaa maksun, joten mihinkän pakkaamisiin yms. ei tuhraannu aikaa minuuttiakaan. Ja siltiminä saan siitä saman katteen, kuin muutenkin. Toki siitä minulta otetaan pieni maksu, mutta ei niin paljon, että olisin koskaan vielä jäänyt niiden takia miinukselle yhdestäkään nettitilauksesta. Ja se on kuitenkin älyttömän pieni raha verrattuna siihen, että itse hoitaisin tuon kaiken.

        Buahahaaaa!!!!! VMP! Kirjaimellisesti... :D


    • 11+000

      Tämä oli tosi paha laskelma, eipä löydy muita laskelmia.
      Tämäkin on hyvä: ' lähes jokainen nainen käyttää huulipunaa ym'
      Myypä kympin puolalaisia huulipunia naisille, ei kauaa kauppa käy.

      • 12 apinaaa

        Lisätään vielä sellainen "katulaskelma" oikeasta elämästä, että yksikään vm firma ei ole aidosti lyönyt itseään mediassa läpi (brändi) ja ihmiset puhuisivat siitä jatkuvasti toisilleen kuinka hyvä hinta/laatusuhde on ettei kannata ostaa marketeista vastaavaa tuotetta. Miten voi olla mahdollista että osa saa paljon kaupaksi ja samaan aikaan ei kuitenkaan suostu mitenkään tarkemmin puhumaan tuotteista/määristä vaan vain vakuuttamaan netissä (valheellisesti) että homma toimii? Siis annetaan kuvaa että homma menestyy ja samaan aikaan salataan että miten siihen menestykseen voi kuka tahansa päästä kiinni kun kysytään tarkemmin? Haiskahtaa vahvasti jaskanpuhumis puolustelulta kun ei vaivauduta TODISTAMAAN että homma toimii. :)


    • Pate posteljoooni

      Jokainen joka on joskus postipaketteja tutuilleenn lähettänyt, niin voi huomata että siihen menee helposti aikaa. Pakkaaminen, osoitetietojen kirjaaminen, kuljetus (ja paluu kotiin) ja mahdollinen jonotus vielä postissa. Ei välttämättä 30min ajalla selviä edes yhden paketin osalta kunnes koko rumba on ohi. Sitten vielä myytävien tuotteiden nouto ja pienvarastointi jossakin (oman kodin kaapissa?). Menee kyllä touhuun aikaa jos meinaa suurempaa asiakaskuntaa palvella.

    • bhdgs

      "Tuo on totta jos myynti on vähäistä. Jos taas pitäisi oikeasti myydä satoja kappaleita tuotteita kuukaudessa, jotta voidaan oikeasti tienestistä puhua, niin en todellakaan usko että kympillä selviät. "
      Kommentoinpas muutamia juttuja teksteistä. Kuvasto löytyy netistä ihan ilmaiseksikin ja jonkin verran tulee ilmaisiakin kuvastoja tilausten mukana. Kuitit kirjoitan kuulakärkikynällä firmalta ostamaani kuittivihkoon, taisi maksaa pari euroa ja kuitteja on muistaakseni 100kpl tai 150kpl.

      "Jokainen joka on joskus postipaketteja tutuilleenn lähettänyt, niin voi huomata että siihen menee helposti aikaa. "
      Itse postittelen paketteja asiakkaille hyvin harvoin, muutama kauempana oleva asiakas on ja heidän kanssaan sovittu että kerään isomman satsin ja lähetän sitten kerralla aina.

      Nouto ja varastointi.
      Paketti tuodaan minulle kotiin, varastointia on sen aikaa kunnes saan tavarat lajiteltua ja toimitettua asiakkaille. Totta, että jakeluun menee aina hieman aikaa, mutta monet asiakkaat ovat lähistöltä, osa noutaa tuotteet kotoa ja osalle heitän esim. kauppareissulla tuotteet kun ovat matkan varrella. Lisäksi äitini toimittaa tuotteet omalle työpaikalleen tuotteita tilanneille jne.

      Läpilyönti/brändäys
      Lähes jokainen ihminen on kuullut kuitenkin esim. Oriflamesta, Tupperwaresta, Zinzinosta jne. eli omasta mielestäni melko hyvin on brändäys toiminut.

      Omasta tiimistäni voin kertoa, että tuotteita myydään kuukausittain tuhansilla euroilla, tiimissäni on about 30 jälleenmyyjää, toiset aktiivisempia ja toiset vähän vähemmän aktiivisia. Toiset tekevät joka kuukausi satojen eurojen tilauksia ja toiset pari kertaa vuodessa muutaman kympin tilauksia.

      Mitään laskelmia en aio tänne antaa, koska se ei täällä kuulu kenellekään ja miksi tekisin työn heidän puolestaan? Laskekoot itse mihin heillä rahkeet riittää ja mitä kuluja tulee ja kuinka paljon tuloja on mahdollista saada. Toiset voivat tienata tällä helposti normikuukausipalkan verran ja toiset eivät saa kymppiäkään kuussa, ei voi tehdä mitään yleispäteviä laskelmia koska toiset osaavat myydä ja toiset eivät. Ei kukaan pysty sitäkään sanomaan, että paljonko kaupan kassa esim. tienaa kuussa, riippuu paljonko tekee tunteja, ylitöitä, viikonloppuja, iltoja, kauanko on töissä ollut jne. jne.

      • Susi76

        Lähes jokainen on kuullut Tubewaresta, Oriflamesta, Zinzinosta, Amwaysta, GNLD:stä, Herbalifesta kai silläkin on merkitystä mitä on kuullut.


    • KuilGGu

      Höh, itse ollut mukana jo kymmenen vuotta yrityksessä joka hoitaa itse tavaroiden lähetyksen jokaiselle "asiakkaalle". Eli asiakas voi olla samalla verkostoija, jos suosittelee tuotetta jollekin, ja jos ei, niin tilaa vain omat tavaransa suoraan yritykseltä ja se, jolla lv. ylittää hänen "yläpuolellaan" 100,-/kk. saa siitä jotakin prosentteja. Ei myyntiä itse, ei rahaa kenelläkään kiinni, ei pakkausta ja postitusta muuta kuin yrityksellä, ei varastointia yksityisillä ihmisillä jnejne. Saanut parhaimmillaan 1500€ kk, nyt taas muutama kuukausi vain muutamia satasia, mutta enpähän taas ole viimeaikoina muuta tehnytkään kuin itse tilannut tarvitsemani tuotteet ja käyttänyt ne.

      Samaa mieltä suurimman osan kanssa , VM on suurimmaksi osaksi kusetusta ja yrityksen työt on ulkoistettu tavallisten taaperoiden kotona ja lähipiirissä tehtäviksi. Miettikää tarkkaan mihin mukaan lähdette ja miksi? Mutta jos mahdollisuus tehdä jonkinlaista bisnestä on jo silloin kun kokeilee yhtä tuotetta, niin kertokaahan mikä on riski?

    • Jusetusta vain

      >>>Ei kukaan pysty sitäkään sanomaan, että paljonko kaupan kassa esim. tienaa kuussa, riippuu paljonko tekee tunteja, ylitöitä, viikonloppuja, iltoja, kauanko on töissä ollut jne. jne.

      Kyllä pystyy historian perusteella antaa suurinpiirtein lukuja miten on aiemmin mennyt. Ei tietenkään tulevaa. Kumma vain että kovasti huudellaan että tienataan hyvin, mutta kun kysytän tarkempia lukuja miten on mennyt (tullut TULOJA), niin niistä luvuista halutaan vaieta täysin. Salailu ei anna ollenkaan uskottavaa kuvaa toiminnasta vaan kuulostaa jusetukselta.

      • 20+6

        Siis oikeesti... Mikä teitä vaivaa? Olihan tuossa toisessa ketjussa juuri yksi esimerkki, mitä ko ketjun aloittaja on tienannut, niin mitä teette, te; "ei pidä paikkaansa, ei voi olla totta, kusetusta" jne. Kysykää sitten vielä, että miksi kukaan ei laita tänne mitään esimerkkejä tuloistaan... :O Todella skitsofreenistä toimintaa - ensin vaaditaan esimerkkejä ja sitten kun niitä saadaan haukutaan ja uikutetaan, että ei pidä paikkaansa. Ei hyvää päivää! Lakatkaa kyselemästä, kun ei kerran mikään kelpaa! Tai kelpais, jos joku antais teille mieleisenne vastauksen; "en mä mitään tienaa"... Olen sen verran tätä palstaa seurannut, että täällä ei hyväksytä kuin negatiiviset kommentit vm:sta. Ei yksipuolinen mielipide ole mitään KESKUSTELUA, mikä tietääksi kuitenkin on tämänkin palstan tarkoitus. Onhan se tietysti kiva, jos kaikki olis samaa mieltä, niin ei tarvis riidelläkään, mutta sellasta ei sanota keskusteluksi ainakaan meilläpäin. Myös sinun mielipiteestä eriävät mielipiteet kuuluvat keskusteluun. Oleko tietoinen, että sinä et ole aina oikeassa? Mua jotenkin säälittää ihmiset jotka aina huutavat sitä omaa mileipidettään ainoana totuutena, eikä suostu ymmärtämään, että asioista voi olla toistakin mieltä tai niitä voi tehdä toisellakin tavalla jne. Ja en nyt tarkoita pelkästään vm:a vaan yleisesti, oli asia mikä hyvänsä. Meilläkin töissä on näitä tyypejä, jotka suuna päänä kiljuvat kahvipöydässä omia mielipiteitään ainoana totuutena ja muita näkökulmia asiaan vaan yksinkertaisesti ei voi heidän mielestään olla... Mua ainakin ahdistaa tuollainen kapeakatseisuus ja säälittää, että nämäkin tyypit vois nähdä tästä elämästä paljon enemmän, jos eivät olis niin tiukasti omien mielipiteidensä vankeja.

        EIKÄ tarvitse aloittaa sitä: "Mehän kysellään, mutta kun vastauksia ei anneta" kommenttia... Olen sen lukenut täältä jo varmaan tuhannesti. Eikö niin kun järki sano, että olette ehkä väärällä asenteella liikkeellä? Olisko syytä katsoa peiliin, lukea näitä kommentteja ja miettiä, miksi ette saa avointa keskustelua aikaiseksi? Jos yksi tapa ei toimi, voi kokeilla toista? Niin ainakin suurin osa muista järkevistä ihmisistä toimii monessa muussa asiassa.


    • wääääääk

      Mun muna alkaa jumputtamaan äääääääääääääää uhhuhuhuuhuhvääkiiik

    • Aloita keskustelu

      >>>>EIKÄ tarvitse aloittaa sitä: "Mehän kysellään, mutta kun vastauksia ei anneta" kommenttia... Olen sen lukenut täältä jo varmaan tuhannesti.

      Kerro nyt sitten hyvä ihminen että mistä saan kattavaa tietoa että toiminta on oikeasti tuottavaa? Pidä vaikka pitkä esitelmä esimerkkeinä ja lukuina ILMAN UNELMA HEHKUTUSTA. Ei taida onnistua?

      • 20+15

        >>>Kerro nyt sitten hyvä ihminen että mistä saan kattavaa tietoa että toiminta on oikeasti tuottavaa? Pidä vaikka pitkä esitelmä esimerkkeinä ja lukuina ILMAN UNELMA HEHKUTUSTA. Ei taida onnistua?


    • huohsunkanssas

      Esitelmä lyhyesti vaikka en olekaan aiempi kirjoittaja:
      30% omasta myynnistä sekä ilmaisia tuotteita jotka voi myydä eteenpäin, esittelytuotteita alehinnoin, tavallisena omia tiimiläisiä omaavana edustajana 10% alaisten myynnistä, 7% alemmista myyntipiireistä, 100-100 000e nousubonukset jne.

      • verkostosukkahousut

        Siksikö ne vm tuotteet ovatkin niin kallitta? Satasen kahvinkeitin maksaa 250 euroa ja vitosen pesuaine 10 euroa.

        Pesuaineesta menee siis provisioita näin:
        myyntihinta 10 euroa
        myyjälle 3 euroa
        ylälinjalle 1 euro
        ylemmille linjoille 1,5 eur (moniko yläpuolinen saa tuon 7 pros.? Vaikka kaksi?)
        jää 4,5 euroa. Siitä sitten maksetaan nousubonukset, autobonukset, myyntikoulutukset ja -tapahtumat - ai niin, niistä peritäänkin erikseen törkytaksat. No kuitenkin, nousubonukset yms. maksetaan tuosta 4,5 eurosta. Sekä tietysti tuotteen sisäänostohinta ja käsittelystä rahdeista koituvat kustannukset.

        Saa siinä purnukka liikkua, että kannattaa.


      • verkostosukkahousut
        verkostosukkahousut kirjoitti:

        Siksikö ne vm tuotteet ovatkin niin kallitta? Satasen kahvinkeitin maksaa 250 euroa ja vitosen pesuaine 10 euroa.

        Pesuaineesta menee siis provisioita näin:
        myyntihinta 10 euroa
        myyjälle 3 euroa
        ylälinjalle 1 euro
        ylemmille linjoille 1,5 eur (moniko yläpuolinen saa tuon 7 pros.? Vaikka kaksi?)
        jää 4,5 euroa. Siitä sitten maksetaan nousubonukset, autobonukset, myyntikoulutukset ja -tapahtumat - ai niin, niistä peritäänkin erikseen törkytaksat. No kuitenkin, nousubonukset yms. maksetaan tuosta 4,5 eurosta. Sekä tietysti tuotteen sisäänostohinta ja käsittelystä rahdeista koituvat kustannukset.

        Saa siinä purnukka liikkua, että kannattaa.

        Jatketaan vielä. Jos innokas myyntihenkilö sitten haluaa saada palkkansa tuosta, palkkaa vaikkapa 2500 euroa kuukaudessa bruttona, se tarkoittaisi suurinpiirtein 3200 euron kuukausittaista palkkakulua (sivukulut).

        Siis n. 1100 pesuainepurkkia. Joka kuukausi. Nehän toimitetaan ovelle? Jos suurperheen äiti saa kaksi purkkia kulutettua kuukaudessa, se tarkoittaisi, että joka kuukausi pitäisi toimittaa 550 suurperheelle pesuaineet. Jos kukin näistä perheistä asuisi vaikka kilometrin päässä toisistaan, se tarkoittaisi n. 1000 km työajoa kuukaudessa. 42 senttiä per kilometri, olisi n. 420 euroa kuukaudessa kilometreihin. Eli vielä olisi myytävä 140 purkkia lisää, jotta tämä kulu saataisiin katettua. Ja miksei sitä myisi, kun puhelin on keksitty... ai niin, ne puhelin kulut. Ja tietokone. Ja mapit, printteri, paperit...

        Varmaan on mukavaa, mutta ei se leiville lyö.


    • En usko unelmointiin

      Eikö edelleenkään vaivauduta todistamaan että homma toimii? Siis kertomaan ratakisko tasoisia esimerkkejä, joilla vakuutetaan lukijat että rahaa pystyy tienaamaan? Prosenteilla on helppo hämätä ja vaietaan vain täysin tosielämän toimintatavoista MITEN sitä rahaa tulee omalle oikealle pankkitilille eikä suomi24 virtuaalitilille. Jankatkaa vain että homma toimii ilman tarkempia perusteluja, niin minä kysyn aina uudestaan PERUSTELUJA miksi se voi toimia. Voitte sitten aina uudestaan kiertää/kaartaa kysymyksiä tekosyihin nojaten... kun ei kehdata paljastaa että vm vaatii PALJON työtä että tuotteita menee oikeasti myös kaupaksi ja saa aikuisten oikeasti merkittäviä tuloja.

      Suurin ristiriita: Selvästi kalliimpia tuotteita hankalampaa myydä, mutta silti niitä saadaan kaupaksi huomattavia määriä? Miksi ihmiset muka ostaa selvästi kalliimpia tuotteita jos halvempiakin on saatavilla jopa lähikaupasta? Miksi lähteä kalliimmalla kauemmaksi kalaan?

      Pyydän nyt sinulta oman firmasi taulukoita tänne nettiin niin mietitään taas uudestaan hommaa lukujen valossa. ;)

      • Ette mitään myy

        Erityisesti kiinnitän huomiota tässä ketjussa että itse myymis prosessista oikeasta elämästä ei haluta keskustella. Ihankuin siitä ei olisi juurikaan kokemusta kun se on niin vaikeata. :)


    • KuititON

      Reaalinen myyntitavoite voisi olla jotakin tuhannen euron mailla kuukaudessa, ainakin jos ei ole mitään kokemusta liiketoiminnasta tai sitten ole sosiaalisesti aktiivinen ja erilaisissa toiminnoissa aktiivinen ihminen. Tonnissakin on tekemistä jos tuotteita yrityksellä vain muutamia, ja jos ei vielä ns. kulutustuotteita niin aina vaan pahenee. Leikitään tuon tonnin myynnin kanssa, se on joissakin yrityksissä pienellä kokemuksella helpostikin saavutettavissa. Sitten otetaan mukaan seuraava skenaario, ihmisellä onkin viisi samanlaista kaveria omassa verkostossaan tasolla 1. Heidän myynti sitten onkin jo 5 000 ekeä. Jos niistä yritys palkitsee henkilöä A vaikka 10%, joisskain se enemmän, joissakin vähemmän. Mutta summana tekee henkilölle A 500 ekeä. Ja omasta myynnistä 30% katteella olisi 300, niin se on sitten 800 €/kk. Edelleen suuntaa antavia lukuja, yrityksissä kun on valtavia eroja juuri markkinointijärjestelmissä sekä myyntikatteissa ja bonuksissa omista ostoista.

      Jos kävisi niin hyvin, että kaikki 5 henkilöä saisivat rakennettua itselleen verkostot missä jokaisella olisi heidän ykköstasollaan kaksi henkeä jotka toteuttaisivat samaa kaavaa. Siellä lv. olisikin sitten jo 10 000€/kk. Ja jos henkilö A saisi siitä vaikka 5%, tekisi se lisää tuloja hänelle 500 kuukaudessa, yhteensä olisikin jo 1300€/kk. Näinhän se ei useimmiten mene, mutta joillakin onnistuu, ja pienellä osalla tämä on vielä pientä, eli tonnin myynnillä voi päästä jo kohtalaisen isoihinkin ansioihin jos osaa rakentaa toimintaa oikein, harvoin verkostoissa pärjäävät todelliset myyntimiehet tai -naiset. keskittyvät liikaa omaan myyntiin, pitäisi sen sijaan opettaa ihmisille miten saada muutamien tuhansien oma liikevaihot kuntoon, kas kun aika on rajallista ja saman verran meilläkaikilla.

      Jos vielä otettaisiin ukaan "kolmas" kerros niin prosentit tietysti pienenvät, mutta lv. kasvaa ja tuloja voi olla paljonkin. Ongelmaksi muodostuu näissä breakaway toiminnoissa useasti se kun löydät oikein "hyvän tyypin". Hänen ryhmänsä liikevaihto saavutta jonkin yrityksen ennalta määrätyn summan, ja sitten sinä joka olet hänet löytänyt ja opettanut, saatkin tuloja vain jos sinulla on sama liikevaihto ilman häntä, muuten se on nolla euroa. Mutta järjestelmiä on niiin monta kuin on yritystäkin, joten markkinointijärjestelmän toimivuus ja oikeudenmukaisuus on kaikistya tärkein asia koko verkostotouhuissa. Tuotteita tulee ja menee, jokaisella yrityksellä kun on sekä huippuhyviä, että sitten niitä ei niin hyviätuotteita, mutta järjestelmä ratkaisee sen missävoi oikeasti menestyä.

      • Krunkku

        Totta, ns. breakaway ja binäärit ovat syvältä markkinointijärjestelminä. Mutta kuten todettua täälläkin useasti, järjestelmissä ja yrityksissä paljon eroja, ei voi vain puhua VM-yrityksistä yleensä vaan jokainen on omanlaisensa, hyvässä ja pahassa.


      • Susi76

        Jos VM ei pärjää myyntimiehet tai naiset kun yrittävät saada omaa myyntiään kuntoon. Tiivistettynä nim: kuititOn kirjoitus. Jos ns verkostossa ei ole ketään joka saa myyntiään kuntoon niin mistä ihmeen liikevaihdosta ne verkostopalkkiot sitten maksetaan.


      • KuititON
        Susi76 kirjoitti:

        Jos VM ei pärjää myyntimiehet tai naiset kun yrittävät saada omaa myyntiään kuntoon. Tiivistettynä nim: kuititOn kirjoitus. Jos ns verkostossa ei ole ketään joka saa myyntiään kuntoon niin mistä ihmeen liikevaihdosta ne verkostopalkkiot sitten maksetaan.

        "Jos VM ei pärjää myyntimiehet tai naiset kun yrittävät saada omaa myyntiään kuntoon. Tiivistettynä nim: kuititOn kirjoitus. Jos ns verkostossa ei ole ketään joka saa myyntiään kuntoon niin mistä ihmeen liikevaihdosta ne verkostopalkkiot sitten maksetaan."
        Tietysti pitää myydä ja saada liikevaihtoa, eihän jaettavaa voi muuten syntyä. Kokemus vain on osoittanut myyntiorientoituneista henkilöistä sen, että he yrittävät väkisin kasvattaa omaa myyntiään aina vain suuremmaksi. Ja sitä kautta eivät käytä aikaansa muiden auttamiseksi. Ideahan on tehdä töitä kotoa käsin, suuri myynti tarvitsee suuret varastot, paljon toimituksia asiakkaille, rahojen ja kirjanpidon kanssa tuhraamista ymym. Mutta noin tonnin myynnillä ei paljon noita töitä ja kulupilitiikka pysyy kurissa. Eli mieluummin jos osaat hankkia asiakkaita, opeta se muillekin, silloin pääsee nauttimaan tuloja joka kuukausi kerran tehdystä työstä. Mutta totta, myyntiä pitää olla, mutta tunteja rajallinen määrä niin raja jossakin aina vastaan.


    • siitävaan

      Esimerkiksi voin sanoa vaikka oriflame, tutkippa sieltä nettisivuilta miten tuotteet ovat muka PALJON kalliimpia kuin marketin VASTAAVAT tuotteet. (Eli toki ovat kalliimpia jos vertaat oriflamen normihintaista marketin parhaassa tarjouksessa olevaan.)

      www.oriflame.fi

      • manueveur

        Perheemme on vuosikausia saanut lahjaksi eritlaisia Oriflamen kosmetiikkatuotteita niihin haksahtaneelta tuttavalta. Omien kokemusteni perusteella täytyy sanoa, että ainakin laadun puolesta Oriflamea tulee verrata nimenomaan marketin parhaassa tarjouksessa oleviin. Löytyvät yleensä sieltä poistolaarista.


    • Susi76

      Hetken mietin vakavasti VM mukaan lähtöä mutta pari verkostomarkkinoijaa kehui systeemiä kummassakin Firmassa oli rikas mies Amerikassa jolle kerätään rahaa. GNLD Myy esim C-vitamiini valmistetta All C 120kpl hinta noin 35e purkki. Hetken etsittyäni löysin kaupasta saman valmisteen eri värinen purkki saman valmistajan valmistama sama tuote hinta 2.50e 120kpl.

      • nuija, nuijempi....

        --GNLD Myy esim C-vitamiini valmistetta All C 120kpl hinta noin 35e purkki.--

        Kuka hel.etin hullu maksaa c-vitamiinista 35 euroa ?


      • valitkaa seuranne
        nuija, nuijempi.... kirjoitti:

        --GNLD Myy esim C-vitamiini valmistetta All C 120kpl hinta noin 35e purkki.--

        Kuka hel.etin hullu maksaa c-vitamiinista 35 euroa ?

        Näillä vm-hörhöillä täytyy olla harvinaisen paljon hölmöjä tuttavia (ostavat ylihinnoiteltua roskaa), jos saavat homman jotakin tuottamaan. Itse en niin hölmöjä jaksaisi/kehtaisi katsella.


      • pata kattilaa jne.
        valitkaa seuranne kirjoitti:

        Näillä vm-hörhöillä täytyy olla harvinaisen paljon hölmöjä tuttavia (ostavat ylihinnoiteltua roskaa), jos saavat homman jotakin tuottamaan. Itse en niin hölmöjä jaksaisi/kehtaisi katsella.

        MISSÄ sanotaan, että tuotteita myydään vain tutuille? Hitokseen pienet on piirit, jos esim. messuilla tai markkinoilla (joissa myös alan yrittäjiä näkee kauppaa tekevän) pyörii vain tuttuja...


      • 2222..222..22222
        pata kattilaa jne. kirjoitti:

        MISSÄ sanotaan, että tuotteita myydään vain tutuille? Hitokseen pienet on piirit, jos esim. messuilla tai markkinoilla (joissa myös alan yrittäjiä näkee kauppaa tekevän) pyörii vain tuttuja...

        Samoja vm-hörhöjä nekin ostajat ovat. Itse olen huomannut että tyypillisellä vm-hölmöllä on itsellään 2 - 3 omaa hörhöilyä menossa ja lisäksi ostelee muista noin 2 - 5 vm-hörhöilyistä ylihintaista tavaraa... ainakin 1000€ saa hyvinkin tuhlattua rahaa näihin turhuuksiin (minä kun meidän perheessä maksan ne hörhöilyt).


    • KuiTrue

      Aika mielenkiintoista ja saattaa ollakin noin. Toki voi olla niinkin, että samasta tehtaasta eri koostumuksella, samoilla purkeilla mutta eri etiketeillä, niihinkin olen törmännyt useasti. Aika harvalla isollakaan yrityksellä on omia tehtaita missä valmistetaan ravintolisiä, ihonhoitotuotteita, puhdistuaineita jnejne. Useimmiten valmistus ostetaan isoista tehtaista jotka toimittavat tuotteita monille yrityksille, mutta useimmiten koostumus tosin hieman erilainen eri firmoille.

      Onkohan mahdollista saada jotakin lisäinfoa noista tuotteista mitä vertaillut. Godenin All C on tuttu vuosien takaa, olen hyvin kiinnostunut ravintolisien koostumuksista ja väittäisin jotakin kymmenien vuosien aika intensiivisen tutkimisen ja kokeilujen kautta niistä tietävänikin.

      • Susi76

        Se All C :n rinnakkais valmiste on kaupoissa nimellä Pirkka C vitamiini tosin sitä saa Pirkka merkillä vain K kaupoista. Se ero GNLD:n All C:hen on purkin teksti ja hinta ei muuta. Tämä ei tarkoita sitä että epäilisin GNLD Tuotteidenlaatua sillä on han samoja tuotteita läpäissyt Keskon testit ja todettu heidänkin kohdalta laaduiltaan Pirkka tuotteiksi sopiviksi. Mutta jos miettii sitä hinta eroa mikä on Pirkka ja GNLD Tuotteiden välillä niin minun mielestäni sillä ei pitäisi olla merkitystä mitä paketin ulkopuolella lukee. Jos tunnet GNLD:n tuotteet niin kerroppa millä nimellä Kaupat myy Super 10 ja mihin hintaan.


    • KuiTrue

      Kiitos infosta, pitääkin tutkia noita. Normaalistihan jos eri valmistajien E, C, tai mikä tahansa yksittäinen vitamiinivalmiste onkin, ratkaisee se, mistä se on peräisin ja onko siihen lisätty muita aineita imeytymisen varmistamiseksi. Mutta jos tuoteseloste on tismalleen sama ja hintaero on tuollainen, niin onhan se aika rajua. Tosin C:n kanssa pitäisi aina olla ainakin E:tä myös mukana.


      Super-10 versiota marketista en ole törmännyt, ammattikäytössähän on sitten enemmänkin noita tiivisteitä. Kaupassa myytävissä kun lähes aina jo vesi valmiina tuotteissa, ainakaan suomessa kuluttajat eivät ole kovin innostuneita sekoittamaan vettä ja tiivistettä tietyssä suhteessa. Siivousalalla ammattimaisessa käytössä lähes kaikki tuotteet tiivisteitä, siellä kun vesi valmiiksi tuotteissa aiheuttaisi paljon ongelmia.

      • Susi76

        Tiettävästi suurin osa suomalaisista sekoittaa tiivisteestä pesuvedet. Itse asiassa en ole koskaan nähnyt myynnissä missään valmiiksi tehtyä lattian pesuvettä tai tiskinpesuvettä. Monilla siivous firmoilla on käytössä erikoispesu aineita esim muste, veri, rasvatahrojen poistoon mutta pää asiassa ne on samoja aineita kuin mitä kuluttajille myydään. Tuskin esim ISS alkaisi pesuaineista maksamaan 60e/litra.


      • KuiTrue
        Susi76 kirjoitti:

        Tiettävästi suurin osa suomalaisista sekoittaa tiivisteestä pesuvedet. Itse asiassa en ole koskaan nähnyt myynnissä missään valmiiksi tehtyä lattian pesuvettä tai tiskinpesuvettä. Monilla siivous firmoilla on käytössä erikoispesu aineita esim muste, veri, rasvatahrojen poistoon mutta pää asiassa ne on samoja aineita kuin mitä kuluttajille myydään. Tuskin esim ISS alkaisi pesuaineista maksamaan 60e/litra.

        Totta, lattian- ja tiskienpesussa tietysti lisätään vettä. Mutta tiskiainettakin itsessään sekoitetaan tiivisteestä vedellä jatkettuna. Pirkka, fairyt ym t kaupan tiskiaineet valmiita sekoituksia, eli niissä kannetaan vettä kotiin paljonkin.
        Goldenilla oli joskus ihan loistava tuote tiskien pesuun, kävi kyllä moneen muuhunkin pesuun, jopa käsisaippuana ja nyrkkipyykissä hyvä. Mökillä käytin sitä kun siellä ei lämmintä vettä hanasta ja toimi hyvin myös kylmällä vedellä. Olikohan suhde jotakin 1:5, hinnasta en osaa sanoa, käytin kun helppo tuote erityisesti mökkioloissa. Ja jos sitä vielä löytyisi läheltä niin saattaisin jopa pullon taas ostaakin.


      • Susi76
        KuiTrue kirjoitti:

        Totta, lattian- ja tiskienpesussa tietysti lisätään vettä. Mutta tiskiainettakin itsessään sekoitetaan tiivisteestä vedellä jatkettuna. Pirkka, fairyt ym t kaupan tiskiaineet valmiita sekoituksia, eli niissä kannetaan vettä kotiin paljonkin.
        Goldenilla oli joskus ihan loistava tuote tiskien pesuun, kävi kyllä moneen muuhunkin pesuun, jopa käsisaippuana ja nyrkkipyykissä hyvä. Mökillä käytin sitä kun siellä ei lämmintä vettä hanasta ja toimi hyvin myös kylmällä vedellä. Olikohan suhde jotakin 1:5, hinnasta en osaa sanoa, käytin kun helppo tuote erityisesti mökkioloissa. Ja jos sitä vielä löytyisi läheltä niin saattaisin jopa pullon taas ostaakin.

        Tottakai kauppojen pesuaineet on valmiiksi sekoitettuja. Mutta niinhän ne on GNLD:n tuotteetkin.


    • KuiTrue

      Golden, Amway ym:t kyllä myyvät, ainakin suurimman osan, tuotteensa tiivisteinä, eli aivan toisen tyyppisesti kuin kaupoissa. Ilmeisesti sinulla ei ole koskaan ollut käytössä niitä kun ei idea ja erot mene perille. Eli en todellakaan myy esim. Goldenin tuotteita, mutta kokeillut ja käyttänyt niitä. Ja samoin Amwayn tuotteita, pesu- ja puhdistusaineet pääsääntöisesti hyviä ja edullisempia kuin markettien tuotteet. Nyt esim. Kaapissa Fairy, lasitolu, Ajax yleispuhdistus jnejne. Mutta jos olisi tuttavapiirissä esim. Goldenin edustaja, ostaisin S-10 ja niiden ikkunanpesuputelin kyllä noiden tilalle.

    • kotiäiti viisysi

      Kyllä laskelma voidaan tehdä:
      Haluat siis ansaita €1000/kk?
      Hyvä tavoite.
      Ostat aloituspakkauksen ja alat markkinoida tuotteitasi.
      Löydät asiakkaan, myyt hänelle € 140 tuotteet, josta saat ostoalennusta (myyntivoittoa) aluksi 28%, eli alvit vähennettynä n.€30/ asiakas,(hiukan tuotteesta riippuen).

      Tonnin tienestiin tarvitset siis 33 asiakasta kuussa.
      Mutta:
      Koska olet myynyt jo noin hyvin, on alennuksesi, eli myyntivoittosi kuun loppupuolella ihan toista luokkaa, sillä mitä paremmin myyt, sitä halvemmalla ostat ja sitä enemmän voittoa tulee.
      Koska olet hankkinut nuo 30 asiakasta, saatkin jatkossa tuotteista jo 40% ostoalennusta, eli myyntivoittosi onkin jo n.€50/asiakas.

      €1000 kuussa tienataksesi tarvitset enää 20 asiakasta.
      Koska vanhat asiakkaasi tilaavat uudestaan (eivät kaikki, mutta yli 50% kuitenkin), tulet jatkossa saamaan tuotteista alennusta jopa 49%.
      Tonnin tienestiin tarvitset enää alle 20 asiakasta.
      €2000 tienataksesi alle 40.

      Vanha torikauppiaan filosofia: Osta markal ja myy kahel, eli työlki ellää, mut kaupal rikastuut.
      Koska olet hyvä myyjä ja asiakaspalvelija, opit myös rakentamaan verkostoa.
      Verkoston rakentamisesta sinut palkitaan sitten sen mukaan miten verkostosi myy, mutta se on jo ihan liian monimutkaista selittää.

      Tärkeintä on tajuta, että hyvää ihmiset ostavat myymättä ja ympäri puhumatta.
      Jatkotilauksia siis tulee koko ajan.
      Pidät siis huolen siitä, että sinulla säilyy tuo 40 asiakkaan tilauskanta.
      Ainahan joku lopettaa tilaamasta, mutta siihen tilallehan hankkii uuden asiakkaan jo palajon pienemmällä työttä kun teit alussa.
      Tuo €2000 on siis tehtävissä vielä täysin osa-aikaisesti muun työsi ohella.

    • LentSa

      Kotiäiti kirjoittaa asiaa, tonnien myynti on suhteellisen helppoa ilman mitään kuluja, esittelytilaisuuksia, messuja ymym. Ei tietenkään heti aluksi, joillekin joilla hyvä tuttavapiiri olemassa, sekin onnistuu. Ainut pieni ongelma tietyissä yrityksissä on tuo, mitä enemmän ostat, sen enemmän saat alennusta tuotteista. Se johtaa helposti oravanpyörään, ostetaan enemmän niin saadaan halvemmalla, myytävä enemmän, tarkoittaa aikaa lisää ja myös kuluja lisää. Joskus kun olin tuon tyyppisesä mukana ja myinkin hyvin, markka-aikana reilusti yli kymppitonnon joka kuukausi, päätin lopuksi hakeutua sellaiseen toimintaan missä kate yli 30% ja hinnat kaikille samat. Jos ostat tietyn määrän, saat suoraa bonusta yritykseltä, ei tuotealennuksia. Ihminen kun on aika heikko joiltakin osin, eli joku aina sortuu ns. yliostoihin kun saa hieman halvemmalla jos ostaa enemmän. Ja ihan turha tulla jeesustelemaan, että ei kun ylälinja pitää huolen ja opettaa toiminnan terveelle pohjalle, ei varastoon ostoja jnejne. Seurasin läheltä mihin kaatui edesmennen tamperelaisen "verkostomijonäärin" toiminta, nuoret ylipuhumalla ostivat älyttömiä määriä tuotteita pätevöityäkseen taas johonkin. Siitä seurasi tuotteiden polkumyyntiä, joka tietysti pois oikein toimivilta ja pienemmillä katteilla toimivilta ihmisiltä.

      Aikansa kutakin, hauskaakin oli ja sivutoimisena vuoden verran todelliset ansiot yli kympin, tosin silloin markkoja, mutta ihan mukavasti kuitenkin. Nyt tosiaan viisastunut, toimii toisen tyyppisessä yrityksessä ja tyytyy toistaiseksi noin tonnin lisäansioihin, tosin paljon pienemmällä stressillä ja juoksemisella.

    • Ei yksityiskohtia?

      Kotiäidiltä tuli hyvä esimerkki miten homma saadaan toimimaan. MUTTA jätti täysin mainitsematta että MITÄ TUOTTEITA saa "helposti" kaupaksi ja asiakkaat myös pidettyä "listoilla", jotta kauppa käy myös tulevaisuudessa.

      Tää menee taas jälleen kerran tähän salailuun ja propagandaan että homma on helppoa. Ei kerrota yksityiskohtaisesti itse tuotteista, jotta voidaan myös verrata KILPAILIJOIDEN TUOTTEISIIN, josta puolestaan voidaan tehdä riskiarvioita, että kuinka REALISTISTA vm touhu oikeasti on.

      Ihmisen psykologiassa ostaessa (rahaa menettäessä) halutaan saada myös vastinetta rahalle (laadukas tuote). Jos ei menetetyn rahan ja tuotteen laatu kohtaa, niin kauppoja ei synny... eikä vm jannu rikastu vaikka kuinka koittaa valehdella netissä suuria tuloja.

      • Ei vieläkään laskelm

        Otetaan hieman asian sivusta yliampuva esimerkki:

        Kuulostaa kovasti siltä että kaupasta saa uuden auton vaikkapa 20 000e hintaan, mutta vm jannut esittelevät unelmointia ja kiiltävää pintaa kunnes lopuksi kuluttajan tutustuttua tuotteeseen käy ilmi että vm auto onkin 3 vuotta vanha käytetty auto. Eli aluksi puheet ovat suuria, mutta myöhemmin kuluttaja tajuaa ettei kauppa ollutkaan niin hyvä vaan tulikin maksettua räikeästi ylihintaa kilpaileviin tuotteisiin verrattuna. Ja sitten kun joku kyselee, että kuinka on mahdollista saada 3v vanhoja autoja kaupaksi kun kuluttaja voi ostaa aivan uuden samalla hinnalla kaupasta, niin ei haluta aidosti keskustella asiasta. :)

        Ja se 3v seikka voidaan myös kääntää toiseen muotoon: Kaupasta saa UUDEN auton 20 000e, mutta SAMAA autoa (tuotetta) vm jannu myy 25 000e. Ja sitten kun joku kysyy, että miten ihmeessä ylihintaisilla tuotteita myymällä voi rikastua, niin ei haluta keskustella perusteellisesti asiasta. :)


      • miten sen katsoo

        Voi teitä pässinpäitä!

        >>>MITÄ TUOTTEITA saa "helposti" kaupaksi ja asiakkaat myös pidettyä "listoilla", jotta kauppa käy myös tulevaisuudessa.>Tää menee taas jälleen kerran tähän salailuun ja propagandaan että homma on helppoa.>Ei kerrota yksityiskohtaisesti itse tuotteista, jotta voidaan myös verrata KILPAILIJOIDEN TUOTTEISIIN, josta puolestaan voidaan tehdä riskiarvioita, että kuinka REALISTISTA vm touhu oikeasti on.


    • lämppädämppäbäää

      Jos sulla ois euro taskussa just nyt niiiiiin minä warastan seeen huhuhuhuväääääääkiiiiiiik

    • MinäOlenHaipola?

      Kyllähän niitä kalliimpia tuotteita ihmiset ostavat, mutta siinä on sellainen ero että useimmat ovat ihan oikeasti PALJON LAADUKKAAMPIA tuotteita kuin vm tuotteet. Ja ennenkaikkea se epäkohta että pitäisi "markettikamaa" myydä törkeään ylihintaan ja vielä uskotellaan ihan pokkana uusille ihmisille että itse tienaa useita tonneja kuussa, joten sinäkin voit (uskotella muille) rikastuvasi!

      Mistä se oikein johtuu että täälläkin palstalla taistellaan kuumeisesti vm puolesta ja vastaan JATKUVASTI? Siis käytännössä "toivo rikastumista" vs "moraalinen totuus" (että harva onnistuu rikastumaan oikeassa elämässä vm kautta ja suurin osa vain liittyjistä menettää rahansa vaikka parhaansa yrittää).

      Vastaus: Uusia tyhmiä ihmisiä tarvitaan jotta edes jonkinverran tuotteita menee kaupaksi "jatkuvasti" ja menettävät liittymisrahansa. Pitäähän vanhojen konkarien saada rahaa hyväuskoisia ihmisiä hyväksikäyttämällä. Koska toiminta ei kestä päivänvaloa, niin firman nimeä ei saa mainostaa eikä myöskään tehdä mitään tarkempia julkisia mainoksia toiminnasta ja säännöistä... koska niistä jää kiinni kun aletaan tosissaan systeemiä tarkastelemaan että aika pieni mahdollisuus on oikeasti rikastu kovista puheista huolimatta ja totuus onkin oikeasti "matalapalkkaista kauppaamista suhteessa työtunteihin".

      • 11+14

        >>>Kyllähän niitä kalliimpia tuotteita ihmiset ostavat, mutta siinä on sellainen ero että useimmat ovat ihan oikeasti PALJON LAADUKKAAMPIA tuotteita kuin vm tuotteet.>Mistä se oikein johtuu että täälläkin palstalla taistellaan kuumeisesti vm puolesta ja vastaan JATKUVASTI?>Siis käytännössä "toivo rikastumista" vs "moraalinen totuus" (että harva onnistuu rikastumaan oikeassa elämässä vm kautta ja suurin osa vain liittyjistä menettää rahansa vaikka parhaansa yrittää).>Uusia tyhmiä ihmisiä tarvitaan jotta edes jonkinverran tuotteita menee kaupaksi "jatkuvasti" ja menettävät liittymisrahansa.>Koska toiminta ei kestä päivänvaloa, niin firman nimeä ei saa mainostaa eikä myöskään tehdä mitään tarkempia julkisia mainoksia toiminnasta ja säännöistä... koska niistä jää kiinni kun aletaan tosissaan systeemiä tarkastelemaan että aika pieni mahdollisuus on oikeasti rikastu kovista puheista huolimatta ja totuus onkin oikeasti "matalapalkkaista kauppaamista suhteessa työtunteihin".


    • gaywaak

      Mun höpsis silli ui sun likakaivoon huhuuhuhväääääääääkiiiiiiiik

    • ahhhahahha

      AAAhahahahahaha tää on paras huumoripalsta suomessa

    • ruhahaaaaa

      AAAhahahahahaha tää on paras huumoripalsta suomessa

    • Ei ole rehellistä

      Hei puurot ja vellit.

      Todella hyvä vastaus. Valitettavasti vain tosielämä kertoo toista. Useat avaukset tukevat sitä seikkaa ettei homma kestä tarkempaa tarkastelua vaikka kovasti niin väitetään (valheellisesti) että tiedon saa kun vain viitsii olla "nokkela". Ja miksikö pitää olla "nokkela"? Koska useista nettikyselyistä huolitamatta useissa eri avauksissa aiheesta ei haluta puhua, että miten ihmiset saavat oikeasti tienestejä eli minkälaisia heidän käytännön "työpäivänsä" ovat. On todella kummallista että vaietaan siitä käytännön työstä vaikka luulisi että siitä nimenomaan on todella helppoa puhua jos systeemi todella toimisi "erinomaisesti".

      Tässä yksi ketju. Huomaa kuinka lyhyt se on ja milloin se on päiväyksen perusteella jo avattu. Eikö tämä jo kerro aika paljon käytännössä kuinka "rehellistä" toiminta oikeassa elämässä on?

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10721691

      • puurot ja vellit

        >>>Koska useista nettikyselyistä huolitamatta useissa eri avauksissa aiheesta ei haluta puhua, että miten ihmiset saavat oikeasti tienestejä eli minkälaisia heidän käytännön "työpäivänsä" ovat.


    • Just niinnn

      Aika paljon vain tuottaa vaikeuksia puhua käytännön työstä, joten hiipii vahvasti ajatus että työmäärää ja lukuja toiminnasta pitää sitten kaunistella paljon eikä niitä haluta varsinkaan kirjallisena (edes nimettömänä netissä) antaa, koska niitä voidaan sitten myöhemmin tarkastella että mitä infoa alunperin oltiin annettu.

      MUTTA netissä voidaan sitten levittää sitä propagandaa "kahdenkeskeisesissä" keskusteluissa ja pyörtää kaikki puheet:"En minä niin tarkoittanut.... siis olet nyt käsittänyt väärin... Ei se niin mennyt vaan näin..." :)

      Tässä hyvä esimerkki niistä "kahdenkeskeisistä keskusteluista". :)

      https://www.youtube.com/watch?v=HjKEOYn8HBo

    • Alipalkattu kauppias

      Koittakaa hyvät ihmiset tajuta että SINUN pitää onnistua myymään paljon tavaraa saadaksesi PALJON VOITTOA. Siis aika mahdoton yhtälö oikeassa elämässä jos kaupan tavarat ovat halvempia.

      Vertaa siis itse vm tuotteita ja laita käsi sydenmellesi: Ostaisitko niitä ITSE vai ostaisitko kaupasta? Jos et osta itsekkään, niin miksi tuttavasi ostaisi? Mitä (valheellista) kehua voisit silloin kertoa heille uskottavasti?

    • mlkjn

      Ärsytys nousi miljoonaan, kun tämän luin! Ihmiset jotka ei tunne verkostomarkkinointia, tekee täällä tuulesta temmattuja väittämiä verkostomarkkinoinnin kannattavuudesta! Verkostomarkkinointi ei ole kaikkia varten, mutta monia varten se on. Jos sitä ei osaa käyttää, ei sillä pärjääkään. Kyse on muustakin kuin myyntivoitosta. Eikä bonukset ole keneltäkään toiselta jälleenmyyjältä pois, ei alalinjassakaan. Minä tienaan ainakin hyvin, ja ihan rehellisesti, käyn ilmasilla matkoilla ja pian ajelen uudella autolla kun saan autoedun. Kun löytää hyvän ja luotettavan yrityksen, järkevän ja reilun palkkiojärjestelmän, niin suosittelen!

      • hervanta84

        "kun saan autoedun."

        Hihihi. Hehe. Hohohoo! BUAHAHA-HAA! RAAH! RAAH!

        Ei saa tommosta kirjottaa, kuolen!


    • eläköön matematiikka

      tupperware on tuosta hyvä tyyppiesimerkki
      yhtiön liikevaihto koko suomessa on 1 500 000€ eli tuolla summalla toimittavat
      tunkeille tavaraa.
      lasketaanpas.

      alvillinen lv on noin 2 miljoonaa, tunkeilla kateprosentti 30% ja kuluja 15% myynnistä
      (varmasti tontille osuvia arvioita)

      tunkit myyvät kippoja 2,6 miljoonalla vuosittain josta tilitetään tupperille 2 miljoonaa jakuluinin menee 300 000.

      suomessa jakovaraa jäi 300 000 kaikille tunkeille yhteensä eli 5 tunkkia voisi tuolla elää suomessa ( 60 000 firmalle kaikkine palkan sivukukuineen= 40 000 vuodessa palkkaa)

      tuo laskelma on aika lähelle maksimi .

    • sljfdsfjfj

      unohtuopa tuosta laskelmasta vielä se että kun täällä hehkutetaan aina niitä huipputuloja niin tuostakin laskelmasta raadollisesti vetäisten.
      - verkostoveijarin kaverin kaiman muija kuulemma tietysti tekee huipputulosta, 25 000 vuodessa tupperilla ( märkä päiväuni), niin mitä se trkoittaisi.

      koko 300 000 meni sille eli se on suomen ainoa tuloksentekijä ja ainoa kuka
      on kippoakaan myynyt sillä lähtätilanteessa tiedettiin että tupperi niitä kippoja toimitti sillä 1,5 miljoonalla.

      summarum, 1 tienaaja ja 5000 ketä ei myynyt kippoakaan...

      todennäköosin skenario on

      myyjiä 5000, myyntimäärät keskimäärin tuo 500 eur vuosi / myyjä ja silloin
      40 eur kk. tuolla 40 eurolla tulokseksi jää katteena se 15% eli 6€ kk

      no kuluja ei pidä ainakaan lisätä ettei mee se 15 pinnaa harakoilla

    • Kusetus jatkuuuuu

      >>>Kun löytää hyvän ja luotettavan yrityksen, järkevän ja reilun palkkiojärjestelmän, niin suosittelen!

      On varmaan niin hyvä yritys että ei kannata sen nimeä mainita... kun on niin reilu ja luotettava? ;)

    • VmEiToimi

      Nuoriso sanoo aika kärkkäästi ettei halua jaskahommia tehdä. Aloituksen valossa verkostomarkkinointi on juuri sitä kun tajutaan että pitää onnistua myymään hirveät määrät tavaraa voidakseen rikastua tai olla hurjat puhelahjat että saa kymmeniä tuottavia myyjiä alalinjaansa... mikä on käytännössä aika mahdotonta. Jos et usko, niin kokeile huviksesi kaivaa netistä kuvastoja ja alat pokkana vain puhumaan tuttavillesi tuotteista vaikket ole koko firmassa mukana.... ja tarkastele heidän reaktioitaan.

      • kuria kakaroille

        No nykyajan pilalle passatut kakarat on niin laiskaperseitä, ettei ne halua tehdä ylipäänsä mitään elantonsa eteen...


    • kjsdkjfsgdkjjkgfsdjs

      Ihme kusetusta jatkuvasti että saavat jotkut monta tonnia kuussa.... että kannattaa liittyä! :D

    • alaha maksaa

      Sulla on semmoset puheet et oot mulle velkaa nyt 500e alaha maksaa tai vedän turpaan

    • Käyttävät hyväksi

      Laskekaa ensin paljonko pitää myydä. Miettikää vasta sitten onko liittyminen "helppoa rahaa" vai vain orjatyötä.

      Teidät halutaan saada liittymään TEIDÄN RAHOJEN TAKIA! Ei sen takia että SINÄ voisit rikastua!

    • Yli-insinööri

      Ohessa aiemmin eri aiheeseen postaamani laskelma YmmGldXXX:sta.

      Oletetaan, että palkkiot tulevat kultakaupan bisneksestä. Seuraavaksi matematiikkaa:

      -Oletetaan, että firma myy 100g kultaharkkoja hintaan 31€/g
      -Oletetaan myyntikatteeksi 10% (todellisuudessa marginaalit pienet ja kate ehkä n. 2%)
      -Myyntivoitto 310€/100g = 3100€/kg
      -Verkostossa on 200000 jäsentä ja joka kahdeksas saa bonusta 3500€ (tai joidenkin mielestä olen väärässä ja joka 16. saa 7000€, suhde kuitenkin sama)
      -Palkkioita maksettu: 200000/8 = 25000 henkilölle se 3500€ ( tai 12500 henkilölle 7000€) = 25000 * 3500€ = 87500000 € eli 87,5 miljoonaa euroa
      - Myyntivoitto/1kg= 3100€/kg
      -kiloina harkkoja myyty 87500000€/3100€/kg = 28225 kg = 28,2 tonnia

      Yrityksen mainitaan aloittaneen toiminnan 2008(?), joten joka vuosi on myyty kultaa keskimäärin 5,6 tonnia? Varaston DIO on kyllä suhteellisen kova =). Varaston kiertonopeus on siis 65 päivää. Aika nopeaa vaihtaa harkot omistajaa kun ottaa huomioon metallin arvon, sijoitussyklin ja sen, että mm. heikompiarvoiseen alumiiniinkin sijoitetaan normaalisti useiksi vuosiksi ja varasto on tältä osin jäädytetty.

      Joka vuosi myydään siis n. 10% Suomen kultavarannon edestä kultaa vaikka varastossa on vain hiukan yli tonni kultaa?

      2% katteella myynti/vuosi olisi n. 28tn

      Lisätään nyt vielä tähän, että yksikään yritys EI maksa kaikkia voittojaan palkkioina tai osinkoina. Ei varsinkaan asiakkaileen. Tyypillisesti osinkoa voidaan jakaa osakkaille esim. 15 % tilikauden tuloksesta. Karkeasti arvioiden kultaa pitäisi myydä siis 185 tn vuodessa.

    • TääOliTässä

      Ei näille tyypeille täällä kannata yrittää selittää vm busineksen syvintä olemusta. Eivät tajua kuitenkaan tai sitten eivät halua tajuta. On liian paljon henkisiä esteitä asioiden ymmärtämiseksi.

      Kyse on paljon muustakin kuin pelkästään tuosta tuotemyynnistä.

      Nää tyypit ajaa autoaan silmät kiinni!

      • Pitää paikkansa. Näillä ihmisillä ei ole kykä ymmärtää asioita syvällisemmin saati sitten tarkistella niitä eri näkökulmista. Vähä-älyistä väkeä. Uskonlahkotoiminnastahan tässä on kyse.


    • kjhfdetghjkk

      Tää on vuosia vanha keskustelu

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe