Vastikään sairastunut

ihmettelen1

Mulla todettiin D2 syksyllä...on kahta lääkettä ja insuliinipiikkiä,ei siinä mitään MUTTA... ongelmanani on ruuat! Mitä ihmettä nyt saisin ja en saisi syödä?? Sekavista oppaista joita olen saanut ei ole mitään apua, minähän en jotain ituja ja muuta hirveetä ala popsimaan...olen maistanut yhtä sun toista mutta kun ovat niin pahoja. En ole mikään limsan tai muiden herkkujen suursyömäri mutta!!!! Ja ihan tavallisetkin ruuat ihmetyttää...peruna? leipä? jugurtit?

Jos ilman haukkuja joku viitsisi auttaa ja kommenttia laittaa olisi hienoa!

40

434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä se siitä

      Turhia hiilihydraatteja kannattaa välttää, erityisesti nopeita. Eli vaaleasta jauhosta tehtyjä leipiä, pullaa ym. vähennettävä kovalla kädellä, samoin kaikkea sokerilla makeutettua (vesi on paras janojuoma). Mikäli on ylipainoa, voi syödä muuten monipuolisesti mutta vähemmän, siitä se paino putoaa.

      Kasviksia löytyy maukkaitakin ja niistä voi tehdä itsellekin maistuvaa ruokaa. Mausteet on poikaa ja itse tekemällä tietää täsmälleen mitä syö. Hedelmät nostaa myös sokeriarvoja joten niiden käyttö on oltava kohtuullista.

    • os..

      Syö tavallisesti niinkuin ennenkin. Se on vähän vaikea tietää, mitä nyt syöt, mutta ei ruuan tarvitse olla mitään ihmeellistä ja poikkeavaa.

      • Pösilö65

        Sanoit ydinasian, NORMAALIRUOKAVALIO, siihen ei kuulu viinerit eikä muut mielihyväsyömiset.
        Ite syön tavallista suomalaista ruokaa, vältän vaaleata leipää ja sokerisia jälkiruokia. Syön PALJON vihanneksia ja juureksia, peruna, riisi, makarooni rukalusikallinen aterialla, maitoa 2 lasia päivässä. Muuten elän tavallista elämää, LIIKUN puoli tuntia milloin mitenkin päivässä, mittaan sokereita ja piikitän tarpeen mukaan.
        Tuo kaveri sanoi saman lyhyesti.
        Ps. huolehi D-vitamiinin saanista, llity diabetes-yhistykseen tilaa lehti ja käy kursseja, aikasi ja varojesi rajoissa, kiitä jokaisesta päivästä, minkä sat elää.


    • vanhassa vara paree

      Hoito. Tärkein seikka sokeritaudin hoidossa on ruokajärjestyksen muuttaminen. Sopivalla ruokajärjestyksellä voimme joko melkoisesti vähentää sokerin muodostumista vereen ja sen erittymistä virtsassa tai parhaimmissa tapauksissa kokonaan lopettaa sen. Sopivia ruoka-aineita ovat rasva-aineet ja munavalkuaisaineet, kuten munat, liha- ja kalaruuat, jotavastoin sokerilajit, leipä sekä muut vilja-ainekset ja perunat eli ns. hiilihydraatteja sisältävät ovat sopimattomia, koska juuri niistä sokeri muodostuu vereen.

      Aluksi täytyy sokeritautisen noudattaa ankaraa ruokajärjestystä, se on, kieltäytyä täydellisesti leivän, sokerin, perunoiden ja muiden hiilihydraattirikkaiden ravintoaineiden nauttimisesta. Tällöin saamme selvyyttä taudin luonteesta: hyväluontoisessa tapauksessa katoaa tällöin sokeri virtsasta, pahaluontoisessa jatkuu sokerin erittymistä, joskin entistä vähemmässä määrässä.

      Kun hyväluontoista sokeritautia sairastava on jonkun aikaa noudattanut ankaraa ruokajärjestystä, alkaa hänen elimistönsä parantua siinä määrin, että se jo voi käyttää hyväkseen jonkun pienemmän määrän hiilihydraatteja. Tässä on kuitenkin meneteltävä varovaisesti, kokeilemalla, sillä eri ihmisten sietämiskyky vaihtelee. Sairaan tulee sentähden antautua lääkärin hoidettavaksi ja virtsatutkimuksia on tuon tuostakin toimitettava.

      Luvallisia ravintoaineita ovat kaikenlainen liha ja kala, munat, rasvajuustot, kerma, voi ja silava. Kiellettyjä taas sokeri, hunaja, leipä, puurot, vellit ja perunat. Varovaisuudella voi käyttää keitettyjä hedelmiä, joita imelöidään sakarinillä, kuorimatonta maitoa, erittäinkin viiliä, mandelileipää ja pähkinöitä.

      Tärkeinä apukeinoina ovat vielä kohtuulliset ruumiinharjoitukset, raitis ilma sekä kylvyt. Kylmiä kylpyjä on yleensä vältettävä, jota vastoin sauna ja lämpimät ammekylvyt lisäävät hyvinvointia ja ehkäisevät paiseiden ja kutkan syntyä. Mitään sokeritautiin suorastaan vaikuttavaa lääkettä ei ole, jonka takia myös kaikki sokeritautiin suositetut ja kehutut lääkkeet ovat pidettävät keinotteluna. Ainoastaan muutamia sokeritaudin aiheuttamia oireita voimme lievittää lääkkeillä.

      • Aika historiallista

        Edellisen viestin lähettäjän olisi ehkä ollut asiallista otsikoida hoito-ohjeensa.

        Otsikko on:
        "Sokeritaudin hoito-ohje Kansanlääkäri-kirjasta vuodelta 1904"


      • jep....
        Aika historiallista kirjoitti:

        Edellisen viestin lähettäjän olisi ehkä ollut asiallista otsikoida hoito-ohjeensa.

        Otsikko on:
        "Sokeritaudin hoito-ohje Kansanlääkäri-kirjasta vuodelta 1904"

        "Sokeritaudin hoito-ohje Kansanlääkäri-kirjasta vuodelta 1904"

        kyllä niin, mutta tuo otsikko taisi olla myrkkyä ylläpidolle,,, sillä koko juttu on poistettu useaan otteeseen.


      • Historian havinaa
        jep.... kirjoitti:

        "Sokeritaudin hoito-ohje Kansanlääkäri-kirjasta vuodelta 1904"

        kyllä niin, mutta tuo otsikko taisi olla myrkkyä ylläpidolle,,, sillä koko juttu on poistettu useaan otteeseen.

        Tietenkin on aiheellista poistaa palstalta asiattomat ja vanhentuneet hoito-ohjeet. Nuo historialliset ohjeet koskee D1 potilaita jolla saatiin edes muutama elinvuosi lisää kun lääkitystä ei ollut saatavilla. Tuohon aikaan ei edes tunnettu D2:a.

        Erityisesti huvitti tuo varoittelu sokerista virtsassa, sitähän ei ole tarkkailtu enää vuosikymmeniin kun on saatu paremmat mittaustavat mm. henkilökohtaiset kotimittarit jolla sokerit mitataan verestä.

        Mutta onhan mielenkiintoista lukea historiallista tekstiä miten sata vuotta sitten yritettiin hoitaa sokeritautia. Kirjoituksen kopioijan olisi pitänyt otsikoida teksti huumoriksi, ettei kukaan ota sitä todesta. No ehkäpä ylläpito poistaa sen taas.


      • jep....
        Historian havinaa kirjoitti:

        Tietenkin on aiheellista poistaa palstalta asiattomat ja vanhentuneet hoito-ohjeet. Nuo historialliset ohjeet koskee D1 potilaita jolla saatiin edes muutama elinvuosi lisää kun lääkitystä ei ollut saatavilla. Tuohon aikaan ei edes tunnettu D2:a.

        Erityisesti huvitti tuo varoittelu sokerista virtsassa, sitähän ei ole tarkkailtu enää vuosikymmeniin kun on saatu paremmat mittaustavat mm. henkilökohtaiset kotimittarit jolla sokerit mitataan verestä.

        Mutta onhan mielenkiintoista lukea historiallista tekstiä miten sata vuotta sitten yritettiin hoitaa sokeritautia. Kirjoituksen kopioijan olisi pitänyt otsikoida teksti huumoriksi, ettei kukaan ota sitä todesta. No ehkäpä ylläpito poistaa sen taas.

        lukekaatte meidän nykyihmistä. kaikki uusi muka hyvä? höpsis sanon minä! ihminen on wanha prototyyppi ja se huolletaan ja hoidetaan mallikohtaisesti. ei helevetissä pidä mennä keksimään sellaisia hoitomuotoja jotka ei sille sovi.

        asekoululla meille selostettiin ettei pidä siihen maxim konekivääriin asentaa vesitiivisteeksi mitään kumisia o-renkaita sillä ne ovat epävarmoja vaan sinne kuuluu se talinaru tiiviste joka pitää ja pätee. tämä näin ikäänkuin esimerkiksi.

        "Mutta onhan mielenkiintoista lukea historiallista tekstiä miten sata vuotta sitten yritettiin hoitaa sokeritautia"

        juu olisko mahdollisesti nykyruoka myrkkyä ihmiselle koska niitä sikiää pilvin pimein? vai pitäneekö palata ruokavaliossa siihen aikaan jolloin ei ollut kakkos diabetesta? ykkönenkin on hyvää vauhtia lisääntymässä.

        sellaista tällä kertaa


      • Eräs vaikutus
        jep.... kirjoitti:

        lukekaatte meidän nykyihmistä. kaikki uusi muka hyvä? höpsis sanon minä! ihminen on wanha prototyyppi ja se huolletaan ja hoidetaan mallikohtaisesti. ei helevetissä pidä mennä keksimään sellaisia hoitomuotoja jotka ei sille sovi.

        asekoululla meille selostettiin ettei pidä siihen maxim konekivääriin asentaa vesitiivisteeksi mitään kumisia o-renkaita sillä ne ovat epävarmoja vaan sinne kuuluu se talinaru tiiviste joka pitää ja pätee. tämä näin ikäänkuin esimerkiksi.

        "Mutta onhan mielenkiintoista lukea historiallista tekstiä miten sata vuotta sitten yritettiin hoitaa sokeritautia"

        juu olisko mahdollisesti nykyruoka myrkkyä ihmiselle koska niitä sikiää pilvin pimein? vai pitäneekö palata ruokavaliossa siihen aikaan jolloin ei ollut kakkos diabetesta? ykkönenkin on hyvää vauhtia lisääntymässä.

        sellaista tällä kertaa

        Taitaa vaikutusta olla siinäkin että ihmiset elää nyt kaksi kertaa kauemmin. Siinä alkaa kertyä jos jonkinlaista kremppaa kun ei ole tarkoitettu kestämään niin kauan.


      • jep....
        Eräs vaikutus kirjoitti:

        Taitaa vaikutusta olla siinäkin että ihmiset elää nyt kaksi kertaa kauemmin. Siinä alkaa kertyä jos jonkinlaista kremppaa kun ei ole tarkoitettu kestämään niin kauan.

        isoäiti eli 99 vuotiaaksi ja ilman elintasotautia jota sokeritaudiksi sanotaan, mutta äitini eli 95 vuotiaaksi ja hänellä olikin sitten diabetes.

        jälkipolvet näyttäis olevan vauraanpia.


    • totuus esiin

      Ruisleivän ja rypsiöljyn terveysväittämistä. Jatkossahan määräykset tiukentuvat terveysväittämien suhteen Suomessakin. Katsotaan.

      Tässä ovat suomalaisten ravintosuositusten kulmakivet. Puhuttakoon laihdutuksesta tai diabeetikon ruokavaliosta aina törmätään täysjyvään ja rypsiöjyyn.

      Ei voi välttyä ajatukselta, että meille tuputetaan tavaraa jota on helpompi tuottaa ja prosessoida teollisesti erimuotoihin. Kun katsotaan täysjyväviljan ja rypsiöjyn koostumusta, ne muodostavat helposti energiasaannin pääosan.

      Ruisleipä koukuttaa ja turvottaa, se on hyvää vastaleivottuna tai rapsakkana jälkiuunin leipänä. Miksi se koukuttaa, siksi koska se on sokeria ja koukutusta lisätään mallas tai maissisiirapilla.Rukiilla on vielä omastatakaa kuoressaan vahvat säilöntäaineet homesieniä vastaan, siitä nuo pierut ja muut vatsan turvotukset.Rukiissa ei ole gluteenia kuten vehnässä, mutta vilja-allerkikon kamaa se ei ole. Ruis yksin ei ole viljelyalaltaan suuri lajike maassamme, jopa iso osa leivästä leivotaan tuontirukiista. Ruisleipä on suomalaisille pyhä, vaikka niinä nälkävuosina syötiin ohraa, koska se on vanhin viljamme. Ruis on ikään kun status suomalaiselle leipäteollisuudelle joka vetää mukaansa myös muita leipätuotteita.

      Rypsi on hyvä raaka-aine erilaisille öljyjalosteilla ja kasvisrasvatuotantoon. Siitä tulee yhtälalailla luontoystävällistä teräketjuöljyä kun leivälle sipaistavaa Beselliä.
      Tässä valossa ei ole mikään ihme, että rypsiöljystä on lanseerattu Suomessa terveystuote, onhan sen tuottaminen paljon helpompaa kun maitorasvojen. Margariinituotteita on ajettu suomalaiseen ruokavalioon jo 40 vuotta kun käärmettä pyssyyn. Tänä päivänäkin tuotteen markkinointiin on edelleen sitoutunut myös valtiollinen Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos.

      Hyvän ja monipuolisen ravitsemuksen kannalta en näe näitä minään terveystuotteina, puhumattakaan että niistä saisi apua aikuistyypin diabetekseen tai painonhallintaan.

    • toimii.

      Viljat, sokeri ja peruna nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Insuliini tehtävä on varastoida ylimääräinen veressä oleva sokeri kudoksiin rasvaksi. Insuliinitason laskiessa hyvä hiilihydraattisella ravinnolla elimistö tasapainottuu ja alkaa polttaa rasvaa. Perunan ja viljat voi korvata juureksilla, kasviksilla, vihanneksilla ja marjoilla.


      Hyviä rasvoja:

      Kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut öljyt. Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta). EI MARGARIINIA


      Hyvää rasvaa tulisi saada vähintään gramma per painokilo (normaali paino). Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.



      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan aikuisten tulisi saada päivittäisestä energiansaannista 25-35 % rasvoista. Lasten rasvantarve on suurempi.

      Oman rasvantarpeensa pystyy laskemaan yksinkertaisen kaavan avulla:

      Energian tarve päivässä (kcal) x (25-35) / 100 / 9 = rasvan määrä päivässä (g).

      Esimerkiksi 2000 kilokaloria päivässä tarvitsevan rasvantarve on 56-79 grammaa.

      Tämä rasvan tarve ei mitenkään täyty "kevytmyrkyillä" ja epäterveellisellä margariinilla.




      Proteiinit:

      Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-2 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon.


      Hyviä kasvikunnan proteiininlähteitä ovat palkokasvit, täysjyvävilja, pähkinät ja siemenet. Kasvisravinnon perusproteiini tulee täysjyväviljasta. Viljasta saadaan hyvälaatuinen proteiiniseos yhdistämällä se joko palkokasveihin (pavut, linssit, herneet) tai perunaan, sieniin, juureksiin tai muihin vihanneksiin. Kasvikunnan tuotteista soijaproteiinin aminohappokoostumus on ihanteellisin. Useissa kasvikunnan tuotteissa jotain aminohappoa on hyvin vähän, mutta yhdistelemällä eri kasviproteiinin lähteitä saadaan lopputulokseksi hyvälaatuinen proteiiniseos.



      Hyviä hiilihydraatteja:

      Syö kasviksia (ei vanhaa ravintoköyhää perunaa), hedelmiä ja marjoja vähintään 500 grammaa päivässä.






      Kohtuudella (korkeintaan 2 palaa vuorokaudessa) täysjyväviljaa jos viljat sopivat?

    • Aloittanut

      ÄÄÄh... ärsyttävää. Te vastailijat tarkoitatte hyvää mutta kaikki on niin hankalaa. Inhoan palkokasveja ja pähkinöitä ja siemeniä- en ole orava!
      Tou kaava jonka nimimerkki "toimii" kirjoitti - en ymmärrä sitä alkuunkaan.Ei mun laskupääni riitä tuollaiseen.
      Syön mielelläni täysjyvä ja ruisleipää, ja nekö eivät muka ole hyväksi? Ja mitä muka saisin laittaa siihen päälle...avokadoa,pähkinöitä ja kanamuniako`No kanamunat käy, mutta muuten haluan maksamakkaraa ja tuorejuustoa!
      Rakastan jugurtteja joten mitä niiden korvikkeeksi? ja perunan? inhoan bataattia ja pastaa! Ja hedelmät? ja suklaa? höpöhöpö että niitä joku korvaisi!!
      Kuten sanoin...ÄRSYTTÄVÄÄ!!!!
      Tv.: ihmettelen1

      • 1tyypin diabeetikko

        Joo niimpä niin.Liekö nuo kaikki vastailijat tietävät oikeastaan yhtään mitään,luulevat
        vaan niin.Ei hiilaripitoiset ole täysin kiellettyjä kuten sokeri,hunaja,leipä,puurot,vellit,
        peruna ja vilja,kyllä niitä voi käyttää vallan mainiosti,kunhan käyttää kohtuudella ja
        muitakin ruoka-aineita.Liekö nuo on jotain karppausintoilijoita,joiden neuvot ei sovi
        mitenkään diabeetikon ruokavalioon.Menee vaan sekasemmaksi ja sokeritasapaino
        huonommaksi jos heidän neuvojaan alkaa noudattaa ja kokeilee.Syö kuten tähänkin
        asti tai sitten sinun kannattaa kysyä diabeteshoitajaltasi ja lääkäriltäsi neuvoa diettiohjeissa tai kääntyä ravintoterapeutin puoleen,että saat oikeanlaisia ohjeita.


      • hölleillen
        1tyypin diabeetikko kirjoitti:

        Joo niimpä niin.Liekö nuo kaikki vastailijat tietävät oikeastaan yhtään mitään,luulevat
        vaan niin.Ei hiilaripitoiset ole täysin kiellettyjä kuten sokeri,hunaja,leipä,puurot,vellit,
        peruna ja vilja,kyllä niitä voi käyttää vallan mainiosti,kunhan käyttää kohtuudella ja
        muitakin ruoka-aineita.Liekö nuo on jotain karppausintoilijoita,joiden neuvot ei sovi
        mitenkään diabeetikon ruokavalioon.Menee vaan sekasemmaksi ja sokeritasapaino
        huonommaksi jos heidän neuvojaan alkaa noudattaa ja kokeilee.Syö kuten tähänkin
        asti tai sitten sinun kannattaa kysyä diabeteshoitajaltasi ja lääkäriltäsi neuvoa diettiohjeissa tai kääntyä ravintoterapeutin puoleen,että saat oikeanlaisia ohjeita.

        tää ei todellakaan ole hyvä tiedon lähde, tämä keskustelupalsta. Tällä kaikemaailman höyrypäät hörhöilee. Pyydä varaan ittelles aika ravitsemusterapeutille, ne on tervejärkistä ja osaavaa porukkaa.


      • fcgvtbhyjnukim
        hölleillen kirjoitti:

        tää ei todellakaan ole hyvä tiedon lähde, tämä keskustelupalsta. Tällä kaikemaailman höyrypäät hörhöilee. Pyydä varaan ittelles aika ravitsemusterapeutille, ne on tervejärkistä ja osaavaa porukkaa.

        " Pyydä varaan ittelles aika ravitsemusterapeutille, ne on tervejärkistä ja osaavaa porukkaa"

        He ovat niitä koulutettuja idiooteja. Jostain kumman syystä toistevat sitä mitä heille on opetettu. Mitään uutta ei heillä ole kertoa. Kova rasva muka aiheuttaa ykkösdiabetesta


      • 1tyypin diabeetikko
        fcgvtbhyjnukim kirjoitti:

        " Pyydä varaan ittelles aika ravitsemusterapeutille, ne on tervejärkistä ja osaavaa porukkaa"

        He ovat niitä koulutettuja idiooteja. Jostain kumman syystä toistevat sitä mitä heille on opetettu. Mitään uutta ei heillä ole kertoa. Kova rasva muka aiheuttaa ykkösdiabetesta

        Ravintoterapeutit ja ravitsemussuunnittelijat on osaavia henkilöitä.Ainakin minä olen
        saanut heiltä paljon tärkeitä ja hyviä neuvoja.Todellakin kova rasva,eli eläinrasva ei
        ole suositeltavaa käyttää jatkuvasti,se lisää ja aiheuttaa sydän ja verisuonitauteja.


      • idioottiko?
        fcgvtbhyjnukim kirjoitti:

        " Pyydä varaan ittelles aika ravitsemusterapeutille, ne on tervejärkistä ja osaavaa porukkaa"

        He ovat niitä koulutettuja idiooteja. Jostain kumman syystä toistevat sitä mitä heille on opetettu. Mitään uutta ei heillä ole kertoa. Kova rasva muka aiheuttaa ykkösdiabetesta

        Arvoisa nimimerkki "fcgvtbhyjnukim"! Tässä eräs mainitsemasi koulutettu idiootti eli laillistettu ravitsemusterapeutti ilmoittautuu. Olisipa mielenkiintoista keskustella kanssasi ihan kasvotusten. Kahden akateemisen loppututkinnon ja muutaman vuosikymmenen vankan kokemuksen omaavana piinkovana alan ammattilaisena olisi hienoa kuulla mielipiteitäsi. Veikkaan, että taitaisi nimimerkillä "fcgvtbhyjnukim" kuitenkin mennä jauhot suuhun tosipaikan tullen. Toivotan hänelle sianläskistä joulua!
        p.s. Eräs kirjottaja tuolla neuvoikin varaamaan aikaa ravitsemusohjaukseen ammattilaiselle. Niin kannattaa tehdä, vaikka vastaanotollemme voikin joutua jonottamaan. Moni pulma ratkeaa ja asiat lähtevät rullaamaan, kun niihin paneudutaan asiantuntijan ohjauksessa.


      • Asiatonta höpinää
        idioottiko? kirjoitti:

        Arvoisa nimimerkki "fcgvtbhyjnukim"! Tässä eräs mainitsemasi koulutettu idiootti eli laillistettu ravitsemusterapeutti ilmoittautuu. Olisipa mielenkiintoista keskustella kanssasi ihan kasvotusten. Kahden akateemisen loppututkinnon ja muutaman vuosikymmenen vankan kokemuksen omaavana piinkovana alan ammattilaisena olisi hienoa kuulla mielipiteitäsi. Veikkaan, että taitaisi nimimerkillä "fcgvtbhyjnukim" kuitenkin mennä jauhot suuhun tosipaikan tullen. Toivotan hänelle sianläskistä joulua!
        p.s. Eräs kirjottaja tuolla neuvoikin varaamaan aikaa ravitsemusohjaukseen ammattilaiselle. Niin kannattaa tehdä, vaikka vastaanotollemme voikin joutua jonottamaan. Moni pulma ratkeaa ja asiat lähtevät rullaamaan, kun niihin paneudutaan asiantuntijan ohjauksessa.

        Nämä teeseitse-lääkärit ovat kärkkäitä neuvomaan ja haukkumaan kaikki pätevät maan rakoon. Minäkään en usko näitä sauhuajia vaan luotan alan ammattilaisen neuvoihin.


      • Asiaton soopa?
        Asiatonta höpinää kirjoitti:

        Nämä teeseitse-lääkärit ovat kärkkäitä neuvomaan ja haukkumaan kaikki pätevät maan rakoon. Minäkään en usko näitä sauhuajia vaan luotan alan ammattilaisen neuvoihin.

        http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=22&t=4035

        Tuossa oli mielenkiintoinen kirjoitus.
        Varmaan vastoin teräksen lujia yliopiston oppeja.


      • A+¨=Ä
        1tyypin diabeetikko kirjoitti:

        Ravintoterapeutit ja ravitsemussuunnittelijat on osaavia henkilöitä.Ainakin minä olen
        saanut heiltä paljon tärkeitä ja hyviä neuvoja.Todellakin kova rasva,eli eläinrasva ei
        ole suositeltavaa käyttää jatkuvasti,se lisää ja aiheuttaa sydän ja verisuonitauteja.

        Julkenevat tuollaistakin kirjoittaa teistä. Voi kun ovat hävyttömiä. Mutta kopion tänne.

        "Noista virallisista ravitsemustieteilijöistä sen verran, että kannattaa hiukan tutkia mitä heidän opinto-ohjelmaansa kuuluu. Heitä koulutetaan hallintovirkamiehiksi; opiskelu painottuu siihen, palvelemaan mm. sairaaloita: mikä ruoka ei sovi tiettyyn lääkkeeseen jne. Ravintoon ja etenkin terveyteen liittyvä oppimateriaali on hyvin rajallista ja tulee tietyltä kustantamolta ja opetusta dominoi kiistelty alan henkilö, jolla on sidoksia eri teollisuusaloihin. Opiskelu on siis ainakin osittain aivopesua. Jos ei lisäksi ole omaa kunnianhimoa täydentää opintoja, jää näkemys erilaisesta ravinnosta ja sen vaikutuksesta väkisinkin kapeaksi. Jos lisäksi haluaa hyviä virkoja, ei kannata esitellä julkisesti eriäviä mielipiteitä.Onneksi monet yritykset ovat kuitenkin havainneet mainitsemani seikat ja ovat alkaneet etsiä ja palkata ravinnosta oikeasti tietäviä asiantuntijoita ihan muualta. Maailma muuttuu.

        Oletteko muuten koskaan joutuneet sairaalaan joksikin aikaa. Muistatteko millaista ravintoa siellä tarjottiin."

        http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=60&t=64160


      • Kyllä vain

      • vhh höpinä
        Kyllä vain kirjoitti:

        Nuo vhh höpinät on asiatonta soopaa.Kirjoitus kirjoituksensa perään,joissa ei ole
        mitään järkeä.

        olen ollut kaltaisesi. uskoin kaiken mitä lääkärit sanovat. lukeneita he tietenkin ovat vaan ovatko he oppineita? jostakin ihmeen syystä moni diabeetikko kertoo ravitsemusneuvojien ohjeiden pahentavan tilannetta. jonkin täytyy mätätä ja pahasti.

        juu olen uskonut, että rasva lihoittaa ja eläinrasva saatanoista suurin. oli mulla pullewa ja ponteva maha aikoinaan, mutta satuin lukemaan noitta vhh höpinöitä ja pöytään ilmestyi voi ja leipäviipaleet oheni. kas kummaa painoni on nykyään passeli.

        mikä mahtais olla se leipäviipaleen määritelmä? 6-7 leipäviipaletta päivässä. niinhän se oli ohje, mutta onko se paksu ja leviä sekä pituutta. niitä mokomia on monen kokoista. olis varmaan parempi suositella kaupasta tuotuna oleva kosteus ja mikä mahtais olla sitten sen paino vai kuivapaino kuten näkkileivässä? juu ja sitten pitää suolaa vähentää ja kovaa rasvaa vähentää. jos tänään oli eilistä määrää vähempi ja huomenna taas vähempi niin siinähän menee vähennykset jopa ihmeen vähiin. ohjeet on varmaan tehty naisen logiikalla?

        käsittämättömiä on lukeneitten ohjeet vaan tuntuu, että vhh porukassa on oppineita.


      • Järki päässä
        vhh höpinä kirjoitti:

        olen ollut kaltaisesi. uskoin kaiken mitä lääkärit sanovat. lukeneita he tietenkin ovat vaan ovatko he oppineita? jostakin ihmeen syystä moni diabeetikko kertoo ravitsemusneuvojien ohjeiden pahentavan tilannetta. jonkin täytyy mätätä ja pahasti.

        juu olen uskonut, että rasva lihoittaa ja eläinrasva saatanoista suurin. oli mulla pullewa ja ponteva maha aikoinaan, mutta satuin lukemaan noitta vhh höpinöitä ja pöytään ilmestyi voi ja leipäviipaleet oheni. kas kummaa painoni on nykyään passeli.

        mikä mahtais olla se leipäviipaleen määritelmä? 6-7 leipäviipaletta päivässä. niinhän se oli ohje, mutta onko se paksu ja leviä sekä pituutta. niitä mokomia on monen kokoista. olis varmaan parempi suositella kaupasta tuotuna oleva kosteus ja mikä mahtais olla sitten sen paino vai kuivapaino kuten näkkileivässä? juu ja sitten pitää suolaa vähentää ja kovaa rasvaa vähentää. jos tänään oli eilistä määrää vähempi ja huomenna taas vähempi niin siinähän menee vähennykset jopa ihmeen vähiin. ohjeet on varmaan tehty naisen logiikalla?

        käsittämättömiä on lukeneitten ohjeet vaan tuntuu, että vhh porukassa on oppineita.

        Kyllä läskillä lihoaa JOS sitä syö paljon. Mutta kun sitä ei pysty syömään pelkästään paljon ja vastaavasti hiilihydraatit puuttuu, alkaa laihtumaan. Vhh-dieetti tehoaa noin puoli vuotta, sen jälkeen teho heikkeneee. Mutta jos siinä ajassa ehti päästä normaalipainoon, jatko on helpompaa sekaruokavaliollakin.

        Televisiossa tuli juuri ohjelma (löytynee vielä Areenalta) jossa tutkijat ovat todenneet että ihmisillä kylläisyyshormoni toimii eri tavalla ja siitä johtuu että toiset voi syödä kuin hevonen ja silti pysyy normaalipainossa.


      • syökää kasviksia
        1tyypin diabeetikko kirjoitti:

        Ravintoterapeutit ja ravitsemussuunnittelijat on osaavia henkilöitä.Ainakin minä olen
        saanut heiltä paljon tärkeitä ja hyviä neuvoja.Todellakin kova rasva,eli eläinrasva ei
        ole suositeltavaa käyttää jatkuvasti,se lisää ja aiheuttaa sydän ja verisuonitauteja.

        Nykyiset viralliset ravitsemussuositukset eivät tehoa silloin, kun sokeri- ja rasva-aineenvaihdunta ovat pielessä. Esim. diabeetikoille suositellaan 6-9 palaa leipää päivässä. Leipä sisältää runsaasti nopeita hiilihydraatteja, jotka nostavat verensokeria entisestään ja insuliinin vaikutuksesta varastoituvat rasvana kehoon.

        "Viljat ovat myös huono kuitujen lähde. Energiatiheyden suhteen vihanneksissa on kahdeksan kertaa enemmän kuituja kuin viljassa. Viljat ovat myös huono vitamiinien lähde. Jauhatuksen jälkeen B-vitamiinit häviät nopeasti jauhoista. Eräiden arvioiden mukaan jopa 24 tunnin jälkeen jäljellä on vain puolet vitamiineista ja viikon jälkeen ei juuri lainkaan. Jauhoihin lisätään vitamiineja ja ne taas ovat teollisesti valmistettuja. Niiden teho on kyseenalainen ja haittojakin on ilmaantunut."

        Viljat ovat todellinen tärkkelyspommi. Tärkkelys on aine, joka on käytännössä pelkkää pakattua glukoosia, siis sokeria, joka hajoaa nopeasti suolistossa nostaen huomattavasti veren sokeritasoa, jopa enemmän kuin puhdas sokeri."

        Ravinnolla on merkittävä vaikutus aivan kaikkiin sairauksiin ja niiden ehkäisyyn.

        Lääkkeitä syödään sitten tarvittaessa.

        Yleensä lääkitys vähenee, kun ruokavalio ja muu elämä on kunnossa. Ja täten potilaskin voi paljon paremmin kuin pelkällä lääkityksellä.

        Mutta kertooko lääkäri tästä mitään?

        Ei kerro, koska ei kiinnosta.

        Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa.

        Lääkäri, joka on kiinnostunut omasta golf-tuloksestaan enemmän, kuin potilaittensa hyvinvoinnista tai pahoinvoinnista on valinnut väärän ammatin, ja tulee kalliiksi koko yhteiskunnalle. Tällä hetkellä käytännön terveydenhuollosta vastaavat paljolti luontaistuotekauppiaat, hierojat, fysioterapeutit ja liikunnan opettajat.


        Pitää muistaa että THL on teollisuuden ja lääketehtaitten etujärjestö aivan kuten sydänliitto ja diabetesliitto.

        Kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljelläolevan terveytensä. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa. Syyttävä sormeni osoittaa muutamien yliopistojen sekä Puskan puljun suuntaan.


      • 88+0
        Järki päässä kirjoitti:

        Kyllä läskillä lihoaa JOS sitä syö paljon. Mutta kun sitä ei pysty syömään pelkästään paljon ja vastaavasti hiilihydraatit puuttuu, alkaa laihtumaan. Vhh-dieetti tehoaa noin puoli vuotta, sen jälkeen teho heikkeneee. Mutta jos siinä ajassa ehti päästä normaalipainoon, jatko on helpompaa sekaruokavaliollakin.

        Televisiossa tuli juuri ohjelma (löytynee vielä Areenalta) jossa tutkijat ovat todenneet että ihmisillä kylläisyyshormoni toimii eri tavalla ja siitä johtuu että toiset voi syödä kuin hevonen ja silti pysyy normaalipainossa.

        " Vhh-dieetti tehoaa noin puoli vuotta, sen jälkeen teho heikkeneee"'

        tää vhh on kuin viini. paranee wanhetessaaan.

        juu olemme erinlaisia.


      • Heh !
        1tyypin diabeetikko kirjoitti:

        Ravintoterapeutit ja ravitsemussuunnittelijat on osaavia henkilöitä.Ainakin minä olen
        saanut heiltä paljon tärkeitä ja hyviä neuvoja.Todellakin kova rasva,eli eläinrasva ei
        ole suositeltavaa käyttää jatkuvasti,se lisää ja aiheuttaa sydän ja verisuonitauteja.

        Koskapa olette asiantuntija niin miksi minulle sairaalassa ravintoteraupetti kertoi ettei saa syödä kolesterolipitoista ruokaa ja ...kuinka ihmeessä jotkut yleensä saattoivat keksiä, että kolesterolia sisältävien ruokien, kuten kananmunien syöminen olisi vaarallista sydämelle, kun jo itse kolesterolihypoteesin isä Ancel Keys totesi, ettei kolesterolipitoisen ruuan syöminen juurikaan nosta ihmisellä (toisin kuin vaikkapa kaneilla) veren kolesterolipitoisuutta. Ja kun maksa sentään tuottaa kolesterolia 10-20 kertaa niin paljon kuin sitä käytännössä voi enimmillään saada luonnollista ruokaa syömällä.


      • lääkettä nassuun
        Järki päässä kirjoitti:

        Kyllä läskillä lihoaa JOS sitä syö paljon. Mutta kun sitä ei pysty syömään pelkästään paljon ja vastaavasti hiilihydraatit puuttuu, alkaa laihtumaan. Vhh-dieetti tehoaa noin puoli vuotta, sen jälkeen teho heikkeneee. Mutta jos siinä ajassa ehti päästä normaalipainoon, jatko on helpompaa sekaruokavaliollakin.

        Televisiossa tuli juuri ohjelma (löytynee vielä Areenalta) jossa tutkijat ovat todenneet että ihmisillä kylläisyyshormoni toimii eri tavalla ja siitä johtuu että toiset voi syödä kuin hevonen ja silti pysyy normaalipainossa.

        Väärä ruoka lihottaa, ei mitkään geenit taikka hormoonit.

        Prisman dokkarissa ei mainittu sanallakaan ruuasta mitään.

        Ihmisen ruokavalioon ei kuulu sokeri, viljat ja peruna sellaisessa määrin, mitä niitä ahdetaan. Jos kuuluisivat, niin ei niillä lihoisi ja sairastuisi.


    • Petsi72

      keskustelun aloittelialle kysymys, käytätkö tabletteja ns. perussokeritasapainon pitämiseen ja piikillä pudotat sitten ruoan nostamaa sokeria??
      Jos näin on, en näe suurempaa syytä miksi pitäisi ruoka-aineiden kanssa olla turhan tarkka, kunhan laitat insuliinia tarvittavan määrän syönnin jälkeen, mutta jos 2 tyypin diabeteksen puhkeamisen takana on turha ylipaino, on asia erikseen jolloin kannattaa vähentää turhien hiilihydraatien nauttimista, liikunnan lisääminen ja päivittäisen kilokalorien pudottaminen, pudottaa painoa ja parantaa sokeritasapainoa. Sokeria saa nauttia jos pudotat sokeriarvoja insuliinilla syömisen jälkeen, itseasiassa rasva on pahempi kuin sokeri siitä syystä että sokeri nostaa verensokeriarvoja nopeasti ja tulee nopsaan alas, mutta rasva nostaa sokeria hitaasti ja kestää siellä pidempään. Itse olen 1 tyypin diabeetikko ja syön ihan kaikkea, kunhan laitan vain tarvittavan määrän insuliinia syönnin jälkeen...mutta parhaiten asian tietää diab.hoitajasi ja lääkärisi.

    • ei margariinia

      Käsitys kovien rasvojen haitallisuudesta sai alkunsa n. 60 vuotta sitten Amerikkalaisen Ancel Keysin kolesterolitutkimuksesta. Siihen oli poimittu mukaan ne seitsemän maata, joiden sydäntauti- ja kolesterolitilastot sopivat oletukseen korkean kolesterolin ja sydäntautien yhteydestä. Tarjolla olisi kuitenkin ollut monia maita, joiden tilastot eivät näytä yhteyttä rasvojen ja sairauksien välillä.

      Suomessa taas Pohjois-Karjala-projektia on pidetty kiistattomana todisteena tyydyttyneiden rasvojen haitallisuudesta. Projekti oli 1970-90-luvuilla toteutettu terveysvalistuskampanja, jossa suositeltiin vaihtamaan kovat rasvat pehmeisiin kasvisöljyihin ja margariiniin. Kampanjan aikana sydänkuolleisuus laski Pohjois-Karjalassa, mutta samaan aikaan sydänsairaudet vähenivät muuallakin. Muutos parempaan sydäntaudeissa alkoi kaikissa länsimaissa Amerikkaa myöten. Tämä positiivinen muutos johtui yleisestä elintason noususta kaikkialla. Näiden faktojen valossa eläinrasvoilla pelottelulle ei ole perusteita. Valitettavan monet lääkärit vain eivät ole seuranneet uusimpia tutkimuksia, vaan ovat jumiutuneet vanhoihin suosituksiin.





      55 vuotta sitten talvella Pohjois-Karjalan Ilomantsin metsurien kolesteroliarvo oli 50% suurempi kuin kesällä. Sitä vastoin tyydyttyneen rasvan saanti oli sama talvella ja kesällä. Jatkotutkimuksissa todettiin, että talvella suurentunut kolesterolipitoisuus liittyi elimistön krooniseen tulehdustilaan.


      Pohjois-Karjalan metsurien suuri sydäntautikuolleisuus johtui elimistön kroonisesta tulehdustilasta. Metsurit ja muut Pohjois-Karjalan miehet eivät menehtyneet liialliseen tyydyttyneen eläinrasvan saantiin, eikä myöskään korkeaan kolesteroliin.


      Metsurien tulehdustilaaselittivät mm. runsas tupakointi ja vähäinen anti-inflammatoristen antioksidanttien saanti mm. vihanneksista ja marjoista sekä ravinnon tulehdustekijät. Esimerkiksi tupakointi aktivoi tulehdussolut erittämään tulehduksen välittäjäaineita ja LDL:n hapettajia, happiradikaaleja.


      Metsurien ruoka ja juoma sisälsi runsaasti tulehdussoluja ja verihiutaleita aktivoivia, sytotoksisia ja kemotaktisia rasvoja ja proteiineja. Eniten tulehdustekijöitä löytyi kuparipannussa keitetystä pannukahvista. Elimistön tulehdustilan sammuttaminen pienentää LDL-kolesterolia ja suurentaa HDL-kolesterolia. Samalla myös LDL:n hapettuminen ja ilmiö nimeltään sokeroituminen (glykaatio) vähentyy.


      Pannukahvi sisälsi runsaasti tulehdussoluja aktiovoivia yhdisteitä, joista tärkeimpiä olivat erilaiset glykotoksiinit eli AGE-tuotteet ja aldehydit, kuten esimerkiksi metyyliglyoksaali, akryyliamidi, malondialdehydi ja 4-hydroksinonenaali.


      Lisäksi lehmien kesämaito ja kesävoi olivat vielä 1970-luvulla huomattavasti terveellisempää kuin talvimaito ja talvivoi. Tuoretta ruohoa syövien lehmien kesämaito sisälsi enemmän omega-3 -rasvahappoja ja tulehdusta estäviä antioksidantteja, kun sitä vastoin talvimaito sisälsi enemmän haitallista hapettunutta rasvaa, johtuen homehtuneesta ja huonolaatuisesta rehusta, joka sairastutti lehmät tulehdustauteihin (utaretulehdus ja tulehduksellinen rasvamaksa sekä lihasten rappeutuminen) ja sitä kautta huononsi maidon laatua.

      Viljan ja heinän kuivaus- ja säilöntämenetelmät ovat parantuneet merkittävästi viimeisten 40 vuoden aikana.


      Tänä päivänä laitumella tuoretta ruohoa ja apilaa syövien lehmien maito on terveellisempää, kuin talvella runsaasti väkitehua syövien lehmien maito.

      • 4+4

        " kolesteroliarvo oli 50% suurempi kuin kesällä"

        niinpä tietenkin. d-vitamiini muodostuu auringon valon vaikutuksesata kolesterolista. elimmistö kohottaa automaattisesti kolearvoja, jos d-vitamiini tasot ovat alhaisia. kolesteroleja ei pidä mennä peukaloimaan lääkkeein eikä valikoida ruokia kolekammon takia.

        kolesteroliteoria on vielä toteen näyttämätön.. se siitä.


      • lääkettä nassuun
        4+4 kirjoitti:

        " kolesteroliarvo oli 50% suurempi kuin kesällä"

        niinpä tietenkin. d-vitamiini muodostuu auringon valon vaikutuksesata kolesterolista. elimmistö kohottaa automaattisesti kolearvoja, jos d-vitamiini tasot ovat alhaisia. kolesteroleja ei pidä mennä peukaloimaan lääkkeein eikä valikoida ruokia kolekammon takia.

        kolesteroliteoria on vielä toteen näyttämätön.. se siitä.

        Eipäsole tullut mieleenkään, että D-vitamiinin puute myös nostaa kolesteroleja. Kilparin vajaatoiminta nostaa myös.


    • idioottipa hyvinkin

      Arvoisa nimimerkki "A ¨=Ä"! Olet liittänyt keskusteluun kopion jostakin, en tiedä mistä, jossa kerrotaan ravitsemusterapeuttien koulutuksesta mm. seuraavaa:

      "koulutetaan hallintovirkamiehiksi; opiskelu painottuu siihen, palvelemaan mm. sairaaloita: mikä ruoka ei sovi tiettyyn lääkkeeseen jne. Ravintoon ja etenkin terveyteen liittyvä oppimateriaali on hyvin rajallista ja tulee tietyltä kustantamolta ja opetusta dominoi kiistelty alan henkilö, jolla on sidoksia eri teollisuusaloihin. Opiskelu on siis ainakin osittain aivopesua. Jos ei lisäksi ole omaa kunnianhimoa täydentää opintoja, jää näkemys erilaisesta ravinnosta ja sen vaikutuksesta väkisinkin kapeaksi. Jos lisäksi haluaa hyviä virkoja, ei kannata esitellä julkisesti eriäviä mielipiteitä..."


      Tämä(kin) teksti paljastaa, että kirjoittajalla ei ole hajuakaan siitä, mitä ja kuinka yliopistossa opetetaan. Siksi olisi viisaampaa pitää mölyt mahassaan, jos ei mistään mitään tiedä. En viitsi edes ruveta kertomaan mistä kaikesta ravitsemustieteen ja -terapian opiskelu koostuu, koska se(kin) taitaisi mennä yli ymmärryksen. Kerropa muuten, mikä on se kustantamo, josta oppikirjat tulevat, että minäkin tietäisin. Entä kuka on se teollisuuden masinoima opetusta dominoiva henkilö? Näin kyselee Koulutettu idiootti- laillistettu ravitsemusterapeutti

      • 12+1114

        oli siellä linkki mistä löysit jutun aiheen.

        palaa sinne "sylttytehtaalle" takaisin.


    • Idiooot

      Niin se kustantamo? Ja se dominoiva teollisuuden kätyri opettaja? Tuo linkkihän oli ihan peestä - ei se mikään lähde ole, ei tuollaisia kukaan vähänkään asioista ymmärtävä ota tosissaan.

      • dfghju

        mitä isot edellä sitä pienet perässä.

        http://2.bp.blogspot.com/-vaUh8ROqigw/T2SJ2xdlD5I/AAAAAAAAAQc/O9Tfdek4yEU/s320/Puska Image0001.JPG

        tossa se pekka antaa ymmärtää, että ne keinotekoiset margariinit ovat ikuisen elämän avaimet.
        mutta se korruptoitunut . . vihjailu osoittaisi matti uusitupaan.


    • ihmettelen1

      Kiva!! Sain aikaan runsaan ja mielenkiintoisen keskustelun tänne...antakaa vaan uusia mielipiteitä ja neuvoja tulla,luen niitä kyllä vaikken kauheasti tänne asti kirjoittelekaan!!
      Hyvää joulua kaikille!!

      • T2D

        Varmasti kehittyi vähän erilainen ketju kuin aloiitaessasi ajattelit. Paljon on ihmisillä kerrottavaa.

        Tässä on omasta mielestäni hyvä runko syömisille:

        http://karppaus.info/wiki/index.php?title=Ateriamatriisi

        Verensokereita mittaamalla näet, miten paljon hiilareita on sietökykysi. Verensokerien mittaaminen varsinkin alkuun on tärkeätä, että näet erilaisten ruokien ja niissäkin lähinnä hiilihydraattien vaikutuksen.


    • lääkettä nassuun

      Jollei alkuperäisellä kysyjällä ole mitään halua parantua ja muuttaa ruokavaliotaan, niin miksi sitten täällä edes käy.

      Syö sitä mitä ennenkin ja lääkärin määräämät lääkkeet.

    • tämäkö selkeempää?

      Nykyiset viralliset ravitsemussuositukset eivät tehoa silloin, kun sokeri- ja rasva-aineenvaihdunta ovat pielessä. Esim. diabeetikoille suositellaan 6-9 palaa leipää päivässä. Leipä sisältää runsaasti nopeita hiilihydraatteja, jotka nostavat verensokeria entisestään ja insuliinin vaikutuksesta varastoituvat rasvana kehoon.

      Viljat, sokeri ja peruna nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Insuliinin tehtävä on varastoida ylimääräinen veressä oleva sokeri kudoksiin rasvaksi. Insuliinitason laskiessa hyvähiilihydraattisella ravinnolla elimistö tasapainottuu ja alkaa polttaa rasvaa. Perunan ja viljat voi korvata juureksilla, kasviksilla, vihanneksilla ja marjoilla.

      Hyvähiilihydraattisen ruokavalion teho painonhallinnassa perustuu siihen, että se vaikuttaa elimistön insuliinintuotantoon. Insuliini on "lihotushormoni", jota ilman ihminen ei liho. Jos ihmisen elimistö erittää liikaa insuliinia, paino nousee. Kun vähennät ruokavaliossa hiilihydraattien määrää, insuliinin eritys alkaa laskea automaattisesti. Insuliinitason laskiessa elimistö tasapainottuu ja alkaa polttaa rasvoja.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1383
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1205
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      934
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      139
      918
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      91
      887
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      804
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      803
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      786
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      774
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe