Finnmatkat

Enskertalainen

Onko kellään kokemuksia Finnmatkojen järjestämistä matkoista, kuinka on homma toiminut?

23

1062

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -mii-

      Ollaan matkustettu monta kertaa ja kaikki on mennyt hyvin. Joka matkanjärjestäjä töppää jossain vaiheessa, joten monenlaisia kokemuksia löytyy.

      Ei mitään loistokohtelua kannata odottaa miltään matkanjärjestäjältä, ja myös omatoimisuus on paikallaan, vaikka matkanjärjestäjän reissulla olisikin. Aina ei esim. oppaat tule linja-autoon kohteessa jne..

    • hoh hoijaa

      toimii ja ei toimi...et sitten huomannut viime viikolla kun matka tyssäsi venäjällä jne...ei nykyään tarvita matkatoimistoa...mihin sitä sinun mielestä tarvitaan....

    • Ex-finnmatkalainen

      On kokemuksia, ja nimenomaan huonoja kokemuksia. Kyllästyin kyseisen matkatoimiston palveluun lopullisesti viime lokakuussa, enkä enää ikinä osta matkoja ko. firmalta.

      • A MATKA

        Sama täällä. erehdyin kerran, toista kertaa en erehdy! Olen muulloin (n.30 lomamatkaa) AINA reissannut Aurinkomatkoilla, IKINÄ ei mitään ongelmaa, onko ollut hyvä tuuri, vai miten lienee sattunutkin. Kaikki toiminut loistavasti!
        Ne ovat vaan niin ihanii! Kolmen viikon reissu Meksikoon odottaa tuossa nurkan takana ja Aurinkomatkoilla tietenkin.


      • kysyn vaan
        A MATKA kirjoitti:

        Sama täällä. erehdyin kerran, toista kertaa en erehdy! Olen muulloin (n.30 lomamatkaa) AINA reissannut Aurinkomatkoilla, IKINÄ ei mitään ongelmaa, onko ollut hyvä tuuri, vai miten lienee sattunutkin. Kaikki toiminut loistavasti!
        Ne ovat vaan niin ihanii! Kolmen viikon reissu Meksikoon odottaa tuossa nurkan takana ja Aurinkomatkoilla tietenkin.

        mihin tuolla matkalla tarvitaan Aurinkomatkoja?


      • AU MATKA
        kysyn vaan kirjoitti:

        mihin tuolla matkalla tarvitaan Aurinkomatkoja?

        Huolettomaan lomaan! Äläkä taas vaan ala paasata omatoimimatkojas, mene sinä vaikka kävellen naapuriis, EVVK, minä menen Aurinkomatkoilla ja sillä selvä!


      • 15+1
        A MATKA kirjoitti:

        Sama täällä. erehdyin kerran, toista kertaa en erehdy! Olen muulloin (n.30 lomamatkaa) AINA reissannut Aurinkomatkoilla, IKINÄ ei mitään ongelmaa, onko ollut hyvä tuuri, vai miten lienee sattunutkin. Kaikki toiminut loistavasti!
        Ne ovat vaan niin ihanii! Kolmen viikon reissu Meksikoon odottaa tuossa nurkan takana ja Aurinkomatkoilla tietenkin.

        Väkisinkin tulee aina mieleen että jos joku kysyy kokemuksia jostain tietystä yhtiöstä ja joku toinen siihen alkaa hehkuttamaan ja ylistämään jonkin muun yhtiön paremmuutta ja ylivertaisuutta että kyseessä on tämän yhtiön työntekijä tai joku joka on muuten jäävi kommentoimaan koko asiaa koska ei esimerkiksi omaa kokemuksia aloittajan aiheesta.

        Jos joku kysyy kokemuksia vaikka toyotasta niin miksi ihmeessä siihen vastata ylistämällä esimerkiksi nissania ??? Jos on huonoja tai hyviä kokemuksia Toyotasta niin voi kertoa ne tai jos ei ole kokemuksia ollenkaan niin sitten ei edes tarvitse vastata.

        Itselläni on kokemuksia Finnmatkojen matkoista kahdelta egyptin matkalta. Molemmat sujuivat hyvin ja henkilökunta oli mukavaa porukkaa. Sellaista ihmisläheistä rentoa toimintaa.


    • Ex-finnmatkalainen

      Ja jälleen kerran... Finnmatkojen Thaimaan-lennot reilusti, yli vuorokauden, myöhässä tänä viikonloppuna. Ja Finnmatkat ei tunnetusti korvaa mitään.

      • ups hups

        Finnmatka on matkatoimisto eikä vastaa lennoista vaan niistä vastaa lentoyhtiöt jotka matkoja lentää....tajusitko?


    • Jorma7

      Vielä kun oppisivat Aurinkomatkoillakin kuinka pitkä viikko on.
      Paskemmat hotellit ja kalliimmat hinnat. Kantsii suorittaa hieman vertailuja.
      Apollo tai "Finnski", muita ei kannata edes harkita. Vaikka sitten olisikin käynyt "30" kertaa ulkomailla.

    • hyvin :)

      Meillä toiminut aina HYVIN! tietysti riippuu vähän et millaseen paikkaan menee, mutta ainakin lasten kanssa kaikki sujuu mallikkaasti :) huotellit siistejä ja hyviä, uima-altaathan on lasten TOP 1.

    • FinnMatkat jep!

      Hei,

      Matkustelen aika paljon ja yleensä ostan itse lentoliput ja majoituksen koska tykkään viettää lomalla aikaa vähintään 3 viikkoa ja kierrellä ja tutustua paikkaan / maahan mahdollisimman paljon.

      Käyn kuitenkin aina välillä rentoutumassa jossain välimerellä tai kanarialla aivan perinteisissä kohteissa joihin suomalaiset matkatoimistot tekevät matkoja.
      En ymmärrä miksi kanariaa ja välimeren "turisti" kohteita turhaan mollataan. Matkatoimistojen kautta ostetut matkat näille kauniille saarille on ihan yhtä mahtavia lomia kuin mitkä tahansa muutkin.

      Silloin kun näihin kohteisiin matkustan käytän ehdottomasti finnmatkojen palveluita. Olen kokeillut muitakin mutta viimeiset kerrat en ole edes katsonut muiden matkanjärjestäjien sivuja koska minun mielestäni Finnmatkat on aina tarjonnut parasta palvelua, parhaita kohteita ja parhaita hotelleja kilpailukykyisin hinnoin. Yksinkertaisesti Finnmatkojen valmismatkat ovat aina sujuneet hyvin eikä valittamista ole ollut.
      Finnmatkojen paremmuuden mielestäni huomaa jo kun alkaa suunnittelemaan matkaa ja alkaa vierailla eri matkanjärjestäjien sivuilla. Finnmatkojen sivut ovat selvät ja helppolukeuiset kun monen muun yhtiön sivut ovat hyvinkin sekavia ja hankalia käyttää.

      • sieltä/täältä

        Näin on. Matkan varaaminen netin kautta pitäisi olla helppoa ja iisiä. Joillakin matkan järjestäjillä on aivan tumpeloa koko varailu tai yleensäkin kohteen haku. Siitä voi hyvin päätellä miten sellaisessa putiikissa hoidellaan matkustajan muutkin asiat.
        Äänestäkää jaloillanne kun voitte!!


    • näin uskoisin

      Aloittajalle. Finmatkat hoiti yli 270 000 matkaa viime vuona. Eli varmaan kokemusta on.

    • Realismia.

      Tuolla edellä joku kertoi, että jos foorumilla kehutaan jonkun matkanjärjestäjän matkoja, niin se on ko. firman työntekijä.

      Hei haloo! Mitä helkutin intressiä, aikaa, viitseliäisyyttä tms. jonkun yrityksen työntekijällä olisi omasta tahdostaan päivystää iltakaudet maailman eri foorumeilla ja kehua työnantajaansa?

      Jos taas joku luulee, että yrityksillä on päivisin palkattuna työntekijä sitä varten, että hän kirjoittelee foorumeille ja ylistää työnantajaansa, niin hänelle voisi olla tarpeellista pieni reality check.

      Ei Finnmatkojen kaltainen yritys kansainvälisine taustoineen (tutki!) piittaa pätkääkään siitä, mitä joku valittaja täällä kirjoittaa. Jokainen firma alasta riippumatta saa p***aa silmilleen netissä, ei se yrityksiä heilauta puoleen eikä toiseen.

      Jos on valittamisen aihetta, niin sille on sitten aivan toiset tiet kuin suomi24-palstat.

    • leijona18

      @exfinnmatkalaiselle. Jos viittaa pitkiin myöhästymisiin maaliskuun alussa, Finmatkat korvaa 10% matkan hinnasta ja lentoyhtiö 600e per nuppi. Olen juuri tehnyt 4 hengen perheeltä n. 3500e laskut vajaan 20h myöhästymisestä. Laki kertoo selvästi että näin homma menee. Toivon että otat ensin selvää asioista ennen kun valitat matkanärjestäjä kyvyttömyydestä.

    • aurinkomatkalainen

      Terve! On kokemuksia monenlaisista matkatoimistoista, ja voin sanoa, että Aurinkomatkat on ylivoimaisesti paras. Finnmatkat menettelee, mutta en löydä kyllä hyvää syytä matkustaa sillä, kun AM:kin on olemassa. Tässä syitä:

      - Ylivoimaisesti paras palvelu, asiantuntevat ja perehtyneet oppaat, jotka osaavat auttaa KAIKISSA pulmissa - sairaustapauksista ja kieliongelmista retkikohdevinkkeihin ja visaisiin kysymyksiin maan historiasta.
      - Oppaat tulevat mukaan myös lentokenttäkuljetuksille, ja kertovat niissä monenlaista maan kulttuurista ym.
      - Oppaat tekevät säännöllisiä hotellikäyntejä, jossa heiltä voi kysellä mitä ikinä mieleen juolahtaa
      - Monipuolinen kohdevalikoima
      - Kaikki sisältyy hintaan; varatessa AM:lta hinta voi vaikuttaa korkealta, mutta AM:lla esim. matkatavarat, ruoat lennolla ja kuljetukset suoraan lentokentältä hotellille sisältyvät hintaan.
      - Rahasi menevät Suomeen - AM on ainoa suomalaisomisteinen suuri matkatoimisto. Finnmatkoilla on saksalainen omistaja.

      • aurinkomatkalainen

        Ja sitä vielä, että kaikki Aurinkomatkojen oppaat, asiakaspalvelijat ja lentohenkilökunta puhuvat hyvää suomea ja ovat useimmiten suomalaisiakin!


    • sakkeus6

      EI IKINÄ FINNMATKOILLE. Alkuvuonna käytiin kanarialla ja hotelli täysin katasrooffi vaikka oli FFF luokitus. Kellon ympäri kauheaa discon jumputusta joka kuului huoneeseen todella kovaa. Kalusteet aivan karseita, sänky täynnä kovia muhkuroita kui kiviä olisi ollut sisällä. Hotellihenkilökunta todella törkeää (Cala dor-hotelli, Puerto Rico, kanaria). Ja ei kannata luottaa, että saisit matkasta mitään muuta korvausta kuin max 5% hinnasta. Juuri tappelin tämän yhtiön kanssa kuluttajariitalautakunnassa ja suositus/päätös: matkanjärjestäjän selvitys luotettava ja 5% korvausta. Matkanjärjestäjä voi tehdä vaikka mitä huiputuksia ja maksikorvaus on 5%, niin ei varmaan matkanjärjestäjää paljon huoleta valitukset, kun kuluttajariitalautakunnan kanta on aina sama: matkanjärjestäjän selvitys on luotettava.

      Ota joku muu kuin Finnmatkat, niin et ainakaan voi pahemmin pettyä.

      Ja kannatta muistaa, että hotellitiedoissa oleva "mahdollisesti" -sana korvaa kaikki matkanjärjestäjän ilmoittamatta jättämät asiat.

    • tähti

      Nyt se on koettu !!!!
      Ei enää ikinä. Terveiset Phuketista Finnmatkat / Tuin lennolta 14.2 .2014 . Aivan hirveä kokemus. Lapsia paljon jotka itkivät mennen tullen, vuoron perään konsertoiden. Yhden kun sai rauhoittumaan toinen,kolmas, neljäs alkoi ja sai mukaansa sen jo rauhoittuneen.Osalla matkustajilla omat eväät , kaljat/ viinat, joita ita sitten salaa juotiin henkilökunnalta, ihan pussikalja meininkiä..Meillä oli neljän hengen matkaseurue, joista kahdella tilattu ruoka-annos oli karrelle palanut. Esittelin sen lentoemännälle mustaksi palanutta/kuivunutta kastiketta annnosrasian reunoilta, samoin mustaksi palanutta/kuivunutta ruokaa, hän vain totesi:Oho uuni on ollut liian kuumalla..ei edes toista sämpylää tarjoiltu korvikkeeksi.Maksettiin lisäjalkatilaa, joka oli sitten n. 10 cm . Paikat Wc:n vieressä
      käry oli koko matkanajan sen mukainen, että korvatulppia olisi tarvittu myös sieraimiin. Lopuksi Vantaan lentokentällä meitä oli poliisit vastaanottamassa, ympäri päissään olevaa vanhempaa naishenkilöä, jolle omat eväät oli tehnyt tehtävänsä, eikä jalat ottaneet tolpilleen kuin nelivetopäällä.
      Kiitos Finnair että olet olemassa ja Aurinkomatkat. En enää koskaan en milloinkaan petä teitä . Pidetään huoli että sinivalkoiset siivet kantavat meidät eri loomakohteisiin vastakin. Finmatkat voi muuttaa nimensä Scanmatkoiksi.
      Lennon aikana ei lenntomiehistö puhunut sanakaan suomea., lentoemännistä osa.
      Kyllä olen tästä lähtien ylpeä meidän, vielä omasta lehtoyhtiöstä Finnairista :)

    • Finnmatkat hanurista

      Kannattaa ehdottomasti unohtaa Finnmatkat ja valita esim. oikeasti suomalainen Aurinkomatkat (Finnmatkat kuuluu saksalaiseen jättikonserniin). Matkustamme paljon ja kokemusta myös Finnmatkoista kunnes viime kerta riitti sitten lopullisesti.

      Finnmatkojen reissut menee hyvin, jos mitään ihmeellistä ei tapahdu eikä käy retkillä. Lentokoneisiin myytävät lisäjalkatilat ym. ovat huonompia esim. kuin Finnarin koneissa.

      Kun jotakin valittaa, kohdeoppaat yleensä ovat hyvin ymmärtäväisiä ja lupaavat hyvitystä. Sitten guideonlinesta tulee tekstiviesti, että ei hyvitetä. Tämän jälkeen kohdeoppaat kertovat että asiakas on ymmärtänyt väärin heidän sanomansa, ja korvausta ei tule. Yhteistä kaikille tapahtumille onkin, että mitään virheitä ei myönnetä eikä korvauksia anneta, eikä mistään saa mitään kirjallista todistusta.

      Esim. meillä ilmastointi ei toiminut, 4,5 tähden hotelli Thaimaassa. Oppaat ja hotelli järjestivät korjausta kolme (!) päivää, kävi asentajia ja oppaita, aina piti toimia vaan ei. Lopulta ilmastointi alkoi toimia ja pysyä viilennyksellä. Meille tarjottiin 140 euron hyvitystä siitä että emme olleet tyytyväisiä huoneen lämpötilaan. Ikinä ei suostuttu myöntämään että ilmastointi oli rikki, vaan että asiakkaan mielestä huoneessa oli liian kuuma.

      Retkikohdetta mainostettiin huvipuistona, jossa on laitteita perheen pienimille sekä teatteriesitys. Oikeasti kohde oli iso matkamuistomyymälä, teatteriesitys oli kyllä joka tosin pitäisi olla k8 (miekkailukohtauksia, useita räjähdysääniä ym), ei huvipuisto eikä laitteita. Valittaessamme kohdeopas sanoi että ei se tosiaan mikään huvipuisto ole. Keskustetuaan esimiehensä kanssa hän muisteli että kyllähän siellä on laitteitakin lapsille. Kun pyysimme jotakin todistetta että näin on, virallinen taho vastasi tekstiviestillä että kohdetta on markkinoitu sellaisena kuin se on, eikä virhettä ole. Väite on täyttä puppua, sillä kysyimme vielä retkikohdefirmasta itse jälkikäten sähköpostilla, ja he vastasivat etteivät ole huvipuisto eikä ole laitteita. Finnmatkojen retkiesitteessä kyllä luki kahdessa kohdassa huvipuistosta. Asia onkin menossa Suomessa kuluttajariitalautakunnalle.

      Ensimmäisellä lomaviikolla uima-altaat olivat ihanan lämpimiä, toisella viikolla selkeästi kylmiä, etenkin lastenallas. Myös muut hotellin asukkaat huomasivat muutoksen. Oppaiden kommentteja: - altaiden lämpötiloissa on pientä vaihtelua - ruumiinne on tottunut lämpimään - on hotellin asia mikä altaiden lämpötila on.
      Useita kertoja pyysimme että altaiden lämpötila mitattaisiin (koskaan emme nähneet henkilökuntaa mittaamassa), mutta se kuulemma oli myös hotellin asia hoitaa. Pyysimme myös lämpömittaria itselle asian toteamiseksi, mutta kuulemma asukkaat eivät saa ruveta mittailemaan altaiden lämpötiloja.

      Jos Finnmatkoilla tulee mitä tahansa ongelmaa, vahingosta viisastuneena neuvomme
      - kaikki keskustelut niin että teidän puolelta on ainakin yksi todistaja, mielellään ulkopuolinen
      - pyytäkää kaikki kirjallisena, vaikka tuskin tulette mitään saamaan, sillä Suomessa on helppo hakea muutosta Kuluttajariitalautakunnalta, mutta siellä on teidän sana vastaan Finnmatkojen antama "selvitys"
      - ottakaa kaikesta heti ja välittömästi yhteys oppaisiin, koska esim. jos yhden yön siedätte ettei ole ilmastointia vaan valitatte aamulla, ette saa siitä yöstä korvausta, ja viivyttelynne voidaan katsoa vaikeuttaneen asian hoitoa

      Parasta kuitenkin lähteä omatoimilomalla tai valita toinen matkanjärjestäjä. Mikään ei pilaa lomatunnelmaa niin kuin kehno ja valehteleva asiakaspalvelu. Rentoutumisesta ei tahdo tulla mitään, kun odottelee tapahtuuko asioille jotakin, ja koko ajan pieni vitutus päällä. Siksi maksan mieluummin vähän enemmän matkasta, että kaikki sujuu.

    • -anne-

      Varoituksen sana Finnmatkojen Holiday Village -hotelleista. Hotellit ovat brittiläisiä konseptihotelleja, joka tarkoittaa sitä, että ohjelma ja ruoka on räätälöity brittituristeja varten. Kokemuksemme Holiday Village Ibiza -hotellista oli suuri pettymys. Ruoka oli tyypillistä englantilaista ruokaa, kuten Cadbury steak, steak and kidney pie, englantilainen aamiainen, runsaasti säilykeruokaa, esim. pavut, babyporkkanat, säilykehedelmiä. Espanjalaista ruokaa ei juurikaan näkynyt, ehkä kerran oli tarjolla paellaa. Ohjelmat oli suunniteltu briteille myös eli käytännössä ohjelma oli pubivisoja ja epämääräistä älämölöä. Ei puhettakaan, että olisi järjestetty mitään espanjalaista ohjelmaa. Näistä asioista ei ollut mitään mainintaa Finnmatkojen nettisivuilla, kun teimme varausta, joten Finnmatkan toiminta yrityksenä on vähintäänkin erikoista. Paikan päällä ei oltu millään lailla halukkaita hyvittämään tilannetta, joten asia on siirtymässä kuluttaja-asiamiehelle.

      Ei todellakaan vastaa hintaa. Jos haluatte luotettavan matkanjärjestäjän, suosittelen Tjäreborgia, hyviä kokemuksia kahdesta eri all inclusive -matkasta, joissa todellakin oli tarjolla paikallisia herkkuja ja paikallista ohjelmaa.

      Ei enää koskaan Finnmatkoille.

    • lonkero5

      toimii hyvin jos et tarvitse oppaan palveluja.muuten olet lirissä,parempi totutella omatoimiseksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe