Nivelrikkosheltin hoitoon apua?

Mikko Nivelrikko

Nelivuotiaalla shetlanninlammaskoiralla diagnosoitiin lonkkavika ja nivelrikkomuutoksia toisessa lonkassa. Nyt haluaisin tietää, mikä on parhaiten auttanut colliensukuisilla koirilla nivelrikon etenemiseen tai jopa parantanut koiran tilannetta. Omalla koiralla on aikoja, jolloin se ei suostu hyppäämään autoon, kuin myös aikoja, jolloin se "pupulaukkaa" vapaana ollessaan. Peitsaaminen on kävelyn ja nopean ravin välimuoto - hidasta ravia tällä nähtiin viimeksi ihan nuorena. Koira kuitenkin nauttii liikunnasta, käyttää vapaana ollessaan monipuolisesti kaikkia askellajeja ja suostuu useimmiten hyppimiseen ja portaiden kulkuun jne. Ei ole ontunut, mutta matalan lonkkamaljan vuoksi on muljauttanut talvella ikävästi jalkaansa (ihan vinkaissut, eli on sattunut).

Koira syö tällä hetkellä Golden Eaglen Adult -nappulaa, viikoittain myös naudan kuivattua sisäelintä ja näitä eläinkauppojen kuivaluita. Eläinlääkäri määräsi Arthoflexin. Liikuntaa on reilu tunti päivässä (isäksi 3 pihailukertaa ja postinhakureissu), jonka lisäksi silloin tällöin temppukoulutusta ja päivittäin pientä virikkeistystä.

Mikä nivelvalmiste on koettu parhaaksi nimenomaan colliensukuisten piirissä (cartivet, arthoflex, ruotsalainen glucosamin, mitä näitä nyt on)? Onko kokeiltu esim. kalanmaksaöljyä tai raakoja rustoluita nivelien vahvistamiseksi ja onko niillä ollut mitään vaikutusta?

Jos täältä löytyy kyökkidiagnostikkoja, niin kuvaakin voi vilkaista: http://oi50.tinypic.com/rkzv4y.jpg

Rajasin rekisterinumeron pois, vaikka kyllä tällainen kasvatustyön laatu pistää vihaksi. Koira on ostettu nuorena, terveenä ja täysihintaisena kennelliittoon kuuluvilta kasvattajilta.

10

1254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nivelein
    • välittömästi lopetus

      ainoo mahollisuus auttaa koiraas on viiä piikille :)

    • hyvääjatkoa

      Täällä eräs mielipide. Säästä rahasi mömmöjen syötöstä ja leikkauta kipeä lonkka. Tarkempia tietoja leikkaustekniikoista ja hinnoista saat isommilta klinikoilta teilläpäin.
      Leikkaus maksaa mutta nuo lisäravinteet plus kipulääkkeet ja mahd. pistoksena annettavat nivelen toimintaa parantavat lääkkeetkin maksavat muutamassa vuodessa satoja-tuhansia euroja. Ravintolisiä ja erikoisruokia ei vakuutuskaan edes korvaa. Eli lonkka on pipi - pipi leikataan pois - koira elää pitkän tyytyväisen elämän. Voit tietysti ensin upottaa erikoisrehuihin ja kalliisiin ruokiin satoja euroja, ja parin vuoden päästä todetaan silti leikkaustarve.

      • Mikko Nivelrikko

        Tuon sheltin kanssa mennään ruokinnallisin keinoin ja katsotaan, minne se riittää. Siksi halusinkin kuulla muiden samojen ongelmien kanssa painivien mielipiteitä. Muilta foorumeilta on ehdoteltu esimerkiksi täysin gluteiinitonta ruokavaliota (helpottaa ravintoaineiden imeytymistä) sekä raakojen nivel- ja rustoluiden syöttämistä koiralle, oikeanlaisesta liikunnasta puhumattakaan.

        Aikoja sitten olen todennut itselleni, että koirani siirtyvät sateenkaarisillalle siinä vaiheessa, kun kipulääkitys selkeästi parantaa niiden vointia. Hetkessä elävälle koiralle ei ole oikein joutua kärsimään leikkauskivuista ja hitaasta kuntoutumisesta, vaikka seurauksena olisikin muutama onnellinen vuosi lisää.


      • hyvääjatkoa
        Mikko Nivelrikko kirjoitti:

        Tuon sheltin kanssa mennään ruokinnallisin keinoin ja katsotaan, minne se riittää. Siksi halusinkin kuulla muiden samojen ongelmien kanssa painivien mielipiteitä. Muilta foorumeilta on ehdoteltu esimerkiksi täysin gluteiinitonta ruokavaliota (helpottaa ravintoaineiden imeytymistä) sekä raakojen nivel- ja rustoluiden syöttämistä koiralle, oikeanlaisesta liikunnasta puhumattakaan.

        Aikoja sitten olen todennut itselleni, että koirani siirtyvät sateenkaarisillalle siinä vaiheessa, kun kipulääkitys selkeästi parantaa niiden vointia. Hetkessä elävälle koiralle ei ole oikein joutua kärsimään leikkauskivuista ja hitaasta kuntoutumisesta, vaikka seurauksena olisikin muutama onnellinen vuosi lisää.

        Näin eläinlääkärinä ajattelin leikkausta, jossa nivelrikon runtelema reisiluun pää amputoidaan pois yksinkertaisella leikkauksella. Koira alkaa käyttää jalkaa muutamassa päivässä ja ajan myötä muodostuu ns. valenivel joka kestää lenkkeilyäkin.
        Toki klinikalta ja eläintarvikeliikkeistä mielellään myydään sinulle satojen eurojen arvosta erikoisrehuja, mutta anatomisesti viallista lonkkaniveltä ne eivät paranna. Toki oma koirasi ja omat ratkaisut, mutta keskustele nyt ihmeessä ortopediaan erikoistuneiden eläinlääkäreidenkin kanssa koiran kannalta parhaista hoitovaihtoehdoista.
        Eräs asiakkaani oli jo lopettamassa muutaman vuoden ikäistä collietaan samasta syystä kuin koirallasikin on. Ehdotin leikkauttamaan koiran jalan, koska vika oli yksipuoleinen, ja jälkikäteen hän oli hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Koira kai myös, ainakin eli vielä monta vuotta.


    • Collien omistaja

      Hei, Itselläni on noin 13v Collie uros. Niveliin olen ostanut eläinlääkärin suosittelemaa Cartivet msm kapseleita, Mustissa & Mirrissä kans sanottiin että se on paras. Ja että asiakkaat ovat kehunut. Sitten ostin viimeeksi öljyä Fullolife High Strength Join Care ravintoöljyä Parantaa liikkuvuutta ja vähentää nivelten jäykkyyttä. Fullolife High Strength Join Care ravintoöljyllä voit auttaa liikkumisvaikeuksista kärsivää lemmikkiäsi aktivoitumaa. Ylläpitää nivelten terveyttä. On nivelille tarkoitettu. Kehuivat myös tätä tuotetta. Kapselit ovat kyllä aika kalliita, ja siinä on 100 tabl.

      http://www.bestpet.fi/ Tuolla on kans tuotteita joita voit ostaa, ja mikä sattuisi sun koirallesi.

      Koiran oma apteekki.

      koiranomaapteekki.fi Sieltä voit löytää kans koirallesi sopivia tuotteita.

      • on sellaista

        kokemusta, että uroscollien olo näytti mukavalta 12-vuotiaaksi, sitten tuli nivelkipuja, hoksasin antaa Arthro balans plus --ravinnetta, ja hetikohta kivut oli poissa, myös nivelrikosta, aina ei röntgenkuvat ole luotettavia, koskapa ihmiselläkin on toinen nähnyt nivelrikkoa, toinen lääkäri ei, ja vanhemmiten niitä nivelvikoja vaan tulee , ja parantavaa lääkettäkin on , kun kehittelevät,luin myös .


    • 12+14

      Meillä todettiin 4-vuotiaalla Bortsulla molemmissa lonkissa nivelrikkoa. Nyt käytössä Luposan-jauhe ja Lupoderm-öljy, jotka tilasin Zooplussalta. Erittäin riittoisaa ja on meidän koirulille sopinut.
      Koirani ei kylläkään ole milläänlailla lonkkiaan oireillut, rappuja menee ja hyppii ihan vaan hyppimisen ilosta.. Agility jätettiin pois, mutta tämä herra keksii pihapiiristä ihan omat esteet joita hyppii.
      Kesällä uidaan lähes päivittäin ja hieron koiraa iltaisin.
      Teillä kun vika on vain toispuoleinen, voisi harkita leikkausta.

    • Lassie palaa kotiins

      Pidä koiran paino mahdollisimman alhaalla (ylipaino kaikista pahinta).Nosta autoon ja autosta pois, älä anna hyppiä. Paljon kävelyä ja kevyttä ravia lihaskunnon ylläpitoon, sekä tulehduskipulääkettä pahoina päivinä ruuan mukana. Nämä kyllä on parhaat ohjeet. Mitään leikkauksia ja "poppakonsteja" älä edes harkitse, maltti ja maalaisjärki hieronnan kanssa auttavat. Tsemppiä!!!

    • Järjellä

      Meillä 6v collie, jolla lonkat morjes. Eläinlääkärit antoivat vaihtoehdot. Piikki, reisiluiden typistys, tekonivelet. Hintaa tuli riittävästi siihen vesijumppaa.......... Meillä suoritettiin leikkaus. Lonkat oli siis aivan loppu. Leikkaus kesti pari tuntia ja koira käveli itse autoon. Kävimme otattamassa tikit pois ja saimme viimeiset ohjeet. Nyt on kulunut rohkea vuosi leikkauksesta. Kävelee normaalisti, eikä kipuja. Varmasti rajoittaa menemistä, mutta mutta, liikkuu metsässä mukavasti ja lenkkeilee normaalisti, luita ei katkottu, eikä muihinkaan älyttömyyksiin ryhdytty. Suosittelen lämpimästi. Eläinlääkäri Kaj Skutnabb. Tämän herran tulen muistamaan ikuisesti. Operaation hinta ei edes järkyttänyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe