Walesin/englannin springerspanieli

hauva2

Hei, kertoisitteko näiden rotujen omistajat, minkälaisia koiria ovat? Pentuaika, olivatko täystuhoja?:) Turkinhoito, miten paljon lähtee karvaa? Minkä verran sairastelevat?

Olemme harkinneet kyseisiä rotuja, minulle koira olisi ensimmäinen. Miehelle toinen. Asumme kaksikerroksisessa rivitalossa, ja meillä ei ole vielä lapsia.

Haemme keskikokoista koiraa, jonka kanssa voi harrastaa, mutta se on myös seurallinen.

6

664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..................

      Meillä on welshi. Pentuna ei yhden yhtäkään tuhoa, isompana joku puuhaarukka on ehkä kaluttu. Tavaroita se kanteli ja järjesteli, mutta ei pureksinut, se ei vaan ole sen tapa. Joskus hampaiden vaihtumisen aikaan vahingossa saattoi tuolinjalka osua suuhun, muutaman kerran vaihdettiin luuhun, ja se oli siinä sitten. Kalusi vain luita, aitoja raakana annettiin ihan pennusta saakka.

      Näyttelytrimmissä käytin aina ulkopuolisena, melkolailla puolentoista kuukauden välein ehkä, nyt kun ei ole enää niin väliä, niin ajelen ihan itse koneella.

      Mutta mitä terveyteen tulee, niin ainakin welshin kohdalla olkaa todella varovaisia siinä, mistä otatte. Sanon tämän kokemuksen syvällä rintaäänellä. Tutkikaa tarkkaan rotujärjestön keräämiä tietoja, ja kennelliiton jalostustietokantaa. Mutta muistakaa, että kennelliiton tietokanta ei kerro kuin pienen pienen osan sairauksista. On olemassa hyvin terveysongelmaisia welshejä. Sellaista ette halua itsellenne. Joku c-lonkkaisuus on pieni vaiva loppupeleissä, mutta allergia, atopiat, kilpirauhasongelmat jne ovat viheliäisiä vaivoja. Sen lisäksi kiinnittäkää huomiota siihen, että saatte sellaisen tasapainoisen ja "tervepäisen" koiran, joita ei läheskään kaikki welshit ole. Eroahdistusta ja muuta esiintyy paljon tässäkin rodussa.

      Kyselkää laajasti eri rodunharrastajilta. Käykää näyttelyissä, mutta muistakaa esimerkiksi sosiaalinen media tiedonlähteenä. On olemassa oikeasti hyviä ja vastuuntuntoisia kasvattajia. Mutta rehellisyyden nimissä, muistakaa, että kaikki kasvattajat eivät sellaisia ole. En nimeä täällä varsinaisesti ketään. Mutta kun asiaa pengotte, niin totuus on mahdollista löytää.

    • Sprinkkuilija

      Parin Wesselin kokemuksella voin sanoa, että omat koirat eivät ole olleet tuhovimmaisia pentuina. Meillä ei ole hampaita terotettu huonekaluihin tai kenkiin. Meillä tosin oli pentuaikana koirille järjestettynä sallittua tuhottavaa, johon puruinnon sitten saivat käytää. Turkinhoito Wesseleillä on helppoa. Harjaan koirat kerran viikossa ja trimmaan tassut, korvat ja rinnan noin 1,5 kuukauden välein. Jos olemme menossa näyttelyyn, niin trimmautan koirat ulkopuolisella. Karvaa toki koirista lähtee, mutta ei mielestäni mitenkään erityisen paljoa.

      Wesseleillä ja Enkuilla kummallakin on harmittavan paljon yleistyneet erilaiset allergiat ja myös edellisessä viestissä mainitut asiat. Lisätietoa sairauksista ja terveysohjelmista löytyy sprinkkuyhdistyksen omilta sivuilta.

      Wesselit luonteeltaan ovat iloluontoisia, ystävällisiä ihmisiä kohtaan, ovat kaikessa mukana, riistaviettisiä, toheltavia, unohtavaisia ja ennen kaikkea hyvin _energinen_ rotu. Jotta meillä saadaan koirien energia kulutettua, kävellään koirien kanssa pari kolme tuntia ulkona ja lisäksi päivittäin harjoitellaan tottista tunnin verran ja koirat saavat lisäksi vaihtelevan määrän ongelmanratkaisutehtäviä.

      Jos on aikaisempaa kokemusta palveluskoirista tai paimenkoirista, spanielit saattavat tuntua työläiltä. Pentua hankittaessa suosittelen minäkin juoksemaan erilaisissa sprinkkutapahtumissa, seuraamalla rotupalstoja ja tutustumalla rodun kasvattajiin.

    • omeropomero

      Meillä kumpaaki rotua.Walesin pentu oli kyllä aikamoinen pippuripaketti meille tullessa,muutamat kengät se repäs,mut ikää kun tuli rauhottu.Enkkusprinkusta en oo varma,koska se tuli meille vasta pari kuukautta sitten ja oli jo aikuisikänen,mut ei ne hirveitä täystuhoja oo luulisin niin

    • taneli17

      Kannattaa sitten ottaa noutaja3

    • torde4

      Erittäin mukavia koiria - oppivat kaiken mahdollisen - kilttejä kuin mitkä - muista ottaa vakuutus - puhdista korvat ja ajele karvat myös sisäpuolelta - allergioita valitettavasti esiintyy

    • welshi

      Meillä nyt 5v walesi narttu. Pentuna oli tosi energinen säheltäjä, mutta rauhoittui aina kunnon metsälenkin jälkeen jossa sai temmeltää vapaana. Kotona ei tainnut kaluta muuta kuin emäntänsä sukkia. Nyt vanhemmiten on vauhti vähentynyt ja nauttii myös sohvannurkassa makoilusta. Jää hyvin itsekseen kotiin työpäivän ajaksi.
      On ollut tosi tervekoira. Joskus nuorempana oli pari korvatulehdusta ja kerran sai kennelyskän kun erehdyimme viemään walesin koirapuistoon.
      Luonteeltaan on todella uskollinen, kiltti, mutta hieman ujo uusien ihmisten seurassa. Se tosin ei ole koirasta johtuvaa vaan pentuajan sosiaalistaminen jäi liian vähille.
      Näyttelyissä käyminen on varmasti paras tapa tutustua rotuun sekä kasvattajiin.
      Onnea koiran hankintaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe