Fiat Stilo vs. MB SL500 Porin kesäyössä

Stilo_kuski

Juuri tämä Mercedes SL 500 Porista

http://www.nettiauto.com/mercedes-benz/sl/5514962

sai vastaansa Fiat Stilo 1.6:n Porin kesäyössä toukokuussa 2013. Miten kävi?

Porissa vaikuttava SL 500 (katso linkki yllä) oli ajelemassa "korttelirallia" Porin keskustassa eräänä toukokuisena perjantai-iltana armon vuonna 2013. Muodokas tyttöystävä egon pönkittäjänä mukana tietenkin. En nyt näistä 5 litran bensa V8:lla varustetuista autoista sen tarkemmin tiedä, mutta ajomieshän siellä varmasti on ratin takana. Ei kukaan muutoin em. kaltaista autoa kuskaa. Mutta varmasti autolle sopivampaa ajoympäristöä olisivat suuremmat tiet. Kuka ajelee 300 hevosvoimaisella autolla Porin keskustassa 30 km/h rajoitusalueella? Kuka nauttii kadunkulmissa pyörimisestä ja mopoautojen pakokaasun haistelusta? Sanastooni eivät kuulu rumat sanat, joten jääköön toteamatta.

Ei muuta kuin lyöttäydytään seuraan. Automiehethän ovat kaikki kavereita keskenään. Tai niin ainakin tuntia sitten vielä kuvittelin!

Ajamme muutaman korttelinpätkän, kunnes tämä metroseksuaalisti hyppyritukkansa värjännyt SL 500:n kuljettaja vetää herneen nenään siitä, että joku autoharrastaja seuraa häntä. Mutta toisaalta saanhan minä ajaa yleisillä teillä niitä katuja, joita haluan. Lähes sattumaa, että reittini osui yksiin edellä ajavan kanssa. Ehkä Stilon vihainen etumaski SL 500:n taustapeilissä ei miellytä Akia?

Porin torilta hopeanuoli yrittää paeta kaasu pohjassa Antinkatua kiihdyttäen kohti Etelärantaa. (Surkeat pakoäänet, muuten. SL 500 ei pidä juuri mitään ääntä!) Mutta eihän 300 hevosvoimainen SL mihinkään karkaa. Ei vaikka minulla olisi konepellin alla 200 hevosvoimaa vähemmän tehoa. Kahden korttelin verran Antinkatua kohti Etelärantaa SL 500 kiihdyttää kaasu pohjassa, joutuen kuitenkin jarruttamaan jokaiseen tasa-arvoiseen risteykseen. Turhaan. Joka jarrutuksessa otan Mersun kiinni! Etelärannassa SL 500 yrittää vielä kerran epätoivoisesti paeta kaasu pohjassa kiihdyttäen kohti Keski-Porin kirkkoa, mutta auta Armias, olen jarrutuksessa taas lähes takapuskurissa kiinni. Miksi nämä "urheiluautot" tulevat niin usein jarrutuksessa perä edellä vastaan? Kyllä, ne aloittavat jarrutuksen aivan liian aikaisin ja aivan liian kevyesti. Sillä reseptillä saa katsella autoni tuimaa ilmettä taustapeilistään. Hyppyritukan tyttöystävän pää kääntyilee levottomasti ja kalpeat kasvot kurkkivat taakse, mikä takiainen roikkuu SL 500:n takapuskurissa. Italialain ihme ei jää, vaikka SL 500:n kuljettaja polkee kaasupoljintaan kuin naapurin Rami tulpatonta mopoaan yläasteaikoina. SL 500:n kuljettaja ei hallitse vehjettään. Hän ei saa siitä kaikkea irti. Tyttöystävä on tilanteesta hämillään. Hän ei olekaan saamassa kyytejä kunnon orilta. Rauha Porin yössä on järkkynyt ja aidon Italian Orin herättämä kaaos ja pelko on alkanut vallata alaa.

Mutta mitä tapahtuu sitten? Ehkä seuraavaksi suuntaamme vähän isommille väylille ajamaan, pois pikkupoikien iltarallin väyliltä? Ehkä pian pääsemme kolmenumeroisiin nopeuksiin nauttimaan ajamisen parhaista hetkistä? Ehkä pian minunkin pitää alkaa ajaa eikä leikittelylle ole sijaa? Onhan vastassa yli 200 hevosvoimaa enemmän tehoa. Mutta olen väärässä. SL 500 luovuttaa ja ontuu vanhan sillan pohjoispuolella Sampo-Rosenlewin tehdasalueen lähistöllä bussipysäkille U-käännöstä tekemään! Hetki sitten ajelu kiinnosti kuljettajaa, mutta ei näköjään enää. Olen ei-toivottua seuraa, kuten jo alakoulussa aikoinaan!

Ajan 400 metriä eteenpäin, teen U-käännöksen, ja käännyn takaisinpäin. Ehkä on aika ajaa takaisin alkupisteeseen. Autoni kiitää hetkessä huomattavaa nopeutta kohti keskustaa. Puuvillatehtaan liikenneympyrän lähistöllä liikkunut olisi saattanut nähdä autoni etujarrulevyjen punahehkun liike-energian muuttuessa lämmöksi jarrupalojen puristaessa jarrulevyjä säälimättömällä voimalla. Olen yllättäen taas SL 500:n takana! Se matelee vasta tässä.

Kuljettajan reaktio lähentelee kissan käytöstä vastakarvaan voimakkaasti silittäessä. Hän on aivan ymmällään mitä tapahtuu?!?! Hän lähti ajelemaan Porin yöhön huomiota kerjäten 20 tuumaisilla vanteilla kengitetyllä hopeanuolellaan, mutta hän haluaakin ajaa YKSIN! Tämä tulee selväksi, kun SL 500 kaartaa Cotton-Grillin pihalle, pysähtyy ja katsoo minua kuin avaruusaluksesta laskeutunutta Alienia. On selvää, että olen sillä hetkellä vähintään Porin, ellen koko Suomen, vähiten toivottua seuraa perjantai-illan cruisailuun!

Antaa SL 500:n kuljettajan jäädä kerroshampurilaista nauttimaan Cotton-Grillin pihaan. Löydän kyllä yksin kotiin, jos seura ei kelpaa. Palaan talleille, pysäköin autoni ja jään hetkeksi kuuntelemaan verrattain lämpimien etujarrulevyjen takaa kuuluvaa vaimeaa naksumista. Moottorin pakosarjan suojapelti niksahtelee hiljaisessa kevätyössä. Ainakin jarrut tuli ajettua lämpimiksi, jos ajoseuraa ei löytynytkään.

35

427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stilo_kuski

      Jokainen joka epäilee tarinan aitoutta voi vahvistaa sen SL 500:n omistajalta. Omistajan nimi ja numero löytyy auton myyntilinkistä avauksesta.

      Ja te muut: tervetuloa Poriin ajelemaan. Olemme kaikki automiehet täällä kavereita keskenämme. Tai sitten ei ;)

      • Stilo_kuski

        Kuinkahan moni on varmistanut Mannisen Akilta tarinan aitouden???


    • egtgf

      kiitos tästä piristävästä pikku kirjoituksesta:)

      • Stilo_kuski

        Kiitos! Tavoitteena puolihumoristinen, mutta myös vähän provovoiva, tositapahtumiin hyvinkin pitkälle sijoittuva tarina. Toivottavasti se viihdyttää lukijaa.


    • Stilo_kuski

      Mitä SL 500:n kuski näki taustapeilissään? Mikä auto oli SL 500:n veroinen yön ajelulla?

      http://arosuzi.1g.fi/kuvat/Dyny Alastaro 25.7.2011/alastaro 25.07-2011 109.JPG

      Siinä Fiat Stilo 1.6 kyykyttää 400 hevosvoimaiseksi ahdettu Honda NSX:ää radalla. NSX ei tosiaan päässyt pääsuoralla ohi Fiatista. Ehkä siksi, ettei vehje pysynyt hanskassa vaan spinnasi:

      http://arosuzi.1g.fi/kuvat/Dyny Alastaro 25.7.2011/alastaro 25.07-2011 133.JPG

      Muistakaa nöyrät Merumiehet se, että 200 hevosvoiman teho ei olekaan niin löymätön ylivoima tositilanteessa, mitä baaritiskillä jutustelessa tuntuu. Eikä Tähtimerkin avain taskussa saa tyttöystävää pysymään vierellä pitkään, jos vehje ei ole hallussa ;)

      • Stilo_kuski

        Turha miinustaa. 400 hevosvoimainen urheiluautolla oli pääsuora poislukien todellisia vaikeuksia paeta 90 hevosvoimaista pikkuautoa. Minä lienen siihen suurin syyllinen.

        Näitä juttuja ei baaritiskillä uskota, mutta radalla se on arkipäivää. Muistakaa: "Power is nothing without control."


    • 530 da -06

      Hahaa, mahtava tyyppi tuo Stilo_kuski, maailma tarvitsee esikuvien lisäksi pellejäkin.

      • Stilo_kuski

        Neron ja hullun raja on tosiaan veteen piirretty viiva.


      • niin on myös
        Stilo_kuski kirjoitti:

        Neron ja hullun raja on tosiaan veteen piirretty viiva.

        pellen ja suuruden hullun.


      • Stilo_kuski

      • Stilo_kuski

      • Stilo_kuski

      • Stilo_kuski

      • Kuinkahan monta

      • Stilo_kuski
        Kuinkahan monta kirjoitti:

        sekuntia uskoisit Stilollasi olevan ratakierroksella M5 Bemaria (560 hv, 680 Nm) nopeampi, mikäli BMW:n puikoissa istuisi esim. K. Räikkönen tai vastaava kuski?

        Verrattain provosoiva ja täysin turha kysymys.

        Jaa, että laitetaan vastakkain radalla 1.6 Fiat (vajaat 100 hv) taviskuskilla vs. BMW M5 (560 hv) puikoissa yksi maailman nopeimmista kuskeista.

        Sama kuin kysyisit kuinka hyvin alakoulun ekaluokkalainen antaisi ringissä turpaan raskaansarjan maailmanmestarille.

        Silti aika säälittävää, että pitää hedottaa jo maailmanluokan huippukuskia, että että saadan 1.6 Fiat puristettuun ruotuun. En arvannut 1.6 Stilon olevan näin KOVA auto, että se vaatii vastuksen yli 460 hevosvoimaisesta autosta, ennen kuin tilanne alkaa olla "selvä".

        Jep, jep. Radalla nähdään. Tuo Kimi ja BMW M5 sinne, niin minä ilmestyn paikalle Fiatilla.


    • kisaa-sä-kotonas

      "Kahden korttelin verran Antinkatua kohti Etelärantaa SL 500 kiihdyttää kaasu pohjassa, joutuen kuitenkin jarruttamaan jokaiseen tasa-arvoiseen risteykseen. Turhaan. Joka jarrutuksessa otan Mersun kiinni! Etelärannassa SL 500 yrittää vielä kerran epätoivoisesti paeta kaasu pohjassa kiihdyttäen kohti Keski-Porin kirkkoa, mutta auta Armias, olen jarrutuksessa taas lähes takapuskurissa kiinni."


      Kaasu pohjassa.. niin varmaan juu. Sulla ei taida olla aavistustakaan paljonko tuo lähtee kaasu pohjassa. Ketä nyt ei vituttas puskurissa roikkuja, varsinkin joku fiatin rotisko, joka tulee kisaamaan.. hohhoijaa..

      • Stilo_kuski

        "Sulla ei taida olla aavistustakaan paljonko tuo lähtee kaasu pohjassa."

        Aika hyvä näppituntuma kyllä on. Tuollaisia vastaan on ajettu radalla ja radan ulkopuolella, ja tuon tehoisia ja paljon tehokkaampiakin autoja olen itse ajanut.

        Minulla on varsin hyvä kuva siitä, miten 300 hevosvoimainen auto kiihtyy kaasu pohjassa.


      • Fiiu on tosi hyvä
        Stilo_kuski kirjoitti:

        "Sulla ei taida olla aavistustakaan paljonko tuo lähtee kaasu pohjassa."

        Aika hyvä näppituntuma kyllä on. Tuollaisia vastaan on ajettu radalla ja radan ulkopuolella, ja tuon tehoisia ja paljon tehokkaampiakin autoja olen itse ajanut.

        Minulla on varsin hyvä kuva siitä, miten 300 hevosvoimainen auto kiihtyy kaasu pohjassa.

        Joo, varmasti fiiu-kuskillavoli vielä peräkärry perässään, kuvamanipulaatiolla leikattu pois......


      • Stilo_kuski
        Fiiu on tosi hyvä kirjoitti:

        Joo, varmasti fiiu-kuskillavoli vielä peräkärry perässään, kuvamanipulaatiolla leikattu pois......

        Olet siis nähnyt sen kuvan jossa ajan Ferrarilla?


    • Ihanainen2

      Ihmettelen, miten mersukuski ei tajunnu tehdä äkkijarrutusta saadakseen stilo kuskille järkeä päähän ja maksumieheksi uuteen takapuskuriin.

      • punto_mies

        Maksumieheksi olisi joutunut kylläkin äkkijarrutuksen tekijä.
        nimim. tiedän mistä puhun. :)


      • cdi.
        punto_mies kirjoitti:

        Maksumieheksi olisi joutunut kylläkin äkkijarrutuksen tekijä.
        nimim. tiedän mistä puhun. :)

        Kyllä se on murto osa perään ajajista jotka oikeussalista voittajina ulos tulevat.


      • Stilo_kuski

        "Ihmettelen, miten mersukuski ei tajunnu tehdä äkkijarrutusta saadakseen stilo kuskille järkeä päähän ja maksumieheksi uuteen takapuskuriin."

        Siksi, että Stilo kuskilla on paremmat reaktiot kuin Akilla ja Stilo pysähtyy yhtä nopeasti kuin SL 500 Mersu.

        Miten voisitkaan saada auton takapuskuriisi, jos takanasi on yhtä nopeasti pysähtyvä auto, mutta takana olevalla kuskilla on paremmat reaktiot???


    • Mersukuski 2013

      Stilo kuskille! Mopoautolla yrität kisailla Mersua vastaan: Mikä tahansa Mersu pesee noi mopoautot. Sulla on moottirista jakopää äkkiä paskana kun pienillä vaihteilla revität mopoo. Sitten kun päästään isolle tielle niin Mersu häipyy horisonttiin.. Paljonkos Stilossa olikaan muippuvauhti. Joku 160km ehkä kun Mersu pamauttaa rajoittimelle 250km tuntivauhtia.

      • Eetu

        Vierailimme kerran Porissa. Yyterin hotellissa. Uimarannan baari ja jäätelökioski olivat kiinni heinäkuussa, mutta ranta oli hieno. Hotelli DDR disainia. Eetun päälle valui poppelista mahlat. Onneksi lähtivät lakatusta metallimaalista Yyterin tien varressa olleessa pesukoneessa.


      • Stilo=Mopo

      • Stilo_kuski

        "Paljonkos Stilossa olikaan muippuvauhti. Joku 160km ehkä kun Mersu pamauttaa rajoittimelle 250km tuntivauhtia."

        191 km/h

        http://www.youtube.com/watch?v=07kTOeQ84BY

        Siksipä on parempi pitäytyä mutkateillä, joissa auton suoran linjan nopeus ei erota jyvää akanoista.


    • TborN

      Stilo miehelle ihan vaan semmonen kysymys, että, mitä sitte?

      Mikä tämän sun kirjottelun pointti oikeen on?

      • Stilo_kuski

        Pointti on siinä, että Aki-automies ei sitten ollutkaan "autoenthusiasti" ja asian harrastaja. Maailmalla on tapana, että saman alan harrastajat ajelevat keskenään, tapaavat ja puhuvat autoista.

        Yllättävintä oli se, etten saanut sentään keskisormen näyttöä osakseni. Sen verran pitkään ja hitaasti katsottiin Mercedes SL 500 -avoautosta minua. Olisipa ollut kamera mukana. Aki ja Exänsä katsoivat minua huolellisemmin kuin avaruusaluksesta ulos kävelevää Alienia.

        Luulisi, että perjantai-iltaan lähdetään ajelemaan ja pitämään hauskaa. Se ei ihan täyty 30 km/h korttelirallissa Porin keskustan kaduilla. SL500 kaipaa vähän isompaa ja nopeampaa tietä alleen. Sitä ei kuitenkaan koskaan saatu. Automiehestä ei ollut automieheksi, ja isommat baanat jäi kokematta.

        Yllättävää olisi ehkä ollut se, että SL500 ei tosielämän tilanteessa olekaan niin paljon nopeampi 100 hevosvoimaista pikkuautoa, mitä nopeasti voisi kuvitella. Varsinkin pienellä mutkaisella tiellä, jolla ei missään kohtaa pääse yli 140 km/h on selvää, ettei 300 hevosvoimaisesta autosta ole sitä iloa, että sillä voisi nöyryyttää 100 hevosvoimaista pikkuautoa. Kyllähän SL500 suorilla karkaa, mutta se ajetaan jarrutuksissa ja mutkissa kiinni.

        Tämä on se pointti. Ethän sinäkään lukisi tätä ketjua, jos et olisi automies.

        Milloin viimeksi ajoit kovaa harrastelijaveljen kanssa?


      • Stilo_kuski

        "Mikä tämän sun kirjottelun pointti oikeen on?"

        Tavoitteena oli aloituksella luoda puolihumoristinen, mutta myös vähän provosoiva, tositapahtumiin hyvinkin pitkälle sijoittuva faktuaalinen tarina. Toivottavasti se viihdyttää lukijaa. Muuta tavoitetta kuin viihdyttävyys ei tällä ketjulla ole.


    • Stilo_kuski

      Tarinan SL 500 Mercedes on porilaisen moottoripyörärakentelijan auto. Mies on nyt Porin kuumimman julkkisparin se toien puolisko. Vanha nainen taisi jättää, kun mies ei huippu-Mersulla pärjää italian orille.

      Porilaine -lehti kertoi tammikuussa 2014, että Porin tuore julkkispari on Aki Manninen ja Rita Niemi.

      https://www.facebook.com/aki.manninen1
      http://yle.fi/uutiset/formulasuuruus_mclaren_innostui_pienen_porilaistallin_pyorasta/6218958

      Aki Manninen on moottoripyörärakentelija, joten ei mikään ihme, ettei autoilla ajelu miestä kiinnosta. Tai siis vauhti ei miestä kiinnosta, voisi sanoa. Rita Niemi on pariskunnan vauhdikkaampi puolisko. Josko hänet saataisiin Mersun rattiin ensi kesänä?

      http://www.satakunnanviikko.fi/sites/default/files/styles/isokuva/public/jutut/rita_niemi1374.jpg
      http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/urheilu/sekalaiset/2008/1023294.jpg

      Mistä päästäänkin kiperään kysymykseen, mitä entiselle naisystävälle tapahtui? Ehkä pientä peniskateutta viime kesäisen ajelun jälkeen?

      • EiRäikköne

        En ole mikään nopea kuski,enkä aja kilpaa radalla enkä varsinkaan kadulla. Ajan kuitenkin mielummin Mesellä kuin Stilolla. Stilo kuski on varmaan rattimiehiä,mutta kirjoitusten perusteella yhtä nolo kuin autonsa. Hyvää talvea silti.


      • Stilo_kuski
        EiRäikköne kirjoitti:

        En ole mikään nopea kuski,enkä aja kilpaa radalla enkä varsinkaan kadulla. Ajan kuitenkin mielummin Mesellä kuin Stilolla. Stilo kuski on varmaan rattimiehiä,mutta kirjoitusten perusteella yhtä nolo kuin autonsa. Hyvää talvea silti.

        "Stilo kuski on varmaan rattimiehiä,mutta kirjoitusten perusteella yhtä nolo kuin autonsa."

        Tunnustus tuokin.

        Kiitos!


    • video stilosta myös

      Stilo-kuski on näivettynyt häirikkö. Ilmiselvä kateus paistaa kommenteista, oman itsetunnon alentuminen toisen auton tai naisen vuoksi kääntyy aggressioksi, jonka purkaminen näkyy turhautuneena kirjoituksena koko kansalle, oikein NIMIÄ mainiten. Oikeudenmukaista olisi, että Stilo-kuskikin paljastaa nimensä palstalla.

      Miksi ajat Hiivatilla jos oikein Ferrarinkin osaat mutkaan taittaa?
      Pilkkaat toista ettei ole omassa lajissaan , mikä on oma lajisi? Eikö motskarinrakentelija saa nauttia autolla ajamisesta? Teetkö itse muuta kuin omistat elämäsi täällä mersun ja kuskin haukkumiseen?
      Mitä yleensä hait sillä että roikut puskurissa ja ärsytät, tuo on liikenteen vaarantamista.

      Tietyistä moottoripyörärakentelijoista et varmasti paljon kirjoittelisi....

      • Stilo_kuski

        Eihän siitä Mersustakaan ole videota. Miksi Stilosta olisi?

        Lisäksi SL 500 -kuskin nimen voi mainita, koska hän on paikallinen julkkis. Satakunnan Kansan sivuilla on esitelty mm. hänen tuorein julkkis-tyttöystävänsä ja Akista on ollut lukuisia juttuja.

        Saahan Vesa Keskisestäkin kirjoitella netissä nimen kera. Hän on julkisuuden henkilö!

        Käsittääkseni julkisuuden henkilöistä saa puhua nimillä, mutta minä en ole julkisuuden henkilö. Satakunnan Kansa ei ole kirjoittanut yhtään juttua minusta eikä tyttöystävääni ole esitelty Satakunnan Kansan perjantai-liitteen sivuilla. Se on minun ja Akin yksi ero.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe