PPO:n jäsenien esittämiä faktoja

Arvi Lint

Hallinto esittää että PPO:n valinnat perustuvat ICT-alan murrokseen, jossa alueellinen kiinteän verkon liiketoiminta menettää arvoaan ?
1. Teknologinen kehitys --> siis kuitu-ja kupariverkon investoinnit oli turhia. Paljonko niihin upposi rahaa ? Eikö niitä voikkaan enää hyödyntää ?

2. Markkinamuutos --> Hallinto haikailee että markkinat muuttuu :
Se on muuttunut 100 vuodessa sykleittäin, mitään megahyppyjä ei ole tullut vaan on menty normaalien trendien mukaan. Pitää vain olla hereillä kuten PPO:ssa on oltu v. 2002 saakka ja ehkä hieman siitä eteenpäin..mutta mitä sitten on tapahtunut " visioille" olevan asiakas-ja jäsen kentän tarvekartoituksille..konkreetisille tarpeille... myytiin DNA Kuka on toiminut DNA :n puheenjohtajanakin ?Kuka myynnin esitti ? Ja sitten yritettiin keksiä ruuti uudestaan datame-dicame-bcc-gisforest-cuuma..yms firmojen ostamisella ?
Kuka oston esitti, kuka hyväksyi, paljonko rahaa niihin upposi ? Paljonko ne tuotti ?
Olen ymmärtänyt että PPO:lla henkilökunnan piti aamulla töihin tullessa laittaa aivot naulakkoon kun a) kukaan ei saanut esittää omia ajatuksia b) jos esitit jotain niin se tyrmättiin ja c) jos yritit esittää kommentteja "ylhäältä" nurkkahuoneesta tuleviin "pilvivisioihin" niin jos ei nyt ihan potkuja heti niin huutoa kolmannella ! Esimerkkejä löytyy.
d) keneltäkään ei kysytty kehitys-innovaatioita vaan palkattiin kallis konsultti siihen joka yritti jotain kehitellä ymmärtämättä alasta höykäsenpöläystä mutta heitä kuunneltiin ja taas paloi rahaa..paljonko, sekin selviää erityistoiminna-tilintarkastuksessa !

3. Paikallisen ICT-toimijan kilpailukyky ja investointimahdollisuudet :
Mihin nyt olisi pitänyt investoida ? On loistavat laitetilat ( Ylivieskassa "uusi osa toimitalossa). Siellä on viimeisin tekniikka tarjolla alueen yrityksille ja asiakkaille, EMC-tallennuskapasiteettia, varmennetut sähköverkot? yhteysverkot palvelimille jne. Alueella on varmennetut datasiirtoverkot ja toteutettu kuiduilla ja varmistus reititykset jossa biti kulkee vaikka ukkonen tai kaivurit jyllää!

Tässä muuten maksuton pieni vinkki...ostetaan PPO Osuuskunnalle ao toimitalo/tekniikka, eihän elisa sitä tarvi koska valot siinä talossa sammuu..heillä on visio siirtää kaikki toiminta sinne etelän kurjuuteen ja nyt Paulielop markkinoimaan tilat Microsoftille, joka suunnittelee suomeen konesalia-tekniikka keskitystä. Täällä olisi valmiina tyhjät tilat jotka täyttää standardi 3000 mukaiset vaatimukset. Saisit synninpäästön jahvelta.

Keskustelu jatkuu

383

3612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oskari

      ..nyt alkaa todella vaikuttaa sitlä että PPO:n myynnissä oli joku "sika haudattuna" koska eikait nyt elisa olisi ostanut konkurssiin menevää firmaa-palvelutuotantoa.. tätä pitääkin alkaa pohtia ja ottaa selville mitä on todella tapahtunut ja miksi noita esityksiä on meille jäsenille esitetty...perustetaan kauppapaikka..senhän olisi voinut hoitaa niinkin että olisi jaettu kertyneet varat omistajille ja sitten markkinoitu alueellista sijoitusyhtiötä ns. globaalien markkinoiden sijaan. Jotenkin tuntuu että kaikki ei ole niinkuin ne esitetään meille jäsenille.

    • Oskari
    • Rantakatu 2

      Kuuma peruna Datame Oy:n yrityssaneerausta ei ole raastupa hyväksynyt joten eessä on konkka.. muistelen toimitus johtaja Pauli Korpi-Tassin ja hallituksen puheenjohtajan Jarmo Uutelan toukokuun kokouksessa ja useissa lehtikirjoituksissa sen oleva ylösajovaiheessa. Kuka valehtelee, kuka yrittää johtaa jäseniä harhaan, kuka loppukädessä meille osuuskunnan omistajille vastaa kun noin epärehellistä toimintaa markkinoidaan ?

      Pitää laittaa se vaatimus siitä erityistili- ja toiminnantarkastuksesta aluehallintoviratsoon eihän tämmöistä siedä edes ukkomustalainen meitä on johdettu harhaan

    • Lintin Arvi

      Heipoti Hei.. Datame menee nurin..mutta ei hätää kyllä Pauli taikuri ja Jarmo assistenttina saa hallituksen ja hallintoneuvoston uskomaan että tuli 24 M€ voittoa !
      Onpahan enempi jaettavaa -:)

      • pösöarvi

        Minä luulin, että tämä on joku vitsi tai urbaanilegenda. Joku kertoi aikapäiviä sitten, että PPO:n hallitus, jossa ei ole yhtään ICT-alan asiantuntijaa,(Eipä kyllä näkynyt olevan PPO:n hallintoneuvostossakaan), lähtevät Kiinaan tutustumaan nykyaikaisseen mobiilitekniikkaan. Olipa siellä varsinainen asiantuntijakööri paikalla. Kävin nimittäin tankkaamassa Peugeotini tänään Kälviällä ja löysin lehtikorista KP 26.10. lehden, jossa PKT kertoi "hyödyllisestä" reissusta. Eipä pojat uskaltaneet lähteä yksin matkaan. Näin isoja kauppoja kun tehdään, pitää olla vaimot mukana, ettei tule kotona sanomista.
        Kuulin muuten, että PKT:n Datame teki konkurssin, kun pääsen kotiin perehdyn asiaan paremmin. Äkkiä laskettuna PKT:n synttärit maksoi vähintään sata työpaikkaa ja 30 M€ euroa ja lasku kasvaa. Oli varmaan kivat kestit. "Ja siellä kaikilla oli niin muukaavaa, voi kumpa oisit saanut olla muukaanaa".


      • pösöarvi
        pösöarvi kirjoitti:

        Minä luulin, että tämä on joku vitsi tai urbaanilegenda. Joku kertoi aikapäiviä sitten, että PPO:n hallitus, jossa ei ole yhtään ICT-alan asiantuntijaa,(Eipä kyllä näkynyt olevan PPO:n hallintoneuvostossakaan), lähtevät Kiinaan tutustumaan nykyaikaisseen mobiilitekniikkaan. Olipa siellä varsinainen asiantuntijakööri paikalla. Kävin nimittäin tankkaamassa Peugeotini tänään Kälviällä ja löysin lehtikorista KP 26.10. lehden, jossa PKT kertoi "hyödyllisestä" reissusta. Eipä pojat uskaltaneet lähteä yksin matkaan. Näin isoja kauppoja kun tehdään, pitää olla vaimot mukana, ettei tule kotona sanomista.
        Kuulin muuten, että PKT:n Datame teki konkurssin, kun pääsen kotiin perehdyn asiaan paremmin. Äkkiä laskettuna PKT:n synttärit maksoi vähintään sata työpaikkaa ja 30 M€ euroa ja lasku kasvaa. Oli varmaan kivat kestit. "Ja siellä kaikilla oli niin muukaavaa, voi kumpa oisit saanut olla muukaanaa".

        Lisään vielä sen , että PPO:n omistajajäsenet ovat todella pettyneitä PPO:n hallinnon toimiin. Jäseniltä on tullut vahava epäluottamus yrityksen johtoon. Normaalissa elämässä yrityksen johdon pitäisi tehdä nopeita ratkaisuja luottamuksen palauttamiseksi. PPO:n jäsenet ovat sitä mieltä, että heiltä ollaan ryöstämässä ensinnäkin rahat ja sitten viemässä yksilölliset palvelut. PPO:n hallinto oli näköjään niin rappiolla, että kaikki asiat menivät läpi ilman kontrollia.


    • Rantakatu2

      Tässä Osuuskunta PPO:n henkilöt joiden pitäisi ottaa laiva komentoon ja ohjata se matkustajille luvattuun satamaan viivyttelemättä. Kuka tai ketkä on ne jotka uskaltaa asettua oikeuden puolelle ja toteuttaa jäsenien enemmistön päätökset :
      - tehdyt virheet uskallettava ottaa esille
      - niihin johdatelleet tai vääriä tietoja esittäneet vastuuseen
      - ja se mitä jäljelle jää hallitusti palautettaan jäsenille

      Puheenjohtaja kunnanjohtaja Jari Kangasvieri Toholampi
      Varapuheenjohtaja pankinjohtaja Kai Pajala Oulainen
      Jäsenet
      Alavieska yhdyskuntainsinööri Hannu Haapakoski
      Haapavesi rehtori Erkki Juola
      toimitusjohtaja Esko Salmikangas
      Kalajoki toimitusjohtaja Jarmo Ainali
      maanviljelijä Kauko Hihnala
      pankkitoimihenkilö Leena Rahkonen
      Kannus tarhaaja Jouko Nygård
      kehittämispäällikkö Asko Syrjälä
      Kokkola yrittäjä Aimo Kallio
      Merijärvi toimitusjohtaja Matti Pohjanen
      Nivala myyntijohtaja Markus Ahokangas
      matkatoimistovirkailija Päivi Taskinen
      maanviljelijä Pekka Mönkkönen
      Oulainen kiinteistöpäällikkö Timo Junttila
      Pyhäjoki kauppias Jari Yrjänä
      Raahe tietotekniikkapäällikkö Markku Borén
      ylilääkäri Virpi Honkala
      kaupunginsihteeri Pekka Leppikangas
      johtaja Jussi Miilukangas
      maanviljelijä Tuomo Tamminen
      radiotoimittaja Paavo Törmi
      Sievi toimitusjohtaja Johanna Takanen
      Siikajoki hankintapäällikkö Heikki Ala-aho
      maanviljelijä Martti Patokoski
      Siikalatva sairaanhoitaja Kiti Sovisalo
      Ylivieska maanviljelijä Heikki Jaakola
      veturinkuljettaja Eero Kippola
      toimitusjohtaja Asko Männistö

      • Joku puuttuu 3

        Oulaisista puuttuu Pajalan Kai. Ossuuspankin toimihenkilö. Jos hän huomenen sannoo niin kannattaa tarkistaa kellosta .
        Senverran hyvä valehtelija ...


      • muuten vain osuus

        Ja kun oikein huolestuneena katsoin niin, erään uskontokunnan edustajat ovat 90% :sti asialla.
        Siinä siis asioitten hankaloittajat...????
        Me, jotka haluamme eroon ja saadut rahat omaisuudeksi, nin jää näiden "oikea uskoisten" varaan, kutakuinkinto????...


    • Eki

      ..tuossa listassahan näkyy olevan meillä Raahessa enemmistö joten eiköhän panna asiat järjestykseen ja oteta mitalit kotiin ?
      Oletteko samaa mieltä !

    • Topin toive

      Luin Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokouksen puheenjohtajan omistaman Merilampi yhtiön www-sivuilta seuraavaa kun yhtiö oli edustanut Kesko-konsernina niin olivat voittaneet riidan KKO:ssa.
      Jutussa lausutaan :
      Oikeus katsoo johtajien itsenäiseen ja vastuulliseen asemaan liittyvän usein erityisiä taloudellisia ja muita etuja.
      Vastaavasti työnantaja ( siis me osuuskunnan jäsenet) edellyttää tällaisessa asemassa olevilta työntekijöiltä eritysitä sitoutumista ja lojaliteettia.

      Onko tämä nyt toteutunut Osuuskunta PPO:ssa ?
      Ketkä tämän nyky tilanteen on aikaansaaneet..jäsenetkö ?

      Lisäksi kokouksessa 24.10 Raahessa hallituksen puheenjohtaja yritti vakuuttaa että kaiken taustalla on ollut turvata PPO:n omaisuus ?
      Tuottava palveluliketoiminta myyty, samoin suomen paras kuituverkkoinfra ja joka savuun yltävä kupariverkko ja näihin liittyvät laitetila-masto jne omaisuus.
      Kuitenkin on vuosia hankittu kannattamattomia yrityksiä "konserniin", niistä surkein tapaus on tämä Datame-mobiili yhtiö joka menee varmasti konkurssiin.

      Silti omaisuutta ei haluta jakaa jäsenille vaan yritetään kiertää vastuu ja aloittaa jäsenien rahoilla sijoitustoiminta jolla tavoitteena peittää tehdyt väärinkäytökset. Se on pelaamista mistä osoituksena on Kuopionmallin tapahtumat.

      Oikeudenmukaista olisi jakaa omaisuus niille jotka sitä haluavat ja muut sen jakoa vastustavat voivat alkaa sijoitella omaisuuttaan miten ja mihin haluavat, tuskin tältä alueelta löytyy yhtään kohdetta, josta voisi saada edes omiaan pois..10-20:ssä vuodessa.

      • Huolestunut

        Keskipohjanmaassa 2.11.2013 oli nivalaisen mielipidekirjoitus PPO:n toiminnasta.

        Nyt kun PPO myi puhelinverkot Elisalle, nousevat maksut hänen mukaansa todella paljon.

        Kirjoituksessa sanottiin, että lankaliikkennetoiminnat muuttuvat kännykkäverkkotoiminnoiksi. Pitää ostaa joku lisälaite.ja turvapuhelimet ja monet muutkin hälytysjärjestelmät lakkaavat toimimasta, jos ei liity uuden järjestelmän piiriin. Voiko tämä olla totta?

        Olen huolissani vanhan äitini puolesta, ja monen tuntemani vanhuksen puolesta. Voiko tälläisiä muutoksia tehdä noin vain.

        Toivottavasti joku, joka tietää enemmän vastaa.


    • Juha K

      Tällainen pitkään jatkuva epätietoisuus tulevaisuudesta aiheuttaa vakavaa vahinkoa osuuskunnan jäsenille ja varallisuudelle sekä lisää hallinnon epäuskottavuutta entisestään. Tämä johtuu epäpätevästä johdon sekä hallintovastuullisten toiminnasta, jotka takertuvat menneisyyden peikkojen pelkoihin ja estävät asioiden etenemisen yhdessä eteenpäin jäsenien enemmistön haluamalla tavalla.

      Omaisuus jakoon niin kauan kuin on jaettavaa ja piste.

    • pösöarvi

      Siteeraisin kevään osuuskuntakokouksen sanan sarkasmia, kun eräässä puheenvuorossa kerrottiin, kuinka hallintoneuvoston oikeus ja suorastaan velvollisuus oli tehdä ratkaisuja, joiden tuloksena PPO lopetettiin. Olisiko hallintoneuvoston oikeus ja suorastaan velvollisuus tehdä uusia päätöksiä, että tilanne saataisiin raiteille ja rauhoitettua jäsenten mielipaha. Kannattaisiko harkita vaikka vaihtaa miehistöä niltä osin, jotka eivät enää nauti kenenkään luottamusta. Yllä on Rantakatu 2:sen lista henkilöistä. miettikkääpä asiaa. Jos joku tosiaan luulee, että PPO on vielä satavuotias, alueellinen tietoliikennepalveluja tuottava yritys, on hukassa. Nykyinen PPO ei ole, kuin tilinumero, tai postilaatikko tien reunassa. Lukekaa rauhassa ystävät.

    • Rahat Turvaan

      Mitenhän pankinjohtaja Marja-Hellen Valtasen/Nivala ja pankinjohtaja Kai Pajalan/Oulainen omaatuntoa kolkuttaa se, että he ovat itse perustamassa kilpailevaa liiketoimintaa sille pankille, jolle työtään tekevät? Onkohan toiminta sellaista, että vielä tämän jälkeen voi pyytää tulospalkkiota omalta pankiltaan? Eikös pankinjohtajien primäärinen tehtävä ole kehittää oman pankkinsa liiketoimintaa?

      Voihan tietysti olla, että ollaan vain töissä pankissa ja illalla laitetaan sijoitusosuuskunta PPO:n lippalakki päähän ja jäädään vesi kielellä odottamaan, että köyhät tyhmät osuuskunnan jäsenet myyvät alihintaan osuuksiaan heille.

    • Tässä ne on

      Nämä asiantuntijat Osuuskunta PPO:n hallinnossa :
      Hallitus
      puheenjohtaja
      lehtori, lakitoimistoyrittäjä Jarmo Uutela
      Jäsenet
      pankinjohtaja Marja Hellén-Valtanen
      toimitusjohtaja Markku Jokinen
      vt. toimitusjohtaja Ulla Pallonen
      tutkimusjohtaja Mikko Luoma
      toimitusjohtaja Pauli Korpi-Tassi

      Jos tunnette sanokaa terveisiä jäseniltä ja entisiltä PPO:n työntekijöiltä.

    • Haloo kuuleeko he ?

      Minusta oli tässä vaiheessa kaikkein paras ratkaisu koko asiaan kun kartoitettaisiin ne halukkaat jotka ottavat osuutensa rahana ja ne jotka meinaavat perustaa sijoitusyhtiön voisivat kerääntyä yhteen.
      Tuo olisi helppo järjestää eikä "rassaisi luteita" kuten tällä nykymenolla-vitkuttelulla-väärän informaation levittämisellä eri yhteyksissä "menetyksistä" ja ruusuisesta osuusmaksun korkotulevaisuudesta.
      Osattiinhan järjestää tuo "monimutkainen" äänetystapakin pari kertaa, vastaavalla tavalla siellä on jäsenien yhteystiedot joilla saa rahat tilille tai kerättyä sijoittajamielisiltä ne "kauppapaikkaan"..eikä muuten maksa osuuskunnalle mitään !

    • Rantakatu 2

      ..rantakatu kuulee, nyt osuusmaksun korko v 2012/ 10 €/osuus maksetaan marraskuussa.

    • pösöarvi

      Viitaten Kalajokilaakso 4.11.2013 PPO Yhtiöiden entisen tj:n haastatteluun.
      Aihe ei ilmeisesti ollut kovinkaan mieluinen, kun pitää perustella, miksi terve
      yritys piti myydä.
      PPO Yhtiöt ovat tehneet tasaista hyvää tulosta. Yksittäinen Osakkeiden myynti 2008
      näkyy piikkinä tuloksessa, mutta sitä ei voi pitää mittarina normaalissa toiminnassa.
      Tulos olisi ollut vielä parempi, jos tulosta ei olisi rassanneet tappiolliset
      tytäryhtiöiden tulokset, Datame pahimpana.
      Jatkossa PPO Yhtiön verotulot ovat poissa. Sijoitustoiminta ei tuo yhtään uutta ICT-alan työpaikkaa alueelle. Kuopion esimerkkiä on turha pitää esillä, nämä alueet eivät ole vertailukelpoisia.

      Tässä on suoraa tekstiä PPO Yhtiöiden toimintakertomuksesta.

      PPO Yhtiöiden toimintakertomus 1.1-31.12.2012

      "Operaattoriliiketoiminta eli verkkoinfran vuokraus ja siihen liittyvän osaamisen ja työn myynti muille operaattoreille tuotti liikevaihtoa 9,5 M€, joka on 29 % PPO-Yhtiöt Oy:n liikevaihdosta.

      - tämä liiketoiminta siirtyi elisalle kaupan myötä.

      "ict-liiketoiminta kasvoi ja oli liikevaihdoltaan 32,3 M€"

      - entinen tj väitti, että liikevaihto laski

      "PPO-yhtiöt Oy:n toiminta oli voitollista ja yhtiön maksuvalmius ja vakavaraisuus säilyivät hyvinä."

      - tämä piti paikkansa

      Yhtiön taloudellista asemaa ja tulosta kuvaavat tunnusluvut:
      2012 2011 2010
      Liikevaihto M€ 41,0 40,2 42,4
      Liikevoitto M€ 5,9 4,3 6,4
      Liikevoitto % 14,4% 10,7% 15,0%
      Omavaraisuusaste % 86,7% 83,5% 82,2%
      Sijoitetun pääoman tuotto 7,2% 5,1% 5,7%

      Moni yritys olisi innoissaan tällaisista tunnusluvuista.

      Sitten tulevaisuuden näkymiin.

      (PPO:n osakkuusyritys Datame Oy teki 7 M€ liikevaihdolla 8 M€ tappiota 2012.)

      Toimintakertomuksessa kerrotaan näin: " PPO-Yhtiöt OY on investoinut 4G- ja @450-teknologioihin osakkuusyrityksensä Datamen kautta. Kyseisten liiketoimintojen käynnistäminen sisältää riskiä ja käynnistyy vasta usean tilikauden toiminnalla."

      Datame ei päässyt viime viikolla yrityssaneeraukseen ja ajautuu väistämättä konkurssiin.

    • Joulu-pukki

      Miten osuuskunta vaikuttaa alueella jatkossa?

      Osuuskunta PPO:lla ei oli jatkossa merkittävää roolia aluevaikuttajana.

      Tavoitteena on ollut vahvistaa alueen elinvoimaa tukemalla sille luontaista yritystoimintaa sekä palvelemalla alueen asukkaita tuottamalla tele- ja ict- infrastruktuuria ja rakentaa sekä ylläpitää niitä. Tämä tuki alueen kilpailukykyä, työllisyyttä ja verotulojen kertymää.
      Nyt arvioitavana on ollut useita kiinnostavia alueellisia sijoituskohteita mutta niitä ei ole löytynyt tuotto-odotuksia vastamaan. Tämän lisäksi rahastomuotoinen sijoittaminen alueelle yhdessä muiden sijoittajien kanssa ei tarjoa mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

      Kaikki tämä siis ei ole toteutettavissa jäsenistön taloutta tukevalla tavalla.

      Miksi edelleen ns. Osuuskunta PPO:lla yritetään esittää ruusuisia visioita ?

    • Rantakatu 2

      Kävin tuolla Ylivieskan keskustelu-sivuilla ja totesin siellä asiallisen ja realistisen Joulu-pukin ajatelman. Tuota kyllä kannattaa miettiä !

      Tässä kommentti:

      Sääntöuudistus esityksessä on ehdolla ns. splittaus osuuksille sijoitusosuuskunta vaihtoehtoa ajatellen. Eli nykyisten jäsenien pääosalla olevasta 3 osuuden sijasta "pörssiin" mentäisiin 300 :lla "osakkeella" joiden hinta sitten määräytyisi markkinoiden voimalla ja uskomusesitys on että arvo nousisi nopeasti jolloin voisi saada enemmän kuin jos osuuskunnan omaisuus jaettaisiin nyt hallitusti ja verovapaana samassa ajassa. Nimittäin pörssikaupassa on ensinnäkin kiinteät kulut ylläpidosta, toiseksi menee pääomavero aina myydessä kauppasummasta..josta ehkä voi ensivaiheessa voida vähentää joitain kuluja ?..mutta suurin koko pottia kuluttava erä tulee olemaan sijoitusosuuskunnan henkilöstökulut..toimitusjohtaja, sijoitusjohtaja,talousjohtaja,johdon sihteeri jne. Systeemi ei pyöri kuluitta ja kaikki ne lankeaa osuuskunnan jäsenien maksettavaksi. Lisäksi alueelta ei löydy sellaisia kohteita joihin sijoittamalla olisi saatavissa minkäänlaista korkotuottoa.
      Eli ne jotka kannattavat sijoitusmallia kaavailevat että suuri enemmistö luopuu nopealla aikataululla niistä 1,20 € arvoisista osuuksistaan jolloin he ovat etunenässä niitä hankkimassa, Monelta jää hoksaamatta että niistä pitää saada nykyarvolla 16,20 €/kpl.( n 4 800 € on osuuskunnan nykyarvo/jäsen). Kannattaa miettiä mitä voimme vielä tehdä ja mitä pitää ottaa huomioon ennen lopullista kannanmuodostusta asiassa.

    • Joos e

      Mikähän pankki tekee ensimmäisenä tarjouksen niistä osuusmaksun koroista jotka tulee ens vuoden alussa maksuun, sehän tekee 1 500 € * 26 000 saajaa..aika pitkän pennin jolla pankkikonserni voisi vahvistaa kovasti "tasettaan"

      Onko se Koivunlehti vai Nalle tai se hannun vaakunan korvikelogo-pankki..
      muistan että kaupat on markkinoineet tarjouksia ennen veronpalautusten saantia.. sama voisi olla hyvä markkinointikeino myös noille osuusmaksun koroille..tuo ne meille saat..hyvän koron..pitkällämaksuajalla

    • pösöarvi

      Eihän tällä "Osuuskunta PPO:lla", joka on vain se tilinumero, ole mitään eväitä tukea aluekehitystä ja samalla jakaa "huomattavia" korkoja jäsenille. Ensin maksetaan tytäryhtiöiden velat pois ja sitten ensi keväänä jäsenille luvattu 500€ per osuus, mihin hallitus "sitoutui". Sekin "sitoumus" päätetään ensi keväänä kokouksessa. Sekin on mahdollista, että tämä "houkutin" vedetään pois keväällä, kun huomataan, rahat on huvenneet vastuisiin. Nämä pöytälaatikkofirmat tomivat juuri tällä tavalla. Luvataan taivaita ja todellisuudessa rahat jää muutaman diilerin taskuun. Luonnonlaki on se, että rahan eteen täytyy tehdä työtä ja työlle pitää olla työkaluja käytössä. Osuuskunta PPO:lla ei ole näitä kumpaakaan määrettä. Raha hupenee tililtä ja irtisanomiset jatkuu. Todella hyvää kestävää kehitystä alueelle.

    • Periaate

      Osuuskunta PPO oli suoraan sekä omistusten kautta vahva alueellisten toimijoiden kumppani, joka etsi myös uusia kehityskohteita. Osuuskunta PPO:n toiminnan tarkoituksena oli omistaja-arvon kasvattaminen tukien samalla jäsenten taloudenpitoa ja elinkeinoa. Tähän liittyi omaisuuden hyvä hoito ja loppuun asti aktiivinen voitonjakopolitiikka. Osuuskunta PPO toimi vastuullisesti ja pitkäjänteisesti ajaen omistajiensa ja toiminta-alueensa yhteistä etua.

      Mutta sitten kaikki muuttui ja jonkun vielä selvittämättömän syyn takia ylläolevat arvot katosivat ja nyt yritetään lähteä..uuteen nousuun..mutta ilman jäsenistön tukea tai heidän tarvitsemaa tietoa..mitä..milloin.miksi.kuka vastaa tai mitä maksaa..

      Raadollisesti ajatellen jotain "omituista" on tehdyissä päätöksissä ja eritoten esitetyissä laskelmissa. Varmaa on vain se että rahaa oli parhaimmillaan 138 M€ mutta sitä ei jostain syystä haluta jakaa jäsenille=omistajille jota suuri enemmistö haluaa ? Miksi..kuka vastustaa..miten jäsenet saavat tahtonsa läpi. Siinäpä kysymys kun on kysymys jäsenien omistamasta osuuskunnasta.

    • poltettu maa

      PPO:n hallinnon vuosien 2012-2013 aikana tekemät temput hakevat vertaistaan suomalaisen osuustoiminnan yli 100 vuotisessa historiassa.

      Miksi Osuuskunta PPO lähti rakentamaan valtakunnallisia mobiiliverkkoja maassa, jossa markkinat oli jo jaettu kolmelle suurelle operaattorille? Nyt hallitus toteaa, ettei rahkeet siihen riittäneet. Jäljelle tuosta jäi 30 miljoonan velka.

      Miksi PPO:n hallinto lähti rakentamaan osuuskunnasta ylipäätään valtakunnallista toimijaa? Miten päämäärä palveli PPO:n omistajien etua? Oliko taustalla jonkun yksittäisen ihmisen pakonomainen näyttämisen halu?

      Aino järkeenkäyvä syy, miksi PPO-Yhtiöt Oy myytiin, oli tarve peittää PPO:n johdon tekmät valtavat virheet, kuten PPO:n mobiili liiketoiminta, Datamen toiminta, BCC:n toiminta ja Telekarelian toiminta. Jätettäköön pienemmät mainitsematta. Yhteensä nämä virheet ovat noin 50 miljoonaa euroa - ja Pauli Korpi-Tassin piikki on edelleen auki.

      Valittiin poltetun maan taktiikka.

    • Erkki H

      Tiedättekö mitä ? Täällä meidän mielipiteittemme esittäminen on turhaa. Miksi ? Siksi koska niihin ei kukaan vastaa..siis ketä -mitä ne koskee. Eli ainoa toimiva tapa on esittää toiveemme suoraan valituille edustajillemme. Itse olen sitä tehnyt useaan kertaan ja ainoastaan "uusilta" valituilta hallintoneuvoston jäseniltä saanut palautetta..mutta he kuten tutut jo mukana olleet ovat ihmetelleet omaakin saamaansa vähäistä informaatiota asioiden tilasta..jopa osuusmaksun koron maksu marraskuussa ei ole tavoittanut heitä ??? Pankinjohtajat vaikenevat totaalisesti..?
      Eli asioita valmistellaan pienessä sisäpiirissä eikä niissä toimita avoimen tiedottamisen periaatteella. Ihmettelen kuinka näin voidaan toimia eikä siihen "arvostettu" kunnanjohtajakaan osuuskunnan puheenjohtajana puutu vaikka tietää ja on saanut useita palautteita asioiden eteenpäin viemiseksi.

      Siis uusi osuuskunta PPO:n kokous kasaan pikimmiten ja siinä käsitellään luvattu "rahanjako" tammikuussa ja sitten toukokuun loppuun mennessä käydään läpi lopullinen osuuskunnan selvitys mitä tehdään rahoille.

    • Erkki H

      Nyt tehdään sellainen ratkaisu että heti huomenna tai ens viikon aikana jokainen tälle palstalle kirjoittanut ja kantaa ottanut lähestyy oman paikkakunnan hallintoneuvoston edustajaa ja tiedustelee hänen kantaansa sekä varallisuuden jakoa että sijoitusyhtiö malliin. Sillä saadaan kartoitettua onko enemmistö meidän jäsenien kannalla vai "omalla" itseään ja "menneisyyttä" edustavalla kannalla. Sen jälkeen kerromme rohkeasti tällä palstalla mikä oli gallupin tulos. Ellei näin saada hallintoa viemään asioita jäsenien haluamaan ratkaisuun niin sitten on pakko ruveta boikotoimaan ao .henkilöiden edustamia tahoja tavalla tai toisella..otetaan jalat käyttöön kun ei sormet riitä.

      Sovitaanko näin koska vaikuttaa siltä että suurin osa on mennyt suojaan kun myrsky alkoi ja taas jäsenet haluaa nostaa purjeet ja ottaa kunnon kyydit kun tuulee kunnolla !

    • Ennustin oikein

      Alla oleva teksti löytyy Osuuskunta.ppo.fi sivuilta kohdasta tiedotteet :...nyt on muka havahduttu ?? Mutta..

      Jäsen voi kyllä erota osuuskunnasta ja saada näin takaisin osuutensa nimellisarvon. Nimellisarvo ei kuitenkaan vastaa osuuden markkina-arvoa. Jäsenistön edun mukaista olisi päästä tilanteeseen, jossa säännöt mahdollistavat joustavan kaupankäynnin osuuksilla markkinahintaan. Markkinahinta määräytyy kauppapaikalla kysynnän ja tarjonnan mukaan. Tässä tilanteessa olisi jäsenen oma päätös, haluaako hän realisoida osuutensa markkina-arvon kauppapaikalla heti vai säilyttää jäsenyytensä ja oikeutensa vuosittaiseen osuuspääoman korkoon.

      Kommentti : Ylläolevan tiedotteen tarkoitus on a) hölmöt tai luopujat ryntää myymään ja ..jermulaineet on valmiina ostamaan.. b) väkisin hallinnon yritys ajaa sijoitusyhtiö mallia..c) se pahin vaihtoehto eli vitkutella ettei tilejä-toimintakertomusta 2012 tutkita "virallisesti" ja saada esille ne tehdyt ison loven osuuskunnan omaisuuteen tehdyt laittomat päätökset ja sääntöjen vastaisesti loukaten jäsenien oikeuksia.

    • Periaate

      Hallinto on nyt yhtäkkiä herännyt ja toteaa että, juridisesti ottaen nykysäännöillä voidaan toimia, mutta se ei palvele jäsenistön etua parhaalla mahdollisella tavalla.

      Miksi ei palvele..mikä olisi ollut paras tapa ?

      Tällä hetkellä esimerkiksi kaikki osuuksien siirrot on jäädytetty lukuun ottamatta perhe- ja perintöoikeudellisia siirtoja ja niihin rinnastettavia yhtiöoikeudellisia siirtoja.

      Eli kaikki luonnolliset asiat voidaan hoitaa kuten nykysäännöt edellyttää. Ei ole pakkomuutoksen tarvetta.

      Jäsen voi kyllä erota osuuskunnasta ja saada näin takaisin osuutensa nimellisarvon. Nimellisarvo ei kuitenkaan vastaa osuuden markkina-arvoa.

      Siis 100-120 € osuuden nimellisarvo ei todella vastaa markkina-arvoa joka on n 4.800 €/jäsen..ja joka olisi voinut olla vieläkin suurempi jos hätiköityä elisa-kauppaa ei olisi tehty .

      Jäsenistön edun mukaista olisi päästä tilanteeseen, jossa säännöt mahdollistavat joustavan kaupankäynnin osuuksilla markkinahintaan.

      Kaikkien jäsenien etu olisi jos toimittaisiin kuten suuri enemmistö haluaa, eli jaetaan omaisuus hallitusti nykysääntöjen puitteissa jolloin itse kukin saisi ja voisi hoitaa omaisuuttaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

      Markkinahinta määräytyy kauppapaikalla kysynnän ja tarjonnan mukaan.

      Siinäpä se ansa onkin..koska enemmistö haluaa tässä taloudellisessa tilanteessa "rahat pois ja kukka rintaan" kun kukaan eikä mikään takaa markkinahinnalle minkäänlaista nousua joten myös ne osuusmaksun korko-odotukset on "pilvipalveluja"

      Tässä tilanteessa olisi jäsenen oma päätös, haluaako hän realisoida osuutensa markkina-arvon kauppapaikalla heti vai säilyttää jäsenyytensä ja oikeutensa vuosittaiseen osuuspääoman korkoon.

      On ihme kun se ei mene hallinnon jakeluun, että enemmistö haluaa realisoida osuutensa heti ilman mitään kauppapaikkaa koska kaikki tajuaa ettei heillä ole mitään oikeuksia tai takuita vuosittaisesta osuusmaksun korosta !

      Jäsenet ottakaa Teille kuuluva valta haltuunne ja vaatikaa oikeuksienne mukaista toimintaa hallinnolta tukien heitä tässä kiusallisessa tilanteessa "antaen armon käydä oikeudesta" jos saamme omaisuutemme jaosta enemmistön haluaman päätöksen pikaisesti , siihen antaa nykysäännöt mahdollisuuden.

      Erkki H, Joulu-pukki, pösöarvi, Rantakatu 2 jne.. nostetaan purjeet ja otetaan kunnon kyydit kun sen vielä saa !

    • Rantakatu 2

      Erityisen tarkastuksen määrääminen
      Osuuskunnan jäsen voi hakea aluehallintovirastolta (AVI) erityisen tarkastuksen toimittamista yhteisön hallinnosta ja kirjanpidosta tietyltä päättyneeltä ajanjaksolta taikka tietyistä toimenpiteistä tai seikoista. Hakemus tehdään sille AVI:lle, jonka toimialueella yhteisön kotipaikka on.
      AVI määrää erityisen tarkastuksen, jos se katsoo tarkastukselle olevan painavia syitä. Painavia syitä erityisen tarkastuksen toimittamiselle ovat yleensä epäilyt yhteisön varojen väärinkäytöstä taikka yhteisön johdon tai joidenkin osuudenomistajien tai jäsenten saamasta taloudellisesta hyödystä toisten osuudennomistajien tai jäsenten kustannuksella. Epäiltyjen väärinkäytösten tulee olla sellaisia, joihin erityinen tarkastus voisi tuoda jotain lisäselvitystä esimerkiksi mahdollisen vahingonkorvauskanteen nostamista varten.
      Erityisellä tarkastajalla on oltava sellainen taloudellisten ja oikeudellisten asioiden tuntemus ja kokemus kuin tarkastustehtävän laatuun ja laajuuteen katsoen on tarpeen tehtävän hoitamiseksi.
      Erityisen tarkastuksen hakeminen
      Hakemuksen edellytyksenä on, että joko osuuskunnan varsinaisessa tai ylimääräisessä kokouksessa on tehty ehdotus erityisen tarkastuksen toimittamiseksi ja että ehdotusta ovat kannattaneet:
      osuuskunnassa jäsenet, joilla on vähintään neljäsosa jäsenten koko äänimäärästä tai kolmasosa kokouksessa edustettujen jäsenten äänimäärästä

      Mikäli ehdotus tehdään osuus ylimääräisessä kokouksessa, kokouskutsussa on mainittava, että kokouksessa käsitellään ehdotusta erityisen tarkastuksen toimittamiseksi.
      Kirjallinen, vapaamuotoinen hakemus AVIlle on tehtävä kuukauden kuluessa kokouksesta. Hakemuksessa on esitettävä selvitys niistä seikoista, joiden perusteella erityistä tarkastusta haetaan.
      Hakemuksen liitteet:
      jäljennös osuuskunnan enintään kolme kuukautta vanhasta kaupparekisteri- tai yhdistysrekisteriotteesta
      jäljennös voimassa olevasta yhtiöjärjestyksestä tai osuuskunn säännöistä
      selvitys siitä, että hakija on osuuskunnan äsen (esimerkiksi osuusluettelo tai jäsenluettelo)
      jäljennös sen kokouksen pöytäkirjasta, jossa ehdotusta erityisen tarkastuksen toimittamisesta on käsitelty
      jos tarkastusta on ehdotettu osuus ylimääräisessä kokouksessa, jäljennös kokouskutsusta
      ehdotus erityisen tarkastuksen toimittajaksi ja tämän antama kirjallinen allekirjoitettu suostumus tehtävään (Mikäli erityiseksi tarkastajaksi ehdotetaan tilintarkastusyhteisöä, yhteisön on nimettävä päävastuullinen tarkastaja.)
      osuuskunnan hallituksen puheenjohtajan nimi- ja osoitetiedot, jos ne eivät ilmene rekisteriotteesta
      hakijan yhteystiedot
      mahdollisen asiamiehen valtakirja.
      Erityistä tarkastusta koskevan päätöksen suoritemaksu on 295 euroa. Maksusta vastaa hakija.

      Otan osaltani osaa yo. maksuun !!!

    • 6+20

      "Osuuskunta PPO:n voimassa olevat säännöt eivät monin paikoin vastaa osuuskunnan nykyistä toimintaympäristöä. Osuuskunnan hallinto on tiedostanut asian ja kokee, että sääntöjen uudistaminen nykytilan mukaisiksi on tärkeää."

      Näin osuuskunta PPO:n hallinto tiedottaa jäsenilleen tilanteesta, johon se itse omalla toiminnallaan on PPO:n ajanut.

      Sääntömuutoksen valmisteluun laajemminkin osuuskunnan tulevaisuuteen liittyviä näkökulmia pyydetään jättämään osuuskunnan sähköpostiin:

      [email protected]

      Kaikista viesteistä kannattaa perille menon varmistamiseksi lähettää kopio PPO:n hallintoneuvoston puheenjohtajalle Jari Kangasvierelle:

      [email protected]

      Nyt mietintämyssyt sauhuamaan ja esityksiä tekemään: Puretaanko osuuskunta? Nauttiiko PPO:n hallitus ja toimitusjohtaja jäsenten luottamusta? Miten jäsenten omistama varallisuus palautetaan jäsenistölle? Kuka haluaa jatkaa osuuskunnan jäsenenä ja kuka haluaa omistamansa osuuden PPO:sta omaan käyttöönsä 1800€ viiva 7200€?

    • Joulutonttu

      Osuuskunta PPO:n toimintakertomuksesta poimittuja "lupauksia"

      Alueen isot hankkeet esimerkiksi energiaan,logistiikkaan, sekä metalli- ja kaivosteollisuuteen muodostaisivat toteutuessaan lisääntyvän tarpeen kehittää alueelle hankkeita tukevaa palveluinfrastruktuuria. Uusista merkittävistä hankkeista
      on kyettävä kanavoimaan mahdollisimman paljon hyötyä alueelle
      myös paikallisen, hankkeisiin osallistuvan yritystoiminnan
      muodossa. Näin syntyy työpaikkoja.

      Mitä palveluinfrastruktuuriahan hallitus tarkoittanee ? Sehän on myyty pois ! Kuka meinaa keksiä ruutin uudelleen ? Korvaisikohan uudet työpaikat nyt menetetyt ?..tuskin 20-30 vuodenkaan periodilla.

      Kasvava osuuskorkotuotto
      PPO:n tavoitteena on tarjota kilpailukykyinen osuuskorkotuotto
      muihin vastaaviin sijoitusmahdollisuuksiin verrattuna. Tyypillisesti
      tämä tarkoittaa n. 5-7 prosentin osuuskorkotuottoa suhteessa osuuden markkinahintaan.

      Se tarkoittaisi osuuden (osuuksia 3 kpl/jäsen) tämänhetken markkinahinnalla n.5000 € / 7 % korkona =350 €/v..mistä hallinto tai sijoitusjohtaja kuvittelee saavansa tuollaista tuottoa ? Ei sitten mistään sanois ukko..tummaihoinen vaikka hän markalla osti ja kahdella myi niin tuotto oli 1 %

      Tunnustetaan faktat ja toimitaan jäsenien enemmistön tahdon mukaan. Rahat jakoon ja kukka rintaan Adios Amigos.

    • Orvokit

      Tässä vinkki sijoitusjohtajalle..voin hoitaa asian itse ilmankin:

      Ryhmätuottotiliä myydään erissä ja mukaan pääsee jo sadalla eurolla. Kolmanteen erään voi osallistua 4. - 21.11.2013. Osallistumisajan jälkeen alkaa määräaikainen talletusjakso, jonka korko määräytyy osallistumisajan talletusten yhteismäärän mukaan välille 0,60 % - 1,10 %. Määräaikainen jakso on 12 kuukautta, jonka jälkeen talletukset palautetaan korkotuottoineen osallistujille.

      Nyt näytti olevan korko 0,74 %..eli aika kaukana visioiduista 5-7 % lupauksista joita PPO:n hallitus visioi..oikeita asiantuntijoita !

    • Masto taitaa olla

      Uutelan muistomekki Raahessa. Pitihän sitä Raaheenkin saada jotakin,kun Ylivieska sai niin paljon yhteisöveroja (ei saa enää...).

      Masto maksoi n. 4.000.000 €. Summalle 10% tuotto on 400.000 €/vuosi. Osavuosikatsauksessa sanotaan,, että Maston liikevaihto alkuvuonna 2013 oli 171.000 €, liikevoitto 35.000 € ja tappio -14.000 €. Tätä vauhtia Masto saattaa lähivuosina jopa tuottaa jotakin. Ilmeisesti vuokralaiset ainakin hyötyvät halvasta vuokrasta...

      Osavuosikatsauksen mukaan Masto on ylöasjovaiheessa ja tuottoja on saatu parannettua mm.kehittämällä jätehuoltoa.... " Pidemmällä aikavälillä hyvällä liikepaikalla sijaitsevan uuden kiinteistön vuokraaminen kannattavasti lienee aivan mahdollista". Sillä lailla.

      Näin meidän rahojamme ammattitaitoisesti ja tuottavasti sijoitetaan.

      Tässä yksi esimerkki, jonka vuoksi haluan,että saan oman osuuteni puhelinosuuskunnasta eli 4.600 € heti pois ja omaan käyttööni. Sijoitusosuuskunnan saa perustaa jokainen aivan vapaasti omilla rahoillaan ja nauttia sitten tuloksista.

    • Tontut tietää

      ..sain luotettavalta taholta kuulla mistä kaikki PPO häslinki johtuu.. puheenjohtaja ei ole ollut koko aikaa "täysissä ruumiin ja sielun" voimissa joten häntä on ollut ja vaikuttaa että on edelleen helppo käyttää hyväksi. Puhe kangertelee, on hidasta, tarvitaan muistilappua aina esiintyessä, sama oli huomattavissa molemmissa osuuskunnan kokouksissa joten Hän oli ja on ollut helposti johdateltavissa näihin "omituisiin" päätöksiin. Ei siinä jäsenten asioiden oikein hoito ole etusijalla jos omassa lähipiirissä tapahtuu samoja asioita. Erotkaa

      • kansalainen9

        Pitäs ymmärtää että on erottava kun enemmistö ei ole samaa mieltä.


    • OpOp

      Olenkin kuullut että noihin seikkoihin on hallitojäsenet kiinnittäneet huomiota mutta eivät ole uskaltaneet ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin joka näkyy jatkuvan selvistä merkeistä ja jäsenten enemmistön kannoista huolimatta..ovat kuin maailmanlopun odottajat..no mikä on olla kun on hyvät tarjottavat tiedossa. Erottakaa tj hallitus niin toimintakyky palaa osuuskuntaan.

    • Joulu-pukki

      PPO:n taustaa ja Osuuskunnan omistusten historiaa.
      Päätettiin kerran hankkia levytilaa..rutkasti. Ostettiin EMC:tä ja rakennettiin huippulaitetilat.
      EMC-kon­sep­ti on ol­lut tär­keä, vaik­ka se si­nän­sä to­i­mii vain ti­e­ty­il­tä osin. EMC-O­pen on tu­onut ja edel­leen toisi PPO:lle mo­nia mi­e­len­ki­in­to­i­sia ta­pa­uksia, ja se on avan­nut ovet pal­velu­jen to­i­mit­ta­mi­seen mo­ni­in kui­tu­o­su­us­kun­ti­in. Se antoi PPO:lle le­gi­ti­mi­te­et­tiä yh­tiönä, jo­ka kul­kee osaa­mi­sen kär­ki­jou­ko­is­sa.”

      Siellä on usei­ta asi­ak­ka­i­ta to­is­ten ver­ko­is­sa, ja se johtuu ti­e­ten­kin si­i­tä, et­tä pal­velut ki­in­nostivat asi­ak­ka­i­ta. Mut­ta nämä asi­a­kas­suh­te­et eivät oli­si mah­dol­li­sia il­man to­i­mi­vaa mal­lia, jol­la pal­velut to­i­mi­te­taan ja tek­ni­nen/ käytännöl­li­nen/ ta­lou­del­li­nen vastuu jae­taan verk­koyh­tiön ja pal­velun­to­i­mit­ta­jan kes­ken ”Jostain syy­stä PPO:lla ja muissa konserniyhtiöissä kul­ki johto ja henkilökunta use­in omia te­itään ja joutuvat tekemään niin edel­leen. Mo­net ide­ois­ta, su­un­ni­tel­mis­ta ja hank­keis­ta ovat käytän­nössä jää­ne­et to­teut­ta­mat­ta. Va­li­tetta­vas­ti niitä toteuttamatta jääneitä ideoita ei ole ym­mär­retty do­ku­men­to­i­da . Osas­ta oli­si vo­i­nut ke­hit­tyä to­si hy­viä jut­tu­ja, kun taas to­i­set oli­vat eh­kä li­i­an­kin vil­le­jä ollak­seen re­a­lis­ti­sia...” Mutta matka olisi jatkunut ja Osuuskunta PPO ja sen omistamat kannattavat yhtiöt jatkaisivat elämää. Nyt kaikki käyvät kuolinkamppailuaan "etelän kurjuudesta" tulevien päätösten ohjailemana eikä niitä muutosjohtaja pysty muuttamaan ja muu entinen hallinto ja kuntaedustajat seuraavat hiljaa valitellen vierestä. Yhtään karvalakkilähetystöä ei ole elisan luokse mennyt eikä menossa !

      PPO:N KAK­SI ELÄMÄÄ

      Tä­män kertomuk­sen yh­tenä hy­po­te­e­si­na on, et­tei me­ne­s­tys ole sat­tu­maa. Ei aina­kaan jos yh­tiö on­nistuu tu­u­li­ses­sa ym­pä­ri­stös­sä lu­o­vi­maan me­ne­styk­sel­li­sesti 100 vu­ot­ta.

      Jäseniltä kerätty omaisuus jakoon ja jouluvalot mastoon.

    • Varattu paikka

      ..ei ne kuule pari "..halvauspotilasta" saa enää mitään tiukkoja päätöksiä aikaan kunhan plaseeraavat muka pj:nä ja peesaavat tarpi-kossia aikansa. Mutta kyllä oikeus voittaa tai ainakin jarmo ja jari lopulta poistuvat osuuskunnan hallinnosta..ei ne saa mitään mukaansa kun se aika koittaa

    • Osacas

      Kaikki tämä on vain arvailua kunnes aluehallintoviranomaiset toteavat ettei tarkastukseen ole aihetta. En usko että mitään löytyy koska tilintarkastuskin on ollut OK. Saa nähdä.

    • Rantakatu tietää

      ..tilithän on vain numeroita ja ne kyllä on saatu täsmäämään mutta onko tehtyihin päätöksiin esim firmojen osteluissa ja konsernin sisäisesti tappioiden kattamisessa ollut mäihää selviää keinolla millä hyvänsä...ei paulit-jarmot..jne pääse karkuun..Takaan sen !

    • Rantakatu 2

      Eipä ole puheenjohtajat eväänsä värähdyttäneet jäsenistön toiveille. Vaikka ihan varmasti saavat kuulla täältä noita terveisiä ja lukevat niitä itsekin.
      Nyt pitää miettiä mikä on se keino jolla saadaan juna taas liikkeelle kun veturimies ei käännä vaihdetta oikealle raiteelle.
      Kyllä kait nyt noin suuressa joukossa on 1 ( yksi) joka uskaltaa ottaa asiaan kantaa ja tehdä ehdotuksen sisäpiirissä mitä jäsenet on viestittäneet. Jos kysymys on henkilövalinnasta niin se voidaan hoitaa salaisena..tarkoitan tj:n ja hallituksen puheenjohtajan/hallituksen erottamista. Sitä tapahtuu linjakkaissa firmoissa jatkuvasti kun esille tulleita vääryyksiä käsitellään.
      Haloo hallintoneuvosto..kuuleeko Toholampi vai onko kasen-kuituverkko taas kontallaan ( kun PPO ei sitä ylläpidä) tai eikö ajatus järki luista ?

    • Oppilas

      Uutela keskivertoa paremmalla äyllä varustettu???????

      • 100-1=0

        Uutelalta unohtui kertoa, että alkuvuoden aikana Osuuskunta PPO:n oma Talvivaara, Datame Oy on jo ehtinyt tehdä lisää tappiota yli 6M€.


    • Ei Uutelan ihailija

      Uutela on vajaan kymmenen PPO-himmelin hallituksen jäsen, kun taas Korpi-Tassi on jäsen reilusti yli kymmenessä PPO-himmeli-hallituksessa.

      Kyseessä on nuorisosäätiö-systeemi: Matti Vanhasen rakentama ja Antti Kaikkosen hyödyntämä. Merjaailus-tyyppinen kuvio.

      Kysykääpä Raahen Seutu Uutelalta ja Korpi- Tassillta mikä on todellinen tilanne? Monessako hallituksessa he ovat mukana ja mitkä ovat palkkiot? Siten oikeavat täällä nimimerkin suojassa esitetyt mahdolliset valheet ja panettelut.

      Jos hallituksen kokouksia on esim kaksi kertaa kuukaudessa ja korvaus on 500 €/kokous matkakulut, niin siitä tulee kelpo lailla särvintä leivän päälle. Noin 6.000 €/vuosi/yhtiö verotettavaa tuloa verottomat matkarahat.

      Tuloksethan näistä ovat aivan mahtavia:
      - terveen yhtiön myynti (PPO-Yhtöt Oy Viske Oy = vanha Puhelinosuuskunta) osuuskunnan sääntöjen vastaisesti Elisa Oyj:lle
      - työttömiä 2 v kuluessa 80-100 henkilöä, pääosa Ylivieskassa, koskee vähemmän Raahea
      - taksojen hinnat ja palvelun muutokset asiakkaille tullaan näkemään tulevaisuudessa (v. 2014) - tuskin hinnat ainakaan alenevat, ostajan pitää saada maksettua ostoksensa
      - laskutus ja yhteisöverot Helsinkiin
      - kehitystyö ja ajattelu alueella loppuu

      Raahen Seutu: kannattaisko näitä kysyä sensijaan, että julkistaa, että 130 M€ omaisuudella on saatu vajaan kolmen miljoonan tuotto puolessa vuodessa. Siihen pystyy kuka vain. 10 M€ tuotto olisi jo jotakin muuta kuin suolarahoja. Silloin kannattaisi kirjoittaa lehteen.

      Muuten olen sitä mieltä, että Puhelinosuuskunta on purettava ja omaisuus jaettava jäsenille = 5000 €/jäsen.

    • Ystävykset P&J

      Oli kerran ystävykset Pauli ja Jarmo, 60 vuoden vanhat taikka hiukan vielä alle. Yhdessä he PPO:lla leikkiä löivät ja suuren suurta rinkeliä söivät.

      Sitten kerran ystävykset Pauli ja Jarmo, yhdessä he päättivät mennä Kiinan maalle, PPO on liian pieni, tuttu jo heille, jo pitäis mennä väljemmille teille.

      Pauli sanoi: "otetaanpas eukot mukaan vaikka menee matkallamme viikko taikka kaksi."

      Jarmo sanoi: ”taitaa mennä reissullamme milli taikka kaksi.”

      Nyt on olo nolo ja he tuumivat että, kai Kiinan maalle menikin kymppimilli taikka kaksi.

      Silloin sanoi Pauli, että: ”kuulehan Jarmo, mennään joku toinen kerta Amerikan maalle.”

      Siihen Jarmo sanoi, että: ”taitaa mennä sielläkin eukon kanssa milli taikka kaksi.”

    • Mökin mummu

      Ylivieskassa on taas 27 ihmistä saanut irtisanomislapun Elisalta eli työt päättyy-. Raahesnseutu kirjoitti 11.1.2013
      Osuuskunnan hallituksen kannanoton mukaan väitteet työpaikkojen häviämisestä (ja palveluiden heikkenemisestä) ovat vailla minkäänlaista totuuspohjaa !


      Kyllä nyt pitää osuuskunnan omistajien=jäsenien ottaa ohjat käteen.
      Onhan se aivan pöyristyttävää tuollainen tieto irtisanomisista kun kaupan jälkeen vakuutetttiin ettei vaikuta mitenkään työpaikkoihin vaan päinvastoin ne lisääntyy. Kuka noin lausui ja oli tekemässä päätöksiä pitää saattaa vastuuseen..ns "itse asiassa kuultuna vastaaja sanoo seuraavaa" Kauanko Te hyvät ihmiset siedätte tällaista toimintaa jossa meidän rahoilla aiheutetaan alueelle moista surua. Missä luuraa hallitus ja hallintoneuvoston puheenjohtaja joiden olisi pitänyt estää tämä katastrofi.
      Miten ne saadaan vastuuseen, mitä keinoja meillä on saattaa heille joku sanktio, voiko osuuskunnan joku instanssi ottaa asian hoitoon ja viedä vaikka käräjille nuo koijarit kun niitä miljoonia tuntuu olevan ihan sijoitettavaksi asti ?..Kertokaa mulle

    • Kerro kantasi!

      Haluatko, että PPO:n hallinnon nykyinen hallitsematon meno jatkuu?
      Haluatko varallisuutesi itsellesi vai jätätkö sen PPO:lle?
      Nauttiiko PPO:n hallitus ja toimitusjohtaja luottamustasi?

      Kerro kantasi sähköpostilla:
      [email protected]
      [email protected]

    • Orwell

      Suoritin pienen gallupin ja sen tulos yllätti minut :
      PPO:n henkilökunta uskoi toiminnan ja palveluiden kehittämiseen ja niiden mahdollisuuksiin kilpailukykyisenä.
      Mutta toimitusjohtaja sekä hallitus ei uskonut siihen.
      Tulos on ja tulee olemaan sama kuin Nokian tilanne ( MOT 18.11.2013)
      Hallinto ei tarttunut sisäisiin ongelmiin vaan jatkoi välinpitämättömänä kuten ennenkin ?
      PPO myytiin Elisalle ja tj lähtee eläkkeelle !
      Mitä tästä voi päätellä..hyvät omistajat-jäsenet..menikö kaikki putkeen vai viemäriin ?

      Minusta jos yksikin suoraselkäinen edustaja joukosta löytyisi niin asian voisi hoitaa vielä jäseniä tyydyttävään tilaan..ennenkuin ns. sijoitusyhtiömalli hoitaa loput varat muailiman turuille.
      Kannanotot asiasta:

      [email protected]
      [email protected]

    • Orwell

      Näin isossa maailmassa :
      Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus menetti hallituksen puheenjohtajan Laura Rädyn luottamuksen.
      - Näiden viimeaikaisten tapahtumien ja toimitusjohtajan kanssa käymieni keskustelujen perusteella totean, että toimitusjohtajalla ei ole sellaista arvostelukykyä, jota julkisen eläkelaitoksen johtajalta itse edellytän, Räty totesi IS:lle tiistai-iltana.

      - Siksi joudun ikäväkseni toteamaan, että näiden viimeaikaisten tapahtumien johdosta toimitusjohtaja ei nauti minun henkilökohtaista luottamustani.

      Siteraakseni edellistä : Pauli Korpi-Tassi on menettänyt minun sekä jäsenien ja uskoakseni ainakin hallintoneuvoston luottamuksen ja ihmettelen miksi ei hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela tunne samoin, tai hallintoneuvosto joka on korkein päätäntäelin meidän omistajien lisäksi ?

      Näin toimii reaalimaailma , ei siellä riitä bmw:stä ja luksusasunnosta luopuminen riitä tai odotettava eläke vaan annetaan rohkeasti potkut. Suosittelen

    • Orwell

      Yllätyin kun aamulla kuuntelin Pohjanmaan Uutisia (löytyy Yle Areenalta) jossa Anvian ( ent Vaasan Läänin Puhelin/Kokkolan Puhelin) uusi 9.12.2013 aloittava toimitusjohtaja kertoi heidän suunnitelmistaan tulevaisuudelle : ..uskon että Me voimme kehittää täällä sellaisiakin palveluja jotka kiinnostavat alueen ulkopuolella".. Ei voi olla totta..verrattuna vastaavan kokoisen Osuuskunta PPO:n visioihin jotka ovat johtaneet katastroofiin jäsenien kannalta mukaan lukien PPO:n henkilökunnalle aiheutuneet "henkiset kärsimykset". Täällä pitää ICT-Tele valot sammuttaa ja niitä hoidetaan "etelän kurjuudesta" mutta mihin menee saadut rahat ? Siinäpä kysymys johon jäsenet voi vaikuttaa ettei nekin häivy "pilvipalveluihin" joka on ollut toimitusjohtajan klisee pitkän aikaa..toteutumatta jäi !

    • Orwell

      Sain kuulla että facebook sivuilla hallintoneuvoston puheenjohtaja vastaa toiselle sivuston jäsenelle toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan luottamuksesta, että he ovat saaneet hallintoneuvoston luottamuksen kesällä ja syksyllä..eli joo joo linja jatkuu.
      Koska näyttää siltä että jo aikaisemmin hallintonnossa olleet ovat saaneet jotain hyötyä roolistaan..kiinan -amerikan matkoja ja ilmaisia uusia kännyköitä. Mitähän verottaja ao asioista tuumaa jos vaikka matkoilla on olleet puolisotkin ( myös avo) mukana ??? Onko olleet seminaareja jolloin toisen osapuolen osalta ilmaisesta matkasta olisi pitänyt maksaa ..mikä se nyt onkaan vero ja paljonko ne uusimmat vermeet maksavat..onko niillä joku alaraja jonka voi saada ilmaiseksi ? Koko maan mediassa asioita käsitellään joka päivä..milloin täällä otetaan niihin kantaa.

      Paljonko Osuukunta PPO:n rahaa on palanut näihin mitään tuottamattomiin seikkailuihin kun sekä ict- että teleliiketoiminta on myyty alle torihintojen ?..

    • Muisti palaa

      Alkaa tuntumaan tällä hetkellä aika retoriselta kunnanjohtajan tunteikas puheenvuoro 31.5.2013 osuuskuntakokouksessa...minulla ei ollut mitään vasta-argumenttia eikä riittävästi tietoa illan kokouksessa jossa esitettiin PPO:n myyntiä Elisalle. En voinut silloin olla vastaan esitettyjä tietoja. Olen viettänyt sen jälkeen unettomia öitä asian tiimoilta...

      No nyt niitä on ainakin kun näitä sivustoja kelailee eri Osuuskunta PPO:n alueen paikkakunta kohtaisesti. Siellä on faktaa, selviä lukuja, esitettyjen väärien argumenttien kumoamisia ja mikä tuntuu todella pahalta kun jo ennen joulua kaikki hallinnon antamat lausunnot osoittautuu täysin "tuulesta temmatuiksi" ja merkittävät irtisanomiset on tulleet esiin mutta yhtään uutta työpaikkaa ei ole syntynyt. Jossain oli puheenjohtaja maininnut että " toimitusjohtaja ja hallitus nauttii" hallintoneuvoston luottamusta. Onkohan näin vai odotetaanko vain että ainakin tj häipyy maisemista eläkkeelle.
      Tosin nyt tarvittaisiin linjakkaita päätöksiä ja esityksiä jotta 10.12. kokoontuva hallintoneuvosto "suitsee hevosen" uusiksi ja antaa entiselle kuskille kaviosta joka on vain raipalla hakannut huippuravurin veresnahalle omien tarkoitusperiensä toteuttamiseksi.

      Pyyntö palstan lukijoille antakaa hallintoneuvoston puheenjohtajalle lisää ajateltavaa..nyt ei säälin anominen riitä !

    • Tiilenpäit lukemaan?

      Sanomalehti Keskipohjanmaa uutisoi tänään,että Osuuskunta PPO:sta on pyydetty aluehallintovirastolta erityistä tarkastusta. Tarkastusta haetaan, koska yhtiön johtoa epäillään kohtuuttomasta riskinotosta ja avokätisestä rahanjaosta. Kaikkiaan eri epäilyjä on neljä kappaletta, joiden joukossa on myös Osuuskuntalain rikkominen.

    • Totuuden Torvi

      Tähän mennessä PPO:lla Elisan irtisanomien ja vapaaehtoisesti 2013 lähteneiden määrä on yhteensä 50 kpl eli se on työpaikkojen vähennyksen päivän tilanne. Lopullinen määrä selviää vuoden päästä, kun yhdistyminen on loppuunsaatettu.

      Kiitos Jarmo Uutela! Ajatusten Tonava, Huikaiseva Älykkyys ja Rehellisyys!

      Raaheen kohdistuu tästä määrästä 7 henkilöä. Pääosa vahingosta koskee Ylivieskaa. Raahessa junailtiin siis asiat niin, että välittömät ongelmat kohdistuvat Ylivieskaan. Hetken kuluttua nähdään, että ongelmat taksojen muodossa tulevat kaikkien maksettaviksi, myös raahelaisten.

      Joko Raahessa on vireillä muitakin muistomerkkejä Uutelalle kuin kauppakekskus Masto?

    • kk Masto

      Ajatusten Tonava........ Huikaiseva Älykkyys......
      REHELLISYYS......................................

    • Osuuden arvo

      Nyt on kysymys siitä puretaanko tarpeettomaksi jäänyt puhelinosuuskunta ja jaetaan rahat jäsenille, mikä summa on 4500-5000 €/jäsen.

      Vaihtoehtona on hallituksen halu perustaa uusi sijoitusosuuskunta puhelinosuuskunnan rahoilla. Silloin osuudesta tulee kauppatavaraa jonka arvo asettuu 1000-2000 € haarukkaan.

      Kumpaa sinä haluat?

      PÄÄTÖKSEN JATKOSTA tekee OSUUSKUNNAN KOKOUS. Tule, osallistu, vaikuta. Toivottavasti seuraava kokouspaikka määrätään sääntöjenmukaisesti, mutta paikasta riippumatta jäsenet asian päättävät, ei hallitus.
      Kevätkokouksessa meillä oli enemmistö ja samoin lokakuun kokouksessa. Nyt pitää tehdä lujasti töitä, että seuraavassakin kokouksessa päästään enemmistöasemaan. Kun meillä on enemmistö, se mahdollistaa:
      1. Saadaan valittua kokoukselle puolueeton puheenjohtaja, jolloin tulee noudatettua osuuskunnan sääntöjä ja osuuskuntalakia. Mikko Koskea Sievistä ei enää kysytä uudelleen, siinä vasta mies? ilman selkärankaa!
      2. Saadaan estettyä kaikki sääntömuutokset, mitkä tähtäävät sijoitusosuuskuntaan. Niin kauan kuin sääntöjä ei muuteta on meillä mahdollisuus saada KAIKKI omat rahamme pois.
      3. Saadaan valittua meidän kannallamme olevat uudet hallintoneuvoston jäsenet (jos seuraava kokous on varsinainen kokous). Seuraavien hallintoneuvoston jäsenten kausi loppuu ja valitaan uusi:
      Erkki Juola, Haapavesi
      Asko Syrjälä, Kannus
      Aimo kallio, Kokkola
      Virpi Honkala, Raahe
      Paavo Törmi, Raahe
      Matti Patokoski, Siikajoki
      Kiti Sovisalo, Siikalatva
      Jari Kangasvieri, Toholampi
      Heikki Jaakola, Ylivieska
      Asko Männistö, Ylivieska
      Kysykää mitä mieltä ko henkilöt ovat osuuskunnan jatkosta. Jos ajatukset eivät käy yksiin, niin on ryhdyttävä hakemaan uusia ehdokkaita vaaliin.
      4. Jos jäsenistöltä tulee vaikka esitys, että hallintoneuvoston tulee ryhtyä toimenpiteisiin hallituksen erottamiseksi, niin esitys saadaan hyväksyttyä.

      5. Aluehallintovirastolle on tehty pyyntö erityisen tarkastuksen järjestämiseksi. Mitä on tuloksena ja mitä siitä seuraa jää nähtäväksi, mutta enemmistöllä saadaan kokouksessa selvitystyötä eteenpäin.

      Siksi on tärkeää, että kokoukseen osallistuu mahdollisimman moni ja mahdollisimman monella on myös valtakirja heiltä, jotka eivät kokoukseen pääse. Valtakirjoja vastapuolella hankkivat päätoimisesti osuuskunnan neljä työntekijää. Heillä ei ole juurikaan muuta tekemistä ja tottakai omien työpaikkojen säilyttäminen motivoi. Heillä on lisäapuna käytettävissään täydelliset kahden kokouksen äänestystiedot.

      Siis kaikkien pitää lähteä liikkeelle niin kauas ja niin monta kertaa kuin tarvitaan. Viestiä pitää myös viedä eteenpäin. Palkkiona n. 3000 euroa ja ehkä saadaan myös rosvoja vastuuseen sääntöjenvastaisesta toiminnastaan.

      • Mitähän mieltä ovat

        Virpi Honkala, Paavo Törmi, Matti Patokoski ja Kiti Sovisalo? Kuka tietää? Laittakaapa viestiä tähän palstalle.


    • Rantakatu 2

      ..jos Virpi on edelläsi golf-kentällä niin vaikka olisit pari väylää perässä niin hän nostaa pallosi tiin nokkaan kun tuli hänestä liian lähelle..mistähän se johtuu..ehkä matin muuraustaustasta ?..siellähän ei ole looseissa yhtään naista ..miksihän ei ?

    • rantakatu 2

      Olettamus on että seuraavat kommentit on allaolevilla esityksiin :
      - osuuskunnan purku
      - tj:n ja hallituksen erottaminen
      - sääntöjen muutos sijoitusyhtiöksi

      Erkki Juola, Haapavesi : ei-ei-joo
      Asko Syrjälä, Kannus :..ei tietoa
      Aimo kallio, Kokkola : .. ei tietoa
      Virpi Honkala, Raahe: ei-ei-joo
      Paavo Törmi, Raahe: ei-ei-joo
      Matti Patokoski, Siikajoki : .. ei tietoa
      Kiti Sovisalo, Siikalatva : ei tietoa
      Jari Kangasvieri, Toholampi : ei-ei-joo
      Heikki Jaakola, Ylivieska : ei-ei-joo
      Asko Männistö, Ylivieska : ei-ei-joo

      Mitä tästä voi päätellä :
      - haapavesi on kriisikunta ja ei edustajalla ole mitään kantaa
      - raahe..no kyllähän me tiedetään..naiset ja "ratiotoimittajat" no comments kun pitää kantaa ottaa
      - luulis rantsilan tajuavan että tk:n valot sammuu..ritva undestud
      - milloin kunnanjohtajalla on ollut munaa..tiedän yhden..ei enää kunnassa..tummia
      - ylivieskan edustajat nuolee p:n p:tä ja kökkäilee motskareilla mutta oma cow ojassa

    • Nukkukaa Hyvin

      Kun erityistarkastus tehtäisiin niin :
      - Pauli pelkää, että onko kaikista hänen päätöksistä kirjaus..hallituksen pöytäkirjoihin, onko kaikista matkoista selvitys mitä koskee, ketä mukana ja kuka maksaa, onko "konkurssiyhtiöihin" sijoitettujen osuuskunnan rahojen osalta päätökset ja minkälaiset tulikaan tehtyä liiketoimintalaskelmat jne.
      Onko tullut annettua-sovittua jotain muiden osalta josta olisi pitänytkin maksaa veroja..matkoista.. lahjoitetuista laitteista yms.

      - Jarmo pelkää, että onko pauli jättänyt kertomatta yo asioista jotain, sainko jotain joka olisi pitänyt julkituoda hallitukselle-hallintoneuvostolle tai verottajalle..muisti kun pätkii ..pannaan hanttiin kyllä jäsenet luopuu kun tarpeeksi uhkaillaan

      - Jari pelkää, että onko nuo ketaleet tehneet meidän seläntakana tuollaisia..miksi minä en ole saanut olla mukana..matkoilla..no sainhan se lumian..yritetään sievistellä ja unohduttaa asiat näinhän se kunnassakin hoituu kun vain..oleilee

      - Timo ei pelkää, koska hän on päässyt eroon häslingistä, tuli oltua mukana mutta ei aina ymmärtänyt mitä pauli esittää mutta hyvät oli reissut ja liikelahjat..Saisivat jo jaettua rahat niin kaikki unohtuis..

    • Pohjoiskorea

      Tämä soppa paisuu. Jopa Nivalan kaupunginjohtajaa käytettiin Kiinassa "opintomatkalla". Onkohan kuitit kunnossa.

    • Kerran kirpasee

      ..miten hallitus tai hallintoneuvostopaikoista voi keskenkaiken erota, uskon että monet nyt niissä edustavat miettii asiaa ?

      Muistelen että kun professori Paason Jouko muutti Turkuun ja samalla erosi hallintoneuvoston vai oliko hallituksen jäsenyydestä tai oliko peräti jommankumman puheenjohtaja ?

      Ottaakapa nykyjäsenet selvää miten asia hoituu ennenkuin Osuuskunta PPO laiva uppoaa..ja kuten hallintoneuvoston puheenjohtaja sanoo " kapteeni lähtee laivasta viimeisenä"

      Voi olla odotettavissa sanktioita jos asiat ei ala ilman viranomaisselvityksiä aukeamaan miksi osuuskunnan jäsenille on aiheutettu merkittäviä taloudellisia menetyksiä. Vielä ehtii turvasatamaan.

    • Kauli Pastell

      Tässä niitä asiantuntijoiden lausumia PPO :n tarkastuksista:

      Tehtävämme on ollut suorittaa rajoitetun ( siis kenen rajoittaman ?) varmuuden antama toimeksianto..4 luvun 15 & 2 momentin perusteella laatima selostus tilinpäätöksestä.

      Meidän velvollisuuksemme on esittää hallituksen selostuksesta lausunto suorittamamme työn perusteella.
      Tämä edellyttää tarkastuksen suorittamista siten, että saadaan rajoitettu varmuus ( siis kenen rajoittama varmuus ?) siitä ettei tietoomme ole tullut seikkoja jotka antaisivat aiheen olettaa hallituksen selostuksen kaikilta olennaisilta osin oikein laadittu.
      ( siis vaikka jotain olisi esiin tullut ei siihen voi tarkastaja puuttua)

      Rajoitetun varmuuden antamassa toimeksiannossa evidenssin hankkimistoimenpiteet ovat rajoitetummat kuin kohtuullisen varmuuden antamassa toimeksiannossa. Toimenpiteet valitsee tarkastaja.

      Eli liirumlaarum. PWC:lle oli annettu rajoitettu toimeksianto jossa joku ohjaa mitä asioita ja tilejä tarkastetaan ja nämä hölmöt tekee näin kun siitä saa hyvän "standardin 3000 " mukaisen korvauksen mutta mitään epäselvyyttä ei voi julkistaa. Onko näin ? Saakait sitä kysyä ?

    • Omistaja

      Viimeisin totuuden esille saamiseen tehty toimenpide kertoo että se "erityistarkastus" pyyntö on tehty Aluehallintovirastolle. Ajankohta kyllä sattui ihan valtakunnan tasolla nappiin kun seuraa noita Keva ja muita esiintulleita epäselvyyksiä. Uskon että jotain ylilaidan lyöntejä on myös PPO:ssa ollut koska a) sitä määrätyt osalliset tahot vastustaa niin voimakkaasti b) niitä ns. matka-lahja ja muita tehtyihin kauppoihin liittyviä asioita ei haluta julkistaa koska ne on ollut pakko viedä kuluna kirjanpitoon ja niihin voi verottaja ottaa kantaa asianomaisen osalta henkilökohtaisessa veroilmoituksessa..v 2012 ! Tämä on vain tyhmän jäsenen kannanotto joka haluaa sen oman osuutensa pois ilman hirveää riitelyä johon tämä koko homma tuntuu johtavan eikä se sijoitusyhtiökään tule ilman jatkuvia rähinöitä tule toimimaan ja silloin ei kukaan pärjää.

    • Rantakatu 2

      Nyt se jo 31.5.esillä ollut tieto kulminoituu..siis kuka oli oikeassa ja ketkä valehteli. Lisäksi jos ei "suppea evidenssi" ole tuonut tilintarkastuksessa tätä asiaa esiin niin minä kyllä ihmettelen "asiantuntemusta"... PWC:llä., paljonkohan sekin työ on maksanut kun ..sama pulju kävi läpi Telekarelian ja Kymen Puhelimen tilejä ?? Voi voi näitä sumutusyrityksiä !

      Datame Oy on asetettu konkurssiin omistajien toimesta

      Datame Oy:n omistajat hakivat emoyhtiö Datame Oy:n ja sen tytäryhtiön Dicame Oy:n konkurssiin. Konkurssihakemukset jätettiin Helsingin käräjäoikeuteen.

      Uuden teleoperaattorin käynnistysvaihe kannattavaan liiketoimintaan kestää useita vuosia. Lan-gattoman matkaviestinnän verkko- ja palveluoperaattorina Datame Oy jäi liiketoimintojensa ylösajon osalta puolitiehen. Markkinatilanne ja toimintaympäristö muuttuivat merkittävästi vuo-den 2013 aikana, eivätkä omistajat enää halunneet tehdä tarvittavaa lisäpääomitusta yhtiöön. Syksyn 2013 aikana Datame Oy:n ja sen tytäryhtiöiden liiketoimintoja yritettiin myydä, mutta tyy-dyttävään ratkaisuun ei päästy. Yhtiön maksuvaikeudet kumuloituivat.

      Asiakkailla nyt käytössä olevien Datame-palveluiden jatkuvuus pyritään turvaamaan kaikin käytet-tävissä olevin keinoin. Yhtiön toiminta sekä osakkeiden ja omaisuuden myyntitoimenpiteet siirtyvät käräjäoikeuden määräämälle pesänhoitajalle oikeuden päätöksellä.

      Datamen omistajat joutuvat kirjaamaan alas omistustaan ja velkojat saataviaan prosessin päätyt-tyä. Tämä tarkoittanee varauksia heidän kuluvan vuoden tilinpäätöksiinsä. Nämä varaukset ja me-netykset täsmentyvät, kun Datamen omaisuus on realisoitu ja velkojien saatavat on maksettu rea-lisoinnista saatavalla osalla.

      Datame Oy:n omistajina on 11 alueyhtiötä, joista Ikaalisten-Parkanon Puhelin Osakeyhtiö, Kymen Puhelin Oy, Osuuskunta PPO, Pohjois-Hämeen Puhelin Oy ja Telekarelia Oy ovat suurimpia.

      Lisätietoa antaa Datame Oy:n vt. toimitusjohtaja Leena Kaunisto, 044 5839 396,[email protected]

      Julkaistu 27.11.2013

    • Rantakatu 2

      Ylläolevaan manipulointikirjoitus jatkeeksi..mitä sanoo "syyllinen":

      Nyt se on totta : Datame haettu konkurssiin kuten jo 31.5 kokouksessa oli faktat tiedossa. Aika leväperäinen on ollut tilintarkastus menettely PPO:ssa -Telekareliassa ja Kymen Puhelimessa..ja kallista sekin tämän konkan lisäksi.

      Kysykää Paulilta miksi ei tunnusta valkoista valkoiseksi vaan vieläkin väittää että Oulu ICT:stä (DNA osingot) kompensoi Datamen tappiot..11 M€ Huh Huh..sanois Asko...kuten kokouksessa kin!

      Datame Oy:n omistajina on 11 alueyhtiötä, joista Ikaalisten-Parkanon Puhelin Osakeyhtiö, Kymen Puhelin Oy, Osuuskunta PPO, Pohjois-Hämeen Puhelin Oy ja Telekarelia Oy ovat suurimpia.
      Omistajien ja velkojien osalta jouduttanee tekemään varauksia ja alaskirjauksia vuoden 2013 tilinpäätöksiin.

      Datame-riskin mahdollinen toteutuminen ei vaikuta olennaisesti Osuuskunta PPO:n rahoitusasemaan eikä taseeseen sisältyvän omaisuuden kokonaisarvoon. Datame-riski on rajattu suunnitelman mukaan jäljelle jääneen ICT-omistusten arvonnousuun (Oulu ICT).

      Datamen liiketoimintoja ja taajuuksia ei vielä onnistuttu myymään, vaikka markkinoilla tarvetta niille ilmenee. Datamen omaisuuden realisointi jää konkurssissa pesänhoitajan tehtäväksi. Pesäluettelon arvioidaan valmistuvan vuoden vaiheeseen mennessä, mutta prosessi itsessään kestänee kuukausia.

      Lisätietoa toimitusjohtaja Pauli Korpi-Tassi, 044 044 2664
      Julkaistu 27.11.2013

    • Totuus kirvelee

      Nyt lokakuun osuuskuntakokouksessa esitetyt summat alkavat olla totta Datamen konkurssin myötä.

      Silloin nähtiin isolla taululla arvio koko Datamen konkurssitappiosta suuruudeltaan 31 M€. Se jakaantui siten, että PPO:n jäsenet maksavat siitä 25 M€ ja muut 6 M€.

      Mistä sitten tulee tj. Pauli Korpi-Tassin osuuskunnalle esittämä tappio 11 M€ (KJL 2.9.2013)?

      Se johtuu siitä, että PPO-kaupan yhteydessä Elisa osti myös Telekarelian ja Kymen Puhelimen. Ne ovat Datamen omistajia, joiden yhteenlaskettu tappio on 14 M€. Ilman PPO-kauppaa nämäkin tappiot olisivat tulleet näkyviin PPO:n tuloslaskelmassa.

      PPO-kaupan jälkeen Elisa Oyj piilottaa nämä 14 M€ tappiot. Piilottaako se ne ilmaiseksi?

      Miksi PPO myytiin vastoin sääntöjä?
      Miksi kauppaa ei kilpailutettu?
      Miksi?

    • Rantakatu 2

      Muistatteko mitä 24.10 kokouksen kallispalkkainen puheenjohtaja sanoi allaolevaan osuuskuntalain mukaiseen äänestyskohtaan vastuuvapauden myöntämisessä..ketkä muuten sai raahessa kuitenkin äänestää..ja oli joku ihme poislaskenta menettely hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenten äänestysoikeudesta.
      Laki kuitenkin sanoo että ei saa äänestää itseään koskevassa asiassa ja yleensä pyydetään henkilöitä poistumaan..näin ei menetelty raahessa?..laitonta hommaa

      Osuuskuntalaki 8 §
      Esteellisyys päätöksenteossa

      Jäsen ei saa osuuskunnan kokouksessa äänestää asiassa, joka koskee vastuuvapauden myöntämistä hänelle, kannetta häntä vastaan, hänen vapauttamistaan vahingonkorvausvelvollisuudesta tai muusta velvoitteesta osuuskuntaa kohtaan taikka hänen ja osuuskunnan välistä sopimusta tai sitoumusta. Hän ei myöskään saa äänestää asiassa, joka koskee kannetta muuta henkilöä vastaan, tämän vapauttamista velvoitteesta osuuskuntaa kohtaan tai tämän ja osuuskunnan välistä sopimusta, jos hänellä on asiassa odotettavana olennaista etua, joka saattaa olla ristiriidassa osuuskunnan edun kanssa.

    • s okuak

      Siitä on palista ( jäi näköjään u- pois) tullut nyt "työttömien kuningas" ja ylivieskan verolaamanni..istuu kaupungin valtuustossa ..kuppakamareissa ( jäi näköjään a- pois) sun muissa vaippaparlamenteissa. Mitenkähän toiset mukana olijat osaa suhtautua tuollaiseen koijariin..no jos on itsekkin samanlainen niin mikä ettei...juna kulkee ja vaihteet vaihtuu..kaiat ( jaa jäi j-pois) kehuu ja muut kumartaa ..voi voi tätä teeskentelyä.

    • Mitä sanotte tästä

      Osallistujina ison puhelinyhtiön johtaja (nimim. VMM) ja pienen puhelinyhtiön entinen johtaja (nimim. PKT). Tapahtuma-aika lähimenneisyydessä.

      VMM: Terve!
      PKT: Terve! Mitä kuuluu? Oletko käynyt viime aikoina Etelä-Pohjanmaalla?
      VMM: Kävin ihan vasta ja kylläpä oli maisemat pysyneet komiana! Lähdin soittelemaan sinulle meidän sopimuksista. Vuosi sittenhän lyötiin kättä päälle, että minä ostan halvalla sinulta hyvän firman ja vastapalvelukseksi minä piilotan parikymmentä miljoonaa tulevia tappioita omistajiltasi piiloon. Siihenhän liittyi se, että minä rauhoitan tilanteen tämän vuoden ajaksi kertomalla että palvelut säilyvät ja jopa paranevat ja että työpaikoille ei käy mitenkään. Sinun hommanasi taas puolestaan oli järjestää asiat niin, että Datamen konkurssi siirtyisi vuodelle 2014. Saisit itse vuoden työrauhan muuttaa puhelinosuuskunta sijoitusosuuskunnaksi. Kumpikin saisimme jaettua tappioita useammalle vuodelle ja minun olisi helpompi sovitella näitä konkurssitappiolukuja tehdessämme sulautumisen jälkeistä tilinpäätöstä.
      PKT: Niin, kyllä sinä olet lupauksesi pitänyt. Tammikuussa Kaleva kysyi teiltä työpaikkojen kehityksestä ja tiedotusjohtajasi vastasi, että osuuskunnan työpaikkojen suhteen teillä ei ole suunnitelmia! Lehti julkaisi tekstin sellaisenaan ja minä pääsin sanomaan, että te olette luvannut työpaikkojen säilyvän. Se meni muissa lehdissä läpi ja kirjoitin sen nettisivullekin. Kyllä nämä ihmiset täällä ovat sitten tyhmiä! Vaikka heille kerrotaan, että synergiahyödyt ovat 10 miljoonaa, niin silti uskotaan, että työpaikat eivät häviä. Teidän on tietysti jo tähän mennessä pitänyt saneerata, mutta kun olette tehneet sen pienissä palasissa ja eri nimikkeillä, niin eihän täällä osata laskea yhteen.
      VMM: Juuri niin. Olen tehnyt niin kuin on sovittu, mutta miten sinä tyrit tämän Datame-asian noin raskaasti? On vaara, että minä joudun tässä huonoon valoon.
      PKT: Kyllä minä olen sinut tämän asian ulkopuolella pitänyt. Lehtiin olen kirjoittanut, että Datamen suurimpia omistajia ovat Kymen Puhelin ja Telekarelia Oy enkä ole sanallakaan maininnut, että sinä omistat ne nyt. En myöskään ole kertonut, että pienomistajat irtisanoutuivat Datamesta jo talvella ja nyt olemme kahdestaan. Minun tarkoituksenihan oli rahoittaa Datamea ensi vuoteen asti. Tämä oikeastaan lähti menemään pieleen siinä kun sinä lupasit, että suhteillasi saat kilpailuvirastosta pikapäätöksen, mutta sehän venyi sitten huhtikuun loppuun. Samalla osuuskunnan kokouksen päivämäärää oli pakko siirtää. Sinä aikana Datamen tulosluvut vuodelta 2012 tulivat julkisiksi ja siitäkös oppositio sai vettä myllyynsä. Me teimme kaikkemme, hpj on hyvä kehittelemään juttuja. Kokous vietiin pohjoiseen eli Raaheen. Hpj sanoi julkisuuteen perusteluksi, että Raahessa on eniten jäseniä. Päiväksi valittiin lakkiaisjuhlia edeltävä päivä. Olisi valittu lakkiaispäivä, mutta se oli jo kesäkuun puolella eikä siksi käynyt.
      VMM: Joo, kuulin siitä kokouksesta. Et saanut luottamusta äänestyksessä?
      PKT: Täällä on aika ärhäkkä oppositio ja ne saivat paljon väkeään liikkeelle. Kun ilmoittautuneista huomattiin, että alamme jäädä tappiolle, niin ilmoittautumissääntöjä muutettiin lennossa. Hommattiin myös mm YPA:n serbialaisia jalkapalloilijoita valtakirjojen haltijoiksi ja otettiin niille opas meidän hallintoneuvostosta. On meillä muuten hyvä hallintojohtaja! Kokouksessa käsiteltiin ristiriitoja ilmoittautumisen yhteydessä ja olimme jo hätää kärsimässä. Silloin hallintojohtaja valehteli vakuuttavalla äänellä, että jos näin on, on kyseessä varmaankin väärinkäsitys! Siihen loppui takarivistä sen asian käsittely. Puheenjohtaja oli aika myssytön mies, s--tana. Kun esimerkiksi olisi pikavauhtia pitänyt nuijia pöytään vanhojen hallintoneuvoston jäsenten valinta uudelleen, hän jäi jankkaamaan ja niinhän siinä kävi, että muutama opposition edustaja valittiin. Hyvin ne on saatu ruotuun, mutta Ahokangasta ei. Eikö me sovittu, että Ahokankaalle annetaan heti potkut, kun tulee töihin?
      VMM: Näinhän me sovittiin. Sinä kerroit toimintatavastasi, että erimielisten kohdalla haetaan tekosyy potkuille ja jos tulee ongelmia, niin ne hoidetaan rahalla. Sillä lailla väki pysyy nöyränä. Se vain ei meillä historiasyistä onnistu. Luottamusmiehillä on meillä jumalaton valta ja tuontyyppiset asiat on hyväksytettävä heillä. Nythän kävi niin, että Ahokangas valittiin teillä kesällä luottamusmieheksi ja luottamusmiestähän ei eroteta. Mutta hei kuule, minulla alkaa kokous, soitellaan vielä myöhemmin lisää. Hei!
      PKT: Hei!

    • Kaimaani

      Eipä PKT eilen illalla paljon hymyillyt, vain AM:n ja KP:n kanssa jotain supisivat ja "muka iloisilta" vaikuttivat. Jotain on kehitteillä mutta yleisellä tasolla kenttä vaikuttaa yllättävän yksimieliseltä mitä tehdään seuraavassa osuuskunnan kokouksessa. Hallintoneuvosto kokoontuu 10.12 ja saavat päättää "muka" seuraavan toimitusjohtajan. En haluaisi olla hänen housuissaan kun arki alkaa ja aikaisemmin tehdyt väärät ratkaisut ja osuuskunnan sääntöjen rikkomukset tulee käsittelyyn. Ainakin vaatisin tj-sopimukseen kohdan että vähintään 300 000 € pitää saada jos minut osuuskuntakokous irtisanoo seuraavassa kokouksessa..no se ei ole mikään summa tässä konkurssissa jonka vielä nykyinen tj on aiheuttanut..ja mitähän vielä paljastuu ?

    • Kaimaani

      Mitä mieltä on Osuuskunta PPO:n omistajat allaolevasta nykyisen hallintoneuvoston puheenjohtajan mielipiteestä ?..Tässäkö on siis syy miksi PPO Yhtiöt myytiin ?..Henkilökunta ?? Tämä kopioitu hänen lausumanaan Facebookin sivuilta :

      Jari Kangasvieri : En puhu nyt kaupasta vaan 2010 henkilökunnan jäseneltä kuulemastani PPO:n tulevaisuudesta. Ihmettelen, jos henkilökunnan keskuudesta asiasta ei puhuttu vaikka jotkut siitä minulle mainitsivat. Yhtiön menestys on kokonaisuus ei yksin toimitusjohtaja vaikka toimitusjohtajalla onkin suurin vastuu. Ei henkilökunta voi toimitusjohtajaa yksin syyttää eikä hallintoakaan. Minusta henkilökunnan tällä palstalla toimitusjohtajaan kohdistama syyttely on liiallista ja liian mustavalkoista.

      Ylläolevaan kommenttina :
      Siinäpä sitä mietittävää jäsenillä, vaikka henkilökunta olisi tehnyt mitä hyvää työtä tahansa niin näin se vain on..ei tj:tä..hallintoa voi syyttää.. No miksi kukaan ei tule ulos kaapista ja vihellä peliä poikki, näin on tehty, jaetaan rahat ja "a vot" sanoi ****** kun ***** näki ! Turha tätä kärsimystä on yrittää lievittä tai jatkaa jonkun sijoitusyhtiön puitteissa. Se jos mikä on faktaa

      • Puheenjohtaja

        Kangasvieri puhuu nyt aidasta kun pitäisi puhua aidanseipäistä. Ei ole kysymys PPO:n tulevaisuuden näkymistä ja siitä kuka mitenkin töitä on tehnyt. Kyse on siitä, että PPO myytiin omistajilta salaa rikkoen osuuskunnan sääntöjä. Miksi kauppaa ei viety osuuskunnan kokouksen hyväksyttäväksi vaikka kyseessä on perustoiminnan myynti? Jos omistajat olisivat olleet sitä mieltä että myydään, niin pulinat pois. Omistajat olisivat voineet olla myös sitä mieltä, että vaihdetaan tj ja hallitus. Se jäi näkemättä. Siitä tässä on kysymys - sääntöjen vastaisesta toiminnasta! Se kannattaisi myös uuden hallintoneuvoston puheenjohtajan muistaa johtaessaan hallintoneuvostoa tästä eteenpäin.


    • Totuuden torvi

      Käväisin tuolla Facebookissa Osuuskunta PPO:n sivuilla jonka Toholammin kunnanjohtaja Osuuskunta PPO:n hallintoneuvoston puheenjohtaja on perustanut ja ihmettelen allaolevaa suhtautumista siellä rohkeasti mielipidettään esittäneen jäsenen saamaan palautteeseen..siis sensuuri on alkanut iskeä..kun kiusallinen kokous lähestyy 10.12.2013 jossa pitää kohdata ehkä vielä hankalampia kannanottoja..suojeleekohan Pauli minua..pärjäänköhän..sen 31.5.2013 kokouksessa jo esille tuomani kannanoton..ja unettomien öiden jälkeen, jos minulla ei olekkaan oikeita vuorosanoja ja aloin tämän laivan kapteeniksi kun se tuntui niin mahtavalta kun kai ei edes aikonut ottaa ruoria..voi voi..

      Juha : On mielestäni hävytöntä, että elisa sotkeutui tänne Keski-Pohjanmaalle saunalahteineen, kun perusvalokuituverkko alkoi olla kunnossa. Nettikaista, Kase ja PPO. Kirjoitin elisan pienellä, koska en kunnioita yritystä riittävästi, sori Jari. Samoin kävi saunalahdellekin.

      Jari Sorry Juha, mutta en voi sallia toisten yritysten mustamaalaamista näillä sivustoilla. Katsoin ryhmän sääntöjen vastaiseksi.

      Miten niin ryhmän sääntöjen vastaisia..selkeä kannanotto omalla nimellä, siihen perustelut jne kuten "totuus" on, pieleen meni 19.12.2012... ja kaikissa sitä ennen tehdyissä salaseura valmisteluissa..joista ei edes Jarille siis ole kerrottu etukäteen, varmaan harmittaa joten turha on niitä päätöksiä puollustella. Totuus ei pala tulessakaan !

    • Kopioituna

      Jäsen-omisteisissa osuuskunnissa omistaja on katsonut cor-
      porate governancen tarkoittavan ensisijaisesti hyvää ja toimivaa päätösvallan ja valvonnan kokonaisuutta.

      Tämä ei ole toteutunut Osuuskunta PPO:ssa eikä sen konserniyrityksissä.

      Miten asia saadaan korjattua ?

      Paras tapa lienee tuo jäsenien suuren enemmistön tahto palauttaa kertynyt omaisuus heille hallitulla menettelytavalla ja unohtaa koko tapahtumaketju. Muuten vaikuttaa siltä että riitely tulee jatkumaan niin kauan kuin yksikin euro on jakamatta.

    • Kannatetaan

      Seuraavaan osk kokoukseen pitää vaikka nimilistalla saada käsiteltäväksi koko hallinnon ja osuuskunnan purku. Ettei vaan unohu pois...

      • Jaettavaa riittää

        Pannaan nimilista kiertämään ja ajoissa hallituksen-hallintoneuvoston käsittelyyj..ja monta kopiota meidän edustajille, muuten hautautuu pilvipalveluihin ettei ole mitään esityksiä tullutkaan..tunnen ..tj-hallitus-hallintoneuvosto päättäjät jotka tätä show:ta vedättää..vain esitetyt faktat auttaa meitä saamaan rahamme pois..muuten ne syö nyt valittu johto ja hallitus..Se vain on näin..Siellä on meille kaikille jäsenille lähes 5.000 € jaossa !


    • PPO-Evankeliumi

      PPO-Evankeliumi
      Ja tapahtui 21. joulukuuta vuonna 2012, että johtaja Korpi-Tassilta kävi käsky, että kaikkien on Tekuun kokoonnuttava. Tämä kokous oli mieliinpainuva ja se tapahtui Peltomaan ollessa hallintojohtajana. Kaikki PPO:laiset kauhistuivat, kukin omalla tavallaan ja menivät kirjoittautumaan työttömyyskortistoon, kukin omaan kaupunkiinsa.
      Niin myös Korpi-Tassi lähti Ylivieskasta, kauppakaupungista ja meni kieroilua varten Raaheen, metallikaupunkiin, sillä Uutela oli sieltä kotoisin. Niin tapahtui heidän siellä ollessaan että sijoitusosuuskunnan synnyttämisen aika tuli. He kapaloivat lapsen ja panivat hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa puhelinosuuskunnassa.
      Sillä seudulla oli puhelinosuuskunnan jäseniä yöllä ulkona vartioimassa osuutensa arvoa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Korpi-Tassi ja Korpi-Tassin kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi puhelinosuuskunnan jäsenet, mutta Korpi-Tassi sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille syntynyt Sijoitusosuuskunta, hän on Raahen kaupungissa syntynyt ja Elisan avulla olemme hänet synnyttäneet. Hän on Kristus Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte säännöt, jotka makaavat kapaloituna seimessä." Ja samalla hetkellä oli Korpi-Tassin ympärillä suuri hännystelijöiden joukko, joka ylisti Elisaa sanoen:
      Elisan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.
      Kun hännystelijät olivat menneet takaisin koloihinsa, puhelinosuuskunnan jäsenet sanoivat toisilleen: "Nyt Ylivieskaan! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Elisa meille ilmoitti." He lähtivät kiireesti ja löysivät Peltomaan ja Korpi-Tassin ja sijoitusosuuskunnan, joka makasi seimessä. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli sijoitusosuuskunnasta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat puhelinosuuskuntalaisten sanat, olivat ihmeissään. Mutta Peltomaa kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä.
      Puhelinosuuskunnan jäsenet palasivat kiittäen ja ylistäen Elisaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu

    • ukjbkljbh
    • Ettänäin

      Korpitassi sai tahtonsa läpi:

      Osuuskunta PPO:n uusi toimitusjohtaja on valittu

      Osuuskunta PPO:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu KTM Kati Peltomaa. Peltomaa toimii tällä hetkellä PPO Sijoitus Oy:n sijoitusjohtajana ja hänellä on kaikkiaan kymmenen vuoden kokemus sijoitusalan eri tehtävistä. PPO-konsernissa Peltomaa on toiminut 4,5 vuoden ajan.

      Peltomaan tehtävät alkavat 1.1.2014 nykyisen toimitusjohtajan Pauli Korpi-Tassin jäädessä eläkkeelle. Korpi-Tassi jatkaa edelleen Osuuskunta PPO:n hallituksen jäsenenä.

      Lisätietoja hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela, puh. 044 555 7975 tai hallintoneuvoston puheenjohtaja Jari Kangasvieri, puh. 044 788 5201

    • OrvoKontio

      ..kalliiksi tulee pikkupoikien pelleily, tulee olemaan melko "titausta" kohta kun asia valkenee päätöksen tehneille..ja jäsenien rahaa palaa riitelyyn !

    • Totuuden torvi

      ..pientä esimakua mitä erityistarkastus tuo esille johon tilintarkastaja ei ole puuttunut ( osaamattomuutta):
      - että monissa laskuissa oli kerrottu puutteellisesti muun muassa siitä, mikä on ollut matkojen tarkoitus ja edustustilaisuuksien muista osallistujista.

      Epäselvyyttä on ollut myös siitä, onko tj-johto-hallinto osallistunut edustus- vai neuvottelutilaisuuteen. Tarkastuspäällikkö tulee toteamaan esimerkiksi, että ravintolalaskussa maininta 'lounas luennoitsijalle' ei ole riittävä, vaan luennoitsija tulee nimetä tilaisuuden ja päivämäärän lisäksi.

      • JormaA

        Tuossa yllä on yksi syys miksi ppo:n hallituksen puheenjohtaja yrittää epätoivoisesti vääntää asioita sivuraiteille..on tosin työskennellyt Sammossa ryhmässä joka on hoitanut sijoituksia..mutta lehdessä luki että hoitanut 10 Miljardin euron omaisuutta..se on vale, koko konsernin osalta on omaisuutta tuon verran mutta ei sitä yksi sihteeri hoida..huh mitä potaskaa.
        Ihan mielenkiintoista on se on jouduttu pyytämään lisäaikaa AVI:n Eritystarkastushakemukseen..eikö ne tilit ja tositteet sekä pöytäkirjat olekkaan ajantasalla vaikka on ollut vuosi aikaa niitä väärentää ? Itse tarkastukseen päätös tulee parin viikon sisällä vastineen jättämisestä sanottiin aluehallintovirastosta..ei siis muutaman kuukauden sisällä..puppua jälleen.
        Lisäksi me jäsenethän saamme muutaman viikon päästä tiedon miten hyvin niitä sijoituksiamme on hoidettu ja kuinka suuria korkoja meille maksetaan sen aikaisemmin luvatun 500 €/osuus lisäksi..sitä ei nyt pidä sekoittaa näihin hallituksen sumutus-yrityksiin vaan se tulee sieltä elisa-kaupan perintönä..Muistetaan vain pitää asia jalalla ja osallistua päätöksentekoon ja tehdä hyviä esityksiä osuuskunnan alasajosta jotta saadaan loputkin pois.


      • Rantakadun kivikenkä
        JormaA kirjoitti:

        Tuossa yllä on yksi syys miksi ppo:n hallituksen puheenjohtaja yrittää epätoivoisesti vääntää asioita sivuraiteille..on tosin työskennellyt Sammossa ryhmässä joka on hoitanut sijoituksia..mutta lehdessä luki että hoitanut 10 Miljardin euron omaisuutta..se on vale, koko konsernin osalta on omaisuutta tuon verran mutta ei sitä yksi sihteeri hoida..huh mitä potaskaa.
        Ihan mielenkiintoista on se on jouduttu pyytämään lisäaikaa AVI:n Eritystarkastushakemukseen..eikö ne tilit ja tositteet sekä pöytäkirjat olekkaan ajantasalla vaikka on ollut vuosi aikaa niitä väärentää ? Itse tarkastukseen päätös tulee parin viikon sisällä vastineen jättämisestä sanottiin aluehallintovirastosta..ei siis muutaman kuukauden sisällä..puppua jälleen.
        Lisäksi me jäsenethän saamme muutaman viikon päästä tiedon miten hyvin niitä sijoituksiamme on hoidettu ja kuinka suuria korkoja meille maksetaan sen aikaisemmin luvatun 500 €/osuus lisäksi..sitä ei nyt pidä sekoittaa näihin hallituksen sumutus-yrityksiin vaan se tulee sieltä elisa-kaupan perintönä..Muistetaan vain pitää asia jalalla ja osallistua päätöksentekoon ja tehdä hyviä esityksiä osuuskunnan alasajosta jotta saadaan loputkin pois.

        Paras tapa lienee tuo jäsenien suuren enemmistön tahto palauttaa kertynyt omaisuus heille hallitulla menettelytavalla ja unohtaa koko tapahtumaketju. Muuten vaikuttaa siltä että riitely tulee jatkumaan niin kauan kuin yksikin euro on jakamatta.
        Muuten näyttää että vapaat "ammatit" ( muurarit) , itsensä muiden rahoilla kouluttautuvat ( Nuopparit) ja äreät leijonat määrää mitä tulee tapahtumaan "kansan" rahoille.

        eespäin eespäin käymme osuuskuntakokoukseen niin kapitaalit kuin kepulaiset ja kippolan peesaajat. Kaikkea ohjaa suuri ja mahtava hallitus-u..punut tela..tytömies pauli..ja jatkossa katkera kati..viimeiseen mieheen..


    • Heinähattu Osmo

      Siinäpä hallintoneuvoston puheenjohtajalle ja jäsenille yhteistyöterveisiä:

      Ei jätetä näitä rahoja heinähatuille!
      Selvennys: Heinähattuja ovat :
      Osuuskunta PPO:n 1.1.2014 aloittavan toimitusjohtajan Kati Peltomaan antama nimitys johtamansa Osuuskunta PPO:n hallintoneuvoston jäsenille, kun Peltomaa kieltäytyi toimimasta PPO:n hallintoneuvoston sihteerinä. (PPO:laisten keskuudessa hän on Peltomaa syndrooma.)

    • PaavoPekka

      Kiva seurata kun hallinto ihmiset lukee näitä kommentteja ja yrittää poistaa kannatuslukuja. Ei ne faktat mihinkään Teidän tyhmistä päätöksistä katoa. Ne on kirjattu pöytäkirjoihin.. Miettikää nyt vähän ja koittakaa olla edes "jäävejä" jos ei kantti kestä kirjauttaa vastalausetta esille. No kuun lopulla taas saatte harhautustietoa Teidän ohjaajilta..joka harhaan on vienut ja vie näköjään edelleen mutta jäsenten enemmistöä ette voi millään johtaa harhaan ! He haluavat hallitun osuuskunnan purun eikä siitä mitään kymmenien miljoonien veroseuraamuuksia ole odotettavissa vaikka profeetat niin Teille julistaa. Ottakaa itse selvää onhan Teilläkin kontakteja.

      • Pekka Brahe

        Hei,

        Tässä otteita tuolta Ylivieskan puolelta.
        Kannattaisi Raahelaisten jäsentenkin jo aktivoitua asialle,
        koska samoista rahoista on kysymys Raahessakin.
        Jos rahat jää noille keinottelijoille, niin se on hallelujaa rahoille.
        Kuka noihin uskoo. Katteettomia lupauksia ja valheita.
        Yksikään PPO:n johdon esittämä "fakta" ei ole pitänyt paikkaansa.

        PKT muisti näin Joulun alla entisiä työntekijöitään (PPO) nimeämällä heidät imbesilleiksi ja idiooteiksi. Lisäksi hänen loputon viisaus oivalsi, että on entisen henkilökinnan syy, miksi elisa ei investoi tälle alueelle. Tämä osoittaa, kuinka lahjakas tämä entinen PPO:n tj oli. PKT ei voi käsittää sitä, että hän oli se, joka hävitti kymmeniä miljoonia. Näitä tappioita peitellessä samalla hävitti 100--vuotiaan PPO:n ja 100-työpaikkaa ja 10 mijoonaa / vuosi tältä alueelta pois kehäkolmosen tuolle puolen. "Narsismus Maximus" voi aiheuttaa tällaista käytöstä.


        Täyttä skeidaa, eihän elisaa kiinnosta tällaisten pikkufirmojen ihmisten mielipiteet. elisa tekee mitä haluaa, kun saa tällaisen herkkupalan ja halvalla. elisalla on kokemusta napsia tällaisia firmoja suihinsa. Ei Pörssiyhtiötä kiinnosta ihmisten mielipiteet, eikä ihmiset yleensäkään. Talousluvut ovat ainoa asia, mikä on tärkeää.

        Tälle Oululaiselle Tyyris Tyllerölle pitää hankkia kesäksi Ferrari,
        sen pitää olla parasta, mitä TOISTEN rahalla saa.

        Kevan tj näytti jo esimerkkiä, miten edut pitää laittaa kuntoon.

        Uutelan nukkehallitus hurraa, kun on päästy sijoittamaan. Autohan on
        hyvä sijoitus. Suhteessa sama, kuin Datame.


    • Haloo!!!

      HUOM!!

      Osuuskunta PPO:n rahat kuuluvat jäsenille. Sääntöjen vastaisesti uusi tj. pullistelee aluelehdissä rahojen sijoittamisella.

      Osuuskunta PPO ei ole sijoitusyhtiö.
      Osuuskunta PPO on puhelinyhtiö ja perustettu tarjoamaan puhelinpalveluja jäsenilleen.

      Mikäli puhelinpalveluja ei ole tarjolla, homma on lopetettava ja jaettava rahat omistajille.

      EI OSUUSKUNTA VOI VAIHTAA YHTÄ ÄKKIÄ TOIMIALAA HALLITUKSEN ILMOITUKSELLA ILMAN OSUUSKUNTAKOKOUKSEN PÄÄTÖSTÄ!!!

      Mikäli toimitusjohtaja ja hallitus sijoittelevat jäsenten omaisuutta, he tekevät sitä omalla vastuullaan.

      Hallintoneuvoston tulisi JÄSENTEN EDUSTAJANA herätä valvomaan hallituksen ja toimitusjohtajan touhuilua!

    • RaahenMasto

      Olipa Kalajokilaakso-lehdessä hyvä ja todellinen kirjoitus Osuuskunta PPO.sta.
      Lyhyt analyysi niille jotka ei lehteä saa luettavakseen: Jos jäsenet antavat asioiden mennä siihen malliin kuin niitä nyt yrittää hallinto ja uusi tj esittää niin ns. jakokelpoinen ylijäämä jota on nyt n 140 M€ hupenee erilaisten myyntipaikka ja sijoitusvisioiden takia niin että kun nyt jaettavaa on n 5000 € niin se hupenee parissa vuodessa n.1700 €:oon eikä korkoja jaeta jäsenille kuin tuollaisia 30 €/ v.
      Asiaa voi tarkemmin tarkastella privanet-sivuilla ja katsoa sielä Oulu ICT tai KPY-osuukunnan kohdalta ja sekä Elon että Kallion laskuopin mukaan olisi Osuuskunta PPO:n arvostus todella alhainen nykytilanteeseen verrattuna.

      Kuka haluaa osuutensa pois n. 500 € (1500/kerta) voi siihen vaikuttaa kun joko tulee kokoukseen tai kertoo mielellään kirjallisesti kantansa jäsenien valitsemille hallintoneuvoston edustajille. Heidän kauttaan asia saadaan finaaliin ja ilman mitään veropelotteluja.

    • EiJarmofani

      Tiedon mukaan Osuuskunta PPO:n hallitus ja hallintoneuvosto kokoontuu 30-31.1.2014 Tulevaisuuden visio kokoukseen.
      Oletettavaa on että siellä ns. entisten päätösten tekijät ainakin aikovat ohjata tulevaisuutta sijoitusyhtiön suuntaan, jolloin Me jäsenet menetämme vähäisenkin vaikutusmahdollisuuden eri päätöksiin mitä meiltä kerätyille n. 140 M€ omaisuudelle voitaisiin tehdä= jakaa se jäsenille hallitusti.
      Siinä kokouksessa ei tämän hetken tapahtumien perusteella yksikään uskalla kyseenalaistaa ensimmäistäkään vääräksi todettavaa visiota vaan hyväksytään kyselemättä kaikki mitä estradilta pilvitarjonnasta esitetään.
      Faktoja on kuitenkin että osuuskunnan 100 vuoden aikana rakentaneet sitoutumukset on unohdettu ja nyt kun omaisuutta on kertynyt yli 140 M€..tekee n. 5000 €/jäsen aiotaan uhrata sijoitusyhtiön alttarille jossa hallintokulut ylittää jatkossa maksettavan osuusmaksun koron ja emme saakkaan euroakaan
      Kannattaa miettiä ketä uskoo ja kuka "käskee".. Ei nykyinen pj-hallituksen pj-hallintoneuvoston pj vaan Me jäsenet olemme se joka määrää !

      • sdf

        tämä on tilaisuus, jossa hallintoneuvosto pelotellaan toimintakyvyttömäksi, ellei sitä ole jo peloteltu.


    • EiSijoitusPPO

      Minulle on jäänyt jotenkin skeptinen käsitys niistä lupauksista joita estradilta esitti sen hetkinen hallintoneuvoston jäsen ja joka nyt toimii ao.instanssin puheenjohtajana.= JK
      - ensin julkituotiin kannanotto ettei PPO:n kaupan käsittelyssä ollut mitään faktaa ottaa kantaa myyntiin vaan se piti hyväksyä heti ja siinä paikassa..kuitenkin hallinto (JU) on jatkuvasti mediassa kertonut että asioita valmisteltiin "vuosia" eri kantilta..ja siis hallintoneuvosto ei saanut pienintäkään vihiä asiasta tai jopa itsellisesti seurannut-selvittänyt-kysynyt missä mennään ?..ei siinä yhden entisen työntekijän pari vuotta sitten antama kommentti voinut olla syynä että tämä katastrofi aiheutettiin..vrt Revon Sähkön myynti ja siitä aiheutuneet seuraukset niin henkilö-työpaikka menetyksinä kuin hintapolitiikan nousussa.

      - sitten jatkokokouksissa pimitettiin tietoa eikä sitä jäsenet saa millään keinoa saatikka hallintoihmisten täysi "mykkyys" asioiden käsittelyssä..siihen ei auttanut muu kuin AVI- erityistarkastuspyyntö joka on vaiheessa ja tulee selventämään sekä esille tuomaan pyydettyihin asioihin selkoa.

      - nyt on tiedossa että 31.1.2014 kokoontuu hallinto "tulevaisuuden visio pamflettiin" jonka aiheista ei ole jäsenille mitään etukäteistietoa annettu ?..mikä ja mitä salaseura kulttuuria ollaan nyt jatkamassa ja edistämässä ..kun uusi pj:kin sitä mediassa esittää..ja huonolla laskutaidolla, oliko hänenkään valinnassa otettu huomioon aluenäkökohdat ja vaatimusten täyttäminen..tuota rooliahan pystyy matti meikäläinenkin hoitamaan hiirtä klikkaamalla, raportit saa printteriin ruudulta vaikka joka päivä..?

      Jäsenet ovat tai ainakin olivat valmiita tekemään osansa ja antamaan tukensa mutta sillä edellytyksellä että hallintokin niin tekee. Hallinto ei ole tässä onnistunut pienestä uusiutumisesta huolimatta ja nyt ihmiset eivät saa kaipaamiaan vastauksia ja kohtuuden viestejä osuuskunnan toiminnasta. Miksi ei, mitä tietoa ei voi julkistaa jäsenille ? Kuka ne eliminoi ja miksi kaikki sen hallinnossa hyväksyvät mukisematta ?
      Jäsenten suuri enemmistö haluaa kertyneet varat itselleen eikä niitä pidä ohjata mihinkään sijoitusharhaan.

      • Interim.2

        Kaus historiaan ulottuu tämä Dicame- soppa. Sen takanahan oli GSM- Suomi, joka oli ajautumassa konkurssiin, kun Pohjanmaan miehet tulivat " pelastava enelinä" apuun. Kun ent. GSM-Suomen sopimusta yritin katkaista ja vyyhteä selviteltiin, jo silloin poliisit tutki asioita talousrikosten vuoksi ja GSM- Suomelta siirtyi johtavia henkilöitä Dicameen ja vielä viime vuonna poliisi soitteli ja kyseli näiden henkilöiden tekemien sopimusten perään ja siinä rytäkässä taisi Danske Bank tulla myös höynäytetyksi ja mentti vinon pinon rahaa.


    • Lankaliittymän

      kuukausimaksu muuttuu. Elisalta tuli kirje.

      Kuukausimaksu nyt (PPO:n hinta) 8,68 €/kk
      Kuukausimaksu 1.3.2014 alkaen 9,98 €/kk, hinnannousu 15%
      Elisan päähinnastossa 1.3.2014 alkaen 19,30 €/kk!!!!

      Siinä on meillekin hetken päästä tuleva hinta (PPO:n hintaan 222%). Elisa näköjään armahtaa vähän Uutelaa jakamalla korotuksen toteuttamisen pitemmälle ajalle.

      Ja rahat menevät suoraan Helsinkiin.

      Jälleen Kiitos Jarmo!

      • Braahelainen

        Hallituksen pj:ltä saamani tiedon mukaan, ensi keskivikkona (22.1) on PPO-osuuskunnan hallituksen kokous. Tämä on viimeinen mahdollisuus hallituksen tunnustaa tehdyt virheet ja ottaa huomioon omistajien täydellinen epäluottamus tehtyihin ratkaisuihin. Jos linja jatkuu samalla linjalla, jossa omistajien mielipiteitä ei hyväksytä, seuraava askel on massamediatapahtuma, jonka myötä tämä soppa laajenee valtakunnan kaikkiin tiedotusvälineisiin. Tämän jälkeen Suomessa on jälleen lisää nimettyjä taloushuijareita.


      • Cuuminta hottia
        Braahelainen kirjoitti:

        Hallituksen pj:ltä saamani tiedon mukaan, ensi keskivikkona (22.1) on PPO-osuuskunnan hallituksen kokous. Tämä on viimeinen mahdollisuus hallituksen tunnustaa tehdyt virheet ja ottaa huomioon omistajien täydellinen epäluottamus tehtyihin ratkaisuihin. Jos linja jatkuu samalla linjalla, jossa omistajien mielipiteitä ei hyväksytä, seuraava askel on massamediatapahtuma, jonka myötä tämä soppa laajenee valtakunnan kaikkiin tiedotusvälineisiin. Tämän jälkeen Suomessa on jälleen lisää nimettyjä taloushuijareita.

        Joku mainitsi "Osuuskunta PPO ei ole sijoitusyhtiö.
        Osuuskunta PPO on puhelinyhtiö ja perustettu tarjoamaan puhelinpalveluja jäsenilleen."
        Eikös osuuskunnan omistama Cuuma juuri tarjoa puhelinpalveluja?


      • Braahelainen
        Cuuminta hottia kirjoitti:

        Joku mainitsi "Osuuskunta PPO ei ole sijoitusyhtiö.
        Osuuskunta PPO on puhelinyhtiö ja perustettu tarjoamaan puhelinpalveluja jäsenilleen."
        Eikös osuuskunnan omistama Cuuma juuri tarjoa puhelinpalveluja?

        Eipä ole näkynyt tarjontaa.


      • Tieto lisää tuskaa
        Braahelainen kirjoitti:

        Eipä ole näkynyt tarjontaa.

        Cuuma ei tarjoa mitään sellaisia palveluita, jotka olisivat oikeuttaneet Osuuskunta PPO:n jäsenyyteen tai jäsenyyden säilyttämiseen.


    • rahatjakoon

      Raahelaisten kannattaisi tosiaankin aktivoitua tämän PPOn suhteen ja tulla joukolla seuraavaan osuuskuntakokoukseen, jossa heidän kannattaisi muuttaa osuuskunnan toimipaikka Raaheen. Sitten seuraavassa jäsenkokouksessa osuuskunnan voisikin purkaa. Nämä kalajokilaakson viisaat wanhat miehet kun eivät oikeasti ymmärrä mitään tästä asiasta.

    • AloitteenAllekirjoit

      Olisi ollut mahtava juhlia Osuuskunnan 100 vuotis juhlia näyttävästi tänä vuonna.
      Jostain syystä tämä ei sopinut toimitusjohtajalle-hallitukselle-hallintoneuvostolle. Joku ehdotti että onko nyt peiliin katsomisen paikka ? Miettikkää hetki ja sitten joudutte palamaan osuuskunnnan jäsenien eteen jotka oli Teidän valinnut. Tulette kuulemaan päättämättömyydestänne joka päivä 27 000 suusta. Se vain on niin..
      Alueella on vastaavia esimerkkejä "tyhmien tekemistä" päätöksistä.

      Miltä tuntuu kohdata yli 1 000 aloitteen allekirjoittajaa tj- hallinto-hallintoneuvosto..on se aika häpeällistä olla ollut ihan pihalla : Vai mitä ?

    • Rantakatu 2

      Oikein tuli hymy huulille kuten kuvassakin oli uudella tj:llä kun luin Raahen Seudun juttua Osuuskunta PPO:sta joka onkin nyt Sijoitusosuuskunta..vain nimi on vaihtamatta.. se ei ole näin !

      Toiminta on sääntöjen vastaisessa tilassa ja "rouva" aikoo sijoitella rahoja..alueelle, mihin ja tasapuolisesti ? Ainoa mikä jutussa oli varmasti totta on että erilaisia pyyntöjä kohteista on varmasti tullut kuten ruukaa yleensä "haaskalle" korppikotkia ilmestyä. Ja useat lienevät jopa osuuskunnan hallintoedustajia firmoineen ?

      Faktoja on että nyt jo yli 1 000 jäsentä ( n. kahden viikon aikana tehdyn tiedustelun pohjalta jätetyssä aloitteessa ) haluaa osuuskunnan hallitun alasajon jossa pikaisesti jaetaan ylijäämän korkoa 500 €/osuus= n 1 500€/jäsen, sen jälkeen seuraavan kahden (2) vuoden aikana ainakin n.300 €/osuus= n.1000€/jäsen..paljonko se toimitusjohtajan mukaan siis on .. ei suinkaan 1 000/osuus vaan se lähes 5 000 €/jäsen kunhan saataisiin luukut kiinni ja lähtö tapahtumaan ettei se meidän omaisuus katoa ...kurkkuun tai hevon p...een. jota tämä kaikki mediamanipulointi on. Eipä ollut edes Raahen Seudun toimittajakaan malttanut ottaa taustoista selvää ..uusavuttomuutta sekin joutua noin harhaan johdateltavaksi. AVI-jatkaa

    • RaahenSeutu

      Luin lehdistä etteivät seuraavat henkilöt ole tietoisia Osuuskunta PPO:n jäsenien enemmistön kantaa, kertokaa se:

      Lisätietoja hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela, puh. 044 555 7975 tai hallintoneuvoston puheenjohtaja Jari Kangasvieri, puh. 044 788 5201

    • 3+5

      Onko noiden Uutelan ja Kangasvieren sähköpostiosoitteet selvillä?

    • Joutohattu

      Ei meille ole paljoa annettu: Osuuskunnan hallinto on heinähattuja, jäsenet maankaivajia ja tj joutomaata.

    • RS tänään

      "Osuuskunnan mahdollisesta purkamisesta aiheutuvista veroriskeistä hän ennakoi keskustelua. Hän muistuttaa verhohallinnon ennakkopäätöksestä, jonka edellytyksenä on osuuskunnan toiminnan jatkuminen. Mikäli osuuskunta puretaan, ovat veroseuraamukset 20 miljoonaa euroa joka tapauksessa.

      – Ovatko osuuskunnan jäsenet valmiita ottamaan riskin, että 20 miljoonan euron riski toteutuu?

      Hallitus sanoutuu Uutelan mukaan irti 20 miljoonan euron vahingosta, joka koituisi osuuskunnalle."

    • Rantakatu 20

      Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.. Jarmo on jo väsynyt kun alkaa totuus tulemaan julki miten hän ja entinen tj on jäseniä kusettanut ja ilmeisesti hallintoakin..se selviää loppuviikosta.. ovatko lammaslauma vai onko joukkoon saatu yhtään pässinaivoista jolla ne myös toimii vahtikoirista huolimatta.. anteeksi hallintoneuvosto !
      Muutamia todellisia faktoja "uusavuttoman" RS:n toimittajan tekstiin:
      - osuuden arvo on 140 M€/27000= n. 5 000 €
      - sen jakaminen on ilman mitään veroseuraamuksia 500 €/osuus joita useimmilla on siis kolme ( 3 )kpl = 1.500 € joka jaettaisiin nyt
      - sitten ens vuonna saman verran jos "likvidiä" riittää (uuden tj skenaario, että osa on epälikvidiä..miksi ..jos kassassa on rahaa)
      - sitten seuraavana vuonna sama jako.. ja siinä se on..

      Tuo noilla veroseuraamuksilla pelottelu on turhaa..ne maksetaan yhteisestä potista josta niitä ei todennäköisesti menisi jos uutta ns. liiketoimintaa ei hyväksytä eli Sijoitustoimintaa. Se on näin.

      Sano nyt Pekka sinäkin mikä on totta ettei tarvi Ilmon puuttua !

    • Joutomaa

      On se kumma, että Ylivieskan urheilutalolle mahtuu 1100 konserttivierasta Katri Helenan konserttiin, mutta ei 900 PPO:n jäsentä. Pienenä vinkkinä Uutelalle. Pitää olla melko toivoton tapaus, että pystyy antamaan noin typeriä kommentteja.

    • Humpuukiukko

      Kerrotko Jarmo Uutela, että mistä päätöksistä PPO:n hallitus on kantanut vastuun? Miten esimerkiksi Datame 30M€ tappioneen ja sekin piikki on edelleen auki? Miten PPO:n ninen luovutus ilman sääntömuutosta? Miten PPO:n pääliiketoiminnasta luopuminen ilman osuuskuntakokousen yksimielisitä ennakkopäätöstä? Miten kokonaisuus, missä osuuskunta on sääntöjensä ja osuuskuntalain vastaisessa tilassa? Miten mökin mummujen puhelinliittymät ja turvapuhelimet?

    • Hikihattu

      Ylivieskan urheilutalolle palloiluhalleineen, aulatiloineen ja tennishalleineen mahtuu n. 2000 henkilöä kokousväkeä. Uutelan ja koko hallituksen syy pitää kokous Raahessa on pelko tulla täysin nöyryytetyksi jäsenistön murskatuomiolla Ylivieskassa. Alkaa pojilla ja tyttärillä kämmenet hikoileen. Puoluetoveri Uosukaisen sanoin: Laittakaa talkkia niin kukaan ei huomaa.

      Korpi-Tassin jännittämisen Raahessa 24.10 huomasi jokainen paikalla ollut. Ei ole puhtaat jauhot pussissa.

    • Toholammilta

      Nyt on alueen Perussuomalaiset liittyneet Osuuskunta PPO:n purkamisen kannalle jotta saadaan kertyneet varat jaettua jäsenille. Tosi isänmaallista toimintaa jolla on varmasti merkitystä seuraavissa vaaleissa. Hienoa

    • Totuuden torvi

      Siellä on kokousta pidetty Osuuskunta PPO:n piikkiin Kalajoella mutta mitään tiedotettavaa ei ole ?
      Miten käsiteltiin tehty lähes 1000 jäsenen aloite,johtaako mihinkään?
      Kuka tai ketkä olivat minkin esityksen kannalla, sen tiedämme että joka kokouksessa-seminaarissa vannotetaan että " hallitus" on ainoa joka saa julkisuuteen kertoa..siis mitä He haluavat.

      Jäsenet kaipaa tietoa ja jos sitä ei saada on ainoa keino käyttää osuuskuntalain antamia mahdollisuuksia. Kiitos ..miksi se uusi tj Teitä kutsuikaan..pitänee paikkansa. Sorry..Muuten hallituksen pj:n lehdistössä julkituoma hallinnon kannatus jospa se on myös tietona viety AVI:in..Mistä syystä Jarmon mieli muuttui ja kalliit lakimiehet on torpedoimassa olleet sitä eri vaiheissa.. Minä vaan kysyn ! Jäsenet haluaa tietoa !..ei sijoitusyhtiöharhaa,

    • AsiakastiedoteElisa

      Nytpä olisi kiva nähdä PPO:n myyntiä ja sijoitustoimintaa kannattaneiden yrittäjien naamat kun on elisalta tullut ilmoitus..1.3.2014 ovat puhelinliittymähintanne seuraavat :
      - elisa perusliittymä kuukausimaksu 15,96 €/kk (oli 7,00 €) 128 %
      - elisa ISDN 25,55 €/kk ( oli 5,05 €/kk) hinta nousee 406 %
      - samoin puhelumaksut nousee 108 %

      Siinäpä sitä olisi purtavaa ja jos oikein olen ymmärtänyt niin useimmat on sitä mieltä että tulevat irtisanomaan lankapuhelimet ja ottaisivat Osuuskunta PPO:lle kertyneet varat jäsenien käyttöön ilman sijoitusyhtiömallia.

      • Kyllä kannatti

        PPO:n aikana sai kuituliittymän 1000€, nyt sillä saa Elisalta kupariliittymä. Tämäkö on sitä kehitystä ja parempaa palvelua?! Ja ihan paikallisten yrittäjäjärjestöjen avustuksella.


    • Rantakatu 50

      On muuten mielenkiintoista saammeko osuuskuntakokouksessa kaksi kertaa toimineen henkilön edelleen sihteeriksi kun "heinähatut" on paikalla ja jäsenet haluaa kirjauksia pöytäkirjaan.
      Edellisissä kokouksissa on aika paljon jäänyt kirjaamatta esityksiä joita on kannatettu . Miksi.?.oisko ollut ammattitaidottomat puheenjohtajat joita oli hallinto ohjeistanut niin toimimaan,sihteeri kyllä varmasti kuuli kaiken...

      On jotenkin hiljaista "ennen myrskyä"...myrskyn jälkeen on poutasää laulaa Kari Tapio !

    • Rantakatu 50

      Nyt on varmistunut se että on ihan turha raahata järvisalon kallista lakimiestä seuraavan osuuskuntakokouksen puheenjohtajaksi koska se on jo valittu..on osuuskunnan jäsen, antaa kaikille puheenvuoron ja kirjauttaa kaikki tehdyt esitykset joita kannatetaan pöytäkirjaan.. tätä jäsenet haluaa ja kuten on käynyt esille ei hallituksen pj ole mikään osuuskunta-asioiden asiantuntija vaan tehtyjen väärien päätösten piilottelija. Ne tulee julki kun Minä toimin seuraavan kokouksen puheenjohtajana. Silloin ei jäsenten esittämiä asioita korokkeelta tyrmätä vaan hoidetaan asiat kaikkien haluamalle mallille. Äänestetään !

    • LisäosuusPPO

      Lisäosuuksien osalta sen verran faktaa että sen asian välimiesoikeuteen vieneet tahot oli hankkineet niitä/per taho useampia satoja..asia selviää..malttakaa..malttakaa ja olivat joko firmoja joilla on lakimiehiä. Nyt on neuvotteluissa ne neljä ( 4 ) tahoa päässeet sopimukseen jossa niille maksetaan se 100 tai 120 € mutta aivan varmasti on maksettu myös jotain muuta..jotta saadaan julkisuuteen että "riitautettu lisäosuusasia on sovittu".
      ( karkea laskelma jos lisäosuuksia oli riitaisilla 400 kpl/yht. niin jos saanto oli 400*120 €= 48 000 500 €/osuus*400 = 200 000 € niin sopu syntyi 248 000 €:lla)..varmaan aika hyvä palkkapäivä neljälle lakimiehelle, tuskin ovat tinkineet tuosta)
      Väärin tässä on se että ne yksittäisten osuuksien omistajat jäävät näin ulkopuolelle ao.sopimisesta..ja eivät osanneet pitää puoliaan edes ns. joukkokanteella..olihan heitä..kaikkiaan 2700..josta etelän upsalan ekonomit veti nyt rahat välistä.. Lukekaapa ajatuksella Osuuskunta PPO:n tiedotteet sivuilta sanamuoto jolla julkistettu. Se on taas "konsultointia" kenenkähän tekemänä ja mihin hintaan?
      Mutta..ahneella on p.skanen loppu sanoi Siirakki.

    • 120+120=240

      Uusi Tj ehtisi varmasti paremmin tehdä työnsä jos asuisi Ylivieskassa. Nyt kuluu yli kolme tuntia päivässä auton ratissa. Nyt ei lehtijutun mukaan ehdi tehdä työtänsä, kun jäsenet häiritsevät.

      Mutta tuo vakanssihan on vain väliaikainen. Jäsenet on päättäneet ottaa rahat pois ja siinäpä se on..100 vuotinen osuuskuntahistoria Jarmo. Te sen päätitte.

    • Rantakatu 50

      Ei tuo useinkaan ole Ylivieskassa, ip:n mukaan jostain oulun läheltä fb:tä kommentoi, sitä se uusi auto teettää, näkyy olevan jo myynnissä ylivieskan sivuilla "tarpeettomana". Kaikki sijoitukset pystyy hoitamaan webin kautta..ei tarvi olla missään "paikalla"..nehän lehtilausunnon mukaan omistajat=jäsenet häiritsee hänen työntekoaan.. on siinä unelmahommaa hamuttu..että saisi päivät isolla palkalla vain fb:tä selata ? Hallitus tuliko tehtyä nyt ihan oikea valinta ?? Minusta meni aika lailla pieleen, ei osuuskunnan alueelta, ei jäsensidoksia, asenne tyly omistajajäsenille, perintönä "syndrooma" leima henkilökunnan taholta kuten edelliselläkin tj:llä ?? Ja näistä on Jarmolle ja useammallekkin hallinnon jäsenelle informoitu. Mitä pitää tehdä tai olisi pitänyt tehdä että esille tulleet epäkohdat olisi voitu hoitaa asianmukaisesti ?..Kenen olisi pitänyt astua "teuraaksi" näiden narsistien eteen. ? Ketä uskottiin tai uskotaan ?

    • Vähäaho
    • Osuuskuntalaki

      Osuuskunta on henkilöiden vapaaehtoisesti muodostama hanke, jonka tarkoituksena on tyydyttää jäsentensä taloudellisia, sosiaalisia ja kulttuurisia tarpeita ja tavoitteita yhteisesti omistetun ja demokraattisesti hallinnoidun yrityksen avulla.

      Miten tämä nyt sopii ja toimii nyt Osuuskunta PPO:ssa ?
      Minusta jäsenenä on kaikki osuustoiminnan periaatteet heitetty romukoppaan ja demokratia on hallinnoinnissa muuttunut diktatuuriksi. Onneksi näihin voimme me jäsenet vaikuttaa pienen piirin yrityksistä asettaa nämä faktat kyseenalaisiksi kaikilla hämäävillä tiedotteilla ja lakimiesten painostuksilla.

    • Rantakatu 2

      Se toimii niin että uusi tj antaa lausuntoja Kalevaan ( asuu Oulun alueella) ja tekee asiat ihan eri tavalla mitä lehdissä kirjoittaa.

      Hänen sanojaan 13.2.2014 Kalevan artikkelista siteeratakseni:
      Eivätköhän He hallinnossa muutenkin ymmärrä ja kuule omistajia.

      Tarkoittaa siis hänelle ja taustajoukko- konsulteille suomennettuna että : Ne on jäsenet jotka päättää miten oma pääoma-liikevoitto-ylijäämä ja korot tullaan maksamaan.
      Me tuomme sen esiin osuuskuntakokouksessa jäsenten esityksenä joka on pakko ottaa esityslistalle.

    • Osuuskuntalaki

      Osuuskunta PPO -konsernin emoyhtiö on Osuuskunta PPO,
      jonka tytäryhtiöitä ovat Cuuma Communications Oy ja PPO Sijoitus Oy. PPO Sijoitus Oy:n tytäryhtiöitä ovat PPO Kiinteistöt Oy, Pohjanmaan Verkkopalvelut - PVP Oy ja Riofori Oy. Osuuskunta PPO -konsernin osakkuusyhtiöitä ovat Datame Oy ja JPC-Studiot Oy.

      Siis päätoimialan mukainen sääntö on voimassa.
      Ei ole Osuuskunta PPO muuttunut sijoitusyhtiöksi !

    • Rantakatu 50

      Olipa Keskipohjanmaa lehdessä jälleen "raakaa faktaa" miten meitä jäseniä on kohdeltu ja yritetään edelleen mukiloida. On se ihme ettei noihin vääryyksiin saada lain kouraa puuttumaan ?

      Tiedossa on että mm. lisäosuus asiassa juristit on sopineet keskenään korvauksista niitä suuria määriä omistaneille ? Miksi tavallinen jäsen ei saa vastaavaa kohtelua ? Tämä on ollut osuuskunnan sääntöjen vastaista ja laitonta toimintaa.

    • Eriarvoisuuspois

      Jäsenien esittämiä asioita ei käsitellä, puuhastellaan vain hallituksen ja "konsultin" ( ent tj ) esityksiä joissa tavoitteena on edelleen saada kertyneet varat "upsalan ekonomien" ja "lakimiesten", asianajajien hoidettavaksi. Yrittäjiä ei kiinnosta asiat vaikka hinnat on nousseet ja nousee 1.3.2014 lisää..sitä on turha sitten valittaa "kun en minä ymmärrä..ymmärtänyt "..Kannattaa miettiä kenen joukoissa seisot.
      Jaettavaa on 150 M€..joka voidaan hoitaa tehdyn aloitteen pohjalta hallitusti ilman henkilökohtaisia veroseuraamuksia. Jos firmalle tulee veroja se on sen ajan murhe..se on kaikilta pois ! Ei verottajakaan vie kaikkea...

    • ArviLint

      Löytyi tällaiset perusteet Erityistarkastukselle:

      AVI määrää erityisen tarkastuksen, jos se katsoo tarkastukselle olevan painavia syitä. Painavia syitä erityisen tarkastuksen toimittamiselle ovat yleensä epäilyt yhteisön varojen väärinkäytöstä taikka yhteisön johdon tai joidenkin osakkeenomistajien tai jäsenten saamasta taloudellisesta hyödystä toisten osakkeenomistajien tai jäsenten kustannuksella. Epäiltyjen väärinkäytösten tulee olla sellaisia, joihin erityinen tarkastus voisi tuoda jotain lisäselvitystä esimerkiksi mahdollisen vahingonkorvauskanteen nostamista varten.

      Kysymys kuuluu:
      Miksi hallinto yrittää epätoivoisesti evätä tarkastuksen ?
      Mitä väärinkäytöksiä tarkastus tuo esille ?
      Millaisia hyötyjä jotkut toiset ovat saaneet toisten jäsenten kustannuksella ?

      Jos yksikin ylläolevista on tapahtunut niin siihen antaa viimeiset rivit vastauksen..ja jäsenillä on oikeusturva näissä asioissa !

    • Vaari 10

      Olipas Uutelalle käynyt kipeää kun Keparissa noin ruikutti. Jotenkin tuntui, että uhkaili. Miksi Uutela ei puuttunut niihin epäkohtiin joita oli esitetty. Miksi kierteli ja kaarteli ja kuta kuinkin märisi. Sitten vielä luetteli lopuksi pitkän liudan arvonimiään. juristi, taloustieteilijä ja mitä lie. Kuitenkin Datamessa meni 15 miljoonaa meidän rahoja, eikä kiinteistöpisnes oikein kanata. Mikä tieteilijä se semmoinen oikein on, ei ainakaan luottamuksen arvoinen.

    • Te-keskus

      Onko Raahessa enää yhtään entistä PPO:n henkilökuntaa töissä ?
      Ylivieskassa oli tullut jälleen 8 uutta työtöntä PPO:n myynnin jälkeen entisistä työntekijöistä. Olihan heitä Raahessakin varmaan 20 ennen myyntiä ?

    • Orwell

      Taas on ylivieskassa irtisanottu PPO:n entisiä ja "ulkoistettuja" henkilöitä 8 henkilöä... Mitä tähän vastaa raahen ppo kingi uutela ?
      Niitähän työpaikkoja piti tulla ppo:n myynnin takia lisää mutta nyt on irtisanottu "ulkoistettujen" myötä lähes 200 ihmistä. Miten kehtaat edelleen julistaa että oikein on tehty ?... tunnusta vääryys ja tehdään kuten jäsenten enemmistö haluaa..se helpottaa !

    • S. Atan

      Onkohan Uutelan bisnekset alkaneet kusta, kun
      on ukko osallistunut noin voimakkaasti alueen
      rahojen ohjaamiseen etelään.
      Taitaa olla asiakkaat pikkuhiljaa huomanneet
      tämän äijän korruptoitumisen olevan sitä luokkaa,
      että taitaa olla parempi hoitaa perunkirjoitukset
      rehellisten ihmisten kanssa.
      Toivon, että Uutelan toimiston ovi ei paljon lepata.
      Olisi mies voinut ottaa vähän enemmän asioista
      selvää, kun on noinkin kauan nauttinut PPO:n
      kokouspalkkiota, ennenkuin lähti PKT:n kelkkaan.

    • Arvi Lint

      Nyt alkaa vaikuttamaan ettei edut ole jääneet pelkkiin kokouspalkkiohin vaan on mahdollista että onkin saatu myyntiprovisio ostajalta ? Minusta on alkanut tuntua että hallinto käyttäytyy loukkaavasti meitä jäseniä kohtaa useassa eri asiayhteydessä. Pahinta tässä on että se avoimuus jota toitotettiin kaikissa toiminnoissa olevan, onkin osoittautunut niin uusien toimijoiden ja vanhan hallinnon osalta aivan toisenlaiseksi salailumenttaliteetiksi. Miltähän se heistä tuntuu aina nukkumaan mennessä..kun meni taas päivä eikä "mäntyrantaa" näy.. jäsenkysymykset ovat edelleen :
      - paljonko on sijoitukset tuottaneet ?
      - paljonko on jo lahjoitettu alueen kehittämiseen ?
      - paljonko "asiantuntematon" organisaatio maksaa ?
      - onko lakimiehille maksettavat palkkiot kuinka suuria ?
      - paljonko on jäsenosuuden arvo vielä ( n.5 000 € oli lähtöhinta) ?
      - milloin osuuskunta saadaan lainvoimaiseen tilaan ?
      - milloin jäsenet saavat heiltä kerätyn omaisuuden itselleen ?
      Kuka kuulee..kuka vastaa..kenelle kuuluu..kuka oli jäsenien edustaja..

      • S. Atan

        On tullut selväksi, että kaikki ne henkilöt jotka olivat tässä
        järkyttävässä kaupassa vastuuhenkilöinä, ovat valinneet kilpikonnataktiikan.
        Mitään yleistä keskustelua ei ole syntynyt. Ilmeisesti taito ei riitä
        ilman konsultteja ja lakimiehiä. Yleensä, kun asioiden hoito alkaa olla tällä tasolla, pitää hankkia edunvalvoja hoitamaan asioita, kun loppuu ymmärrys ja järki.


    • Osakas

      Posti toi kirjeen jossa kerrottiin PPOn hallituksen tilanneen Taloustutkimukselta mielipidetiedustelun tehtävksi PPOn jäsenten keskuudessa. Periaatteessa hyvä idea, mutta miksi hallitus on vasta nyt kiinnostunut jäsenten mielipiteestä kun se on Elisa kaupalla ja sijoitusosuuskunta junttauksellaan ajanut koko osuuskunnan täydelliseen umpisolmuun.

      Koko mielipidetiedustelu vaikuttaa samanlaiselta pelleilyltä kuin Krimin kansanäänestys. Hallitus kertoi omassa kirjeessään mitä mielipidetiedusteluun tulisi vastata. Oikeassa mielipidetiedutelussa tiedustelun käytännön toteuttaja olisi lähettänyt vain ennakkotietoa kysymyksistä. Kirjeessä ei myöskään kerrottu, tullaanko tiedustelun tulokset julkaisemaan semmoisenaan, vai menevätkö ne vain hallituksen käyttöön, joka voi sitten tuloksiin vedoten jatkaa omaa linjaansa, ilman että tuloksia oikeasti koskaan julkaistaan.

      Itse aion suhtaantua mahdolliseen tutkijan soittoon samalla tapaa kuin Krimin äänestykseen. Tulos on jo ennalta päätetty, joten tutkimuksella ei ole mitään merkitystä.

      Suhtautuisin tutkimukseen vakavammasti jos
      - Tutkimuksen tekijä olisi kilpailutettu avoimesti, eikä vain suoraan tilattu PPOn hallituksen puheenjohtajan puoluetoverin omistamalta firmalta.
      - Hallitus ei olisi lähettänyt kirjeessään kysymysten "oikeita vastauksia", vaan tutkimuksen tekijä olisi itse kertonut tutkimuksesta etukäteen.
      - Tutkimustulosten julkaisuun olisi sitouduttu etukäteen. Tulosten julkaisu pitäisi olla varmistettu niin että hallitus ei tuloksia pääse muokkaamaan.

    • Kannuksesta

      >>>Osuuskunta PPO kannattaa ajaa rauhassa alas muutamassa vuodessa, koska tällaisella sijoutusosuuskunnalla ei ole mitään voimia toimia alueen kehittäjänä, eikä edes toimivaa johtoa.

    • Tullut kirje

      Jos osuuskuntakokoukseen ei voi tuoda asioita uudestaan heti .
      Hallituskaan ei voi tuoda seuraavaan kokoukseen sääntömuutos ehdotuksia mm.
      Osuuskunnan nimen muuttamista Jokilaaksojen Sijoitus OSK:si, Toimialamuutosta jossa toimialana on harjoittaa sijoitus toimintaa. Kauppapaikan järjestäminen oli myös syksyn osuuskuntakokouksen muutos listalla. Nämähän ovat olleet jo kerran kokouksessa.

      Eli kamppeet kasaan ja rahat aloitteen mukaisesti jäsenille.

      Näin se vain yhteiskunnassa menee..

    • pösöarvi

      Pakko jälleen kirjoittaa.

      Keskipohjanmaa lehdessä 20.3.2014
      olevassa kirjoituksessa Osuuskunta PPO:n
      toimitusjohtaja Kati Peltomaa toteaa, että
      Osuuskunta PPO:n toimintakertomus vuodelta
      2012 on vahvistettu osana tilinpäätöstä
      osuuskunnan ylimääräisessä kokouksessa 24.10.2013.
      Näin ei suinkaan tapahtunut kyseisessä kokouksessa,
      jossa Kati Peltomaa oli sihteerinä.
      Kokouksessa keskusteltiin nimenomaan siitä, ettei
      toimintakertomusta hyväksytä, eikä vahvisteta.
      Asiaa kysyttiin kokouksen puheenjohtajalta
      vielä erikseen, että äänestetäänkö nyt
      tuloslaskelmasta ja taseesta. Puheenjohtaja
      totesi, että pelkistä luvuista äänestetään nyt.
      Täten toimintakertomus EI sisältynyt lukuihin.
      Tilinpäätös, joka vahvistettiin sisälsi
      osuuskuntalain 4. luvun 3 pykälän ja
      osuuskunnan sääntöjen 12 pykälän mukaan vain ja
      ainoastaan tuloslaskelman ja taseen ja
      konsernituloslaskelman ja taseen.

      Miten kokouksen silloinen sihteeri ja nykyinen TJ.
      voi vääristellä kokouksen kulkua ja
      päätöksiä näin väärin.

      Lueppa Kati aluksi vaikka lokakuun kokouksen
      pöytäkirja pykälä 6 ja siirry katselemaan
      kokouksen videotallennetta ja kuuntele sitä,
      vaikka kuinka monta kertaa.

    • Ämmä ja Äijä

      on nämä teidän ossuusjutut niin omituisia. tavalliselle kuluttajalle on tullu vaan paska kätteen. ihimeellisiä kirijeitä on tullu postisa, suorastaan paskaa. Laskukki alakaa maksaa melekeen kaksi tätä euroa. Tuo normipuhelin on niin aatamin aikuinen, että lasku maksaa enemmän kuin tuo puhelin. Jo on aikoihin eletty.
      Näitä puhelinosakkeita pidetäänki sitten kiinni, ei anneta etelän jupeille.

    • ArviLint

      Käväsin tuolla uusilla ppo:n www-sivuilla ja alla sieltä sijoituskohdasta kopioitu teksti.: Huomaatteko mikä taho jää ilman "raportointia" ?

      Säännöllisen raportoinnin tarkoituksena on minimoida varainhoitoon liittyvä operatiivinen riski ja varmistaa pääoman suotuisa kehitys. Lisäksi osuuskunnan omalla organisaatiolla tulee jatkuvasti olla kyky selvittää mistä omaisuuseristä ja kohdesijoituksista sijoitusomaisuus koostuu.

      Toimitusjohtajan tulee raportoida varainhoidon kehityksestä kuukausittain ja merkittävien valtuutusten etenemisestä kauden aikana hallitukselle. Raportoinnin tulee antaa selvä kuva merkittävimmistä tapahtumista, varainhoidon tuloksesta ja nykyisten sijoitusten arvostustasoista ja allokaatiosta.

      Siis edelleen sama linja jatkuu , ei ole muuttumassa avoimeksi tiedottaminen !
      Eli tj ja hallitus vain saa tietää missä rahat olisi ja miten menee..jäsenille sitten kerrottaisiin kerran vuodessa..sorry ei markkinat toimineet eikä tuottoa ,saatikka osuusmaksun korkoa voidakkaan jakaa.. Siinä on sitä faktaa, tj hallinto edelleen olettaa että rahat on heidän, se ei todellakaan pidä paikkaansa vaan ne on ja tulee olemaan Jäsenien omaisuutta. Pidetään jäsenet siitä huoli.

    • Tuloustaktimus

      ..sehän oli jo julkisuudessa miten jäsenkyselyn tuloksille tulee käymään julkistuksessa, se firma joka ne tekee, on huijannut jopa helsingin liikennelaitosta,jotta tulokset on olleet mieluisat, näin tulee varmasti käymään myös tässä tapauksessa ja onkin jo käynyt otantaan valittujen osalta , sinne pääsee ne jotka on parin kokouksen äänestyksissä kannattaneet "oikeita arvoja"..eikun olleet jäsenien mielipiteitä vastaan, niinhän se tämä yhteiskunta pyörii !

    • Kotiläksy tehty

      Kun lukee tarkasti osuuskunta ppo.lta tulleen kirjeen niin jälleen paljastuu miten tj ja hallitus yrittää jäseniä jujuttaa.
      Kirjeessä luvataan 8 % tuotto jäsenien sijoituksille. Se on hallinnon mielestä vain se osuusmaksu 120 € jolle siis luvataan 9,60 € korko/v. Jaettaisiin 270 000 €/v tuon lupauksen mukaan.
      Sisään jäisi rahaa siitä 94 M€:sta 93,73 M€:oa..pelattavaksi sijoituksilla. Siinähän ei olevan organisaation yli 0,5 M€:n aiheuttamat kulutkaan tunnu missään.
      Ei se ole ihme kun tj ja muut mukaanpäässeet yrittävät ajaa noin voimakkaasti tuota sijoitusharhaa.
      No osuuskunta on laittomassa tilassa ja tj hallitus tekee kaikki päätökset omaan piikkiinsä.
      Valta on edelleen jäsenillä jota kannattaa käyttää.

    • Rantakatu X

      Kyllä meille julkituotiin että erityistarkastus tehdään. Avi oli hallinnolle ilmoittanut asian ja ..suru oli suuri konklaavissa.

      Saa nähdä mitä jekkuja yrittävät nyt keksiä että tarkastuksen tulos olisi heille myötämielinen..se on ihan varmaa että katkeran kalkin juonti on vaikeaa kun on jo kohta pari vuotta lakioppinut..oppineet vaittäneet mustaa valkeaksi... Näin se yhteiskunta toimii ja oikeus lopulta voittaa !

    • Onko näin toimittu

      Demokraattinen jäsenhallinto

      Osuuskunnat ovat jäsentensä hallitsemia demokraattisia organisaatioita. Päätöksentekoon aktiivisesti osallistuva jäsenistö määrää niiden toimintalinjoista. Luottamushenkilöinä toimivat miehet ja naiset ovat vastuussa toiminnastaan jäsenistölle.

    • Tiedotusfaktaa

      Osuuskunta PPO:ssa suoritetaan erityistarkastus

      Aluehallintovirasto on 27.3.2014 tekemässään päätöksessä määrännyt erityistarkastuksen koskien Osuuskunta PPO:n hallintoa ja kirjanpitoa siltä osin kuin kyse on Datame Oy:n osakeomistuksen hankkimisesta. Muilta osin Aluehallintovirasto on hylännyt hakemuksen. Tältä osin AVI:n esitystä tulee tutkimaan Eduskunnan oikeusasiamies.

      Osuuskunnan kokouksessa 24.10.2013 mitattiin kannatusta jäsenten tekemälle esitykselle, joka koski erityistarkastuksen järjestämistä osuuskunnassa. Esitystä kannatti yli 52 % kokouksessa edustetuista jäsenistä,joten jäsenillä oli oikeus hakea Aluehallintovirastolta erityistarkastuksen järjestämistä. Hakemus tehtiin 11- 2013. Osuuskunta jätti asiasta viikottain useita vastineita Aluehallintovirastolle, sillä hakemuksessa hallitus ei hyväksynyt kokouksessa vaadittuja ja kannatettuja esityksiä. Tarkastuksen laajuuden hallitus epäsi osuuskuntakokouksessa esitetyistä ja kirjatuista puheenvuoroista huolimatta.

      Osuuskunnan hallitus pitää nyt 6 kk jälkikäteen erityistarkastuksen järjestämistä myönteisenä asiana. Tarkastuksen kautta saa jäsenet selvyyden Datame-omistukseen ja onko hallinto ylittänyt toimivaltansa aiheuttaen merkittäviä tappioita 12,7 M€ ja muita rasitteita osuuskunnalle Tehtävään on nimetty asianajaja Harri Ojala.

      Osuuskunta on omistanut 35,2 % langattomaan tekniikkaan keskittyvästä Datamesta Oy:sta sekä lisäksi Telekarelian ja Kymen Puhelimen kautta lähes vastaavan lisäosan. Loppuosan osakkeista ovat omistaneet 10 muuta paikallispuhelinyhtiötä. Omistajat ovat hakeneet Datamen konkurssiin marraskuussa 2013 vaikka sen piti olla ylösajovaiheessa kuten 31.5.2013 kokouksessa jäsenille esitetttiin hallituksen ja tj:n toimesta.

    • ArviLint

      Se erityistarkastus sitten tuli, nyt saa jäsenet tietää mitä on kulissien takana esitetty ja päätetty. Seuraavassa osuuskuntakokouksessa kuullaan. Ihmettelen hallintoihmisten kannanottoja tarkastusta vastaan, mitähän heillä on pelättävää, tiesivätkökään mitä ovat päättäneet ja nyt se on v.2012 jälkeen alkanut valjeta ? Varmaan ovat nyt jo kriittisempiä esityksille ja eivät hyväksy niin helposti kauniita visioita..niihin tarvitaan faktaa. Harmittaa kuitenkin kun menee niin suuret kulut omaisuusmassasta kalliisiin hoitokuluihin organisaation osalta. Eihän muuallakaan ole joka sijoitussalkulle omaa toimitus-talousjohtajaa ja sihteeriä ..ei ne ilmaiseksi ns. töitä tee !

    • Enkovaara Antti

      Mitä ne sanoo nuo sinne valitut edustajat, onko ne ottaneet minkäänlaista kantaa näihin esityksiin. Eikö heidän pitäisi edustaa jäsenkunnan mielipidettä ?
      Pitääkö nämä kaikki kommentit asioista tulkita niin että se on ollut mukava olla ollut edustajana ja nauttia jäseniltä palveluista perityistä ja maksamista palveluhinnoista ..lämpimiä voileipiä..kylmää olutta ja kokouspalkkiot sekä matkakulut..verovapaana ?

      Miten tämä jatkuu ??

    • Uutela hermona

      Hallitus haluaa irtisanoa useita henkilöitä PPO:n jäsenyydestä. Syynä vahingonteko PPP:lle.

      Kerrataanpa vähän lakipykäliä:

      Osuuskuntalaki sanoo jäsenen erottamisesta:

      3 §
      Erottaminen

      Jäsenen voi erottaa osuuskunnasta, jos hän on laiminlyönyt jäsenyydestä johtuvan velvollisuutensa. Säännöissä voi määrätä myös muista erottamisperusteista.
      Jäsenelle on toimitettava kirjallinen ilmoitus erottamisperusteesta ja päätöksen tekevästä osuuskunnan elimestä vähintään kuukautta ennen erottamispäätöksen tekemistä. Ilmoitus on toimitettava jäsenelle jäsenluetteloon merkittyyn tai muuten osuuskunnan tiedossa olevaan osoitteeseen.
      Erottamisesta päättää hallitus tai se osuuskunnan elin, joka sääntöjen mukaan päättää jäsenen ottamisesta. Säännöissä voi määrätä, että jäsenen erottamisesta päättää toinen osuuskunnan elin kuin jäsenen ottamisesta.
      Jos jäsen erotetaan muuten kuin osuuskunnan kokouksen päätöksellä, hänellä on oikeus vaatia asian siirtämistä osuuskunnan kokouksen päätettäväksi.

      PPO:n säännöt sanovat erottamisesta:

      4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen, osuuden siirtäminen ja Osuuskunta PPO:n kuittausoikeus

      Jäsenyyttä ei voida luovuttaa toiselle. Jäsen voi erota Osuuskunta PPO:sta ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle. Jos jäsen siirtää kaikki osuusmaksunsa toiselle, on tällä sama vaikutus kuin eroilmoituksella. Jäsen voi siirtää osuusmaksunsa toiselle. Siirrosta Osuuskunta PPO:lle tehdyllä kirjallisella ilmoituksella on sama vaikutus kuin jos siirtäjä olisi ilmoittanut eroavansa Osuuskunta PPO:sta tai vähentävänsä osuuksiensa lukumäärää.
      Jäsen voidaan erottaa Osuuskunta PPO:sta, mikäli
      1. Jäsen ei neljän viimeisen kuukauden aikana ole käyttänyt Osuuskunta PPO:n tai sen konserniyrityksen palvelua,
      2. Jos jäsen ei saamastaan varoituksesta huolimatta täytä velvoitteitaan Osuuskunta PPO:lle tai sen konserniyritykselle,
      3. Jos jäsen aiheuttaa Osuuskunta PPO:lle tai sen konserniyritykselle huomattavaa vahinkoa tai muutoin toimii näiden etujen ja tarkoitusperien vastaisesti.
      Jäsenen erottamisesta päättää hallitus. Erotettu jäsen voi vaatia erottamispäätöksensä siirtämistä ratkaistavaksi Osuuskunta PPO:n osuuskunnan kokouksessa, jonka päätöstä voidaan moittia välimiesoikeudessa.

      Yhteenveto:

      Laki sanoo, että jäsenen erottamisperusteena on velvollisuuksien laimilyönti. PPO:n säännöt tuovat mukanaan yksityiskohdan, että on aiheutettu huomattavaa vahinkoa tai muutoin toimittu näiden etujen ja tarkoitusperien vastaisesti.

      Mitä osuuskuntalaki sanoo JOHDON KORVAUSVELVOLLISUUDESTA:

      1 §
      Johtohenkilön vahingonkorvausvelvollisuus

      Hallituksen jäsenen, hallintoneuvoston jäsenen ja toimitusjohtajan on korvattava vahinko, jonka hän on tehtävässään 1 luvun 8 §:ssä säädetyn huolellisuusvelvoitteen vastaisesti tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut osuuskunnalle.
      Hallituksen jäsenen, hallintoneuvoston jäsenen ja toimitusjohtajan on korvattava myös vahinko, jonka hän on tehtävässään muuten tätä lakia tai sääntöjä rikkomalla tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut osuuskunnalle, jäsenelle tai muulle henkilölle.

      Vastauksia haetaan

      Kulunut vuosi on yritetty selvittää, onko PPO:n hallinto toiminut osuuskuntalain ja PPO.n sääntöjen vastaisesti myydessään pääliiketoiminnan kysymättä jäsenistön mielipidettä. Erottamisuhan alla olevat henkilöt ovat olleet asiassa erittäin aktiivisia. Tavoitteena heillä on myös ollut saada PPO vapaaehtoiseen selvitystilaan. Tällöin jokainen jäsen saisi n. 5.000 euroa tililleen kun taas sijoitusosuuskuntavaihtoehdossa tilille tulisi n. 2.000 euroa. Puhelinosuuskunta purettakoon ja perustakoot halukkaat omilla rahoillaan uuden sijoitusosuuskunnan.

      Hallitus alkaa nyt olla epätoivoisessa tilanteessa. Aika kuluu ja totuudet Elisa-kaupan ympäriltä alkavat paljastua. AVI päätti erityisen tarkastuksen käynnistämisestä, mikä on erittäin suuri epäluottamuslause hallinnolle lopputuloksesta riippumatta.

      Osuuskunnan kokous tulee päättämään totuuden etsijöiden irtisanomisesta. Sitä ei päätä hallitus.

      Totuus tulee saada selville, oli se mikä tahansa. Totuuden etsijöitä tulee palkita, ei rangaista.

    • Eskonpuumerkki

      Ei se reaalimaailma noin toimi. Jos on mennyt mukaan johonkin peliin ja ollut jopa päättämässä vääriä ratkaisuja niin tottakait sitä yrittää kaikin käytettävissä olevin keinoin ja esille tuomien julistusten avulla osoittaa..tein oikein..kaikki on perusteltua..mutta pahinta on sanoa "en minä tiennyt"..nyt taitaa olla tässä ppo asiassa kysymys tästä.
      Mutta kyllä täällä maalla osataan ajatella myös omilla aivoilla eikä täällä tunneta "herran pelkoa" oli sitten millä tittelillä komentelemassa meitä jäseniä antamaan heidän päättää meidän puolesta asioista. Ootteko samaa mieltä ?

    • Taistontoive

      Ollaan ehdottomasti. Nyt on käynnissä tyypillinen yritys "vääryys voittakoon" kampanjointi johon on jäsenien vastattava täsmätiedotuksella..ns. kerrotaan kaverille periaatteella. Se puree siinä vaiheessa kun ääniä lasketaan !

    • Lakitoimisto

      Joka sektori on suurennuslasin alla niin vanhat kuin uudetkin hallinnon edustajat aina kun tekevät päätöksiä.
      Kaiken pitää perustua osuuskuntalakiin tai tässä tapauksessa myös muihinkin kuten perustuslakiin, yksilönsuojaan jne.
      Nyt ei päde yhden henkilön politiikka vaan totuus tulee julki tavalla tai toisella. Jos panee yhdenkään allekirjoituksen väärään asiakirjaan niin se on todennattavissa oikeusasteissa. Miettikää tätä hetki ja päättäkää tehdä oikein jatkossa.

    • Korpi-Tassin potkut!

      toteutuivat eilen, kun hallintoneuvosto kokoontui.

      Äänin 14-10 annettiin Korpi-Tassille lähtöpassit PPO:n halllituksesta! Hallintoneuvosto alkaa pikkuhiljaa heräillä ja olla jäsenten puolella.

      Ei tullut viestintäneuvoksen arvonimeä vaan tuli potkut ja tiukassa voi olla jatkossa PPO:n tekemät tilauksetkin konsulttiyhtiö Pauli Korpi-Tassi Oy:lle.

      Ensimmäinen kieron pelin pelaaja lähti. Milloin lähtee Raahen mies?

      Seuraavassa osuuskuntakokouksessako Raahessa (miksi taas siellä, miksi ei osuuskunnan kotipaikassa?) 23.5.2014? Ehtiikö AVI-erityistarkastuslausunto siihen kokoukseen?

      Valheet tulevat väistämättä joskus esittäjäänsä vastaan. Nyt on Uutelalta yksi tuki poissa ja totuuden hetket lähempänä.

      • ppomäni

        Yksityinen elinkeinonharjoittaja on tuo Tassin firma, ei Oy.


    • Maan kaivaja

      Taas oli kalevassa annettu harhaanjohtavaa tietoa sijoitusosuuskunnan piikkiin. Osuuskunta PPO ei ole sijoitusosuuskunta. PPO Osuuskunta omistaa PPO Sijoitus Oy:n...siis omistaa ja on omistanut sen yli 1 V ja siitä suomalaisesta yhtiöstä yli 10 % , omistusosuus 100 %. Sen myynti on tästä syystä verovapaata myyntituloa.
      Heti myyntiin..siellä on 21 M€ Osuuskunta PPO:n rahoja muutettaviksi likvidiksi ja jaettavaksi jäsenille. Muuten ne on kohta..jonkun p.ersiessä mihin kaikki suunnitelmat on näköjään tähdätty aikaisempien tekemisien perusteella.

    • Ihimettelevä

      Muuten tietääkö joku että pitääkö tämä puhelin liittymä olla enää käytössä. Että PPO.n osuus pysyy voimassa sillä puhelin liittymähän on nykyään Elisan. Ei ole käynyt missään PPo.n tidottessa selväksi tuo asia.

      • bgfbhgnghfbfg

        Tässä tietoa:
        http://yhteiso.elisa.fi/t5/Puheliittymät/PPO-n-puhelinliittymä/td-p/338293

        Eli Osuuskunta PPO:lla ei ole nykyään mitään tekemistä lankapuhelin- tai ADSL-liittymien kanssa eikä näiden Elisalle siirtyneiden palveluiden käyttövelvoitetta osuuskunnan jäsenillä enää ole.


    • Oskarisystem
    • M. Hodor

      PPO oli tämän alueen tietoliikenneyhteyksien edelläkävijä.
      Hintataso palveluille oli varmasti kilpailukykyinen, kun ottaa huomioon
      asiakaskohtaisen räätälöinnin ja vasteajat.
      PPO ei koskaan rahastanut palveluillaan.

      PPO:lla olisi ollut erittäin hyvät mahdollisuudet jatkaa myös seuraavat
      sata vuotta, ellei tämä PKT olisi saanut hallituksen hypnotisoitua
      uskomaan, että maailmanloppu on koittanut.

      Saattaa hävettää PPO:n hallituksen ja hallintoneuvoston henkilöitä,
      kun lumous on nyt haihtunut.

      PKT on nyt pantu pihalle, harmi vain, että kymmenen vuotta liian myöhään.

      Vahinko on tapahtunut. Ainoa pelastettava asia on omistajajäsenten rahat.

      Kyllä kaikki tajuaa tämän kikkailun, miksi kokous on jälleen Raahessa.

      Taitaa Uutelallakin kaverit ja asiakkaat harveta ympäriltä. Saa vain syyttää
      itseään, miksi lähti Paulin vietäväksi. Olisko raha ollut houkutin.

      Toivon, että Raahessa on vähintään viisituhatta jäsentä laittamassa asiat
      koordinaattiin ja PPO:n purku saadaan alulle.

      Vain tämä tie antaa edes vähän balsamia PPO:n revitylle haavalle.

    • OskariOlematon4

      Osuuskunta PPO:n kokoukseen 23.5 on aika alkaa keräämään valtakirjoja jottei hallitus kuseta taas jäseniä silmään esityksillään. Uusia hallintoneuvoston jäseniä kaivataan vanhojen kalkkeituneiden ajatusten uusimiseen.
      Kun lukee noita lehtiä niin tiedotus ja toimenpiteet on jotenkin oulu keskeisiä kuten nyt rahojen sijoittaminenkin ?? Mistähän se johtuu..ei tänne Osuuskunta PPO:n alueelle euronkaan evidenssiä.
      Sama se tulisi jatkumaan jos sijoitusyhtiömallia jatketaan.

    • 23.5.2014 kokous

      Ystävä Nivalasta soitti ja kun poristiin niin yllättyi kun kerroin että Osuuskunta PPO.n kokous on 23.5.2014 Raahessa. Siellä ei ole ollut missään paikallislehdissä kokouskutsua. Mikähän on tilanne monilla muilla paikkakunnilla jos eivät ole tilanneet sattumalta sellaisia lehtiä joissa kutsu on julkaistu. Nyt on alkanut tosi säästökuuri näissä merkeissä jäsenien kannalta vaikka toisaalla oli jo miljoonia tuhlattu oulun suntaan ja ties mihin ? Todellista osuuskuntahenkeä johdon kannalta..auvoista avoimuutta.Höpö höpö

    • Lehdestä luettua

      Luin tänään uutta Nivala-lehteä. Siellä oli kolme juttua Osuuskunta PPO:sta:
      1. Ensimmäisessä jutussa kerrottiin, että PPO:n hallintoneuvosto oli antanut potkut Pauli Korpi-Tassille PPO:n hallituksesta.

      2. Toisessa jutussa kerrottiin, että PPO:ssa on käynnistetty erityinen tarkastus, jossa tutkitaan PPO:n Datame vastuita ja niiden siirtoa PPO:n jäsenten maksettavaksi. Jäsenille koituvia vastuita on luvassa noin 12,6 miljoonaa euroa.

      3. Kolmas juttu kertoi, että PPO:n hallitus on aloittanut PPO:n omistajien erottamisen, mikäli nämä ovat antaneet haastatteluja lehtiin PPO:n tilanteesta tai kirjoittaneet lehtiin mielipidekirjoituksia PPO:sta. Jutussa kerrottiin toki myös, että Suomessa mielipiteen vapaus on turvattu lailla, mutta se ei ilmeisesti kosketa PPO:ta.

      Ei voi muuta todeta, kuin että melkoiseen kuseen ovat PPO:n saaneet.

      Jutuissa todettiin myös, että PPO:n hallitus vie seuraavankin osuuskuntakokouksen Raaheen vastoin jäsenten tahtoa. 900 jäsentä oli esittänyt kokouspaikaksi Ylivieskaa.

    • Matemaatikko

      Oli taas kiva julkistus tehdystä otanta jäsenkyselystä. Lyhyen matematiikan analyysi todellisuudesta. Otanta kattoi 6 % jäsenkunnasta 1500/26845, saanto eli tavoitettiin jäseniä tilastollisesti 66 % siis 990 vastaajaa eli 4 % jäsenistä, joista 81% = 801/3 % kannatti alueen työllistämistä ( niiden menetettyjen n 200 henkilön korvaamiseksi osuuskunnan myynnin aiheuttamina), 82 % halusi jaettavan vuosituloksen korkona jäsenille= 811/3 % jäsenistä. 65 %/2 % jäsenkunnasta halusi kauppapaikan. Se tammikuussa tehty esitys kattoi 1000/4 % jäsenistöstä ja esitti jo silloin samaa kuin nyt otannan antama tulos osoittaa. Jos kysely olisi tehty kuten jäsenesitys oli, niin tulokset olisi olleet lähes 3/40 75 % =20 133 jäsentä ja jäsenkunnan kantana, osuuskunnan purku sekä omaisuuden jako jäsenille 2-3 vuodessa ilman veroseuraamuksia . Että näin se uusi tj-hallitus ottaa jäsenkunnan esitykset avoimesti huomioon.

    • temokratiaa taukeill

      "Hallituksen ehdotuksen mukaan osuuskunnan kokous valitsee yhden jäsenen ja loput neljä tulevat hallintoneuvostosta ja hallituksesta.
      _KILPAILEVAN_, eräiden jäsenten allekirjoittaman Sääntömuutosaloitteen 20.1.2014 mukaan osuuskunnan kokous valitsee neljä jäsentä ja viides on hallintoneuvoston puheenjohtaja."


      On teillä hallitus :) haha!

    • Oikeus voittaa

      Nyt pitää jäsenien vaatia osuuskuntakokouksen esityslistaa itselleen. Osuuskuntalaki luku 5 pykälä 23 antaa siihen oikeuden.
      Tällöin näemme mitä hallitus esittää ja mitkä jäsenien tekemät esitykset on plokattu pois !

      Oli hyvä kirjoitus Keskipohjanmaasta tänään 18.4 ao asiasta.

    • PattUrh

      Hakusessa jämäkkä osuuskunta-aatteen ja jäsenien asiaa ajavia edustaja 2 kpl menee vaihtoon.
      Tässä ei voi kertoa kenelle ilmottautua mutta "torilla" pojat ja tytöt puhuvat päivittäin asiasta ja sieltä yhteys selviää. Siihen ei tarvita kuin jäsenyys ja suostumus. Kyselkää--ehdottakaa.. Roukalan Matti ei enää voi tulla ehdokkaaksi koska säännöissä on vielä "ikärasismi" pykälä mutta esim pulttipekka sopisi, sanoo miten asiat on ja näyttöä menestyvistä bisneksistä löytyy !

    • Merkonomi

      Sitä ois kalajaskan jutun mukaan ollut enempikin jaettavaa mutta on salaperäisesti hävinnyt johonkin aikamoinen määrä jäsenien omistuksesta ?? Kuka mitä milloin..eikö siellä ole olleet päättäjät ja tarkastajat ajan tasalla. Jakojäännös olisi voinut olla jopa 6 000 €/jäsen mutta nyt on vain 4 000 € jälellä. Ne pitää saada heti pois ennenkuin haihtuvat kankkulan kaivoon !

    • 2+20

      Raahen jäsenistö on kaikin puolin pimennossa. Raahenseutu ja Kaleva ei julkaise opposition juttuja edes vastahakopisesti. Kaikki tieto mitä jäsenistö saa on Uutelan suodattamaa. Ennen Raahe oli vasemmistolainen kaupunki, nyt ne vanhat SKDL: set kumartavat Kokoomuslaisen työväenpuolueen Uutelaa jumalana. Tiedossa ei ole edes sitä montako osuutta itsellä on, saatika sitä, että osuuskunta PPO on vain työnimi hallinnon todeliselle päämäärälle. Luullaan, että PPO on se vanha puhelinyhtiö eikä vaivauduta tutkimaan mikä se oikeasti on. Teletoimintaa ei ole enää mutta onhan meillä selvitettävänä Datamen konkurssipesä ja Raahelaisten kultakaivos Masto kiinteistö. Joka vuosi tulee olemaan uusia "ylösajovaiheessa" olevia datameita. Leikki kestää korkeintaan 5 vuotta ja kalakaanit on hävitetty ja sitten voi raahelaisetkin taasen alkaa SKDL: ksi.

      • Hallelujaah!!!!

        Näin käy Raahelle. Autuaita kaikki. Pimennossa ovat. Sitä se teettää kun toinen puoli kaupungista on merta. Se näkyy kaikessa. Keskusta päättyy siihen mistä se alkaa. Ja järjen juoksu pysähtyyy siihen. Näin tässäkin asiassa.


    • Kenellä pienin muna?

      Mikä toinen suomalainen osuuskunta ei kuuntele jäseniään: kun 900 osuuskunnan jäsentä esittää, että seuraava osuuskuntakokous tulee pitää osuuskunnan kotipaikassa, Ylivieskassa ja lauantaipäivänä, päättää hallitus viedä kokouksen Raaheen ja sijoittaa sen perjantaille. Kyllä haisee ja pahalle!

    • 16+17

      Missä kohti PPO:n säännöissä sanotaan, että PPO:n toimialana on toimia kehitysyhtiönä tuotosta piittaamatta?

    • Erkki tietää

      Lukekaa Erkki Kujalan kirjoitus tämän päivän sanomalehti Keskipohjanmaasta, niin ymmärrätte miten huonosti meidän jäsenten omistamaa osuuskuntaamme johdetaan!

    • Osuuskunta PPO

      Olen tiedustellut osuuskuntalain asiantuntijoilta ja niihin liittyneistä oikeuspäätöksistä löytyykö jostain pykälä jossa " jäsenet voidaan pakottaa luovuttamaan osuuskunnasta heidän omistusosuus" sijoitustoimintaan yksipuolisella hallituksen päätöksellä. Ei löydy, eli jäsenillä on oikeus saada lain ja sääntöjen mukaan omistusosuutensa, siis osuusmaksut ja osuuskunnan omaisuustaseesta jäsenmäärällä jaettu osuus itselleen. Mitään pakkoa sijoitustoimintaan mukaanlähtemiseen ei ole laissa eikä säännöissä.

      Tämä on siis hallinon ja tietenkin hyvällä palkalla toimivan tj:n oma tavoite.
      Siirakki sanoi aikoinaan..ahneella on pa.kanen loppu ja se voi olla jo seuraavassa osuuskunta kokousessa.

    • Toholammilta

      Lisää aineksia PPO-soppaan Keskipohjanmaa-lehti 30.4:
      Koska nimeni esiintyy 23.5 pidettävän osuuskuntakokouksen kokouskutsun asiakirjoissa, haluan ensimmäisenä allekirjoittajana tuoda esille mitä olemme 936 muun jäsenen kanssa esittäneet.
      Ensiksikin on todettava, että PPO:n ympärille on syntynyt tilanne, jossa hallinnon ja jäsenistön näkemykset ovat pahasti ristissä. Sitä osoittaa sekin, että hallitus ei ole ottanut esityslistassa huomioon yhtään tulevaan osuuskuntakokoukseen liittyvää ehdotustamme. Jo ensimmäinen vaatimus, että kokous pitäisi pitää Osuuskunnan kotipaikkakunnalla Ylivieskassa ja lauantaipäivänä, jotta työssäkäyvät jäsenet voisivat osallistua kokoukseen on sivuutettu keinotekoisin perustein. Esitimme sääntömuustosta kolmeen pykälään jotka koskisivat 10.pykälän ylijäämän käyttöä, 12.pykälää että jäsen voisi käyttää oman äänivaltansa lisäksi yhden luonnollisen henkilön tai yhden jäsenyhteisön tai säätiön äänivaltaa sekä 16.pykälää, että osuuskuntakokous valitsisi nimitysvaliokunnan enemmistön eikä hallintoneuvosto kuten nyt.
      Hallitus lähetti minulle vastauskirjeen, jossa ilmoitettiin että "hallituksen valmistelelma sääntömuutos on kokouksen esityslistalla ja poikkeaa tekemistänne esityksistä". Se poikkeaa todella paljon.
      Oleellisin epäkohta on mielestäni se ettei hallitus ole ottanut lainkaan kokouksen esityslistalle esityksemme aloitetta 4, joka kuuluu " Osuuskunta PPO:n hallitus velvoitetaan laatimaan 1 3 vuoden suunnitelma osuuskunnan vapaaehtoiseen purkamiseen tähtäävistä toimenpiteistä. Tämän vuoksi varoja ei tule sijoittaa pitkäaikaisiin eikä riskipitoisiin kohteisiin. Osuusmaksun korkona tulee jakaa vuonna 2014 hallituksen lupauksen mukaisesti 500 € ja seuraavina vuosian vähintään 300 €/osuus.PPO Sijoitus Oy:n kaikki voittovarat tulee vuosittain siirtää Osuuskunta PPO:lle. Suunnitelmassa ei tule vaarantaa osittaisjakautumisessa saatua verovapautta. Osuuskunnan purkuun tähtäävä suunnitelma toimenpiteineen tulee vuosittain esittää osuuskunnan kokoukselle. Hallintoneuvoston velvollisuus jäsenten edustajana on valvoa, että hallitus tuo nämä aloitteet osuuskunnan kokouksen käsiteltäviksi. Ristiriidassa olevat hallituksen toimet ja jäsenistön tahto, eivät lupaa kovin hyvää tulevasta kokouksesta. Heikki Häyrysen tavoin (Kp 18.4) kehoitan jäsenistöä lähtemään runsain joukoin valvomaan etujaan Raaheen. Ainakin Toholammilta lähtee yhteinen linja-auto.
      Erkki Kujala Toholampi

    • Kaikki paikalle

      Jaettavaa on noin 5000€/omistaja!!! Se on siis aivan jotain muuta kuin osuuden nimellinen arvo 120€. Jos haluat rahat itsellesi, etkä keinottelijoiden kauppapaikkaan, ilmoittaudu osuuskuntakokouseen ja saavu paikalle. Jos mahdollista niin hanki myös puolisosi tai yhden yrityksen valtakirja!

    • M. Hodor

      Eikö Raahessa ajatella ollenkaan nenää pidemmälle. Onko se Uutela, joka tukahduttaa kaiken aivotoiminnan. Miettikääpä vaikka aluksi tällainen kuvitteellinen asia. Jos Osuuskunta PPO olisi pörssiyhtiö omistajat olisivat kaikonneet siitä jo ajat sitten. Yhtiön arvo olisi nolla. Samalla olisi valtava määrä oikeusjuttuja vireillä, joissa omistajat vaatisivat omia sijoittamiaan rahoja takaisin. Yrityshän myytiin ilman omistajien suostumusta ja tietämättä. Yrityksellä ei ole minkäänlaista oikeudellista, eikä strategista suunnitelmaa jatkaa tätä "sijoitustoimintaa". Toivon, että tämä asia ymmärretään ja kaikki omistajajäsenet lähtevät puolustamaan oikeuksiaan Osuuskuntakokoukseen. Tällä tavalla oikeus toteutuu. Ei Osuuskunta PPO:n halltus, eikä Hallintoneuvosto voi kävellä omistajien vaatimusten yli. Lisäksi jäsenten aloitteet on pakko käsitellä Osuuskuntakokouksessa. Samoja €uroja tässä kaikki Osuukunnan jäsenet päivittäin käyttävät.

    • Orvo Kontio

      Voisko joku pyytää jotain paikallista järjestämään urheiluhallin läheisyyteen "grillivaunun" josta vois käydä ostamassa jotain suolaista kokouksen aikana. Kun nuo utela-peltmaa ei varmaan osaa edes tuoretta pullaa jäsenien rahoilla hommata tarjolle. Itse käyvät kuitenkin välillä markiisin takana nauttimassa tilauksesta tehtyjä sandwitsejä ja juotavaa..osuuskunnan piikkiin...jäsenet saa nuolla näpejään.
      Mutta Me teemme päätökset joilla asiat tullaan hoitamaan.

      • nimim1

        Eikö siinä olle grilli kivenheiton päässä? mutta pääseekö sieltä kesken kokouksen ulos.


    • Arska2

      Osuuskuntalaki: Jäsenellä on oikeus saada osuuskunnan kokoukselle tämän lain nojalla kuuluva asia osuuskunnan kokouksen käsiteltäväksi, jos hän vaatii sitä kirjallisesti hallitukselta niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun. Nyt hallitus itse näyttää päättävän, mitä asioita otetaan käsittelyyn ja mitä ei. Eli hallitus selkeästi rikkoo osuuskuntalakia, kun ei ota lähes 1000 jäsenen allekirjoittamia esityksiä käsittelyyn, vaan tekee valikointia mitä esityslistalle otetaan.

    • Jos kiinnostaa

      Sieltä ois o 5850*5000 € = 29 125 661 €.. Sillä vois vaikka rakentaa kerrostaloja tai korjata muutkin epäkohdat joista keskustellaan..

      Mutta se vaatii aktiivisuutta ja osallistumista kokoukseen jossa asiat päätetään.
      Kesäkuun loppuun mennessä olisi tileillä 5850*1500=8 775 000€

      ..jos haluamme tai muutoin niitä sijoitellaan mihin milloinkin kovalla palkalla olevien toimihenkilöiden ja konsulttien ja asianajajien nauttiessa meiltä jäseniltä kerättyä 100 vuotista hedelmää ja sitä tuskin kaupunginkaan hallinto haluaa ?

    • Taas oli

      hyvä ja selkeä kirjoitus Keskipohjanmaassa miten pitäisi hoitaa Osuuskunta PPO:n osalta asiat jäsenien kannalta parhain päin. Tähän ei ole näköjään hallinto-johto pyrkinytkään vaan tavoitteena on ollut kaapata koko omaisuus itselle hoidettavaksi. Siinä ei ole meitä jäseniä ajateltu pätkän vertaa. Nyt on kuitenkin mahdollisuus kääntää laivan kurssi satamaan, pois karikon suunnasta mutta käännös ei saa olla liian jyrkkä jottei laiva kaadu kolmannen perähenkilön ollessa ruorissa kuten kävi ulkomailla ! 936 jäsenen tekemässä esityksessä on kaikki selvitetty hyvin.

    • Arvi Lint

      Hyvät jäsenet. Uskokaa niitä jotka ovat Teidän puolella. Hallitus ja johto ei ajattele yhtään meidän jäsenien asiaa vaan yrittävät peittää omat tehdyt virheet. Yksinkertaisin tapa hoitaa asiat kuntoon on seuraavassa osuuskuntakokouksessa päättää toimenpiteistä joilla sovitaan osuuskunnan purkaminen jolloin se on kaikkien kannalta kivuttomin ja nopein tapa saada asiat jäsenien haluamaan tilanteeseen. Jos hallitus saa jatkaa suunnitelmiaan niin emme me jäsenet saa enää päättää-kuulla tms vaikuttaa mihinkään.. se on todettu. Uskokaa tai unohtakaa.

    • Jäsen faktaa

      Hallinnosta ei enää kukaan uskalla kirjoitella nimellä vastineita jäsenien esittämiin faktoihin kun tietävät olevansa ja olleensa väärässä ja tehneet suuren mokan jota yritetään nyt peitellä. No yksi jäsenfakta lisää:
      Kun suomalainen yhteisö ( Osuuskunta PPO) on omistanut suomalaisesta yrityksestä ( PPO Yhtiöt Oy/PPO Sijoitus Oy jne) yli 10 % ( omistusosuudet olleet 100 % ) yli vuoden ( >10 v) niin on niiden myyntivoitto verovapaata ! Eli mm. Elisa-kaupasta saatu voitto on verovapaata. Paljonko se voitto on kun se ja muu omaisuustase jaetaan jäsenien ( todellisten omistajien) määrällä. No se on 5000 € laskelman helpottamisesksi (kai tarkalleen 4.987 €). Kun osuuskunta puretaan ja omapääoma jaetaan jäsenille niin ao. summasta vähennetään hankintahinta ( kuuluu koti-irtaimistoon) joka on ollut keskimäärin 1000 € kaikkien asennus-perus-jäsenosuusmaksujen kanssa. Ja siitä voidaan vähentää 70 % ikä ja kulumenona. Eli 5000-1000= 4000 josta
      70 % = 2 800 jolloin verotusarvoksi jää 4000-2800 = 1 200 €.
      Irtaimiston verovapaa raja on 5 000 € joten ei menisi veroa.

      Raja on vielä selkeämpi kun v. 2013 osalta maksetaan se 500 €/osuus ( keskimäärin 3 osuutta/jäsen) jolloin saanto on 1 500 /jäsen. 5000-1500= 3 500, 3 500-1 000 = 2 500 josta 70 %=
      1 750 ja 2 500-1750 = 750 €.... ei veroa.
      Tätä ei hallinto halua tuoda julki vaan esittää rahojen sijoittamista kuitenkaan kertomatta että ostoista menee varainsiirtovero, myynneistä menee pääomavero samoinkuin jos jotain jaettavaa olisi tulossa niin se kuuluu pääomaverotuksen piikkiin. Myös kaikista ostoista-myynneistä pitää maksaa välityspalkkiot jne.. Eli kaikki mahdollinen hyöty menee välikäsille ja jäsenien omaisuus haihtuu niihin niin paljon mainostettuihin pilvipalveluihin. Tämä on faktaa jonka vain jäsenet voi hoitaa osuuskuntakokouksessa oikealle raiteelle..eikä suunniteltuihin radan alitustunneleihin.

    • Rahat hukassa

      Mihin PPO:n hallinto on kadottanut PPO:n taseesta 30 miljoonaa euroa?

    • PalenPilvipalvelut

      Olipa Tv 1:ssä avartava ohjelma juuri siitä aiheesta johon osuuskuntakin oli joutumassa. Eli käsiin olisi jäänyt vain tyhjä "konkurssiin" valmis "yhtiö, eli kaikki varat olisi Osuuskunta PPO:sta puhallettu ..sijoitusyhtiöön..pörssiin ja kaikki olisi ollut näiden lakilakeijoiden isolla palkalla hoitamaa sumutusta. Onneksi Nivalan miehet otti heti kantaa konkurssi PPO Yhtiön myyntiin niin voidaan vielä saada omamme pois. Se ei vaadi kuin jäsenten päätöksiä.

    • Missä ovat

      No voi helkkari. Kun tutkii PPO:n tasetta vuosien 2010-2013 ajalta, huomaa sieltä kadonneen 30 miljoonaa. Kenen taskuun nämä rahat ovat menneet? Tämäkö on sitä sijoitustoimintaa?

      Uutelalle potkut ja osuuskunnan varallisuus jäsenille jakoon nyt kun jaettavaa on vielä jäljellä! Tällä menolla osuuskunta on vuoteen 2020 mennessä varaton! Muistakaa se, että kun taseesta kotoaa miljoonia, niin ei ne ilmaan katoa. Laskulla on aina maksaja ja saaja. PPO:lla näkyy olleen maksajan rooli, mutta kuka tässä on PPO:n varoilla rikastunut?

    • Tele visio PPO

      = osuuskunnan tulevaisuus..eikun menneisyys.
      Jos hallitus olisi ollut fiksu..siis jos, niin ottaisivat shekkivihkon mukaan Raaheen ja tiskillä olisi kaksi jonoa, toinen jossa ilmottauduttaisiin kokoukseen ja toinen jossa saisi jäsenosuutensa 4500 € "käteen". Kumpaanhan jonoon menisi enemmän jäseniä. Mutta veikkaan että olisipa juohkeva kokouksen kulku...sijoittajilla !

    • Rahat jakoon

      Ensimmäinen vuosi sijoitustoimintaa takana. Tulos lähes 7 miljoonaa euroa tappiollinen. Tulosta paransi Elisalle myydyn PPO-Yhtiöt Oy:n yli 2 miljoonan voitto tammi-huhtikuulta. Ilman sitä sijoitustoiminta olisi tehnyt 9 miljoonan tappion.

      • bgfbhgnghfbfg

        Järkevämpää olisi siis pitää jäsenosuuden mukainen määrä rahaa vaikka sukanvarressa tai nollakorkoisella tilillä.


    • Ilmankos

      On kiinnostanut olla mukana..ja halu on kova että saisi jatkaa :

      Hallintoneuvoston puheenjohtajien ja jäsenten palkkiot sekä
      matka-ja ansiomenetyskorvausten perusteet
      Tämän hetken palkkiot :
      Puheenjohtaja kuukausipalkkio 250 e/kk kokouspalkkio 250 € /kokous
      Varapuheenjohtaja kuukausipalkkio 125 €/kk kokouspalkkio 250 euroa /kokous
      Lisäksi heille maksetaan erillinen kokouspalkkio heidän osallistuessaan Osuuskunta PPO:n ja PPO Sijoitus Oy:n hallitusten kokouksiin.
      Hallintoneuvoston jäsenet kokouspalkkio 250 €/kokous.
      Matkakulut on maksettu verottajan hyväksymän matkustuskorvausten suuruisena ja ansionmenetys on todis-
      tettava ja korvataan laskua vastaan.

      Sitähän saa "verottomana" n. 5000 €/v...tekemättä mitään !

    • Leikkuri käyttöön

      Emmekö me voi esittää kokouksessa, että palkkiot puolitetaan? Osuuskunta teki tappiota lähes 7 miljoonaa: Mihin jäsenten rahat katoavat?

    • Kauppapaikka-arvo

      Minä ainakin otan kokoukseen mukaan isot ja väljävartiset sukat kun luin noita alueen lehtiä. Siellähän hallituksen puheenjohtaja lupasi isoja ylijäämäpalautuksia , korkoja ja osuuksille todellisia markkina-arvoja. Niitä on vissiin siellä ostamassa kopolla kourin hallituksen-hallintoneuvoston ja muiden konklaavien rahamiehet ettei tarvi liian kauan odottaa sitä kauppapaikkaa tai muuta myyntikanavaa.. Kun lyövät 5 donaa tiskiin niin sijoitelkoon osuuskunnan varoja miten haluavat.

    • Totuus alkaa nyt

      Elisa Oyj:n osavuosikatsauksen satoa. Näin sitä tehdään "konkurssifirman" ostolla tulosta !!

      Liikevaihto kasvoi 6 prosenttia pääasiassa PPO:n hankinnan sekä matkaviestintä - ja verkkopalveluiden ansiosta.
      Kiinteän verkon käytön ja laitemyynnin väheneminen pienensi
      liikevaihtoa.
      Käyttökate kasvoi 21 prosenttia pääasiassa PPO:n hankinnan ja tuottavuusparannusten takia

      Sehän oli selvää aikaisemminkin ettei pörssiyhtiö osta tuottamattomia kilpailijoita huvikseen vaan...tietää mistä saadaan tuottoa...tiedoksi ns. asiantuntijakaupantekijöille !..ala-arvoista ja epäammattimaista hallitustapaa noudatettu !!!

    • Mukaan vaan

      Te kaikki lienette jo ajat sitten huomanneet syyn siihen miksi PPO kokoontuu Raahessa.
      Itse huomasin sen vasta äsken. Raahessa kun on eniten PPO:n jäseniä ja Raahessa kukaan ei uskalla kritisoida Uutelaa.
      Raahe on Uutelan otteessa paikallisia ja lähialueiden lehdistöä myöten.

      Mutta ei se saa mukaansa latin latia kun taas "pöntössä" menee puurot ja vellit sekaisin.

    • RouvaPellervo

      Osuuskuntakokous osoitti hallinnolle kaapin paikan 23.5 kokouksessa. Kaikki jäsenien tekemät esitykset hyväksyttiin selvillä ääntenenemmistöillä. Hallitus veti jo loppuvaiheessa esityksiään pois jonka hyväksyi myös jäsenkunta esim sääntömuutosesityksen osalta. Jäsenistö velvoitti hallinnon tekemään seuraavaan kokoukseen suunnitelman Osuuskunta PPO:n purkamisesta jäsenistön kannalta parhalla tavalla josta oli tehty jäsenesitys jo 24.1.2014 jota hallitus ei kunnioittanut eikä ollut ottanut kokouksen esityslistalle, vaikuttaa että tässä asiassa on tapahtunut jopa rikokseen viittaava menettely. Erittäin moitittavaa hallituksen toimintaa eikä se täytä millään muullakaan muotoa "hyvän hallitustavan" tunnusmerkkejä.

    • HamiltonZ

      konisankarien pohjaton ahneus vei kalatkin vedestä, tämä osuuskunnan purkaminen ei kauan taskun pohjaa lämmitä ja verottaja sieppaa suurimman potin koko hommasta. Oman alueen yritysten rahoitus vaikeutuu ja tämä toimenpide vastaa lypsävän lehmän ennenaikaista teurastusta.

      • Perus Raahelainen

        Ainoa lypsävä lehmä, eli PPO Yhtiöt Oy teurastettiin jo.


    • PPO:n Äpyli

      Lypsävä lehmä on lahdattu. Nyt on vain jäljellä kysymys lihojen jakamisesta oikeudenmukaisesti omistajien kesken

    • Yrittäjä

      Jos yritys ei saa lainaa pankista. Yritys ei ole terveellä pohjalla. En minä ainakaan pysty maksamaan 8 prosentin korkoa yrityksen investoinneista. Mahdoton yhtälö. Tällaisia korkotuloja Osk haaveili.

    • mukana ollut

      SUURET KIITOKSET OSUUSKUNTAKOKOUKSEN TASAPUOLISELLE PUHEENJOHTAJALLE!!!!!


      Ketään ei tyrmätty, kaikki saivat esittää asiansa!!!!

      • Vaari 10

        Puheenjohtaja oli nyt kiitoksien arvoinen. Alussa Pellervon tyttöltä mopo karkasi käsistä tykkönään. Se myös ihmetytti, että Uutela lakimiehenä, taloustieteilijäna ja monena muuna moniosaajana tarvitsi lakimiehen avustajakseen. Kummaksi on mennyt kun lakimies avustaa lakimiestä ja tavis tulee toimeen omillaan.


    • PellervoRouvaakuulin

      ..oli mukava nähdä kun jäsenet löi luun kurkkuun "korskean" hallinnon kutsuman vain osakeyhtiölakia tuntevan mutta ison äänen omaavalle ja kalliille juristille. Sitä yritti vielä säestää Pellervo seuran= osuuskunta-aatteen edunvalvojan edustaja..rouva ?
      Taisi siinä olla mukava lentää stadiin ja todeta että täällä on osuuskunta jäsenillä älli tallella ja uskaltavat uhkailuista huolimatta tuoda mielipiteensä julki. Kyllä siinä nuorehko uusi toimitusjohtaja oli "punainen kuin rapu" kun mikään hallinnon jippo ei mennytkään läpi.
      Kiitos kuuluu myös tilaisuuden puheenjohtajaksi valitulle joka osasi hienosti rauhoittaa useasti tilanteen ettei mennyt vain lakimiesten keskusteluksi.
      Tilaisuudessa tapahtui ikävä välikohtaus kun uusi toimitusjohtaja meni tutkimaan kokousedustajan kassia ja takavarikoi ilman minkäänlaista viranomaislupaa häneltä kokousmateriaalia. Saa nähdä kauanko "valehtelusta" myöhemmin kiinni jäänyt tj saa pitää työpaikkansa ? Tämä on kuitenkin asianomistajajuttu johon voimme antaa vain jäsenelle tukea asiassa..jota tulee riittämään

    • 1+5

      Rouva Pellervo oli rouva Kontkanen. Osuuskunnan jäsenten tulee valvoa, ettei juristi Jukka Laitasalon laskua makseta osuuskunnan kassasta. Hän oli kokouksessa normaalin yritysvaltakirjan käyttäjä ja Uutelan henkilökohtainen avustaja.

      Hienoa, että kokouksessa jäsenten ääni tuli selvästi esiin. Ihmetyttää kovasti osuuskunnan Talosututkimuksella teeettämän jäsengallupin tulos, jonka mukaan 70% jäsenistä haluaa jatkaa osuuskunnan toimintaa.

      Näyttää kokouksen peruisteella siltä, että 70% haluaa jakaa varat omistajille. Iso on gallupin virhemaginaali, vai oliko kuitenkin niin, että Taloustutkimuksen tekemän haastattelun vastajat valittiin aiempien kokousten äänestyskäyttäytymisen perusteella?

    • hyvää toimintaa

      Kiitoksia teille, jotka jaksatte perehtyä asioihin ja osallistua osuuskunnan kokouksiin. Myös ne jäsenet, jotka nyt ovat välinpitämättömiä siitä, puretaanko osuuskunta vai jatketaanko toimintaa epämääräisessä tilassa, ovat varmasti tulevaisuudessa hyvillään, jos ja kun saavat osuutensa omaisuudesta osuuskunnan purun kautta itselleen.

    • örkittäjä

      Olisihan jäsenkyselyn voinut järjestää myös koko jäsenistölle, eikä vain suunnatulle joo joo ryhmälle. Kyselyn tulos olisi näinollen ollut kattava. Hallinto ei halunnut kuulla koko jäsenistöä taaskaan eikä silloin kun möivät Elisalle.

    • Huuhaa-kysely

      Valmiiksi johdateltuihin mielipidekyselyihin hallitus tuhlaa jäsenten rahat!!!
      Tällaiset huuhaa-kyselyt maksavat maltaita.

    • 12+16

      On todella mielenkiintoista lukea miten Osuuskunta PPO uutisoi nettisvuillaan osuuskuntakokouksen annin ja päätökset. Jatkuuko valehtele ja totuuden vääristely vai kerrotaanko rehellisesti, että jäsenistö otti niille kuuluvan vallaan ja näytti hallinnolle kaapin paikan?

      Kerrotaankpo, että jäsenistö kertoi kokouksessa mihin suuntaan osuuskuntaa jatkossa viedään? Kerrotaanko, että hallitus velvoitettiin valmistelelemaan osuuskunnan alasajoa ja seuraavaa kokousta Ylivieskaan lauantaille ja aloitusaikaa heti aamusta? Kerrtaanko, että jäsenistö vaihtoi kokouksen puheenjohtajan ja tilintarkastajat sekä jätti tili- ja vastuuvapauden myöntämättä?

      Kerrotaanko, että seuraavaan kokoukseen hallinto velvoitettiin järjestämän kunnollista tarjoilua? Kerrotaanko, että hallituksen erottamisuhkaillut Passi, Pihjalamaa ja Tiainen saivat kokouksessä jäsenistön valtavan tuen taakseen? Jopa niin, että Passi valittiin hallintoneuvostoon. Käydäänpä lukemassa heti kun tiedote on valmiina!

    • örkittäjä

      Kyllä tästä hyvä tuloo, suomalainen on kuulemma vahvaluontoinen.
      Tämän näki kokouspaikalla, periksi ei anneta, varsinkaan silloin kun
      tiedetään oikea linja. PPO on puhelinosuuskuntana lopettanut, eikä ole
      mitään syytä jättää varoja pikkuporukan hallintaan, kassa tyhjenee
      muutamassa vuodessa. Koko potti vaan jakoon eipähän jää perikuntien
      vaivaksi. Kun katsoi ympärilleen Raahen kokouspaikalla suurin osa
      osallistujista ikäryhmästä 75-80 vuotta annetaan heille osuudensa. Jokainen voi
      tehdä rahoillaan tarpeeksi katsomansa sijoituksia. Uskoisin, että nämä
      kohteet tiedetään: lapsille ja lapsen lapsille annetaan kouluttautumisrahoiksi.
      Nostan hattua etelän miehille, teitte kovan taustatyön ja saitte PPO lihoiksi.

    • Tuomari Oikea

      Seuraavaan osuuskuntakokoukseen pitää saada mukaan aivan tavallisia rivijäseniä. Tämä on tullut liiankin selväksi, että tämä herra-seura yrittää kaapata entisen PPO:n omistajien varat omiin tarkoituksiin. Rahankiilto silmissä haukutaan omistajia, kun he haluavat oikeutta ja tulla kuulluksi. Koska PPO myytiin omistajilta kysysymättä, ainoa vaihtoehto on purkaa osuuskunta ja jakaa rahat omistajille.

    • bbbbbbbbbbbgfvgfb

      Mikään ei estä halukkaita perustamasta kokonaan uutta sijoitusosuuskuntaa puhtaalta pöydältä. Sellaiseen liittyminen ei tietenkään saavuta sellaista suosiota kuin puhelinosuuskunnan jäseneksi liittyminen, mutta sehän ei ole meidän ongelmamme. Enää ei ole kuluttajille tietoliikennepalveluja tarjoavaa toimintaa, emmekä me mihinkään amatöörimäiseen sijoitustoimintaan halua pääomaa laittaa. Näytöt eivät todellakaan vakuuta.

    • Tarkkuutta

      Osuuskuntakokouksessa jäsenten sinnikkään esityksen ja onnistuneen äänestyksen tuloksena omistajajäsenet saavat osuuskunnalta lähes 42 miljoonaa euroa kesäkuussa. Kolmella osuudella 1500 euroa. Nyt kannattaa olla tarkka, mihin saadut rahat kantaa. Tämä on alueen yrittäjille, kaupoille, kampaamoille, urakoitsijoille, remonttifirmoille ym. onnenpotku. Osuuskunnan jäsenet ostavat saamillaan rahoilla tuotteita ja palveluja alueen yrityksiltä. Näin tämä alue elpyy edes hetkeksi tästä hallituksen aiheuttamasta karmeasta aluetta köyhdyttävästä tappiosta. Ole tarkka rahojesi kanssa. Osta palveluja vain sellaisesta yrityksestä, jonka vetäjät kannattavat osuuskunnan purkua.

    • EvpHTMpäätoimittaja

      Oikein nauratti kun luin huoltoasemalla raahen seutua jossa aivan asioista pihalla oleva muka päätoimittaja..vaikuttaa uutimen äänitorvelta kertoi satuja..oikein väritti niitä ja omistajia vastaan yhden sun toisenkin höplästä vedetyn toimesta.
      Minuakin ihmetytti kun raahen apulaisjohtaja ei pitänyt vihantia raaheen kuuluvana vaikka eikö se ole liitetty kaupunkiin ?
      Niitä höpisijöitä näkyy ärsyttävän se että jäsenet saa omaisuuttaan pois, ja niiden keräämisessä on ollut muka evp htm-tasonhenkilön mielestä mastot pääosassa..ne ja kaikki verkot-keskukset-valokaapeloinnit on olleet investointeja joihin varat on kerätty jäseniltä ei sijoitustoiminnalla ole ollut höytävän pöläystä tekemistä asian kanssa..pääosa sijoituksista on edelleen oulu ict:n laarissa jonka osakkeita on entiset oulun puhelimen osakkaat halunneet myydä osuuskunnalle..siinäkään ei ole ollut mitään institutionaalista sijoitustoimintaa tai sen hoitajaa. On tosin se yksi Masto raahessa joka on tuottanut ja tuottaa koko ajan tappiota osuuskunnalle. Sellainen sijoitusguru tämä uusi tyty siellä pääkönttorissa on jonka on aivan varmasti myönnyttävä omistajien tahtoon tai...15 min ja aufwiedersehen.

    • Satatuhatta

      sanoi Raahen Seutu kokouksen maksaneen - yli satasen per osallistuja. Olisipa mukava nähdä mistä kustannukset koostuvat. Vaikuttaa yhtäkkiä suurelta summalta. Hallituksen palkkaamia lakimiehiä oli toki paikalla useita, pari kpl Helsingistä asti. Toisaalta Laitasalo ei osuuskunnan kassaa vähennä, koska hän oli paikalla valtakirjalla kokousedustajana ja toimi lisäksi Uutelan henkilökohtaisena avustajana, jolloin Uutela luonnollisesti maksaa hänen palkkionsa. Paljonkohan halvemmalla kokous olisi järjestetty Ylivieskassa?

      • Perus Raahelainen

        Aivan varmasti halvemmalla. Kaikki muut paitsi hallintoelimien kokousedustajat ja lakimiehet 3 kappaletta tulivat omalla kustannuksella. Kahvi ja tuo vaatimaton pasteija ei ollut kovinkaan suuri kustannus. Laitasalo ei varmasti tullut paikalle Uutelan kustantamana. Jos on pokkaa, niin julkaisee sitten kuitin, missä Uutela maksaa Laitasalon palkan ja taksit ja lentolipun. Kokoustilan vuokra ei varmaan ollut kovinkaan merkittävä siihen nähden, että jäsenten rahoja on hukattu 40 miljoonaa Datameen ja joka vuosi 10 miljoonaa tämän alueen varoja menee elisalle kehäkolmosen sisälle tästä eteenpäin. Vähintään 200 työtöntä PPO:n ja tytäryhtiöitten kautta. Järjestetään seuraava osuuskuntakokous Ylivieskassa, niinkuin kuuluisi ja lasketaan ja verrataan kustannukset. Tilintarkastajat voivat tehdä tämän laskelman bonuksena.


    • Vaari 10

      Eihän Kristiina Tuikkala ole päätoimittaja. Kristiina tanssii ei oman pillinsä mukaan vaan aivan muiden pelimannien tahdissa. Eikö Raahelaiset saakaan 500€/osuus, vai palauttavatko sen takaisin Katin kassaan. Sillä ei Raahenseudun mukaan ole merkitystä mitä kokousväki päätti äänestyksissä. Sen kuitenkin tiedän, että ei Raahekaan ole aivan pöliä paikka ja kyllä sielläkin rahat otetaan kopolla kourin vastaan kun vain etelän miehet ja naiset hommaa ensiksi ne laskutukseen.

    • Eiraahenseutufani

      Onko Raaheen liitetty Vihanti Raahea vai onko se vaihtamassa Oulaisiin..ainakaan Raahen kaupunginjohtaja ei ollut tietoinen että Vihannista esitetty hallintoneuvoston jäsen olisi ollut Raahesta kun asui Vihannissa.. että semmoista sekoilua myös näissä kunta-asioissa.
      Hyvä kokous, hyviä päätöksiä ja niiden toteutus jatkuu jäsenien haluamaan "grande finaaleen".

    • Nivala 28.5.2014

      Kiitokset Kaija Vähäsöyringille, Hannu Pihlajamaalle ja Heikki Häyryselle tämän päivän NIvala-lehdessä julkaistuista kolmesta jutusta. Jutut käsittelivät Osuuskunta PPO osuuskuntakokousta Raahessa 23.5.2014. Kaikki kolme juttua toivat kokouksen tapahtumat esille puolueettomasti. Todella hyvät kirjoitukset! Kiitos!

      • Bob Arde Brozman

        Hassua, että Kalajokilaaksossa ei ole kummemmin huomioitu PPO:n osuuskunta kokousta, joka oli käänteen tekevä, vaikka työpaikkoja ei takaisin saakkaan. Vuosi sitten, ei ehditty takaisin Ylivieskaan, kun tiedotteet olivat jo valmiina joka mediassa. Lauantain lehdessä oli pieni juttu sisäsivuilla. Päätoimittajahan voisi lausua sanaisensa nykyisestä tilanteesta aivan pääkirjoituksessa. Taitaa olla edelleen talutusnuorassa, eikä uskalla kirjoittaa asiasta.


    • Puhelimen käyttäjä

      Huomenta Suomi. Etelän miehet ja naiset tekivät Pohjoisenkin puolesta sen, että osuuskunnan rahat eivät menneet keinottelijoille, vaan saatiin selväksi se, että osuusukunnan varat kuuluvat osuuskunnan omistajille, sillä jako-osuuksilla mikä kullekin kuuluu. Olipa sairas alustus kokoukselle. Pelottelu näköjään jatkuu ja sille ei ole mitään muuta perustetta, kuin pelottelu. Tämän sirkuksen tavoite oli saada satavuotiaan yrityksen varat "hyväveliporukalle". Tuossa Raahen seudun kirjoituksissa haisee pahalle. Taustoja ei ole selvitetty ollenkaan. Toimittajaparka ei tiedä, että PPO:ta ei ole olemassa. On vain savuavat rauniot jäljellä satavuotiaasta yrityksestä. Yritys kaatui suuruuden hulluuteen ja hallituksen osaamattomuuteen. Tällainen on lopputulos, jolle ei loppua näy. PPO yhtiöt Oy piti myydä savuverhoksi Datamen järkyttävien tappioden aiheuttajien peittämiseksi. Korostan, että aiheuttajien piilottamiseksi. Ei varmaan tarvitse nimetä. Kaikki tietää ketkä tämä trauman aiheutti.

    • Kumartakaa johtajaa

      Jarmo Uutela ja Pauli Korpi-Tassi. Heille kuuluu kiitos.

    • RouvaPellervolle

      ..vieläkin naurattaa sen rouva pellervon sekoilu, siltä meni täysin maksetut pasmat sekaisin ja hakkasi nuijaa pöytään..äänestystä ei ole vielä aloitettu kun en ole antanut lupaa..täällähän tehdään ihan mitä halutaan eikä kuunnella minua..enpä olisi halunnut olla sen ukon housuissa kun se meni kotiin..siis jos edes sillä on miestä, minä en kuuntelin tummoista nalkuttajaa minuuttiakaan.
      Muuten kokous jatkui hyvän puheenjohtajan hoitamana juohevasti vaikka ainakin 5 juristia ja niitä tiliviisaita ja muita sinne haalattuja änkyttäjiä yritti kuinka laittaa kapuloita rattaisiin jäsenien esityksille. niin ja yrittihän se osakeyhtiöjuristikin ihan huutaa muka laittomuuksista mutta omassa kehupuheenvuorossaan julkitoi ettei sitten vastaa kokouksen puheenjohtajana mistää...Jäsenet oli kuunnellut herkällä korvalla eikä päästänyt sitä nuijanvarteen..menköön osakeyhtiökokouksiin meukkaamaan.

    • EiRouvaPellervo

      Myös naapuriläänin lehdet julkaisi hyviä kirjoituksia osuuskunnan kokouksen todellisista tapahtumista. Ei ollut päätoimittajat "referoineet" mielipiteitä kuten tapahtuu raahessa ja oulussa kalevan osalta. Nyt on vain otettava isännän otteet ja siivottava nurkat lakeijoista ja jäsenien oikeuksia loukanneista. Kannatusta löytyy ja laki on meidän puolella.

    • RouvaPellervonmies

      Hallintoneuvoston puheenjohtaja Jari Kangasvieri avasi kokouksen ja painotti esityksessään osuuksien vapaan vaihdannan merkitystä. Oli ollut muka konseksuksen asialla mutta heitti pyyhkeen kehään ja jätti raukkamaisesti pestinsä muka kannanotolla.. Kokouksen esityslistalla ollut hallituksen sääntömuutosesitys tähtäsi nimenomaan kauppapaikkaan, jossa jäsenellä olisi mahdollisuus, mutta ei pakkoa, myydä osuutensa järkevään hintaan... mikä se on jäsenen kannalta..360 € vai 5000 €..tajuaahan tuon ukko romanialainenkin mistä olisi ollut kysymys.

      Sitten heitti oikein maksetun"luuskan" kehiin..
      Kokouksen alustanut Pellervo-Seuran lakiasiainjohtaja puolestaan kertoi, että Osuuskunta PPO:n kaltaisessa jäsenmäärältään suuressa osuuskunnassa jäsendemokratia toteutuisi parhaiten ottamalla käyttöön edustajisto-malli, kuten useimmissa osuuspankeissa ja –kaupoissa on tehty... Höpö höpö miten jäsen voi olla varma miten edustuksellinen edustaja ajaa hänen etuaan..kun jo osuuskunta PPO:ssakaan se ei toiminut vaan on mennyt tällaiseksi suhmuroinniksi jossa hallitus yrittää kävellä mennen-tullen jäsenien-lakien ja sääntöjen yli kunnioittamatta mitään rajoitettua tai rajoittamatonta evidenssiä kuten entinen tilintarkastusfirma ja osuuskunnan kruununjalokiven myyntihinnan määrittäjä asian esittää. Siinä oli ihan turha osakyhtiöjuristin huutaa kokousväelle..se maksaa hänen viulut kuka on sen paikalle tilannut..kyllä siinä otsa kiilsi kun sai takkiinsa.

      Matka jatkuu ja 936 jäsenen allekirjoittama esitys on otettava vakavasti ja Meille on esitettävä mitä vaihtoehtoja hallitun alasajon osalta on paras tehdä, siitä pitää uusi hallintoneuvosto huolen, asioita ei lakaista maton enää uutelan käskystä alle vaan tyty joutuu siivoamaan sieltä entisetkin hapatukset julkisuuteen...100 miljoonan nainen !! kuten raahen seutu joku aika sitten kirjoitti ..

    • Arkunkantaja

      Näissä viimeisissä kolmessa Osuuskunta PPO kokouksissa on nähty jo tarpeeksi lakimiehiä. Seuraavassa osuuskuntakokouksessa ei tarvita yhtään lakimiestä. Tarvitaan vain yksi pappi, joka siunaa osuukunnan viimeiselle matkalle. Jos potilas on ollut jo vuosia koomassa aivokuolleena, turha on lakimiesten herätellä toiveita paranemisesta. Joskus potilas on vain irroitettava elämää ylläpitävistä laitteista, koska toivoa ei ole. Omaisille tämä ratkaisu on helpotus, että tuska loppuu. Jäljellä on vain vainajan osalta perunkirjoitus ja perinnönjako. Toivottavasti tästä kuitenkin jää jotakin perillisille, koska hoitamassa oli kovin kalliita lääkäreitä.

    • Kivisenkangas

      En ole raahen lehtiä lukenut mutta taas oli ylivieskassa oikein "huipputoimittajan" kolumni jossa mollattiin jäseniä ja ihan selvästi kuului mistä on jutun juuri annetettu. Oli suorastaan törkeä ja epäeettinen toimittajaparan kannanotto keskeneräisiin asioihin. Mutta väliäkö tuolla kun on hänellä omatkin "pas.at" selvittelemättä kaupungin halliasioissa ja itkee sekä kitisee just sillä tyylillä kuin oli lehteen haukkui muita. Lyhyet on joron jäljet.

    • journalismin häpeä

      Ylivieskan lehti latasi keväällä keskiviikon numeroon ihan etusivulle Osuuskunnan mielipidekyselyn tulokset. Kun viimeisin osuuskuntakokous ei oikein mennytkään hallinnon tahtojen mukaan niin palstatilaa löytyi paljon vähemmän ja sekin teksti kovin värittynyttä. Lisäksi kevään jutuissa hehkutettiin entisen toimitusjohtajan, nyt jo erotetun hallitusjäsenen aktiivisuutta. Viimeisin nostatus yritetään tehdä Kauppaseura-jutulla. minä en ainakaan enää tuollaista lehdykkää halua kotiini saada.

    • Ei Sijoitusyhtiölle

      Onpa mennyt hiljaiseksi keskustelu Osuuskunta PPO:n puitteissa..mitähän se tarkoittaa ? Ei tainnut osuuskuntakokous mennä hallituksen ja tj:n mieleisesti kun ei ole yhtään mahtavaa sijoitusuutistakaan julkisuuteen tullut. Kohta se varmaan tulee se tilien tarkastustulos ja paljonko on aiheuttaneet korvattavaa jäsenille, sitten taas otetaan kantaa ja reippaasti.

    • BwtMatcik

      Olipa Kalevassa hallintoneuvoston jäsen kirjoittanut asiaa ja tehnyt hyvän esityksen miten asia pitäisi hoitaa jäsenien tahdon mukaan kuntoon.

    • Mikä?

      Mikä on kohtuus, miten paljon hallitus voi käyttää lakimiesarmeijaa apunaan ja avustajinaan suunnitellessaan toimintaa osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti?

      Tähän pitäisi tilintarkastajien puuttua ensitilassa!

      • Purkuun

        Tilintarkastajien pitää puuttua jo moneen muuhunkin hallituksen pelleilyyn. Onneksi osuuskunnan jäsenkaarti oli kokouksessa jämäkkää sakkia. Tilintarkastajien vaihto oli nappiveto. Juristimäärän lisäämisessä ei ole enää mitään tolkkua. Hallituksen luottamus on mennyt täysin. Ei tässä ole enää kenellekään epäselvää: purkuun!


    • Syyskäräjille

      Osuuskunnan jäsenillähän on mahdollisuus nostaa korvauskanne hallituksen jäseniä kohtaan, jos katsotaan että he ovat päätöksillään aiheuttaneet jäsenille taloudellisia menetyksiä. Näyttää vielä siltä, että hallituksen jäsenet ovat keskimääräistä varakkaampaa väkeä. Eiköhän heidän henkilökohtainen yhteenlaskettu omaisuutensa riitä kohtuullisiin korvauksiin jäsenistölle.

    • Aluetappio

      Ihmeellinen farssi on nähty pallopoikinen. Lopputuloksena järkyttävä aluetaloudellinen tappio, kasa koulutettuja työttömiä ja reilun sadan työpaikan hävitys.
      Shown vaikutukset alkavat näkyä. Kunnissa työttömyysluvut nousevat jo parin seuraavan kuukauden aikana. Kulttuuri- ja harrastustoiminta näivettyy, kun monen pikkupitäjän urheiluseurojen pääsponsori ja ainoa tukija on hävitetty alueelta. Kesätapahtumia ei ole eikä tule, kun ei ole rahoittajaa. Alue kuihtuu. Väliäkö sillä. Tätä hallitus halusi.

    • Järkyttävä toimintaa

      Kiitos Heikki Häyrynen kommentistasi tämän päivän 11.6. Raahen Seudussa. Osuuskuntakokouksessa ja vielä pitkään kokouksen jälkeenkin olen ollut syvästi järkyttynyt kokousväen ja puheenjohtajan pelottelusta. Hienoa, että kirjoitat asiasta Raahen Seudussa, että kokouksesta pois ollut jäsenistökin tietää, mitä tapahtuu todella.

      Ohessa ote Häyrysen tänään Raahen Seudussa olevasta kirjoituksesta:
      "...hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla. Pelottelusta huolimatta tai juuri siitä syystä kokous onnistui puheenjohtajavalinnassaan todella hyvin."

    • RaahenSeudunTilaaja

      Raahen Seudun tilaajalta SUURET KIITOKSET sinne Nivalan suunnalle tämän päivän mielipidekirjoituksesta!

    • Pakkopaita

      Hallituksen on turha viedä väkisin kenenkään rahoja toimintaan, johon omistajat eivät ole rahojaan tarkoittaneet. Pakkokeinoissaan hallitus on sortunut vertaansa vailla oleviin ylilyönteihin. Minkälainen joukkio on tämä hallitus. Laittakaa viisaammat tähän hallituksen jäsenten nimiä, ketä siihen kuuluu Raahen Uutelan lisäksi ja mistä ne on kotoisin ja mikä on tausta ja työ.

    • 10+

      Puheenjohtaja
      Jarmo Uutela OTK, TTM, lakitoimistoyrittäjä Raahe


      Jäsenet
      Marja Hellén-Valtanen pankinjohtaja Nivala
      Markku Jokinen hallituksen puheenjohtaja Sievi
      Ulla Pallonen hallinto- ja talouspäällikkö Raahe
      Mikko Luoma tutkimusjohtaja Kannus
      Asko Männistö toimitusjohtaja Ylivieska

    • Äly hoi

      Uutelahan heittäytyi osuuskuntakokouksessa aivan saamattomaksi osuuskunnan jäsenten aloitteiden edessä.

      - Ei hallitus pysty näitä aloitteita tuosta vain valmistelemaan, näihin pitää perehtyä, ei meillä olisi ollut mitään mahdollisuuksia valmistella tätä aloitetta tähän kokoukseen.... plaa, plaa, plaa, plaa.........

      Tuomarithan osuuskunnassa tekevät työt. Tuomarimäärällä joka oli kokouksessa olisi mennyt tasan yksi päivä aloitteiden valmisteluun ja sen Uutelakin tietää.

    • Luottamus on loppu

      Jos ei lain mukainen jäsenten aloitteiden valmistelu onnistu, niin miestä vaihtoon.

    • MarttiR

      Eikä tuo ole ainoa "käyttäytymistapa" vaan jopa hallituksen piirissä mollataan määrätyn katsomuksen omaavia jäseniä. Siellä ei ole mennyt jakeluun että Suomessa on mielipiteen, sananvapauden ja eri näkemyksiinkin perustuva järjestäytymisvapaus.

      Minä uskon että nämä hallituksen ja tj:n kielteiset kannat tulevat vaikuttamaan meidän jäsenien yhtenäisyyden lisääntymiseen jolloin saamme myös tahtomme läpi. Kun kerran sitä konsestusta ei ala hallituksen toimesta esiintulemaan.

    • Pösöarvi

      Kyllä tämä on ollut PPO:n hallitukselta
      ja hallintoneuvostolta hölmöläisten hommaa.
      Kyllä nyt näyttää, että hallituksen ja
      hallintoneuvoston jäsenillä ei ole ollut
      edes perustietoa PPO:n rakenteesta, verkosta
      ja palveluiden tuottamisesta.

      Ei ollut mitään tajua mitä oltiin myymässä
      ja mitä vaikutuksia kaupalla oli.
      PKT näköjään piti huolen, ettei oikeaa
      tietoa hallinnolle jaettu.

      Saattaa mietityttää vastuuhenkilöitä,
      mitä tuli tehtyä.

    • Jarmo+Asko vaihtoon

      PPO:n hallitus: Miksi teette tämän Meidän rahoillamme?

    • Aitasalo

      Mitä se sanookaan laki minkä ajan kuluessa on osuuskuntakokous pidettävä kun edellisessä ei hyväksytty tili- ja vastuuvapautta ?
      Oliko se kahden (2) kuluessa.. ja Ylivieskassa kuten jäsenet haluaa.

    • Datame hiertää

      ^Ei tuon takia tarvitse uutta kokousta pitää. Seuraavan kerran tili- ja vastuuvapaudesta äänestetään kevään 2015 kokouksessa vuoden 2014 tilinpäätöksen osalta. Tuolloin on valmiina myös Aluehallintoviraston tarkastus Osuukunta PPO:n Datamekaupoista.

    • Pappi Lukkari jne.

      Maailman helpoin toimitusjohtajan homma taittaa olla Kati Peltomaalla. Osuuskuntakokouksen sihteerinä hän on kirjoittanut pöytäkirjan kokouksesta. Kesä meneekin sitten lukiessa Suomi24 palstoja ja kommentoidessa kirjoituksia. Paljonkohan tästäkin työstä maksetaan. On kyllä surkiaa touhua, muuta en osaa sanoa.

    • Pappi Lukkari jne.

      Oli kyllä omituinen uutinen kalajaskassa. Ensimmäisenä pisti silmään tuo ihmeellinen hintavertailu. Jos myy auton ja ostaa polkupyörän, se varmaan tuntuu edulliselta. Toinen asia oli tuo hissittömyys. Ei kai sillä hissillä olisi edes ollut käyttöä, kun kuulemma osuuskunta on linnoittautunut sähkölukkojen taakse, asenteella "jäseniltä pääsy kielletty". Tämä jäsenten kiusaaminen on näköjään osuuskunnan maan tapa. Järjestettiinhän osuuskuntakokous kolmannen kerran jo Raahessa, entisen toimialueen reunalla. Laskeutuminen katutasolle kuulostaisi paremmalta, jos sanottaisiin, että osuuskunta on palannut maanpinnalle ja tunnustaa tosiasiat. Sitten vielä toimitilat saneerataan, joka varmasti maksaa. Tämä on aivan älytöntä touhua.

    • Erkki..

      Oikeasti ihan paska, palvelut on menneet, ihan skuraa kaikki tämä nykyinen. Onko järkeä olla osakas tuollaisessa firmassa, joka petti jäsenensä. Antakaa ne sijoitetut rahat pois ja jatkakaa omaa touhuanne sen jälkeen miten haluatte.

    • Ei-toimittajagurulle

      Näin kirjoittaa Kristiina Tuikkala:
      Ahneet vanhat miehet
      Raahen Seutu 19.6.2014

      – Onko Suomella malttia vaurastua? kyseli Urho Kekkonen 50-luvulla.

      Jos osuuskunta PPO:n osuuskuntakokousten perusteella pitäisi muodostaa mielipiteensä, niin vastaus on helppo: ei ole.

      Osuuskorkojen maksun jälkeen tarjolla oleva 50 miljoonan euron sijoituspotti olisi pieneltä osaltaan mitä mainioin alueen elinkeinoelämän vauhdittaja. Mutta kun ei. Vanhat miehet haluavat kaiken. Päätelmän tein osuuskuntakokouksessa.

      Kun nuoria syyllistetään tämän tästä ajatusmallista mulle kaikki, tässä nyt ja heti, niin samaan näyttää syyllistyvän myös varttuneempi väki. Mitä muuta voisi päätellä äänekkäimpien, itse itsensä asiantuntijoiksi ylentäneiden innosta pistää yli sadan miljoonan euron omaisuuden kehrännyt osuuskunta lihoiksi ja rahat omiin taskuihin.

      Olisi edes kyse omalla ahkeruudella aikaan saadusta mammonasta, mutta kun ei. Ei kassa ole karttunut meidän puheluillamme, vaan himoitut miljoonat ovat koonneet muut. Ammattilaiset. (tämä tarvisi tarkennusta "ketkä.. tarkoittanee toimittajan mielestä uutela-peltomaa -korpi-tassi?? ei noilla ole ollut mitään jakoa kertymiseen)

      Voihan lahtausmeiningin takana olla ahneuden sijaan myös toinen kuoleman synti: viha. Meidän isien rakentaman osuuskunnan menitte myymään: kiveäkään ei pidä kiven päälle jäämän. Kostonhalussa ei järki ole enää mukana. Turha on selittää, että osuuskunta oli jäämässä isompien jalkoihin. Kohta ei olisi ollut muuta jaettavaa kuin velkakirjoja ja vanhoja lankapuhelimia.

      Jakomielitautiseltakin tämä toiminta tuntuu: PPOn nimeä ei saa vaihtaa, mutta osuuskunta on hävitettävä.

      Hämmentävää on intoilu muutaman tonnin pikavoitosta sen sijaan, että osallistuisi kansankapitalismilla alueen kehittämiseen. Olisi tukemassa alueen elinkeinoelämää ja antamassa kehitysapua, omaan maahan. Siinä sivussa saisi vähän täytettä omalle tilillekin.

      Eihän sijoitusosuuskuntaan osallistuminen tarkoita elinkautista. Sieltähän pääsee rahoineen pois, kun vain malttaa odottaa. Ei tarvitse purkaa koko osuuskuntaa, mutta ne voivat osallistua lamatalkoisiin, jotka haluavat osallistua pääomaköyhän maan varojen kartuttamiseen... Vaikka pysyttämään jonkin yhtiön suomalaisena.

      Pieni suomennos ylläolevaan ammattitaidottoman lehtinaisen voimakkaasti manipuloituun kirjoitukseen jota on ohjannut "vanha mies" joka on koko sopan pääaiheuttaja Raahesta muistikatkoineen.
      - osuuskunta PPO on perustettu tuottamaan jäsenilleen puhelinpalveluja ja sitä varten on kerätty osuusmaksut, liittymismaksut ( eli se raha jolla verkot on rakennettu) ja käytöstä pieni osa puhelumaksuista joilla on verkkoja laajennettu ja ylläpidetty. Pääperiaate on ollut 100 vuotta " kulut katetaan, voittoa ei tavoitella".
      - viime vuosina kun käyttö laajeni mm. laajakaista (internet) palveluihin ja välillä mukana olleena myös mobiiliin niin rahaa kerättiin jäseniltä jopa niin paljon että siitä riitti investointiin yli 30 M€ valokaapelointiin koko toimialueelle.(Muualla huudetaan valtiota apuun)
      - tämän havaitsi kilpaileva operaattori, pörssiyhtiö, jonka tavoite on vain tuottaa osakkeenomistajille voittoa..tosin sinneppäin oli kauppaa hieromassa "vanhat miehet" niin Raahesta kuin Ylivieskastakin.. ja tilanne on nyt tämä:
      - hinnat on nousseet "nuorillakin"
      - työpaikat on menneet "nuoriltakin"'
      - yhtään uutta toimijaa-työpaikkaa tai hyvinvointia ei ole "vanhat miehet" jotka myynnin kähmäsi tuottaneet..vain pahoinvointia ja se on levinnyt koko toimialueelle esim korjaustoiminnan hitautena ja verkkojen sekä palvelujen heikkenemisenä...jne

      Tätä ei "vasikka" näköjään muista "lehmänä" nyt ollessa.
      Kyllä se vielä kolahtaa kun Aamulehti ärähtää.

      • bgfbhgnghfbfg

        Jos toimittaja viittaa PPO:n sijoituksista vastanneisiin henkilöihin asiantuntijoina, niin johan on huvittavaa. Kymmeniä miljoonia euroja poltettiin vanhentuneeseen Flash-OFDM-tekniikkaan ja koko verkon päivittämiseen CDMA-tekniikkaan, vaikka järjestelmä oli selvästi 3G-matkapuhelinverkkoja hitaampia ja kuluttajalle moninkertaisesti 3G-nettitikkuliittymiä kalliimpi. Olihan @450 toki Lapin haja-asutusalueilla käytännössä ainoa keino hankkia Internet-yhteys, mutta mitään mieltä ei ollut rakentaa tukiasemia sinne missä jo oli 3G-matkapuhelinverkko.

        Tunsitteko ketään, jolla olisi ollut Internet-yhteys @450-verkon kautta? Niinpä niin, en minäkään tuntenut.


    • Lehdistön hallinta

      Yhtä surullista kuin elinvoimaisen ja vahvan paikallisen toimijan salamyynti tai liki luovuttaminen pörssiyhtiölle, on alueellisen lehdistön mädännäisyys ja kyvyttömyys omassa toiminnassaan, kun kyse on PPO:n ja osuuskunnan asioista.

      Liki suora osuuskunnan makuinen referaatti valmiista tekstistäkö on sitä julkisen sanan totuuden mukaista ja tinkimätöntä tiedonvälitystä ja osoitusta toimittajan omasta ajattelusta kertovasta maailman parantamisesta palstamilli kerrallaan.

      Kun tällainen tragedia muutenkin iskee, niin nyt olisi paikka ja tilaisuus näyttää tuloksellista tutkivaa journalismiä, tehdä laajaa taustaselvitystä ja tuoda ns. törky esiin, sekä paljastaa ja haastaa paikalliset hyväveli -kerhot.

      Tässä vaiheessa, totuuksien tullessa jo osin esiin, kertoo lehden linjasta ja toimittajasta paljon se, että kykenee edelleen vain valmiin tekstin jakoon.

      Tässä on syyllisenä sekä Raahen, että Ylivieskan paikalliset lehdet päätoimittajineen ja sama linja on valunut "mudan" tavoin alaspäin kirjoitustaitoisille..

      Paikallinen journalismi on kuollut, eläköön paikallinen journalismi!

    • Milloin muuten

      hallituksen puheenjohtaja, lakitoimistoyrittäjä J. Uutela eroaa tehtävästään?

      Ansiolistalla on nyt jo kaksi peräkkäistä jäsenten antamaa tuomiota eli kaksi kertaa on tili- ja vastuuvapaus jäänyt saamatta. Viime kokouksessa kuultiin palkatun Pellervonaisen pelottelupuheenvuoro, Helsingistä tilatun puheenjohtajaehdokkaan käyttäytyminen, jäsenten monisteen takavarikointi, tilintarkastajien vaihdon ankara vastustaminen, Datamen tappiot, sääntöehdotuksista luopuminen, jäsenten ajoissa esittämien aloitteiden hylkääminen jne. Samanlaista listaa saa kasattua myös edellisistä kokouksista.

      Ei luulisi lakitoimistoyrittäjän maineen näistä ainakaan kirkastuvan.

      • Hommaa pukkaa

        Nyt hallintoneuvosto töihin!


    • Aitasalo

      Ei se tajua erota vaan luulee kuten nuo pari "tuskissaan" kippuroivaa matamia..raahen seudun pölvästi ja ppo:n narsistinen tj:kin että "rahat on heidän". Kyllä näyttää niitä kismittävän kun meni kaikki koijaussuunnitelmat myttyyn kun "vanhat miehet" otti ohjat käsiinsä.
      Seuraava vaihe onkin sitten että on tulossa pari "ammattilaista" työmarkkinoille..tuotannollisista ja taloudellista syistä irtisanottuna.
      Näin se maailma pyörii.. olisin luullut että ensin lähtisi rotat uppoavasta laivasta mutta tosin kävi, se ainoa jolla oli järkeä vaihtaa firmaa ja "italialaiseen tyyliin" karille koko roskan ajanut kapteeni vain hilluu..ei komentosillalla vaan raahen lehtien palstoilla..ja pikkuisen ylivieskassa käy kauppaa minikeittiöillä ?..on siinä suuret visiot itsestään !

    • AVIn näkemys

      Hakemukselle on Aluehallintoviraston näkemyksen mukaan olemassa painavia syitä, joiden vuoksi erityinen tarkastus määrätään.
      Näillä voi olla vaikutusta esimerkiksi jäsenosuuksien arvoon ja hallintoelinten vastuuseen ja mahdollisiin korvausvaatimuksiin.

    • Jäsen kiittää

      "Vanhoja Herroja" 1500 euron osuusmaksun korosta. Jatkakaa samaan malliin

    • Toisen oma

      Ei sitä toisen omistamaa firmaa lähdetä viemään tällä tavalla kuin tämä hallitus tekee. Arvostetun osuuskunnan maine on tahrattu ja osuuskunta on jo nyt alueelle suuri häpeä. On uhkailua, erottamisuhkaa, kuulemistilaisuutta, jatkokokousta ja muuta keinottelua. Kiireesti purkuun.

    • Luukku kiinni

      Osuuskunta PPO:n toimisto on suljettuna 23.6. – 18.7. välisen ajan. Aika mielenkiintoinen temppu, kun jäsenet yrittävät toimittaa tilinumeroitaan osuuspääoman koron maksua varten.

    • Luottamusta ei ole

      Raahen lehdessä kirjoitetaan, että linja-autolla tullaan osuuskunnan kokoukseen.
      Hallitushan tässä on tuonut oikein Ylivieskasta asti oikein jalkapallojoukkueen osuuskunnan kokoukseen äänestämään hallituksen esitysten puolesta.
      Ulkomaalaisia, jotka eivät taatusti ole osuuskunnan jäseniä.
      Ja äänestystä valvoi hallituksen edustaja, että äänistivät varmasti oikein.

      Muistin virkistämiseksi tässä on lisää näitä hallituksen venkoiluja:

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisenkutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

      Näitä riittää. Näitä hallitus keksii todennäköisesti parhaillaan.
      LUOTTAMUSTA EI KERTAKAIKKIAAN OLE!

    • Käräjäoikeus

      Joko alkaa olla riittävästi tietoa, että voitaisiin ryhtyä selvittämään asioita oikeudessa? Ainakin kolme syytettä olisi nostettavissa ja voitettavissa. Syylliset saisivat rangaistuksensa ja vahinkoa kärsineet korvauksensa.

      1. Syytetty Hallitus ja hallintoneuvosto:
      PPO-Yhtiöt Oy:n sääntöjenvastainen myynti Elisa Oyj:lle
      2. Syytetty Hallitus ja hallintoneuvosto:
      PPO-Yhtiöt Oy:n myynti alihintaan Elisa Oyj:lle
      3. Syytetty Uutela:
      Jäsenten esitysten hylkääminen osuuskuntakokouksen esityslistalta (lokakuu 2013 ja toukokuu 2014). Jatkokokouksen liian myöhään järjestäminen vuonna 2013.

      Lisäksi Datamesta aiheutuneet yli 30 miljoonan euron tappiot osuuskunnan jäsenille ovat fakta, mutta onko rikos tehdä täydellinen virhearviointi? Löytyykö Datamen päätösketjusta joku väärinkäytös?

      Eikö Uutelan ja hallituksen ole jo aika tehdä johtopäätökset! Eroamisella ehkä selviäisi vähemmällä.

    • Hallituksen häpeä

      Nyt jaettavaa 500 euroa/osuus ei ole hallitukselle henkseleiden paukutuksen paikka. Nyt on kyse hallituksen pilkkahinnalla hävittämän ja omistajilta lupaa kysymättä myydyn tuottavan ict-yhtiön myyntivoiton pienestä palautuksesta.

      TÄMÄ ON HALLITUKSELLE SUURI HÄPEÄ!

    • korkolasku

      Tuulesta temmattuja nämä korkolaskelmat ja koron laskentamallit.

      Ottakaapa nyt viisaimmat selvää, että mikä on se oikea korko ja prosentti ja kertokaa se osuuskunnan väellekin.
      Nyt nauraa jo hevosetkin.

      Näitä laskelmia ei uskota edes osuuskunnassa.

      • Sieviläinen

        Sijoitukset osuuskuntaan ovat olleet vuosittain eri suuruisia. Sijoituksen muodostavat osuusmaksu ja liittymismaksu.
        Osuuskunnan taseen mukaan laskettuna sijoitus on 510 euroa. Korkeimmillaan 1990-luvulla liittymismaksua maksettiin 700 euroa.

        Ja tiedänpä, että Sievissä maksettiin erään kyläkunnan puhelinliittymästä 10 000 markkaa, joka on nykyrahaksi muutettuna 1682 €.
        On siinä osuuskunnalla korkoa maksettavaksi.

        Että se niistä osuuskunnan korkolaskelmista ja tuotoista!


    • Paulin teesejä

      Näin viisaita hän lausui..aikoinaan Pellervo-lehdessä :

      - Alueella toimivan puhelinyhtiön kohdalla kannattaa katsoa, mitä etuja se pystyy antamaan asiakkailleen ja alueensa taloudelle. Fuusion tiellä palvelut täältä katoavat ja hinnat nousevat, sanoo Pauli Korpi-Tassi.
      Korpi-Tassi kertoo esimerkkinä, miten heidän alueellaan jokaisessa kunnassa laajakaista oli sataprosenttisesti saavutettavissa viime vuonna ilman, että kuntien piti erikseen osallistua kustannuksiin. Viereisen alueen vastaavissa kunnissa - suuren kansanvälisen toimijan alueella - kunnat joutuivat maksamaan investointitukea, eikä palvelu ole vieläkään kattavaa.
      - Puhelinosuuskunnissa ja käytännössä myös alueellisen toimintamallin valinneissa osakeyhtiöissä oleellista on palvelun tasainen tarjonta koko toimialueella. Osakkeille halutaan koota tuottoa, osuuksille tarjotaan palvelua ja läsnäoloa, tiivistää Korpi-Tassi yritysmuotojen käytännön eron. (Tiedoksi tuikkala toimittajalle ja tj peltomaalle..)

    • Vasta eturessu tyhjä

      Huomenna napsahtaa jokaisen PPO:n jäsenen tilille 500€ kutakin jäsenen omistamaa PPO:n osuutta kohti. Tyypillisesti PPO:n jäsenellä on kolme-neljä osuutta, joten keskimäärin meille maksetaan 1500-2000€. Suurkiitos tästä PPO:n valveutuneelle jäsenistölle. Ilman aktiivista toimintaa tämä tili olisi jäänyt meiltä saamatta.

      Nyt tulee muistaa, ettei pajatsosta ole tyhjennetty kuin kolmannes. Vielä jää jäljelle yli 90 miljoonaa euroa, eli reilusti yli 1000€ osuutta kohti. Ensi kevään osuuskuntakokoukseen on tulossa esitys myös loppujen varojen jakamisesta jäsenistölle.

      Tehkäämme porukalla työtä sen eteen, että myös loppuosuus jaetaan jäsenistölle eikä jätetä sitä pelureiden käsiin. PPO:n pääliiketoiminta on myyty PPO:n hallinnon päätöksillä. Ilman jäsenistön lupaa. Samalla on tullut aika purkaa PPO.

    • Laskeskelija

      Ajatteleppa, jos PPO olisi myyty oikealla hinnalla, joka on noin kolme kertaa isompi julkiseen myyntihintaan nähden. Pelkät mastot olivat n. 200 miljoonan euron arvoisia, puhumattakaan maanlaajuisesta kuituverkosta. Jäsenille olisi tullut vielä enemmän. PPO siis oikeasti lahjoitettiin elisalle.

    • TyhmäToimittajaKT

      ..onkohan kenenkään tilille tullut korot maksuun..vai onko tj hoitanut ne jonkun ulkomaisen pankin välityksellä ja kestää sen 3 pv..kuten lehdissä vinoili voivan tapahtua..nyt raahen seudun toimittaja heti pankkien oville kyselemään miltä jäsenistä tuntuu, onko kukaan pahalla päällä kun tulee rahaa ja ovatko kiikuttamassa kauppapaikalle sijoitettavaksi..kannattaa kysyä myös isompien firmojen ja kaupungin edustajilta...

    • Meidän rahoilla

      Vai että talousjohtaja jättää PPO:n! Uppoavan laivan. Mihin ihmeeseen PPO tarvitsee uusia 140 neliön tiloja? Eihän Ylivieskaan jää tämän jälkeen kuin yksi Ylivieskalainen työntekijä. Toinen asuu Oulussa. Siinä onkin sitten kaikki palkolliset. Mitä haaskausta tämä on? Kenen luvalla tätä tehdään? Miksei hallitus reagoi?

      • Teidän rahoilla

        Tarvitseehan hallitus nyt arvokkaan ja tyylikkäästi sisustetun kokouspaikan.


    • vvvvvvvvvvvvbg

      Elisan huomassa palvelut "paranevat": nyt on jo likemmäs 80 vuotta lankaliittymäasiakkaana olleelle naapurillekin tullut kirje että lankapuhelinliittymät ja ADSL-liittymät irtisanotaan heidän asuinalueeltaan.

    • Ei järjen häivää

      Kävin tänään iltakävelyllä Ylivieskassa katsomassa rakennusta, mistä PPO on "uudet" tilansa ostanut ja mihin tehdään nyt meidän jäsenten rahoilla kallista remonttia. Itku siinä pääsi. Eikö mistään löytynyt enää huonompikuntoista rötisköä? Siinä se on keskustassa Nordeaa vastapäätä. Myytiin kerrostalo pois ja ostettiin tämä tilalle. 50-luvulla puupaalujen varaan rakennettu käsiin lahoava laitos. Katsokaa ikkunoiden alareunoja kadulle päin. Mitä ne kertovat? Jarmo Uutelan sanoin: Ei olla eilisen teeren poikia sijoitusasioissa, eikä yrityskaupoissa

      Eikö PPO olisi voinut vuokrata vielä reilu vuosi sitten omistamastaan, nyttemmin Elisan kautta Pauli Aakulalle myydystä Ratakatu 16:sta vaikka 30 neliön huoneen? Hyvin olisi riittänyt. Miksi piti ylipäätään myydä tuottavat, viimeisen päälle kunnostetut rakennukset, erinomaiset sijoitukset pois?

    • Kiinteistöka.i

      ..niin ja Raahessa olisi ollut omistuksessa olevassa Masto-kiinteistössä vapaita huoneita..kun kerran hallinto niin hyvin siellä viihtyy ja pitää osuuskuntakokouksiakin vain siellä !

    • 19+1

      Osuuskunnan kotipaikan muuttaminen vaatisi sääntömuutoksen ja siellä varsin kattavan kannatuksen. Ei tule tapahtumaan. 10% kannatus ei riitä.

    • 20+2

      ..se nyt on ihan sama missä pari naista kuluttaa aikaansa tuolillaan..ei siihen sääntöjä tarvita mutta säästöä tulisi kyllä..

    • Yksi Ääni

      Mitähän sille Uutelalle kuuluu? Oletteko kauppareissulla jutustellu hänen kanssaan PPO:n asioista? Hänhän ei ole mikään eilisen teeren poika, joten aivan hyvin voi keskustella asiakysymyksistä,.

    • 99+1

      En ole yhdenkään jäsenen kuullut olleen pahoillaan siitä, että tilille tupsahati 1500-2000 euroa. Tästä on hyvä jatkaa ja jakaa samalla mallilla vielä 1100 euroa/jäsen seuraavat kolme vuotta. Onko kukaan nähnyt jonoja PPO:n ulko-ovella jäsenistä jotka tuovat rahojaan PPO:lle sijoitettavaksi uudelleen? Minä en ole nähnyt siellä yhtään jonottajaa. Minulle on aivan sama mitä Uutelalle kuuluu. Hänen kuuluisi erota.

    • ..olinsielläminäkin

      ..raahessa ei taida olla yhtään "vanhaa miestä" puollustamassa osuuskunnan jäsenien oikeuksia vaan on vain äkäsiä ja katkeria akkoja kirjoittelemassa lehtien palstoilla koulukavereittensa kanssa ilmanaikoisia juttuja. Sille ei voi mitään, että jäsenet pitää nyt puolensa oli sitten käynyt tai ollut Alpon opinahjossa..joka on tosi arvostettu koulu, vaikka siellä on joku ollut muita opettamassa..ja toiset oppimassa, ei ole ollut oikeita oppeja annettu .. muka lainoppineelta eikä ole mitään järkevää tarttunut tiettyjen oppilaiden kalloon jotka nyt profetioi mediassa ihan höpöhöpö laskelmilla..

    • Odottava

      Ei ole vielä näkynyt tiedotetta hallituksen puheenjohtaja, lakitoimistoyrittäjä Jarmo Uutelan eroamisesta. Ei ole vielä näkynyt tiedotetta toimitusjohtaja Kati Peltomaan eroamisesta. Miksi?

    • Rahat jäsenille

      5000€ oikean pankin sijoitustilillä lämmittää paljon enemmän kuin PPO:n kolme osuutta epämääräisessä osuuskunnassa. Voi että kun saisi PPO:sta rahansa pois ilman lakimiesten ja PPO:n hallituksen kieroilua. Nykysääntöjen mukaan PPO on hyvin helppo purkaa. Tarvitaan vain 2/3 osan enemmistö osuuskuntakokouksessa. Siitä se alkaa.

    • Arvi Lint

      Missähän viipyy se osuuskuntakokouksessa mainostettu "avoimuus". Mitä suunnitelmia hallitus ja hallintoneuvosto on laatinut jäsenien tahdon, esitysten ja toiveitten pohjalta ? Edes ammattitaidottomat lehtitoimittajat ei ole haukkuneet "ikäihmisiä" .
      Jäsenet on tyytyväisiä saadusta pienestä osuudesta ja odottelevat loppuosan jakamista. Kauppiaat on tyytyväisiä kun ihmisillä on rahaa tehdä ostoksia. Mutta kukaan ei ole ilmoittautunut sijoittamaan saatua korkopottia tai olemaan mukana jatkossakaan missään sijoitushöpötys toiminnassa..
      Lupaukset 8 % korkotuotosta on osoittautuneet harhautukseksi kuten voimme sijoitusmarkkinoilta kuulla.. Herätkää ja potti jakoon.

    • Totuus on tämä

      Uutela pois hallituksen puheenjohtajuudesta.
      Olen samaa mieltä, jos ei herra tajua itse erota "kunniakkaasti" niin päättäjien on tehtävä erottaminen, taitaa joku uusi kuvio olla menossa kun ei millään mene hänellä tajuntaan että nyt on aika ottaa lusikka käteen ja jättää juiminkihommat jäsenien haluamaan suuntaan tehtyjä esityksiä kannattaneiden hoitoon...muuten taakka kasvaa ja tulevaisuudessa vaatimukset kohdentuu suoraan hänen ja vain hänen johdolla tehtyihin vääriin päätöksiin..pale ja muut pääsee pakoon !

    • Tarkistakaa tietonne

      Siellä tuntuu olevan jäsentiedot ihan sekaisin. Usea jäsen on ihmetellyt kun nyt ei korkoa kesäkuussa tullutkaan vaikka ne on aikaisemmin kyllä maksettu. Ovat soitelleet osuuskuntaan ja sieltä sanottu ettei ole voitu maksaa kun ei ole siellä jäsenen tilinumeroa ? Mihin ne nyt yhtäkkiä on kadonneet..taitaa olla ns. pallo hukassa ja ainakin tj:n toiminta jäseniä vastaan.. kommenteista päätellen. Se vain on niin että sen jäsenosuuden ( 100-120 €/osuus) lisäksi myös ne muut omaisuuserät..n 100 M€ kuuluu jakaa jäsenille kuten säännöissä on sanottu. Jakoon..jakoon..

    • Game over

      Uutelalle potkut ja osuuskunnan varat jaetaan jäsenille! Tekee muuten yli 3000€ per jäsen!!!

    • 100 v juhlat

      Kuulin että uusi toimipaikka alkaa olemaan valmis ja avajaisia vietetään kahvin ja pullan kera. Lisäksi paikalla saa erinomaisia sijoitusvinkkejä joille taataan vähintäin 8 %/v korkotuotto.

    • Arvi Lint

      Se on jysähtänyt Osuuskunta PPO täysin hallituksen päättämiin vanhoihin kaavoihin. Mitään uudistumista eikä jäsenien esityksiä oteta huomioon vaan mennään "sammutetuin lyhdyin" laput silmillä kuten on tehty muutama vuosi vallan kahvassa olleiden turvatessa vain omia etujaan ja "kokouspalkkioitaan". Jäsenet haluaa että Osuuskunta puretaan ja kertynyt omaisuus jaetaan jäsenille kuten säännöissä on "kiveen hakattu".

    • Raahelaista saa

      Osuuskunta PPO:n kotipaikka on Ylivieska. Toimitusjohtaja asuu Oulussa, hallituksen puheenjohtaja on raahelainen ja hallintoneuvoston tuore puheenjohatja Raahesta. Kolme viimeistä osuuskuntakokousta on pidetty Raahessa. Onko tässä enää mitään mieltä jatkaa?

    • Rantakatu 50

      Luin ihmeessäni Raahen Seudun jutun jossa Osuuskunta PPO:n uusi hallintoneuvoston puheenjohtaja olikin jäsenien kantaa vastaan omaisuuden palauttamisesta kuten säännöt määrää. Hän on kuitenkin ollut vuodesta -93 mukana joten taustat ja säännöt luulisi tulleet luettua ja jopa osattaisiin luettu teksti ymmärtää ?. Aikoinaan oli suuri hänen huoli miten Arkkukarin museon kohdalla oleva antiikki ( oulun-malli) rahapuhelinkioski saadaan säilytettyä..ei muuta kehitysideoita esittänyt. Nyt sekin palvelu on poistettu niin osuuskunnan pitäisi vain jatkaa entiseen malliin..aikamoisen kehittävää odeointia !! Herätkäämme nyt ihmeessä kun Teitä johdetaan harhaan !

    • Päätoimiala on myyty

      Osuuskunnan voimassa olevien sääntöjen mukaan Osuuskunta PPO:n päätoimiala on tuottaa tietoliikennepalveluita jsenilleen. Päätoimiala on myyty, joten Osuuskunta voidaan purkaa ja varat jakaa omistajille.

    • Rapupatsas

      Nyt on valmisteluvalta keskittynyt raaheen kun on sekä hallintoneuvoston ja hallituksen puheenjohtajat sieltä. Eipä ole toitotettua maakunnallista tasa-arvoa kunnioitettu paikkajaossa ?
      Nämä tulee eteen jälleen osuuskuntakokouksessa kun jäsenten on otettava heille kuuluvat oikeudet käyttöön..sitä kannattaa miettiä kun teette esityksiä..sijoitustoiminnasta..osuuskunnan jatkamisesta jne. Ei tule menemään läpi muu kuin omaisuuden jako jäsenille enemmistöpäätöksenä.

    • Kohta kokoontuu

      Osuuskunta PPO:n Hallintoneuvoston asettaman työryhmä:

      Tuomo Tamminen hallintoneuvoston pj
      Eero Kippola
      Lauri Passi
      Markus Ahokangas
      Markku Jokinen
      Kati Peltomaa Ousuuskunta PPO:n tj

      Kokouksessa käsitellään hallintoneuvoston toimeksiannon mukaisesti sääntöjen keskeisiä muutosehdotuksia ja hallinnon uudistamista.

      Nyt on aika vaikuttaa toimikunnan käsityksiin julkituoden jäsenien kantana:
      - miten osuuskunta puretaan hallitusti ja omaisuus jaetaan jäsenille
      - hallinnon uudistus tapahtuu hallituksen puheenjohtaja erottamalla ja muut asiat on hoidettavissa tehdyn kirjallisen jäsenesityksen pohjalta.
      - helppo laskutoimitus kertoo paljonko kunkin jäsenen osuus omaisuudesta on ja yksinkertaisella selvityksellä saadaan tieto kuka haluaa omansa pois,,

    • Ulos vain hallpj

      Kerran se vain kirpasee kun hallituksen pj vaihdetaan. Itse PPO:n myynnin takia joutui 200 henkilöä kokemaan saman vaikka olivat työnsä hyvin tehneet ja suomen puitteissa olleet rakentamassa ja ylläpitämässä erinomaista televerkkoa jossa on jo tulevaisuudenkin tarpeet otettu huomioon.
      Huomenna se ei enää tunnu miltään kun oikein alkaa ajattelemaan mitä hän ja entinen tj on aikaansaanut.
      Ongelmista joita nyt esiintyy kannattaa kysyä asiakkailta ja omistajilta..mikään asia ei ole parantunut vaan kaikki on mennyt ja menee "pe rsielleen".. sanokaa muittenkin näin sanoneen

    • Vastaus kuuluu

      Haluan että Osuuskunta PPO:n minulle jäsenenä kuuluva omaisuusosuus palautetaan minulle ja mahdollisimman pian..jotta saa sen kasvamaan korkoa, yksi välittäjä lupasi 8 % koron ja nyt on jo kaksi vuotta olleet rahat tuottamattomassa tilassa hallinnon vastustuksesta johtuen..se tekee lupauksien pohjalta jo 800 € menetyksen tuolta ajalta..( eikä siinä ole huomioitu korkoa korolle osuuttakaan ) .. niin ja ne verot siitä maksaisin itse !

    • Mikis Teodorakis

      Koko nykyisen PPO:n hallituksen on erottava. Sen varjona on aivan liian paljon mustia pilviä osuuskunnan yllä. Sen jälkeen uuden hallituksen on aloitettava hallittu Osuuskunnan purku jäsenistön etu maksimoiden.

    • Rohkeutta päätöksiin

      Isossakin maailmassa tapahtuu..ja oikeita asioita jotka kohdistuu oikeisiin päättäjiin :
      Rautaruukin patruuna Sakari Tamminen sai tänään perjantaina, viimeisenä arkipäivänään toimitusjohtajana, karvaan lähtiäislahjan. 100 000 euron sakko on Helsingin pörssihistorian suurin. Pörssin kurinpitolautakunta rankaisi Rautaruukkia vakavasta rikkomuksesta.

      Pörssi ei ollut saanut pyynnöistään huolimatta Rautaruukilta tyydyttävää vastausta siihen, mikä kumma nosti yhtiön kurssia poikkeuksellisella tavalla vuosi sitten elo-syyskuussa. Keskeiset toimihenkilöt yhtiössä olivat kiistäneet, että Rautaruukissa olisi meneillään mitään epätavanomaista, josta saattaisi olla pakollista kertoa markkinoille.
      Jälkeen päin näyttää ilmiselvältä, että kurssinousuun vaikutti hanke Rautaruukin ja SSAB:n fuusiosta. Sitä hahmoteltiin ja siitä neuvoteltiin viime vuonna.
      Pörssiyhtiötä sitovat laki ja pörssin säännöt. Sääntöihin kuuluu, että pörssin tiedusteluihin vastataan asiallisesti. Valvontaa pitää ”myötävaikuttaa”, kuten pörssi asian ilmaisee. Pörssiyhtiöissä on oltava henkilöitä, joilla on valtuudet ja tietoa vastata, kun pörssi kysyy.
      Valehtelusta rautaruukkilaisia ei sentään syytetä, mutta huonosti järjestetystä hallinnosta heidät pannaan luokalle. Rautaruukissa vastauksia antoivat väärät, joskin keskeiset henkilöt, joilta markkinavalvoja ei saanut tarvitsemiaan tietoja. Yhtiössä ei myöskään ymmärretty pörssin asemaa arvopaperikaupan valvojana. Kyselyihin viitattiin kintaalta, voi rivien välistä lukea.
      Sakari Tamminen oli se, jonka vastuulla viime kädessä olivat neuvottelut ja pörssiyhtiön korrekti toiminta. Tamminen ei kantanut vastuutaan sijoittajia kohtaan hyvin. Rautaruukin toiminta todisti oikeaksi sijoittajien käsitykset siitä, että valtion merkittävästi omistamissa yhtiössä muut ovat huutolaispoikia, kun valtio vie firmaa minne sitä huvittaa.
      Sakari Tamminen ja hänen väkensä Rautaruukissa syyllistyivät ylimielisyyteen ja ammattitaidottomuuteen, jollaista pörssiyhtiössä ei pitäisi olla olemassakaan.
      Tammisen uralle tuli kovin ruma loppu, kun hänen johtamansa pörssiyhtiö sai 100 000 euron sakot ja varoituksen pörssin kurinpitolautakunnalta. Näillä eväillä ei mennä kunnialla eläkkeelle.

      Ihan vastaavat tapahtumat varjostavat Osuuskunta PPO:n myyntiä ja sen jälkeisiä hallinnon ja sen aikaisen tj:n toimia. Viitteitä on myös siitä että nykyhallinto ja toimintaonganisaatio haluaa ja yrittää kaikin tavoin pimittää ja estää jäseniltä tiedon saannin eri tapahtumavaiheista ja nykyhetken taloudellisista tilanteista.
      Osuuskuntalaki ja osuuskunnan säännöt on ylimmät ohjenuorat joita kaikkien foorumien on noudatettava. Herää epäilys mitä on odotettavissa Avi-erityistarkastuksen myötä kun kaikki esitykset ja jäsenien haluamat toimenpiteet on jumissa, ikäänkuin padottuna odottamassa sen murtumista ja mahdollisia oikeus- tai korvauskäsittelyjä. Kyllä sitä 100 miljoonalla on niin haaskalle tulijoita kuin siihen liittyvien asiantuntijalausuntojen antajia. Kuitenkin omaisuus kuuluu osuuskunnan osuudenomistajajäsenille kuten säännöissä on sanottu ja selvästi kirjattu, että se pitää jakaa heille jos ja kun osuuskunnan se palvelutuotanto loppuu mitä varten se aikoinaan on perustettu. Näin tapahtui kun se myytiin elisa oyj:lle. Tästä on seurannut myös alueella voimakas palvelutason heikkeneminen ?
      Kun nykyhallinto tekee päätöksen osuuskunnan hallitusta purkamisesta niin näin toimien uskon vahvasti, että saataisiin kaikista paras ratkaisu ja kivuttomin lopputulos ilman jatkuvia kärhämöintejä tai jopa vältyttäisiin oikeustoimilta.

    • 4k resoluutio

      Elisa kehittää Pyhäjoella ainakin Yppärin alueen palveluita, koteihin on tullut äskettäin kirjeet, joissa kerrotaan, että Elisa kerää ns. ilmakaapelit pois ja "valitettavasti" korvaavaa kiinteää verkkoa ei ko. alueelle rakenneta.
      Suositellaan mobiiliyhteyksien käyttöönottoa.


      Kun ko. alueella ei oikein näy terrestiaali -lähetysverkon kautta TV:kään, niin aikalailla taantuu alue. Radio ilmeisesti vielä kuuluu.
      Montako tonnia katoaa kiinteistön arvosta, jos siihen ei ole saatavilla lainkaan esim. kiinteää vesiliittymää, pelkkä kantoaalto-vesi on usein ruuhkaista ja heikkolaatuista..

      Montako loppukäyttäjää Yle Areenaa, Netflixiä tai Watsonin IPTV:tä tarvitaan LTE verkon täyttymiseen?

      • vvvvvvvvvvvvbg

        Ainakin Mehtäkyläntielle on PPO aikoinaan laittanut kuitukaapelin, mutta kun menee Saunalahden sivuille ja syöttää osoitteensa, niin kuituliittymää ei ole saatavilla. Merkillistä. Toivottavasti tähän tulee muutos viimeistään siinä vaiheessa kun puhelinkaapelien poisto ilmeisesti ensi vuonna toteutuu Mehtäkyläntien varressakin.


      • vvvvvvvvvvvvbg

        Viime aikoina eivät ole enää edes vaivautuneet lähettämään kaikille kirjallisia irtisanomisilmoituksia lankaliittymistä, vaan useat asiakkaat ovat joutuneet havahtumaan siihen, että Internet-yhteys ja puhelin eivät yhtäkkiä toimikaan. Eikä puhettakaan että 4G-päätelaitteista saisi tässä tilanteessa alennusta. 216 euroa on aika suolainen hinta tarvittavat liitännät sisältävästä reitittimestä.


    • Ottakaa kantaa

      Nyt oli KP:ssä tietoa jossa Anviaa ostatettelevan elisan hinnoittelu antaa arvon myös osuuskunta ppo:lle..Anvian arvo on tarjoushinnalla 185 M€ ja kun PPO/Pauli-Jarmo neuvotteli yhdistymisestä "meidän" neuvottelijat vaati enemmistöä yhdistymisen jälkeiseen hallintoon koska ppo:n arvo oli isompi kuin anvian..yhdistyminen peruuntui kun sopua ei löytynyt..ja sitten ppoi myytiin hinnalla 101 M€ esisalle..eli vähintäin 85 M€ alihintaan.
      Oisko jo nyt oikeuden toteuduttava ja osuuskunta purettava ja vielä jäljellä oleva omaisuus jaettava jäsenille kuten säännöt ja osuuskuntalaki sanoo !

    • Haloo kuuluuko ?

      Onko saatu jäsenien esityksiä osuuskunnan purkamisesta konkretisoitua ? Kylillä omistajat odottaa tietoa aikataulusta jotta saadaan alueella liike-elämään toimintaa kuten tapahtui kesäkuun koronmaksun jälkeen. Kauppiaatkin hymyili..nyt alkaa taas suupielet menemään alaspäin kun rahat makaa jossain..rahastoissa eikä avita ketään muuta kuin isopalkkaisia toimihenkilöitä istumassa lukkojen takana.

    • Näin se oli

      ”Kävimme läpi potentiaalista ostajajoukkoa. Emme tosin kilpailuttaneet sillä tavoin kuin esimerkiksi hankintalaki kunnilta edellyttää, mutta kartoitimme tilanteen operaattoreiden kanssa.”

      Uutela sanoo, että yhtiö kävi neuvotteluja esimerkiksi vaasalaisen teleoperaattorin Anvian kanssa erilaisista yhteistyökuvioista. ”Meille syntyi vaikutelma, että Anvia ei ole potentiaalinen ostajaehdokas. Telia-Soneran strategia on taas keskittyä suuriin kaupunkeihin, joita ei PPO:n alueella ole.”

      Entä DNA, joka on teille tuttu jo Finnetin alkuajoilta?

      ”Keskusteluja heidän kanssaan käytiin, mutta se ei johtanut mihinkään”, Uutela sanoo hieman epämääräisesti ja jatkaa, että siksi Elisa oli loppujen lopuksi ainoa vaihtoehto PPO:lle.

      DNA:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Leino muistaa asian toisin. DNA ei neuvotellut PPO:n liiketoimintojen ostamisesta, koska yhtiö ei saanut edes tarjouspyyntöä.

      Ehkä Elisa olikin PPO:lle ainoa vaihtoehto. PPO:n ja DNA-ryhmän välit tulehtuivat jo 2000-luvun valtataistelussa, eikä tilanne ole vuosien aikana muuttunut. Osuuskunta omistaa esimerkiksi DNA:n toiseksi suurimmasta omistajasta Oulu ICT:stä lähes 11 prosenttia.

      Siis rahat jakoon ja kukka rintaan niin oikeus voittaa ja sitä päätöstä ei "moitita"

    • Omistajien ääni

      Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja eivät nauti omistajakunnan luottamusta. Johtuen siitä, että osuuskunta on ajettu sääntöjensä vastaiseen tilaan hallinnon päätöksillä. Toiminnasta poikkeavia sääntökohtia on useita. Tämä pattitilanne on jo jatkunut kohta kaksi vuotta. Osuuskunnan varallisuus jakoon omistajille ja osuuskunta purkuun. Muuta tietä ratkaisuun ei ole.

      On aivan turha kuvitella, että sännöt voidaan muuttaa jälkikäteen. Ensin olisi pitänyt muuttaa säännöt ja vasta sitten toimintaa. Nyt sitten voivotellaan, että tyhmät jäsenet peräävät oikeuksiaan ja varojaan.

      Olisiko KPO voinut luopua myymälätoiminnastaan ilman jäsenten lupaa ja keskittyä pelkästään pankkitoimintaan? Olisiko Ylivieskan Osuuspankki voinut luopua pankkitoiminnasta ilman jäsenistön lupaa? Molempien kysymysten vastaus on yksiselitteinen ei. PPO kuitenkin luopui pääliiketoiminnastaan ilman omistajien lupaa. Surku surku. Nyt sitten surkutellaan kun kakat ovat visusti housussa.

    • Jakoon-jakoon

      Taas oli luvatuista "huomattavista" korkotuotoista poltettu rahaa ilmanaikoiseen jäsenkirjeeseen. Siinä olisi pitänyt olla kysely: haluatko osuuskunnan purkamisen sääntöjen mukaisesti vai antaa omaisuutesi sijoitettavaksi ?
      On se ihme kun tuo ei mene tj-hallpj:llä jne jakeluun että Ne on jäsenet jotka päättää ja purku on edessä tapahtuipa mitä koinuusyrityksiä tahansa. Mitä nopeammin sitä helpompaa kaikille.

    • Ei markkinapaikka

      Sain tänään PPO:lta kirjeen. Kauhuissani luin, että PPO:n hallinto yrittää muuttaa osuuskunnan säännöt niin, että osuuskunnasta tehdään keinottelijoiden pelikenttä. Tätä ei tule osuuskuntakokouksen sallia! Haluan, että osuuskunta puretaan ja varat jaetaan omistajille.

    • Erkuj

      .. ylivieskassa tarjotaan pullakahvit 15-19.09.2014 uudessa toimitilassa...toivotaan ettävain jäsenet käy kaffeella..muutoin tulee taas pe.rsnettoa kun jo osuuksistaan luopuneet kahvin persolla astuu avoimiin oviin... taas yksi osoitus uuden tj:n asiantuntemattomuudesta..osuuskunta asioissa..auf wiedersehen.

    • SampoAnalyytikkö

      ..joo nordean analyytikkökin julkitoi että yksityinen kulutus on hiipunut ja hiipuu edelleen..nyt tarvitaan taas osuuskunta ppo:hon kertyneitä ylijäämiä..eikun osuusmaksun korkoja jakoon..sieltä saadaan 100 M€ elvytystä ainakin tälle alueelle.. Vain päätös puuttuu !

      • Järki päässä

        .. höpöpuhetta sinulta. Rahat ovat osuuskunnalla ja pysyvät...


    • purku päällä

      Monetko sähkölukot on omistajaa vastassa uudessa toimitilassa, josko tulen kaffet hörppäämään. Annetaanko entiseen malliin ovenrakoasiakaspalvelua? Siitähän osuuskunta tunnetaan! Uskomattomalta kuulostaa että omistajat pääsisivät ihan sisälle asti ja olisivat vielä tervetulleita osuuskuntaan, joka ei kunnioita omistajan ääntä ollenkaan. Maankaivajiahan ne ovat. Ihan turha on kahvitella ja kuluttaa omistajien rahoja jonninjoutavaan. Viikon tapahtuma kirjeen lähetyksineen maksaa 100 000 euroa. Kalliiksi tulee kun pitää tällaisia järjestää.... Ihan huuhaata tällaiset kirjeet!
      Miksei kirjeessä näy omistajan tahto?? Osuuskunta on purun tiellä ja sen hallituskin tietää!
      Kyllä, tulen katsomaan uteliaana minkälaista sakkia sähkölukko-osuuskunnassa on töissä!

    • Remontti2015

      Hyvä pointti. Mikäli PPO:n purkurahoista käytetään vaikka 50 miljoonaa PPO:n omistajien asuntojen rakentamiseen ja remontointiin, on vaikutus aluetalouteen valtava. Lisäksi tulee muistaa, ettei raha remontoinnin ja rakentamisen jälkeen katoa alueelta - Päin vastoin se kasvaa korkoa uusissa tai kunnostetuissa kiinteistöissä.

      Jos saisin minulle kuuluvan osuuteni, noin 4000€, alkaisi meillä saman tien pesutilojen remontointi. Velkarahalla en sitä halua tehdä.

    • heh heh

      Osuuskuntakokoukset nähneenä kirje on irvikuva. Omistajia osuuskunta ei arvosta yhtään, EI YHTÄÄN. Kokouksetkin vie niin kauas, että ei vain kukaan tulisi paikalle. Toivotetaan vielä tervetulleeksi. Ei tämä osuuskunta toivota omistajiaan tervetulleeksi yhtään mihinkään. Päin vastoin toivois ettei olisi omistajia ollenkaan, kun ovat niin tyhmiä. Kuka lie tekstin laatinut ja käskenyt laittaa postiin, koska näin hyvä tapa. Kyllä ne tyhmät tällaisesta kirjeestä tykkää. Hampaat irvessä osuuskunta on tämän postittanut. Ei tarvitse näin selkeästi pitää ihan tyhmänä.

    • Korkeasaareen

      Maanantaina mennään Korkeasaareen, Korkeasaareen, Korkeasaareen jos vain ulko-oovi on auki. Maanantaina mennään Korkeasaareen ja juodaan kaffia kooko rahallaaa.

      Sielläpä nähdään, sielläpä nähdään, onko se FC-Yypa järjestämässä tarjoiluua kooko rahallaaa.

    • Yrittäjä 3. polvess

      Kylläpä veti haikeaksi mieli, kun kävin Ylivieskassa ja ajoin Osuuskunta PPO:n kioskin ohi. Kovin on pieneksi kutistunut Osuuskunta. En viitsinyt edes mennä kahville, koska keväällä oli omistajajäsenten väärin olla osuuskuntakokouksessa. Nyt sitten on muka avoimet ovet. Eipä tuolla yleisöryntäistä näkynyt olevan. Enkä ihmettele. Ei kuitenkaan ollut hukkareissu. Ylivieskassa on hyviä kauppoja, vaikka tietoliikennepalvelut ei enää toimikaan. Ennen PPO:n aikana palvelun sai heti, nyt nyt elisan aikana sen saa joskus, tai ei ollenkaan.

    • Ihan vain jäsen

      Siellä oli Ylivieskassa ihan kiva tunnelma ja paljon ihmisiä. Useimmilla kuului olevan epäselvyyttä jäsenasioissa ja saaduista osuusmaksun koroista mutta ne kyllä selviää rekistereistä.

      Kuitenkin jäsenien kannattaa huomioda ettei heidän omaisuus ole mihinkään kadonnut..sitä pitää vain vaatia itselleen..ei hallinnon esittämällä osta tai myy huutokaupalla vaan oleva taseomaisuus/jäsenten määrällä jolloin siellä on 3500 €/jäsen jaettavissa..jos mennään sijoitustoimintaan niin siitä on saatavissa 10€/osuus/vuosi...kestää aika kauan saada omansa käyttöönsä. kannattaa muuten miettiä vaihtoehtoa sijoituksiin..

    • Waldenin Juuso

      Alla julkista faktaa joka osoittaa osuuskunnan ja sijoitus oy:n henkilöiden asiantuntemuksen:
      PPO Sijoitus ja Osuuskunta PPO omistavat OuluICT:n osakkeita
      4 023 152 kpl, niiden arvo oli 1.1.2014 kaupoissa 4,50 €/kpl
      Nyt niiden arvo on 3,25 €/kpl , asiantuntija-arvio olisi 5,20 €/kpl ?
      Noista arvoista laskien myynti 1.1.2014 olisi tuottanut 18,1 M€
      Nyt niistä saisi 13,1 M€ eli omistus on sulanut 5 M€..saatikka tuosta asiantuntija-arvion hinnasta 20,9 M€:sta lähes 8 M€ kadonnut ?
      Mihin..miksi ei myyty kun hinta korkeimmalla ..mitä asiantuntemusta tuo on ?
      Eli miten käy jäsenien omistaman 100 M€..jatkossa jos jo nyt on hukattu yli 40 % sijoituksissa..pari-kolme vuotta ja toteamme tällä menolla "sorron bitti" ne rahat oli ja meni jos emme ryhdy toimiin niiden saamiseksi jäsenistölle !

      • vakav kysymys

        Miten PPO ostaa Teknoventurea vaikka se on puhelinosuuskunta ?


    • Valtakunnan sali

      Dingo lauloi 1980-luvulla Kerjäläisten Valtakunnasta? Onko PPO tämän päivän Kerjäläisten Valtakunta?

    • Tilit tiskiin

      On se mielenkiintoista nähdä seuraava tilinpäätös koska siitä selviää ettei ole tullut 100 Miljoonan naisen Peltomaan 8 % tuottoa niistä rahoista..eikä 17 %/kvarttaalikasvua..eikä KorpiTassin 100-200 €/osuus korkoja jäsenille. Taitaa kaikki mitä jostain voisi saada esim OuluICT:n osakkeista tulleet osingot 1,6 M€ kulua hallinnon hoitoon ? No kaikki on pitänyt kirjata johonkin kredittiin kuten Raahen maston kuntosaliin menevä 500 000 €..ne on isoja summia jäsenien kannalta mutta ilmeisesti pieniä hallituksen näkemyksenä.

    • Kankkulan kaivoon

      Pistääkö PPO rahaa Raaheen 500000€ yhteen kuntosaliin? Eikö sillä rahalla rakenna aivan uuden kuntosalin ja vielä pienen urheiluhallinkin välineineen? Kysykää Piipsjärvisiltä millä rahalla rakennetaan kylälle urheiluhalli?

    • Käykääpä kysymässä

      Menkääpä kokeeksi kysymään osuuskunnan konttorilta, mitä teille maksetaan, jos haluatte erota sijoitusosuuskunta PPO:sta? Saatteko 120, 360 vaiko peräti 480 euroa, siis 120 euroa per osuus?

      Muistin virkistämiseksi kerrottakoon, että että oikeasti teille kuuluva palautus kuuluisi olla kymmenkertainen PPO:n maksamaan verrattuna, siis 1200 viiva 4800 euroa, eli 1200 euroa/osuus.

      Konttori on Ylivieskassa Kauppakadulla Nordeaa vastapäätä. Avoinn arkisin klo 9-15.
      Siellä voitte myös esittää kysymyksen, että miksi teitte tämän rahoilleni!

    • AntonBents

      ..niin uuden tuoreen toimitusjohtajan mielestä jäsenille kuuluu osuuskunnan omaisuudesta vain 100-120 €/osuus...= 10 M€ ..kenen on se loppuosa 100 M€:sta peltomaan..uutelan..korpitassin..kippolan..männistön ??

    • Näillä mennään

      ..Ystävät hyvät..eikun jäsenet omistajat meidän on turha täällä esittää konkreettisia kannanottoja. Ainoa suoran toiminnan keino on esim. puhutella hallintoneuvoston edustajia ja kysyä heidän kantaansa mieltä askaruttaviin kysymyksiin ..hallitus ja toimitusjohtaja ei liene "tavoitettavissa" jäsenten suuren enemmistön ajatusmaailmaan vaan toistavat..sijoitusvisiotaan..jne.
      Mutta niitä kiperiä kysymyksiä:
      - paljonko on Osuuskunta PPO:n omaisuustase
      - mikä on jäsenosuuden arvo
      - millä hinnalla siellä "pörssissä" voi osuuksiaan myydä
      - paljonko se pörssihomma maksaa €/kk..€/v ja paljonko maksaa jos myy tai ostaa osuuksia..ja millä hinnalla muut myy

      Jos noihin saa eksaktit vastaukset kaikki on relevanttia ja läpinäkyvää mutta jos yhteenkin kohtaan sanotaan "jäsenille kuuluu jäsenosuuden arvo on 100-120 e/osuus" niin kysymys on "kenen on ne loput omaisuudesta"..100 M€/27000 jäsentä ?

    • Yksinkertaisesti

      PPO:ssa jumissa oleva yli sadan miljoonan omaisuus kuuluu jäsenille, eikä PPO:n perustamalle kuntosalille tai ikkunalasin valmistajalle. Tätä on näköjään PPO:n hallinnon hyvin vaikea tunnustaa. Yleensä kun jotain myydään, niin omistaja saa rahat. Näin ei ole PPO:ssa käynyt. Nyt vain sanotaan, että joku raja se on kerjäämiselläkin.

    • Kerjäläisjäsen

      .oon köyhä kerjääjä mä vain..saisinko omaisuuteni rahana osuuskunta ppo:sta. Kiitos

    • Olisi aika päättää

      Hyödytön ja hedelmätön vatvominen on saatava päätökseen. Muuttumaton tosiasia on, että suuri osa jäsenistä haluaa irtautua osuuskunnasta ja saada sijoituksensa realisoitua, veroilla tai ilman. Osa haluaa jatkaa, se heille suotakoon. Riitaisena ryhmittymänä osuuskunnalla ei ole valoisaa tulevaisuutta.
      Osuuksien kauppapaikan toimivuutta epäilen, mistä löytyy se ostajataho joka maksaisi käyvän hinnan osuuksista. Alennusmyyntiin jäsenet eivät suostu. Osuuskunnan on sitouduttava jollain aikavälillä lunastamaan omia osuuksiaan, ehdotan hintaa 1200 €/osuus. Tämä toki edellyttää osuuskunnalta liiketoimia ja järjestelyitä jo vuonna 2014, että omien osuuksien hankinta kyetään osuuskuntalain mukaisesti rahoittamaan vuonna 2015.

      • Kannatan

      • Katainenko
        Kannatan kirjoitti:

        Järkiehdotus. Voitko lähettää sen PPO:n toimitusjohtajalle [email protected]

        Turha vaiva. Hän ajattelee vain omaa etuaan eikä pane rikkaa ristiin jäsenien kannalta oikeien päätösten eteenpäin viemiseksi. Ainoa keino saada asiat ruotuun on jäsenien toiminta jo ennen osuuskunta kokousta ja sen aikana..äänestää osuuskunnan purkamisen puolesta ja omaisuuden jakamisesta jäsenille.

        Nytkin on OuluICT:n osakkeiden arvo laskenut v. 2014 aikana Privanet-pörssistä nähtävien tietojen pohjalta vuoden alussa olleesta 4,55 €/kpl hintaan 3,15 €/kpl eli asiantuntijasijoitusgurun viivyttely on johtanut Meidän jäsenien ja siis omistajien osalta 5,6 M€:n häviöön. Omistamme kaikkiaan 4 023 152 osaketta.
        Luotatteko että se oleva 100 M€ kauan riittää tuolla kyydillä ?


    • venkoiluja

      Hallituksen venkoiluja:

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisen kutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

      Näitä riittää...

    • Rantakatu 20

      ..tuossa oli muuten asiaa, näin on todella tapahtunut ja se jatkuu jos jäsenet ei ole skarppina mutta minua ihmetyttää se ettei hallintoneuvoston "maallikkojäsenet" ota isännän otetta asioihin, kyllä jäsenien enemmistön kanta on se jota on kunnioitettava ja sen selville saaminen on helppoa ja yksinkertaista.

      • PPO:n jäsen

        Kun katsoo tuota listaa niin saa ihmetellä, miksi hallituksen puheenjohtaja (ns. "satu-uutela") ei ole vielä eronnut tai miksi häntä ei ole vielä erotettu! Kuka voi Satu-Uutelan erottaa? Halllintoneuvoston puheenjohtajako? Vai tarvitaanko ylimääräinen osuuskuntakokous?


    • Ei enää untuvikko

      Kyllä Uutelan tulisi osata itse vetää johtopäätökset ja erota. Onneksi ensi keväänä loppuu apulakimiesuutelan lento PPO:ssa kuin Jarmolla aikoinaan.

    • Tyydyttäisi jäseniä

      Osuuskunnassa ei ole osakkeita. Liittyessään jäsen maksaa osuusmaksun ja sitten sen hetkisen palveluihin liittymisestä aiheutuvan niiden rakentamismaksun ns.liittymismaksut ja joka vuosi on pantu kerätystä voitosta sukan varteen vararahastoon.
      Näitä on viimeisen tilinpäätöksen Taseessa kohdassa Oma pääoma (sivu 12) yhteensä 31 M€ josta 21,5 M€ voidaan jakaa heti jäsenille.
      Ei ole korkoa eikä voittoa vaan ihan jäsenien omistamaa omaisuutta,

      Tuohon kun lisätään Oulu ICT:n ja Elisan osakkeista saatu osinko ja myydään niiden osakkeet on v. 2014 jaettavaa taas 500 €/osuus ylijäämän palautuksena verottomana.

      Haloo hallitus ja vastuuhenkilöt missä mennään..aika kuluu ja kello käy eikä Mäntyrantaa näy.. sanoi aikoinaan Pekka Tiilikainen.

    • Arvonmekinansaitsem

      Yksi asia on selvinnyt todellisuudesta osuuskunnan sijoitusasiantuntijoiden hoitamana ns. eri sijoitusinstrumenttien hoidosta. Ens vuonna ei tule osuusmaksun korkoa eikä "ylijäämän" palautusta. Miksi..koska jos kerran valtakunnan pörssit ja maailman pörssit laskee niin ei täällä ole varmasti sellaista pankin tiskineuvonnasta asioita hoitamassa ollutta joka saisi osuuskunnan miljoonat tuottamaan niin että olisi edes sen verran jaettavaa kuin tänä vuonna.
      Tuosta olen Matti..eikun Asko..tai Jarmo..ehkä Eero..mutta en halua olla Kati koska hän ei ole vielä oppinut sitä että täällä sen "minkä lupaa" on pidettävä ja meillä on pitkä muisti..ehkä se oulun alueella menis vielä jotenkin jorman..juhan..ja muiden business-enkeleiden peesissä läpi mutta täällä maakunnassa Ei. Muistakaa tämä.

    • Tämä on faktaa

      Varainsiirtovero:

      Arvopaperin omistusoikeuden luovutuksesta on maksettava varainsiirtoveroa 1,6 % luovutussopimukseen merkitystä kauppahinnasta. Jos ei ole rahamääräistä kauppahintaa, varainsiirtovero on maksettava muun luovutussopimuksessa sovitun vastikkeen arvosta. Muun vastikkeen arvosta on hankittava veroviraston lausunto. Me maksamme aina kaupasta aiheutuvan varainsiirtoveron.

      Luovutusvoitto, määrän laskeminen, hankintameno-olettama ja pienet luovutusvoitot:

      Luonnollisen henkilön ja kuolinpesän omaisuuden myynnistä tai vaihtamisesta syntyvä voitto (luovutusvoitto)
      on veronalaista pääomatuloa. Pääomatulojen veroprosentti on 30-32 %.

      Luovutusvoiton määrä lasketaan siten, että luovutushinnasta vähennetään verotuksessa poistamatta oleva todellinen hankintameno ja voiton hankkimisesta aiheutuneet kustannukset. Voiton hankkimisesta aiheutuneita kustannuksia on esim. omaisuuden myyntikulut. Hankintameno tarkoittaa hankintahintaa ja sitä ei yksittäisen henkilön kohdalla yleensä ole poistettu.

      Jos myyty omaisuus on saatu perintönä tai lahjana, sen hankintamenona pidetään perintö- ja lahjaverotuksessa käytettyä verotusarvoa, jonka lisäksi omaisuuden luovutushinnasta saadaan vähentää voiton hankkimisesta aiheutuneet menot. Vaihtoehtoisesti luovutushinnasta vähennetään ns. hankintameno-olettama.
      Luonnollisella henkilöllä ja kuolinpesällä on oikeus aina valita, käyttääkö se luovutusvoiton laskemisessa todellisen hankintamenon ja voiton hankkimisesta johtuneiden menojen sijasta ns. hankintameno-olettamaa.

      Hankintameno-olettama on vähintään 20 prosenttia luovutushinnasta. Jos luovutettu omaisuus on ollut luovuttajalla vähintään 10 vuotta, vähennys on vähintään 40 prosenttia luovutushinnasta. Voiton hankkimisesta aiheutuneita kuluja ei hankintameno-olettaman lisäksi saa vähentää.

      Puhelinyhtiön osaketta tai osuutta pidetään tavanomaiseen koti-irtaimistoon kuuluvana, jos osake oikeuttaa kotipuhelimen puhelinliittymään ja osaketta ei voida luovuttaa puhelinliittymästä erillään.
      Jos puhelinosake voidaan luovuttaa puhelinliittymästä erillään, osaketta ei pidetä tavanomaiseen koti-irtaimistoon kuuluvana ja osakekaupasta syntyvä luovutusvoitto on siinä tapauksessa kokonaan veronalaista tuloa.

      Luonnollisen henkilön tai kuolinpesän saama omaisuuden luovutusvoitto ei ole veronalaista tuloa, jos verovuonna luovutetun omaisuuden yhteenlasketut luovutushinnat ovat enintään 1 000 euroa. Luovutushintojen määrää laskettaessa ei oteta huomioon sellaisen omaisuuden luovutuksia, joista saatu voitto on erikseen säädetty verovapaaksi.

    • Tilastot kertoo

      Tässäpä esimerkkejä mitä tapahtunee jos kauppapaikkavisio toteutuu:

      Oulu ICT markkina-arvo 116 M€, kaupattavan tuotteen arvo 1/2014 oli 4,55 € nyt 3,15
      Eli arvo laskenyt 31 %...siis markkina-arvo on nyt 80 M€..siinä meni 6 M€ meiltäkin

      Osuuskunta KPY markkina-arvo 127 M€, tuote oli max 26 €/kpl nyt 23 €
      Eli arvo laskenut 11 %..siis markkina-arvo on nyt 113 M€,siinä meni 14 M€ joltain
      osuusmaksun korkoa maksettiin 1,60 €/osuus ( 5 548 102 osuutta)

      Osk PPO-konserni markkina-arvo 100 M€,osuuksia 82264 jäseniä 26845
      Kun ylläolevat skenaariot toteutuu niin tilanne muodostuu seuraavaksi:
      - markkina-arvo putoaa pahimmillaan 69 M€:oon tai ehkä 89 M€:oon joten
      jäsenet menettää taas 11-31 M€ ( kuten datame-kommerverkissä)
      - vastaavalla korkotuotolla jäsenet saisi 4,9 €/jäsen/v.. ( ei 500 €/osuus) koska
      jaettavaa ei olisi kertynyt kuin 131 622 € (1,60€/osuus) / 26845 jäsentä

      Hups..miten tässä näin olikaan käynyt, kuka vastaa, kenen syy, kuka esitti !

    • kertakorvausmulle

      ..onhan siellä vastuuhenkilöt valittuna jotka niitä lupauksia "jäseneten" rahojen hoidosta on on lupailleet isoja korkoja ja palautuksia. Taisi paras höpöviesti olla että pääomatase kasvaa kaksinkertaiseksi 10 vuodessa..kuka jaksaa uskoa mutta kyllähän se joka saa isoa palkkaa kuitenkin kun on muka hoitamassa sijoituksia on onnellinen..sadanmiljoonan nainen !

    • Milloin sais omat

      Saapa nähdä ehtikö ne jo talvivaaraan sijoittaa osuuskunnan varoja ? Kyllä tänä päivän paras paikka omille rahoille on taskussa oleva lompakko.

    • Pösö Arvi

      Suosittelen kaikille, kenellä on omistuksien/jäsenyyden kautta senttikään omistusta, ottamaan omansa pois tuosta pikavippifirmasta,
      ennenkuin rahat sulavat joutavaan.
      Tuo kuntosalibisnes Raahessa naurattaa kaikkia, paitsi että se loukkaa
      PPO:n satavuotiaita arvoja ja merkitystä. Törkeää ja ala-arvoista uutisointia.

    • Tilastot kertoo

      Minusta nyt Timo Temmisen..vai mikä se olikaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Raahesta, huolhtia siitä, että tänä vuonna tuloutetaan kertyneestä omaisuustaseesta osuuskunta PPO:lle sen verran että ens vuoden alussa on saman verran jäsenille jaettavaa kuin tänä vuonnakin. Tämä rauhoittaisi tilanteen ja hallinto pääsisi asioissa eteenpäin. Siellä muhii vielä se Avi-tarkastus ja kun se julkistetaan alkaa tupen rapinat..eikä se ole Vihantilaista tupen peluuta !

    • Näkemys faktaa

      Tuomo Tamminen on puheenjohtaja mutta hänen käsityksen mukaan Raahen alueen jäsenet kannattavat osuuskunnan omaisuuden haaskaamista vuosien varrella sijoitusoimintaan. Hän ei kerta kaikkiaan ymmärrä sitä ettei puikoissa ole sellaista asiantuntijaa joka saisi luvattuja tuottoja niin että niistä riittäisi jäsenille jaettavaa,
      Vuodenvaihteen jälkeen tulemme kuulemaan oikein selitystenselityksiä "miten näin kävinkään, valitettavasti ei jäänyt osuusmaksun korkoa jaettavaksi, en minä ole voinut asialle mitään kun markkinat ei toimineet valituilla sijoitusinstrumenteillä jotka hallitus valitsi".. Siis hän joka on laivan peräsimessä ei mielestään ole ohjannut sitä karille vaan matkustajat ja heidän valitsemat edustajat.

    • Eikö vieläkään

      Eikö tosiaan vieläkään Uutela ole eronnut hallituksen puheenjohtajan pallilta? Hän odottaa samaa kohtaloa kuin Korpi-Tassi eli potkuja. Kohtalo se sekin.

    • Tiedot esiin

      Jännitys tiivistyy..avi kohta raportoi.mutta kyllätuossakin touhussa käy selvästi ilmise että juristit on kuin korpit haaskalla kun on rahaa.. eikait nyt muutaman pöytäkirjan ja tilitiedon läpkäynti vuotta kestä..on aika hidaslukuista porukkaa vai oisko kriittiset päätökset tehty niin kimuranttien koukeroiden taakse ettei sitä onnistu selvittämään ukkomustalainenkaan vaikka on tosi kauppamies -:(

    • 111+lestadiolainen

      Hallitus ei ilmeisesti ole tekemässä mitään myönnytyksiä jäsenistön suuntaan. Ensi kevään koronmaksukin taitaa jäädä torsoksi. Miten lie raahelaisen puheenjohtajan hommat sujuneet. Saako pidettyä hallituksen linjan hanskassaan. Uutela jatkaa ja Ylivieskan Männistö hännystelee aisankannattajana. Kuntosali ja mastokiinteistö on nyt hallinnon sijoitusten viimeinen valtti näin kuulema on näreet. Kuka sen kuntosalin sitten omistaa kun PPO:n rahoilla on pytinki pantu pystyyn ja joko sieltä niitä tuottoja kerätään. Milloin niitä PPO:n palveluita sitten pitää hallinnon mielestä käyttää, että ei tule potkua persuuksille. Joko entiset jäsenet jotka piti erottaa ovat saaneet lopputilin. Näyttäisi siltä, että ei tule yhtä valmista tuosta hallinnon puuhastelusta. Ainut mahdollisuus on keväällä taasen kunnon kapinakokous entistä vankempana.

    • copy ed..

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisen kutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

    • Rantakatu 20

      Osuuskunta PPO:lla on tasearvo 100 M€ ja osuuksia 82264 joten yhden osuuden arvo on 1216 € ja niitä on pääosin jäsenillä kolme ( 3 ) kpl, jäsenen omistusosuus tasearvolla on siis 3 648 €.
      Yksinkertaista kansakoulu matematiikkaa.

      Näitä jäsenet kyselee ja ainakin raahessa joku ilmoitti näillä sivuilla ostavansa osuuksia mutta ei maksaisi tuota hintaa..joku pyytää 3 500 € osuuksistaan eli n. 95 % todellisesta arvosta mutta joku toinen tyrmää senkin hinnan.
      Kyseltkää hallituksen ja hallintoneuvoston jäseniltä mitä mieltä ne ovat. Voitte yllättyä. Yhteystiedot löytyy www.osuuskuntappo.fi sivuilta tai kun näette kylillä tai kaupungissa niin hihasta kiinni ja asiaan vastauksia niin se selviää.

    • Harkintaan

      Ihan käytännön palautetta Ylivieskasta. tj:tä ei ole näkynyt tstolla useaan päivään, missä lie luurannut ..uutta mestaa metsästämässä ? Eli ei siellä töitä ole tehty siltä osin jäsenien eduksi, kyllä tsto tytöt on kiltisti paikalle tulleet mutta eikait jäsentietojen "katseleminen" mitään bisnestä ole tai anna lisäarvoa osuusmaksun koron maksuun ?
      Taisi mennä ihan ranttaliksi kun "puhallus" ei PK-T:ltä ja JU:lta, AM:ltä, MJ:lta jne onnistunutkaan. Nyt on hallintoneuvosto kovan paikan edessä miten säilyttää kasvonsa jäsenien valitsemina edustajina niin että saadaan asiat ruotuun heidän kannalta parhaalla tavalla ja jaettavaa osuusmaksun korkona tai ylijäämän palautuksena vuonna 2015 ..siihen on vielä mahdollisuus jos oikeita "pelimiehiä" olisi joukossa..eikun eerossa vai olisiko se pakassa..tai pekassa !

    • Elon laskuoppi

      Osuuskunta PPO:n omistavat 26 845 jäsentä, joilla on yhteensä 76224 varsinaista osuutta ja 6040 vapaaehtoista osuutta.
      Osuuksia on yhteensä 82264 jotka omistavat PPO:n omaisuustasetta 100 M€.

      Paljonko on yhden osuuden arvo ? Miten se jaetaan tasapuolisesti jäsenille ?

    • Joojoo nyt riittää

      Sain juuri kuulla eräältä jäseneltä että hallintoneuvosto kokoontuu 9.12 jouluseminaariin. Hallituksen ja sen esityksiä kannattavan rintaman edustajat hallintoneuvostossa ovat kovasti esittelemässä hyviä tulevaisuuden visioita mutta ne johtaisivat toteutuessaan viimeisenkin jäsenien päätösvallan keskittymiseen ja ns. pitkässä juoksussa omaisuustaseen valumiseen nollaan ( 0) sijoitustoiminnan kautta jäsenien saannon kannalta. Siitä pitää tehdä stoppi jos jäsenet aikoo saada edes omiaan pois osuuskunnasta.

    • Paljonko korkoa saan

      Raahen Seutu kirjoitti 22.1.2014 kuvan kera :

      Nainen sadan miljoonan euron, nyt vielä ennen osuuspääoman koron maksua,140 miljoonan euron sijoitusomaisuuden veräjänvartijana. Vielä kymmenisen vuotta sitten Kati Peltomaa olisi ollut outolintu, mutta ei enää.

      – Ehkä auto, keventää Peltomaa rahamaailman johtajiston suurimman sukupuolieron. Hän itse ajaa käytettyä Audi A4:ää työsuhdeautona. Mies ajaisi ehkä Audi A6:tta?

      Kati Peltomaan ura PPOssa on ollut nopean noususuhdanteinen. Runsaat neljä vuotta sitten hän tuli osuuskuntaan controlleriksi ja jo 1.1.2014 lähtien hänet valittiin sijoitusosuuskunnaksi muuttuneen PPOn toimitusjohtajaksi eläkkeelle lähteneen Pauli Korpi-Tassin seuraajaksi. Itsensä hän määrittelee osuuskunnan työrukkaseksi, konservatiiviseksi sijoittajaksi, ei peluriksi.
      – Vastuu on iso, nöyrin mielin otan tehtävät vastaan.
      Yöuniaan ei Peltomaa aio menettää 140 miljoonan euron tuottojen hermoilussa. Hän kiittää PPO Sijoitus Oy:ssä jo laaditun toimivan ja ilmeisen onnistuneen sijoituspolitiikan: hajauttamista eri toimialoille, ei riskisijoituksia. Linjaa jatketaan.
      – Vanhan sijoitusvarallisuuden tuotot ovat olleet noin 8 prosenttia. Miksi ei päästäisi samaan?
      Suurin ero aiempaan on alueelliset sijoitushankkeet uutena sijoituselementtinä. Ajatus on, että noin 15 prosenttia eli 15 miljoonaa euroa sijoitetaan oman alueen elinkeinoelämän tukemiseen.
      Liikehdinnän ja epävarmuuden hän toteaa tosin hidastaneen alueellisia sijoituksia. Hanke-ehdotuksia on kymmeniä, useammasta sadasta tuhannesta eurosta miljoonien hankkeisiin. Tavoite on, että ensimmäisiä sijoituspäätöksiä tehdään muutaman kuukauden sisällä. Hyväveliverkostolla ei sijoituksia tehdä, vaan Peltomaan mukaan noudatetaan tasapuolisuutta.

      – Niin tärkeää kuin alueellisen toiminnan tukeminen onkin, pitää hankkeiden olla kannattavia. Osuuskunnan tehtävä on edistää jäsenten taloutta.

      – Lahjoitukset ja hyväntekeväisyys eivät ole toimintaamme.

      Edeltäjänsä Pauli Korpi-Tassin Peltomaa myöntää olleen tiukassa paikassa parin viime vuoden ajan Elisa-kauppojen myötä. Hullun vuoden 2013 laineiden hän ennakoi laantuvan, mutta helpolla ei hänkään usko pääsevänsä. Kevään osuuskuntakokouksessa ovat odottamassa vielä osuuskunnan säännöt ja nimi.

      Sijoitusosuuskunnan purkuunkin Kati Peltomaa tietää vielä joillakin tahoilla olevan kiinnostusta. Sen mielekkyyttä hän ihmettelee. Verotusriskin ja muiden kulujen jälkeen käteen jäisi ehkä alle tonni per osuus, mutta tuottava ja aluetta hyödyttävä lehmä olisi lahdattu. Kolme osuutta omistaville jäsenille on joka tapauksessa luvassa 1 500 euron korkotuotto tänä keväänä.
      FAKTA
      Kati Peltomaa, 35 vuotta, 1.1.2014 Osuuskunta PPO:n toimitusjohtajaksi.
      Perhe: aviomies, 6-vuotias tytär ja 1-vuotias poika, asuu Oulunsalossa.
      Ylioppilaaksi Raahen lukiosta, KTM:ksi Oulun yliopistosta.
      Kymmenen vuoden kokemus sijoitusalasta. (Kommentti,= pankissa tiskissä)
      Toiminut 4,5 vuotta PPO-konsernissa, controllerina, hallintojohtajana, PPO Sijoitus Oy:n sijoitusjohtajana ja PPO Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtajana.

      Nyt se alkaa kohta totuus tulemaan julki. Olen varma että huonoa tuottomenestystä tullaan syyttämään tuolla jo tekstissä mainitulla "joillakin tahoilla".
      Lehmäkin lahdataan yleensä silloin kun se ei enää tuota !.. Sitä ei ehkä pankkimaailman sekä kaupunkilaisympäristössä ja narsistisessa johtamiskulttuurissa oppinsa saaneet ymmärrä.
      8 % tuotto tarkoittaa 11,2 M€ kuluvan vuoden ylijäämäksi ehkä Oulu ICT:n osingot 1,5 M€ = 12,7 M€..saa nähdä miten sitä suu pannaan kun "ei se noin mene" sanotaan jossain sketsissä mutta nyt ei ole vitsien aika "työrukkanen".

    • Avi valvoo

      On olemassa yksi keino. Se on ensi kevään osuuskuntakokous. Ilmoittaudutaan sinne valtavalla joukolla ja hankitaan mukaan yritysten tai puolison valtakirjoja. Kokouksessa sanotaan ei sääntömuutokselle, ei tili- ja vastuuvapaudelle ja kyllä uusille meidän esittämille haliintoneuvoston uusille jäsenille. Hankitaan oman puolen edustaja kokouksen puheenjohtajaksi.

      Mutta odotetaan esin aluehallintoviraston päätös Osuuskunta PPO:n johdon ja hallinnon toimista Datame kauppoihin liittyen. Mikäli päätös on hallinnon toimia moittiva, on tie selvä: PPO purkuun ja varat omistajille.

    • Haloo Helsinki

      Kyllä pitää todeta että oikea "iilimato" on saatu alueelle operaatoriksi. Sain elisalta laskun ja kun niitä tulee harvoin ihan tarkkaan luettua niin koin pienen yllätyksen. Olivat lisänneet 1,89 € kun lasku tulee paperisena. En löytänyt tuollaisesta mitään ilmoitusta sopimuksesta jonka olin tehnyt ostetusta palvelusta ja reklamoin asiasta. Mitähän vastaavat.

      Mieleen tuli vain sellainen laskelma kun hyvin moni saa varmaan puhelinlaskun ja laajakaistalaskunsa vastaavasti "planketilla" että härregood sehän onkin hyvä bisnes elisalle. Laittavat 26 845 jäsenelle 12 kertaa vuodessa laskun jossa on laskutuslisää 1,89 € josta tulee postituskuluja vain 0,80 € eli kassaan kertyy 26 845*12*1,09 € = 351 132 € ihan vain "ilmasta siihen lisää palveluista perittävät maksut joita on nostettu 25 -75 %..
      Kyllä siinä elisan tj:n kannattaa kehua että tuli hyvä tulos joka on johtunut tehdyistä hyvistä teleoperaattori kaupoista mm PPO:n ostosta.

      Siinäpä mietittävää taas alueen vaikuttajille ja osuuskunnan hallinnossa toimineille. Se ei kauan se 250 € kokouspalkkio Teitäkään lämmitä pitkässä juoksussa kun "perälauta vuotaa" palveluissa..vai joko olette vaihtaneet soneralle tai dna:lle ? Muistetaan Revon Sähkö..Kalajokilaakson Sähkön jne kaupat. Valot on niiden yhtiöiden osalta saamuneet kuten on käynyt PPO:nkin kanssa. Tuohon ei ole tarvittu edes maalisjärkeä jota luulisi alueen ihmisillä olleen..mikähän on ollut se todellinen pointti..päätöksille ? Pitkät käyrät viikset..vai joku klubi-puolue tms jäsenyys vai ihan vain oma ahneus ?

    • Pösö Arvi

      Kun Paulilla alkoi maa poltella jalkojen alla Datame-konkurssin myötä, piti keksiä jotakin kasvojen menettämisen toivossa. Eläkkeelle jääminen mielletään arvokkaaksi asiaksi, jota se tässä tapauksessa ei ollut. Piti yrittää livahtaa karkuun miljoonien hukkaamisessa suuruuden hullussa hankkeessa. Onneksi löytyi telkänpönttö Kati jatkamaan ilosanomaa. Suu on auki ja pönttö on tyhjä. Kati ihmettelee mielekkyyttä osuuskunnan purkuun. Kannattaisi miettiä mielekkyyttä tähän tilanteeseen johtaneita toimenpiteitä.

      Verottajalla pelottelu on vanhanaikaista potaskaa ja osoittaa vain epätoivoista mielikuvien muokkausta tosiasioiden hämärtämiseksi.

      Osuuskunnan varallisuus kuuluu omistajille edelleenkin, eli jäsenille.

    • Loppuvihellys

      Osuuskunta on PPO:n johdon kieroilujen tuloksena monilta osin sääntöjensä vastaisessa tilassa. Peli on nyt vihellettävä poikki ja jäljellä oleva, vähenevä omaisuus jaettava per heti jäsenille.

    • Rantakatu 20

      En lempo päässyt kokoukseen mutta pj kertoi että oli lyönyt luun kurkkuun purnareille. Epäilin että noinkohan ne rauhoittuu. Voi olla edessä eu-direktiivien noudattamisen tyylinen vastustus kuten hänellä on maidon- ja lihan tuottamis sekä pinta-ala lisien osalta haaveena käynnistää.

      Yritin esittää kompromissiä jäsenäänestyksen suorittamiseksi mutta oli täysin sitä vastaan. Nyt on kyllä mennyt puoluepoliittiset arvot ja näkemykset ihan ristiin jos kerran hallituksen kannattajaksi on ryhtynyt. Odotetaanpa vain niin jotain tulee näissä merkeissä tapahtumaan ja aika pian.

      • 111+lestadiolainen

        Tapahtumaan tulee ja varmaankin jo ennen kevään kapinakokoustakokousta. Liikehdintä on senkaltaista kuin Joulun alla ennen vanhaan. Kuiskintaa on siellä sun täällä ja kysellään, onko kilttejä lapsia. Kulisit on vielä edessä mutta maakuntien miehet on asialla jo aivan Raahea asti. Hallinto hirttääntyy aina vain tiukemmin köysiinsä. Kun aikansa punoo itseään noihin nyöreihin niin alkaa naama punottanaan. Kala on kuitenkin jo verkossa ja näyttäisi pysyvänkin. Puheenjohtajat puuhastelevat aikansa mutta vain aikansa. Toimitusjohtajan palli ilmeisesti jo heiluu.


    • Rantakatu 20

      Aivan, siellä on tj:n paikka auki ouluict:ssä vaikka vasta nyt lähetäv sinne meni.. miten se menikään sananlasku..ketkä tai kuka se lähtee ensimmäisenä uppoavasta laivasta..oliko se hiiri... Näinhän kävi jo osuuskunnassakin kun oikein johtajan lisenssillä ollut talousihminen häipyi..

      Nyt listat kiertämään ja tuulta purjeisiin.

    • Ryskä ripa

      Vanha viisaus: Jos ei kotona heilu palli, niin se alkaa helposti töissä heilumaan.

    • Ronaldo Messi

      Mitä hyötyä saaosuuskunnan tj kun rahtaa serbejä ylivieskasta äänestämään omistajien kantaa vastaan osuuskuntakokoukseen.. Saa hallituspaikan ypa fc:ssä.. no osaa varmaan konsultoida siinäkin samalla linjalla kuin ppo:ssa.. eli ypa on kohta entinen potkupalloseura

    • Kiero Eppola

      Mutta tämähän onkin Osuuskunta PPO, jossa voidaan tehdä omistajien kustannuksella aivan mitä vain! Eihän osuuskunnan rahat oikeasti ole omistajien rahaa - he vain luulevat niin.

    • Ideapark ei Raaheen

      Alla toiselta palstalta kommenttia joka myös faktaa :

      Tulevaisuuden merkittävä tietotekninen mullistus tulee tapahtumaan personoitujen TV-palveluiden siirtymisessä langattomasta teknologiasta langalliseen tekniikkaan ja ennen kaikkea kuituverkkoihin.

      Mobiiliteknologioissa ns. Last mile on aina jaettua kaistaa palvelevassa tukiasemassa olevien tilaajien kesken. Kiinteässä verkossa Last mile on aina jakamaton ja vain yhden tilaajan käytössä. Tästä syystä kiinteä verkko ei tukkeudu mobiilin verkon tavoin.

      Ja tämän tai oikeastaan nämä verkot joku sai instituution myymään ja "halavalla". Ei Roomaakaan rakennettu yhdessä päivässä ja vielä se siellä on paikallaan..sama päti ja olisi pätenyt Osuuskunta PPO:honkin ja siihen liittyviin liiketoimiin mutta kun katseet oli kaikilla...siis kaikilla niin hallituksessa kuin hallintoneuvostossakin omiin varpaisiin, omaan eläkkeelle siirtymiseen niin ei välitetty seuraamuksista. Nyt on turha valittaa "yrittäjän" joka oli mukana päättämässä tai toisten jotka hamuaisi halpaa riskitöntä rahaa jakeluun että kertynyt omaisuus "sijoitettavaksi"... Ne on pieniä silakat joulukaloiksi. Rahat jakoon sääntöjen määrämällä tavalla ja tieto myös "rouva pellervolle" etelän kurjuuteen että täällä pätee osuuskuntalaki eikä minkään "laidan" tai "halmeen" villilänsi.

    • En jaksa odottaa

      Olisin käynyt aamulla hoitamassa jäsenasioita, mutta Osuuskunta PPO oli vetäytynyt Joululomalle ajanjaksolla 20.12 -4.1. Onneksi pankit olivat auki normaalisti. Mihin tällaista yritystä tarvitaan? Mitä suojatyöpaikkoja nämä ovat?

    • On aika toimia

      Ovet auki ja rahat jakoon!

    • Armoa ma anelen

      On se kiva kun ns. päättäjät ei usakalla lausua mitään järkevää näissä merkeissä. On tainnut selkärankaan mennä tieto..mitähän sitä tuli päätettyä ja olisiko pitänyt sittenkin kysyä jotain ja ottaa etukäteen selvää asioista kun kerran on näihin kekkereihin tullut lähdettyä. Nyt täytyy sanoa että vanhoille nimilistan nimille nauraa naurismaiden aidatkin, oli he sitten maallikkoja tai yritysjohtajia..parhaat nimitykset pankinjohtajia tai päälliköitä poissulkematta maanviljelijöitä tai asemamiehiä. Aika pellejä on ollut kaikki tyyni. Joudutte nyt kokemaan omistajien kädestä tekojenne seuraukset.

    • Käyttöpääoman puute

      Nyt oli taas kallis nassunkuva kalajaskassa kun osuuskunnan rahoja oli tj saanut luvan "sijoittaa" käyttöpääomaksi vissiin tyhjänä repsottavaan firman kassaan..miksi se on tyhjä jos yritys menestyy ?? Minä vain kysyn.

      Oli siinä jutussa myös toimittajapoloinen yrittänyt mollata jäsenien oikeuksia saada omansa pois..ne pitäis kuulemma antaa yrityksille edullisina lainoina pienellä korolla ja ilman vakuuksia.. ei potki pitkälle tuo meininki.

    • Entinen kestotilaaja

      Kalajokilaakson toimittaja Anne Mattilan kommentti osoittaa täydellisesti sen ymmärtämättömyyden joka toimittajalla on: "Näkemykseni siitä, että PPO sijoitusyhtiönä oli järkevämpi vaihtoehto kuin jakaa kertalaakilla osakkaille jokunen tonni, on saanut lisää vahvistusta. Pienistä puroista ne joetkin syntyvät ja isot yritykset yhden miehen firmoista."

      Kerrottakoon toimittaja Anne Mattilalle, että Osuuskunta PPO on sääntöjensä vastaisessa tilassa ja jaettavaa jäsenille on tosiaan jokunen tonni, nimittäin 108 000 tonnia.

      PPO:n pääliiketoiminta on myyty Elisalle. Nyt kun osuuskunnalla ei enää ole sääntöjen mukaista pääliiketoimintaa, se tulee kiireen vilkkaa lakkauttaa ja varat palauttaa omistajille.

    • jäsen

      no niinhän ne riitelevät kuin perikunta ainakin. Loppujen lopuksi, jos ppo hajotetaan, jäsenet saavat vain hiluja, käräjäveijarit vievät pääosan. Jos pääomat laitetaan tuottamaan, joka vuosi ppo:n jäsenet saavat kivan joulurahan jo seutukuntaa hyödyttää paljon konkreettisemmin kuin nämä pesään pissijät.

      • 111+lesdatiolainen

        Paljonkos sitä joulurahaa nyt tulikaan, kun ei tilillä näy. Mitä lie sitten tarkoitat noilla hiluilla. Onko 4000€ hiluja. Miten on ne lesken rovot jotka saivat kesällä vain 500€ 1500€:n sijasta. Sijoitustoiminasta on hyviä esimerkkejä esim. Datame menetykset noin 30 miljoonaa, mastokiinteistö tuotot miinuksella, kuntokeskus mastossa odotukset kovat mutta taitaa olla siinäkin miinus merkki edessä kaikkien kulujen jälkeen. Rahaahan jaetaan näemmä niille yrittäjille jotka ovat kuorossa ruikuttamassa sijoitusyhtiön puolesta. Viimeisin oli nyt lehdessä ja kalajoelta tulee ilmeisesti vielä toimenkin muutto matti. Raahesta voisin ennustaa jotain hyväveliverkostoon kuuluvaa ja eiköhän Pyhäjoellekin saada jotain kunhan musteet kuivuu.


      • Metallimies ala C

        ..siinä yrittää..siis yrittää taas joku halvan riskittömän rahan perässä juokseva pissijä olla asiantuntija..sijoitustoiminnan puolesta. Jos et saa pankista "vakuudetonta" lainaa niin yritykses ei ole kondiksessa ja turha silloin on yrittää osuuskunnan rahoihin päästä käsiksi. Aika kuluu ja et sinäkään saa täältä mukaasi latiakaan et voi niillä koijatuillakaan enempääsi "nauttia".. Luovuttakaa jo kyllä jäsenet saa tahtonsa läpi joita enemmistö kannattaa.


      • Järkevä

        Kyllä siinä on kivat joulurahat nähty, jos tuo rötösporukka saa valtuudet sijoitella toisten rahoja. Kun osuuskunta puretaan jäsenet eivät saa tosiaankaan "hiluja", vaan oman oikean osuutensa määrän rahaa. Voihan olla, että nuo koijarit ovat jo hukanneet varoja, joten asioiden oikaisulla on kiire. Seutukuntaa hyödytti entinen PPO, hoitamalla 100 vuotta tyylikkäästi osuutensa, sitten tulivat johtoon osaamattomat typerykset, jotka huomattuaan virheensä, eivät vain kusseet, vaan paskansivat housuihinsa ja aloittivat poltetun maan taktiikan. Hävitetään kaikki ja hukataan todisteet. Yritetään vielä ylläpitää probagandaa, että kaikki on hyvin ja yrityksen omistajat ovat väärässä. Pääoma saadaan tuottamaan jokaisen omalla valitsemallaan tavalla, ilman tapettua osuuskuntaa. Paljonkohan Paulin ja kumppaneiden lakimiehet rahastivat perikunnalta? Näitten lakimiesten keekoilut maksettiin varmasti jäsenten rahoilla, ilman jäsenten suostumusta.


    • Tyhjä tynnyri

      Kylläpäs tyhjä tynnyri kolisee kovasti. Sijoitustoimintaa voi PPO:ssa jatkaa ne jäsenet, jotka sitä haluavat. Muut tulee maksaa ulos osuuskunnasta oikeaa korvausta vastaan. Jääkö tuon jälkeen osuuskuntaan tuhat vai kaksi tuhatta jäsentä nykyisen 27000 jäsenen sijaan jää nähtäväksi.

    • Miksi asiat junnaa

      ..se on vaikeaa siksi koska ns. päättäjät eli hallitus ja hallintoneuvosto on tehnyt "vääriä" päätöksiä eikä heillä ole kanttia olla rehellisiä vaan yrittävät kaikin keinoin haihduttaa teot piiloon.
      Ainoa asia jolla niihin saadaan vastuukommentit on ottaa asiat esille joko osuuskuntakokouksessa tai kuten metsänomistajat "raastuvassa". Sen valinnan tekee "päättäjät=hallitus-hallintoneuvosto=toimitusjohtaja. Mietitään sitä miten edetään. Metsäyhtiö kartellissa mukaan päästiin halvalla..asianosaisia n.1000 jotka ovat menettäneet..osaltaan n. 100 M€.. osuuskunnan jakojäännös on n 100 M € / x mukaan lähtijää.. eli ne jotka haluavat rahansa pois voi saada ne ilman raastupaa ja hallinto ilman "kansalaismaineen" menetystä tai korvausten maksamista..datamen tappioista jne.. Miettikkää.. ja nukkukaan yön yli ..ja tehkää oikea päätös.

    • Jäsenet

      Kuinka moni PPO:n jäsen on liittynyt Puhelinosuuskuntaan ja kuinka moni sijoitusosuuskuntaan? Vastaus on, että kaikki 27000 jäsentä ovat liittyneet Puhelinosuuskuntaan ja nolla kappaletta sijoitusosuuskuntaan.

    • voi11

      Miksi PPO rahoja sijoitetaan nyt alueen konkurssiyrityksiin, eikä
      esim. tuottaviin pörssiosakkeisiin niinkuin esim. eläkeyhtiöt
      tekevät. Mallia kannattaisi nyt ottaa esim Varma ja Ilmarinen
      sijoituksista. Tuotto per vuosi jopa 30%. 100 milj. € tuottaisi
      vuodessa 300 000€, jäsenille jaettavaa ja hölöpytys loppuisi.
      Sijoitusyhtiön pitäsi tämä hoksata mistä lypsää tuotosta.

    • Siellä Jarmolla oli

      Eihän ne Datamen kymmenien miljoonien tappiot vastuuhenkilöitä kiinnosta. Sinnehän paloi vain 30 miljoonaa PPO:n omistajien rahaa! Pitää myös muistaa mitä sillä saatiin: PPO:n johtajalle vaimoineen mukaanlukien hallituksen puheenjohtaja vaimoineen Kiinan matka 4G:n ihmemaahan täysihoidolla. PPO:n toimitusjohtaja muisti kehua lehdistössä myös USA:n, Saksan ja Barcelonan matkoilla. Näillä matkoilla ei tarjoilussa säästelty, ei ruuan, juoman eikä elämysten puolesta. Ja tämäkin me jäsenet Datamen konkurssin myötä maksettiin.

    • Lesken oikeudet

      Missä on nähtävissä ne pöytäkirjat joien pohjalta kaikki päätökset on tehty ? Lain mukaan niihin saa tutustua jos ei kopiota toimiteta niin osuuskunnan kotipaikkakunnan toimistossa sovittavana ajankohtana.
      Kenen kanssa voi sopia perehtymisen osuuskunnan liiketoiminnan myyntipäätöksen tapahtumahetken dokumentteihin ja eri osuuslajeille kuuluvien oikeuksien määrittelyihin jne ?

    • Totuudet esiin
    • Ei saa millään

      ..kysytty.. no answer..hallitus vastaa..ei ole vastannut ? Siis Avi vastaa !

    • Nivala sen hoksas

      ..nyt kun on seurannut näitä keskusteluja niin todella herää kysymys miten ja millä perusteilla oli tehty tuo selvittelyssä oleva datame-suunnitelma ? Jää jotenkin epämääräinen kuva päätöksen esittäjien ja sen hyväksyneiden ajatusmaailmasta.
      Selväksi tulee sellainen käsitys että jotain taka-ajatuksia on tapahtumissa ollut jos samaan aikaan ollaan neuvottelemassa koko liiketoiminna myynnistä "kannattamattomana" ja sitten onkin investoitu melkein puolet liikevaihdosta todella kilpailtuun mobiilimaailmaan josta oli vain hetkeä aikaisemmin luovuttu "perustajajäsenyydestä" ? Sitten käy kuitenkin selville että perusliiketoiminta jota varten osuuskunta oli aikomaan perustettu olikin hyvinkin kannattavaa ja tuotti kuten entinen ..siis ei edelliset.. toimitusjohtaja meille hallintoneuvostossa ja hallituksessa aina "toitotti" Puhelinosuuskunnan toiminnan tarkoitus ei ole tuottaa voittoa vaan kohtuullisella hintatasolla kulut katetaan ja pysytään kehityksessä mukana tuottaen jäsenille heidän tarvitsemiaan tietoliikennepalveluja.. Missä mennään nyt ? Miten tähän on tultu ? Kuka tai ketkä tämän kriisin on aiheuttaneet ? Onko yhtään suoraselkäistä hallintoihmistä joka uskaltaa nousta ylös ja tunnustaa olleensa mukana näissä todella selvästi havaittavissa "jäsenien huijausyrityksissä".

    • Rötösherrat kiinni

      Kapteeni ajoi laivan tarkoituksella kivelle. Syy oli, että sai tarpeeksi tapporahaa. Ahneus maan perii. Taisipa olla muitakin, jotka saivat tunnontuskiin korvausta.

    • Kenen taskuun meni?

      Datamen tappioissa tulee muistaa se, että tuloksena oli 30 miljoonaa maksanut konkurssi. Kun konkurssi tehdään, on joku asiassa hyötynyt. Ei 30 miljoonaa rahaa ole mihinkään kadonnut. Se on vain vaihtanut omistajaa.

    • Leskien oikeus

      Montako väärää päätöstä on tehty allaolevissa tapauksissa nykyisen toimitusjohtajan esityksestä ?
      Ovat menettäneet ainakin 1000 € v.2014 osuusmaksun verottomia korkoja sekä vielä olleiden kahden (2) osuuden arvon mukaisen osan 100 000 000 €:n omaisuudesta.(100 M€/27000)
      Säännöt sanoo seuraavasti ( ja asiakaspalvelussa vahvistetaan)
      Missä ja miten on toiminut asiassa vastuulliset ja edustukselliset lakiasianhoitajat ?

      Jäsenyyden siirto

      Osuuskunta PPO:n luovuttua ICT-liiketoiminnoiden omistuksesta hallitus on 18.12.2012 päättänyt, että osuuskuntaan ei oteta uusia jäseniä toistaiseksi. Tämä tarkoittaa, että osuudensiirtoja ei myöskään hyväksytä. Ainoan poikkeuksen muodostavat perhe- tai perintöoikeudellisesta saannot ja yhtiöoikeudelliset saannot.

      Perikunnan osuuden siirto

      Hallitus voi hyväksyä osuuskunnan jäseneksi kuolleen jäsenen oikeudenomistajan, jolle oikeus tämän osuusmaksuun on siirtynyt. Oikeudenomistajan, joka haluaa käyttää tätä oikeuttaan, on ilmoitettava siitä Osuuskunta PPO:lle vuoden kuluessa kuolinpäivästä. Mikäli hallitus hyväksyy kuolinpesän osakkaan osuuskunnan jäseneksi, hänellä on oikeus lukea osuusmaksunsa lyhennykseksi vainajan osuusmaksusta osuuskunnalle maksettu määrä. Hän saa tällöin myös muut osuuskuntalakiin ja osuuskunnan sääntöihin perustuvat taloudelliset edut ja velvollisuudet, jotka vainajalla olisi ollut, jos hänen jäsenyytensä olisi jatkunut.

      Perikunnan osuuden siirron ollessa kyseessä siirtolomakkeen yhteyteen tulee liittää kopio perukirjan ensimmäisestä sivusta, josta selviää perikunnan oikeudenomistajat. Osuudensiirtolomake tulee varustaa perikunnan jäsenten allekirjoituksella tai vaihtoehtoisesti liittää lomakkeeseen yksilöidyt valtakirjat siirron hyväksymisestä. Siirron yhteydessä perikunnan hallussa mahdollisesti oleva paperinen osuustodistus palautetaan PPO:lle.

      Perinnönjakokirjalla tehtävä siirto/irtisanominen edellyttää kopiot perinnönjakokirjan ensimmäisestä ja viimeisestä sivusta (nimilehti ja allekirjoitukset) sekä kopion siitä kohdasta, jossa osuuden saaja on nimetty. Osuuden vastaanottajalta tarvitaan aina hyväksyntä allekirjoituksen muodossa siirtolomakkeeseen.

    • Perunkirja perintö

      ..mitä hele-vettiä..äiti nukkui pois ja oli maksanut kymmeniä vuosia puhelimesta ja nyt on huijattu myös meitä.. nyt täytyy ottaa ohjat käteen ja olla mukana jotta saa edes osan pois mitä kuuluu jäsenosuuteen..

    • Kuntojumppaa

      Osuuskunnan toimitusjohtajaa Kati Peltomaata haastateltiin tänään Radio Pookissa. Peltomaa kuuluu olevan hyvä valehtelemaan.

      PPO ei kuulemma ole ollut puhelinosuuskunta enää kuuteen vuoteen. Miksi ihmeessä sitten PPO aloitti vuonna 2010 maan kattavan 4G liiketoiminnan Datamen kautta? Tämä liiketoiminta aiheutti PPO:n omistajille 30 miljoonan vahingot. Kyseinen sijoitus siirrettiin vielä Elisa kaupassa Osuuskunta PPO:n harteille pois myydyn PPO-Yhtiöt Oy:n harteilta.

      Mistä sanoista PPO muuten muodostuu? Vastaus on Pohjanmaan Puhelinosuuskunta.

    • Isänmaan puolesta

      Kati Peltonmaa jatkaa sitä valehtelulinjaa, jonka Pauli Korpi-Tassi aloitti. Pauli valehteli osuuskuntakokouksissa tuhatpäisen yleisön edessä ja siitä on videotallenne olemassa. Samoin pookin haastattelu. Aikanaan oikeudessa nämäkin tulevat ilmi. Kun on kerran lähtenyt valehtelulinjalle, siitä oravanpyörästä on vaikea hypätä pois. Se tässä ihmetyttää, että aikuiset ihmiset kehtaavat. Ehkä elisalta saatu osakesalkku turrutti omantunnon. Rahallahan saa ostettua sieluja, mutta vain pikkusieluja.

      Mummojen rahat ovat liian houkuttelevia tälle poppoolle. Enkä tarkoita PPO:ta. Saa jakaa tätä viestiä vaikka missä somessa.

    • copy ed.........

      Omituista peliä hallitus pitää. Saako tämä jatkoa seuraavassa kokouksessa. Eikö hallitus jo itsekin kummastele omia toimiaan. Lukekaa:

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisen kutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

    • Säännöt sanoo

      Osuuskunnan hallinto möi osuuskunnan pääliiketoiminnan jäseniltä kysymättä. Tämä päätös olisi osuuskuntalain mukaan vaatinut osuuskuntakokouksen yksimielisen päätöksen PPO:n sääntöjen muuttamisesta ennen myyntiä.

      Nyt ollaan vanhoilla säännöillä, joissa pääliiketoiminta on edelleen tietoliikennepalveluiden tuottaminen. Kauanko PPO:n hallitus voi jatkaa tällä sääntöjen vastaisella tiellä?

    • Muutoksen tuuli

      Tässä on PPO:n hallinnon toimesta petetty PPO:n omistajat. Sitten vielä viety vuosikokoukset Raaheen, ja hankalaan ajankohtaan, ettei omistajat pääsisi paikalle. Siitäkin huolimatta 1000 PPO:n omistajaa on saapunut paikalle. Näille on vielä kokouksissa valehdeltu. Kauanko tämä näin jatkuu! Hävetkää!

    • Pösö Arvi

      Tässä vähän ajateltavaa kuntapäättäjille.

      Mobiiliharha ei saa sokeuttaa kuntapäättäjiä
      16.12.2014

      Kuusamon kaupunginjohtaja on todennut, että valtiolta oli hölmö linjaus lähteä tukemaan kuituverkon rakentamista myös haja-asutusalueelle (Digitoday 12.12).

      Naapurimaamme Ruotsi, Norja, Tanska tai Baltian maat rakentavat kuituverkkoa aktiivisesti. Suomi kulkee mobiiliharhassaan toiseen suuntaan. Miksi meillä nähdään asia toisin?

      Markkinaehtoisuuteen kuuluu, että mahdollisimman pienellä investoinnilla saadaan maksimituotto. Kuituinvestoinnit ovat suuria ja tuotto jää alhaisemmaksi. On ymmärrettävää, etteivät monet pörssiyhtiöt halua olla mukana tällaisessa liiketoiminnassa. Heidän etu on, että yhteenkään talouteen ei vedetä kuituliittymää, koska haluavat jokaiseen taskuun oman liittymänsä.

      Kuituasiakas siirtää liikenteen WLAN-verkkoon. Tämä pienentää mobiilioperaattorin kassavirtaa. Tutkimusten mukaan älypuhelinten tietoliikenteestä jopa yli 80 prosenttia suuntautuu WLAN kautta muihin kuin mobiiliverkkoihin.

      Miten Kuusamon laajoilla alueilla pystyy toimimaan, jos ainoa vaihtoehto on 4G? Käyvätkö kuntalaiset ja maaseudun yrittäjät keskustassa kytkeytymässä WLAN:iin, jotta voivat käyttää suurta tiedonsiirtoa vaativia palveluita? Uskon, että kuntalaisten näkökulmasta mobiilioperaattoreiden nyt ajama ratkaisu ei ole kuusamolaisille paras, koska lähes kaikkia mobiilipalveluja voi käyttää myös WLAN-verkon kautta.

      Kuusamolaiset ovat ylpeitä omasta kaupungistaan. Sinne käy myös monen lomailijan tie. Jos Kuusamo rakentaisi kunnon kuituverkon koko kunnan alueelle, voisi Kuusamossa lomaileva tai etätyötä tekevä vierailija, käyttää kuituverkossa olevaa WLAN-yhteyttä. Hän saisi silloin parempaa palvelua kuin kotonaan pääkaupunkiseudulla, viihtyisi pidempään ja tulisi mielellään takaisin.

      Kuituverkon asiakkaat ovat tyytyväisimpiä asiakkaita. Jos matkailusta elävät kunnat haluavat lomalaisten viettävän enemmän aikaa paikkakunnallaan, on panostettava kunnon yhteyksien rakentamiseen. Kunnille kuituinvestointi on tienausmahdollisuus: verkkoa voi vuokrata mobiilioperaattoreiden tukiasemien käyttöön, sillä 4G tukiasema toimii paremmin kuituverkossa. Kuntaan voisi lisäksi rakentaa kyläläisille ja matkailijoille avoimia WLAN-pisteitä kokoontumispaikkoihin.

      Kuituinvestointi on kieltämättä suuri, mutta hyvin pitkäikäinen, jopa 50-vuotta. Sen sijaan mobiileihin on investoitava jatkuvasti. Takaisinmaksuajat ovat yleensä 5-10 vuotta, mutta niitä on jatkuvasti parannettava liikennemäärän kasvun ja päätelaitteiden kehittymisen myötä. Yksi kuituinvestointi korvaa kerralla 4-5 mobiilisukupolven investoinnit.

      Kaikki digitaalinen materiaali siirtyy verkkoon. Yhä useampi peruspalvelu on digitaalinen. Suurin hyöty digitalisoitumisesta saadaan, kun koulutus- ja sivistystoimi sekä sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät verkkoon, jolloin perinteiset rakenteet kevenevät. Nopea verkko kiihdyttää innovaatioita ja uusien palvelujen tietoliikennetarve on jotain aivan muuta kun pystymme nyt edes kuvittelemaan. 2020-luvun lopulla kapasiteettitarve on 1000 megabittiä sekunnissa. Siihen ei pysty varmasti kuin kuituverkko.

      Kuusamon valitseman ratkaisun hyöty valuu pörssiyhtiön omistajille. Eri puolilla maailmaa on tehty jo pitkään tutkimuksia nopean tietoliikenneyhteyden tuomasta lisäarvosta. Tulokset osoittavat, että jokainen kuituverkkoon sijoitettu euro palauttaa yhteiskuntaan ja alueelle 3-5 euroa. Hyöty tulee kahta kautta: uutena liiketoimintana ja perinteisten toimintojen kustannusten säästönä.

      Toivon kaikille Suomen kuntapäättäjille viisautta ja kaukonäköisyyttä. Älkää antako markkinavoimien hämärtää uskoanne. Myös haja-asutusalueilla tarvitaan todella nopeita yhteyksiä. Vasta sitten palvelujen tuottamisen voi siirtää verkkoon. Sellaiseen verkkoon, jossa nopeudet ja palvelujen laatu ei vaadi jatkuvia ylläpitoinvestointeja ja jolla voi oikeasti keskittyä hyvien palvelujen tuottamiseen, kuten Kuusamon kaupunginjohtajakin totesi.

      Jarmo Matilainen
      toimitusjohtaja
      Finnet-liitto

    • Voi teitä kurjia

      Voi voi, Datame kaatui kesken ylösajovaiheen, voi voi. Teille PPO:n omistajille tuli takkiin 30 miljoonaa euroa, voi voi. Onneksi meillä menee hyvin ja saatiin vaimojen kanssa hyvät täysihoitomatkat Kiinaan ja Amerikkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1792
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1459
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      123
      1240
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1150
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      922
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      245
      907
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      867
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      805
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe