PPO LIHOIKSI! 2

Osuuden arvo

Nyt on kysymys siitä puretaanko tarpeettomaksi jäänyt puhelinosuuskunta ja jaetaan rahat jäsenille, mikä summa on 4500-5000 €/jäsen.

Vaihtoehtona on hallituksen halu perustaa uusi sjoitusosuuskunta puhelinosuuskunnan rahoilla, jolloin osuudesta tulee kauppatavaraa jonka arvo asettuu 1000-2000 € haarukkaan.

Kumpaa sinä haluat?

Päätöksen jatkosta tekee osuuskunnan kokous. Tule, osallistu, vaikuta. Toivottavasti seuraava kokouspaikka määrätään sääntöjenmukaisesti, mutta paikasta riippumatta jäsenet asian päättävät, ei hallitus.

230

3446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joulu-pukki

      Jos nyt haluttaisiin sijoittaa niin olisin valmis laittamaan 40 M€ Talvivaaran pelastamiseen mutta takaisinmaksun pitäisi tapahtua 5 vuoden aikana ja 10 % korolla sekä sillä sitoumuksella että Pekka Perä maksaa sen omasta pussista jos itse firma ei siihen pysty.

      Mutta loput n.98 M€ jakeluun ja pian..aika kuluu ja konkursseja tulee rasitteeksi jääneistä firmoista kohta lisää..datame-cuuma-masto jne.

      Niin ja ne jouluvalot mastoon heti !

    • Rantakatu 2

      Eipä ole puheenjohtajat eväänsä värähdyttäneet jäsenistön toiveille. Vaikka ihan varmasti saavat kuulla täältä noita terveisiä ja lukevat niitä itsekin.
      Nyt pitää miettiä mikä on se keino jolla saadaan juna taas liikkeelle kun veturimies ei käännä vaihdetta oikealle raiteelle.
      Kyllä kait nyt noin suuressa joukossa on 1 ( yksi) joka uskaltaa ottaa asiaan kantaa ja tehdä ehdotuksen sisäpiirissä mitä jäsenet on viestittäneet. Jos kysymys on henkilövalinnasta niin se voidaan hoitaa salaisena..tarkoitan tj:n ja hallituksen puheenjohtajan/hallituksen erottamista. Sitä tapahtuu linjakkaissa firmoissa jatkuvasti kun esille tulleita vääryyksiä käsitellään.
      Haloo hallintoneuvosto..kuuleeko Toholampi vai onko kasen-kuituverkko taas kontallaan ( kun PPO ei sitä ylläpidä) tai eikö ajatus järki luista ?

    • posoarvi ei pösöarvi

      Uutela on saanut näköjään puheenvuoron eilisessä Raahen Seudussa.

      Hän sanoo, että pajatson ( = 1500 €) voi tyhjentää vai kerran. Ei pidä paikkaansa. Siitä päättää Osuuskuntakokous.

      Uutela sanoo, että Osuuskunnan kokouksen 24.10.2013 pöytäkirjasta ei päästy yksimielisyyteen. Miksi ei päästy? Voisiko lehtimies kysyä ja Uutela kertoa vähän taustoja?

      Osuuskunnan toimitusjohtajaksi on 29 hakijaa, joita konsulttien voimin haastatellaan. Miksi tuhlataan osuuskunnan rahoja, kun jatko on vielä täysin auki. Osuuskuntakokous päättää jatkosta, ei Uutela.

      Uutelan kannattaisi tämä vähitellen ymmärtää. Onhan hän lakitoimistoyrittäjä ja keskivertoa paremmalla älyllä varustettu, onko?

      Uutelan muistomerkistä "liikekeskus Masto" voisi hän myös kertoa muutaman sanasen Raahen Seudulle, olisin erittäin kiitollinen. VoisikoRaahen Seutu kysyä?
      .

      • 100-1

        Uutelalta unohtui kertoa, että alkuvuoden aikana Osuuskunta PPO:n oma Talvivaara, Datame Oy on jo ehtinyt tehdä lisää tappiota yli 6M€.


    • rivijäsen

      Tunnen monia pariskuntia, joilla on Osuuskunnassa 4-7 osuutta. Näiden arvo on nyt 7000 - 12000€. Älkää jättäkö rahojanne Osuuskuntaan. Siellä ne menevät Datamen konkurssiin. Datame takoo tappiota edelleen 1000€ tunnissa. Osuuskunnan jäsenten varallisuudelle tämä tekee miinusta 10000€ vuorokaudessa. Osuuskunnan toimitusjohtajan mukaan Datame on ylösajovaiheessa vielä seuraavat 5-7 vuotta.

      Datamea yritettiin saada yrityssaneeraukseen tuloksetta, koska sillä ei ole minkäänlaisia selviytymismahdollisuuksia. Se mitä Datamen jälkeen jää jäljelle, menee PPO:n hallinnon "konsulttipalkkioihin" mm. PWC:lle, NAG:ille, Sartimelille ja Leena Kaunistolle. Sinne ei miljoona riitä kovin kauaa.

      Lähettäkää sähköpostia jossa kerrotte kantanne Datamen jatkoon ja jäsenten varojen palauttamisesta osuuskunnan jäsenille:

      [email protected]

    • vituttaa suuresti

      Me on hävitty tää peli

      • Suutari en ole minä

        Ei ole hävitty.

        Korpi-Tassin ja Uutelan lehtikirjoituksista huolimatta OSUUSKUNTAKOKOUS päättää, miten jatketaan. Sääntömuutosehdotukset hylkäämällä jää aina mahdollisuus purkaa osuuskunta myöhemmin ja saada rahat pois. Siis se noin 4500 - 5000 €. Muistetaan tämä!

        Hyväksymällä hallituksen sääntömuutoksesitykset se on hyvästit rahoille.

        .


      • vituttaa suuresti
        Suutari en ole minä kirjoitti:

        Ei ole hävitty.

        Korpi-Tassin ja Uutelan lehtikirjoituksista huolimatta OSUUSKUNTAKOKOUS päättää, miten jatketaan. Sääntömuutosehdotukset hylkäämällä jää aina mahdollisuus purkaa osuuskunta myöhemmin ja saada rahat pois. Siis se noin 4500 - 5000 €. Muistetaan tämä!

        Hyväksymällä hallituksen sääntömuutoksesitykset se on hyvästit rahoille.

        .

        hyvä että tahtoa löytyy vielä.


    • Ystävykset P&J

      Oli kerran ystävykset Pauli ja Jarmo, 60 vuoden vanhat taikka hiukan vielä alle. Yhdessä he PPO:lla leikkiä löivät ja suuren suurta rinkeliä söivät.

      Sitten kerran ystävykset Pauli ja Jarmo, yhdessä he päättivät mennä Kiinan maalle, PPO on liian pieni, tuttu jo heille, jo pitäis mennä väljemmille teille.

      Pauli sanoi: "otetaanpas eukot mukaan vaikka menee matkallamme viikko taikka kaksi."

      Jarmo sanoi: ”taitaa mennä reissullamme milli taikka kaksi.”

      Nyt on olo nolo ja he tuumivat että, kai Kiinan maalle menikin kymppimilli taikka kaksi.

      Silloin sanoi Pauli, että: ”kuulehan Jarmo, mennään joku toinen kerta Amerikan maalle.”

      Siihen Jarmo sanoi, että: ”taitaa mennä sielläkin eukon kanssa milli taikka kaksi.”

    • Yttävykket

      Siihen Pauli sanoi, että "synttäreillä voidaan tehdä vielä reissu taikka kaksi."

      • Yttävykket

        Siihen Pauli sanoi: "näitä synttäreitä voidaan vielä viettää vuosi taikka kaksi."


      • Anonyymi
        Yttävykket kirjoitti:

        Siihen Pauli sanoi: "näitä synttäreitä voidaan vielä viettää vuosi taikka kaksi."

        On se ihme homma


    • EinoT

      Kai ..tai joku sanoi että..joojooo..joo joo.....

    • 1osake

      No mikäs 30€ sieltä nyt oli tullu tilille?

      • sijoittaja

        Nytkö päästään isoohi rahoohin käsiksi.


    • Merkintä

      Missä Pösöarvi? Jäikö Vaasaan viikonlopuksi vai eikö ole löytänyt tätä palstaa? Hätätapauksessa Osuuden arvokin käy.

    • havuja!

      14 §

      Jäsenen ehdotus kokouksessa käsiteltäväksi asiaksi

      Jäsenellä on oikeus saada haluamansa asia osuuskunnan kokouksen käsiteltäväksi, jos hän kirjallisesti sitä vaatii hallitukselta niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun. (lähde: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20011488#L4P14)

      Eiköhän vaadita seuraavaan osuuskuntakokoukseen käsiteltäväksi asiaksi toimitusjohtajan ja hallituksen erottaminen luottamuspulan vuoksi. Löytyykö myötämielisiä?

    • Rantakatu 2

      Kannatetaan

    • Osuuskunta PPO:n

      hallinto pyytää jäseniä avoimeen keskusteluun tulevaisuudesta osoitteessa [email protected]. Lähettäkäämme kaikki jäsenet viesti pyydettyyn osoitteeseen ja kerrotaan mielipiteemme ainakin näiden kahden vaihtoehdon välillä: jäsenille nyt 4500 € tai 1000 € myöhemmin eli osuuskunnan purkaminen tai osuuskunnan rahoilla uuden sijoitusosuuskunnan perustaminen.

      Viesti kannattaa lähettää lähettää kopiona myös hallintoneuvoston puheenjohtajalle os. [email protected]. Miksi näin? Siksi, että henkilökohtaisesti luottamukseni on mennyt nykyhallituksen rehellisyyteen, esimerkkejä:
      1. Osuuskunnan pääliiketoiminta myytiin sääntöjen vastaisesti
      2. Hallinto kertoi, että kevätkokouksessa hyväksyttiin sijoitusosuuskuntana jatkaminen. Kokouksessa mukana olleena ja pöytäkirjan lukeneena voin vakuuttaa, että sellaista päätöstä ei koskaan tehty.
      3. Jatkokokous olisi lain mukaan pitänyt järjestää 2 kk kuluessa kevään kokouksesta, hallinto ei näin tehnyt ja rikkoi siis osuuskuntalakia.
      4. Lokakuun kokoukseen jäsenet tekivät useita esityksiä laimukaisella tavalla. Suurimman osan näistä hallitus osuuskuntalain vastaisesti esti tulemasta esityslistalle.

      Kannattaa harkita, jos viestin lähettää, että lähettää sen myös Kangasvierelle. Näin viestisi ei ehkä häviä vahingossa käsittelyvaiheessa. Ainakin jos olet kriittinen nykyjohtoa kohtaan.

      Tulevaisuudesta päättävät jäsenet eli OSUUSKUNTAKOKOUS, ei hallitus.

      • Kokemusta on

        Tämmöistä se on ollut tämän puljun kanssa aina. Sitä ei ole itsekään tahtonut uskoa todeksi. Mutta näin on. Onneksi ollaan siinä vaiheessa, että iso osa jäsenistäkin on huomannut asian.
        Yllä olevan listan jatkeeksi voisi luetella lukuisia vastaavia asioita.

        Avoin keskustelu yhdessä sähköpostiosoitteessa kuulostaa perin omituiselta. Ehdottomasti viestit myös Kangasvierelle.
        Jäsenille nyt 4500 €!


    • Luottamus

      PPO:lla on 1.6 jäsentilaston mukaan 76844 varsinaista osuutta ja 6050 vapaaehtoista osuutta. Näillä molemmilla osuustyypeillä on oikeus osuuskunnan varallisuuteen, jonka on kerrottu tällä hetkellä olevan 133 000 000€. Tästä saadaan yhden osuuden arvoksi nyt 1548,42€. Jos omistat kolme osuutta, on osuutesi 4645€ . Jos omistat 4 osuutta on osuutesi 6193€.

      Vuodelta 2012 sinulle maksettiin korkoa 10€/osuus. Sait jäsenyydellesi korkoa yhdeltä vuodelta 0,64%. Tuokin korko maksettiin 10 kuukautta myöhässä. Maksoit käyttämistäsi palveluista keskimäärin 10-20 kertaa enemmän kuin sait korkoa takaisin.

      Haluatko varallisuutesi itsellesi vai jätätkö sen PPO:lle?
      Nauttiiko PPO:n hallitus ja toimitusjohtaja luottamustasi?

      Kerro kantasi sähköpostilla:
      [email protected]
      [email protected]

    • Raahen ketjun kopio

      Uutela on vajaan kymmenen PPO-himmelin hallituksen jäsen, kun taas Korpi-Tassi on jäsen reilusti yli kymmenessä PPO-himmeli-hallituksessa.

      Kyseessä on nuorisosäätiö-systeemi: Matti Vanhasen rakentama ja Antti Kaikkosen hyödyntämä. Merjaailus-tyyppinen kuvio.

      Kysykääpä Raahen Seutu Uutelalta ja Korpi- Tassilta mikä on todellinen tilanne? Monessako hallituksessa he ovat mukana ja mitkä ovat palkkiot? Siten oikeavat täällä nimimerkin suojassa esitetyt mahdolliset valheet ja panettelut.

      Jos hallituksen kokouksia on esim kaksi kertaa kuukaudessa ja korvaus on 500 €/kokous matkakulut, niin siitä tulee kelpo lailla särvintä leivän päälle. Noin 6.000 €/vuosi/yhtiö verotettavaa tuloa verottomat matkarahat.

      Tuloksethan näistä ovat aivan mahtavia:
      - terveen yhtiön myynti (PPO-Yhtöt Oy Viske Oy = vanha Puhelinosuuskunta) osuuskunnan sääntöjen vastaisesti Elisa Oyj:lle
      - työttömiä 2 v kuluessa 80-100 henkilöä, pääosa Ylivieskassa, koskee vähemmän Raahea
      - taksojen hinnat ja palvelun muutokset asiakkaille tullaan näkemään tulevaisuudessa (v. 2014) - tuskin hinnat ainakaan alenevat, ostajan pitää saada maksettua ostoksensa
      - laskutus ja yhteisöverot Helsinkiin
      - kehitystyö ja ajattelu alueella loppuu

      Raahen Seutu: kannattaisko näitä kysyä sensijaan, että julkistaa, että 130 M€ omaisuudella on saatu vajaan kolmen miljoonan tuotto puolessa vuodessa. Siihen pystyy kuka vain. 10 M€ tuotto olisi jo jotakin muuta kuin suolarahoja. Silloin kannattaisi kirjoittaa lehteen.

      Muuten olen sitä mieltä, että Puhelinosuuskunta on purettava ja omaisuus jaettava jäsenille = 5000 €/jäsen.

      • nalle

        Kannata muutaman saturaisen perään huuvella.


    • hephep1

      Siellä tuli tänään 27 uutta työtöntä. Onnea Ylivieska ja kiitos Pauli!

      Osuuskunnan hallituksen kannanoton mukaan väitteet työpaikkojen häviämisestä (ja palveluiden heikkenemisestä) ovat vailla minkäänlaista totuuspohjaa (Raahen Seutu 11.1.2012).

      • hephep1

        Korjaan 11.1.2013 tietysti.

        Toimitusjohtaja (ja Datamen hallituksen puheenjohtaja) kertoi myös kevään yhtiökokouksessa Datamen olevan "ylösajovaiheessa", vaikka kyseinen yritys ajautui alla kahden kuukauden päästä yrittämään yrityssaneeraukseen - johon sillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia käräjäoikeuden päätöksellä ja edessä on konkurssi. Osuuskunnalle lankeaa maksettavaksi yli 10MILJOONAA €

        Tästä voi äkkiä päätellä, että sekä hallitus että toimitusjohtaja valehtelevat osuuskunnalle ihan sumeileimatta.


    • Mökin mummu

      Kyllä nyt pitää osuuskunnan omistajien=jäsenien ottaa ohjat käteen.
      Onhan se aivan pöyristyttävää tuollainen tieto irtisanomisista kun kaupan jälkeen vakuutetttiin ettei vaikuta mitenkään työpaikkoihin vaan päinvastoin ne lisääntyy. Kuka noin lausui ja oli tekemässä päätöksiä pitää saattaa vastuuseen..ns "itse asiassa kuultuna vastaaja sanoo seuraavaa" Kauanko Te hyvät ihmiset siedätte tällaista toimintaa jossa meidän rahoilla aiheutetaan alueelle moista surua. Missä luuraa hallitus ja hallintoneuvoston puheenjohtaja joiden olisi pitänyt estää tämä katastrofi.
      Miten ne saadaan vastuuseen, mitä keinoja meillä on saattaa heille joku sanktio, voiko osuuskunnan joku instanssi ottaa asian hoitoon ja viedä vaikka käräjille nuo koijarit kun niitä miljoonia tuntuu olevan ihan sijoitettavaksi asti ?..Kertokaa mulle

    • Kerro kantasi!

      Haluatko, että PPO:n hallinnon nykyinen hallitsematon meno jatkuu?
      Haluatko varallisuutesi itsellesi vai jätätkö sen PPO:lle?
      Nauttiiko PPO:n hallitus ja toimitusjohtaja luottamustasi?

      Kerro kantasi sähköpostilla:
      [email protected]
      [email protected]

      • arpa on heitetty

        Kanta kerrottu kumpaiseenkin sähköpostiin. Lyhykäisyydessään vaadein toimitusjohtajan ja hallituksen välitöntä erottamista sekä osuuskunnan varojen jakoa jäsenistölle.


      • Kantani on, että

        PPO pitää purkaa ja rahat jaetaan jäsenille. Hallitus pitää saattaa edesvastuuseen osuuskunnan sääntöjen sekä osuuskuntalain rikkomisesta. Viestini meni myös Kangasvierelle.


    • Kanta kerrottu

      Kanta on kerrottu molempiin sähköposteihin: jäsenten varallisuuden palauttaminen osuuskunnan omistajille, eli jäsenille. Ja se että Korpi-Tassi valehteli PPO:n Elisa kaupan perusteluissa PPO:n hallintoneuvostolle ja osuuskuntakokouksissa osuuskunnan jäsenille.

    • Orwell

      Suoritin pienen gallupin ja sen tulos yllätti minut :
      PPO:n henkilökunta uskoi toiminnan ja palveluiden kehittämiseen ja niiden mahdollisuuksiin kilpailukykyisenä.
      Mutta toimitusjohtaja sekä hallitus ei uskonut siihen.
      Tulos on ja tulee olemaan sama kuin Nokian tilanne ( MOT 18.11.2013)
      Hallinto ei tarttunut sisäisiin ongelmiin vaan jatkoi välinpitämättömänä kuten ennenkin ?
      PPO myytiin Elisalle ja tj lähtee eläkkeelle !
      Mitä tästä voi päätellä..hyvät omistajat-jäsenet..menikö kaikki putkeen vai viemäriin ?

      Minusta jos yksikin suoraselkäinen edustaja joukosta löytyisi niin asian voisi hoitaa vielä jäseniä tyydyttävään tilaan..ennenkuin ns. sijoitusyhtiömalli hoitaa loput varat muailiman turuille.
      Kannanotot asiasta:

      [email protected]
      [email protected]

      • Tuomion Vasara

        PPO:lla on menossa teurastus työpaikoista elisakaupan myötä. Toivottavasti se edes jotakuta liikuttaa. PPO:n hallintoelimiä ei ilmeisesti kiinnosta tai sitten rohkeus loppui, kun huomattiin, että nyt tuli tehtyä tämän alueen suurin moka. Paineita on varmaan, niin hallituksen, kuin myös hallintoneuvoston jäsenissä, jotka antoivat yhden väistymässä olevan TJ:n johdatella ja jopa uskoivat tähän suureen satusetään. Saapa nähdä eikö kukaan uskalla tulla kaapista ulos. Vai onko vaikeneminen ostettu??


    • Vaari 1

      Vapaaehtoisille osuuksille olisi kuulunut myös rahastoanti.

      PPO:n sääntö Nro 7:
      7 Vapaaehtoiset osuudet
      Osuuskunta PPO voi antaa vapaaehtoisia osuuksia sen palveluksia käyttäville jäsenilleen. Jäsenelle voidaan antaa enintään yksi vapaaehtoinen osuus kutakin jäsenyyteen oikeuttavaa palvelua kohti.
      Jäsen voi siirtää vapaaehtoisen osuutensa toiselle Osuuskunta PPO:n jäsenelle. Siirronsaajalla on oikeus rekisteröidä saantonsa, mikäli siirronsaajalla on Osuuskunta PPO:n sääntöjen ja osuuskuntalain mukaan oikeus saada vapaaehtoinen osuus. Vapaaehtoinen osuus tuottaa siirronsaajalle samat oikeudet ja velvollisuudet kuin Osuuskunta PPO:n varsinainen osuus, ei kuitenkaan äänioikeutta osuuskunnan kokouksessa.
      Vapaaehtoisia osuuksia on enintään 20.000 kappaletta.
      Osuuskunta PPO:n kokous voi valtuuttaa hallituksen päättämään vapaaehtoisten osuuksien antamisesta.
      Vapaaehtoisen osuuden nimellisarvo on satakaksikymmentä (120) euroa. Vapaaehtoinen osuus tai lisäosuudella maksettaessa vapaaehtoisen ja lisäosuuden nimellisarvojen erotus on maksettava yhdessä erässä hankintahetkellä.

    • Jukka Tiainen

      Olen tullut siihen tulokseen että jos avointa tiedotusta ja jäsenien mielipiteitä halutaan kunnioittaa niin esim hallinnon kaipaamassa keskustelussa osuuskunnan asioista ja tulevaisuudesta on toimittava niin että sähköpostiin :
      [email protected]
      läheteyt kehitys ja sääntöesitykset on julkaistava jäsenille ns. ilmoitustaulutyyppisesti jossa näkyy mitä ja kuka ao. asian esittää jotta voimme ottaa niihin kantaa "reaaliaikaisesti".
      Siis s-postiin :
      [email protected]

      sekä hallintoneuvoston puheenjohtajalle
      [email protected]
      lähetetyt viestit näkyviin.

      Eikä se nykytekniikalla ole suuri vaiva jos nuo viestit jaettaisiin forwardoimalla myös suoraan kaikille hallintoneuvoston jäsenille väärinymmärryksien ja -käsityksien eliminoimiseksi.
      Tämä jos mikä lisäisi luottamusta jäsenkunnalle että asioita hoidetaan asianmukaisesti ja kaikkien etuja valvoen.

    • alas TYRANNI!

      Ongelma onkin siinä, ettei osuuskunnan asioita - jäsenistön edusta puhumattakaan - edes yritetä hoitaa asiallisesti. Sama linja tietysti jatkuu myös muissa osuuskunnan omistamissa yhtiöissä.

      Hallitukselta ja toimitusjohtajalta on luottamus mennyt täysin. He valehtelevat julkisesti sekä lehdissä että osuuskuntakokouksissa, vetkuttelevat ja toimivat joka käänteessä osuuskunnan etua vastaan.

      Miksi toimitusjohtaja kiertää työkseen maakuntaa työsuhdeautollaan, osuuskunnan maksamalla ajalla, keräämässä kannattajia puolelleen? Toimitusjohtajan pitäisi toteuttaa osuuskunnan tahtoa ja olla osuuskunnan juoksupoikana! On mennyt rengin ja isännän roolit sekaisin.

      "...kun herrojen elkeet, tarttuvat renkiin..." lauloi Eppu Normaali.

      Ihmetystä herättää hallintoneuvoston ja hallintoneuvoston puheenjohtajan täysi munattomuus ryhtyä vaadittaviin toimenpiteisiin epäkohtien korjaamiseksi. Hallitus ja toimitusjohtaja vaihtoon välittömästi! (hallintoneuvostokin voidaan vaihtaa, jos se siitä kiinni on)

      Kertoo jotain tilanteesta, että ainoa avoin keskustelu käydään Suomi24:n forumilla.

      Missä viipyy vastuunkanto Datamen konkurssista, menetetyistä työpaikoista ja heikentyneistä palveluista?

      • Tuomion Vasara

        Tässä on suora lainaus ensimmäisestä "PPO-lihoiksi" keskustelusta.

        "PPO:n jo vuosia eläkkeelle kuulunut toimitusjohtaja Pauli Korpi-Tassi on jo useita vuosia kehuskellut, ettei PPO:n hallituksen ja hallintoneuvoston puheenjohtajissa ole tarpeeksi miestä antamaan hänelle potkuja. Tässä asiassa Korpi-Tassi ei valehtele. Tottahan tuo on ollut. Joka sana. Eiköhän meidän PPO:n jäsenten pidä huomenna hoitaa tuo asia kuntoon!"

        Tässähän on ollut sama meno, kuin joissakin lahkoissa, joissa uskotaan sokeasti suureen johtajaan. (Tässä tapauksessa ei kovin suuri)

        Eiköhän perimmäisen hallituksen ja halintoneuvoksen jäsenen silmät ole jo vähän raollaan, miten tässä ollaan tässä tilanteessa.


      • pösöarvi
        Tuomion Vasara kirjoitti:

        Tässä on suora lainaus ensimmäisestä "PPO-lihoiksi" keskustelusta.

        "PPO:n jo vuosia eläkkeelle kuulunut toimitusjohtaja Pauli Korpi-Tassi on jo useita vuosia kehuskellut, ettei PPO:n hallituksen ja hallintoneuvoston puheenjohtajissa ole tarpeeksi miestä antamaan hänelle potkuja. Tässä asiassa Korpi-Tassi ei valehtele. Tottahan tuo on ollut. Joka sana. Eiköhän meidän PPO:n jäsenten pidä huomenna hoitaa tuo asia kuntoon!"

        Tässähän on ollut sama meno, kuin joissakin lahkoissa, joissa uskotaan sokeasti suureen johtajaan. (Tässä tapauksessa ei kovin suuri)

        Eiköhän perimmäisen hallituksen ja halintoneuvoksen jäsenen silmät ole jo vähän raollaan, miten tässä ollaan tässä tilanteessa.

        On merkillistä ja epätavalista, että Osuuskunnan hallitus ja hallintoneuvosto, jotka ovat valittu pitämään huolta yrityksestä ja samalla huolehtimaan jäsenten edunvalvonnasta, kääntyvät omistajia vastaan. Ensin myydään pääliiketoiminta ja työpaikat. Seuraavaksi nostetaan jalustalle ihmeelinen "sijoitusosuuskunta", joka ratkaisee muka kaikki alueen ongelmat.

        Ensinnäkin tasavertainen neuvottelutilanne vaatii, että molemmilla osapuolilla on samanlaiset työkalut käytössä. Eipä todellakaan ollut kevään, eikä syksyn osuuskuntakokouksessa. PPO:n hallinto oli palkannut osuuskunnan varoilla kalliit lakimiehet kukkumaan kuten käkikellot, aina kun narusta nykäistään. PPO:n omistajilla, eli jäsenillä olisi ollut aivan sama oikeus hankkia osuuskunnan rahoilla oma(t) lakimiehet pitämään puoliaan. Tällainen asetelma rikkoo räikeästi oikeusvaltion pelisääntöjä.

        Tällainen toiminta on pöyristyttävää ja tuomittavaa.


    • Orwell

      Näin isossa maailmassa :
      Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus menetti hallituksen puheenjohtajan Laura Rädyn luottamuksen.
      - Näiden viimeaikaisten tapahtumien ja toimitusjohtajan kanssa käymieni keskustelujen perusteella totean, että toimitusjohtajalla ei ole sellaista arvostelukykyä, jota julkisen eläkelaitoksen johtajalta itse edellytän, Räty totesi IS:lle tiistai-iltana.

      - Siksi joudun ikäväkseni toteamaan, että näiden viimeaikaisten tapahtumien johdosta toimitusjohtaja ei nauti minun henkilökohtaista luottamustani.

      Siteraakseni edellistä : Pauli Korpi-Tassi on menettänyt minun sekä jäsenien ja uskoakseni ainakin hallintoneuvoston luottamuksen ja ihmettelen miksi ei hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela tunne samoin, tai hallintoneuvosto joka on korkein päätäntäelin meidän omistajien lisäksi ?

      Näin toimii reaalimaailma , ei siellä riitä bmw:stä ja luksusasunnosta luopuminen riitä tai odotettava eläke vaan annetaan rohkeasti potkut. Suosittelen

      • Hallitusneuvos?

        Pauli Korpi-Tassi ei nauti minunkaan luottamustani eikä nauti hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutelakaan.

        Nykymuotoisessa muuntautuvassa PPO:ssa on aivan turha toivoa että Uutela Korpi-Tassin erottaisi. Samassa sopasssahan molemmat ovat. Nyt heidän kannattaa vain istua hiljaa ja odotella, että kurjat osuuskunan jäsenet unohtavat heidän tekemänsä valtavat virheet.

        Ja vaikka Korpi-Tassi jääkin eläkkeelle PPO:n toimitusjohtajan paikalta, jää hän kuitenkin PPO:n hallitukseen ohjailemaan uutta toimitusjohtajaa. Uuden toimitusjohtajan tehtäviin ei kuulu PPO:n hallituksessa istuminen. Se paikka on varattu Korpi-Tassille.

        Kannanotot asiasta sähköpostilla:

        [email protected]
        [email protected]


      • Alalla ollut

        Kuvan ja Ailuksen tapauksessa reagoidaan koska julkinen paine ja paheksunta on ollut niin kovaa.

        PPOn tapauksessa olisi mielestäni syytä tuoda kaikki asianhaarat esille valtakunnallisessa mediassa puolueettomasti ja vääristelemättä. Esimerkiksi kauppalehti tai mot voisi olla kiinnostunut. Alueellinen media ei pysty siihen mihin isot, ainakaan paineen luomisessa.

        Tiettyjen puheiden ja lupauksiin taustoja olisi hyvä tiedustella valtakunnallisessa mittakaavassa.


    • Trolli1

      Mielestäni pääkaupunkiseudun "sijoituksista" olisi hyvä päästä eroon mahdollisimman pikaisesti. Eiköhän meidän rahoja ole poltettu surkeisiin sijoituksiin ja edustusmatkoihin jo aivan tarpeeksi. Rajansa kaikella.

    • Toimintaa!

      Tälle asialle PITÄÄ saada valtakunnallista näkyvyyttä HETI. Varmaan tämänkin palstan lukijoiden joukosta löytyy sellaisia joilla tai joiden tutuilla on yhteyksiä oikeisiin henkilöihin. NYT toimeksi. Turha sitten meidän on marista parin vuoden päästä "olis pitäny silloin toimia kun nyt nämä hommat meni miten Pauli hännystelijöineen halusivat"

    • Onhansevarma

      Toivottavasti äkkiä nostavat Elisa logon PPOn pihalle kun näkyvät ottaneen pois valomainoksesta PPOn päätoimitalon pihalta. Ei muuten mutta siksi että ehtis vähä aikaa tuo olla ennenkuin koko talo tyhjennetään ja ei siihen kauaan mene....ja tämä on erilainen lupaus mitä Korpi-Tassi sanoi Elisakaupan työllisyysvaikutuksista joita ei pitänyt tulla, tämä minun sana pitää!

    • Omaguru tutuksi

      Elisan ja PPO:n yhtenäistämisen suunnittelu on edennyt ja kuluttaja- ja yritysasiakasliiketoiminnoissa työskentelevän henkilöstön kanssa käydyt neuvottelut on saatu päätökseen 18.11.2013. PPO Yhtiöt sulautuu Elisaan vuoden vaihteessa, tavoitteena on palvella alueen asiakkaita entistä monipuolisemmin ja kilpailukykyisemmin.
      http://corporate.elisa.fi/elisa-oyj/tiedotteet/tiedote/#?otsikko=ppon&id=71246248004263&tag=corporate.elisa.fi:regional-press&_suid=1384965929453019255136313518334


      Miten voi yllä oleva tiedote pitää paikkaansa? Ei siinä palvelu voi pelata kovin hyvin kun kuluttaja- ja yritysasiakasliiketoiminnoissa työskentelevä henkilöstö on vähentynyt lähes puoleen. Nyt on voinut saada yrityksetkin yksilöllistä palvelua ja asiantuntijat ovat tunteneet ympäristöt jo valmiiksi.
      Nyt alkaa jonotus Elisan palvelunumeroihin ja omaguruille kun laajakaista ei toimi tai palvelimen kanssa on ongelmia.. Eihän ne etelänmiehet tiedä edes missä se Ylivieska on saati asiakkaiden ympäristöjä. PPO on yleensä korjannut vikansa nopeasti ja edullisesti yleensä jo puhelun aikana. Kuuntelin tässä eräänä aamuna aamulypsyä, jossa Jaajo kertoi kokemuksiaan Omaguru toiminnasta. Tulee seuraavassa puhelinlaskussa vähintään parinkympin lasku jo pienestä korjauksesta.
      Elisalle riittää kun sai haluamansa mastot ja verkot pilkkahintaan.

    • Totuuden Torvi

      Julkisuudessa on ollut monenlaisia lukuja PPO:n työpaikkojen vähennyksestä. Kirjataanpa tähän todellinen tilanne 18.11.2013:
      - 30.9.2013 irtisanottu 11 henkilöä
      - 18.11.2013 irtisanottu 26 henkilöä
      - 2013 aikana irtisanoutuneita (uusia ei ole otettu tilalle) 13 kpl

      Yhteensä siis työpaikkojen vähennys 50 kpl.
      Kohdistuu pääosin Ylivieskaan.

      Vuoden päästä vasta nähdään lopullinen tilanne, kun sulautuminen on saatu loppuun.
      .

      • hehehuehe

        Ulkoistettujen, itse irtisanoutuneiden, irtisanottujen henkilöiden määrä on yli 70 kpl


    • Ei vastauksia

      Miksi Pauli Korpi-Tassi vihasi PPO:n henkilökuntaa niin paljon, että teki tämän tempun heille? Miksi PPO:n hallitus antoi Korpi-Tassille syksyllä 2010 edelleen jatkuvan jatkoajan, jona aikana PPO tuhottiin? Miksi tämä tehtiin PPO:n jäsenistölle?

      Kannanotot asiasta sähköpostilla:
      [email protected]
      [email protected]

    • Orwell

      Yllätyin kun aamulla kuuntelin Pohjanmaan Uutisia (löytyy Yle Areenalta) jossa Anvian ( ent Vaasan Läänin Puhelin/Kokkolan Puhelin) uusi 9.12.2013 aloittava toimitusjohtaja kertoi heidän suunnitelmistaan tulevaisuudelle : ..uskon että Me voimme kehittää täällä sellaisiakin palveluja jotka kiinnostavat alueen ulkopuolella".. Ei voi olla totta..verrattuna vastaavan kokoisen Osuuskunta PPO:n visioihin jotka ovat johtaneet katastroofiin jäsenien kannalta mukaan lukien PPO:n henkilökunnalle aiheutuneet "henkiset kärsimykset". Täällä pitää ICT-Tele valot sammuttaa ja niitä hoidetaan "etelän kurjuudesta" mutta mihin menee saadut rahat ? Siinäpä kysymys johon jäsenet voi vaikuttaa ettei nekin häivy "pilvipalveluihin" joka on ollut toimitusjohtajan klisee pitkän aikaa..toteutumatta jäi !

    • Come out of skåpet

      Tiedättekö että hallintoneuvoston "uusi" puheenjohtaja sanoo että tj ja hallitus nauttii ( ei siis ihme kun oikein nauttivat" ) hallintoneuvoston luottamusta vaikka on minkälaisia uhkia odotettavissa..ainakin niitä veroseuraamuksia ilmoittamatta jääneistä ilmaisista yhteismatkoista ja ilmaisista yli verotussääntöjen ylittävistä kännykkälaitteista joita PPO on jakanut heille..ja joilla on kehuskeltu tavallisille jäsenille ?.. Onkohan se aivan oikein ?

    • 19+20

      Eihän korppi korpin silmää noki. Se tulee jälleen kerran todistettua tässä.

      Mitähän toimitusjohtajan ja hallituksen pitäisi tehdä, ettei enää nauttisi hallintoneuvoston luottamusta? Onko semmoista olemassakaan? Valehtelu, kieroilu, ISOT TALOUDELLISET TAPPIOT (pelkästään Datameen on uponnut reilusti YLI KYMMENEN MILJOONAA EUROA kankkulan kaivoon) ja osuuskunnan etua vastaan toimiminen ei näköjään vie luottamusta.

      Kehoittaisinkin miettimään joka pitäjästä oikeamieliset ehdokkaat valmiiksi seuraavaan osuuskuntakokoukseen. Aloitetaan Hallintoneuvoston jäsenten vaihtaminen "puheenjohtajasta". Valitaan hallintoneuvostoon jäsenet, jotka sitoutuvat siihen, että hallitus erotetaan välittömästä - puheenjohtaja edellä - ja aletaan ajamaan osuuskuntaa hallitusti alas.

    • 99-99=0

      Osuuskunta PPO:n toimitusjohtajan ja sijoitusjohtajan päätyö näyttää tällä hetkellä olevan miinusten antaminen tälle keskustelupalstalle ja sen ensimmäiselle puheenvuorolle. Nuo työt voisi kyllä helposti osa-aikaistaa, ulkoistaa ja jopa lakkauttaa. Mistähän heille maksetaan?

      Lähettäkää suurin joukoin annanotot asiasta sähköpostilla:
      [email protected]
      [email protected]

      • Tiienpäitä lukemaan?

        Sanomalehti Keskipohjanmaa uutisoi tänään,että Osuuskunta PPO:sta on pyydetty aluehallintovirastolta erityistä tarkastusta. Tarkastusta haetaan, koska yhtiön johtoa epäillään kohtuuttomasta riskinotosta ja avokätisestä rahanjaosta. Kaikkiaan eri epäilyjä on neljä kappaletta, joiden joukossa on myös Osuuskuntalain rikkominen.


    • Jäsen etelästä

      Voisiko hallintoneuvosto seuraavan kerran määrätä kokouspaikan alueen keskeltä? Raahe on mukava paikkakunta, mutta matka sinne on pitkä ja bensan lisäksi on kulunut pätkä työpäivästäkin.

      Olisi tasapuolisempaa, jos raahelaisten pitäisi seuraavalla kerralla nousta tien päälle. Esim. Toholammilta on Raaheen noin 150 km. Mennään vastavuoroisesti seuraavaksi Toholammille tai vaikkapa Nivalaan tai Oulaisiin.

      • Seuraavaksi Leville

        Onhan se kohtuutonta, että yhteen PPO:n osuuskuntakokous-reissuun kuluu jäseneltä useiden vuosien osuuspääoman korot. Voiko noita matkakuluja ja ansion menetyksiä edes vähentää tulonhankkimiskuluina pääomatulojen verotuksessa?


      • 12+1

        Kyllähän osuuskuntakokous pitää yrittää pitää mahdollisimman "syrjässä", ettei osuuskuntalaisia pääsisi niin paljoa kokoukseen pitämään puoliaan. Onhan jo valtakirjojen luovutuskin pelattu niin, ettei osuuskuntalaisten ääntä voi käyttää. Ainoastaan yritysten tahdon ja kultapossu-sikari-kerhon ääni tulee kuulua!

        Samoin tulee osuuskunnan kokousten järjestämisessä vitkutella, ettei vain osuuskunta pilaa maalaisjärjellä johtoportaan visioita. Kokouskutsujen lähettämisessä tulee myös pelata vilunkia mahdollisimman paljon!

        Kyllä ypan muukalaislegioonalaiset voi edustaa Paulin - sinun herrasi - tahtoa ja visioita.

        Olokaa köyhät hiljaa, kun sedät tekee vähän bizniztä!


      • Hyvä nosto!

        " Jäsen etelästä" nostaa vaietun asian esille. Demokratian kannalta on tärkeää, että pieneläjä Toholammin Jämsästä olisi samalla viivalla kuin Suutari. Suutarilla on pelit ja vehkeet joilla kulkea mihin vain. Jämsän pieneläjällä mahdollisuudet ovat rajoitetut. Pitäisikö nämä mahdollisuudet tasata? Pitäisikö Osuuskunta PPO:n järjestää linja-autokuljetuksia kaikista taajamista seuraavalle kokouspaikalle? Matkalla voitaisiin nostaa osuuskuntahenkeä! Näin saisivat äänestysmahdollisuuden muutkin kuin Suutarit.


      • Vilunkia tosiaan
        12+1 kirjoitti:

        Kyllähän osuuskuntakokous pitää yrittää pitää mahdollisimman "syrjässä", ettei osuuskuntalaisia pääsisi niin paljoa kokoukseen pitämään puoliaan. Onhan jo valtakirjojen luovutuskin pelattu niin, ettei osuuskuntalaisten ääntä voi käyttää. Ainoastaan yritysten tahdon ja kultapossu-sikari-kerhon ääni tulee kuulua!

        Samoin tulee osuuskunnan kokousten järjestämisessä vitkutella, ettei vain osuuskunta pilaa maalaisjärjellä johtoportaan visioita. Kokouskutsujen lähettämisessä tulee myös pelata vilunkia mahdollisimman paljon!

        Kyllä ypan muukalaislegioonalaiset voi edustaa Paulin - sinun herrasi - tahtoa ja visioita.

        Olokaa köyhät hiljaa, kun sedät tekee vähän bizniztä!

        Äänestysliputhan on kokouksessa numeroitu ja nimetty, eli Pauli voi nyt analysoida aiempien äänestysten tulokset ja ajella listoja mille yrityksille kannattaa soitella seuraavan yhtiökokous ilmoittautumisen umpeuduttua. Sitten vain ilmoittaa ypalaiset ja Osuuspankkien edustajat edustamaan näitä firmoja Nämä äänestykset on turhia, koska Pauli voi jo etukäteen laskea montako ääntä pitää vielä kääntää hallituksen kannalle. Ehdotankin, että seuraavassa yhtiökokouksessa pidetään äänestykst salaisilla äänestyslipuilla.


      • Käärme
        12+1 kirjoitti:

        Kyllähän osuuskuntakokous pitää yrittää pitää mahdollisimman "syrjässä", ettei osuuskuntalaisia pääsisi niin paljoa kokoukseen pitämään puoliaan. Onhan jo valtakirjojen luovutuskin pelattu niin, ettei osuuskuntalaisten ääntä voi käyttää. Ainoastaan yritysten tahdon ja kultapossu-sikari-kerhon ääni tulee kuulua!

        Samoin tulee osuuskunnan kokousten järjestämisessä vitkutella, ettei vain osuuskunta pilaa maalaisjärjellä johtoportaan visioita. Kokouskutsujen lähettämisessä tulee myös pelata vilunkia mahdollisimman paljon!

        Kyllä ypan muukalaislegioonalaiset voi edustaa Paulin - sinun herrasi - tahtoa ja visioita.

        Olokaa köyhät hiljaa, kun sedät tekee vähän bizniztä!

        Korpi-Tassihan on sanonut, että osuuskunnan kokous viedään mahdollisimman kauas käärmeen pesästä!


    • mle

      Seuraavan osuuskuntakokouksen voisi pitää puolueettomalla maaperällä Cayman-saarilla.
      Paulilla taitaakin olla jo viisumi-asiat kunnossa.

      • Gorbatsov

        Valitettavasti Osuuskunta PPO muistuttaa tällä hetkellä valitettavan paljon menoa Neuvostoliitossa 1970 luvulla. Hallinto Bolitbyroota ja toimitusjohtaja NKP:n pääsihteeriä. Myös oppositio vaiennetaan samoilla keinoilla.

        Rahat jakoon omistajille ilman turhaa keinottelua and quickly.


    • Osuuden arvo

      Nyt on kysymys siitä puretaanko tarpeettomaksi jäänyt puhelinosuuskunta ja jaetaan rahat jäsenille, mikä summa on 4500-5000 €/jäsen.

      Vaihtoehtona on hallituksen halu perustaa uusi sijoitusosuuskunta puhelinosuuskunnan rahoilla. Silloin osuudesta tulee kauppatavaraa jonka arvo asettuu 1000-2000 € haarukkaan.

      Kumpaa sinä haluat?

      PÄÄTÖKSEN JATKOSTA tekee OSUUSKUNNAN KOKOUS. Tule, osallistu, vaikuta. Toivottavasti seuraava kokouspaikka määrätään sääntöjenmukaisesti, mutta paikasta riippumatta jäsenet asian päättävät, ei hallitus.

      Kevätkokouksessa meillä oli enemmistö ja samoin lokakuun kokouksessa. Nyt pitää tehdä lujasti töitä, että seuraavassakin kokouksessa päästään enemmistöasemaan. Kun meillä on enemmistö, se mahdollistaa:

      1. Saadaan valittua kokoukselle puolueeton puheenjohtaja, jolloin tulee noudatettua osuuskunnan sääntöjä ja osuuskuntalakia. Mikko Koskea Sievistä ei enää kysytä uudelleen, siinä vasta mies? ilman selkärankaa!
      2. Saadaan estettyä kaikki sääntömuutokset, mitkä tähtäävät sijoitusosuuskuntaan. Niin kauan kuin sääntöjä ei muuteta on meillä mahdollisuus saada KAIKKI omat rahamme pois.
      3. Saadaan valittua meidän kannallamme olevat uudet hallintoneuvoston jäsenet (jos seuraava kokous on varsinainen kokous). Seuraavien hallintoneuvoston jäsenten kausi loppuu ja valitaan uusi:
      Erkki Juola, Haapavesi
      Asko Syrjälä, Kannus
      Aimo kallio, Kokkola
      Virpi Honkala, Raahe
      Paavo Törmi, Raahe
      Matti Patokoski, Siikajoki
      Kiti Sovisalo, Siikalatva
      Jari Kangasvieri, Toholampi
      Heikki Jaakola, Ylivieska
      Asko Männistö, Ylivieska
      Kysykää mitä mieltä ko henkilöt ovat osuuskunnan jatkosta. Jos ajatukset eivät käy yksiin, niin on ryhdyttävä hakemaan uusia ehdokkaita vaaliin.
      4. Jos jäsenistöltä tulee vaikka esitys, että hallintoneuvoston tulee ryhtyä toimenpiteisiin hallituksen erottamiseksi, niin esitys saadaan hyväksyttyä.
      5. Aluehallintovirastolle on tehty pyyntö erityisen tarkastuksen järjestämiseksi. Mitä on tuloksena ja mitä siitä seuraa jää nähtäväksi, mutta enemmistöllä saadaan kokouksessa selvitystyötä eteenpäin.

      Siksi on tärkeää, että kokoukseen osallistuu mahdollisimman moni ja mahdollisimman monella on myös valtakirja heiltä, jotka eivät kokoukseen pääse. Valtakirjoja vastapuolella hankkivat päätoimisesti osuuskunnan neljä työntekijää. Heillä ei ole juurikaan muuta tekemistä ja tottakai omien työpaikkojen säilyttäminen motivoi. Heillä on lisäapuna käytettävissään täydelliset kahden kokouksen äänestystiedot.

      Siis kaikkien pitää lähteä liikkeelle niin kauas ja niin monta kertaa kuin tarvitaan. Viestiä pitää myös viedä eteenpäin. Palkkiona n. 3000 euroa ja ehkäpä saadaan myös rosvoja vastuuseen sääntöjenvastaisesta toiminnastaan.

      • Paulin päänsärky

        Hei, tämähän on tärkeä juttu! Kevätkokouksessa vaihdettiin muutama hallintoneuvoston jäsen. Nyt katsotaan nämä ja vuoden päästä sama juttu, niin meillä on enemmistö ja sitten alkaa viimeistään tapahtua. Aikaa on, koska rahat on sijoitettu tuottavasti ja eivät ne mihinkään häviä! Siis kaikki kokouksiin mukaan!


      • Kuka tietää,
        Paulin päänsärky kirjoitti:

        Hei, tämähän on tärkeä juttu! Kevätkokouksessa vaihdettiin muutama hallintoneuvoston jäsen. Nyt katsotaan nämä ja vuoden päästä sama juttu, niin meillä on enemmistö ja sitten alkaa viimeistään tapahtua. Aikaa on, koska rahat on sijoitettu tuottavasti ja eivät ne mihinkään häviä! Siis kaikki kokouksiin mukaan!

        mitä mieltä on Heikki Jaakola? Huh-huh-Askon mielipiteen jo tunnemme (jos ei ole järkiintynyt). Kertokaa, jos tiedätte.


      • Vaipat vaihtoon
        Kuka tietää, kirjoitti:

        mitä mieltä on Heikki Jaakola? Huh-huh-Askon mielipiteen jo tunnemme (jos ei ole järkiintynyt). Kertokaa, jos tiedätte.

        Heikki menee vaihtoon. Mies on jo äänensä antanut PPO-Yhtiöt Oy:tä myydessään. Löytyy tilalle pätevämpi korvaaja PPO-Yhtiöt Oy:n henkilökunnasta.


    • Rantakatu 2

      Olettamus on että seuraavat kommentit on allaolevilla esityksiin :
      - osuuskunnan purku
      - tj:n ja hallituksen erottaminen
      - sääntöjen muutos sijoitusyhtiöksi

      Erkki Juola, Haapavesi : ei-ei-joo
      Asko Syrjälä, Kannus :..ei tietoa
      Aimo kallio, Kokkola : .. ei tietoa
      Virpi Honkala, Raahe: ei-ei-joo
      Paavo Törmi, Raahe: ei-ei-joo
      Matti Patokoski, Siikajoki : .. ei tietoa
      Kiti Sovisalo, Siikalatva : ei tietoa
      Jari Kangasvieri, Toholampi : ei-ei-joo
      Heikki Jaakola, Ylivieska : ei-ei-joo
      Asko Männistö, Ylivieska : ei-ei-joo

      Mitä tästä voi päätellä :
      - haapavesi on kriisikunta ja ei edustajalla ole mitään kantaa
      - raahe..no kyllähän me tiedetään..naiset ja "ratiotoimittajat" no comments kun pitää kantaa ottaa
      - luulis rantsilan tajuavan että tk:n valot sammuu..ritva undestud
      - milloin kunnanjohtajalla on ollut munaa..tiedän yhden..ei enää kunnassa..tummia
      - ylivieskan edustajat nuolee p:n p:tä ja kökkäilee motskareilla mutta oma cow ojassa

    • Haltiat

      Ihminen ihmiselle, oli hän sitten asiakas tai työntekijä, avoimesti, erityistarpeet huomioiden, tuottamalla ainutkertaisia kokemuksia, luoden turvallisuutta ympärillemme, laadusta vastaten, onnistumisen edellytyksiä varmistaen, myönteisiä mielikuvia ja asenteita viestien eteenpäin.

      PPO:n menneisyys ei ollut juurikaan tuota ja vielä vähemmän on tulevaisuus. Miksi? Kenen aiheuttama? Kantaako Hän tai He minkäänlaista vastuuta? Aika näyttää mutta ne ketkä on tällä palstalla saaneet kritiikkiä kantavat omassatunnossaan varmasti hamaan loppuun asti tuskaansa ja kyllä tehty vääryys voi olla usein heidän unissakin läsnä pitkään. Tsemppiä kaikille irtisanotuille ja toivo elää, että asiat saadaan selvitettyä ja osuuskunnan varat jäsenille joille ne kuuluvat.

      • huihai2

        Valitettavasti narsisteilla ei ole omantunnontuskia, sillä maailmahan pyörii heidän napansa ympärillä. Narsistin viritetty versio on tunnetusti psykopaatti.


    • Neuvos to liitto

      Kertokaa jokin toinen suomalainen osuuskunta, joka kohtelee jäseniään yhtä törkeästi kuin Osuuskunta PPO?

      Kertokaa jokin toinen suomalainen osuuskunta, joka ei muuta toimintaansa, vaikka on saanut asiasta palautetta sadoilta omistajiltaan?

    • Kerran kirpasee

      ..miten hallitus tai hallintoneuvostopaikoista voi keskenkaiken erota, uskon että monet nyt niissä edustavat miettii asiaa ?

      Muistelen että kun professori Paason Jouko muutti Turkuun ja samalla erosi hallintoneuvoston vai oliko hallituksen jäsenyydestä tai oliko peräti jommankumman puheenjohtaja ?

      Ottaakapa nykyjäsenet selvää miten asia hoituu ennenkuin Osuuskunta PPO laiva uppoaa..ja kuten hallintoneuvoston puheenjohtaja sanoo " kapteeni lähtee laivasta viimeisenä"

      Voi olla odotettavissa sanktioita jos asiat ei ala ilman viranomaisselvityksiä aukeamaan miksi osuuskunnan jäsenille on aiheutettu merkittäviä taloudellisia menetyksiä. Vielä ehtii turvasatamaan.

    • Pohjoiskorea

      Tämä soppa paisuu. Jopa Nivalan kaupunginjohtajaa on käytetty Kiinassa "opintomatkalla". Vähän kaukana leipätyöstä, mutta nyt mies on siis valmis luennoimaan LTE-tekniikasta Centrian opiskelijoille, paitsi että sieltähän on lopetettu kyseinen linja jo tykkänään. Pauli ennakoi ja kävi lopettamassa. Mitä kuitit kertovatkaan? Eikö saa nukuttua?

    • Kauli Pastell

      Tässä niitä asiantuntijoiden lausumia PPO :n tarkastuksista:

      Tehtävämme on ollut suorittaa rajoitetun ( siis kenen rajoittaman ?) varmuuden antama toimeksianto..4 luvun 15 & 2 momentin perusteella laatima selostus tilinpäätöksestä.

      Meidän velvollisuuksemme on esittää hallituksen selostuksesta lausunto suorittamamme työn perusteella.
      Tämä edellyttää tarkastuksen suorittamista siten, että saadaan rajoitettu varmuus ( siis kenen rajoittama varmuus ?) siitä ettei tietoomme ole tullut seikkoja jotka antaisivat aiheen olettaa hallituksen selostuksen kaikilta olennaisilta osin oikein laadittu.
      ( siis vaikka jotain olisi esiin tullut ei siihen voi tarkastaja puuttua)

      Rajoitetun varmuuden antamassa toimeksiannossa evidenssin hankkimistoimenpiteet ovat rajoitetummat kuin kohtuullisen varmuuden antamassa toimeksiannossa. Toimenpiteet valitsee tarkastaja.

      Eli liirumlaarum. PWC:lle oli annettu rajoitettu toimeksianto jossa joku ohjaa mitä asioita ja tilejä tarkastetaan ja nämä hölmöt tekee näin kun siitä saa hyvän "standardin 3000 " mukaisen korvauksen mutta mitään epäselvyyttä ei voi julkistaa. Onko näin ? Saakait sitä kysyä ?

      • Näin naapurissa

    • Omistaja

      Viimeisin totuuden esille saamiseen tehty toimenpide kertoo että se "erityistarkastus" pyyntö on tehty Aluehallintovirastolle. Ajankohta kyllä sattui ihan valtakunnan tasolla nappiin kun seuraa noita Keva ja muita esiintulleita epäselvyyksiä. Uskon että jotain ylilaidan lyöntejä on myös PPO:ssa ollut koska a) sitä määrätyt osalliset tahot vastustaa niin voimakkaasti b) niitä ns. matka-lahja ja muita tehtyihin kauppoihin liittyviä asioita ei haluta julkistaa koska ne on ollut pakko viedä kuluna kirjanpitoon ja niihin voi verottaja ottaa kantaa asianomaisen osalta henkilökohtaisessa veroilmoituksessa..v 2012 ! Tämä on vain tyhmän jäsenen kannanotto joka haluaa sen oman osuutensa pois ilman hirveää riitelyä johon tämä koko homma tuntuu johtavan eikä se sijoitusyhtiökään tule ilman jatkuvia rähinöitä tule toimimaan ja silloin ei kukaan pärjää.

    • ADSL

      Minäkin olen ns. rauhallinen jäsen, mutta luotto Osuuskunta PPO:n toimintaan on mennyt, ja haluan rahani pois ennen kuin ne on menetetty Datameen ja epäiltyihin hallinnon lahjussotkuihin. Voin hoitaa omat sijoitukseni omin avuin ilman riitelevää osuuskuntaa. Osuuskunta oli minulle kiinteän verkon telepalveluiden tuottaja ja siinä todella hyvä.

      • pösöarvi

        Kevan hallituksen matka Aasiaan maksoi eläkerahoina yli 223 000 euroa.

        Paljonkohan PPO:n halltuksen toivioretkellä Kiinaan paloi Osuuskunnan varoja?

        Molemmat reissut olivat varmasti hyödyllisiä.


    • piupali paupali

      Muistakaahan että toimitusjohtaja VALEHTEILI(!) kevään osuuskuntakokouksessa ko firman olevan "ylösajovaiheessa".

      Tästä ~2kk ja yritystä yritettiin hakea yrityssaneeraukseen ilman mitään mahdollisuutta siihen.

      Näillä näytöillä edelleenkin nautitaan hallituksen ja hallintoneuvoston vankkumatonta luottamusta. Kyllähän tämä uskoa vahvistaa ja luottamusta lisää.

      • pösöarvi

        Sama tarina jatkui neljä viikkoa sitten ylimääräisessä osuuskuntakokouksessa.

        Kuinka ollakkaan samana päivänä 27.11.2013, kun Datamen konkurssi tuli ilmi, kirjoitti paikallinen "riippumaton" ja "sitoutumaton" Kalajokilaakso lehti pääkirjoituksessaan "mittatilaustyönä" tehdyn tarinan PPO:n tilanteesta.
        Näkee tekstistä, että se on varsin tarkoitushakuista, varsinkin, kun keskiviikon numero on laajalevikkinen.

        Ilmeisesti S-ryhmänkin, jonka markkinaosuus on suomessa yli 45% kannattaa pikaisesti myydä päivittäistavaraliikkeet ja ABC-liikenneasemat ja muut toiminnot, koska osuustoiminta on markkinoiden armoilla.

        Näyttää vain olevan tänäkin päivänä hyvää liiketoimintaa.

        S-ryhmä on Suomen ainoa osuuskaupparyhmä. Se käsittää 20 itsenäistä alueellista osuuskauppaa ja näiden omistaman Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan (SOK) tytäryhtiöineen. Lisäksi S-ryhmään kuuluu 8 paikallista osuuskauppaa. Osuuskauppojen jäsenet eli asiakasomistajat omistavat osuuskaupat. S-ryhmän toiminta-ajatuksena on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajilleen.

        SOK ja sen tytäryhtiöt muodostavat konsernin nimeltään SOK-yhtymä. S-ryhmän pääkonttori eli Ässäkeskus sijaitsee Helsingin Vallilassa.

        Tällä toimintamallilla PPO:kin olisi selvinnyt hamaan tulevaisuuteen. Ei vain haluttu ottaa vastuuta tehdyistä virheistä ja tolkuttomasta rahan haaskaamisesta.


    • Rantakatu 2

      Näin siis sanoo itse asiasta kuultuna toimitusjohtaja Pauli Korpi-Tassi:

      Datame-riskin mahdollinen toteutuminen ei vaikuta olennaisesti Osuuskunta PPO:n rahoitusasemaan eikä taseeseen sisältyvän omaisuuden kokonaisarvoon. Datame-riski on rajattu suunnitelman mukaan jäljelle jääneen ICT-omistusten arvonnousuun (Oulu ICT).

      1. Siis Datame-riskin mahdollinen toteutuminen..väärin.. Datamen todellinen konkurssi vaikuttaa olennaisesti Osuuskunnan rahoitusasemaan.. siten että kassassa on yli 100 M€ mutta nyt tulee velkojilta n 11 M€ lovi siihen eli jäsenet menettää potista taas tuon verran ja v 2012 meni jo n 8 M€
      2. Tase on se mikä on ja on ollut "vahva" mutta pala palalta siihen sisältyvästä omaisuuden kokonaisarvosta nakertuu maailman turuille velvotteita joista ei vielä ole edes hajua !..edes tilintarkastajilla saatikka hallintoneuvostolla..ja osalla hallituskaan !
      3. OuluICT korkoja tulee n 2 M€ joten aika laaja rajaus on ollut niiden kattavuudesta ..jaa siitähän on näköjään jäänyt 0 pois.. siis 20 M€ Datame muut riskit on markkinoitu katettavaksi Oulu ICT DNA:sta saamilla 2 M€:lla..Kuka on todella uskonut tuon vision ??? Se on totta että nyt DNA:n arvo vielä senkun nousee..mutta sehän myytiin PPO:lta pois ?

    • Totuus kirvelee

      Nyt lokakuun osuuskuntakokouksessa esitetyt summat alkavat olla totta Datamen konkurssin myötä.

      Silloin nähtiin isolla taululla arvio koko Datamen konkurssitappiosta suuruudeltaan 31 M€. Se jakaantui siten, että PPO:n jäsenet maksavat siitä 25 M€ ja muut 6 M€.

      Mistä sitten tulee tj. Pauli Korpi-Tassin osuuskunnalle esittämä tappio 11 M€ (KJL 2.9.2013)?

      Se johtuu siitä, että PPO-kaupan yhteydessä Elisa osti myös Telekarelian ja Kymen Puhelimen. Ne ovat Datamen omistajia, joiden yhteenlaskettu tappio on 14 M€. Ilman PPO-kauppaa nämäkin tappiot olisivat tulleet näkyviin PPO:n tuloslaskelmassa.

      PPO-kaupan jälkeen Elisa Oyj piilottaa nämä 14 M€ tappiot. Piilottaako se ne ilmaiseksi?

      Miksi PPO myytiin vastoin sääntöjä?
      Miksi kauppaa ei kilpailutettu?
      Miksi?

      • Pelkuri

        Hei, kuka uskaltaa julkisesti lausua Elisa Oyj:n nimen tässä yhteydessä? Elisa vihastuu! Elisa on vihainen! Peljätkää!


      • Johtaja EVP

        Datame on täydellinen esimerkki Osuuskunta PPO:n kyvyttömyydestä hoitaa sijoitustoimintaa. 30-35 miljoonan euron hintainen konkurssi vaikuttaa Osuuskunta PPO:n rahoitusasemaan ja ennen kaikkea jäsenten omistamaan varallisuuteen. Se vaikutti jo ennakkoon PPO-Yhtiöt Oy:stä saatuun kauppahintaan.

        Datamen ja Dicamen hallitusten puheenjohtaja ja osuuskunnan toimitusjohtaja Pauli Korpi-Tassi on nyt ulosajovaiheessa.

        Nämä totuudet kerrottiin 31.5.2013 osuuskuntakokousessa PPO:n hallinnolle kolmen henkilön, Heikki Junttilan, Timo Lahden ja Markus Ahokankaan toimesta. Näihin vastauksena saatiin pelkkiä valheita. Valheet maksoivat miljoonia lisää Osuuskunnan jäsenille.


    • KaltasenVari

      Tehkääpä tästä nyt Facebook sivusto, tavoitatte tuhansia lukijoita hetkessä. Täällä tämä jutustelu menee vähän hukkaan kun keskustelua ei seuraa kuin kourallinen ihmisiä. Keskustelupalstat ovat vanhanaikaisia ja niitä ei jaksa seurata, facebookissa on jo lähes "kaikki"...

    • piupali paupali

      Kukapa toimitusjohtaja isä-aurinkoisen erottaisi?

      Kuka erottaa pienen toimitusjohtajan, jonka bisneksiä ei saada kannattamaan...

      Ei ainakaan ihmettelevän lakimiehen hallitus. Vielä vähemmän "tulee paha mieli" hallintoneuvosto.

      Ja Osuuskunnallahan on jo fb-ryhmä.

      • lenkkeilijä

        Eikö se patsas jo tuu.


    • Retiisi

      Kyllä tuokin lisää höyryä myllyyn jossa toimitusjohtajan pitäisi olla hallintokuntien toimesta "ulosajovaiheessa"..taas työpaikat muka lisääntyy..voi ketale minkä teit ja kehtaat vielä kekkuloida paikkakunnalla...häpeä

    • huihai2

      Kukahan osaisi tehdä karkean laskelman siitä, kuinka paljon PPO:n myynnistä aiheutuu rahallisia menetyksiä alueelle.

      • pösöarvi

        Noin 10 M€ / vuosi.


    • Vaari 1

      Kevään kokouksessa kuulema ääntenlaskijoiden tarkailijat ovat protestoineet osaa äänestyksiä laittomiksi omalla pöytäkirjanliitteellä. Miksi tätä paperia ei ole missään näkyvissä. Kuka tietää siitä paperista. Tietääkö Korpi-Tassi tai Uutela miten lie Halintoneuvoston puheenjohtaja Kangasvieri.
      Oliko kevään kokous ollenkaan lailinen kun äänestykset eivät olleet lailiset.

    • Osuuskunnan jäsen

      Saadun tiedon mukaan sekä sihteeri Kati Peltomaa, toimitusjohtaja Pauli KorpiTassi sekä hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela ja kokouksen puheenjohtaja Paavo Haapakoski.. saivat kommentit kirjallisena mutta ovat todenneet ettei sitä tarvitse julkituoda mitenkään kokoukseen liittyvänä, mutta luin sen keskiviikon 27.11 Seutumajakasta pöytäkirjan tarkastaja Jukka Tiaisen esilletuomana ja totean sen paikalla olleena tapahtumana todeksi.

    • Vaari 1

      "Osuuskunta PPO:n tiedote Datamen tilanteesta

      Datame-riskin mahdollinen toteutuminen ei vaikuta olennaisesti Osuuskunta PPO:n rahoitusasemaan eikä taseeseen sisältyvän omaisuuden kokonaisarvoon. Datame-riski on rajattu suunnitelman mukaan jäljelle jääneen ICT-omistusten arvonnousuun (Oulu ICT). "


      Mitä tuo oikeastaan tarkoittaa. Datame muka ei vaikuta taseeseen eikä omaisuuden koknaisarvoon. Onko tosiaan niin, että 10-20 miljoonan menetys ei vaikuta mihinkään olenaisesti. Tämä "ei mihinkään vaikuttava" 10-20 miloonan vaje kuiten pyritään paikkaamaan Oulun puhelimen arvonnousulla.
      Ymärsinkö oikein, että nyt syödään kuormasta jo etukäteen. Milloin se Oulun puhelimen PPO:n potti nousee 20 miljoonaa, voisiko se KorpiTassi valaista asiaa. Onko sijoitustoiminta tosiaan noin typerien ihmisten käsissä. Milloin aletaan KorpiTassin toimesta tienaamaan osakaile sitä 7-8%tuottoa mitä se ukko lupasi Raahessa. Ei kait tuottoa tule jos heti alkuun pelataan kassasta 20 miljoonaa taivaan tuuliin ja sitten todetaan, että jollakin toisella sijoituksella paikataan se halituksen virheinvestointi. Tuollaisella toiminalla ja ajattelulla ei tule koskaan omistajille centiäkään tuottoa. Mistä sille ukolle oikein maksetaan plkkaa ja eikö halituksen puheenjohtajan olisi aika siiryä syrjään hattu silmillä vaikkapa eläkeelle. Aivan samoin halintoneuvoston puheenjohtajan asema on vähintäänkin kyseenalainen. Osuuskunnan omaisuutta ei todelakaan ole hoidettu asiaankuuluvalla tavalla. Ryhmäkanne olisi nyt paikallan tätä "asiantuntiakööriä" vastaan.
      Saisko sen ääntenlaskijoiden raportin tänne nähtäväksi, kun ei tuota lehtiartikkelia ole saanut käsiinsä.

      • Datame-riski

      • Historia toistuu
        Datame-riski kirjoitti:

        Oulu ICT arvokatsaus 21.11.2013
        Yhtiön arvostus
        174 M€
        Osakkeen arvostus
        4,73 € I
        PPO: Osuus tästä 10%
        http://www.ouluict.fi/
        http://www.ouluict.fi/wp-content/uploads/2013/11/Oulu_ICT_Arvokatsaus_21112013.pdf

        Tämä oli tarkoitus käyttää piilottamaan datamen tappiot.
        Aiemmin PPO:n osakkeiden arvoksi ilmoitettiin 9 M€ ja nyt se olisi noin 17 M€

        Oulu ICT:n, eli käytännössä DNA:n osakkeiden myynti tässä vaheessa olisi täysin järjetön toimenpide PPO:n hallinnolta. Aivan kuten se oli vuonna 2006, kun niiden pääerä myytiin. Tuosta myynnistä alkoi PPO:n sijoitushulluttelu, jonka ainoana päämääränä oli Pauli Korpi-Tassilla varmistaa se, ettei DNA:n myyntirahoja jätetä jäsenistölle - Asiassa onnistuttiin 100%, aivan kuten nytkin ollaan tekemässä Elisalta saadulla kauppasummalla! Ja jälleen on PKT tätä varmistamassa.


    • huuiay

      No jos 10 milijuunaa per vuosi niin eihän 7 rosentin tuotolla nykyisestä 100 miljoonasta tule kuin se 7 miljoonaa tuottoa.

      Sehän tämäki menee justiinsa vanhan kaavan mukaan, taas tulee takkiin entiseen verrattuna.

    • Puhelu

      Osallistujina ison puhelinyhtiön johtaja (nimim. VMM) ja pienen puhelinyhtiön entinen johtaja (nimim. PKT). Tapahtuma-aika lähimenneisyydessä.

      VMM: Terve!
      PKT: Terve! Mitä kuuluu? Oletko käynyt viime aikoina Etelä-Pohjanmaalla?
      VMM: Kävin ihan vasta ja kylläpä oli maisemat pysyneet komiana! Lähdin soittelemaan sinulle meidän sopimuksista. Vuosi sittenhän lyötiin kättä päälle, että minä ostan halvalla sinulta hyvän firman ja vastapalvelukseksi minä piilotan parikymmentä miljoonaa tulevia tappioita omistajiltasi piiloon. Siihenhän liittyi se, että minä rauhoitan tilanteen tämän vuoden ajaksi kertomalla että palvelut säilyvät ja jopa paranevat ja että työpaikoille ei käy mitenkään. Sinun hommanasi taas puolestaan oli järjestää asiat niin, että Datamen konkurssi siirtyisi vuodelle 2014. Saisit itse vuoden työrauhan muuttaa puhelinosuuskunta sijoitusosuuskunnaksi. Kumpikin saisimme jaettua tappioita useammalle vuodelle ja minun olisi helpompi sovitella näitä konkurssitappiolukuja tehdessämme sulautumisen jälkeistä tilinpäätöstä.
      PKT: Niin, kyllä sinä olet lupauksesi pitänyt. Tammikuussa Kaleva kysyi teiltä työpaikkojen kehityksestä ja tiedotusjohtajasi vastasi, että osuuskunnan työpaikkojen suhteen teillä ei ole suunnitelmia! Lehti julkaisi tekstin sellaisenaan ja minä pääsin sanomaan, että te olette luvannut työpaikkojen säilyvän. Se meni muissa lehdissä läpi ja kirjoitin sen nettisivullekin. Kyllä nämä ihmiset täällä ovat sitten tyhmiä! Vaikka heille kerrotaan, että synergiahyödyt ovat 10 miljoonaa, niin silti uskotaan, että työpaikat eivät häviä. Teidän on tietysti jo tähän mennessä pitänyt saneerata, mutta kun olette tehneet sen pienissä palasissa ja eri nimikkeillä, niin eihän täällä osata laskea yhteen.
      VMM: Juuri niin. Olen tehnyt niin kuin on sovittu, mutta miten sinä tyrit tämän Datame-asian noin raskaasti? On vaara, että minä joudun tässä huonoon valoon.
      PKT: Kyllä minä olen sinut tämän asian ulkopuolella pitänyt. Lehtiin olen kirjoittanut, että Datamen suurimpia omistajia ovat Kymen Puhelin ja Telekarelia Oy enkä ole sanallakaan maininnut, että sinä omistat ne nyt. En myöskään ole kertonut, että pienomistajat irtisanoutuivat Datamesta jo talvella ja nyt olemme kahdestaan. Minun tarkoituksenihan oli rahoittaa Datamea ensi vuoteen asti. Tämä oikeastaan lähti menemään pieleen siinä kun sinä lupasit, että suhteillasi saat kilpailuvirastosta pikapäätöksen, mutta sehän venyi sitten huhtikuun loppuun. Samalla osuuskunnan kokouksen päivämäärää oli pakko siirtää. Sinä aikana Datamen tulosluvut vuodelta 2012 tulivat julkisiksi ja siitäkös oppositio sai vettä myllyynsä. Me teimme kaikkemme, hpj on hyvä kehittelemään juttuja. Kokous vietiin pohjoiseen eli Raaheen. Hpj sanoi julkisuuteen perusteluksi, että Raahessa on eniten jäseniä. Päiväksi valittiin lakkiaisjuhlia edeltävä päivä. Olisi valittu lakkiaispäivä, mutta se oli jo kesäkuun puolella eikä siksi käynyt.
      VMM: Joo, kuulin siitä kokouksesta. Et saanut luottamusta äänestyksessä?
      PKT: Täällä on aika ärhäkkä oppositio ja ne saivat paljon väkeään liikkeelle. Kun ilmoittautuneista huomattiin, että alamme jäädä tappiolle, niin ilmoittautumissääntöjä muutettiin lennossa. Hommattiin myös mm YPA:n serbialaisia jalkapalloilijoita valtakirjojen haltijoiksi ja otettiin niille opas meidän hallintoneuvostosta. On meillä muuten hyvä hallintojohtaja! Kokouksessa käsiteltiin ristiriitoja ilmoittautumisen yhteydessä ja olimme jo hätää kärsimässä. Silloin hallintojohtaja valehteli vakuuttavalla äänellä, että jos näin on, on kyseessä varmaankin väärinkäsitys! Siihen loppui takarivistä sen asian käsittely. Puheenjohtaja oli aika myssytön mies, s--tana. Kun esimerkiksi olisi pikavauhtia pitänyt nuijia pöytään vanhojen hallintoneuvoston jäsenten valinta uudelleen, hän jäi jankkaamaan ja niinhän siinä kävi, että muutama opposition edustaja valittiin. Hyvin ne on saatu ruotuun, mutta Ahokangasta ei. Eikö me sovittu, että Ahokankaalle annetaan heti potkut, kun tulee töihin?
      VMM: Näinhän me sovittiin. Sinä kerroit toimintatavastasi, että erimielisten kohdalla haetaan tekosyy potkuille ja jos tulee ongelmia, niin ne hoidetaan rahalla. Sillä lailla väki pysyy nöyränä. Se vain ei meillä historiasyistä onnistu. Luottamusmiehillä on meillä jumalaton valta ja tuontyyppiset asiat on hyväksytettävä heillä. Nythän kävi niin, että Ahokangas valittiin teillä kesällä luottamusmieheksi ja luottamusmiestähän ei eroteta. Mutta hei kuule, minulla alkaa kokous, soitellaan vielä myöhemmin lisää. Hei!
      PKT: Hei!

    • Kupru julki

      Tutkikaapa kokousasiakirjojen liitteenä oleva liite hallituksen esittämistä sääntömuutoksista ja miettikää mitä kuprua hallitus on suunnitellut.
      Huomasivat varmaan että jäävät pian kiinni ja vetivät pois kokouksesta.

    • Puhelu 2

      Osallistujina ison puhelinyhtiön johtaja (nimim. VMM) ja pienen puhelinyhtiön entinen johtaja (nimim. PKT). Tapahtuma-aika lähimenneisyydessä.

      VMM: Terve! Kokoukseni päättyi, Minun piti vielä kysyä sinulta, että miksi päästit tilanteen luisumaan erityistarkastukseen asti?
      PKT: Hpj on lakimies, sinähän tiedät ja hän on viime vuosina opettanut minullekin, että osuuskuntalaista ei tarvitse juuri välittää. Miksi? Siksi, että siinä ei ole sanktioita rikkomuksille. Et saa sakkoja vaikka vähän oikaisetkin. Sama koskee osuuskunnan sääntöjä. Otetaan esimerkiksi kevätkokous, jossa jäsen lakikirja kädessä ääni väristen vaati saada nähtäväkseen kauppakirjan ne osat, jotka eivät ole liikesalaisuuksia. Sehän kirjattiin pöytäkirjaan. Me lähetimme hänelle lehdistötiedotteen, eikä ole koira perään haukkunut.
      VMM: Meillä ei tuollainen peli vetele. Miten se on teillä mahdollista?
      PKT: Näillä alueilla on kova auktoriteettiusko. Uskotaan, mitä herrat ja sanovat ja uskotaan mitä lehtiin on kirjoitettu. Pääosahan siellä on totta, mutta samalla menevät nämä meidänkin jutut läpi. Hpj on hemmetin hyvä ja vakuuttava esittäessään satujaan julkisuudessa.
      VMM: Minkälainen Jukka oli puheenjohtajana. Suosittelin häntä kun hän on monesti ollut meillä yhtiökokouksissa ja vienyt ne lupsakkaasti läpi?
      PKT: Kallis mies ja liian rehellinen meille. Oli pakko maksaa kaksi käyntiä Oulussa. Jälkimmäisen käynnin hpj selitti lehdistölle, että tarvittiin pöytäkirjan tarkastajien välille erotuomaria. Eihän se pitänyt paikkaansa, mutta eivät nämä lehtimiehet kysele toisilta osapuolilta mitään ja läpi meni. Kokouksen alku meni sovitusti ja Jukka löi täysin kanveesiin ne, jotka yrittivät saada hylättyjä esityksiä esityslistalle. Sen helpottamiseksi jätettiin myös työjärjestyspykälä esityslistalta pois.
      VMM: Selitäpä tuota minulle vähän, kun osakeyhtiölaki on minulle tutumpi.
      PKT: Osuuskuntalain mukaan kun jäsen on ajoissa liikkeellä, hän saa esityksensä osuuskuntakokouksen esityslistalle. Kevään kokouksen jälkeen näitä tuli jumalaton määrä ennen lokakuun kokousta. Osa niistä oli aika ikäviä meidän kannaltamme. Kyseessä oli ns. ylimääräinen kokous, missä esitykset olisi pitänyt ottaa kaikki huomioon, mutta hpj sanoi lehdille, että tämä on kevään kokouksen jatkokokous ja siellä käsiteltyjä asioita ei oteta uudestaan esille ja että osa esityksistäkin on naurettavia. No, alku meni hyvin, mutta sitten Jukan ote alkoi pettää opposition painostuksessa ja erityistarkastusäänestys jouduttiin ottamaan heti alkuun. Ja huonosti kävi. Kokouksen myöhemmissä vaiheissa Jukka alkoi lipsua sovituista nuoteista ja sääntömuutosasiassa teki jo aivan omia linjanvetojaan. Ei uskonut, vaikka laitoimme sihteerimme viemään kesken kokousta hänelle paperilapun, että pitää palata ruotuun. Katsoimme parhaimmaksi vetää sääntömuutosesitykset pois eikä siis saatu vielä osuuskunnan rahoja itsellemme.
      VMM: Mitäs nyt tapahtuu erityistarkastusasiassa?
      PKT: Oppositio teki esityksen AVI:lle. Mehän saimme välittömästi viiden minuutin päästä kopiot papereista ja näimme mistä on kysymys. Hpj tuntee Lepistön ja uskomme, että tarkastukseen ei ryhdytä. Jos tarkastus kuitenkin käynnistetään, niin tarkastajaksi järjestetään oma mies. Tilintarkastajat ovat jo meidän miehiämme. Jarrutetaan tarkastusta kaikin keinoin, hallintojohtaja on hyvä siinä. Kieltäydymme antamasta tietoja ja niitä joudutaan hakemaan käräjäoikeuden kautta. Aikaa kuluu. Tarvitaan asianajajia, mutta niitähän me jo tunnemme ja rahaa on. Vuosi sitten oli 140 miljoonaa ja vieläkin on 130 miljoonaa jäljellä. Uskon että aika hoitaa koko asian ja teemme tietysti kaikkemme, että eivät tulisi teillä käymään. Mutta nyt pitää lähteä kaupunginhallituksen kokoukseen. Hei!
      VMM: Hei!

      • Hah ja heh

        Nämä puhelukeskustelut on aika hauskoja!


    • Kaimaani

      Eipä PKT eilen illalla paljon hymyillyt, vain AM:n ja KP:n kanssa jotain supisivat ja "muka iloisilta" vaikuttivat. Jotain on kehitteillä mutta yleisellä tasolla kenttä vaikuttaa yllättävän yksimieliseltä mitä tehdään seuraavassa osuuskunnan kokouksessa. Hallintoneuvosto kokoontuu 10.12 ja saavat päättää "muka" seuraavan toimitusjohtajan. En haluaisi olla hänen housuissaan kun arki alkaa ja aikaisemmin tehdyt väärät ratkaisut ja osuuskunnan sääntöjen rikkomukset tulee käsittelyyn. Ainakin vaatisin tj-sopimukseen kohdan että vähintään 300 000 € pitää saada jos minut osuuskuntakokous irtisanoo seuraavassa kokouksessa..no se ei ole mikään summa tässä konkurssissa jonka vielä nykyinen tj on aiheuttanut..ja mitähän vielä paljastuu ?

    • linkkiwinkki

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11894320

      Että se on näin jälkikäteen vielä muuttunut putiikin johtamiskulttuuri sanelupolitiikasta ja diktatuurista avoimeen keskusteluun ja demokratiaan. Jeeep!

      Eihän se voi suuri johtaja tehdä hyvää tulosta, kun on rankaistu paskoilla alamaisilla.

      • Puheenjohtaja

        Kangasvieri puhuu nyt aidasta kun pitäisi puhua aidanseipäistä. Ei ole kysymys PPO:n tulevaisuuden näkymistä ja siitä kuka mitenkin töitä on tehnyt. Kyse on siitä, että PPO myytiin omistajilta salaa rikkoen osuuskunnan sääntöjä. Miksi kauppaa ei viety osuuskunnan kokouksen hyväksyttäväksi vaikka kyseessä on perustoiminnan myynti? Jos omistajat olisivat olleet sitä mieltä että myydään, niin pulinat pois. Omistajat olisivat voineet olla myös sitä mieltä, että vaihdetaan tj ja hallitus. Se jäi näkemättä. Siitä tässä on kysymys - sääntöjen vastaisesta toiminnasta! Se kannattaisi myös uuden hallintoneuvoston puheenjohtajan muistaa johtaessaan hallintoneuvostoa tästä eteenpäin.


    • PPO "Tiedottaa???"

      Osuuskunta PPO:n tiedote datamen tilanteesta 27.11.2013:

      http://osuuskunta.ppo.fi/singlenewsinfo.asp?id=2750&menu_id=905&selected=905&companyId=1&show

      Täydellistä potaskaa:
      "Uuden teleoperaattorin käynnistysvaihe kannattavaan liiketoimintaan kestää useita vuosia. Langattoman matkaviestinnän verkko- ja palveluoperaattorina Datame Oy jäi liiketoimintojensa ylösajon osalta puolitiehen." Suomennettuna: ei todellakaan päästy ylösajaon osalta puolitiehen. Ei edes tasoon 10% kannattavan liiketoiminnan rajasta. Osuuskunnan hallinto teki kaikkensa konkurssin viivyttelyssä ja vahingon maksimoinnissa.

      "Markkinatilanne ja toimintaympäristö muuttuivat merkittävästi parin viime vuoden aikana, eivätkä omistajat enää halunneet tehdä tarvittavaa lisäpääomitusta yhtiöön." Voisitteko valaista asiaa yhdellä esimerkillä? Miten Suomen mobiilimarkkinat ovat muuttuneet liittymäkannaltaan tai liikevaihdoltaan vuodesta 2010 vuoteen 2013? Todellisuudessa mitään merkittäviä muutoksia ei ole tapahtunut.

      "Asiakkailla nyt käytössä olevien Datame-palveluiden jatkuvuus pyritään turvaamaan kaikin käytettävissä olevin keinoin." Tarkoittaa sitä, että palveluiden alasajoa pyritään pitkittämään ja konkurssin kulut kasvavat edelleen.

      "Datame Oy:n omistajina on 11 alueyhtiötä, joista Ikaalisten-Parkanon Puhelin Osakeyhtiö, Kymen Puhelin Oy, Osuuskunta PPO, Pohjois-Hämeen Puhelin Oy ja Telekarelia Oy ovat suurimpia." Suurimmat omistajat ovat Elisa Oyj ostettuaan Telekarelian ja Kymen Puhelimen osakkeet, niiden lisäksi ainoa merkittävä Datamen osakkeiden omistaja on Osuuskunta PPO. Muutenkin omistajat lueteltiin aakkosjärjestyksessä, ei omistusosuuksien mukaan.

      "Omistajien ja velkojien osalta jouduttanee tekemään varauksia ja alaskirjauksia vuoden 2013 tilinpäätöksiin." Aivan varmasti joudutaan tekemään alaskirjauksia sekä vuonna 2013 että vuonna 2014. PPO:n jäsenille koituva tappio on 15-20 Miljoonaa euroa. Lopullinen totuus selvinnee vuosia kestävän oikeusprosessin jälkeen.

      "Datame-riskin mahdollinen toteutuminen ei vaikuta olennaisesti Osuuskunta PPO:n rahoitusasemaan eikä taseeseen sisältyvän omaisuuden kokonaisarvoon. Datame-riski on rajattu suunnitelman mukaan jäljelle jääneen ICT-omistusten arvonnousuun (Oulu ICT).". Tässä sekoitetaan tahallisesti kaksi täysin toisistaan riippumatonta asiaa, Datame ja Oulu ICT. Lisäksi konkurssi vaikuttaa olennaisesti Osuuskunta PPO:n rahoitusasemaan.

      "Datamen liiketoimintoja ja taajuuksia ei vielä onnistuttu myymään, vaikka markkinoilla tarvetta niille ilmenee." Molemmat taajuudet 450MHz ja 2,6GHz TDD ovat Suomessa äärimmäisen hankalasti hyödynnettäviä ja ne joudutaan myymään miljoonien tappiolla tarpeettomina. Jos markkinoilla ilmenisi niille tarvetta , olisi taajuudet myyty jo aikaa sitten.

      "Pesäluettelon arvioidaan valmistuvan vuoden vaiheeseen mennessä, mutta prosessi itsessään kestänee kuukausia." Prosessi tulee kestämään vuosia, eikä ole täyttä varmuutta saadaanko asiaa päätökseen edes vuoden 2014 loppuun mennessä.

      • Lenkkeilijä

        Pystyttekö kertomaan paljonko Datamen tappiot olisivat olleet PPO:lle ilman liiketoimintakauppoja? Edellisestä viestissä kerrotaan että osuuskunnalle jää nyt vain 20 000 000€. Eli tekee minun kohdallani n.800€.

        Koiralla halkeaa kohta rakko.


    • Vaari 1

      Missä noin sanotaan, että PPO:lle jää 20 miljoonaa. Tappiot Datamesta on todenäköisesti 20 miljoonaa. PPO:n liiketoiminnan myynti ei suoranaisesti vaikuta tappioon mutta kuitenkin vaikuttaa suurena summana. Lisäksi epäilen, että tappioiden maksamiseen tarvittavia miljoonia ei olisi ollut kassassa jos myyntiä ei olisi tehty. Jotenkin tuntuu, että osuuskunta on hoidettu niin ketuille, että pakko oli myydä, vaikka laittomasti ilmaqn omistajien lupaa. Omistajillehan selvästi valehdeltiin kevään kokouksessa taloudelisesta tilasta toimitusjohtajan toimesta. Valehtelu ja koijaaminenhan sitäpaitsi jatkuu edelleen ja loppua ei ole näköpiirissä. Halintoneuvoston puheenjohtaja on munaton mies ja vain nöyristelee tätä "toimitusjohtajaa". Halituksen puheenjohtajana on sitten joku puoleksi oppinut lakikantitaatti joka ei ymmärrä muuta kuin epärehelisyyden päälle.

    • Lenkkeilijä

      Siis tarkoitin että osuuskunnalle jää 20 000 000€ maksettavaa. Kyllä kai PPO-konsernin myynti vaikuttaa tappioihin kun Telekarelia ja Kymen Puhelin menivät Elisalle. Toki nämäkin tappiot varmasti on huomioitu kauppahinnassa. Eli nekin maksaa loppujen lopuksi Osuuskunta PPO:n jäsenet.

    • pilipali

      Tähän kaikkeen sotkuun on yksinkertainen ratkaisu; loput rahat jakoon.

      Miksi tätäkään ei kusetetuille osuuskuntalaisille suoda? Rosvokööri voi perustaa omilla rahoillaan sijoitusyhtiönsä ja pitää tunkkinsa.

      Kaikki tietää sanonnan lakimiehestä ja sielusta?

    • PPO satuilee

      PPO tiedottaa sivusto:
      http://osuuskunta.ppo.fi/newsinfo.asp?menu_id=905

      Voitaisiin muuttaa "PPO:n hallinnon kertomia satuja osuuskunnan jäsenille" - sivustoksi.

      Ylempänä esitetyyn kysymykseen "PPO:n taajuuseikkailun hinta 2010-luvulla" voidaan esittää arvio, että siinä paloi ja tulee palamaan jäsenistön omaisuutta noin 35-40 miljoonaa euroa.

      Datame on vain osa totuutta. Tulee tiedostaa, että samaan aikaan PPO rakensi ja ylläpiti myös omia Wimax- verkkojaan, joista myös muodostui miljoonien tappiot.

      Tärkein syy myydä PPO-Yhtiöt Oy oli pimittää PPO:n mobiililiiketoiminnan tappiosta n. 60% Elisa kaupan varjoon. Nämäkin, noin 20-24 miljoonaa euroa, on jäsenistö menettänyt varojaan osuuskunnan hallinnon tekemien täysin järjettömien ja pitkitettyjen päätösten vuoksi.

    • sensuurinorja

      Poistettu viesti PPO-ryhmästä eli mistä kaikki alkoi: "Osuuskunnalla ei ole tarkoitusta ja sillä on iso kasa rahaa, jota ei haluta jakaa osakkaille"

      Asiaa seurannut viesteily "ylläpitäjän" kanssa:

      ”Ylläpitäjä”
      Poistin äsken kommenttisi. Voisitko kommentoida asialliseen sävyyn ja noudattaa keskusteluryhmän sääntöjä. Toteat, että osuuskunnalla on iso kasa rahaa jota ei haluta jakaa jäsenille.. Totuus vai mielipide? Perustelut? Miten liittyy keskustelunavaukseen?

      "Jäsen”
      ”PPO osuuskunta on luopunut lankapuhelin-, laajakaista- ja kaapeli-tv–toiminnoistaan myymällä PPO-Yhtiöt Oy:n koko osakekannan Elisa Oyj:lle. PPO-Yhtiöt Oy jatkaa ja hoitaa liittymiä. PPO-Yhtiöt omistaa nyt sitten Elisa ei PPO osuuskunta. Siksi liittymäasiat eivät kuulu enää osuuskunnalle. Kirjoitan tämän siksi, että jos tämä ei ole kaikilla selvillä. ”

      voitko kertoa miten tuo liittyy keskustelun avaukseen?

      ”Ylläpitäjä”
      Et vastannut kysymyksiini?

      "Jäsen”
      et sinäkään

      ”Ylläpitäjä”
      yritti selittää asiaa , varmaan ymmärsit itsekin. Ylläpitäjät pyrkivät varmistamaan, että keskustelusääntöjä noudatetaan. Onnistuuko tämä sinulta?

      "Jäsen”
      ei ilmeisestikään. ymmärrät minun kommentista varmasti itsekin onko mielipide vai faktaa. tuohan on täysi fakta osuuskunna tilasta

      ”Ylläpitäjä”
      Minun tehtävä ei ole tulkita kenenkään ajatuksenjuoksua. Jos sinusta on fakta että joku taho osuuskunnassa ei halua jakaa jäsenille rahaa ja samoin että osuuskunnalla ei ole tarkoitusta niin perustele ne. Mitä tulee viimeisimpiin kommentteihin, niin etkö mielestäsi ivaa ja ? Vaikka ajattelisit heistä mitä tahansa, niin haukkuminen ei kuulu tänne.
      Painotan että pyydän asiallista vastausta.

      "Jäsen”
      ivaamisen? onko tämä sinun mielipide vai fakta? voisitko perustella?

      ”Ylläpitäjä”
      Pyydän asiallista vastausta, ei ole tarkoitus aloittaa loputonta väittelyä kanssasi vaan sopia voitko jatkossa kommentoida keskustelupalstan sääntöjen mukaisesti?

      "Jäsen”
      mikä äskeisessä oli asiatonta? minun puolesta voit pitää keskustelupalstasi ja avoimet keskustelunne

      Tämän lisäksi sensuroitiin myös ilmoitus siitä, että naurettavan sensuurin takia en enää kirjoita ko ryhmään. Samoin sensuroitiin esittämäni kritiikki sensuurista ja sitä harjoittavan tahon puoluettomuudesta.

      Todella avointa on meno! Huomatkaa myös, että "ylläpitäjä" on osuuskunnan palkkalistoilla - todella puolueetonta siis kaikin puolin. Luultavasti Suomi24:stakin odottaa pyynnöt poistaa nämä viestit =)

    • Jäsen

      Pelko persiissä osuuskunnan johtajistolla? Ei kait muuten sensuroitaisi ja vaiettaisi asioita, joita ei haluta sanoa ääneen? Siis, osuuskunnan purkua, joka lienee eräiden tahojen rahakkaiden eläkepäivien pahin uhkakuva. Mitään muuta tarkoitusta osuuskunnan olemassaololle ei enään olekaan. Kannattaa muistaa, että jäsenet osuuskunnan edelleen omistavat, ei muutama ukko sen "operatiivisessa" johdossa.

      Perusteita osuuskunnan olemassaolon jatkamiselle ei ole. Osuuskunta on aikanaan perustettu jotta osakkaat ovat luoneet haluamansa palvelun omakustannehintaan ja vailla osuuskunnan voitontavoittelua. Nyt on tämä palvelu myyty ja osuuskunnan periaate ammuttu alas, joten osuuskunta pitää purkaa ja ( jäljellä olevat) rahat jakaa omistajien kesken! Muuta vaihtoehtoa ei ole!

      Osuuskuntakokouksessa tavataan!

    • Vaari 1

      PPO:ta halitsee nyt kolmen kopla Kalifina PKT, takapiruna JU ja sitten nöyristelijänä puolieläkeläinen JK. Potti on kuitenkin sen verran suuri, että sitä kanattaa kolmen koplan yrittää kutjata. Liikemiestaidoista tai sijoitustoiminasta ei ole tietoakaan. Senhän on osoittanut jo yksistään Datameen haihtuneet miljoonat. Asioita tutkitaan nyt välimiesoikeudessa ja pidetään erityistilintarkastus, miksiköhän, jos kerran kaikki on niin lailista ja oikein kuin tämä takapiru JU väittää.
      On kuulema tulossa vielä lisää tarkastuksia (julkisuutta) ja kukapa tietää vaikka ryhmäkanekkin lähtisi liikeelle.
      Nythän on jo kuitenkin aivan selviö, että asioita ei voi hoitaa enää normaali teitä sen verrean loukussa kolmen kopla on.

    • sensuurinorja

      Lisäystä edelliseen:

      "ylläpitäjä"

      Keskustelu on tervetullutta, asiattomuudet ei. Sinä esität kysymyksiä, mutta et vastaa yhteenkään. Haluat siis poistua tästä keskusteluryhmästä?

      "jäsen"
      eläpä nyt höpötä - me molemmat tiedetään sinun vaikuttimiset. enkö minä saa esittää kysymyksiä? sinähän sitä tulit fb-ryhmään vastailemaan ja jakamaan tietoa? turhaa sinä minun olostani ryhmässä huolehdit, mutta olet voittanut sensuurisi, en enää fb-ryhmässä kommentoi mitään.

      Näillä "perusteilla" OSUUSKUNNAN JÄSEN heitettiin myös ulos ko ryhmästä, ettei vain näekään muiden kirjoituksia. Ah, demokratiaa =)) Isot pisteet avoimuudelle.

      Eipä sillä, hyvin tämä hallinnon toimintaa kuvaa - jatkavat ihan valitulla linjalla.

    • Kopioituna

      Jäsen-omisteisissa osuuskunnissa omistaja on katsonut cor-
      porate governancen tarkoittavan ensisijaisesti hyvää ja toimivaa päätösvallan ja valvonnan kokonaisuutta.

      Tämä ei ole toteutunut Osuuskunta PPO:ssa eikä sen konserniyrityksissä.

      Miten asia saadaan korjattua ?

      Paras tapa lienee tuo jäsenien suuren enemmistön tahto palauttaa kertynyt omaisuus heille hallitulla menettelytavalla ja unohtaa koko tapahtumaketju. Muuten vaikuttaa siltä että riitely tulee jatkumaan niin kauan kuin yksikin euro on jakamatta.

    • Masto taitaa olla

      Uutelan muistomekki Raahessa. Pitihän sitä Raaheenkin saada jotakin,kun Ylivieska sai niin paljon yhteisöveroja (ei saa enää...).

      Masto maksoi n. 4.000.000 €. Summalle 10% tuotto on 400.000 €/vuosi. Osavuosikatsauksessa sanotaan,, että Maston liikevaihto alkuvuonna 2013 oli 171.000 €, liikevoitto 35.000 € ja tappio -14.000 €. Tätä vauhtia Masto saattaa lähivuosina jopa tuottaa jotakin. Ilmeisesti vuokralaiset ainakin hyötyvät halvasta vuokrasta...

      Osavuosikatsauksen mukaan Masto on ylöasjovaiheessa ja tuottoja on saatu parannettua mm.kehittämällä jätehuoltoa.... " Pidemmällä aikavälillä hyvällä liikepaikalla sijaitsevan uuden kiinteistön vuokraaminen kannattavasti lienee aivan mahdollista". Sillä lailla.

      Näin meidän rahojamme ammattitaitoisesti ja tuottavasti sijoitetaan.

      Tässä yksi esimerkki, jonka vuoksi haluan,että saan oman osuuteni puhelinosuuskunnasta eli 4.600 € heti pois ja omaan käyttööni. Sijoitusosuuskunnan saa perustaa jokainen aivan vapaasti omilla rahoillaan ja nauttia sitten tuloksista.

    • Rivijäsen kö

      Eikö näistä ppo sekoiluista joku osaava voisi kirjoittaa johonkin valtakunnalliseen julkaisuun, ettei tämä jää pelkästään tämän alueen uutisoinnin varaan?

    • Optimisti

      ..malta..malta kyllä se kupla kohta puhkeaa..10.12.2103 kokoontuu hallintoneuvosto ja epäilenpä että kaikki jäsenet ei ole mukana.. Voi olla kovia kannanottoja..Toivotaan selvyyttä asioihin. Vaikutelma on että nyt sihteerinä huseeraava olettaa olevansa "voiman oikealla puolella" mutta sekin voi kupsahtaa pitempilahkeiselle..

    • s okuak

      Siitä on palista ( jäi näköjään u- pois) tullut nyt "työttömien kuningas" ja ylivieskan verolaamanni..istuu kaupungin valtuustossa ..kuppakamareissa ( jäi näköjään a- pois) sun muissa vaippaparlamenteissa. Mitenkähän toiset mukana olijat osaa suhtautua tuollaiseen koijariin..no jos on itsekkin samanlainen niin mikä ettei...juna kulkee ja vaihteet vaihtuu..kaiat ( jaa jäi j-pois) kehuu ja muut kumartaa ..voi voi tätä teeskentelyä.

    • hephep1

      Kalajokilaakson lukijana tekisi mieleni kysyä, minkä alueellisen uutisoinnin varaan? Ei ainakaan ko lehdessä paljoa tutkivaa journalismia kiinnosta ketkut ja metkut. Saaduista pokaaleista kyllä kirjoitellaan rinta rottingilla (no varmasti sen ansainneet ovat). Samassa veneessä ilmeisesti istutaan lakeuden pienen suuren johtajan kanssa (jolla on muuten uskomattomat lonkerot alueemme yhteiskunnallisessa kermassa - joka taitaa olla vähän hapantunut). Tai sitten ei käsitetä tapahtuneita asioita.

      Luulisi että enemmän palstatilaa saisi Ylivieskan kokoisessa pitäjässä JÄTTI-irtisanomiset luoja tietää kuinka suurten verotulojen kaikkoaminen muutenkin persaukiselta kunnalta. Puhumattakaan laskusta, joka Elisalta on tulossa alueen kunnille ja muutamalle isommalle organisaatiolle. Osaako kukaan sanoa, mitä maksaa Elisan MPLS, joka tulee korvaamaan Lan-to-Lan yhteydet (joita ei siis Elisan tuotteistuksesta löydy)? Tietävätkö meidän päättäjät, mitä ko asia edes tarkoittaa vai miksi tästä ollaan hiljaa kuin se kuuluisa sukassa?

      Yksinkertaisimmillaan se tarkoittaa sitä, että tyttö etelän kaipuu silmissään PAKOTTAA tyytyväisesti Ladalla ajavat ostamaan Mesen. Tämä lienee sitä hallituksen mainostamaa palveluiden paranemista?

      http://www.youtube.com/watch?v=OyxekBUiXys

      MOT olisiko jotain?

      • Osacas

        MOT ei tällaisiin pikkujuttuihin puutu.


    • thfgbgf

      Kun Soneran johto hukkasi miljardeja arvottomaksi muuttuneisiin investointeihin ja ajoi yrityksen ruotsalaisomistukseen, julkaisi joku asioista perillä oleva taho nimettömän paljastuskirjan Internetissä. Onkohan PPO:n sisäpiirissä ketään vastaavaa kansalaisrohkeutta omaavaa henkilöä?

      • huihai45

        En oikein usko. Ulkopuoliselle näyttää firman henkilöstö olleen "joojoo"-miehiä täynnä. Sorry vaan....


      • Reilukerho

        Turha toivo, sielä ei oo ku paskahousuja. Tainnut olla ihan kriteeri että on saanu olla töissä ko. humpuukissa.


    • joojoo

      Oli joojoo tai ei-mies. Lopputulos sama.

    • Digitoday tänään

      Konkurssi katkoo liittymiä tänään – kiire löytää uusi

      Kuva: Lehtikuva/Mikko Stig

      5.12.2013 13:30 (päivitetty 15:31) Viestintäviraston tietojen mukaan osa Dicamen tarjoamista liittymistä suljetaan tänään. Asiakkaita kehotetaan rivakkaan toimintaan uusien liittymäsopimusten hankkimiseksi.

      Tietoliikenne- ja puhelinpalveluita tarjoava Dicame on asetettu konkurssiin. Viestintäviraston mukaan osa Dicamen liittymistä suljetaan tänään torstaina.

      Dicame kehottaa asiakkaitaan ottamaan yhteyttä toisiin operaattoreihin uusien liittymäsopimusten solmimiseksi.

      Dicame ja sen emoyhtiö Datame asetettiin konkurssiin 28. marraskuuta, mutta muun muassa Viestintävirasto tiedotti palveluiden keskeytymisestä vasta 4. joulukuuta.

      Saunalahdella pelättiin vielä aamulla, että osa PPO:n, Telekarelian ja KYMP:in matkapuhelin- ja 3G-mobiililaajakaistaliittymistä lakkaa toimimasta torstai-iltana, sillä Dicame toimi niiden alihankkijana.

      – Liittymät pysyvät auki vuoden loppuun asti auki, Elisan liiketoimintajohtaja Matias Castrén kertoo Taloussanomille.

      Elisa sai tiedon liittymien toiminnan jatkoajasta iltapäivällä. PPO, Telekarelia ja KYMP ovat osa Elisa-konsernia.

      Dicame osti vuoden 2009 huhtikuussa GSM Suomen operaattoriliiketoiminnan ja GSM Suomi -brändin markkinointiviestintäkonserni Evialta. Evia hakeutui konkurssiin vuoden 2009 kesällä

    • Taas mentiin

      Cuuma jatkaa ainakin osaa datamen ja dicamen palveluista, jää nähtäväksi millainen sijoutus tällä kertaa kyseessä!

    • PPO huijaa meitä

      Voi helvetti! Eikö tämä Datame/Dicame pelleily vieläkään loppunut? Jatkuuko edelleenkin tappioiden kerryttäminen 1000 €/tunti? Jos jatkuu, niin Osuuskunnan jäsenten rahaa palaa tähän edelleenkin 24000 €/vrk.

      Osuuskunta purkuun ja pian!

      Kannanotot asiasta sähköpostilla:
      [email protected]
      [email protected]

    • Näillä mennään.

      Minä ainakin kävelen pankkiin, jos haluan sijoittaa rahojani vaikkapa osakkeisiin tai rahastoihin. Saan itse päättää asiantuntijoiden avustuksella sijoituksien kohteet ja saan tietoa niihin liittyvistä riskeistä.

      Se että antaisin osuuskunnan päättää sijoituskohteista ei tule kuuloonkaan, varsinkin sijoitustoiminnasta päättävien meriittien ollessa sellaiset kuin ovat. Ja silloin en olisi omien rahojeni Herra.

      Jos joku haluaa harrastaa hyväntekeväisyyttä ja on ylimääräistä rahaa hassattavaksi, antaa palaa vain.

      Viimeksi viime viikolla minulle soitettiin pankista ja haluttiin tarkastaa kaikki pankkipalveluihini liittyvät asiat, siis hyvää asiakaaspalvelua. Osuuskunta ei aiheuta kuin ...tuilua omistajille.

    • guhojko

      Seuraavaan osk kokoukseen pitää vaikka nimilistalla saada käsiteltäväksi koko hallinnon ja osuuskunnan purku. Ettei vaan unohu pois...

    • PPO-Evankeliumi

      PPO-Evankeliumi
      Ja tapahtui 21. joulukuuta vuonna 2012, että johtaja Korpi-Tassilta kävi käsky, että kaikkien on Tekuun kokoonnuttava. Tämä kokous oli mieliinpainuva ja se tapahtui Peltomaan ollessa hallintojohtajana. Kaikki PPO:laiset kauhistuivat, kukin omalla tavallaan ja menivät kirjoittautumaan työttömyyskortistoon, kukin omaan kaupunkiinsa.
      Niin myös Korpi-Tassi lähti Ylivieskasta, kauppakaupungista ja meni kieroilua varten Raaheen, metallikaupunkiin, sillä Uutela oli sieltä kotoisin. Niin tapahtui heidän siellä ollessaan että sijoitusosuuskunnan synnyttämisen aika tuli. He kapaloivat lapsen ja panivat hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa puhelinosuuskunnassa.
      Sillä seudulla oli puhelinosuuskunnan jäseniä yöllä ulkona vartioimassa osuutensa arvoa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Korpi-Tassi ja Korpi-Tassin kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi puhelinosuuskunnan jäsenet, mutta Korpi-Tassi sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille syntynyt Sijoitusosuuskunta, hän on Raahen kaupungissa syntynyt ja Elisan avulla olemme hänet synnyttäneet. Hän on Kristus Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte säännöt, jotka makaavat kapaloituna seimessä." Ja samalla hetkellä oli Korpi-Tassin ympärillä suuri hännystelijöiden joukko, joka ylisti Elisaa sanoen:
      Elisan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.
      Kun hännystelijät olivat menneet takaisin koloihinsa, puhelinosuuskunnan jäsenet sanoivat toisilleen: "Nyt Ylivieskaan! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Elisa meille ilmoitti." He lähtivät kiireesti ja löysivät Peltomaan ja Korpi-Tassin ja sijoitusosuuskunnan, joka makasi seimessä. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli sijoitusosuuskunnasta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat puhelinosuuskuntalaisten sanat, olivat ihmeissään. Mutta Peltomaa kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä.
      Puhelinosuuskunnan jäsenet palasivat kiittäen ja ylistäen Elisaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.

    • Tapahtumien kulku

      Ennen hallintoneuvoston kokousta 10.12. sallittaneen seuraava yhteenveto:

      Pauli Korpi-Tassi aloitti PPO:n toimitusjohtajana v. 2002. Pian osoittautui, että liikevaihdon kasvu pysähtyi ja oli ryhdyttävä hakemaan kasvua uusilta aloilta. Rahaa oli ja lisääkin DNA:n myötä tuli. Korpi-Tassi lähti ostamaan yksityisiltä yhtiöitä, joiden tuloskehitys oli kääntynyt laskuun. Hän osti GSM Suomen konkurssipesältä GSM-liiketoiminnan, jota myöhemmin laajensi 4G- alueelle ja osti Digitalta 450-liiketoiminnan. Mobiililiiketoiminnat koottiin Datame-brändin ympärille.
      Kaikkien näiden operaatioiden jälkeen oli hetken kuluttua näkyvissä tulevat n. 30 milj. euron tappiot. Korpi-Tassi valitsi tien, jonka tavoitteena oli näkyviin jäävien tappioiden minimointi, kunniallinen eläkkeelle jäänti ja viestintäneuvoksen titteli. Tavoitteeseen pääsemiseksi oli myytävä kannattava PPO. Oman työpaikan säilyttämiseksi Korpi-Tassi uhrasi 100 PPO-laista työpaikkaa.
      Ylihuomenna on hallintoneuvoston kokous, jossa nähdään, pääseekö hän tavoitteisiinsa. Se onnistuu, jos Korpi-Tassin luottohenkilö Peltomaa valitaan uudeksi toimitusjohtajaksi. Aivan uusi henkilö toimitusjohtajana kaivaisi esiin edeltäjän tekemät virheet ja puhdistaisi pöydän jatkoa varten. Se olisi Korpi-Tassille pahin mahdollinen vaihtoehto.
      Sivujuonteena tämän yhteyteen on tullut sijoitusosuuskunta-ajatus, joka on tehtyjen virheiden rahakulissi ja savuverho.

    • Viisautta päätöksiin

      PPO:n hallitusneuvostolla on nyt tärkeä valinta edessään. Todennäköisesti 10.12 pidettävässä kokouksessa valitaan PPO:lle uusi toimitusjohtaja korjaamaan edellisen johtajan tekemiä valtavia virheitä.

      Varmin tapa jatkaa osuuskunnan haaksirikkoista, tulehtunutta ja sääntöjen vastaista tilaa on valita tehtävään välinsä PPO:n henkilöstöön polttanut entinen PPO:n kontrolleri, Kati Peltomaa.

      Toivon todella, että hallintoneuvosto on valinnassaan viisas ja pitkälle tulevaisuuteen katsova, ja jättää Peltomaan valitsematta tehtävään. Nyt tarvitaan uutta, ulkopuolista viisautta nostamaan PPO pois haaksirikosta, tai tarvittaessa, mikäli jäsenet niin haluavat, ajamaan PPO alas jäsenistöä mahdollisimman hyvin hyödyttävällä tavalla.

    • pösöarvi

      Tutustuttuani tähän asiaan, näyttää, että tässä on tehty varmasti tämän alan Suomenennätys siinä, kuinka kaikki voidaan tehdä päin per****ä. Johtajalta on puuttunut täydellinen taito nykytegnologiaan ja sen sen soveltamiseen tuottavaan liiketoimintaan.

      Lisäksi on ollut huomioitavaa, että edellinen virhe on korjattu vielä isommalla virheellä.

      Eikä vahingot kohdistu pelkästään tänne Ylivieskan alueelle, vaan pienet "osakkuus" yhtiöt ovat liemessä mukana. Siellä varmasti lasketaan tarkkaan paljonko tulee laskua Datamesta ja millä tappiot katetaan.

    • Älkää tehkö virhettä

      Ei kiinteistökatista ole PPO:n toimitusjohtajan tehtävän hoitajaksi, eihän hän ole kyennyt edes Kauppakeskus Mastoa saamaan kannattavaksi. Mutta jos paikkaan haetaankin siltojen polttajaa ja Korpi-Tassin talutusnuoraan jälkien peittelijää, niin silloin Kati on paras valinta.

    • havuja
      • accumulator

        Osuuskunnan varoilla hankitaan kalusteita Datamelle, myydään ne konkurssihuutokaupassa murto-osalla arvostaan ja varmaan ostetaan uusia osuuskunnalle..


      • Se joka tietää

        http://www.huutokaupat.com/fi/ilmoittajat/index/company/182

        Osta pala Suomalaista mobiilitekniikan suuruudenhulluutta. Toimi pian, näitä ei riitä kaikille! Vielä ehdit saada laadukkaan pöydän ja tuolit Joulupöytään. Kinkku ja muutkin Jouluherkut maistuvat mahtavilta, kun tietää, että näitten pöytien äärellä on haaskattu ei vaan miljoonia, vaan kymmeniä miljoonia PPO:n jäsenten rahoja. Kuvittele kuinka kirkkaasti kynttilät loistavat pöydän päässä Jouluevankeliumia luettaessa. Jouluaiheinen pöytäliina antaa tunnelmaa . "Maassa on rauha ja ihmisillä hyvä tahto"


    • JOrma A

      Kai:lta tuli txt-viesti Kati valittu.

      • Lenkkeilijä

        No nyt on rahat varmasti turvallisissa käsissä. Seuraavaksi sijoitan talvivaaraan.


      • Se joka tietää
        Lenkkeilijä kirjoitti:

        No nyt on rahat varmasti turvallisissa käsissä. Seuraavaksi sijoitan talvivaaraan.

        Tämäkin oli odotettua, eihän tuota paikkaa kukaan täysijärkinen olisi edes hakenut. Nyt isoremmi päälle ja jäsenten rahat pois tuosta korruptiofirmasta. Tässä ollaan oikeasti viemässä omistajien rahat kukkuu-saarille.


    • Totuuen torvi

      Saa nähdä miten viisaan päätöksen ovat tehneet...kun osa ei halua "tässä vaiheessa nimeään julkisuuteen " ?

      No kyllä ne nimet selviää jossain vaiheessa :

      Alla Kangasvieren fb-kommentti..joku aika sitten :

      Osuuskunnan toimitusjohtajan valinta etenee. Henkilön valinnan vetäjäksi palkatun Personellin Ari Juvosen toimesta tänään haastateltiin kuutta sopivaksi tehtävään rankattua hakijaa. Tehtävää haki kaikkiaan 30 henkilöä. Haastattelijoina oli Ari Juvosen lisäksi hallintoneuvoston pj Jari Kangasvieri, hallintoneuvoston varapj Kai Pajala, hallituksen pj Jarmo Uutela, hallituksen jäsenet Markku Jokinen ja Mikko Luoma sekä tj Pauli Korpi-Tassi. Koko päivän kestäneen haastatteluprosessin jälkeen jatkotesteihin valittiin neljä ehdokasta. Hakijoista osa ei halunnut nimeää julkisuuteen joten hakijoiden nimiä en voi julkaista. Tässä vaiheessa jäi vaikutelma, että hakijoiden joukosta tj voidaan valita hallintoneuvoston 10.12.2013 pidettävässä kokouksessa.

      • Predator

        On siinä ollut varsinainen huippuraati koolla, varsinkin puolueeton.


    • Kysymys?

      Miten tehty toimitusjohtaja-valinta vaikuttaa Osuuskunta PPO:n jäsenistön luottamuksen vahvistumiseen vai onko vaikutus negatiivinen?

      Kannanotot asiasta tänne foorumille ja sähköpostilla:
      [email protected]
      [email protected]

    • hiphei11

      Niin, siis valintahan tehtiin jo kesällä. Loppu on vain teatteria tyhmälle osuuskuntaväelle. Johdon laskelmoitu, tietoinen sumutus-linja jatkuu...

      Hyvähän se toki on valita semmoinen henkilö toimitusjohtajaksi, joka on jo valmiiksi napit vastakkain usean osuuskuntalaisen kanssa eikä nauti puolenkaan osuuskuntaväen luottamusta - aivan kuin edeltäjänsäkin. Samoin mukavan kätevää, että edeltäjä pysyy tiukasti vallankahvassa ja marionetti hoitaa hommat.

      Kuten osuuskunnan johto on niin monesti todennut; me tehdään tämmöinen muutos, mutta ei tässä nyt mikään muutu.

      RAHAT JAKOON!

    • Huonekalut uusiksi

      Fb:ssä kyseltiin nimeä osuuskunnan uudeksi tj:ksi ja siellä oli tietona että se on nykyinen kiinteistöpäällikkö . Pitääkö paikkansa..who nows ? Jos on niin pistipä päänsä aika ahtaaseen rakoon..tietenkin onhan niitä miljoonia haaskattavaksi asti mutta kuten ystäväni Veikko Vennamo sanoi..kyllä kansa tietää ! ja saa tietää .

      • hihijijo

        Ei oo kiinteistöpäällikkö vaan hallintojohtaja Kati Peltomaa eikä Pauli malta jäädä eläkkeelle ku keväällä vasta. Tekee varmaan midaksen kosketuksia kuten tähänkin asti...


    • Se joka tietää

      http://www.huutokaupat.com/fi/ilmoittajat/index/company/182

      Osta pala Suomalaista mobiilitekniikan suuruudenhulluutta. Toimi pian, näitä ei riitä kaikille! Vielä ehdit saada laadukkaan pöydän ja tuolit Joulupöytään. Kinkku ja muutkin Jouluherkut maistuvat mahtavilta, kun tietää, että näitten pöytien äärellä on haaskattu ei vaan miljoonia, vaan kymmeniä miljoonia PPO:n jäsenten rahoja. Kuvittele kuinka kirkkaasti kynttilät loistavat pöydän päässä Jouluevankeliumia luettaessa. Jouluaiheinen pöytäliina antaa tunnelmaa . "Maassa on rauha ja ihmisillä hyvä tahto"

    • 19+11

      PPO Osuuskunnan osuuskuntakokous 31.5.2013 klo 13.00 Raahessa

      Me kokouksessa valitut ääntenlaskijat lausumme seuraavaa ääntenlaskennasta ja siihen liittyvistä tapahtumista. Vaadimme tämän lausunnon liittämistä 31.05.2013 Raahessa pidetyn kokouksen kokouspöytäkirjan liiteeksi.

      1.a) Työjärjestyksen osalta että siinä ei tehty oikeaa äänestystä vaan se tapahtui koeäänestyksenä jonka tuloksen arviointi oli todellisuudessa mahdotonta koska toisilla oli yksi ääni ja toisilla 3-6 ääntä ja se olisi periaatteessa pitänyt suorittaa lippuäänestyksenä oikean tuloksen aikaansaamiseksi, menettely oli puheenjohtajan esitys.

      1.b) vastaava menettely tapahtui kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden kohdalla samasta syystä, koeäänestyksen tuloksen arviointi tehtiin samoin kannattajat ylös/alas, ei kannattajat ylös/alas menettelyllä joka ei tuonut esiin oikeita "äänimääriä" vaan läsnäolevien määräarvioon ja heidän seisottamiseen-istuttamiseen perustuen, esitys samoin puheenjohtajan toimesta.

      Koeäänestykset olivat vaikeaselkoiset koska ääniä on eri henkilöillä erilaisia määriä. Näin ollen äänet eivät jakaudu samalla lailla kuin henkilömäärät.

      Henkilöiden mukaan arvioiden ne menivät oikein mutta äänimäärien suhteen emme tiedä oikeaa tulosta. Eihän lisäksi annettu mahdollisuutta laskea edes henkilöitäkään.

      Loppulausumana voimme todeta, että äänestystulokset näiltä osin eivät ole luotettavat,  niissä äänestyksissä,  joissa  ero  oli  pieni. Tämän haluamme tuoda julki tässä lausunnossa kokousväelle ja osuuskunnan jäsenille.

      2.
      Lippuäänestyksissä ei ilmennyt virheellisyyksiä. Tulokset tarkastettiin huolellisesti ja kirjattiin rekisteriin ATK:lle. Yhden kerran jouduttiin laskemaan uudestaan 2 äänen virheellisyyden vuoksi mutta virhe löytyi ja oikeat tulokset luovutettiin kokouksen käyttöön.

      Puheenjohtaja ei informoinut kokousväkeä äänestystuloksista oikein. Esitystapa oli epäselvä ja välillä puhuttiin prosenttiosuuksista ja toisinaan äänestäneiden määristä, epäselväksi jäi usein todelliset äänimäärät. Niitä on nyt sitten jälkeenpäin selvitelty eri tahoilta.

      Teknisesti lippuäänten laskenta sujui olosuhteisiin nähden ripeästi ja ilman epäselvyyksiä ja näin ollen voimme sen hyväksyä. Ainoa epäselvyys on puheenjohtajan tulosten esitystapa kokousväelle.

      3.
      Haluamme huomauttaa myös seuraavasta asiasta. Ääntenlaskijat eivät voineet osallistua kokouksen kulkuun yhdenvertaisesti muiden osallistujien kanssa.
      Me allekirjoittaneet olemme useaan otteeseen yrittäneet ottaa yhteyttä puhelimitse Jaakko Kinnuseen. Hän ei ole vastannut soittoihin, eikä ole soittanut takaisin. Hänelle on annettu mahdollisuus lausua pöytäkirjasta kannanottonsa mutta hän ei ole käyttänyt sitä. Toiminnallaan hän hiljaisesti hyväksyy meidän muiden huomiot ääntenlaskennassa kun ei halua käyttää mahdollisuuttaan lausua asiassa.  Lisäksi hän poistui luvalla kokouspaikalta ennen kokouksen loppua, joten hän ei tiedä koko kokouksen kulkua.

    • Hei jäsenet,

      muistetaan kysyä uudelta toimitusjohtajalta, aina kun näemme hänet torilla, samat kysymykset kuin entiseltäkin:
      1. Miksi PPO myytiin sääntöjen vastaisesti?
      2. Miksi ei kilpailutettu?
      3. Milloin saamme rahamme pois?
      Tosin torilla tapaamiseen pitää vaivautua Oulunsalon torille asti, mutta ainahan siellä on käyntiä.

    • Milloin uusitaan ?

      PPO-KONSERNIN YHTIÖIDEN TOIMITUSJOHTAJAT

      Osuuskunta PPO ja PPO Sijoitus Oy Pauli Korpi-Tassi
      PPO Kiinteistöt Oy Kati Peltomaa
      Cuuma Communications Oy Jani Hartikainen
      Pohjanmaan Verkkopalvelut - PVP Oy Petri Kinnunen

      Päivitetty: 11.11.2013

    • 11+6
    • Josniikseentulee

      Pohjanmaan verkkopalvelut tyhjän päällä. Infra lähti alta kuin talonmies jäiseltä peltikatolta.

      • Lappalaiset

        POHJANMAALLA ja Ylivieska nimisellä tuppukylällä ei ole mitään tekemistä keskenään.
        Ylivieska sijaitsee noin 40 kilometriä Pohjanmaan pohjoisrajan pohjoispuolella.


    • Rantakatu 2

      . tarkastajien tekemässä erityistarkastuksessa voi käydä ilmi, ettei toimitusjohtaja ole noudattanut osuuskunnan ohjeita hankintatoimesta ja kilpailuttamisesta. Hänen jäljiltään ei löydy kaikkia hankintapäätöksiä vuoden 2007 jälkeen. Kaikkia asioita ei ole myöskään ilmeisesti aina tuotu osuuskunnan hallinnolle tiedoksi.. miten tullenee jatkumaan tästä eteenpäin ?

    • Ettänäin

      Osuuskunta PPO:n uusi toimitusjohtaja on valittu

      Osuuskunta PPO:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu KTM Kati Peltomaa. Peltomaa toimii tällä hetkellä PPO Sijoitus Oy:n sijoitusjohtajana ja hänellä on kaikkiaan kymmenen vuoden kokemus sijoitusalan eri tehtävistä. PPO-konsernissa Peltomaa on toiminut 4,5 vuoden ajan.

      Peltomaan tehtävät alkavat 1.1.2014 nykyisen toimitusjohtajan Pauli Korpi-Tassin jäädessä eläkkeelle. Korpi-Tassi jatkaa edelleen Osuuskunta PPO:n hallituksen jäsenenä.

      Lisätietoja hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela, puh. 044 555 7975 tai hallintoneuvoston puheenjohtaja Jari Kangasvieri, puh. 044 788 5201

    • Haalea Kaakao

      PKT koittaa livahtaa rotan lailla karkuun uppoavasta laivasta. Ei hitto, sehän näyttäkin ihan rotalle. hmm...

    • Ettänäin

      Uskomatonta pelaamista. Ensin valitaan oma lemmikki tj:ksi ja sitten vielä itse hallitukseen..huh..huh..

    • KauliJaPati

      Eihän hallitus ja hallintoneuvosto voineet ketään muuta valita TJksi kuin Paulin suojatin, yrittävät raukat turvata omaa selustaansa koska tietävät että lakeja on rikottu, ja paljon.

    • Paulista ei tullut
    • Kiinteistö Oy Masto

      on Kati Peltomaan vastuulla oleva kiinteistösijoitus Raahessa.

      Masto maksoi n. 4.000.000 €. Summalle 10% tuotto on 400.000 €/vuosi. Osavuosikatsauksessa sanotaan,, että Maston liikevaihto alkuvuonna 2013 oli 171.000 €, liikevoitto 35.000 € ja tappio -14.000 €. Tätä vauhtia Masto saattaa lähivuosina jopa tuottaa jotakin... Ilmeisesti vuokralaiset ainakin hyötyvät halvasta vuokrasta...

      Osavuosikatsauksen mukaan Masto on ylöasjovaiheessa ja tuottoja on saatu parannettua mm.kehittämällä jätehuoltoa.... " Pidemmällä aikavälillä hyvällä liikepaikalla sijaitsevan uuden kiinteistön vuokraaminen kannattavasti lienee aivan mahdollista". Sillä lailla...

      Näin meidän rahojamme ammattitaitoisesti ja tuottavasti sijoitetaan.

      Tässä yksi esimerkki, jonka vuoksi haluan,että saan oman osuuteni puhelinosuuskunnasta eli 4.600 € heti pois ja omaan käyttööni. Sijoitusosuuskunnan saa perustaa jokainen aivan vapaasti omilla rahoillaan ja nauttia sitten tuloksista

    • hiphei!
    • fudis

      FC YPA:n sääntömääräinen syyskokous hyväksyi, että ensi vuonna seura toimii lähes 600 000 euron budjetilla.

      Tästä summasta jalkapallon ja futsalin edustusjoukkueet muodostavat reilun 240 000 euron osuuden. Juniorijaoston ja juniorijoukkueiden talousarviot nousevat yli 142 000 euron.

      Syyskokous valitsi uuden hallituksen. Kai Perttu on puheenjohtajana aloittamassa toista vuottaan kolmivuotisesta pestistään. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Marko Myllykangas, Pauli Korpi-Tassi ja Maija-Liisa Takanen. Vanhoista jäsenistä jäivät pois Keijo Nivala, Markku Koski ja Timo Qvist. Hallituksessa jatkavat Martti Saarela, Jari Ristiluoma ja Juhani Nevala.

      Hallituksen esittelijänä jatkaa FC YPA:n toiminnanjohtaja Jami Ruhkala. Hallitus valitsee asiantuntijajäsenensä järjestäytymiskokouksessaan sekä päättää eri toimikunnista ja tiimeistä samalla.

      Toimintasuunnitelmansa mukaan FC YPA:lla tulee olemaan juniorijoukkueita 8−10 pojissa ja 3−5 tytöissä. Junioripelaajien määrä on näin 300−350. Lisäksi lasten jalkapallokoulussa ja -leikkikoulussa on noin 200 lasta.

      Jalkapallon edustusjoukkueen tavoitteena on toimintasuunnitelmassa vuodelle 2014 sarjansa (Kakkosen) 1−3 parhaan joukkoon sijoittuminen ja futsalissa Suomen mestaruus.

      Koko seuran päätavoite ensi vuonna on sisäharjoitushallin saaminen Ylivieskaan. Hanke toteutetaan erillään seuran organisaatiosta eri urheiluseurojen ja muiden harjoitushallia tarvitsevien ryhmittymien yhteishankkeena.

      • Pauli Nevada

        Ylivieskaan on pakko saada jalkapallohalli. Täällä se on loistava sijoitus, toisin kuin eteläsuomessa.
        Tällä keinoin saadaan haaskattua PPO:n jäsenten rahoja entiseen malliin.

        Tilinpäätöstietojen perusteella niin Hartwall Areena kuin Jokerit eivät kuitenkaan ole olleet rahasampoja – päinvastoin. Monitoimihalli- ja jääkiekkobisnestä pyörittävä Helsinki Halli Oy on tehnyt viime tilikausina raskasta tappiota. Vuonna 2012 tulos oli pakkasella 589 000 euroa, kun vuotta aiemmin se oli 1,9 miljoonaa miinuksella.

        Kiinteistösijoituksena Hartwall Areena on tähän asti ollut heikosti tuottava. Sen oman pääoman tuotto on jäänyt vuosittain vain muutamaan prosenttiin, kun normaalisti kiinteistösijoitusten tuotto pyörii 6–10 prosentissa.


    • hiphip11

      Jäämme innolla odottamaan, milloin toimitusjohtaja katinkontilta käy käsky, että palloiluhalli on Ylivieskaan rakennettava ja kaikki potkupallolle uhrattava.

      Jännästi tuo pieni piiri pyörii; "hukkasin just yli 10M€ osuuskunnan rahoja ja kaadoin pöydän lähteissäin" istuu Ypan hallituksessa, ko kaverin paras kaveri junamies istuu Centrian hallituksessa ja ko kavereiden kaveri "Säpinää Savarilla"-huutelija kannustaa serbialaisia osuuskunnan kokoukseen.

      http://www.kp24.fi/uutiset/Default.aspx?newsid=353612

      Että sama Ylivieskan kaupungin 1-2M€ verotuloille ja 100 työpakkalle...mutta nyt on kyse serbialaisten potkupallon pellaajien koulupaikoista!

      • Tuosta lehti-

        jutusta: Kyllä Eero haukkuu nyt väärää puuta ja yrittää samalla tehdä politiikkaa. Kuten rehtori Hulkko lehdessä kertoi, on tehty esitys edelleen tarkistettavissa.

        Olisiko Kippolalla mennyt puurot ja vellit sekaisin, kun ei jatkossa löydykkään serbilaisille FC-Ypan jalkapallon pelaajille opiskelupaikkaa Ylivieskasta?

        Mutta harmihan tämäkin isku on Ylivieskalle ja sen kehittymiselle jatkossa. Vuosi sitten Kippola oli myymässä PPO:ta ja nyt tässä sopassa. Onko kyseessä legendaarinen Midaksen kosketus?


    • Totuuden torvi

      ..pientä esimakua mitä erityistarkastus tuo esille johon tilintarkastaja ei ole puuttunut ( osaamattomuutta):
      - että monissa laskuissa oli kerrottu puutteellisesti muun muassa siitä, mikä on ollut matkojen tarkoitus ja edustustilaisuuksien muista osallistujista.

      Epäselvyyttä on ollut myös siitä, onko tj-johto-hallinto osallistunut edustus- vai neuvottelutilaisuuteen. Tarkastuspäällikkö tulee toteamaan esimerkiksi, että ravintolalaskussa maininta 'lounas luennoitsijalle' ei ole riittävä, vaan luennoitsija tulee nimetä tilaisuuden ja päivämäärän lisäksi.

      • JormaA

        Tuossa yllä on yksi syy miksi ppo:n hallituksen puheenjohtaja yrittää epätoivoisesti vääntää asioita sivuraiteille..on tosin työskennellyt Sammossa ryhmässä joka on hoitanut sijoituksia..mutta lehdessä luki että hoitanut 10 Miljardin euron omaisuutta..se on vale, koko konsernin osalta on omaisuutta tuon verran mutta ei sitä yksi sihteeri hoida..huh mitä potaskaa.
        Ihan mielenkiintoista on se, että on jouduttu pyytämään lisäaikaa AVI:n Eritystarkastushakemukseen..eikö ne tilit ja tositteet sekä pöytäkirjat olekkaan ajantasalla vaikka on ollut vuosi aikaa niitä väärentää ? Itse tarkastukseen päätös tulee parin viikon sisällä vastineen jättämisestä sanottiin aluehallintovirastosta..ei siis muutaman kuukauden sisällä..puppua jälleen.
        Lisäksi me jäsenethän saamme muutaman viikon päästä tiedon miten hyvin niitä sijoituksiamme on hoidettu ja kuinka suuria korkoja meille maksetaan sen aikaisemmin luvatun 500 €/osuus lisäksi..sitä ei nyt pidä sekoittaa näihin hallituksen sumutus-yrityksiin vaan se tulee sieltä elisa-kaupan perintönä..Muistetaan vain pitää asia jalalla ja osallistua päätöksentekoon ja tehdä hyviä esityksiä osuuskunnan alasajosta jotta saadaan loputkin pois.


    • Uittoneuvos

      Tulee tiukkoja otteluita PPO:n omistajien ja FC-Ypan välillä jatkossakin. Korpi-Tassi nimettiin FC-Ypan hallitukseen. Toki niillä tukirahoilla sinne kuuluukin päästä.

      Lisämausteensa keitokseen tuo uusi PPO.n toimitusjohtaja, joka ei nauti PPO:n Ylivieskalais- jäsenten luottamusta. Toivottavasti seuraava ottelu, jota myös osuuskuntakokoukseksi kutsutaan, käydään Ypan kotikentällä, mutta ei PPO:n omistajien maksamassa hallissa.

      • Asistenttikö TJ:ksi?

        Tämän päivän Kalajokilaakson mukaan PPO:n uusi TJ Peltomaa on hoitanut Sampo-konsernin 10 miljardin sijoitussalkkua kuuden vuoden ajan ennen PPO:lle tuloaan.

        Tarkkaan luettuna: "Ennen PPO:lle tuloaan hän työskenteli Sampo-konsernin ryhmässä, joka hallinnoi 10 miljardin euron omaisuutta". Tunnen myös yhden siivoojan, joka työskenteli Sampo-konsernissa, joka hallinnoi 10 miljardin euron omaisuutta.

        Kävin läpi Sampo-konsernin vuosikertomuksia kyseiseltä ajalta, eikä siellä kerrottu Peltomaasta mitään? Olisiko tehtävä ollutkin vain asistentin rooli, kuten näyttää jatkossakin PPO:lla olevan.


    • hiphip11

      Kalajokilaakson "uutisessa" oli ihan mielenkiintoinen toteamus PPO:n ihmettelevältä lakimieheltä:"Ymmärrämme kyllä, että demokratia toteuttaminen vaati sen, mitä vaatii"

      ..mihin jäi ylimielisyys ja argumentti "säännöt mahdollistavat jo" ?? Mitä mitä, pitääkö sittenkin asioita oikeasti hyväksyttää osuuskunnalla, joka päättää mitä sattuun? Päättävät vielä ihan toisin, mitä potkupallo-sävytteisessä saunaillassa sikaripossujen kanssa päätettiin?

      Entäpä katinkontti ja "jatkaa Sijoitus Oy:n väliaikaisena toimitusjohtajana ja sijoitusjohtajana. Sijoitusyhtiön väliaikainen toimitusjohtajuus jää pois mahdollisen sääntömuutoksen jälkeen.."

      ..mihin jäi ylimielisyys ja argumentti "säännöt mahdollistavat jo" ??

      Onko mennyt pupu pöksyyn vai alkaako erityistilintarkastus tuottamaan kylmää rinkiä persuuksiin? Vai onko verottaja muuttanut kantaansa siitä, mikä se Osuuskunnan tarkoitus siellä säännöissä onkaan? Miksi ei enää sanella ja kerrota pöhlölle osuuskunnalle, miten asiat on ja miten ne tehdään?

      P.S Torilla tavataan ja hallintoneuvostoon vaihdetaan jäseniä. Miettikäähän ehdokkaat jo valmiiksi!

      P.S.S Uudistunut hallintoneuvosto voisi sitten alkaa vaihtamaan myös hallitusta ja toimitusjohtajaa.

    • Viides kerta toden

      sanoo. Peltomaan työtehtävät PPO.lla:
      1. kontrolleri => sukset ristiin henkilöstön kanssa
      2. hallintojohtaja => tilanne paheni edelleen sietämättömäksi
      3. kiinteistöt oy:n TJ => valtavat tappiot, konkurssin partaalla
      4. sijoitusjohtaja, lyhyt kokemus=> Datame nurin, kymmenien miljoonien tappiot, pitkitetty konkurssi toi lisämiljoonien tappiot, jäsenet menettävät miljoonia
      5. osuuskunta PPO:n tj => valmistelutyöt: ollaan OSK:n sääntöjen vastaisessa tilassa, yli 50% jäsenistä haluaa purkaa osuuskunnan turvatakseen varallisuutensa. hallinto taistelee oman etunsa vuoksi vastaan.

      • Tämän

        päivän Kalajokilaaksosta: " Aluehallintovirastossa on käsittelyssä Tapio Taipaleen ynnä muiden pyyntö erityistarkastuksesta". Ynnä muiden??? Selvennettäköön, että osuuskuntakokouksessa esitys sai taakseen 52% annetuista äänistä. "pyysimme lisäaikaa vastineen jättämiseksi. Aluehallintovirasto tekee muutaman kuukauden sisällä ratkaisunsa, että aloitetaanko erityistarkastus vai ei, Uutela arvioi."

        Tässäkin PPOn hallitus pelaa lisäaikaa, jotta tarkastus ei ehtisi valmiiksi seuraavaan osuuskuntakokoukseen! Nyt tarvitaan esityksiä hallitukselle, että tehdään Osuuskunnan purkupäätös seuraavasa osuuskuntakokouksessa!


    • työpaikkakiusattu

      Kati suoritti PPO:lla liiketoiminnan siirron ilman yt-menettelyä, joka olisi pitänyt käydä (henkilöitä siirrettiin firmasta toiseen, työtehtäviä ja toimenkuvia muutettiin lennosta ilman asianosaisten suostumusta). Tämä olisi edellyttänyt yt-neuvotteluja. Asian totesi lakimiehet kolmesta eri liitosta. Mutta kun tästä ei ole varsinaisesti mitään rangaistusta säädetty, niin saahan niitä huoletta asetuksia rikkoa. Pokkaa on, ymmärrystä ei.

      Että semmoinen humaani johtaja meillä nyt on. Jatkaa loistavasti edeltäjänsä viitoittamaa linjaa. Edeltäjänsä mukaisesti oli täysi katastrofi henkilökunnan suhteen.

    • Ennustuksia

      1. Ylivieskaan rakennetaan jalkapallohalli 2 vuoden kuluessa Osuuskunta PPO:n jäsenten rahoilla.

      2. Asiaa ei kysytä PPO:n jäseniltä.

      3. Hallia varten perustetaan osakeyhtiö, jonka hallituksessa istuu Pauli Korpi-Tassi.

      4. Kyseinen Oy ajautuu Ylivieskan veronmaksajien lunastettavaksi 5 vuoden kuluessa.

      Aika näyttää olenko oikeassa - toivottavasti en!

      • Halli

        Pahoin pelkään, että oikeassa olet!
        Paulin mukaan jäsenet eivät omista osuuskuntaa, joten tämäkin tehdään jäsenten rahoilla jäseniltä kysymättä. Ja siitä tulee hehtaarihalli.


      • pösöarvi
        Halli kirjoitti:

        Pahoin pelkään, että oikeassa olet!
        Paulin mukaan jäsenet eivät omista osuuskuntaa, joten tämäkin tehdään jäsenten rahoilla jäseniltä kysymättä. Ja siitä tulee hehtaarihalli.

        Vielä kerran.

        Osuuskunta on taloudellista toimintaa harjoittava yritys, jonka omistavat osuuskunnan jäsenet.

        Pauli on toitottanut useaan otteeseen, että jäsenet eivät omista osuuskuntaa.

        Tämä on vastoin suomessa olevaa lainsäädäntöä.

        Tässähän on kysymys 100-vuotiaan osuuskunta-periaatteen mukaan toimineen yrityksen rahojen ryöstämiseltä omistajilta, siten että varojen käyttö on ollut täysin holtitonta.


      • 12+14

        Onko tänne Länsi-Suomen lääniinkin tulossa PPO:n sijoitusrahoja investointeihin?
        Täälläkin asuu PPO:n osakkaita. Vai luullaanko, että Ylivieska on maailman napa?
        Yliviekassa sitä osataan ryssiä. Ensin energiapuolella ja nyt tietoliikennepuolella. Onneksi suuremmat kohteet loppuvat. Jaa... ei sittenkään Ylivieskan amk:n loput toiminnot voisi vielä siirtää Kokkolaan.


    • Osuuden arvo

      Kysymys Puhelinosuuskunnan hallinnolle:
      Korpi-Tassi sanoo (KJL 21.12.2012), että pääomat kasvavat 140 miljoonaan euroon.
      Uutela sanoo (KJL 18.12.2013), että pääomaa on 100 miljoonaa euroa.
      Mihin on hävinnyt vuodessa 40 miljoonaa euroa osuuskunnan jäsenten rahoja?

      Voisiko esim KJL selvittää asiaa, kun on nämä luvut kirjoittanut näkyviinkin?

      • hyökkäävä pakki

        KJL ei varmasti selvitä, eikä tutki tuollaisia asioita.

        Ohtamaan poika sai niin hyvät myötäjäiset PPO:lta Oulun Kärppiin,
        että ko. lehti on tosi hiljaa kaikesta negatiivisesta, joka liittyy
        PPO:n myyntiin ja lieveilmiöihin.

        Sellaista tutkivaa journalismia täällä harrastetaan.


    • pösöarvi

      Tämä Osuuskunnan touhu käy päivä päivältä naurettavammaksi.

      Kevään osuuskuntakokouksessa meni uskottavuus koko touhuun.

      Kaikki lehtijutut ja syksyn kokous vei loputkin uskottavuuden rippeet.

      Sitten tästäkin tj. valinnasta piti järjestää tällainen teatteriesitys.

      Tähän alkaa muistuttaa jotakin fanaattista uskonlahkoa, jossa sokeasti uskotaan johtajaan, jonka tarkoitus ilman taka-ajatuksia on pitää vain huolta jäsenten hyvästä. No, ehkä sitten sopivalla hetkellä häipyä rahojen kanssa pääsiäissaarille.

      • Lenkkeilijä

        Lahkoahan tämä onkin. Tässä lahkossa vaan johtajat tervailee toistensa palleja.


    • 3+19

      Mikä on heinähattu? Mikä?

    • Oletteko palstalla

      huomanneet, että Keskipohjanmaa-lehdessä PPO:n asioista rehellisesti kirjoittanut toimittaja on ollut lokakuun osuuskuntakokouksen jälkeen hiljaa? Miksi? Hän voisi tähän ketjuun vaikka nimimerkillä "Keskipohjanmaan toimittaja" kertoa kokemuksistaan ja siitä, miksi totuuksien kirjoittamisessa on ollut taukoa.

      Eihän kyseessä voi olla se, että Ohtamaan pojan tienestit ovat tulossa tarkasteluun?

      Lisäksi tietona on, että Ylivieskassa on jo valmisteltu pitkään jalkapallon talvihallia nykyisen jäähallin paikalle ja rahoittajana olisi ollut - PPO! Mahtavaa! Vähintään 10 % tuotto PPO:n rahavaroille olisi taattu! Upeeta!

      Keijo kirjoitti ennen kokousta YPA:n sivuille pitkän perustelun, miksi sijoitusosuuskunta on hyvä ja hommasi kevään osuuskuntakokoukseen Raaheen jalkapalloilujoukkueen äänestämään sijoitusosuuskunnan puolesta. Suomenkielisenä oppaanaan heillä oli hallintoneuvoston jäsen Eero Kippola. Hyvä Eero! Mahtavaa, sinultakin!

      Rinta-Tassi on nyt valittu YPA:n hallitukseen. Se on YPA:lle kuoleman suudelma.

      Hyvästi YPA!

      nimim. "Älkää yrittäkö enää myydä minulle arpoja"

      • Toisinajattelija

        Täällähän eletään, kuin "Putin"-landiassa, jossa lehdistö saa kertoa vain sen mikä pääsee sensuurin läpi.

        Pauliltahan kysyttiin kevään kevään os kok , että mitä saatiin niillä sadoilla tuhansilla, mitä Oulun Kärppiin satsattiin. Pauli vastasi, että yli puolet saatiin takaisin "palveluina" , ilmeisesti nämä "palvelut" olivat palstamillimetrejä ja vaikenemista ikävistä asioista.


      • YPA=PPO:n iiliäiset

        Keijo haluaa sanoa, että ei saa vääristää viestiä!: Nettisivuilla oli oheinen teksti:
        15.6.2013 20:59:

        Ote FC-Ypan säännöistä:

        FC YPA ry:n toiminta-ajatuksena on tarjota Ylivieskan alueen lapsille ja nuorille liikunnallisesti ja kasvatuksellisesti korkeatasoista harrastustoimintaa jalkapalloharrastuksen avulla. Tarjota Ylivieskan alueen liikunnallisesti lahjakkaille nuorille turvallisen paikan kehittyä jalkapallossa lajinsa huipulle asti. Kehittää aikuisliikuntaa Kunnossa Kaiken Ikää periaatteiden mukaisesti.

        Seuraava toimintaohje FC-Ypan sivuilta (kopioitu 15.6.2013):

        Hei kaikki ypalaiset !

        Seuraavassa asiatietoa PPO:n tilanteesta
        Olette varmaan lehdistä lukeneet PPO:n osuuskuntakokoukselle tehdystä esityksestä purkaa osuuskunta. Koko PPO:n hallinto (hallintoneuvosto ja hallitus) on tätä ajatusta vastaan, asiaperustein. Lyhyesti vielä hallinnon perustelut toiminnan jatkamiselle:

        1) Yli 100 M€:n sijoituspääomalla pääsemme mukaan sellaisiin hankkeisiin, joihin piensijoittaja ei pääse, ja joilla turvatusti saadaan hyvää tuottoa (esim. erilaiset elinkaarimallilla rakennettavat kohteet). Alueemme yritykset voivat myös saada tarpeellista rahoitusta markkinaehtoisesti. Jäsenistö hyötyy sijoitustuotoista PPO:n aktiivisen voitonjakopolitiikan muodossa. Ylijäämän palautus on jäsenelle verovapaa vuosittain 1.500 €:oon saakka.

        2) Jos osuuskunta purettaisiin, se veisi aikaa vuosikausia ja aiheuttaisi merkittävät kulut. Selvitysmies tai -miehet, joiden tehtävänä on muuttaa omaisuus rahaksi, ottaisivat pesästä "omansa" eikä heidän tarvitse olla kiinnostuneita varallisuuden tuotosta selvitysaikana. Kun jäsenille viimein (arviolta 3-5 v:n kuluttua) jotakin maksettaisiin, luovutusvoitosta perittäisiin vielä 30 %:n vero.

        3) PPO:n hallinnon suunnitelmiin kuuluu pikainen sääntömuutos, joka sallisi suuremman ylijäämän palautuksen kuin nyt. Nykysäännöillä voidaan jakaa maksimissaan edellisen tilikauden tulos (v:lta 2012 30 €/3 osuutta). Ensimmäinen merkittävä palautus voisi tapahtua tänä tai viimeistään ensi vuonna, jos sääntömuutos hyväksytään.

        4) Sääntömuutokseen sisältyisi myös ns. splitti eli osuuksien jakaminen pienempiin osiin (esim. Oulun Puhelimessa yhdellä vanhalla sai 240 uutta). On helpompi käydä kauppaa esim. 5 €:n hintaisella osakkeella kuin vaikkapa 1.000 €:n osakkeella. PPO järjestää kauppapaikan, jossa osuuksia voidaan myydä ja ostaa käypään hintaan. Jos myytävän osuuserän hinta on enint. 1.000 €/v., siitä ei mene veroa.

        5) Jos jäsen haluaa irrottaa rahansa PPO:n osuuksista, hänen kannattaa olla jatkamisen kannalla, tukea suunniteltua sääntömuutosta ja myydä osuutensa perustettavassa kauppapaikassa. Näin rahat saadaan nopeammin ja syntyy vero- ja kulusäästöjä. PPO:n jatkaminen antaa myös vaihtoehdon: säilyttää hyvää vuosituottoa antava sijoitus ja luopua niistä mahdollisesti vasta myöhemmässä vaiheessa.

        Nyt kannattaa osallistua PPO:n osuuskuntakokoukseen. Kokoukseen PITÄÄ ILMOITTAUTUA 23.5.2013 KLO 16.00 MENNESSÄ! Kokous pidetään Raahessa Raahesalissa 31.5.2013 klo 13 alkaen (ydinkeskustassa 2. krs., alakerrassa on mm. hotelli ja DanskePankki). Jos jollakin tuntemallasi yrityksellä tai muulla yhteisöllä on osuus PPO:ssa, niin ota sieltä valtakirja ja toimita ajoissa PPO:lle ilmoittautumisesi yhteydessä.

        HUOM.
        1) Myös mahdollinen valtakirja pitää toimittaa ilmoittautumisaikana PPO:lle postitse, skannattuna tai faksattuna.
        2) Jokainen voi edustaa valtakirjalla vain yhtä yritystä tms. yhteisöä.
        3) Yksityishenkilöä voi kokouksessa edustaa valtakirjalla vain puoliso!
        4) Ilmoittautuminen kokoukseen S-postilla: [email protected], puhelimella:08-4291213.

        Nyt tarvitaan yhteishenkeä hajottajia vastaan
        Jalkapalloseura FC YPA, hallitus


    • Tien Näyttäjä

      Nyt taisi olla tj:t alennusmyynnissä

      Tulevan tj:n tutkinto, jonka aihe on kaukana sijoitusbisneksestä
      (Jotakin piti keksiä, että saa paperit)


      Peltomaa, Kati: Palveluneuvojien työn luonteen muutos vuosina 1990-2002 – Case Sampo Pankki Oyj. 145 s. Oulu 2003.

      (Luottamuksellinen 15.12.2008 saakka.)

      Sitten harjoittelujakso tiskillä.

      Investment Advisor
      Sampo Bank Plc

      Public Company; 10,001 employees; DANSKE.CO; Banking industry

      October 2003 – August 2004 (11 months)(11 kuukautta)

      Sitten vakituinen asiakaspalvelija tiskillä.

      Investment Specialist
      Sampo Plc

      Public Company; 10,001 employees; DANSKE.CO; Banking industry

      September 2004 – April 2009 (4 years 8 months)(4 vuotta 8 kuukautta)

      Kun seuraa Danske pankin otteita tuskin Kati olisi enää listoilla.

      Kati ei todellakaan hallinnoinnut 10 Miljardia €uroa

      Olen varma, että ”Nalle” Wahlroos ei muista Katia.

    • 18+4

      Onko tuo totta? JÄRKYTTÄVÄÄ todella järkyttävä tieto. Tiesikö hallintoneuvosto tästä?

    • 4+2

      Ei ihmetytä pätkääkään. Tämän hallituksen tarinoihin ei usko enää kukaan. Ei hallitus itsekään. Mutta hallitus sen kuin jatkaa aloittamaansa uskomatonta peliä!

    • 16+9

      Tämä on niin uskomatonta totta mitä täällä kerrotaan, että minunkin kiinnostukseni heräsi: mikä on heinähattu? Ettei tämä vain mene ohi niin haluan tähän ehdottomasti vastauksen.

    • Vanha sanonta pitää

      edelleen paikkaansa: Halvalla ei hyvää saa. Mutta eipä toki saanut kalliillakaan - siis TJ:tä Osuuskunta PPO:lle.

      • Summa Summarum

        Käytännössä siis Osuuskunta PPO:n ylin päättävä elin on FC-Ypan hallitus!


    • 10+13

      Mikä on käärmeen pesä? Mikä?

    • Ettänäin

      Tässä olisi ollut Katille paikka Joensuussa tiskillä:

      Sijoitusasiantuntija, Sampo Pankki Oyj, Joensuu
      t
      Työpaikkakuvaus

      Haemme sijoitusalan ammattilaista Joensuun konttoriin.

      Sinulla on aiemmista työtehtävistä hyvät näytöt; asiakkaasi luottavat sinuun ja kykyysi tehdä heidän tilanteeseensa sopivia ratkaisuja. Vuorovaikutustaitosi ovat hyvät ja innostuksesi tarttuu niin asiakkaisiin kuin kollegoihinkin.

      Tehtävässä menestyminen edellyttää sinulta kiinnostusta sijoitusmarkkinoihin, vahvaa tuloshakuisuutta, periksiantamatonta myyntiasennetta ja oma-aloitteista toimintaa.

      Sijoitusasiantuntijana hoidat yhdessä myyntitiimisi kollegojen kanssa vastuullanne olevia sijoitusasiakkaita ja vastaat monipuolisten sijoitusratkaisujen myynnistä asiakkaille.

      Haluamme tarjota työntekijöillemme kiinnostavia työmahdollisuuksia, dynaamisen työilmapiirin ja mahdollisuuksia jatkuvaan henkilökohtaiseen kehittymiseen. Menestyksesi tueksi saat koko Danske Bank -konsernin vahvan osaamisen

      Lisätietoja tehtävästä antavat pankinjohtaja Mikko Vänttinen, puh. 050 422 4112 ja johtaja Sari Huovinen, puh. 050 422 4303.

      • Lenkkeilijä

        Toivottavasti ei ole proviisiopalkka. Raukka joutus vielä maksamaan työpaikastaan.


    • 14+1

      Mikä on heinähattu? Osaako uusi, vastavalittu toimitusjohtaja vastata tähän?

      • Ei TJ

        Netin mukaan pubi Helsingissä.


    • Kalajaska 20.12.2013

      Naurattaa nuo kippolan suorasanaiset puheet ylivieskan "budjettikeskustelussa" Nyt on hyssyttelyn aika ohi Kokkolan suuntaan..kun kysymys on muka centriasta..sieltä ei mene kuin kuin muutama työpaikka mutta foorumi missä hän on ollut ratkaisevassa roolissa oli ( ..se on mennyttä aikaa) on osuuskunta PPO joka myytiin . Ylivieska menettää vuosittain yli miljoona euroa ( 1 M€) puhtaita verotuloja yli 100..voi olla jopa 200 työpaikkaa. On siinä ollut jalkapalloilijoilla hyvä edustaja..eikun kuntalaisilla...joka muka vielä uhoaa !
      Ainoa vaihtoehto on että jos osuuskunnan varat halutaan tälle alueelle jakaa on että ne jaetaan jäsenille johon jopa eerokin pystyy vaikuttamaan jos Ylivieskan SDP:n puheenjohtajalla kantti riittää. Emmekö kerta kaikkiaan opi tälläkaan kertaa puollustamaan ja ajoissa estämään tällaiset kokoomuslaisten sijoitusyhtiöskenaario päätökset kun alueemme syömähammas on uhrattu henkilökohtaisten intressien alttarilla. Eero katso peiliin äläkä pauliin..

      • pösöarvi

        Tuk tuk Eero yrittää paikata poliittista uskottavuuttaan. Olisi ollut vuosi sitten hereillä ja terävänä. Taisi olla suu niin täynnä pullaa, ettei pystynyt käyttämään puheenvuoroa.


    • Osuuskunnan

      varallisuudesta syystä huolta kantava jäsenistö, joka haluaa jakaa varallisuuden sen oikeille omistajille, on leimattu Pauli Korpi-Tassin toimesta tyhmiksi toisen luokan kansalaisiksi.

      Todellisuudessa tähän tuhansien ihmisten joukkoon kuuluu suuri määrä todella hyvin menestynyttä, älykästä ja hyvin koulutettua väkeä - lukuisia opettajia, insinöörejä, ekonomeja, maistereita, tohtoreita, lääkäreitä, sijoitusalan asiantuntijoita ja yrittäjiä. Tätä ryhmää vähättelemällä ja mollaamalla Korpi-Tassi on paljastanut pelkästään oman typeryytensä.

      • pösöarvi

        Siinä vaiheessa, kun omasta mielestä kaikki ympärillä ovat väärässä, pitäisi katsoa peiliin ja hakeutua hoitoon. Ei voi olla niin, että kaikki osuuskunnan jäsenet ovat väärässä.


    • oisko ollut

      Eikös Centriassa ole ollut verkkotekniikan yksikkö (gsm yms...) joka on toiminut yhteistyössä PPO:n kanssa. Muistaakseni muutamia testiverkkojakin on rakennettu ylivieskaan, oliko Wimaxin yhteydessä. Taitaaapa se ainakin kuihtua poies.

      • Usko Paatela

        Olihan niitä hankkeita.
        Kaikki http://www.tekes.fi/ hankkeet loppui elisan myötä.
        Kaikki pohjoinen kehitystyö loppui, kuin seinään.
        Kaippa se potkupallo on tärkeämpää, kuin oikea työ.
        Tästäkin tuli Centrialle vahinkoa.


      • Uiras Saatela

        Oli, mutta ei ole enää. Kaikki http://www.tekes.fi/ hankkeet loppui elisakaupan myötä. Tästäkin tuli vahinkoa Centrialle.


      • Kertaukseksi
        Usko Paatela kirjoitti:

        Olihan niitä hankkeita.
        Kaikki http://www.tekes.fi/ hankkeet loppui elisan myötä.
        Kaikki pohjoinen kehitystyö loppui, kuin seinään.
        Kaippa se potkupallo on tärkeämpää, kuin oikea työ.
        Tästäkin tuli Centrialle vahinkoa.

        Kevään kokouksessa oli vuosikertomuksen välissä irrallinen lipare, jossa eräät henkilöt ilmoittivat tukevansa PPO:n myyntiä (siis suomeksi PPO:n johdon virhearviointien vuoksi syntyneiden tappioiden piilottamista). Henkilöt olivat Kaija-Maija Perkkiö, Harri Sailas, Eija Sorjamaa, Jaakko Okkonen, Eelis Kokko ja Asko Myllymäki.

        Eelis Kokko: "PPO:n varsin merkittävät sijoituspääomat voivat ennenkokemattomalla tavalla vahvistaa ympäristömme yritystoimintaa ja sen tarvitsemaa koulutus- tutkimus- ja kehittämistyötä."
        Eelis Kokko, Johtaja, Oulun Yliopisto/Oulun Eteläisen instituutti, Nivala

        Mitähän lie Pauli sinullekin luvannut?
        Hyvää Joulua kuitenkin Eelikselle!
        Epävirallinen tieto on, että Centrialla kyseessä oli kolmen työpaikan vähennys. Eero voi tarvittaessa vahvistaa.


      • Ävystykset
        Usko Paatela kirjoitti:

        Olihan niitä hankkeita.
        Kaikki http://www.tekes.fi/ hankkeet loppui elisan myötä.
        Kaikki pohjoinen kehitystyö loppui, kuin seinään.
        Kaippa se potkupallo on tärkeämpää, kuin oikea työ.
        Tästäkin tuli Centrialle vahinkoa.

        https://extranet.tekes.fi/ibi_apps/WFServlet?


        Tekes avustukset, vuonna 2012 Centrialle n. 500 k€.


      • Ävystykset

      • Ävystykset

    • Lista heinähatuista

      Alla lista niistä jotka kulkevat nyt heinähatussa ( ei siis sulka) ja olivat myymässä PPO:n lähes 100 vuoden aikana kehittyneen omaisuuden ja aiheuttavat korvaamatonta vahinkoa alueelle.

      Hallintoneuvosto nykyinen kausi päättyy
      Puheenjohtaja
      Kannus toimitusjohtaja Timo Järvelä 2013 ( ei luottamusta)
      Varapuh.johtaja
      Oulainen pankinjohtaja Kai Pajala 2015 ( mikä pankinjohtaja..joo)
      Jäsenet
      Alavieska yhdyskuntainsinööri Hannu Haapakoski 2015 (viemäri)
      Haapavesi rehtori Erkki Juola 2014 ( menis kouluun)
      toimitusjohtaja Esko Salmikangas 2015 ( vaihtais alaa)
      Kalajoki toimitusjohtaja Jarmo Ainali 2015 (hiljaisuus kiehtoo)
      maanviljelijä Kauko Hihnala 2013( pottu kannattais paremmin)
      pankkitoimihenkilö Leena Rahkonen 2013 ( tilit sekaisin)
      Kannus kehittämispäällikkö Asko Syrjälä 2014 ( mitä kehitti)
      Kokkola yrittäjä Aimo Kallio 2014 ( ois nyt edes Anviaa esittänyt)
      Merijärvi toimitusjohtaja Matti Pohjanen 2015 ( ..merellä p-housu)
      Nivala lehtori Kaisa Määttä 2013 ( jälki-istuntoon)
      maanviljelijä Pekka Mönkkönen 2015 ( kaurat itää)
      matkatoimistovirkailija Päivi Taskinen 2015( menis kiinaan)
      Oulainen toimitusjohtaja Timo Rekilä 2013 ( sai lähteä)
      Pyhäjoki diplomikauppias Juhani Yrjänä 2013 ( plussacom)
      Raahe johtava lääkäri Virpi Honkala 2014 ( muurarin tiitappi)
      toimitusjohtaja Jussi Miilukangas 2015 ( oma minä ojassa)
      kaupunginsihteeri Pekka Leppikangas 2013 ( nivalan kivikenkä)
      maanviljelijä Tuomo Tamminen 2013 ( arkkukariin puhelinkioski)
      radiotoimittaja Paavo Törmi 2014 ( pooki flakkaa, ei edes tiedä)
      Sievi toimitusjohtaja Johanna Takanen 2015 ( jompen tyty)
      Siikajoki toimitusjohtaja Heikki Ala-aho 2013 ( puut kaatuu)
      maanviljelijä Martti Patokoski 2014 ( ruista ei ranteissa)
      Siikalatva sairaanhoitaja Kiti Sovisalo 2014 (sote senkkari)
      Toholampi kunnanjohtaja Jari Kangasvieri 2014 (muisti pätkii)
      Vihanti toimitusjohtaja Esko Vuokila 2013 (mäki lensi ulos)
      Ylivieska maanviljelijä Heikki Jaakola 2014 (höpö höpö peesaaja)
      veturinkuljettaja Eero Kippola 2015 ( jälkijunan konnari)
      toimitusjohtaja Asko Männistö 2014 ( tassin kätyri)
      Hallitus nykyinen kausi päättyy
      Puheenjohtaja
      Raahe lehtori, lakitoimistoyrittäjä Jarmo Uutela 2015 (oma etu 1)
      Varapuh.johtaja
      Sievi toimitusjohtaja Markku Jokinen 2013 ( vasalli)
      Jäsenet
      Nivala pankinjohtaja Marja Hellén-Valtanen 2014 ( joo ei korkoa)
      Kannus toimitusjohtaja Mikko Luoma 2013 ( no accept)
      Raahe vt. toimitusjohtaja Ulla Pallonen 2014 ( botuliini)
      Ylivieska toimitusjohtaja Pauli Korpi-Tassi 2015 (elisa troijalainen)

      • Pauli Nevada

        On komia lista, siinä on napit tiukalla oltu päättämässä.
        Tuo Männistön Askon toiminta kyllä herättää ihmetystä.
        Tai eipä ole kokemusta siitä, kun järki ei pakota ihmistä.
        Se kyllä voisi selittää ihmisen toimia ja tekoja.


      • Motivaatioseinällä
        Pauli Nevada kirjoitti:

        On komia lista, siinä on napit tiukalla oltu päättämässä.
        Tuo Männistön Askon toiminta kyllä herättää ihmetystä.
        Tai eipä ole kokemusta siitä, kun järki ei pakota ihmistä.
        Se kyllä voisi selittää ihmisen toimia ja tekoja.

        on hienoa katsella:
        - Osuuskunnan sääntöjen rikkomisen diplomi
        - 100 työpaikan hävittämisen diplomi kultareunuksin
        - Erityiseen tarkastukseen pääsyn diplomi
        - Hyvin maksavan asiakkaan menetyksen diplomi


      • Pauli Nevada

        Kun katselee tätä porukkaa, ei ihmettele yhtään, miten helppo oli Paavalin, patotoligisen valehtelijan puhua ympäri tuo porukka. Tuossa sakissa ei ole yhtään ihmistä, jotka olisivat ymmärtäneeet miten vahvat PPO:n mahdollisuudet olisivat olleet. Ikävä kyllä sanoa, mutta koko sakki oli täysin ulkona alasta.
























        p


    • rinta

      kyllä se ontuo vapaamuri kaiken pahan alkuunpanija

      • bgfdvg

        Lue sinä typerys vaan Magneettimediaa, se on sinun järjenkonttauksen tasollesi sopiva lehti.


      • tervapalli
        bgfdvg kirjoitti:

        Lue sinä typerys vaan Magneettimediaa, se on sinun järjenkonttauksen tasollesi sopiva lehti.

        Heräsikö se Rinta-nussiki keskusteluihin mukaan.


      • bgfdvg
        tervapalli kirjoitti:

        Heräsikö se Rinta-nussiki keskusteluihin mukaan.

        "Munien tervaus" ei ole mikään vapaamuurarirituaali. Kaikkea roskaa sitä uskotaankin...


    • 10+11

      Mikä on heinähattu?

      • M. Hodor

        Heinähatunhan tietävät kaikki, jotka olleet paikalla kuulemassa,
        kun tämä määritelmä on lanseerattu. Tämä ihminen, joka tämän termin julkaisi on edelleen kuvioissa mukana.


      • 20+20
        M. Hodor kirjoitti:

        Heinähatunhan tietävät kaikki, jotka olleet paikalla kuulemassa,
        kun tämä määritelmä on lanseerattu. Tämä ihminen, joka tämän termin julkaisi on edelleen kuvioissa mukana.

        Voisiko tämä kuvioissa edelleen mukana oleva ihminen kertoa, mikä on heinähattu?


      • Uutelias
        20+20 kirjoitti:

        Voisiko tämä kuvioissa edelleen mukana oleva ihminen kertoa, mikä on heinähattu?

        Jos uskaltaa tulla kaapista ulos.


      • Dundee
        Uutelias kirjoitti:

        Jos uskaltaa tulla kaapista ulos.

        Olin vieressä, kun ko. henkilö tätä kouhotti.


    • 300000

      Kertoohan sen nimikin. Hattu jossa on heiniä. Eihän tuota nyt tarvitse rautalangasta vääntää.

      • M. Hodor

        Näköjään tarvitsee. Kysymys ei ole määrityksestä "heinähattu", vaan siitä, miten eräs henkilö määritteli erään toimivallan henkilöt. Joko polttelee?


    • Myyntivoittoja

      tulossa!

      Oulun ICT myi DNA:n osakkeita 210 miljoonalla eurolla. PPO omistaa Oulun ICT:stä 10 %. Milloin me osuuskunnan jäsenet saamme tästä kaupasta itsellemme kuuluvan vajaan 1000 euron osuuden/jäsen?

      Milloin?

    • Lenkkeilijä
    • Pankkimies

      ..älä luule luuta lihaksi, lampaan päätä makkaraksi. Uusi tj on ilmoittanut että "hän" on hoitanut neljä ( 4 vuotta) Osuuskunta PPO:n sijoituksia ja ne on tällä hetkellä 139 M€ . Tosi on kuitenkin että hän on ollut töissä firmassa jossa mm DNA:n maksamat korot, DNA:sta saadut myynnit ja nyt viimeisenä elisalta PPO:sta saadut. alihintaiset myyntitulot, ei mitään jakoa osuudesta "saantoihin" vaan oli vaikka minkä häslinkin aiheuttamista PPO:ssa...kertoo kenttä !
      Jatkossa jos luoja suo ja jäsenet niin haluaa muodostetaan sijoitusyhtiö ja tällöin ei muuten mene kauan kun ei saada killinkiäkään..nehän tuotot menee tj:n ja konsultti palin kuluihin.. ( OP:n sivuilla oli rahastosijoitusten nousua tullut 0,94 %)..eli ..sehän ei riitä edes kuluihin ja onkohan siellä ammattilaiset hoitamassa jotka on tehneet vuosia "strategioita" harkitusti.

    • Vaari 1

      vaaditaan sitten kevaalla sita 8 prosentin tuottoa silta uudelta ihmenaiselta. Katsotaan sitten paljonko tarjoaa, meneeko selittelyksi

    • OrvoKontio

      Missä muuten Ylivieskan kaupungin päättäjien kommentit. Olivat kannattamassa ihan julkisesti PPO-Elisa kauppaa..mutta nyt oli jo tieto että verotulot vähenee miljoonia...ja kaupungin talous kuralla ?
      Onko siellä kenelläkään kanttia nousta barrikaadeille ja julkituoda että pieleen meni ja niin pahasti ettei sitä edes aika korjaa...kaija..eero..pauli..jne..ketkä kannatti kauppaa ?

    • 8+1

      Olipas aamun Keparissa hieno juttu PPO:n uudesta perämiehestä. Ollut kuulema sijoitustoiminassa reilut 10 vuotta. Riittääkö se CV:n, että on ollut pankissaa töissä. Ei kait tämä uusi perämies ole ollut vastavissa sijoitustehtävissä oikeasti, siis tekemässä päätöksiä ostoista ja myyneitä tai hiomassa stratekioita sijoitustoiminnan johtamisesta, ei suinkaan. Numerotkin näyttivät kumalisilta. Sijoitetaan kuulema 100 miljoonaa. Onko tämä perämies tehnyt varauksia Datamen konkursin varalle ja sitten se 500€/osuus. Paljonko sitä sijoitettavaa oikeasti jää viivan alle ja onko siihen sijoitustoimintaan edes lupaa. Sitten on vielä se välimiesoikeus, joka saattaa tuoda kummia mukanaan. Erityistarkastus on myös vireillä ja sieltä paljastuu takuuvarmasti asiakokonaisuuksia jotka eivät siedä päivän valoa. Osuuskunnan päätoimialan vastaisestihan nyt jo kuitenkin toimitaan. Lisäksi kuulema jotkut tahot neuvottelevat television ajankohtaisohjemien kanssa jutusta jossa käsitelään tätä PPO:n kähmintää, sotkuja ja laittomuuksia. Jos oikein huonosti käy niin vahingonkorvausvastuut on seuraava nokituksen aihe.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1600
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1226
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      488
      1145
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1135
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe