Lääkikseen jenkkeihin!? Apua!?

AUTTAKAA1

Heippa! Olen nyt toista vuotta lukiossa käyvä poika. Haluaisin tietää tosiaan, että mikäli täältä lääkikseen jenkkeihin haluaisin, mihin minun täytyisi kirjoitusten jälkeen hakea? Eli en halua tähän vastaukseksi mitään kertomuksia kuinka vaikeaa sinne on päästä, tai mitään sen tapaista vaan lähinnä se järjestys johon täältä lukion jälkeen kuuluisi hakea, ja minne sen jälkeen siirrytään! Malli:
1.____ (Mihin lukion jälkeen haen)
2.____ (^Minne tuon jälkeen edetään)
3._____(^Minne tuon jälkeen edetään)
jne niin kauan että päästään siihen lopputulokseen että olet valmistunut lääkäriksi/kirurgiksi. Kiitos jo näin etukäteen ja toivon pikaista apua! Eli selkeä järjestys vaan, kiitos.

14

657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fskkflslmflds

      Perussääntö: Se ei ole vaikeaa vaan mahdotonta. Ulkomaalaisia ja ulkomailta käsin hakijoita ei hyväksytä lääkikseen USA:ssa ja tämä myös kerrotaan lääkisten nettisivuilla. Ulkomaalainen, jolla on pysyvä oleskelulupa USA:ssa, on puolestaan eri asia

      Jos nyt kuitenkin uskot voivasi hakea, niin muista, että lääketieteellinen on ns. jatkotutkinto, jonne haetaan ekan tutkinnon jälkeen vielä erikseen. Eli käytännössä ensin sinulla pitää olla suoritettuna sopiva alempi korkeakoulututkinto ja vasta sen jälkeen pyritään Med Schooliin.

      1. Lukion jälkeen haet yliopistoon suorittamaan kanditutkintoa sopivassa aineessa, eli biologia, kemia jne. Mieluiten kannattaa opiskella USA:ssa pre-mediä, eli kolme lukuvuotta lääkikseen valmentavia aineita.

      2. Haet itse lääketieteelliseen, eli Med Schooliin.

      3. Opiskelet siellä viisi vuotta, joista viimeinen kuluu itse harjoittelussa (residency). Ulkomaalaiselle ilman pysyvää oleskelulupaa ei harjoittelulupaa myönnetä, joten lue tämän viestin eka lause.

      http://www.usnews.com/education/blogs/medical-school-admissions-doctor/2012/07/16/3-tips-for-international-students-applying-to-us-medical-schools

    • Myös apua tarvitseva

      Eikö periaatteessa siis tätä ''green cardia'' ole mahdollisuutta saada, mikäli on tulossa maahan opiskelemaan?

      • US Mom

        Ei ole.
        Opiskelua varten taytyy hakea opiskeluviisumia sitten kun on ensin paassyt johonkin yliopistoon sisalle. Opiskeluviisumilla ei saa tehda toita ja se on maara-aikainen. Kun opiskelut loppuu viisumi menee umpeen.
        Hyvissa yliopistoissa lukuvuosi maksaa $25,000 /vuosi elaminen. Huonoihin ei kannata hakea.


    • kfdsmkfsdmf

      Green card ei liity opiskeluun, vaan on pysyvä oleskelululupa, jota ei myönnetä opiskelemaan tulevalle. Opiskeluun on olemassa oma viisuminsa, joka ei puolestaan oikeuta automaattisesti esim. lääkikseen liittyvään pakolliseen työharjoitteluun.

    • apua1

      Eli periaatteessa helpommalla pääsen, jos käyn lääkiksen ensin suomessa ja muutan sitten yhdysvaltoihin töihin? (Tiedän toki että siellä saattaa tarvita käydä mahdollisia tenttejä ja lupahakuja yms)

      • Never give up.

        Helpointa lienee tosiaan hankkia se yliopistotutkinto ensin Suomesta. Valmistut vähintään maisteriksi, mieluummin lisensiaatiksi tai tohtoriksi. Erikoistut jollekin sopivalle ja itseäsi kiinnostavalle osa-alueelle ja hakeudut sen parissa tehtävään tutkimustyöhön. Eli tarkoitan nyt esim. lääketieteellisellä alalla erikoistumista johonkin tiettyyn osa-alueeseen, kuten aivokirurgia tms. (eri osa-alueitahan on varmasti kymmeniä, mistä valita). Sitä kautta saattaa jo huomattavasti helpommin avautua sitten työmahdollisuuksia ulkomaille, myös Yhdysvaltoihin. Tärkeää on olla erittäin hyvä omalla kapealla erikoistumisalalla. Tietysti vaihto-opiskelut yms. kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan, samoin jos eteen tulee mahdollisuus harjoitteluun tai muuhun jossain muualla ulkomailla. Siitä kaikesta kertyy paitsi kokemusta niin myös saat luotua kontakteja oman alasi ihmisiin maailmanlaajuisesti. Siitä verkostostoa voi olla merkittävää hyötyä myöhemmin.


    • mflksmlfs

      Sellainen pieni tarkennus, että muista aloista poiketen Suomessa lääketieteen perustutkinto on lisensiaatti (ei siis maisteri, kuten muilla aloilla). Kaikki suomalaiset lääkisopiskelijat siis suorittavat lääketieteen lisensiaatin tutkinnon voidakseen harjoittaa ammattia.

      Kyllä kaikkein kannattavinta on opiskella joko Suomessa tai sitten muualla Euroopassa ja edetä siitä sitten jonnekin muualle. Jenkkitutkintoon pääseminen on tehty aika mahdottomaksi ulkomaalaisille hakijoille, joilla ei ole pysyvää oleskelulupaa ja opiskelu USA:ssa maksaa helposti kymmeniä tuhansia dollareita per lukuvuosi. Lisäksi kuten tuossa jo mainitsin, USA:han opiskelemaan lähtevä saa vain opiskelijaviisumin, jolla ei saa tehdä muuta kuin opiskella päätoimisesti. Opiskeluviisumilla ei saa tehdä työtä.

      • nfksnfksmf

        Tarkoitan tietysti, että kaikkein kannattavinta on opiskella lääkäriksi joko Suomessa tai sitten muualla Euroopassa ja että jenkkiLÄÄKIStutkintoon pääseminen on tehty aika mahdottomaksi. Muita aloja siellä voi tietysti opiskella paljon helpommin, jos vain on rahaa opiskella.


    • Tevis1

      Moi olen lähdössä Victorian yliopistoon canadaan elokuun lopulla kahdeksaksi kuukaudeksi. Onko joku sanonut viisumia, tosi vaikeaa netissä, tuntuu etten osaa täyttää oikeita lomakkeita eikä täällä suomessa kai kukaan auta siinä. Olisko teistä apuja, onko joku hakenut viisumia sinne hiljattain?

    • canuck

      Miten aiot opinnoista selvita jos et osaa edes viisumia anoa?

    • lääkikseen

      Jenkkeihin pääseminen on tehty niin vaikeaksi, että parempi jos pysyt Suomessa. Suomessa karttuu kokemusta käytännönpuolelta, jota ei välttämättä muissa maissa saa. Joissakin maissa on nimittäin ihan tavallista, että lääkäriopiskelija tapaa ensimmäisen potilaansa vasta valmistumisen jälkeen.

    • 32ggree

      Myös töihin pääseminen jenkkeihin on äärettömän vaikeaa, sillä suomalainen (eurooppalainen) lääkärintutkinto ei kelpaa amerikoissa. Työskennelläksesi USA:ssa sinun pitäisi (suomesta valmistumisen jälkeen) opiskella vielä kaksi vuotta jenkkiläisessä lääkiksessä ja suorittaa erilaisia tenttejä ja lupalappusotia yms. Hintaa tälle kaikelle tulee tietysti tuhansia euroja...

    • erikoistumaan (USA)

      Löyty googlailulla tällainen blogi, suomalainen lääkäri Jenkeissä erikoistumassa: http://chinlri.blogspot.ru/ ei se siis täysin mahdotonta ole!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      26
      3398
    2. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      77
      1660
    3. Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!

      Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa
      Puolanka
      81
      1171
    4. Miten suomalaiset miehet

      On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää
      Ikävä
      153
      1114
    5. Anna mulle vielä tilaisuus

      näyttää kuinka susta tykkään.
      Ikävä
      45
      961
    6. Eräs läheinen sanoi

      Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.
      Ikävä
      52
      937
    7. Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä

      – On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe
      Perussuomalaiset
      178
      895
    8. Mitkä asiat tekevät

      kaivatustasi vetovoimaisen?
      Ikävä
      61
      892
    9. Muistatko vielä

      Missä nähtiin ensimmäisen kerran? Miehelle.
      Ikävä
      42
      856
    10. Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)

      Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis
      Sinkut
      139
      785
    Aihe