Havannankoiran ja cottonin eroista

mimmikuu

Ollaan ottamassa perheeseen koiraa (3 lasta) Ja ollaan saatu supistettua rotuvaihtoehdot cottoniin ja havannankoiraan. Koira tulisi kerrostaloon ja sen tulisi ehdottomasti tulla toimeen toisten koirien kanssa ja lasten kanssa. Haukkuherkkä sen ei tulisi myöskään olla ja toivomme että se osaisi olla yksinkin pari tuntia päivässä.
Kotona sen ei tarvitsisi olla pitkiä aikoja sillä olen vielä kotona lasten kanssa ja lapsetkin tulevat koulusta. Nuorin lapsemme on 2 mutta ovat kaikki tottuneet koiriin (meillä on myös 3 v sitten ollut koira) Lähisuvussamme on paljon koiria joten heidän pitäisi tulla toimeen ja saisivat leikkiä keskenään.
Tokoa ollaan ajateltu harrastuksena ja pentukurssi käytäisiin. Tokoa olisi tarkoitus jatkaa jos vain koiralle ja meille sopii harrastuksena.
Meillä on myös piha / ikkunat, josta näkee suoraan kävelykadulle josta kulkee paljon ihmisiä ja toisia koiria. Vartioimisviettiä emme toivo.
Rakastamme eläimiä ja haluaisimme leppoisan helposti koulutettavan seuralaisen joka tulisi kaikkien kanssa toimeen. Koululaisella ravaa kavereita kylässä, niin se olisi tärkeää myös senkin kannalta. Myös autoilemme jonkun verran.

kumpi rotu meille sopisi

3

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cottonit

      Havannankoirista en tiedä mutta Cottonit, varsinki nartut ovat usein rauhallisia ja kiintyvät perheeseen. Myös lapsiin, todella kiva lastenkaveri jos lapset vaan osaavat kohdella oikein. Pitkä turkki vaatii työtä mutta jos ei näyttelyyn mennä niin voihan sen vaikka trimmata lyhkäseks. Muut jutut listallasi ovat sitten ihan koulutettavissa ja riippuu ihan siitä miten hyvin koiraa osaa kouluttaa.
      Persoonallisia koiria ja tahtovat olla perheen tekemisissä mukana.

      • Cottonit

        Niin ja ovat suht helppoja kouluttaa, ovat fiksuja otuksia. :)


    • Havannat ovat vilkkaita koiria ja tarvitsevat paljon tekemistä. Ne on alunperin jalostettu sirkuskoiriksi, joten ne ovat todella älykkäitä, mikä on sekä hyvä, että huono puoli niissä. Jos niiden tarkkaavaisuuden ja energian saa suunnattua oikein, ne on helppoja kouluttaa ja ne oppivat suunnilleen mitä vain, mutta jos ne pääsevät pitkästymään, ne alkavat käyttää älyään vääriin asioihin, kuten että miten pääsee käsiksi pianon päällä olevaan rasiaan katsomaan josko sieltä löytyisi karkkia tai jotain muuta hyvää.

      Niillä on todella hyvä hyppykyky, ne pomppaavat vaivatta tiskipöydälle aivan paikaltaan, ja niillä on todella hyvä tasapaino. Jos ne hyppäävät tuolille, sen saa kallistaa melkein kumolleen ennen kuin havanna katsoo tarpeelliseksi siirtyä lattiatasolle. Jos ihminen on kontillaan lattialla, ei ole tavatonta, että havanna päättää hypätä reppuselkään tai kiivetä istuvan ihmisen olkapäälle, mihin se mielellään jää keikkumaan kuin kana orrelleen (näin oli ainakin meillä).

      Ne ovat perhesidonnaisia, mutta rakastavat kaikkia ihmisiä, ja ne sopeutuvat helposti uusiin tulokkaisiin, jos taloon esim tulee muitakin lemmikkejä.

      Jos turkin aikoo pitää pitkänä, sen hoitamiseen voi mennä todella paljon aikaa, vähän vaihdellen yksilöittäin, mutta toisaalta jos haluaa, turkin voi pitää lyhyenäkin. Niin kuin cottonillakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5209
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4686
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2986
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1747
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      109
      1735
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe