Akk tulos 2013 ja hallituksen kokous

läpinäkyvää?

Hallitus oli käsitellyt näköjään kokouksessa alustavaa tulosta viime vuodelta. Mitenkähän peittelevät 120 000 oikeustoimiin menetetyt rahat. Täytyyköhän taas kaivella rahat oy:n voitoista kun ry TJ on nyt jo pari vuotta tehnyt liitolle tappiota.

65

2681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haudataan taseeseen

      Vale, emävale, tilinpäätös...

    • bisneskarting

      Normaaleja oy:n liiketoiminnan eriä, ei mitään tarvetta syyllistyä sen takia kirjanpitorikokseen. jos ei miellytä, niin todettakoon, että sellasta se bisnesmaailma on.

    • Koodattu

      Mitenköhän, onko kukaan tehnyt laskelmaa paljonko tuohon Kitijärjestelmään on käytetty varoja?
      Siihen on arvatenkin käytetty lähes 200 000 euroa ja se on susi..

      • toimisto rocks

        Kiti on niin surullinen viritys että ei mitään järkeä. Akk o kiltisti maksanut siitä hirveen summan ja paikannut sitä kokoajan. Nykypäivän nettitekniikalla ton olisi toteuttanut järkevästi, mut kun ei tajuta, niin rahaa on uponnut älyttömästi. Miettikää sitä kun maksatte jäsenmaksuanne. Tumpelojohdon palkkoihin ja siitä suoraan kalkkunan kaivoon.


      • Hölmön rahat
        toimisto rocks kirjoitti:

        Kiti on niin surullinen viritys että ei mitään järkeä. Akk o kiltisti maksanut siitä hirveen summan ja paikannut sitä kokoajan. Nykypäivän nettitekniikalla ton olisi toteuttanut järkevästi, mut kun ei tajuta, niin rahaa on uponnut älyttömästi. Miettikää sitä kun maksatte jäsenmaksuanne. Tumpelojohdon palkkoihin ja siitä suoraan kalkkunan kaivoon.

        Eikö ole sanonta että on moraalisesti väärin antaa hölmöjen pitää rahansa. Jos ostaa räätälöidyn järjestelmän ylläpitoineen niin kyllähän it-firma semmosen myy.


      • Kunnas ja mäkimies
        Hölmön rahat kirjoitti:

        Eikö ole sanonta että on moraalisesti väärin antaa hölmöjen pitää rahansa. Jos ostaa räätälöidyn järjestelmän ylläpitoineen niin kyllähän it-firma semmosen myy.

        Uskaltavatkohan julkistaa tuloksen ja tilinpäätöksen. Viime vuotista ei enää edes sivuille saatu, eikä edes toimintakertomusta vuodelta 2012 ole julkaistu enää. Avointa on edelleen tämä AKK:n tiedottaminen. No pomojen on pakko peitellä hölmöyksiään, jotta saavat suojatyöpaikkansa pitää. Herätkää nyt jo liittovaltuusto ja hallitus ja ottakaa pää pois pensaasta. Näin huonosti johdettua liittoa toimihenkilöiden toimesta ei varmaan löydy mistään. Miksi tämä liitto on olemassa. Harrastajien harrastamisen vaikeuttamiseksi? Ei se ainakaan ole edesauttamiseksi.


    • TAAS YKSI LÄHTEE
    • ovet auki

      Lähteekö Henkka sitten perään?

      • menkööt

        on jo ollut sairaslomalla pitenpään


    • pyöröovi

      Hyvän johdon alaisuudessa on mukavaa työskennellä, siellä viihtyy ja haluaa tehdä harrastajien eteen töitä. Mites on AKK:ssa? Ovi käy kokoajan, eikä ihan hirveesti sisäänpäin. Fiksut ymmärtää jättää tuon uppoavan laivan, mutta kapteenit aikoo mennä näköjään pohjaan asti. Sairaslomat ovat aina hankalia. Veto voi oven auki ollessa viedä vielä muitakin mukanaan, enkä yhtään ihmettelis.

      • Ihan sama

        Varmasti mukava paikka työskennellä kun lobbaajat, haukkujat, yli-innokkaat huoltajat yms pitää yhteyttä ja huolehtii motivaatiosta. Katsoo tätäkin Karting-palstaa täällä, niin ei voi kuin ihmetellä keskustelun tasoa.


      • Tempoilu päätöksissä
        Ihan sama kirjoitti:

        Varmasti mukava paikka työskennellä kun lobbaajat, haukkujat, yli-innokkaat huoltajat yms pitää yhteyttä ja huolehtii motivaatiosta. Katsoo tätäkin Karting-palstaa täällä, niin ei voi kuin ihmetellä keskustelun tasoa.

        Ja päätöksissä tempoilu on johtunu noista samoista omaa etuaan ajavista lobbaajista. Toivottavasti nyt tehdyt päätökset ja linjaukset pitää.


    • Tasokas keskustelija

      Nuo AKK:n tiedotteet hallituksen kokouksista ovat lähinnä vitsi. Näilläkö harrastajat pidetään tyytyväisenä.

      Toimitusjohtajan katsaus
      Liiton toimitusjohtaja Jani Backman esitteli hallitukselle liiton ajankohtaiset talous- ja henkilöstöasiat.

      VUOSIKATSAUS JA TILINPÄÄTÖS 2013
      Käsiteltiin AKK-Motorsport ry:n vuosikatsaus ja tilinpäätös 2013 jotka esitetään hyväksyttäväksi liittovaltuuston kevätkokoukselle 5.4.2014.

      Eikös tuo ole sama, kuin että ne julkaisisivat esityslistan, koska mitään asioihin liittyvää päätöksentekotietoa ei ole.

      Tai jos asiat ovat näin helposti aina käsiteltyjä, niin miksi niitä hallituksen jäseniä pitää ajattaa ympäri suomea Vantaalle ja milloin mihinnekin tällaista käsittelyä varten. Eikös nämä voisi käydä sähköpostitse tai puhelimella, kun ei siellä mitään asioita näköjään käsitellä.

      Aivan naurettavaa toimintaa ja ennen kaikkea avointa tiedottamista. Siis miettikääpä nyt, kun nuo 8 ihmistä ajatetaan ympäri suomea tuonne kilometrikorvauksilla. Se on noin vajaa pari tonnia/kokous. Joten vuodessa 20 000 euroa menee tällaisen kerhon kokoontumiseen lasipalatsin kokoukseen, jossa ei näköjään käsitellä mitään.
      Eikö olisi parempi, ettei AKK julkaisisi mitään, jos kerran on tällaista pelleilyä. No tässä on hyvä tietty sanoa, että liittovaltuusto ei ole vielä päättänyt tilipäätöstä, mutta eihän ne siihen enää muutoksia tee, kun tilitarkastajat ovat asiansa jo tehneet.

      • Katkeruutta ilmassa

        Tärkein pointti pöytäkirjassa on että kokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin karting-lajiryhmän kokouksen pöytäkirja. Eli lajiryhmän kokouksessa esillä olleet asiat on nyt käsitelty ja hyväksytty myös hallituksessa. Te s...tanan jähnärit ette vaan tajuu milloin kannattaa lopettaa!


    • Vaihtoviikot

      Kaverit vaihtoon!

    • Puhdistus johtoon

      120000 euroa tappiolla viimen vuosi. Paraillaanliittovaltuusto käsittelee vastuuvapautta toiminnasta ja taloudesta.
      Kummastakaan ei pitäisi vapautuksia antaa, vaan kyseenalaistaa liiton johtaminen javarojen käyttö!

      • Boikottiinkokopulju

        Oliskohan se syytä pistää akk boikottiin eikä kartingliitto heh. Pistetään kerhojen jäsenmaksut minimiin ja otetaan loput kannatusjäsenmaksuna.
        Hittojako sitä maksamaan tollaselle rupusakille =)


      • rahoittaja minäkin
        Boikottiinkokopulju kirjoitti:

        Oliskohan se syytä pistää akk boikottiin eikä kartingliitto heh. Pistetään kerhojen jäsenmaksut minimiin ja otetaan loput kannatusjäsenmaksuna.
        Hittojako sitä maksamaan tollaselle rupusakille =)

        Eipä 2013 vuoden tulosta julkaistu tiedotteissa eli avoimuus vaivaa edelleen toimiston tiedotusta. Hevosmiehet osasivat jo kertoa täällä että 120 000 tappiota, pitääkö paikkaansa. Jos pitää niin nykyinen johtokaksikko on hukannut harrastajien rahoja nyt kolmen vuoden aikana jo 400 000 euroa eli pääomat alkaa kohta olla syötynä.
        Kertokaahan liittovaltuutetut miten asiat on ja uskaltaako joku teistä villasukista tehdä mitään.


    • Hiphurraa

      Liittovaltuutetut pitivät kokuksensa. Kohonneet matka- ja majoituskustanuukset kuulemma tulivat siitä kun lajiryhmät oli kokoontuneet ahkerasti. Tätä nyt rajoitetaan että saadaan varoja käytettyä muuhun mukavaan. Liittovaltuusto oli keskustellut perjantai iltana mutta eihän sielläkään päässyt kuulemma toiminnasta keskustelemaan kun toimitusjohtaja oli paikalla estämässä keskustelun syntymisen. Viisi tai kuusi valtuutettua sai suunsa auki muut olivat hiljaa. Ehkä parempi niin ettei tyhmyys paljastunut.
      Kokouksessa oli ollut edellistäkin vähäisempää keskustelua, krapulassa ei järki toimi sitäkään vähää.
      Kiti on myyty sportsille että saataisiin näyttämään siltä ettei ilman markkinointiyhtiötä tulla toimeen.
      Toimitusjohtaja ei ole kenekään suosikki mutta sitä ei uskalleta sanoa ääneen siellä missä pitäisi.
      Olemme Mahosen ovelasti laatimien sääntöjämme vankina. Häntä heiluttaa koiraa.

      • Kymirinkivani

        Miten aikuiset ihmiset siis liittovaltuuston jäsenet antavat jonkun pennun siis TJ:n johtaa keskustelua kun sen pitäisi olla kuunteluoppilaana. Mites matkakulut on nyt yhtä-äkkiä kasvaneet lajiryhmillä. Oliski siksi että TJ määräsi lajiryhmät kokoontumaan Vantaalla. Itse TJ hyppää kaikissa turhissa paikoissa, joten olisiko syytä vähän katsoa hänen matkojen tarpeellisuutta. Ja eikös sekin ole johdon epäonnistuminen jos lajiryhmät ovat saaneet kokoontua enemmän kuin tarpeeksi. Olisi siis pitänyt johdon seurata kuluja. Hallituksen kokouksessahan on aina toimitusjohtaja talouskatsaus ja siinä aina sanotaan että talous etenee suunnitellusti. Miten siis ollaan tässä tilanteessa?
        Kitin siirto Sportsille tarkoittaa että kulut on haluttu piilottaa sinne, ettei totuus paljastu.
        Mitään ei siis ole muuttunut mahosen jälkeen vaan nyt on saatu pallille uusi mahonen joka piilottelee oman osaamattomuutensa ja virheet. Sillä lailla.


    • Liittokuiskaaja

      Kellokukaantien saapastorni on miinoitettu. Kuka sen ovesta astuu sisään on klaanin vanki.
      varmaan tuleva lajipäällikkökin valitaan perusteella että missää nimessä hän ei saa olla pätevä eikä missään kytköksissä seuroihin taikka jäsenistöön. Muuten saattaa torni kaatua.
      Hallitus on edelleen kyvytön valvomaan liittoa, samoin liittovaltuusto.

      Tosiaan, häntä heiluttaa koiraa!

      • akkkuiskaaja

        Olkaapa liittovaltuustoihmiset nyt harrastajan asialla ja kertokaa mitä siellä kokouksessa on todellisuudessa käyty.


    • PahaVeli

      Vai lajiryhmien kokoukset on syy jolla liiton talous on kuralla, sallikaa mun ainakin vähän nauraa.!
      Liiton toimiston voisi muutta Jyväskylään tai Tampereelle, ei pelkästään sen vuoksi että liiton matkakulut pienenisi vaan siinä säästyisi paljon muutakin.
      Ei Helsingissä tai edes sen lähistöllä ajetan yhtään kilpailua.

      Tärkeintä olisi vaihtaa liiton palkattu johto. Backman on menettänyt luottamuksensa, se ei muuksi muutu.
      Hallituksella ei vaan ole munaa tunnustaa tätä, ja siltä puuttuu myös rohkeus ottaa ja kantaa vastuunsa.

      Liittovaltuustolta on turhaa odottaa vastuuta tai tietoja. Eihän sillä ole kumpaakaan!

      • jäsenen ominaisuudessa

        Eiköhän syynä ole muut asiat jotka johto on sotkenut. Nykyisen johdon aikana lisenssikuskit on vähentyneet 20 %, toimitsijalisenssit yli 20 %, talous ollu kuralla 20 % ja lajipäälliköt vaihtuneet 100 %. Repikää siitä sitten johdon onnistumisia. Kiti saatiin ryssittyä. Ralliharrastajat ajavat omia kisojaan, puolet jokkiskuskeista ajaa omia kisoja, karting on ihan sekaisin. Akk:ssa kaikki siis hyvin.


    • Parroni

      Piruako täällä valitatte. Ottakaa mallia harrasteralli porukasta, ei tartte mitää AKKta välistävetäjänä.

    • jahnaus

      Ei pyörää tarvitse uudelleen keksiä. Pyörä tarvitsee uuden ohjastajan, nykyinen ohjastaja on epäpätevä ja myös epäsopiva. tarkoitan toimitstonjohtajatoimumtusjohtaajaa.

    • takapiru00

      jos tämä uuden lajipäällikön valitseminen on backmanin harteilla niin hallelujaa!!!!! eihän se "saannu" aikaaseksi selevittää tuata auton vakuuttamistakaan jm-luokassa silloin kun piti, eli jo viime kesänä/syksynä. toimitusjohtaja vastaa hallitukselle, hallitus liittovastuustolle niin eikö jo olisi todellakin korkea aika liittovaltuuston jäsenten ja nostaa kissa pöydälle. liittovaltuusto on kans ihan turha ryhmä jos ei saa turpavärkkiänsä auki, tyhmiä olla me aktiivit harrastajat jotka ovat niitä joojoo-miehiä/naisia sinne äänestäneet. hallitukselta ei ainakaan saa minkäänlaisia vastauksia vaikka sinne laittaa kirjallisen pyynnön. SAAMATOONTA porukkaaa

      • Herra 47

        Kylläpä on helppo sanoa jälkikäteen,että sitä saa mitä tilaa! Suomalainen jokkis kuskikin on niin nöyrä jotta ihan sama mitä ne herrat tekee,aina ollaan valmiita antamaan asiat anteeksi.Sotkuja ja huonoja päätöksiä tulee jatkossakin,mutta nöyristellen harrastaja maksaa herrojen toilailut!


    • ex-valtuutettu

      Liittovaltuusto on ylintä päätäntävaltaa käyttävä elin liitossa. Liittovaltuuston on kuitenki vaikea tietää mitä liitossa tapahtuu tai mikä sen oikea taloudellinen tilanne on. Liittovaltuusto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja ei juuri keskustele muuten vuoden aikana.
      Liittovaltuuston kokous kestää ylenssä tunni tai puolitoista, siinä ajassa ei pysty käsittelemään asioita niin että huolellisuus täyttyisi.
      On pitkälti liittovaltuuston puheenjohtajasta kiinni kuinka hyvin valtuusto asioista tietää. Jos puheenjohtaja ei käy debattia heidän kanssaan nii hän on jättänyt tehtävänsä ja vastuunsa hoitamatta.
      Liittovaltuuston jäseninä on henkilöitä jotka eivät sinne kuuluisi, heillä ei riitä kokemus eikä ymmärrts myöntää vastuuvapauksia.
      Mutta minkäs teet, kuten eduskunnassa, meillä on sellaiset vastuullliset kuin on valitsijatkin.
      Ovien ulkopuolella kyllä puhutaan mutta ei enää kokoustilassa!

    • harrastaja1

      Kaveri ollut kilpailujen turvallisuudesta vastaavana henkilönä muutaman kerran ja siksi joutunut osallistumaan kellokukantiellä tiettyihin kokouksiin.Hän kertoo liiton sisällä työntekijöiden tilanteen olevan sellainen,että toisille ei edes puhuta!!!Henkilökunnan välit niin tulehtuneet,että mistään asioista ei keskustella.Kaverini "välityksellä"kokouksissa riitelevät keskenään.Yritä siellä nyt sitten päättää asioista,etenkään harrastajan eduksi.Lajiliiton tarkoitushan olisi mahdollistaa/helpottaa moottoriurheilun harrastamista suomessa.Ovat epäonnistuneet siinäkin täydellisesti.........

    • Raxet

      Jokkiksen puolellakin on keskustelua mm vakuutksesta. Liitto ei ole hoitanut tehtäviään sielläkään puolella kuten lajiryhmä on edellyttänyt. Lajiryhmästä on jo yksi lähtenyt ja kuulin että muutkin on irtautumassa.
      Mitäs siellä aikaansa kuluttamaan kun ei saa kuin sontaa niskaansa ylhäältä ja alhaalta.

    • Varmatieto

      Rata-ajon lajiryhmästäkin on yksi eronnut.

    • harrastaja1

      Kaiken edellämainitun lisäksi AKK on aloittanut uuden rahankeruu ohjelman.Muutamille seuroille on laitettu selvityspyyntöjä laittomista kisoista ja muutamalle on jopa langetettu SAKKO, siis niin talous korjataan kun joku seura on ollut makkaranmyynnissä toisen tahon kisoissa se tulkitaan kilpailevaksi toiminnaksi.Kellokukkatiellä näyttää olevan torveloita enemmän kuin eduskunnassa ja me autourheilu poppoo eikun maksetaan.Kuinka kauan annamme tällaisen yksinvallan jatkua.Hienoja kisoja järjestää Suomessa myös Harrasteralli ja Jokkis Race ja ilman jonnijoutavaa herrakerhoa.......

    • Kusetusta

      AKK=Autourheilijoiden Kusetus Kerho...

      • sakkopaavo

        Ja tätä paavo paapoo seurueineen ja yrittää tuhota ainoam lajista välittäjän skl:n


    • Vetomiesten vetomies

      Paapomiset sikseen ja porukkaa pihalle. Seurat voi järjestää ylimääräisen liittokokouksen ja laittaa liittovaltuuston uusiksi ja sitten voivat laittaa koko johdon uusiksi.

      Mutta eihän tätä nyt tapahdu, jos liittovaltuuston jäsenet eivät edes uskalla ääneen sanoa asioita. Joutuvat pian pois liittovaltuustosta ja hyvistä kupinottoilloista kaksi kertaa vuodessa. Siellä sitten herrat istuu omassa pöydässä ja myhäilee. Miettikääpä kuinka paljon tilanne on muuttunut siitä, kun se yksi herra oli johdossa ennen. Ei yhtään. Tai oikeastaan on. Nyt on joka vuosi talous kuralla.

    • aktiivisuus-in

      Tämän vuoden ja viimevuosien taloudellinekkin alamäki johtuu huonosti hoidetusta henkilöstöpolitiikasta. Liiton talous oli noin satatuhatta pakkasella vuonna 2013. Lisenssienmyynti ja jäsenmäärä oli nouseva mutta talousarviossa ei kuitenkaan pysytty.
      Suurimman miinuserän aiheutti takavuosien laittomat irtisanomiset ja niistä v2013 langenneista tuomioista johtuneet maksettavaksi tuomitut korvaukset ja oikeudenkäyntikulut.
      Hallitus on seurannut talouden kehitystä ja vielä syyskuisessa kokouksessa oli kirjannut pöytäkirjaansa että talous etenee talousarvion mukaisesti. Kuitenkin lopputulos oli tuon satatuhatta miinuksella. Liitto joutui lainaamaan rahaa selvitäkseen velvoitteistaan.
      Liittovaltuuston jäseniltä saadun tiedon mukaan ei se kokouksessaan saanut selvyyttä miten voi olla mahdollista että talous olikin yllättäen tappiollinen vaikka hallitus oli siitä seurannut ja kirjannut sen etenevän sunnitellusti.
      Tietysti on liittovaltuuttettujenkin toiminnasta kyse, kantavatko he sitä vastuuta liitosta jota sille on annettu. Mielestäni ei, se ei pysty siihen jostain kumman syystä. Joko he ovat siihen kykenemättömiä tai heiltä viedään siihen mahdollisuus.
      Liiton henkilöstö- eli palkkakulut on vuodessa yli seitsämänsataatuhatta. ne kulut eivät olleet nousseet. Varainhankinnan kulut olivat nousseet yli satatuhatta. samoin oli nousseet majoitus ja matkakulut. varanhankinta oli nousssut myös. Outoa miten kuitenkin saatin tulos tappiolliseksi.
      Toimitusjohtaja olis syyllistänyt lajiryhmät suurimmaksi syylliseksi kulujen nousuun, kertonut jopa että lajiryhmän jäsenet on lähettäneet matkalaskuja entistä enemmän.
      Totta kai sitä syytetään joka talkootyötä tekee, palkattu johtohan ei niitä kuluja synnytä.
      Minusta liittoa ei johdeta kyvykkäästi, johdon vaihdolle olis erittäin painavat syyt.

    • HARRASTAJA1

      Edellisestä selvisi kuinka taidottomasti yhdistystä johdetaan,miten voi olla että jäsenistön asioita hoitaa kovalla palkalla todelliset tohelot,palkkamenot 700 000 VOI MAHDOTONTA, JA HARRASTAJAT MAKSAA. EIKÖ TODELLAKAAN SAADA MITÄÄN MUUTTUMAAN.

    • Stand Up

      Tämä allaoleva vitsi kuvaa paljon AKK:n toimintaa nykyään. Vitsihän liitt on nykyään.

      Suomalainen ja japanilainen yritys päättivät järjestää vuosittain soutukilpailun 8-miehisin joukkuein. Molemmat joukkueet harjoittelivat pitkään ja kovaa. Kun kilpailupäivä tuli, molemmat joukkueet olivat mielestään huippukunnossa, mutta japanilaiset voittivat ylivoimaisesti kilometrillä.

      Tappion jälkeen suomalaisten joukossa vallitsi tappiomieliala. Yrityksen korkein johto päätti kuitenkin, että imagosyistä heidän olisi pakko voittaa seuraavan vuoden kisa. He asettivat projektiryhmän ratkaisemaan ongelmaa. Pitkien analyysien jälkeen ryhmä havaitsi, että japanilaisilla oli seitsemän soutajaa ja yksi mies peräsimessä kun taas suomalaisilla oli yksi soutaja ja seitsemän perämiestä.

      Tässä kriisitilanteessa johto osoitti huomattavaa toimintakykyä. Päätettiin palkata konsultit tutkimaan oman joukkueen koostumusta. Muutaman kuukauden työn jälkeen asiantuntijat tulivat siihen johtopäätökseen, että joukkueessa oli liian monta ohjaajaa ja liian vähän
      soutajia. Asiantuntijoiden raportin perusteella yrityksen johto teki välittömästi muutoksia joukkueeseen. Nyt joukkueessa oli neljä perämiestä, kaksi yliperämiestä, joukkueenjohtaja ja soutaja. Lisäksi soutajan motivoimiseksi kehitettiin bonuspistejärjestelmä.
      "Meidän on laajennettava hänen työnkuvaansa ja annettava hänelle enemmän vastuuta."

      Seuraavana vuonna japanilaiset voittivat kahdella kilometrillä. Suomalainen joukkue erotti soutajan huonoon työsuoritukseen vedoten, mutta maksoi kuitenkin bonuksen johdolle sen osoittamista ponnisteluista.

      Ensi vuotta varten suomalaiset ovat nyt kehittämässä uutta venettä

    • nimimerkin takaa

      Olipa hyvä vertaus nimimerkin takaa tietty, mikäli olisit rehellisyyden nimissä ilmoittanut nimesi, olisit ihan varmaan syyllistynyt epäurheilijamaiseen tekoon autourheilussa, saanut euromääräisen sanktion, ilman kuulemistasi, mikäli et maksa tulee lajin vaihto sinulle ajankohtaiseksi. . Valitsehan tästä http://www.autourheilu.fi/attachements/2013-12-20T14-53-16153.pdf
      Ihan vaan mielenkiinnolla jäädään seuraamaan, koska tämäkin tiedote poistuu.

      • johtajan johtaja

        Siis se että syyllistää lajiryhmät kulujen aiheuttajiksi on aivan naurettava väite. Miten se on käytännössä mahdollista. Se johtajahan ne kaikki matkalaskut siellä varmaan hyväksyy. Miten noin selkärangaton kaveri voi olla johtajana. Lajiryhmät vois palkita sen johtajan ja erota kaikki niin ei tulis kuluja ja hän johtajan perse pelastuisi. Johtaja on itse tehnyt lajiryhmien johtosäännön joka on materiaalipankissa. 4 kokousta vain pidetään joten kulut on tuhat euroa/kokous ja 4 kokousta, se on 4000 euroa. 10 lajiryhmää tekee yhteensä 40 000 euroa. Tällä summalla ei siis pitäs liiton taloutta saada kuralle. Eikä sitä ole viini siis kovin paljon kohottaa kun se on noin pieni muutenkin.


    • Tulot vastaan menot

      laajit on nii erilaisia ettei voida etukäteen määrätä paljonko kokouksia saa pitää, tarpeet sen määrää.
      Jossain lajissa on 10 kilpaiua ja toisessa 50 ja kolmannessa 100.
      Jossain lajissa on harrastajia 10, toisessa 500 ja kolmannessa vaikkapa 3000.
      Kyllä nämä tosiseikat jo määrittelee että jotkut lajit tarvitsee enemmän lajiryhmän kokouksia kuin toiset.
      Ralli, karting ja jokkis ovat suurimmat, niiden tarvpeita ei saisi etukäteen määrittää, pienempien lajien kohdalla voi jos taloudellinen tilanne sitä vaatii.

      • osaavaa sakkia

        Taloudellinen tilanne ei vaadi kuin johdon eroa.


    • nettitoimiiSuomessa

      Kokoukset voidaan nykytekniikalla pitää siten, että jokainen osallistuja on kotikulmillaan. Siten säästyy matkakorvaukset. Suosittelen lukemaan AKK:n Hallituksen pöytäkirjoja vuodesta 1990 alkaen, sieltä löytyy kiinnostavia tekstejä.

      • tutkielma

        Mistä kyseiset tiedot löytyy ja tilinpäätökset ?
        Millaista liikevaihtoa vuosittain ollut?


      • maksun maksaja
        tutkielma kirjoitti:

        Mistä kyseiset tiedot löytyy ja tilinpäätökset ?
        Millaista liikevaihtoa vuosittain ollut?

        Lisätietoa talousasioissa saa TJ:ltä eli Jani Backman. Näin ilmoittavat aina pöytäkirjoissa. Eiköhän tilinpäätökset tulisi esittää jäsenille nähtäväksi. Ennen ne julkaistiin, mutta kun rahaa alkoi palamaan noihin irtisanomisiin niin johto on salannut ne siitä lähtien, jotta kukaan ei pääse perille kuinka rahojamme ja myös ministeriön rahoja hukkaavat. Liittovaltuuston jäsenillä pitäisi ainakin olla tietoa tilinpäätöksestä.


    • Yrjö IIV

      Liittovaltuustolla on tietoa mutta ymmärtävätkö he sitä tietoa?
      Liittovaltuustovaaleissa käydään monelaista kabinettipeliä ketä valitaan.
      Sitten ollaan kuin oattaisiin ja patsastellaan, sallikaa minun taas kerra nauraa.

      • vm tykkääjä

        Miten on mahdollista että nuo kaverit jatkaa liiton johdossa vaikka kaikki mitä tekevät menee ihan päin mäntyä. Tää vakuutusasia on ihan huippu. Menevät lain yläpuolelle ja käskevät hankkia vakuutuksen kartille. No lisennsivakuutusta ei sit enää tarvita joten osoittavat varmaan sen 9 euroa mitä maksavat lisenssivakuutyksesta pohjolalle. Eli Akk on hienosti onnistunut tekeen pohjolalle lisää vakuutusmyyntiä. Hyvä pojat.


    • Kukkopoika

      Täytyy jostain tehdä rahaa kun taas tehty irtisanomissopimus eläkejärjestelyin. Tekniikan lajipäällikkö saatiin pihalle puoliväksin kun maksetaan palkaa kotiin ilman että täytyisi olla työssä.
      Koskahan seurat loppuviimein nousee kapinaan ja pisttä ulos tämän pellen, toimitusjohtajan? Hallituksesta eikä liittovaltuustosta näytä siihen olevan!

      • mulle sulle

        Eiköhän se entinen tekniikan lajipäällikkö jäänyt ihan eläkkeelle oikeasti? Niinhän ainakin tiedotettiin.
        Seurat ovat ilmeisesti tyytyväisiä siihen, että asiat ovat muuten ihan miten sattuu, mutta toimistusjohtajasta on kivaa leikkiä NEZ pomoa ja muiden FIA herrojen kanssa. Omat virheet ja jäljet peitellään, kun ei kerrota totuuksia ja mitään ei tiedoteta ja sitten laitetaan syyksi hallituksen ja lajiryhmien päätökset. VM pääkirjoituksessa oli juuri oikeita asioita ja näköjään siitä on tullut harrastajien tiedonlähde kun liitto ei sitä tee. Asiathan eivät ole siis muuttuneet yhtään, kuten joku täällä aikaisemmin kirjoittikin tai oikeastaan ovat menneen jopa huonompaan suuntaan. Arvostus on nollassa ja samoja virheitä toistetaan koko ajan, kuten nyt tämä vakuutuskeissi. Mitään ei viitsitty selvittää vaan omin päin vain päättivät, että nyt laitetaan tällainen vakuutus, joka ei korvaa mitään. Mahtaa ne nauraa vakuutusyhtiöissä ja taputella karvaisia käsiään, kun euroa kolahtaa heidän kirstuun AKK:n takia.


    • saneeraaja

      Saariolle tehtiin eläkepaketti. Palkkaa maksetaan kotio kymmenientuhansien edestä. Liiton hallitus on hyväksynyt tämän kun JB perusteli ettei saario hoida töitään.
      Nyt täytyisi tehdä JB:lle samanlainen paketti, hänkään ei ole tehnyt töitään. Paketti voisi olla vaikka 30000€, liitto kuitenkin säästäisi enemmänkin kun hänestä päästäisiin eroon.
      Liiton julkikuvakin parantuisi, ja kentällä huokastaisiin syvään.

      • Pakkopaketti

        Jollei ole perustetta irtisanoa, sopimus ja paketti ovat ainoat vaihtoehdot ellei taas haluta toista kallista oikeusjuttua. Nyt edellisestä on viisastuttu, kun tuli sadoin tuhansin korvauksia laittomasta irtisanomisesta.


    • FlyHell

      Perusteita olisi pistää poika pihalle mutta hallituksella ei riitä uskallus eikä osaaminenkaan. Pelkäävät että kuka sitten liittoa johtaisi. Ihme kun on kuitenkin kauhea hinku päästä sinne hallitukseen johtamaan.

    • Yksi kauppias vaan.

      Aika moinen myllerrys foorumeilla. Mistä lie moinen myrsky lähtöisin. Aika lailla hajallaan kenttä tuntuu olevan. Toivotaan että liiton hallitus, lajiryhmä ja kartingliitto muistuttaisivat itseään edes hetkittäin siitä kenen harrastuksesta loppujen lopuksi on kyse. Omat edut ja ennakkoasenteet sivuun, kiitos!

      • Ei oo

        Näyttäs olevan vain puolenkymmentä kirjoittelijaa .Normimäärä, 10% yhteisössä kuin yhteisössä kitisee aina.


      • maksaa mitä maksaa
        Ei oo kirjoitti:

        Näyttäs olevan vain puolenkymmentä kirjoittelijaa .Normimäärä, 10% yhteisössä kuin yhteisössä kitisee aina.

        Toimitusjohtajille on sorvattu edellisen TJ:n toimesta sellaiset johtajasopomukset et nykyisen TJ:n pihalle laittaminen maksaa. Lisäksi me harrastajat maksetaan näille johtajille ylimääräistä eläkevakuutusta koko ajan, kuten isoissakin yrityksissä. Että sellaista. Mutta liitto säästäisi pitkässä juoksussa paljon jos nykyinen johto vaihdettaisiin.


      • saneeraajaakin...
        Ei oo kirjoitti:

        Näyttäs olevan vain puolenkymmentä kirjoittelijaa .Normimäärä, 10% yhteisössä kuin yhteisössä kitisee aina.

        Tuo on totta. Aivan liian harva nostaa asioita esille, Siksi asiat kehittyvät liian pitkälle, ja sitten nousee näitä epäkohtia esille kun on jo monesti liian myöhäistä.
        Seuroista tämä on myös kiinni, he eivät osallistu päätöksentekoon.
        Samat naamat käy kokouksissa vuodesta toiseen ja valitaan luottamustehtäviin kuten liittovaltuustoon.
        Hallitus varmasti tekisi monia asioita toisin ja siltä sitä vaadittaisiin ja se saisi suurempaa moitetta,, mutta myös tukea.

        Liitto on etääntynyt aina vaan kauemmaksi seuroista. Seura ei tavoita liittoa eikä liito seuroja. Niin erilaiset lähtökohdat näillä molemmilla on.
        On sanottu että häntä heiluttaa koiraa, ja sekin on totta pitkälti.

        Liiton avoimuus ja tiedottaminen ei ole sillä tasolla jolla sen kuuluisi olla. Ikävistäkin asioista pitää kertoa totuus. Liitossa on palkattuna viestintähenkilöstöä mutta mitä sillä menoerällä saamme, emme ainakaan riittävästi tietoa.

        Kiti on susi, sen kai myöntää jo liiton toimitusjohtajakin. Se työllistää liiton naisia liikaa, siitä ei ole apua sinnekkään.
        Nyt se on myyty markkinointiyhtiölle syystä että liiton kassa ammotti tyhjyyttään ja jostain piti saada käyttöpaaomaa. Siitä saatu raha ei vastaa ey:n siihe laittamaa panostusta, vaikkakin yhtiö antoi osinkoja käytettäväksi sen kehitykseen. Nekin varat olisi voinut ohjautua paljon paremmin autourheilun hyväksi.

        Jos kuluja haluttaisiin alas pitäisi ottaa vakavaan harkintaa toimiston muuttoa esimerkiksi Jyväskylään. Sieltä olis lyhytmatka kentälle ja päinvastoin.
        Kellokukantien kiinteistön voisi myydä. Se maksaa liitolel vuosittain lähes satatuhatta käyttö ja muina menoina. Kyllä sillä rahamäärällä saa toimidstoltilaa riittäväsi vuokralle. Toimistotilan ei tarvitse olla prameaa, riittää kun se on käytännöllistä. Liiton kokonaismatkakulutkin vähenisi jos toimisto ja kokoustilat olisi keskellä suomea.

        paljon olisi tehtävää asiantilan parantamiseksi, pitäisi vaan toimia eikä hyssytellä.


    • T.A.G
      • jotain olis tehtävä

        Jos siis tekniikan lajipäällikölle maksetaan jotain ylimääräistä palkkaa niin onhan kyllä ihmeellistä. Liitto tiedotti hänen jääneen eläkkeelle. Jos ei jäänyt eläkkeelle niin sitten hänet on irtisanottu ja siitä siis taas maksetaan. On se kumma että valtio yrittää pidentää työntekijöiden työuria mutta Akk ja Backman on näköjään sen yläpuolella ja irtisanoo ihmisiä. Kyllä tässä olisi jo riittävästi syytä hallituksella vapauttaa toimitusjohtaja tehtävistään ja ilman mitään korvausta. Luottamuksen puute riittää johtajasopimuksen irtisanomiseen. Miten olisi hallitus? Vai oletteko sitä mieltä että johto on tehnyt hyvää työtä? Ennen voittoa tehnyt liitto on saatu talousvaikeuksiin kolmessa vuodessa.


    • fuktheAKK

      Ihemttelenpä ettei jokamiehenluokka ole lähtenyt jo omille teilleen. Nettomaksajia tässä kuitenkin ollaan. Jokkiskun lähtee niin saa Kellokukanhameentien toimiston laittaa myyntiin. Ihan älytöntä sähläämistä siellä. MM crossi on aint mikä kiinnostaa, jokkiksen perinteinen SM viikonloppukin sai väistyä tämän rahasammon tieltä!!!!!!!

    • kyllästynyt

      kyllä monessa seurassa on niitä vanhoja jääriä jotka kannatavat vain akk.ta.yritetiinhän tota jokkisracea mutt ei lähtenyt pyöriin.kyll olen todella kyllästynyt akk touhuun.oli viimeinen vuosi kun lisensin maksoin jokkis tapetaan akk toimesta ja vielä toi typerä vakuutuskokonaan

      • pidä tunkkis

        Kellokukantie on ihmisille joilla on ongelma oman egon kanssa. Kun on pikku pili ja muija huutaa himassa, pitää päästä tekemään kaikkien muidenkin elämä mahdollisimman v:mäiseksi.


      • euro vai markka
        pidä tunkkis kirjoitti:

        Kellokukantie on ihmisille joilla on ongelma oman egon kanssa. Kun on pikku pili ja muija huutaa himassa, pitää päästä tekemään kaikkien muidenkin elämä mahdollisimman v:mäiseksi.

        Miten on mahdollista että liitto ei ole vieläkään julkaissut viime vuoden toimintakertomusta ja liiton taloudellista tulosta? Eikö se kuulu jäsenille tiedotettaviin asioihin? Kertokaapa se hallituksen jäsenet.


      • superjohtaja
        euro vai markka kirjoitti:

        Miten on mahdollista että liitto ei ole vieläkään julkaissut viime vuoden toimintakertomusta ja liiton taloudellista tulosta? Eikö se kuulu jäsenille tiedotettaviin asioihin? Kertokaapa se hallituksen jäsenet.

        Aika säälittävää toimintaa liiton toimitusjohtajalta ja pääsihteeriltä että eivät tiedota asiasta mitään. Nekö vain kuvittelee että kaiken voi lakaista maton alle. No se kertoo osaamisen tasosta johtohommissa. Muutaman vuoden ne pystyy vielä tätä vetää näin, kun omaa pääomaa vielä riittää. Harmi vaan että harrastajien ja seurojen rahat heitetään näin kankkulan kaivoon. Olisi niille parempaakin käyttöä.


    • zjurnalist

      Hallituksen kokous oli taas ollut ja yllättäen taas listalla oli ollut toimitusjohtajan katsaus henkilöstö, talous, yms asioista. Ihme että niitä ei voi kertoa, mitä siellä käsitellään. Tuo on naurettavaa tiedottamista, että vai kerrotaan noin. Samahan olisi jos laittaisivat julkaisivat esityslistan. Avointa on tämä tiedottaminen. Tätäkö se tiedottaminen on AKK:n tiedotusjohtaja?? On oikeasti naurettavaa, että liiton omistavat seurat eivät saa mitään tietoa, mitä siellä päätetään. Aivan kuin se toimitusjohtaja omistaisi tämän liiton ja koko ajan on jotain salattavaa. Miten tämä on mennyt tällaiseksi? Tai kyllähän tämä loppuisi, kun jäsenet eli seurat päättäisivät olla maksamatta kilpailuluvat ja jäsenmaksut ja kilpailijat jättäisivät lisenssin lunastamatta. Silloin tulisi liiton talouteen 70 % lovi, jolloin sieltä jouduttaisiin väkisinkin pistää yli puolet porukasta pihalle tai ainakin jäis palkat maksamatta, kun ei ole rahaa. Jokohan sitten alkaisi toimiston porukkaa kiinnostaa tiedottaminen???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe