Takan tuloilma uudessa talossa

o0o

Miten te uuden talon rakentajat olette ratkaisseet takan tuloilma-asian? Nykyiset talot ovat tiiviitä ja koneellisen ilmanvaihdon myötä myös alipaineisia, joten takka ei vedä kunnolla, jos tuloilmaa ei jotenkin järjestä.

Monissa valmistakkamaleissa ei ole ollenkaan tuloilmakanavaa, vaan takka ottaa kaiken tarvitsemansa ilman huoneilmasta. Tämä on mielestäni erättäin huono ratkaisu.

Itse olen suunnitellut muurauttavani takan takkamuurarilla ja tuloilmalle järjestettäisiin tuloreitti lattian alta tulevalla putkella. Ongelmaton tämä ratkaisi ei todellakaan ole, sillä keskellä taloa sijaitseva takka tarvitsee pitkä putken, ja lisäksi putkelle pitää järjestää joku tulppa, jotta kylmää ilmaa ei sitä kautta virtaa silloin kun takkaa ei käytetä.

31

7588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 312341234

      "Nykyiset talot ovat tiiviitä ja koneellisen ilmanvaihdon myötä myös alipaineisia, joten takka ei vedä kunnolla, jos tuloilmaa ei jotenkin järjestä."

      Ivkoneissa on takkatoiminto joka tekee talon ylipaineiseksi ja piippu vetää hyvin kylmänäkin. Kun tuli palaa kunnolla, oikein tehty piippu ja tulisija vetävät vaikka takkatoiminto palautuu alipaineiseksi normaalitilaksi.

      Takkaa ei kannata rakentaa vaan vastavirtaleivinuuni, jossa hyötysuhde on 80% kun taas perustakan hyötysuhde on 30%. Leivinuunin ympäri kannattaa rakentaa lämmönkeruuputkisto ja liittää uuuni vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään.

      Ei siis tarvita erillistä tuloilmavientiä tulisijalle uudessa talossa.

    • se toimii hyvin

      Meillä tulee kaksikin putkea, toinen takan alle ja toinen kiukaan alle. Kiuas on sähkökiuas ja putkea pitkin tulee saunan raitisilma. Takan alle tulee 100mm putki laatan sisälle valettuna, ja se päättyy arinan alle, ja on suljettavissa erillisellä kääntöpeltillä. Sillä voi myös säätää paloilman määrää. Hyvin toimii, kannattaa laittaa uuteen taloon.

      • 12341235

        ei kannata laittaa yhtää turhaa läpivinetiä uuteen taloon kylmäsiltojen ja lämpvuotojen takia.


    • se siitä.,.,

      ### ei kannata laittaa yhtää turhaa läpivinetiä uuteen taloon kylmäsiltojen ja lämpvuotojen takia. #####

      Ei kannata laittaa ovia ja ikkunoitakaan, mutta silti useimmat laittaa, lämpöhukka niiden kautta on 80%.

      • 412341234

        iv putki sulkupeliilä u-arvo on paljon huonompi kuin eristetty ikkuna ja ovi.


    • Tiivistalo

      Ratkaisu: Ei takkaa, vaan kunnon lämmitysjärjestelmä!
      Harakanpesään tarvitset TAKAN.

    • elävästä elämästä

      omasta puolestani voin kokemuksen syvällä, vasemman puoleisen rinnan äänellä sanoa että se korvausilma-putki on todellakin syytä asentaa, omasta 2010 voimaan tulleilla matalaenergia-määräyksillä rakennetusta talosta se jäi pois kun IV-suunnittelija vain tuumasi yksikantanaan kun asiaa tiedustelin :

      " se on sellainen homma, että näissä uusissa taloissa sitä ei käytetä ettei tule vuotoja eli energia hukkaa IV-koneen ohi. IV-koneen läpi kyllä tulee se tarpeellinen määrä korvausilmaa mitä tarvitaankin."

      johon minä että: " jaahas, vai niin. no sinähän se insinööri olet joten ei sitten laiteta sitä putkea."

      tosin olin kyllä itse käyttänyt maatias-järkeä ja minun mielestä se olisi nimenomaan PITÄNYT laittaa kun talo on "tavallista" tiiviimpi. samaa mieltä oli myös takka-kauppias, jonka kanssa asia tuli puheeksi paljon myöhemmin ja joka sai pienet paikallis-raivarit kun kuuli että TAAS on jätetty se korvausilma-putki pois IV-suunnittelijan "ohjeiden" mukaan.

      no, miten on käynyt ?. no siten on käynyt että ei voi sanoa muuta kuin VOI VITTU KUN VITUTTAA !!!.

      talossa on 2 tulipesää, puu-kiuas ja varaava takka selät "vastakkain" 7 metrisessä schiedel rondo-hormissa, jossa siis 160 mm hormi takalle ja 120 mm hormi kiukaalle ja se perkele tekee sen että kun poltat talvella takkaa, niin jos ei ole tuuletus-ikkuna raollaan ja takka-kytkimestä loppu aika, niin se alkaa vetää saunan piipun kautta osan takan savuista takaisin sisälle korvausilmana kun siinä schiedel :in piipussa ne piippujen suut ovat ~10 cm päästä toisistaan ja talo on käytännöllisesti katsoen umpinainen muovipussi, 160 mm hormissa on täysi veto, ei korvaus ilma-venttiiliä, savupelleissä se lakisääteinen 3% avoin häkäreikä-osuus ja IV-kone juuri sulatuksella. niin nyt ei enään tarvitse ihmetellä mistä se sitten ottaa sen korvausilman. silloin kun menee saunaan ja laittaa valot päälle, niin se on kuin savu-sauna ja vitunmoinen kitku ja katku haisee. liesituuletinta ei edes voi käyttää samaan aikaan kuin pesässä on tuli.

      ensi-apuna olen jo käynyt laittamassa piipun hattuihin sellaiset ohjain-pellit että ne piippujen suut ei enään ole suorassa näköyhteydessä toisiinsa, mutta se ei koko ongelmaa ole ratkaissut. tosin pienentänyt kuitenkin. jos ongelma ratkaista haluaa, niin se on jatkettava toista hormia muutama kymmenen senttiä.

      no jotakin positiivistakin kuitenkin, talo itsessään on pirun tiivis ja vuoto paikat löytyivät infrapuna-lämpömittarilla hyvin kun poltti takkaa.

      • 523452345

        On gelmasi on kaksi viereistä piippua, eikä se etteikö paloilmaa saisi riittävästi normaaleista tuloilmaputkista.


      • kjhgvcxcvbnm,
        523452345 kirjoitti:

        On gelmasi on kaksi viereistä piippua, eikä se etteikö paloilmaa saisi riittävästi normaaleista tuloilmaputkista.

        höpö höpö idiootit, totta kai hajut tulee hormista, jos talo on liikaa alipaineinen, jos ei tule savua, tulee haju ja nokea. Tuollainen 3% läpi vielä pelissä, oletteko hulluja!

        Takkaa ei kannata edes lämmittää, jos pelti on runneltu siten, että se ei ole tiivis, sitten kun takka on vielä kuoritakka ja villaa kerrosten välissä, niin lämmöstä 90% menee harakoille, vaikka teoreettiset laskelmat kertoisivat mitä tahansa. Tuollaiset siidelit vielä hormeina, jotka eivät varaa tiilipiipun tapaan.

        Ongelmaan on paras ratkaisu, takka kannattaa ottaa kokonaan käytöstä pois ja tukkia piippu.


    • gabrieln

      Itse laitoin 2 tuloilmaputkea lattian alle: toinen puukiukaan alle ja toinen kaluunin alle. Kakluunin ilmanotto kytketty suoraan tuloputkeen,ei vedä kylmää. Piippuna yksireikäinen johon molemmat kytketty. Vaikka pitää kiukaan alla olevaa venttiiliä raollaan, niin siltikin täytyy raottaa pesuhuoneen ikkunaa jos samaan aikaan on liesituuletin päällä, muuten tulee savut sisään kun saunaan laittaa valkean. Toinen asia joka mielestäni on myös hyvä että kun lisää kakluuniin puita ja IV -kone on sulatuksella, niin eipä tule savut sisään puita lisättäessä.

    • Juurikin näin!

      "Ivkoneissa on takkatoiminto joka tekee talon ylipaineiseksi ja piippu vetää hyvin kylmänäkin."

      Juurikin näin. Ota sellainen IV-kone, jossa on ns. takkakytkin. Uunin/takan läämmityksen ajaksi poistopuoli sammutetaan, mutta tulopuoli jää päälle. Järjestelmä palautuu normitilaan automaattisesti, meillä säädön maksimiaika 2 tuntia.

      • korvausilmaa!!!

        ""Ivkoneissa on takkatoiminto joka tekee talon ylipaineiseksi ja piippu vetää hyvin kylmänäkin.""

        "Juurikin näin. Ota sellainen IV-kone, jossa on ns. takkakytkin. Uunin/takan läämmityksen ajaksi poistopuoli sammutetaan, mutta tulopuoli jää päälle. Järjestelmä palautuu normitilaan automaattisesti, meillä säädön maksimiaika 2 tuntia."

        Takkakytkimen tarkoitus on ainoastaan avustaa sytysvaiheessa eikä tarkoitus ole hoitaa korvausilmaa kokonaisuudessaan. Jos pelkkä tuloilma on päällä, niin mitä tapahtuu LTO-kennolle pakkasella? No sehän jäätyy täysin umpeen, koska poistoilman tarkoitus on siirtää kennossa lämpöä tuloilmaan.

        Korvausilmaa on saatava nykyaikaiseen taloon jotain reittiä. Itse rakentelin korvausilmaputken, mutta 125mm halkaisija ei riittänyt korvausilmaksi... nyt avaan tuuletusikkunan lisäksi


    • Tuloilmasuuluukkuun

      http://www.harmaair.com/

      ongelmat ovat historiaa.

      • muurarimies

        Se huono puolivain että savut tulee ilman mukana takaisin. Ehdottomasti putki tulisijan alle. Tiivistetyn sulun voitehdä tulisijaan missä ohjautuu arinan alle (ainakin muurattuun) tai talon ulkopuolelle sähköohjattu sulkuventtiili putken päähän. Putki hyvä eristää solumuovilla vaikka tuleekin lattian alta.


    • Ikkuna auki

      PAri vuotta asuttu uudessa talossa. Aina ongelmia vedon kanssa, liesituuletilta ei voi laittaa samaan aikaan päälle kun takka syttymässä. Ja vaikka ei oiskaan tulta niin vetää hajuja huoneeseen kun luukut ei tiiviit eikä savupelti.
      Nyt kaveri rakentamassa, löysi mielenkiintoisen linkin http://www.warmauunit.com/tekniset-tiedot/korvausilma/
      Saattaa toimiakkin, näkee sitten kun kaverilla talo valmis alkaako korpeamaan kun omaan takkaa ei enää putkea saa!

      • Laitat

        Ulkoseinään ikkunan,oven yläpuolelle venttiilin.
        Ylös,ettei aiheuta niinkään vedon tunnetta.
        Ihanteellinen paikka on tulisijan luukkujen yläpuolella,putki kulkee yläpohjassa räystään alle,se on toki lämpöeristettävä.

        Onko suunnittelijat taas alkaneet piirtää lattiaan putkia?
        Ei,ei semmoisia vihoviimeisiä virityksiä.


    • Korvausilmatarvitaan

      Ehdottomasti kannattaa miettiä tuloilmalle joku reitti jo suunnitteluvaiheessa.

      Meillä on 2010 rakennettu talo joka tehtiin matalaenergiataloksi. Erityisesti tiiviyteen kiinnitettiin huomiota rak vaiheessa ja tässä melko hyvin onnistuttiinkin. Sivuvaikutus on se, että takka ei pala kunnolla ellei pidä samalla ikkunaa raollaan (mikä on talvella vähän hölmön tuntuista hommaa). Takkakytkin auttaa sytytysvaiheessa, mutta ei sitäkään voi pitää jatkuvasti päällä. Takkakytkin nostaa talon yläpaineiseksi, jolloin kaikista mahdollisista ilmavuodoista pääsee kosteaa sisäilmaa rakenteisiin kondensoitumaan. Kun takkaa poltetaan talvella päivittäin 1-2h niin jatkuva ylipaineistus kuulostaa mielestäni riskaabelilta.

      Rakentamisessa tehdyistä virheistä eniten harmittaa jälkikäteen ne, mitkä tuli tehtyä sen takia että uskoi "ammattilaisia" eikä omaa järkeään. Mekin kysyinme tuloilmasta LVI-suunnittelijalta ja vastaavalta työnjohtajalta jotka molemmat vakuuttivat että ei sitä putkea tarvita mihimkään...

      Vanhoissa taloissa asuvien mielipiteet kannatttaa myös jättää sikseen, koska tätä ongelmaa ei esiinny vanhemmissa taloissa jotka eivät ole yhtä tiiviitä kuin nykyiset.

      Eli laita se putki vaan paikalleen.

      • zxcvazvaf

        Sulla piippu vetää todella huonosti. Taitaa olla liian ahdas hormi tai liian lyhyt piippu. Nämä asiat kuntoon uudessa talossa niin ei tarvita mitään erillisiä tuloilmaputkia tulisijalle.


      • Korvausilmatarvitaan
        zxcvazvaf kirjoitti:

        Sulla piippu vetää todella huonosti. Taitaa olla liian ahdas hormi tai liian lyhyt piippu. Nämä asiat kuntoon uudessa talossa niin ei tarvita mitään erillisiä tuloilmaputkia tulisijalle.

        Piippu vetää oikein mainiosti. Piipun halkaisija 200mm (Schiedel RondoPlus) ja hormin nousu kulkee takalta viivasuoraan ylöspäin noin 8m....

        Ei se piipun kapasiteetti auta mitään kun toisesta päästä ei tule korvausilmaa. Ja jos piipun vedossa tai takassa itsessään olisi vikaa niin miksi ihmeessä ongelmat poistuvat sillä sekunnilla kun avaa tuuletusikkunan 3cm raolleen?

        Kannattaa miettiä korvausilma jo LVI:tä suunnitellessa, ja jos LVI-suunnittelija alkaa väittämään että korvausilmaa ei tarvita (ja olet rakentamassa tiivistä taloa) niin vaihda suunnittelijaa. Vanhan kansan (tai vuotavissa taloissa asuvien) mielipiteitä ei kauhesti kannata tässä asiassa kuunnella. Heillä ei ole omakohtaista kokemusta tiiviistä taloista.


    • ilimaa

      Meillä on uudessa tiiviissä talossa koneellinen tulo ja poisto. On myös varaava takka.Takkaa varten laitettiin olohuoneen seinään suljettava korvausilmaventtiili. Hyvin toimii, kunhan vaan muistaa sulkea sen takan polton jälkeen. Käytännössä venttiiliä tarvitsee pitää auki vain sen aikaa, kunnes takka on syttynyt kunnolla.

      En ymmärrä, miksi korvausilmaputki pitäisi viedä takan alle. Ei takka tiedä, mistä se korvausilmansa saa.

      • Ikkuna auki

        avaatko sen venttiilin silloinkin kun laitat liesituuletinta päälle? Siinä savupeltissä nykylain mukainen vuotoaukko niin tulee nokista hajua kun laittaa liesituulettimen päälle ainakin meillä, vaikka takka ei silloin olisi käytössä.
        Ja miksei se aukko voi sitten olla takanalla jos se voi olla seinässäkin? Jälki käteen ei tietysti takan alle harmi kyllä saa.


      • Ulkona esimerkiksi
        Ikkuna auki kirjoitti:

        avaatko sen venttiilin silloinkin kun laitat liesituuletinta päälle? Siinä savupeltissä nykylain mukainen vuotoaukko niin tulee nokista hajua kun laittaa liesituulettimen päälle ainakin meillä, vaikka takka ei silloin olisi käytössä.
        Ja miksei se aukko voi sitten olla takanalla jos se voi olla seinässäkin? Jälki käteen ei tietysti takan alle harmi kyllä saa.

        -20,takan alla 20,tapahtuu kondensoitumis-ilmiö,joka rapauttaa yllättävän tehokkaasti alakanavamuurauksia.
        Siksi ei missään nimessä.
        Tuossa juuri kerrottiin esimerkki sekundääri-ilmaventtiilin asentamisesta
        Ulkoseinään,ja hyvin kuuluu toimivan.
        Sijoittaa venttiilin mahdollisimman ylös,niin ei tule pahaa vedontunnetta.


      • ilimaa
        Ikkuna auki kirjoitti:

        avaatko sen venttiilin silloinkin kun laitat liesituuletinta päälle? Siinä savupeltissä nykylain mukainen vuotoaukko niin tulee nokista hajua kun laittaa liesituulettimen päälle ainakin meillä, vaikka takka ei silloin olisi käytössä.
        Ja miksei se aukko voi sitten olla takanalla jos se voi olla seinässäkin? Jälki käteen ei tietysti takan alle harmi kyllä saa.

        Voihan korvausilma tulla olla takan altakin, sinne se on vaan paljon vaikeampi toteuttaa. Sille pitää olla myös sulkupelti, eli menee vielä astetta hankalammaksi - ei toki mahdottomaksi.

        En avaa, eikä tule noen hajua missään tilanteessa, on ilmeisesti sen verran tiiviit pellit ja luukut. Toisin oli edellisessä asunnossa, jossa piti vaihtaa pellit tiiviimmiksi ennen kuin haitta korjaantui.


      • Älä
        ilimaa kirjoitti:

        Voihan korvausilma tulla olla takan altakin, sinne se on vaan paljon vaikeampi toteuttaa. Sille pitää olla myös sulkupelti, eli menee vielä astetta hankalammaksi - ei toki mahdottomaksi.

        En avaa, eikä tule noen hajua missään tilanteessa, on ilmeisesti sen verran tiiviit pellit ja luukut. Toisin oli edellisessä asunnossa, jossa piti vaihtaa pellit tiiviimmiksi ennen kuin haitta korjaantui.

        Sä puhu paskaa.


      • Äläkä
        Älä kirjoitti:

        Sä puhu paskaa.

        ...sinä puutu asiaan, josta et mitään tiedä.

        Itsellänikin on tehty takan uudistamisen yhteydessä vanhaan rossipohjataloon korvausilmaventtiill takan sisään sulkupellillä. Takan luukut ovat tiiviit. Homma onnistui hyvin ja ammattimuurari tiesi miten se toteutetaan.

        Nyt takka vetää hyvin vaikka liesituuletin tai ilmanvaihto olisi päällä. Jos huonoa pitää keksimällä keksiä, niin sytytysvaiheessa alakautta tuleva kylmä ilma ei tahdo saada kunnon vetoa aikaiseksi. Sytytänkin takan normaalista luukku auki ja raitisilmapelti kiinni ja kun liekkejä näkyy, niin luukku kiinni ra raitisilmapelti auki ja mikään ei häiritse tämän jälkeen palamista.


    • ilimaa

      Normaalisti takan luukuissa olevilla räppänöillä säädetään ilmamäärä sopivaksi. Tai tuhkaluukkua raottamalla, kuten tuossa nykyisessä Uuniseppien takassamme. Onko sulla säädettävä sulkupelti siellä takan alla, vai miten tuo systeemi toimii?

      • altapäin

        Takan alle tulee eristetty putki, jossa on säädettävä sulkupelti. Aivan samallainen kuin piipussa oleva savupelti. Ilma tulee tuhkalaatikon takaa arinan alle. Ilmamäärää säädetään sulkupeltiä avaamalla. Tuloputkin on 120mm kanavaa ja siihen olisi riittänyt huomattavasti pienempikin putki. Normaalisti sulkupelti on vain 1/5 avoinna ja palotapahtuma on riittävän kova. Jos pellin avaa taysin riehaantuu palaminen todella raivoisaksi ja kuumuus on kuin ahjossa, jonne ilmaa syötetään paineella hiilien sekaan.


      • Jospa sulla
        altapäin kirjoitti:

        Takan alle tulee eristetty putki, jossa on säädettävä sulkupelti. Aivan samallainen kuin piipussa oleva savupelti. Ilma tulee tuhkalaatikon takaa arinan alle. Ilmamäärää säädetään sulkupeltiä avaamalla. Tuloputkin on 120mm kanavaa ja siihen olisi riittänyt huomattavasti pienempikin putki. Normaalisti sulkupelti on vain 1/5 avoinna ja palotapahtuma on riittävän kova. Jos pellin avaa taysin riehaantuu palaminen todella raivoisaksi ja kuumuus on kuin ahjossa, jonne ilmaa syötetään paineella hiilien sekaan.

        on laitettu turbo sinne lattianalusputkeen..


      • Urbo
        Jospa sulla kirjoitti:

        on laitettu turbo sinne lattianalusputkeen..

        ...jos on useita metrejä hormiä ylöspäin, niin virtaus hormissa imee kyllä tuhkatkin pesästä.

        Miksi te ääliöt annatte miinuksia asiallisille kirjoituksille ja hakkaatte sitten itsellenne plussia. Saatteko siitä jotain sairaalloista mielihyvää?


      • Pöhkötjutut
        Urbo kirjoitti:

        ...jos on useita metrejä hormiä ylöspäin, niin virtaus hormissa imee kyllä tuhkatkin pesästä.

        Miksi te ääliöt annatte miinuksia asiallisille kirjoituksille ja hakkaatte sitten itsellenne plussia. Saatteko siitä jotain sairaalloista mielihyvää?

        Imeekö se hormi tyhjiön sinne taloon vai mistä luulet sen hormin kautta ulos puhallettavan ilman tulevan?

        Palava takka vaatii ilmaa 5-10 kuutiota per polttopuukilo. Eli pesällisen polttamiseen tarvitaan 25-50 m3 ilmaa... Vanhoissa taloissa korvausilma pääsee sisään vuotavista rakenteista, uusissa koneellisella ilmanvaihdolla varustetuissa taloissa korvausilma pitää järjestää jotenkin muuten jos haluaa että takka palaa.


      • urbompi
        Pöhkötjutut kirjoitti:

        Imeekö se hormi tyhjiön sinne taloon vai mistä luulet sen hormin kautta ulos puhallettavan ilman tulevan?

        Palava takka vaatii ilmaa 5-10 kuutiota per polttopuukilo. Eli pesällisen polttamiseen tarvitaan 25-50 m3 ilmaa... Vanhoissa taloissa korvausilma pääsee sisään vuotavista rakenteista, uusissa koneellisella ilmanvaihdolla varustetuissa taloissa korvausilma pitää järjestää jotenkin muuten jos haluaa että takka palaa.

        Ei ime hormi tyhjiötä, sillä tässä tapauksessa keskusteltiin takan sisällä olevan säätöpellillisen korvausilmaputken toiminnasta. Talon sisältä ei oteta ainkaan korvausilmaa vaan se tulee suoraan ulkoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1438
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1225
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1174
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1062
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe