Apua todennäköisyysksien laskuun

Ciidii

"Erään tehtaan pihalla on 12 puoliperävaunua, kaikki ulkoapäin katseltavina samannäköisiä. Neljässä perävaunussa on arvokasta kuparilastia ja kahdeksassa muussa tavallista rautalastia. Mafian miehet tunkeutuvat eräänä yönä piha-alueelle tarkoituksenaan varastaa viidellä perävaunun vetoautolla kaikki neljä kuparikuormaa sekä yksi rautakuorma. Miehillä ei ole mukanaa taskulamppua, eivätkä he näin ollen erota, missä kärryssä on kuparia ja missä rautaa. Yhtäkkiä hälyttimet alkavat soida, ja miehille tulee täysi pakokauhu. He kytkevät sattumanvaraisesti perävaunun autoonsa ja kaasuttavat yöhön. Satunnaismuuttuja x ilmoittaa, kuinka monessa kähvelletyssä kuormassa oli kuparilasti. Laadi x:n todennäköisyysjakauma."

Todennäköisyysjakauman saamiseksi pitäisi laskea, millä todennäköisyydellä jokaisessa kuormassa on kuparilasti. Saako tämän laskettua binomitodennäköisyydellä ? Itse näin luulisin ja kokeilinkin sitä, mutta en ole varma. Osaisiko joku fiksumpi kertoa oikean menetelmän ?

4

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhat-laskelmat

      Todennäköisyyslaskelmat tässä tapauksessa ovat aivan turhia. Evolutionistit uskovat, kun jokin jätetään paikalleen riitävän pitkäksi ajaksi siinä ajan myötä alkaa tapahtua mutaatioita. Eli ne sinun esimerkin puoliperävaunut muuttuvat joksikin aivan muuksi eli laskentatyö on turhaa.
      Parempi on jäädä vaan odottelemaan mitä niistä tulee sattumanvaraisessa kehityksessä. Ehkä niistä tuleekin uusia jättikameleita tai jättimammutteja - kuka sen tietää? Kyllä se pitkä odotteluaika sitten palkitaan yllätyksellä, unohda ne laskutoimet ja jää vain odottelemaan.

    • 19+8

      Hus luomisuskovainen siitä evoluutiopalstalle!

      Voi olla nopeampiakin menetelmiä mutta tuon voi laskea kombinatoriikalla. Ensin kaikki erilaiset kombinaatiot: 12k5. Niiden yhdistelmien lukumäärä, joissa on neljä kuparivaunua ja yksi rautavaunu, on 4k4*8k1. Kolme kuparivaunua ja kaksi rautavaunua vastaavasti 4k3*8k2. Jne: 4k2*8k3, 4k1*8k4 ja 8k5. otetaan kunkin suhde kaikkien kombinaatioiden lukumäärään.

    • perusta

      "Hus luomisuskovainen siitä evoluutiopalstalle!"

      Evoluutio-oppi perustuu sille todennäköisyydelle, että universumi eliölajeineen on syntynyt itsestään aivan sattumanvaraisesti.
      Tässä todennäköisyys oletuksessa EI huomioida sitä toista vaihtoehtoa eli mitään ei olisi alkanutkaan syntyä (eli mitään alkuräjähdystä tai muuta ei olisi tapahtunut) tai syntymän jälkeen kaikki olisi mennyt pieleen ja tuhoutunut. Kaiken epäonnistuminen on myös mahdollista jos aidosti hyväksytään todennäköisyys oletus.
      Kyllä evoluutiosta pitäisi voida puhua myös matematiikka palstalla jos kyseessä on todennäköisyyslaskelmat tapahtumille tai sille ettei mitään ole tapahtunut. Myös ne epäonnistumisten riskit ovat todenäköisyyksiä.
      Matematiikassa se olettamusten perusta on.

    • näkövikainen

      Oletko todella laskenut oikein niiden perävaunujen lukumäärän? Minä olen katsellut tuota pihamaata enkä ole nähnyt yhtään perävaunua, tuolla näkyy vain muutama henkilöauto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe