Äänekoski ei estä sellutehdasta myös Pohjois-Suomeen

massaa tulee

Äänekoskelle rakennettava megaluokan biotuotelaitos ei kamppaa nurin Pohjois-Suomeen haluttua uutta sellutehdasta. Näin sanoo alaa valppaasti seuraava pitkäaikainen paperiliittolainen ja Massaliikkeen aktiivi Juha Pikkarainen Kemijärveltä.
Pikkarainen osoittaa edelleen Kemijärveä pohjoisen tehtaan sijoituspaikaksi.

- Olisi aivan järjetöntä, jos tarjolla oleva sadan miljoonan euron vuosituotto ei ketään kiinnostaisi, hän sanoo.

Paperiliittolaisena Pikkarainen on tietysti iloinen, että Metsä Group rakentaa uutta sellukapasiteettia ja investoi Äänekoskelle runsaat miljardi euroa. Sen sijaan häntä arveluttaa laitoksen koko.

- Se asettaa painetta raaka-aineen kuljetukselle. Jos kuljetusmatka kasvaa liian pitkäksi, niin se syö tehtaan kannattavuutta. Mutta kaipa ovat sen laskeneet.

Pikkaraisen arvelee, josko maailmalla eukalyptusta ja akasiapuuta käyttävät sellutehtaat olisivat ruokkineen ajatusta, että Suomeenkin tarvitaan tällainen megaluokan laitos.

- Se olisi tietysti aika hölmöä ajattelua.
Pikkarainen ei yllättynyt uutisesta

Pikkaraiselle tuo keskiviikon uutinen Äänekosken tehtaan perustamisesta ei tullut yllätyksenä. Hän sanoo odottaneensa, että jotakin tällaista on tulossa.

- Meillä on Suomesta hävitetty sellukapasiteettia lähes 900.000 tonnia, kun Kemijärvi, Kaskinen ja Valkeakoski ajettiin alas. Sitä tyhjiötä tulee nyt täyttämään tämä Äänekosken tehdas.

Pikkaraista harmittaa, että hyvää tulosta tehnyt ja hyvässä kunnossa ollut Kemijärven tehdas lopetettiin ja häntä harmittaa muidenkin lopetettujen tehtaiden puolesta.

- Aina se on mielessä. Oli se sellainen shokki.
Pienemmilläkin tehdään hyvää tulosta

Äänekosken biotuotelaitoksen tuloslaskelma perustuu 1,3 miljoonan tonnin vuosituotantoon. On laskettu, että havusellun korkealla hinnalla laitos maksaa itsensä kahdessa vuodessa.

- Hyvää tulosta tehtäisiin pienemmilläkin tehtailla, sanoo Pikkarainen. Hän laskee, että Kemijärven tehtaan tuotto olisi tänä päivänä 100 miljoonaa euroa noin 350 tonnin vuosituotannolla. Tehdas maksaisi itsenä 6-8 vuodessa.
Kemijärven bio-konsepti kelpaa nyt

Massaliike havitteli aikoinaan Kemijärven tehtaan muuttamisesta biolaitokseksi.

- YT-menettelyssä jo esittelimme erilaiset vaihtoehdot. Meillä oli valmis bio-konsepti, jota tarjosimme Stora Ensolle. Se ei vain silloin kelvannut, Pikkarainen sanoo.

Pikkaraisen mukaan yhtiö kylmästi totesi, että liukosellu ei kuulu sen tuotevalikoimaan.

- Mutta jo vuoden päästä kuului Uimaharjussa. Ja Tursossa Kanadassa tehdään liukosellua Kemijärven kattiloilla ja vieläpä tosihyvällä tuotolla.

- Hävisimme pelin sata-nolla. Kemijärven sellutehdas hävitettiin ja tuhottiin, Pikkarainen harmittelee.

- Nyt Metsä Group soveltaa konseptiamme Äänekoskella.
Usko Kemijärveen säilynyt

Juha Pikkarainen uskoo, että Kemijärvellä vielä jalostetaan puuta myös kemiallisesti. Keitele Group on aloittamassa mekaanisen jalostuksen vanhalla tehdasalueella.

- Kyllä sinne sellutehdaskin sopii, hän sanoo.

36

413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lykkyä pyttyyn

      Massaliike tietää, hyvä Juha!

    • Kääpä

      Kuinkahan kauan jaksavat ratsastaa ja kerätä ääniä tuolla sellutehtaalla! Pitäisi olla lukuja esittää ,eikä pelkkiä arveluja.Kaikki muu pysähtyy eikä tule uusia tuulia Kemijärvelle,kun aina vain sellu,sellu ja sellu. Eroava Karvinen tiesi jo tullessaan johtopaikalle 2007 mitä tulisi tapahtumaan. Kemijärven kankaat on putsattu ja kasvavat ohutta rääseikköä. Eikö ole kellään muistissa,että pohjosen puu kasvaa hitaasti,siis kasvoi -ennen,nykyään tietenkin lannoitus antaa vauhtia,senhän näkee jo rungon vuosirenkaista. Huvittaa tuo lausahdus,että Metsä Group soveltaa konseptiamme,ja usko säilynyt. Senkun näkis! Mutta puhuahan saa,jos siitä tulee hyvä mieli.

    • selluköpi

      Kemijärveläiset ite riitelivät saunalisillänsä tehtaat pois. Nytte katteuksissaan kyräillään, kun oikealle paikkakunnalle tehdään kunnon tehdas.

      Tulitte kalliiksi stuuraensolle! Sitä ei unohdeta koskaan. Jälkipollvet kiittävät kempan alasajosta esi-isiänsä.

      • 28v vuorotyötä

        Selluköpille
        Voi pyhä yksinkertaisuus tuota sinun jären juoksua (jos sulla sellaista löytyy)tuskin.
        Kerro meille mitä sinä ymmärrät saunalisillä,ihan nuin niinkuin omin sanoin,niin saamme mehevät naurut sinun tyhmyydelle.Ymmärsin tuosta sepostuksestasi että muilla sellu ja paperitehtailla ei tunneta saunalisiä.Väitän että sinä et ole lähtenyt yhtenäkään jouluna juhannuksena vappun pääsiäisenä.Etkä yhtenäkään päivänä yleensäkään yö tai edes iltatuuriin.Miksi sinä et hakeutunut aikanasi tehtaalle töihin jos olet nuin katkera ihminen.


    • saunalisä

      Kyllä Biosellu tulee meleko pian Kemijärvelle. Täällä on perinteitä työn teolle.

    • k.n. (Kaarlo)

      Kaavaillaanpa tänen minkälaisia tehtaita tahansa, - huomautan että tuotantolaitoksen muuttuessa pääomaksi, - se ei ole esine, vaan suhde, kapitalistien harjoittama työläisten riistoton suhdet.., jonka tieteellisesti Marx selvitti lisäarvo opissaan.

      Työläisten lisätyön aikana luoman uuden arvon kapitalsitiset yksitysiomsitajat riistävät kokonana itselleen, maksamatta siitä työläisille senttiäkään, - joten niistä riistetystä lisäarvosta, - voitoista KASAUTUU ko. tehtaan siiihen sijoitettut rahavarat, JOTKA TYÖLÄISET LUO TYÖVAIHEEN LISÄTYÖN AIKANA.., pääomasuhteissaa, ja sen pääoman vievät nykyään maasta pois, tuottamaan halpatyövoiman maissa maksimi voittoja.

      -En oleta imperialisti kapitalistimonopoli oloissa edes tänen sijoitettun tehtaan kovinkaan pitkäaikaisesti menestyväksi, - kun ja koska E U: ssa oleva Suomi on imperialistisena valtion osana jo yliukypsä laajemppaan, korkea-asteiseen tutoantoon, ja pääomat kasva, niin tulee paine ne kapitalistisissa riistonsuhteissa viedä sinne, missä niillä vielä työläisten riistolla saavuttavat maksimi voittoja.

      -Vain enimmäisvoito kapitalisteilla on kiihoke ylipäätä harjoittaa tuotantoa, mutta niillä ei ole isänmaata, - ovat osottaneet jo hyvin hanakasti viemällä pääomaa pois maasta, Suomesta.., voimaperäisesti v.1995 alusta, - kun kytkivät Suomen EU: n ja siihen pääsyn ehtona tuli sallia: -vapaa pääoman vienti, sekä tavarain ja palvelujen vienti, ja työvoiman vapaa liikkuvuus...

      • k.n. (Kaarlo)

        Ja lukijoilta kaksi miikkaa, ilmaisee, etteivät tajua mistä- ja mitä kirjoitin?

        Ajan totuus on kuitenkin tekstissäni, joka sen ojektiivisesti haluaa hyväksyä....


    • entinen kemij.

      Se on tuo kateuden siemen paha siemen,hinnoitellaan ensin ittensä pihalle ja nyt ei muualle saisi rakentaakkaan kuin kemijärvelle.

      • 66677

        entinen kemij.läiselle
        Kuinka niin hinnoitteli itsensä pihalle????Lupaan sulle 100000e jokaisesta stora enson herrojen kommentista että työ olisi liian kallista Kemijärvellä.Eiköhän siinä ollut viherpiipertäjät ja hurrit asijalla..Suomen massatehtaista kemijärvensellu maksoi ylivoimaisesti huonointa palkkaa.Tämä on fakta tietoa eikä niin kuin sulla että olet kuullut naapurin emännältä.Sinun ei ehkä kannattaisi ottaa kantaa tähän tapaukseen.Siirryin kemijärveltä oulun tehtaan palvelukseen elikkä mulla on tietoa,toisin kuin sulla.


    • m.mustajärvi

      ei mitään punikkiloissaastapaska selluköpeille
      vasurit on tuhottavia loisia
      ja massaliike on paskaliike
      hyvä että teiltä vietiin tehdas
      punikkityhöläiset perheineen pitääkin tuhota

    • Kiina täräytti
    • Ihme laskelmia

      Pikkaraisen mukaan Kemijärven pikkuinen sellukattila voisi tehdä 25 prosenttia koko Stora Enson tuloksesta, kun sen liikevaihto olisi puolitoista prosenttia koko konsernin liikevaihdosta.

      Kemijärven sellutehdas voisi tehdä nyt 150 miljoonan liikevaihtoa 230 000 tonnin tuotannolla, jos puuta vain olisi tarjolla eikä tehtaan tuotantoa tarvitsisi rajoittaa, kuten se viimeisenä käyntivuotenaan joutui tekemään jo 2 kuukauden ajan. Tuolla liikevaihdolla voisi päästä tämän hetken alle 10 prosentin myyntikatteella enintään 15 miljoonan voittoon, ja sehän menisi vanhan tehtaan jatkuvaan remontointiin. Tuon kokoisen tehtaan pitäisi pystyä nyt pyörimään noin sadalla hengellä, kun Äänekosken kuusi kertaa isompaankin tehtaaseen riittää 160 henkeä.

    • puu kasvaa

      Pohjois-Suomeen olisi saatava ehdottomasti myös sellutehdas. Kuljetuskustannukset tulevat liian kalliiksi Keski-Suomeen asti. Raaka-aineiden keskelle tehtävä tehdas olisi logistisesti ainut järkevä ja yksi parhaimmista paikoista olisi Kemijärvi. Jokainen tietää, että tehdas olisi kannattava ja työllistämisvaikutus suuri. Tätä asiaa kannattaa ajaa eteenpäin. Jossain vaiheessa asia tulee syliin ja päättäjätkin (etelässä) heräävät.

      • höpöheikki

        Pohjois.Suomessa on sellutehdas. Saastuttaa perämerta ja se saa riittää!!!!


    • losoheikki

      Kyllä nyt kannatta kuljettaa junalla, kun saatiin sähkötkin terminaalille saakka.
      Selluaihio kannatta kuljettaa kauemmaksikin Kemijärveltä kannattamattoman, puretun sellutehtaan pihalta.
      Ei haise Koilliskairassa turisteja loitontavasti ja muikkukin voi hyvin, mikä parasta.

      • 45644

        Loso heikki
        Kemijärven sellutehdas oli stora enson kannattavin yksikkö prosella mitattuna jos käsität mikä on prose. Isokyläläisiltäkö kuulit että tehdas oli kannattamaton,höpö höpö.Jouko Karvinenkin on tunnustanut monta kertaa ja oikein telvisiossa että kemijärvi oli ERITTÄIN kannattava ja nykyaikainen yksikkö mutta ne hurrit ne hurrit Kyllä tehdas antoi varmaan useammalle ihmiselle leivän koko lapinlääniin alueella toisin kuin sinun kannokkoon lasketut muikkuverkot.


      • k.n. (Kaarlo)
        45644 kirjoitti:

        Loso heikki
        Kemijärven sellutehdas oli stora enson kannattavin yksikkö prosella mitattuna jos käsität mikä on prose. Isokyläläisiltäkö kuulit että tehdas oli kannattamaton,höpö höpö.Jouko Karvinenkin on tunnustanut monta kertaa ja oikein telvisiossa että kemijärvi oli ERITTÄIN kannattava ja nykyaikainen yksikkö mutta ne hurrit ne hurrit Kyllä tehdas antoi varmaan useammalle ihmiselle leivän koko lapinlääniin alueella toisin kuin sinun kannokkoon lasketut muikkuverkot.

        Mielestäni ne työntekijät tekivät yhtiön omistamassa tehtaasa tosiaan oman leipänsä ja vuolivat voittoja yksityiselle omistaja monopolikapitalistille.., joka lopetti tehtaan vain siksi, kun pääomaa oli siirrettävä posi maasta, alikehittyneisiin maihin, sinne vuolemaan työläisen hiestä, so. työlvoimatavaran kuluttamissella jätti voittoja.


      • Sulli hexa
        45644 kirjoitti:

        Loso heikki
        Kemijärven sellutehdas oli stora enson kannattavin yksikkö prosella mitattuna jos käsität mikä on prose. Isokyläläisiltäkö kuulit että tehdas oli kannattamaton,höpö höpö.Jouko Karvinenkin on tunnustanut monta kertaa ja oikein telvisiossa että kemijärvi oli ERITTÄIN kannattava ja nykyaikainen yksikkö mutta ne hurrit ne hurrit Kyllä tehdas antoi varmaan useammalle ihmiselle leivän koko lapinlääniin alueella toisin kuin sinun kannokkoon lasketut muikkuverkot.

        Kemijärven Sellu on ollut kannattamaton jos vuosikymmeniä ennen kuin Karvinen tuli sellu- ja paperialalle. Muutaman vuoden toiminnan jälkeen jo 60- luvulla laitos ajautui ahdinkoon ja sitä myöten valtionyhtiö veitsiluodon syliin.
        90-luvulla laitos sai Lapin elvytys lamamiljardista n. 270 milj, jolla luvattiin toiminta vuosituhannen vaihteeseen saakka. Kyllä Sellun keitto Kemijärvellä on aina ollut kannattavuuden kannalta kovin veitsen terällä. Siksi varsinaista laitosta ei pidettykään kuin ensiapuluontoiseti kunnossa. Ajettiin viimeisetkin mehut laitoksesta ja suljettiin ennen kuin olisi "räjähtanyt" käsiin. Toki uusia altaita tehtiin ja sen tapaista, mutta vain prosessien testaukseen, jotta isot laitokset saatiin koeajettuna tuotantoon mm. Etelä-amerikassa. Kallista leipää yhteiskunnan /kansantalouden kannalta on syöty juuri Sellumiesten keittiöissä.


      • SElluSeppo
        45644 kirjoitti:

        Loso heikki
        Kemijärven sellutehdas oli stora enson kannattavin yksikkö prosella mitattuna jos käsität mikä on prose. Isokyläläisiltäkö kuulit että tehdas oli kannattamaton,höpö höpö.Jouko Karvinenkin on tunnustanut monta kertaa ja oikein telvisiossa että kemijärvi oli ERITTÄIN kannattava ja nykyaikainen yksikkö mutta ne hurrit ne hurrit Kyllä tehdas antoi varmaan useammalle ihmiselle leivän koko lapinlääniin alueella toisin kuin sinun kannokkoon lasketut muikkuverkot.

        Sulli Hexa kertoo raakan totuuden, vrt 29.4.2014 klo 17:03


    • muupuu

      Vihreä aate on tuhonnut tuhansia työpaikkoja Lapista. Toivottavasti vihreät lentää hallituksesta mahdollisimman kauas jatkossa.

    • ikimetsät

      Joo tais käyvä niin et vihreet ja greenpeessit saatiin hiljentymään ko Kemijärven tehas lopetettiin ? Historian kirjat sit se kirjoottaa..tai karvisen muistelmat ? Tätä son noijen vihervouhkaajien kans.

    • Ulkopuolinen tarkkai

      Ootte te Kemijärveläiset porukkaa keskenänne tappelette kateuksissanne.
      Jos joku aikois tuoda jotakin liiketoimintaa teidän kylään,niin nämäkin kommentit luettuaan,varmasti perustaisi puljunsa muualle.
      -Ja työmies on palkkansa,ja lisänsä ansainnut.

      • 12+18

        Voe helevetin äljäke!

        Vai juorupalstojen perusteella sitä liiketoimintaa tuodaan johonkin. No ehkä sinun "liiketoimintaa", mutta ei kenenkään terveen yrittäjän oikeita liiketoimia täällä suunitella.


      • k.n. (Kaarlo)

        Ansaitseeko työmies oikeudenmukaisen palkan työvoimansa kuluttamisesta ja ns.-lisät?

        Kaitalismi on tavaratutoantoa korkeimmassa, imperialistisessa vaiheessa, ja niin on työvoima myös muuttunut tavaraksi, osotti Lenin. - mitä työläinen myy ja työvoimaostaja kapitalisti ostaa...

        Kuten havaitaan yhä kiihtyen kaikki tavarat, maksut ja palvelut nousevat, siis tyyristyvät, - eli nostavat hintoja, maksuja, veroja...

        On olemasa yksi tavara, jonka arvoa alennetaan, vaikka kaikki tuotantokustannukset nousevat, - ja se tavara on työläisten, työtätekevien työvoimatavaran arvo, jota jatkuvasti deflaatiolla poletaan alammas ja alemmas, - eli ei työläiset saa oiekudenmukaista korvausta palkkana ja lsinä, on karu totuus
        kapitalismin vallitessa.

        Esim. Työpäivä jakaantuu kahteen välttämättömään osaa, - osaan, jonka aikana työläinen luo arvonsa, ja toiseen osaan, lisätyöaikaan, jonka aikan työläinen luo lisäarvon, mikä jää työvoimatavaran ostajakapitalistille, - eli ei siitä osasta maksa työläiselle senttiäkään.

        Devlaatiolla siis alentavat työvoiimatavaran, eli työläisen tuotanto kustannuksi, ja näin lisarvoa jää emmän työvoiman ostajakapitalistille... siis voitot suurentuu ostaja-
        kapitalistilla, - eli ei työläinen saa okeutettua työvoimataran työprosessissa kulutatmisestaan palkkaa ja lisiä, on totuus.

        NS: -palkka ei ole työstä, - van työvoimatavaran kuluttamisesta, devlaatiolla alennettuna raha korvauksena, nolla linjat yms. temputuksilal risitetään työläisiä kuten yleensä ns. tavallisa ihmisiä, - joita on tuntuva enemistö, mm. EU-Suomessa.


    • Nykyinen köpöttelijä

      Äänekosken biotehdasinvestointi ei estä sellutehtaan rakentamista Kemijärvelle----
      Ei toki estä, mutta kuka sen rakentaisi?
      Suora Enson tehdas Kemijärvellä lakkautettiin kahdesta syystä. Toinen oli rauhan aikaansaaminen ympäristöjärjestöjen kanssa ja toinen liian pienet voitot omistajille.
      Voitot olivat liian pieniä koska tehdas oli pieni ja sen kapasiteetin kasvattaminen olisi vaatinut varsin suuria investointeja. Myös kuljetusmatkat eri hyödykkeillä ja lopputuotteelle olivat pitkät mikä oli sinällään lisäkulu Etelä-Suomen tehtaisiin verrattuna.

      Lopputulemana voidaan todeta, että jopa ympäristölupien saaminen olisi varsin epätodennäköistä. Ville Niinistö, Satu Hässi ja Sini Saarela järjestäisivät sellaisen mylläkän ettei lupia saisi ja vaikka saisikin ei kukaan uskaltaisi siihen investoida ympäristöterroristijärjestö Greenpeacen pelossa.

      • ERO EU:STA...

        ... -perustelu oli tuokin, ja "haukkui ihan väärää puuta", imperialistisesta kapitalismista kaikki tämä johtuu, kun lisäksi veivät tai yhdistivät Suomen EU: n osaksi, eikä ole enää kansalla itsemääräämisoikeutta asioihin, ne päättää finassiharvain valtaeliiti, ns, monopolikapitalistit EU: ssa, joista mm. Suomi on riippuvainen, liittyessä EU: n, v. 1995 alussa.


    • enti.kankaalainen

      Nykyinen köpöttelijä kirjoittaa asiaa. Karvisen möläys on kuuluu asiaan,

      JÄTKÄ VALEHTELI NÄLISSÄÄN, ties että meteli nousee .

      Kaikki mitä on pohjoisessa,Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa, on liian syrjässä :

      Tätähän se on ollu vuosikymmeniä ja kaikkien pitäis asua isoissa kaupungeissa.

    • Nila Heikki

      siis...POHJOIS-SUOMESSA ON KAKSI (2) SELLUTEHDASTA. Niiden kapasiteetti
      on riittävä seluuntuotantoon!! Uskokaa jo!!!

      Jos bio-kemikaalituotantoa tule pohjoiseen enempikin, niin kyllä on Kemi kätevässä paikassa...Käsittäkää Vasemmistolaisetkin näin vapun alla missä Kemi on. Siellä minne Koillis-kairan pienet puutkin viedään.!!!

      Kemijärven kalakanta on saatu kohta elpymään vaikka liki 50 vuotta sitä pöljyyttään myrkytettiinkin. Kansantalous ja hyvinvointi kohenee!!

      • kerroit lähes oikein

        Kansantalous kohenee EU-ökyrikakille vietäväksi ja hyvin vointi pienelle eliittipiirille,
        olet oikeassa, ja sitä on osaltaan ne "vasemistolaiset" edistämässä.


    • upea asia se on

      Hyvä että saadaan edes pienelle osalle lokoisat olot, ponnistellaan siihen.

    • pois raha köyhiltä

      Tuossapa onkin paljon viisautta, vaikka et asiaa perustellutkaan.

      Hyvää rahaa ei toki pidä jakaa köyhille, ei ne rahasta mitään ymmärrä. Tavan köyhä hukkaisi hyvän rahan heti. Ostaisi ruokaa tai viinaa ja haaskaisi rahan turhuuteen.
      Tämä ylempänä mainittu "eliitti" taas on tottunut rahan käyttäjä, ja osaa panna rahan poikimaan. Eliitti sijoittaa saamansa rahan, ja sitä kautta rahaa menee usein jonkin investoinnin käyttöön, ja sitä kautta kansantalouden eduksi. Tämä eliitti saa rahan poikimaan, kun köyhä menettää senkin vähän melkein heti.

      Parempi on tosiaan rahan olla omassa kotona, kaukana köyhien näpeistä.

      • M B

      • Persuit coulumpo
        M B kirjoitti:

        Kirjoittaja on tuossa yläpuolella kirjoittanut sarkastisesti tuosta asiasta,ja saanut miinustakin,mutta kyllä näin ajattelevia löytyy,ja paljon,tässä yksi.

        http://fi.wikiquote.org/wiki/Piia-Noora_Kauppi

        Tässä nähdään taas kuinka jakomielitautisia nuo kokoomuslaiset ovat!


    • Bioeko

      MetsäGroupin Äänekosken tehdas on nyt valmis. Seuraavaksi valmistuu BioReffin Kemijärven tehdas, kunhan rahoitus saadaan kuntoon. Iljarin verran puuttuu, mutta kyllä se siitä kun Heikki saa jostakin oikean puhelinnnumeron.

    • Lakilukeva

      Törkeintä tässä on se että MetsäGroup suorastaan kähvelsi Heikin konseptin Äänekoskelle ja tekee vastaanlaisen liikun nyt Kemissä. Ja Korvan mukaan on tehnyt mailakampin Kemijärven hankkeelle. Ihmeellistä tässä on se ettei sata vuotta toiminut metsäjätti ole onnistunut palkkaamaan prosessisuunnittelijoita, vaan on joutunut kopioimaan tekniikan Kemijärveläiseltä eläköityneeltä metsätynjohtajalta.

    • Näinon

      Kun tietäisitte kuinka monen ihmisen elämän tämä tietty työnjohtaja oman sisäpiirinsä kautta pannu päreiksi, siinä moni kyyneleitä valuttaisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe