Siina taas nahtiin laktoosi-intoleranssi!

tosimies66

Mulla on tapana aina kun mahdollista tarjota "laktoosi-intoleranteille" salaa ruokia ja leivonnaisia joissa on taysmaitoa. Tein niin taas viime viikonloppuna, eika mitaan ongelmia! Hyvaa oli kuulemma. Siina taas nahtiin. Tama jarjeton "ongelma" joka Suomessa muka on, mutta ei missaan muussa maassa!

8

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • l-i

      Mistä tiedät millaset mahakivut sille vieraalles tuli? Itellä tulee ihan pienimmästäki määrästä laktoosipitosta ruokaa hirveän kipeäksi maha, ja jos oon kylässä niin en monesti kehtaa sitä sanoa, koska en halua olla niin kovaksi vaivaksi. Voihan olla oikeasti niitä muka "laktoosi-intolerantikkoja" mutta se on ärsyttävää kun meitä oikeasti siitä kärsiviä ei sitten otetakkaa vakavasti.

    • Mhb
    • testattu...

      Mulla on niin lievä, että voin syödä laktoosia montakin päivää ennenkuin maha menee kuralle.

      Olen ollut testeissä joskus.

    • tuihu

      Kauheeta. Itselläni on keliakia ja jos minulle tollai tarjottaisiin vehnätuotteita testimielessä niin olisin todella kiukkuinen..yleensä oireeni alkavat viiveellä ja tottakai sitä miettii oksennellessaan ruokaa pois että johtuuko väärästä ruoasta..

      Siskollani lakt-intoleranssi ja hällä sama juttu..oireet tulee viiveellä ja kun joutuu juoksemaan vessassa tottakai sitä miettii mitä tuli syöneeksi..mutta montaakaan kertaa ei ole valittanut vaan pitänyt sisällään..esim. Työpaikalla kahvitarjottavien kanssa..

    • aijjai

      Aloittaja ei siis todellakaan tiedä, mikä on laktoosi-intoleranssi ja mistä se johtuu. Itse siitä kärsin, ja oma vatsani sietää jonkin verran maitotuotteita silloin tällöin. Se on ihan normaalia. Katselin tuossa niin useat laktoosi-intolerantikot voi nauttia maitoa jopa lasillisen päivässä, eikä saa välttämättä mitään oireita. Toinen maitolasillinen taas yleensä jo aiheuttaa oireita. Tämä johtuu siitä, että useilta ihmisiltä tätä laktaasientsyymiä, eli laktoosia (maitosokeria) pilkkovaa entsyymiä löytyy elimistöstä jonkin verran, muttei tarpeeksi jos laktoosia on liikaa pilkottavaksi.

      Itse en puhuisi laktoosi-intoleranssista sairautena, koska laktoosi-intolerantikot ovat oikeasti normaaleja, ja maitoa juovat ihmiset mutantteja :D Ihmiset juo lapsena maitoa äidistään, mutta aikuisena sitä ei sitten normaalisti enää juotaisi, joten näitä laktaasientsyymejä ei tarvita aikuisiässä. Ihmiset on nykyaikana alkanu juomaan sitä maitoa sitten lehmistä, niin joistakin on tullu mutantteja, joilla tätä laktaasientsyymiä riittää aikuisenakin. Näitä "mutantteja" löytyy eniten sieltä, missä sitä maitoa juodaan aikuisenakin.

      Anyway, ei oo kiva jos mulle tietämättäni syötettäis vielä lisää laktoosia, kun nytkin saa ihmetellä, mistä sitä aina vahingossa saa liikaa :D Siitä tulee jälkeenpäin masu tosi kipeeks!

    • vettä..
    • me ja muut

      Kyllä laktoosi-intoleranssia on vielä enemmän muualla kuin suomessa, mutta hyvin harvassa maassa myydään tuoretta maitoa, tai sitä käytetään. Suurin osa maidosta mm keskieuroopassa ovat iskukuumennettuja, jolloin niistä laksoosi hajoaa ja niistä tule hylamaitoja.

    • Ei sikailulle

      tosimies66 Älä leiki toisten terveydellä. Äidilläni on laktoosi-intoleranssi. Diagnoosi on sen verran tuore, että kävi vahinko. MInä olen töissä työpaikassa, jossa pidetään juhlia asiakkaille.Juhlan jälkeen henkilökunta saa viedä kotiin ylimääräiset ruoat. MInulla oli kiire omiin menoihin enkä muistanut kysyä keittiöhenkilökunnalta onko äidille menossa ollut täytekakku laktoositonta. Äiti kerkesi syömään sitä. Vessa oli äidille sen jälkeen tuttu paikka parin tunnin ajan. Seuraavan kerran muistan kyllä kysyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1792
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1459
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      123
      1240
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1150
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      922
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      245
      907
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      867
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      805
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe