Vantaan kaupunki henkilökohtainen avustaja

personalSUURSIIVOOJA

Siellä se Vantaan vammaispalvelu hakee mollissa taas uusia uhreja/ kalastelee uusia ilmaistyöntekijöitä, kun entiset avustajat on jätetty palkatta.

Tässä mitä mieltä Vantaan vammaispalvelu on avustajista:

http://i1285.photobucket.com/albums/a592/M_2014/Vantaanavustajanvaumllitys_zps8a6989bb.jpg


Niin epätoivoinen ei pidä olla, että menisi Vantaalle avustamaan. Epätoivo vaan pahenee, kun onkin kontannut kuukausi tolkulla ilmaiseksi jonkun asuntoa suursiivoamassa.

Vantaan kaupunki kyllä keksii jonkun verukkeen millä se voi jättää sen penninki maksamatta. Palkat vaan kylmästi pidätetään ILMAN MITÄÄN SELVITYSTÄ paperilla. Kun yrittää oikaista palkka asiaa, niin vammaispalvelussa vievät loputkin palkat lakisääteiset lomarahat. Laiton kaupunki!

44

2791

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • personalSUURSIIVOOJA

      Tässä kolmen kuukauden taistelun tulos. 3:n avustettavan palkat 198e =D =D Kiitos Vantaa!!!

      http://i1285.photobucket.com/albums/a592/M_2014/Vantaanvitsipalkkaavustajalle_zps79036b0d.jpg

      Pieni selvennys: toi 462e oli laiton irtisanominen. En sitten saanut sitä normaalia irtisanomisajan palkkaa edes vaan se on miinustettu. Lain mukaan saisin jopa korvauksia laittomasta irtisanomisesta ton irtisanomisajan palkan lisäksi.

      Ensimmäinen avutettava, jolla siis kävin kuukauden ajan ilman työsopimusta. Toistuvista pyynnöistäni huolimatta työnantaja ei hoitanut työnantajan velvotteitaan. Menin sitten itse hoitamaan sen työnantajan velvotteetkin, koska aika alko loppumaan. (Ilman työsopimusta kun ei saa yhtään mitään palkkaa, eikä olisi edes työvelvoitetta. Minäpä kuitenkin kävin kuukauden ajan ilman sopimusta) Noh en sitten tullutkaan kuun lopussa sormia napsauttamalla suursiivoomaan (puhelimessa "nyt tekemään isompaa siivousta" JA EDELLEEN EI SOPIMUSTA TEHTYNÄ) Ja mitä oli tehnyt avustettavan vaimo, joka siis toimi käskyttäjänä... Oli käynyt syyttä haukkumassa vammaispalvelussa minut... SE SIIS ONNISTU SUJUVASTI, mutta mikään muu ei. Kävin siis tekemässä TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN SOPIMUKSEN, jonka saa lainmukaan irtisanoa vain erittäin painavasta syystä, jollaiseksi ei varmaan lasketa sitä, että käyn työnantajan velvoitteetkin hoitamassa? Minua ei tosin ole vielä tänä päivänä irtisanottu?! Irtisanominen tapahtuu paperilla, eikä haukkumalla vammaispalveluun.

      Vammaispalveluun oli infottu jo puolessa välissä kuuta, että tämä työnantaja ei hoida sopimusta kuntoon, mutta ei mitään OHJAUSTA tapahtunu tämän maahanmuuttaja perheen suuntaan, että heillä on velvollisuuksiakin.He eivät saaneet mitään ohjausta kuinka heidän tulee työnantaja toimia.

      Tossa oli lyhyesti. Paskanen on osa Vantaalla henkilökohtaisena avustajana. Kaikki sonta heitetään vaan pieni palkkasen avustajan päälle. Sitten jätetään sekin penni maksamatta?? =D Järkyttävä kaupunki.

      Minulla oli siis 3 avustettavaa kaiken kaikkiaan. 4kk:n ajan olin siellä konttaamassa ilmaiseksi. 2 kuukaudesta siis maksettiin vaan ja matkoihin meni toisesta kaupungista tullessa n. 450e...

      3 vitun kuukautta kesti tonkin pennin tulo =D 1000 euron sijasta tuli 198e. Missä loput 800 euroa Vantaa? Puhumattakaan korvauksista.

      mutta tossahan se palkan nyysiminen on paperilla, koska ensinhän ei tullut mitään selvitystä palkan pidätyksestä. Palkat vaan vietiin. Niin laiton kaupunki.

      Hienoa Vantaa.

      Ai niin "kirsikkana kakun päälle" Vantaa vei vielä 2 lakisääteistä lomapäivääkin pois =D
      20 euroa piti vielä viedä??! Ettei se avustaja vaan syö mitään. No johan tässä on 3 kuukautta kiviä pureskeltu.

      Eiköhän se olis niin, että vammaispalvelun mujukat vois nyt mennä "pällistelemään kokonaisvaltasemmin ja paremmin"

      http://i1285.photobucket.com/albums/a592/M_2014/Vantaanavustajanvaumllitys_zps8a6989bb.jpg

      On niillä otsaa. Ja terve kaupunki laittas kortistoon tommosia mölisevän ;O)

    • personalSUURSIIVOOJA

      Ei siinä ehdi kauheesti "pällistellä" sen työtaakan alla, vai mitä on muut avustajat mieltä? Ja parhaimmillaan avustajanvälitys olisi oikein toimiessaan ja ennen kaikkea puolueettomana sellanen, että avustajat saa töitä ja avustettavat saa avustajan. Mikä on varmaan alkuperäinen tarkoitus. Nyt ei hyödy kyllä kukaan. Ylempää tahoa on kyllä infottu asiasta, että ei ole nyt ihan kunnossa se avustajanvälitys osasto.

      Hmm... minkähän takia ei ole osa-aikaiseen avustamiseen sitouvia...?

      No tässäkin OLI yksi osa-aikaiseen työhön sitoutuva. Ilmeisesti on nyt hirvee kuvitelma, että avustajia tulee jonoksi asti? =D

    • personalSUURSIIVOOJA

      Mikäs kala sieltä Vantaan vaakunasta tuli esiin...?

      http://i1285.photobucket.com/albums/a592/M_2014/Vantaauusivaakuna_zps7d5384c6.png

      Haasteellahan sitä joutuu hakemaan pienet palkkansa, mutta enää näiden kuukausien jälkeen ei ole kyse todellakaan vaan niistä pennosista, jotka saamatta...

      Ja vielä muistin virkistämiseksi mitä avustajien välitys on mieltä avustajista.
      http://i1285.photobucket.com/albums/a592/M_2014/Vantaanavustajanvaumllitys_zps8a6989bb.jpg

      Uskottavaa rekrytointia johtajankin mielestä...?

    • personalSUURSIIVOOJA

      Uusinta uutta rekryä :

      "Palkan sijaismaksajana on Vantaan kaupunki. Juridisesti työnantaja on vammainenhenkilö itse"

      Kaupungin tekemisiin täysin syytön vammainen henkilö laitetaan vastuuseen...huh heijakkaa... todella alas on kaupunki vajonnut.

      Tosiasiassa laki sanoo, että vammaisen henkilön juridinen vastuu rajoittuu pelkästään palvelutilanteen toteutukseen liittyvään tavanomaiseen vastuuseen.

      Joku hyvin sanoikin, että "jos haluatte ihmisarvonne menettää, niin sitten Vantaalle avustamaan"

      Palkka on AINA surkein 8,80e/h, koska kukaan avustettavista ei kuulu hetaan. Toisaalta mitä väliä, kun et saa sitäkään?? Pienen pieni veruke, niin hups ET SAA MITÄÄN!

      Älkää tod. sekaantuko. (Tietysti jokaisen oma asia mihin paskaan ittensä sotkee) En tiennyt että missään kaupungissa voi olla noin mätää touhua.

    • Pieni neuvo: ilman sopimusta ei kannata aloittaa yhtään asiakaskeikkaa tuollaisen työnantajan palveluksessa. Ja sopimukseen tulee eritellä kaikki työ mitä asiakkaan luona tehdään sekä tuntipalkka. Pääsääntöisestihän tuntipalkka pyörii n 10e/h hen.koht.avustajan joten kannattaa valita paikka(kunta) missä työskentelee.

      Itse vantaan kaupungille työskennelleenä tiedän millainen työ ja työnantaja voi olla. Esim myyrmäen kotihoito oli jo muutama vuosi sitten kärsimässä kovasta hoitajapulasta ja työyhteisö oli aika riitaisa ja sen vuoksi hoitajien vaihtuvuus suurta.

    • personalSUURSIIVOOJA

      ^¨Joo myyrmäen kotihoidossa oli selvästi aistittavissa tyytymättömyyttä kaupungin touhuihin. Ja taatusti liitty palkka asioihin! Tosi mukavaa ja ammattitaitosta porukkaa oli töissä sillon =) Ei varmaan enää ole... Joo ja nykypäivänä toisella puolella Vantaata käytetään mm. työllistettyjä kotihoidossa. Joutuvat suursiivoamaan niin kuin avustajat. Jännä juttu, kun ainakaan ennen Vantaalla kotihoidolle ei kuulunut siivous lainkaan. Ainoastaan sotainvaliideilla siivottiin kevyesti esim. kerran kuussa oisko ollu...

      En tod itekkään tee ilman työsopimusta töitä, mutta jotenkin siinä vaan kävi niin. Johtusko siitäkin, että vammaispalvelu Vantaalla kontrolloi sairaalloisesti kaikkea ja esim. kaikki kaavakkeet yms. niinku työsopimukset, tuntilomakkeet kaikki on vammaispalvelun takana ja saa odottaa ja ODOTTAA että lähettävät ne. Muualla saa tulostaa netistä. Työsopimus kaavake siis piti lähettää tälle työnantajalle, jossa meni viikkoja sitten se ei vaan hoitanut sitä sopimusta kuntoon ja hups oletkin ollut tässä vaiheessa jo kuukauden suursiivoamassa sopimuksetta. En tule toistamaan samaa virhettä.

      Tässä työsopimus (josta poistettu asianosaset xxxx)
      Näkyykö prkl edes rastia koeajassa, jota Vantaa voisi käyttää verukkeena palkkojen viennille,? EI! TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVA SOPIMUS, ILMAN KOEAIKAA, 1KK:n KOEJALLA, Eli olen kyllä aika vahvoilla, jos sinne oikeuteen joudutaan menemään. Se on nyt Vantaan kaupungista kiinni.

      http://i1285.photobucket.com/albums/a592/M_2014/VANTAAHENKILOumlKOHTAISENAVUSTAJANTYOumlSOPIMUS_zps3476955c.jpg

      Todellakin VALITKAA SE KUNTA, jossa avustatte. Menkää muuhun kuntaan avustamaan, niin voitte nähdä miten hyvin asiat voi olla! Ennen kaikkea fiksuja avustettavia pääosin muualla.

      Vaikeita avustettaviakin vielä jaksaa, mutta laitonta kaupunkia ei!!!

      Ei siinä kuulkaa auta Hetat eikä mitkään, kun kaupunki (maksaja) on mätä ja avustettavat tuuliajolla. Kaupunki kun vie pienet palkat pois ni sehän vie! Miettikää nyt, että palkka-asiat ei selviä edes johtajaan yhteyttä ottamalla?

      Joo ja Ai niin...Hetan "helmiä" tullut kun sieniä sateella ;O) Vantaan kaupunki se siellä ohjailee liittymään... sekö nyt prkl auttaa asiaan?? KUN VIELÄKÄÄN ENTISTEN AVUSTAJIEN PALKKOJA EI OLE MAKSETTU!!!!! 4,5kk jo mennyt!!

      "Päätös on 15h/vko, mutta tämä on haettu vain terapiakäyntejä varten" HUOM, AVUSTAJA MYÖNNETTY VAIN TERAPIAKÄYNTEIHIN!!!

      "Työtehtävät käsittävät päivittäisissä toiminnoissa ja asioinnissa avustamista (mm. pukeutumiset, siirtymiset, kauppa-asioinnit, kodinhoito jne.) Avustajalta ei vaadita nostoja, mutta kokemus niistä ei ole pahitteeksi" Ai niin joo ja täydellinen puhetulkki pitää olla myös...Toiset 15h/vk työhön kuulumatonta hommaa !!!

      "Työntekijän tärkeimpiä ominaisuuksia ovat oma-aloitteisuus, luotettavuus ja maalaisjärjen käyttö. Eduksi katsotaan opiskelu sosiaali- ja terveysalalla tai työkokemus vastaavista tehtävistä" NO EIPÄ RULLATUOLIN KÄRRÄÄMISEEN TERAPIAAN KOVIN KUMMOSIA TARVITA. Toivottavasti tosiaan on maalaisjärkeä, niin ohittaa tommosen laittoman ilmotuksen saman tien. Ja mielellään ilmoittakaa kun näette ton tyyppisiä ilmotuksia, jossa selkeesti rikotaan lakia ja käytetään tukia väärin.

      "Työajat arkisin päiväsaikaan, pääosin terapia-aikojen mukaan, mutta muina päivinä täysin sovittavissa."
      Toiset vähintään n.15h/vk YLIMÄÄRÄISTÄ TYÖTÄ TÄYSIN SOVITTAVISSA =D

      Sit ois ihan tavallista Vantaata: VIIKONLOPPU YÖTÄ tarjolla ala Vantaa; 8,80e HUH HUH koskahan toi kaupunki laitettas kuriin?

    • personalSUURSIIVOOJA

      Kirjoitin näköjään väärin... Siis:
      Sopimus oli TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVA SOPIMUS, ILMAN KOEAIKAA, 1 KUUKAUDEN IRTISANOMISAJALLA = Vantaan kaupunki maksaa (tulee maksamaan) 1kk:n palkan 462e PLUS toisen isomman tehtävän palkan sekä pari lomapäivää jotka nyysittiin !

      Kuvitelkaa, että johtaja, johon otin yhteyttä on lähdössä pakoon. Vaihtaa kaupunkia Espooseen!!! Luki länsiväylässä...Ei ikinä!!! Ei todellakaan ole tarpeen pilata toimivaakin kaupunkia! Mitä ihmettä tekee johtajalla, joka haluaa vain ilmeisesti rauhallisen eläkeviran, eikä halua ottaa mitään vastuuta asioista, jotka hänelle kuuluvat? Kummasti ei ole muita ehdolla... Kattos Espoon päättäjät, että millä tolalla Vantaa on, ennen kuin valkkaavat uuden vanhus -ja vammaispalvelujen johtajan Espooseen nykyisen tilalle!!! todella mätää touhua =(

    • personalSUURSIIVOOJA

      Tuli vaan mieleen, että olikohan tää johtajan Espooseen tule joku "Elop Lyytikäinen" juttu ;O) tuo troijan hevosen (sisällään vantaan mätä malli) Espooseen. Tuhoomaan täysin toimivan systeemin. Eiköhän muutenkin lakia noudattava Helsinki olisi sopivampi ns. yhteistyökumppani kuin laiton Vantaa! Miten voi olla yhteistyössä laiton ja laillinen. Ei ymmärrä...

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Troijan_puuhevonen

      Tää on parasta rekryä taas:

      "Vantaan kaupunki toimii palkan sijaismaksajana. Avustajat ovat vakuutettuja. Työsuhteessa noudatetaan Vantaan kaupungin käytäntöä sekä työsopimuslakia, työaikalakia ja vuosilomalakia"

      ja samaan hengen vetoon

      "Palkkaus: 8.80e/h tai 10.06e/h. Lisäksi korvataan työaikakorvaukset, mikäli työnantajalla on niihin erillinen päätös"

      PIKKUSEN PUHUTAAN REKRYSSÄ NYT RISTIIN :D :D :D Mikäli on ERILLINEN PÄÄTÖS... noudattaa lakia joo... palkka siis 8,80e--- ja se on todellakin aivan yhdentekevä Vantaalle, mitä sopimuksessa lukee! KUN SE EI MAKSA PALKKOJA NIIN EI MAKSA.

      Hetan helmiä tullut te-palveluun oikein useampia ;O) Taitaa joku lukea "kirkkain mykiöin" ja ohjata työnantajia, kun sitä mukaa muuttuu asiat, kun täällä kirjottaa. Uskomatonta :D Olisko kuitenkin fiksumpaa noudattaa sitä lakia ihan aikuisten oikeesti ja maksaa avustajien palkka saatavat, jotka pimitetty aiheetta? Tai alkaa katsella uutta kuosia kittilän kaupasta. Katsoa, että raidat on oikein päin ;O)

      Hetaa ei muissa lähi kunnissa edes tarvita! Vantaalla sekin aivan sama kuuluuko työnantaja Hetaan vai ei. Kun ansaitsemaas palkkaas et saa niin et saa! Ja kaikki muu pielessä! Muut lähikunnat maksaa about 10e ylikin plus lakisääteiset la su lisät muutenkin niin kuin kuuluu! JA LOMARAHA ON MUISSA LÄHI KUNNISSA KOKO KUUKAUDEN PALKKA, kun Vantaalla saa vaivasia kymppejä ja niistäkin nyysitään osa.

      ¤¤¤ KOHTA 5KK mennyt eikä tämä "työsopimus lakia" MUKA NOUDATTAVA kunta ole maksanut palkkoja!!! ¤¤¤

    • Sairastunut stressis

      Kuten aiemmissakin ketjuissa sanonut, toimin 6 vuotta avustajana joista 6 vuotta kärsimystä ja itkua, mutta olin lapanen ja en uskaltanut lähteä. Sairastuin stressin takia kilpirauhasen ongelmiin jne.

      Nyt pääsin työsuhteesta eroon uuden työpaikan takia ja en ole koskaan voinut paremmin. Mielestäni tuota työtä ei kenenkään pitäisi tehdä näillä säännöillä. Työntekijä ulkopuolisen listoille, ei missään nimessä olla työsuhteessa vammaiseen joka ei tiedä työnantajana olosta mitään saati työaikalaieista, yms...

      Suosittelen jokaiselle avustajalla eri töitä niin kauan kunnes homma muuttuu, se on sen väärti!

    • personalSUURSIIVOOJA

      < Sairastunut stressis> : Mielestäni olet aivan oikeassa! tässä:
      " Mielestäni tuota työtä ei kenenkään pitäisi tehdä näillä säännöillä. Työntekijä ulkopuolisen listoille, ei missään nimessä olla työsuhteessa vammaiseen joka ei tiedä työnantajana olosta mitään saati työaikalaieista, yms..."

      Vantaallako olet ollut avustamassa? Missään muualla hommat ei ole niin levällään ja avustajat alipalkattuja?? Vammaispalvelu ja sosiaalihoitajat vain lietsovat hommia pahimmiksi ...ja palkka 8,80e.... "repikää avustettavat KAIKKI irti niistä avustajistastanne...olette "työnantajia"! EI KUKAAN MENISI TOLLASILLE TYÖNANTAJILLE muussakaan työssä!!! Ei tod. mitään käsitystä työnantajuudesta. Yleensä eivät ole olleet ikinä itse ikinä itse missään työssä! Se,että vammaiset toimivat itse työnantajina on VAIN KUNTIEN VASTUUN PAKOILUA. Uskokaa muuta jos haluatte. Kaiken paskan saa kestää ja sitten jäätte vielä ilman pientä palkkaanne!!!

      Jaksakaa taistella kelan kanssa niin saatte varmemmin työttömyys korvauksenne kuin Vantaan kaupungin avustajan palkan ja voitte hakea oikeita töitä! Tsemppiä kaikille!!!! :) :) :)

      Herää kyllä kysymys, että jos ne Vantaalla vanhempaa naista kohtelee näin huonosti niin mten nuoret yms... sietää ilmeisesti tehdä turhaa työtä ja saada häädöt asunnostaan kun ei pysty maksamaan edes vuokriaan kun Vantaa ei maksa palkkoja?????

    • joskus avustajana to

      Eihän avustajan työkuva ole yleensäkään siivooja, eikö asiakas saa erikseen siivouspalveluihin nimenomaan siivoojan palveluja. Avustaja on tarkoitettu henk. koht. avustamiseen kotona ja vapaa-ajan riennoissa

      • ittuuntunut

        no ei saa !

        Katson asiaa vammaisen omaisena. Henkilökohtainen avustaja myönnettiin aikuiselle lapselleni, mutta hän ei olisi vammansa takia pystynyt ikinä huolehtimaan palkanmaksusta ym. joten hakematta onneksi jäi. Onneksi meille ja onneksi teille.

        Kävin nillittämässä tasaisin väliajoin, ja itsekin liikuntavammaisena siivosin viikon hänen luonaan, koska emme varattomuuden takia voi itse kustantaa siivousta ym.

        Meille oli luvattu siivouspalvelua, mutta kun lasku tuli, siihen ei tullutkaan luvattua toimeentulotukea, vaan lopulta vammainen menetti luottotietonsa, kun oli luottanut siihen, että sovittu siivousapu maksetaan, ja näin ei sitten tapahtunutkaan.

        Huomaan tässä tietyn kaavan : täysin persläpi vammaispalveluohjaaja, joka ei tajua, mitä vahinkoa tekee, tai tajuaa muttei välitä paskaakaan.


        Koko nahjus on jotenkin just sellainen vetelä olemukseltaan ja niin leipääntynyt, että ei taida joko tajuta paskaakaan tai välitä mistään enää mitään, kunhan joojottelee ja nyökyttelee kun olen vihaisena soittanut ja vaatinut asioiden kuntoonlaittamista.
        Olen harkinnut että valitan niin korkealle taholle kuin kunnallishallinnossa pystyy.
        lapseni laihtui ja näki nälkää viime keväänä siksi koska toimeentulotukea ei hänelle myönnetty.
        Jos kyseessä olisi ollut vammaton ihminen, tällainen tapaus ei ikinä olisi päässyt tapahtumaan, mutta vammainenhan ei pysty mihinkään valittamaan kun asiat menee päin /C.ttä.

        Olen myös pohtinut, jos keräisin jonkin nimilistan tätä touhua vastaan, tietäisi vain mistä aloittaisi.

        Iltalehteen houkuttaisi myös kuvat laittaa, millaiseksi voi vammaisen ihmisen koti joutua, jos omainen ei ole koko ajan kärppänö paikalla.
        Aikuista vammaista , jonka katsotaan pärjäävän yksin, ei ole tarvis vahtiakaan, miksi siis tällaista s.tanan paskaa pääsee tapahtumaan koko ajan Vantaan vammaispalveluissa ???!!!


    • personalSUURSIIVOOJA

      Niimpä... Vantaalla kummasti jouduin jokaisessa 3:ssa paikassa suursiivoojaksi... no esim. avustettava jolle oli myönnetty avustaja vain terapiakäynteihin kertoi, että sosiaalihoitajat olivat käskeneet teettää siivouksen avustajalla. Avustettava oli kertonut, että melkein aikuiset tyttärensä ovat siivonneet/ tekevät kotitöitä, johon sosiaalihoitajat olivat tokaisseet : ei "lasten" tarvitse tehdä kotitöitä. Teillä on avustaja (=piika) sitä varten. Joo ja kaiken lisäksi avustettava kertoi, että ei ole koskaan itse siivonnut, vaan työssä ollessaan hänellä kävi siivooja.... että se siitä lainkohdasta "mitä avustettava tekisi ITSE ollessaan terve...." Semmosta se on Vantaalla =)

      Muussa kunnassa olen avustanut oikeata avun tarvitsijaa, enkä tod pääsääntöisesti vain toiminut suursiivoojana.

      Erittäin suositeltavaa siis valita kunta missä avustaa.

      Nyt on mennyt jo melkein 5,5kuukautta, ja alan TODELLA uskoa, että palkka-asia EI tule ikinä selviämään rauhanomaisesti. Tuli postissa joku lattee kirje palveluohjaajalta. Skannaan sen tänne myöhemmin.

      Vantaa on kaupunki, jossa asiat ei selviä edes johtajalla. MISSÄÄN MUUSSA KUNNASSA EI NÄIN OLE!!! USKOMATONTA.

      En toivo kenellekkään muulle avustajalle samaa paskaa. Jankata ja jankata kuukausitolkulla samoista pienistä avustajan pennosista. Johtaja on normaalisti se JOKA SELVITTÄÄ ASIAT ilman lisäkiusaa. Mutta EI VANTAALLA.

    • personalSUURSIIVOOJA

      En nyt jaksakkaan sitä palveluohjaajan tyhjän päivästä lappusta tänne skannata, kun tuli uutta skebeliä.

      Ei jumaliste. Tänään 5,5kk mennyt. Edelleen palkoista noin 800 euroa maksamatta. Tilillä odotti vittumainen yllätys.

      Vantaan kaupunki: 42,27e palkka.

      MITEN NE KEHTAA EDES KIRJOTTAA SIIHEN P.A.L.K.K.A?? =D =D

      Sekaisin kuin seinäkellot??

      http://i1285.photobucket.com/albums/a592/M_2014/SEKASINKUNSEINAumlKELLOT_zpsde8e8462.jpg

      Vantaan kaupungin henkilökohtaiset avustajat:

      Nyt voin sanoa, että helvetin suositeltavaa irtisanoutua.

      En pysty muille sanoin selvittämään miten sairasta henkilökohtaisten avustajien kohtelua Vantaalla. Ei pysty. Sanat loppuu oikeasti.

      Ainoastaan avustajien joukkoirtisanoutuminen voi muuttaa (jos sekään) siinä kaupungissa asioita, ei muu.

      En jaksa uskoa, että muillakaan avustajilla Vantaalla asiat kondiksessa. Kaikki vaan tyytyy paskaan osaansa, kun luulee että ei muuta työtä saa.

      Niinku sanottu, niin Suomessa on kuitenkin työttömyysturva olemassa. Kela maksaa varmemmin työttömyysrahan kuin Vantaan Kaupungilta saa avustajan palkan. Ja voi hakea joko lailliseen kaupunkiin avustamaan tai aivan muuta työtä. Ei todellakaan tarvitse tyytyä osaansa.

      Tsemppiä kaikille avustajille ja hoitsuille ym. ym. jaksamista. Teette tärkeetä työtä, toisin kuin suojavirka päänaukojat.

      Btw. Mikäli minusta riippuu, niin "Elop Lyytikäinen" ei Espooseen tule. Ei kannata pakata troijan hevosta vielä mukaansa ;O)

    • Avustettava

      Heta ry suosittelee avustettavia hoitamaan työnantajavelvoitteet itse, koska sijaismaksaja ei ole vastuussa palkanmaksun oikeellisuudesta. Ts. mikäli sijaismaksaja, tässä tapauksessa Vantaan kaupunki, ei ole maksanut mielestäsi palkkaa oikein, voit vaatia maksua työnantajaltasi eli avustettavalta. Yleensä palkasta peritään vahingonkorvauksena pois palkkaa silloin, kun työsuhteen päättyessä irtisanomisaikaa ei ole noudatettu. (Muulloin perintä tehdään kolmessa erässä ja on yleensä seurausta virheellisesti maksetusta palkasta.)Tämä siis nimenomaan silloin, jos työntekijä on lähtenyt ennen irtisanomisajan päättymistä. Työstä voi lähteä ilman irtisanomisaikaa vain koeaikana, jota ei ilmeisesti työsopimuksessasi ollut. Normaalisti avustajilla on neljän kuukauden koeaika.
      Käsite suursiivous ja siistiminen ovat nykyihmiselle monesti vaikeita asioita. Se mikä toiselle on normaalia siistimistä on toisen mielestä suursiivous. Erityisesti nykyisin, kun siivousta ei arvosteta eikä moni avustaja pidä mitään osaa siitä kuuluvaksi avustajan työhön. Sosiaalihuoltolaki sekä vammaispalvelulaki voidaan myös yhdistää, jos avustettavan etu sitä vaatii. Tämä tarkoittaa sitä, että vammaispalvelulain mukaisen siistimisen lisäksi, avustajan tehtäviin voi kuulua myös siivous. Ts. Kannattaa sopia aina ennen työn aloittamista, mitä avustajan tehtäviin kuuluu. Toki työ tuo tullessaan mukanaan uusia tilanteita ja joustoa vaaditaan silloin molemmilta osapuolilta. Avustettaville tehtävä palvelusuunnitelma on erittäin laaja ja siinä kartoitetaan kaikki ne asiat, joista avustettava ei itse selviä. Näihin sitten etsitään ratkaisu, tulkiten em. lakeja sekä avohuollon palveluja. Kun päätös avustettavalle myönnettävistä tunneista on tullut, sen jälkeen avustettava sopii avustajan kanssa siitä, mitä kaikkea työhön kuuluu. Samalla sovitaan myös lepoajat, koeajat jne. Työhön perehdyttäminen kuuluu avustettavalle eli työnantajalle. Siinä tilanteessa on myös hyvä selvittää se mitä kumpikin osapuoli siistimisellä tarkoittaa. Esim. jokapäiväinen imurointi on katsottu normaalisti siistimiseksi. Se on selvää, että jokainen avustaja joutuu ainakin jonkin verran kotitöitä tekemään. Lisäksi suosittelen menemään töihin vain Hetaan kuuluvien työnantajien palvelukseen. Tällöin työehtosopimuksen noudattaminen on pakollista ja suurimmilta epäselvyyksiltä vältytään.

    • personalSUURSIIVOOJA

      No näin on nyt työnantajilla Vantaalla ilmeisesti että avustettavat kuuluvat nyt pääosin Hetaan? Piti avautua, että näin kävi. Sitä ennen kaikki olivat ns. villejä työnantajia ja palkka illat yöt ma-su 8,80e

      Uskokaapa kuitenkin pois, että Vantaa ei noudata/ tule noudattamaan lakeja ja menee AINA sieltä mistä aita on matalin. Siinä on kaupunki, joka ei välitä huonosta julkisuudesta eikä mistään! Kummasti netti täynnä Vantaan epämääräsiä touhuja.

      Vähän asian vierestä, mutta Vantaan vanhus ja vammaispalvelua: (netistä lisää Vantaata)

      Millon on vanhukselta koti viety parin viikon sairaalassa olon aikana... takas palatessa tavarat jätesäkissä. Ihan tavallista Vantaata?

      http://blogit.mtv.fi/kolmevarttia/2007/10/17/sairastuminen-vei-vanhuksen-kodin/

      Tai evää nuoren cp- vammaisen subjektiivisen oikeuden avustajaan ja oikeanlaiseen hoitopaikkaan/ päivätoimintaan. Cp vammainen (liikuntavammainen ja normaalit aivot omaava ihminen) laitetaan autistien keskelle ja avustajat viedään??

      http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/102038-kehitysvammaisen-aiti-kay-taistelua-tyttarensa-hoidosta

      Kun samaan aikaan kaihi (??) nauttii korkeinta vammaistukea ja on opaskoirat ja avustajat höykytettävänä monessa vuorossa. Leikkauksella korjattava kaihi ei ole edes tukiin ja avustajiin oikeuttava= tukien väärinkäyttöä ja rikosasia. Kaikki tietävät mikä on kaihi, ja myös sen kuinka hyvä näkö leikkauksen jälkeen on uusilla mykiöillä ;O) Ai niin tuet saa tietenkin, kun on sopivassa paikassa töissä... Vammaisetkin ovat eri arvoisia Vantaalla. Feikit saa, mutta oikeat vaikea vammaiset ei. Missään muualla ei taida olla niin?

      Mitä väliä sillä on, että mikä ulosanti tämän cp-vammaisen äidillä on, kun luultavasti ainoa tyttärensä puolesta puhuja (KAIKKI vammaiset henkilöt ovat oikeutettuja avustajaan muualla) Se on sitä Vantaan vanhus -ja vammaispalvelua. Kaikki kotihoidon ongelmat/ työntekijöiden tyytymättömyys/ höykyttäminen lähtevät tuolta samaisesta vammaispalvelusta. Ja tietenkin avustajien palkkojen vienti!!

      Haluan kyllä tietää, että millä tavalla työnantajan Hetaan kuuluminenkaan auttaa, jos kaupunki ei maksa palkkoja? Vai auttaako jotenkin kun kaupunki palkkojen maksajana oikuttelee? Sehän olisi hyvä,mutta tuskimpa auttaa. Ei se mikään avustajien tuki liitto ole, vaan työnantajien.

      Mitä hetaan tulee, niin 4 kuukauden koeaika on aivan kohtuuton ja jopa laiton? Kuukausi sopiva. Siinä näkee jo puolin ja toisin synkkaako. Ainoastaan Vantaalla 8,80e palkalla syytä kuulua ko. liittoon että sais lisät, JOTKA MUISSA LÄHIKUNNISSA MAKSETAAN muutenkin. Minä sanon EI noin pitkille koeajoille.

      Mun kohtelu työn tekijänä Vantaan vammaispalvelussa jotain niin törkeetä ja ala-arvosta, että ei sitä pysty edes kirjottamalla julki tuomaan -- Vantaan päätös siis, että asia oikeuteen.

      Miettikää, että johtajakin lähti luikkimaan ja jätti asiat hoitamatta= siirsi palkkojen vienti asian vaan samaisille vammaispalvelun kiusaajille. Niinku sanottua alussa, että "Kun yrittää oikaista palkka asiaa, niin vammaispalvelussa vievät loputkin palkat lakisääteiset lomarahat." Joo ja kun kertoi työnantajan velvotteiden täydellisestä laiminlyönnistä muista väärin käytöksistä niin vammaispalvelu hyökkäs avustajan kimppuun. Niillä kun on valta viedä syyttä avustajien pienetkin palkat, (palkanlaskijat eivät saa käyttää omia aivojaan Vantaalla) Ja väärinkäytökset ovat niin lähellä sydäntä ;O)

      Johtaja ei ole kiinnostunut kuin omasta palkkapussista. Nyt myös päällikkö pitkälle virkalomalle? Kuulemma "taas" ? Voiko virkalomillekkin jäädä aina sillon, kun sattuu huvittamaan?


      Ikinä missään ei ole työntekijänä kohdeltu niin ala-arvoisesti kuin Vantaalla avustajana. >>Ja nyt tarkoitan kaupunkia sijaismaksajaa

    • personalSUURSIIVOOJA

      VANTAA: By the way... Henkilökohtainen avustaja -järjestelmä ja työlainsäädäntö sanoo: Sunnuntaityöstä on AINA(kin) MAKSETTAVA 100%:lla korotettu palkka! JOISSAIN (laittomissa kunnissa niinku Vantaa) on omia soveltamisohjeita, joiden mukaan sunnuntai työtä ei korvata. TÄLLÄISET OHJEET OVAT KUITENKIN LAINVASTAISIA, EIKÄ NIITÄ TULE HYVÄKSYÄ.Sunnuntailisä on lakiin perustuva korvaus, kunnan on maksettava se!

      Ja mitä tulee kunnan VELVOLLISUUTEEN OHJATA TYÖNANTAJAA: Henkilökohtaisen avun järjestämisen osalta kunnalle on SÄÄDETTY vammaispalvelulain 8d §:n mukaan on asiakkaalle selvitettävä hänen oikeutensa ja VELVOLLISUUTENSA . Lisäksi henkilökohtaisen avun järjestämisen osalta kunnalle on säädetty vammaispalvelulain 8 d §:n 3 momentissa ERITYINEN VELVOLLISUUS AUTTAA JA OPASTAA avustajan palkkaamiseen liittyvissä asioissa.

      ---> Edes PYYDETTYNÄ ohjaaja ei tehnyt mitään... tästä täydellisestä virkatehtävän laiminlyönnistä todisteena sähköpostit.

      Katotaan kuka viimeiseksi nauraa...

      Vantaan vammaispalvelun voisi lopettaa täysin tarpeettomana. Niin paljon pahaa vain aiheuttaa kaikille!

      Ai niin ja mitä tulee lomakorvauksiin, niin laki sanoo että KOKO KUUN palkka maksettava eikä jotain hikisiä kymppejä!

      Mikään ei heta korjaa sitä, että kaupunki rikkoo lakia minkä ehtii!??

    • personalSUURSIIVOOJA

      Eli se ei tod LAIN MUKAAN ole: viitsitkö/haluatko maksaa lisät,... vai miten Vantaa sen sanoo: jos on ERILLINEN PÄÄTÖS...huh huh... tai se ei ole ole viitsitkö/haluatko ohjata työnantajaa miten toimitaan vaan se on LAKI! Tai viitsitkö maksaa avustajille lomakorvaukset, jotka heille kuuluvat, van maksatte ne=laki

      Vantaan perseily tulee loppumaan.

      Minulle kiitoksena, että jatkoin eteenpäin laittomasta työnantajasta--- palkat vietiin!!!!!

    • personalSUURSIIVOOJA

      Ai niin muuten... sekin on LAISSA, että avustettavan vaimokkeet ym.ei tod toimi käskyttäjänä, vaan avustettava ITSE!

      Ja YLITÖITÄ ei tod tule tehdä jollei avustettava/ työnantaja maksa itse! Eli jos vuorotyössä toinen avustaja tule, niin so what? Ei sinun ongelmasi. Älä tee ylitöitä, jos ei makseta. Hyvin yksinkertaista.

      Ai niin, mutta Vantaalla ei makseta normaali työstäkään.. ;O)

      Juu ja taas rekry oli vetäny sen kortin esiin, että ohjataan ja ollaan tukena sekä avustettavalle, että avustajalle... no EI TOD AVUSTAJIEN ASIALLA OLLENKAAN muistakaa se! Saatana mikä vitsi.

      Ja sitten tälle työnantajalle joka kirjotti: Niin eiköhän tälle TYÖNANTAJALLE (joka laiminlöi täysin työnantajanvelvoitteensa) olis pitänyt olla koeaika prkl eikä kaikkensa antaneelle työntekijälle??? Kun ihmettelit ettei ollut koeaikaa...huh huh...

    • totta on

      Mä olin kerran menossa haastatteluun tonne...Odotin aulassa omaa vuoroani,kun sattumalta kuulin keskustelun toiselta käytävältä...Mä en kuullu siitä keskustelusta mitään muuta kuin miesäänen sanovan et "koska mä saan mun palkan..."Sen jälkeen ovi pamahti kiinni.Se riitti mulle.Painelin pihalle...Se on moro!!!

      • totta on taas

        Ja jos joku mut tunnistaa tosta,ni tunnistakoot sitten.Miksi tulisin firmaan,missä ei makseta palkkoja?


      • oikein teit
        totta on taas kirjoitti:

        Ja jos joku mut tunnistaa tosta,ni tunnistakoot sitten.Miksi tulisin firmaan,missä ei makseta palkkoja?

        Ihan oikein teit,kun et menny sinne haastatteluun.


    • täysin totta

      Kiertäkää kaukaa!!!

    • täysin totta

      edellinen taas... älkää ihmetelkö ajankohtaa 4.47 aamulla... mietityttää vaan todella maksamattomat laskut kiitos Vantaan prkl! Suojavirkalaisethan nukkuu hyvin, vaikka eivät ole palkkojaan ansainneetkaan =(

    • personalSUURSIIVOOJA

      Juu... esiin vaan rohkeesti kaikki ohjaamattomuuden/ laittomuuden uhrit!

      Nyt vasta katsoin, että mitä oli tullut sähköpostiin vastausta sillon, kun pyysin vammaispalvelua ohjaamaan tätä laitonta työnantajaa.

      Pyysin apua, kun en saanut mitään otetta tästä työnantajasta/ hoitamaan sopimusta kuntoon. Ja kerroin, että he ovat vain käsittäneet saavansa itselleen suursiivouksen tekijän. Eivät ole käsittäneet lainkaan miten hommat menevät. Mitä velvollisuuksia heillä on työnantajana. Ja että voisitteko ohjata heitä. Ja että OLEN TÄSSÄ VAIHEESSA KÄYNYT HEILLÄ MELKEIN KUUKAUDEN.

      Henkilöltä, jonka velvollisuus on hoitaa työnantajien ohjaus.

      http://i1285.photobucket.com/albums/a592/M_2014/Screenshot001VANTAAOHJAUSKIITOSPALAUTTEESTA_zps23ce60d7.jpg

      Kiitos palautteesta?? Missä Vantaan kaupungin postimyynnissä on kuvittellut olleensa töissä...hmm... jo 10 vuotta :D Toivotaan, että seuraava työnantaja on laillinen?? Mitä hemmettiä? TÄSSÄ VAIHEESSA olin ollut jo 3 viikkoa suursiivoamassa...ihan ok, että avustajat tekevät ilmaista työtä, eivätkä saa palkkaa. Ja sitten tämä ohjaamaton työnantaja vetää nokkaansa, kun avustaja ei haluakkaan enää tulla suursiivoamaan (ILMAN SOPIMUSTA) ja käy vammaispalvelussa haukkumassa avustajan. EDELLEENKÄÄN en kuitenkaan syytä näitä ohjaamattomia työnantajia, vaan tuolta vammaispalvelusta se syy löytyy! Todellakin täysin tuuliajolla työnantajat. Kuitenkin niitä työnantajia on vain kourallinen, jotka tarvitsevat ohjausta??

      Ja sitten tuolla toisaalla pohditaan MUIDEN moraalia ja empatiaa.
      http://i1285.photobucket.com/albums/a592/M_2014/Screenshot001TOISTENMORAALIAPOHDITAANHAHHAH_zpse4107f75.jpg

      Se on jännä, kun aina sellaiset pohtivat MUIDEN moraalia ja empatiaa, joilta itsellään ei näitä löydy.

      Seuraavaksi voidaankin pohtia omaatuntoa, onko sitä, onko koskaan ollutkaan, vai onko se hävinnyt matkalla? =D

      ELI OLISIKO TODELLA VANTAAN KAUPUNGIN SYYTÄ MAKSAA AVUSTAJIEN PALKAT, JOTKA OVAT JÄÄNEET MAKSAMATTA, kun ongelmien syyt löytyvät teiltä itseltänne.

      Ei se auta, että nyt 10 vuoden jälkeen on kirkastunut, että mikä työnkuva on. TYÖNANTAJIEN ja työntekijöiden OHJAUS---> ei postimyynnin palautteiden vastaanotto, työpaikalla vähän kääntymässä käyminen ja ansaitsemattoman palkan nosto. Olennainen työ jää jää tekemättä. Työ mihin laki velvoittaa ja mihin on palkattu.

      >>> Vammaispalvelulain mukaan on asiakkaalle selvitettävä hänen oikeutensa ja VELVOLLISUUTENSA . Lisäksi henkilökohtaisen avun järjestämisen osalta kunnalle on säädetty vammaispalvelulain 8 d §:n 3 momentissa ERITYINEN VELVOLLISUUS AUTTAA JA OPASTAA avustajan palkkaamiseen liittyvissä asioissa >>> ei kiitettävä palautteesta =D

      EHKÄ olisi asiat mennyt vähän eri tavalla tämänkin työnantajan kanssa, jos häntä olisi ohjattu. Ja silloin kun tämä kävi haukkumassa avustajan, niin VIIMEISTÄÄN olisi otettu vähän olkapäästä, että hei ei töitä voi teettää ilman sopimusta ja kerrottu muutenkin työnantajan velvoitteet, miten hommat menevät...

      SEN SIJAAN lauma virkanaisia vammaispalvelussa käy kimpassa tämän ohjaamattoman työnantajan kanssa AVUSTAJAN KIMPPUUN =D

    • personalSUURSIIVOOJA

    • personalSUURSIIVOOJA

      Oho...tuli tyhjä viesti... Niin Valviran asiahan kai tuo vale sosiaali ohjaaja olisi... Ilmeisen kouluttautumaton... nostaa vaan TÄYTTÄ VIRKA PALKKAA.... =/ Täysin järkätty suoja virka. Ja muut kärsii!!!

      • lakunappi

        En tiedä tästä yhestä suursiivoojasta mutta ite olen saanut palkkani viimeiset viisi vuotta kun olen avustajan hommia tehnyt. Turha yleistää on ite mokannut omat tulonsa.


    • personalSUURSIIVOOJA

      Ja huom. jos muilla palkka epäselvyyksiä, niin tiedoksi, että julkishallintoa vastaan voi hakea oikeutta ilmaiseksi... ;O) Muutenkin rohkeesti vaan esiin muutkin palkatta jääneet yms. Miten muuten asiat selviäisivät kuin julki tuomalla??

    • personalSUURSIIVOOJA

      Jaahas... rekry taas vauhdissa...

      " Työpaikkailmoituksen mukaan avustajaehdokas tuo hakemuksessaan

      esille työkokemuksensa, koulutuksensa..."

      Ei 8,80e avustajan tarvitse olla koulutettu =D Jonkun muun itse taas

      todellakin TARVITSEE olla ;O)

      Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön

      kelpoisuusvaatimuksista:

      1 §
      Lain tarkoitus

      Tämän lain tarkoituksena on edistää sosiaalihuollon asiakkaan

      oikeutta laadultaan hyvään sosiaalihuoltoon ja hyvään kohteluun

      edellyttämällä, että sosiaalihuollon ammatillisella henkilöstöllä on

      TARVITTAVA KOULUTUS ja PEREHTYNEISYYS.

      6 §
      Sosiaaliohjaaja

      Kelpoisuusvaatimuksena sosiaaliohjaajan tehtäviin on tehtävään

      soveltuva sosiaalialalle suuntaava sosiaali- ja terveysalan

      ammattikorkeakoulututkinto.
      Ei ihan kesken jäänyt amis riitä...

      Rekryä, rekryä...
      "Vammainen henkilö on juridisesti työnantaja. Vantaan kaupunki

      toimii palkan sijaismaksajana."

      Vantaan Kaupunki toimii palkan sijaisviejänä ja vierittää syyn

      vammaisen henkilön niskoille.

      "Työaikakorvauksina ilta- ja viikonloppulisät maksetaan, mikäli

      vammaisella henkilöllä on niihin viranhaltijapäätös ja työn

      teettäminen ilta- ja viikonlopputyönä on vammaisen henkilön

      tarpeiden mukaisesti välttämätöntä ko. ajankohtina. "

      ilta -ja viikonloppu lisät maksetaan JOS ON VANTAAN KAUPUNGIN OMIEN

      SÄÄNTÖJEN mukaan VIRANHALTIJAPÄÄTÖS. --Huomatkaa, että kunnan omat

      säännöt EIVÄT OHITA LAKIA--

      "Myöhemmin, työsuhteen eri vaiheissa sekä työnantajana toimiva

      vammainen että hänen palkkaamansa avustaja voivat kysyä neuvoa

      avustajavälityksestä. "

      Neuvot: "kiitos palautteestasi...toivottavasti seuraava ohjaamaton

      työnantaja on sitten laillinen tai tekee edes työsopimuksen...

      Palkkaahan ei sitten makseta.

      ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

      Btw. Mut on sitten jo mustamaalattu niin etten töitä saa.Ei sitten

      tää feikki ollut tarpeeksi pahaa jo tehnyt--- kuukausia palkatta

      jätetty. Katotaas miten erään käy, jolla ei ole MITKÄÄN asiat

      kunnossa ;O)

      Voi että kun olenkin paha ihminen:

      ¤ Haluan palkkaa työstäni?? Enkä näe todellakaan siinä mitään

      järkeä, etten kertoisi muillekkin avustajille palkatta jäämisestä?

      Hiljaa vaan pitäs olla nyyh nyyh...

      ¤ Huom. EN MISSÄÄN TAPAUKSESSA haastaisi vammaista työnantajaani

      kaupungin tekemisistä! Vaikka alhainen Vantaa näin yrittääkin.

      ¤ Tykkään avustajan työstä, kun avustettava tarvitsee oikeasti

      vamman sairauden takia apua. En halua kenellekkään vain

      suursiivoojaksi 8,80e vaan haluan AVUSTAA, niinkuin muutkin

      avustajat varmasti??

      ¤ Minusta on sanottu, että "kiva kun olet luotettava" ja "kiva kun

      meillä synkkaa niin hyvin" jne.

      Varmaan väitetty virheellisesti, että halveksun avustettavia tj. Ei

      varmaan kerrottu, että tämä avustaja halusi vain pienet palkkansa??

      Ja, että kaupunki korjais laittomuutensa.

      MITEN VOITTE AVUSTETTAVAT MENNÄ TON LAITTOMAN KAUPUNGIN TOUHUIHIN

      MUKAAN?? TIETYSTI, JOS OLETTE SITÄ MIELTÄ, ETTÄ KAUPUNKI SAA TOIMIA

      JATKOSSAKIN MITEN LAITTOMASTI HUVITTAA.

      JA OLETTE SITÄ MIELTÄ, ETTÄ TEITÄ AVUSTAVAT IHMISET SAA JÄÄDÄ

      PALKATTA? ETTEHÄN ITSEKKÄÄN TEKISI TYÖTÄ ILMAN PALKKAA?

      Itse olen hyvin avoimin kortein tässä. Eräät vaan valehtelee/

      mustamaalaa tiskin alla??? Niin alhaisia ettei tosikaan.

      No tää vedetään loppuun KAIKILTA OSIN. Liikaakin empatiaa jo täällä

      päässä ollut!!! ;O)

    • taistelen 4vuotta

      hyvä immeiset tulkaa mukaan tekeen kantelu Oikeusasiamiehelle tää on nyky päivää ja totta vantaan vammishuolossa vamminen voidaan jättä lääkeittä ja vaateitta sekä avustajan käynteä ruokaa saa varastaa kauppasta jos uskaltta jos leipäjonoon et uskalla mennä

    • personalSUURSIIVOOJA

      KYLLÄ.Oikeasti vammaiset henkilöt ovat todellakin HEITTEILLÄ Vantaan vammaishuollossa/ vammaispalvelussa myös!!!!!!!!!! Saa todellakin kannella myös siitä oikeusasimiehelle! Ei mitään muuta kuin paskaa Vantaan vammaispalvelusta ole tiedossa! Ja henkilökohtaiset avustajat Vantaan kaupungilla, vaikka ette itse uskaltaisi sanoa mitään, niin suoranaisiin laittomuuksiin TULLAAN puuttumaan lähiaikoina! Ja se on varma!

    • Äiteemamma

      Huimaa luettavaa.Oikeudenmukaisuus pitää löytyä ja avustajille tukitoimipiste.Työehtojen mukaan avustaja ei ole siivoja eikä kodinhoitaja,vaikka noita tehtäviä saattaa toimeen hiukan kuuluakin,tilanteen mukaan.Myös hlökohtainen apu on apua asiakkaan suoriutumaan tehtävistään-ei niinkään tehdä niitä hänen puolestaan.Avustaja ei ole piika.Terveyden-ja hyvinvointilaitoksen,Kynnyksen,eduskunnan sivuilta löytyy selkokielistä tekstiä työaikalaista sekä muusta avustajan toimeen liittyvästä.Oikeutta on myös haettavisa ykstyishenkilölle oikeustalolta.Mahdollisesti vammaisyhdistyksen palveluistakin ainakin vammautuneille hlöille on ilmaista neuvontaa.Avustajien koska heitä on paljon ,olisi hyväksi liittoutua tuen ja asioiden hoidon selkeyttämiseksi,yksin on vaikea kantaa kaikkea vastuutakin.

      • luonnonlain

        Uusinta nimikettä yrittäjä väläytellään työterveyshuollon järjestämisen yhteydessä näille asiakkaille.Miksi?on kysytty,Koska:on vastattu että kun on palkannut työntekijän on yrittäjä.Avustajahan on kunnalle lähihoitajaa edullisempi ratkaisu,mutta missä on avustajien tuki, myös henkinen.Ei vammautuneilla kaikilla ainakaan ole Wellamon hintoihin varaa.
        Tietääkseni ketään ei voi yrittäjäksi ehdoin tahdoin pakottaa.Työnantajan roolista on kysytty,vastattu on: sen on tahtonut vammais-joku-järjestö.Näin on vastannut vammaistyöntekijä.Hlöt joilla on vamma valvovat ja tuskailevat näiden asioiden vuoksi,väsyvät loputtomien paperien selausta ,joka näin kuin "livautetaan"kunnan puolelta avustajan niskaan.Työterveydenhuollon toimintasuunnitelma (avustajalle)tullaan tekemään asiakkaan kotiin mm.93,00 euron tuntihintaan ja on lakisääteinen ja alkaa vasta kun asiakas on allekirjoittanut sopimuksen.Kaikilla ei ole hinnastoa saati muuta paperia edes nähtävillä kun nimi jo täytyy kirjoittaa.Virkailija aloittaa kullemma toiminnan kun nimi on paperissa ,takaisinmaksu työantajalle tapahtuu vuoden vaihteessa ensin Kelalta anoen ja sitten vammiaspuolelta anoen ja mitä tämmöinen on.Jos vamman omaava hlö on heidän mielestään niin hyvässä kunnossa että kaiken tämän kykenee hoitamaan ,ei avustajia tarvitakaan.Onko näillä virkailijoilla oikeus tuottaa niin paljon henkistä painetta ja hermoilua ja unettomia öitä vajaakuntoisille ihmisille?Tavallisessa työpaikassa työnjohto joutuisi vastuuseen.Lakisääteinen toimi josta virkailija asiakkaan luona kyselee useaan kertaan mistä paperi on tullut kuka lähettänyt ja saman katon alla toimivat.Miten se vasta nyt tullaan tekemään kun se on ollut lakisääteinen jo kauan aikaa ja avuistajat ovat toimineet vuosia.?Tähän kiitos saisiko vastauksia?Hinnatkin ovat huimia(Wellamo).Silti siellä lukee että jos sairaanhoitoa tarvitaan työantaja maksaa omistaan,eli tuo työtervhuolto on vain ennaltaehkäisevää:Olisin kiitollinen vastauksista /kommenteista,tää on niin huiman tuntuista ja kauheaa katsoa ihmisten väsymystä .


      • luonnonlain

        Jatkoa vielä lunnonlain-merkiltä.Avustajan rekryssä ei edes lueta kun ei kuulemma tarvita työkokemus-todistus-papereita.Hiukan jutellaan ,otetaan hlötiedot ja sillä selvä.Onko edesvastuutonta lähettää noin vain kuka tahansa vamman tai sairauden omaavan hlön kotiin?Tämähän se on riskialttiiksi saattamista jos mikä.Avustajalle sanotaan ,asiakkaan luona olet omillasi jos apua tarvitset soita poliisi.Avustajallakin on oikeus hlöturvan vuoksi tietää minne mennään.Kuitenkin vaaditaan paljon enemmän kuin mistä maksetaan.Avustajn kokemuslisät onko saatu?KK-palkka/hpalkka?miten hoidettu?Onko avustajat täysin tuuliajolla kunnan puolesta,,kunhan vain heidän asiakkaansa käyvät hoitamassa ja ottavat vastuun kirjatessaan käyneensä,vastatkaa???Miten kunta tukee avustajiaan vai sälytetäänkö sekin muka näiden asiakkaiden piikkiin,jos näin perustelkaa kuinka he mielestänne ovat siihen kykeneviä??


      • tietoakokemuksia

        Onko kellään positiivisia kokemuksia työskentelystä henkilökohtaisena avustajana Vantaan Kaupungin kautta?


    • personalSUURSIIVOOJA

      Ei ole positiivisia kokemuksia, koska EI OLE. Itseltä oli todella paha virhe mennä avustajaksi Vantaalle, Koko työura meni, koska ensimmäisen linkin muija mustamaalasi minut joka paikkaan ILMEISESTI HETAN KAUTTA.

      Itse tykkäsin avustaa vammaisia henkilöitä, mutta kun kunnassa ei asiat toiminut niinkuin kuuluu toimia niin JÄIN PALKATTA ja olen täysin syyttä nyt TYÖTÖN! Kortistoon kuuluisi toi kouluttamaton sosiaaliohjaaja enkä minä! Vantaalla avustaminen oli yksinkertaisesti minun työurani stoppi. Oikee myrkky toi kunta.

      Ja Heta ajaa asioita siihen suuntaan, että vammaisia henkilöitä pitäisi haastaa kunnan työntekijän tekemisistä!!! EN HAASTANUT, vaan haastoin kunnan/ palkanmaksajan ja ilmeisen kouluttamattamattoman sosiaaliohjaajan, jolle ei työnsä kuva auennut 10 vuoden aikana: TYÖNANTAJAN OHJAAMINEN JA NEUVONTA

      Koko työnantajuus on kunnan /kuntien vastuunpakoilua.

      Missä tosiaan on avustajien tuki???????????????

      Kunnalle ei tosiaan normaalisti avustaja mene vammaispalveluun, PAITSI SIINÄ TAPAUKSESSA KUN PALKKA EI TULE!!!! Joo ja sitten vielä kaikki PAPERIT on kyseisen "sosiaaliohjaajan" takana. Ai kun se ei tee mitään, niin ei pysty itekkään tekemään mitään??? Muualla saa avustaja(kin) tulostaa netistä ne.

      Heta ei ole mikään Jumala. Sen sana ei tod ole laki. Ihan järjetön se uusi ohjevideo.

      Tulen laittamaan kaikki oikeus paperit julkisesti, kun ne vihdoin saapuvat.

      Jokainen voi miettiä tekeekö tota hommaa noilla säännöillä. Koko ajan vaan tehdään asioita hullummaksi avustajien kannalta. Ihan niinku AVUSTAJAT TARVITSISIVAT JOTAIN LISÄKOULUTUSTA KESTÄÄKSEEN KAIKEN PASKAN kuntien taholta JA PALKATTOMUUDEN??

      Joo ja avustaja ei todellakaan ole siivooja, niinku muutkin sanoi. Vaan avustaa arjessa, eikä tehdä kaikkea puolesta. AIVAN OIKEIN.

    • personalSUURSIIVOOJA

      Ja vielä... EI OLE OIKEIN työntää vammaisia henkilöitä työnantajiksi, vaan kunnan tulee olla työnantaja, Vammainen henkilö ainoastaan määrittää minkälaista apua tarvitsee. Toistettakoon vielä, että ainoastaan kuntien vastuun pakoilu kyseessä.

    • kyselenvaan

      Hei, miten olette hoitaneet asiat, jos palkastanne puuttuu euroja? Itse sain juuri ekan palkkani (maaliskuun palkan) ja mun laskujeni mukaan siitä puuttui n. 76e. Ajattelin ottaa suoraan yhteyttä palkanlaskijaan huomenna, tuntuu että vammaispalveluiden ohjaajien kanssa vaikea asioida, koko aika jotain ongelmia siellä (hävittävät työsopimuksia, unohtivat lähettää verokorttini palkanlaskijalle ym).

      Oletteko lähettäneet tuntilistan sinne Karsikkokujalle vai suoraan palkanlaskijalle Tikkurilaan?

      • auttaja67

        Samaa mieltä.vaikea päästä puhelimella sinne.en ole tyytyväinen heidän toimintaan.


    • personalSUURSIIVOOJA

      Ei ne vapaaehtoisesti mitään korjaa. Toikin 76 euroa sulta pimitetty täysin harkiten. Ne sheivaa aina siivun sieltä täältä toivoen ettei avustaja huomaa.

      "vammaispalveluiden ohjaajien kanssa vaikea asioida, koko aika jotain ongelmia siellä (hävittävät työsopimuksia, unohtivat lähettää verokorttini palkanlaskijalle ym)."

      Nii-iin... vammaispalvelussa vaan söhlää ja söheltää siellä ja avustajat kärsii...

      Mullakin siis alkoi heti tollein, että "unohtivat" lähettää verokortin eteenpäin. Se ainookin palkka, joka tuli, niin siitä oli otettu 60%, koska verokortti jäi jonkun ahterin alle...niin ja tosiaan niitä työsopimuspapereitakin sai aivan kuun lopussa ja sitten jo irtisanottiinkin laittomasti...

      Kenellä on varaa olla noin epävarmassa työssä? Koskaan ET TIEDÄ saatko palkkas vai et.

      Vantaa laittaa ennemmin 80000e konsultteihin ja jäälohkarelogoon, kun maksaa puuttuvat palkat TYÖNTEKIJÖILLE. Sillähän se imago kohenee huh huh.

    • ittuuntunut

      no teillä on kurjaa kokemusta Vantaalta, ja syystä.
      Itselläni on mennyt kaikki usko ja luottamus ko tahon toimintaan.

      On kuin itse pääpiru asuisi siellä missä tuo virkamies toimii, tämä J. N.

      Oma nuoreni, aikuinen jo, menetti luottotietonsa, koska ohjaaja lupasi tapaamisessa maksaa siivousavun ja ruokapalvelun, mutta kun niitä haettiin, ei niitä myönnettykään !

      Oli siinä vaiheessa jo toista tonnia velkaa ko yrityksille, ja luottotiedot meni.
      Aion tehdä ylisosiaalineuvokselle kantelun, niin ruokotonta ja epäeettistä toimintaa siellä.
      olen tosi vihainen koko tahosta, sanotaan että Vantaalla asiat sujuvat. Jos tämä on sujuvuutta, minä en tajua, miten huonosti ne muualla ovatkaan.
      olen tosi vihainen koko vammaispalvelulle.

      Vmäinen virkaerkki jolla dementia, ei kovin mukava yhdistelmä.

    • surullista

      Jos työskentelette henkilökohtaisena avustajana niin ottakaa todellakin kopiot JOKA IKISESTÄ tuntilistasta ja työsopimuksista jne asiakirjoista.

      On sitten mustaa valkoisella. Aina....

    • Bitchslap81

      Itse avustettavana olen kyllä samaa mieltä vantaankaupungin "palvelusta". Aivan perseestä koko touhu. Aina saa soitella perään ja vastaavat jos jaksavat. Kerran lähettelin sähköpostia ja soittelin ja kukaan ei vastaa ja jos vastaa niin sanovat soittavansa takaisin, mutta mitään ei kuulu. Kuukausien odottelun jälkeen soitin suoraan vaihteeseen ja jätin soittopyynnön, niin minulle soitettiin takaisin 5min kuluessa. Naurettavaa. Ja kaikki siitä, että avustajalleni ei oltu maksettu korotettua palkkaa vaikka työnantajana kuulun HETA:an, ei kokemus lisiä, eikä yö-lisiä. Kokemus lisät sitten suostuivat maksamaan. HETA:an kuulumisesta korotettuun osaan ei reagoinut millään tavalla ja sitten tämä sekopää emakko lässyttää, että "ei me niitä yötunteja makseta, kun sulla ei oo päätöstä niistä. Ja niihin pitää olla todella hyvät perustelut. Kerrot, että mihin tarvitset ja kuinka paljon ja milloin." siihen vastasin, että "HETA:n sivuilla lukee, että ne PITÄÄ maksaa ja kun siellä lukee, että ne pitää maksaa niin minun ei tarvitse perustella sinulle eikä kenellekään muulle yhtään mitään." Vastauksena tuli "näin meitä on ohjeistettu." vastasin "pitää selvitellä asiaa sitten HETA:n kanssa" ja vastasi tylysti "oliko sulla muuta?" olin hiljaa niin tuli "klops. tuut tuut tuut" eli luuri korvaan. Täysin ala-arvoista. Päädyttiin sitten avustajan kanssa sellaiseen ratkaisuun, että "minä olen sitten pelkästään lauantaisin ja sunnuntaisin liikkeessä" ;) . Maksakoot sitten viikonloppukorvauksia kaikilta tunneilta. Ainakin siihen asti kunnes HETA reagoi kysymyksiini ja oikaisuvaatimuksiini. HETA kun pitää avustettavien työnantajien tukea asioissa. Mutta aikaisemmin työelämässä olleena, myös suosittelen todella, että kukaan ei tee päivääkään töitä, ilman allekirjoitettua työsopimusta. Kannattaa, myös pistää työnantaja tarkentamaan työsopimukseen, mihin tarkoitukseen avustus/tunnit tulee jos on pelkoa siitä, että joutuu esim pellolle töihin. Ennen sopimusta kannattaa myös varmistaa tuleeko avustus yleiseen käyttöön vai vain vapaa-ajalle. Jos vain vapaa-ajalle niin se tarkoittaa kodin ulkona tapahtuvia toimia. Ei siivoamista, ei kaupassakäyntiä ei hiustenleikkuuta jne vaan vain ja ainoastaan harrastuskäyttöön. Sovituista töistä ei poiketa, mutta pienissä asioissa maalaisjärkeä saa käyttää. Ollaan ihmisiä eikä robotteja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe