Tapahtui Kuortaneella 2014

Ei segregaatiolle

Vietin viikon Kuortaneen Urheiluopostolla ns. perheleirilla. Paikalla minua odotti kuitenkin todella erikoinen naytelma, jota en tule luultavasti koskaan unohtamaan.

Paikalle saapuneille Suomenkielisille jaettiin hihamerkit, joita teennaisesti kutsuttiin rannekkeiksi. Ne laitettiin ranteisiin jotta meidat olisi helpompi erottaa massasta. Paikalle saapuineille Ruotsin kielisille hihamerkkia ei laitettu, vaan he saivat kayttaa taysin vapaasti kaikkea Kuortaneen Urheiluopiston tiloja.

Eniten minua jai ihmetyttamaan se etta suomenkieliset majoitettiin kauas paarakennuksesta asuntoloihin, ruotsinkielisten majoittuessa paarakennukseen, joissa oli huoneissa mm. omat saunat. Tiedan etta saatan kuulostaa naurettavalta , mutta minulle tasa arvoisuus on tarkea periaate, eika tallainen toiminta todellakaan edista pyrkimyksia tasa arvoiseen kohteluun. Tama on niin kutsuttua positiivista segregaatiota, joka on mm. Yhdysvalloissa havaittua aiheuttavan todella pahaa verta kansalaisten keskuudessa.

En voi ymmartaa miksi ylipaataan meilla on jarjestelma, jossa yksi kansanosa haluaa elaa muusta yhteiskunnasta erillaan, ominne perheleireineen, paivakoteineen, kouluineen ja muinen jarjestoineen.

49

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uivero

      EI ole oikeastaan uutta. On todella tragedia et kuvatun kaltaista saa tapahtua maassamme. tee valitus oikeusasiamiehelle. asia ei ole pieni. on periaatteellinen asia et kaikkea kohdellaan tasavertaisesti.

      • Herra jee

        Pyhä mylväys


    • Todellako?

      Mistä tapahtumasta oli kyse? Yleensähän bättre folk ei halua tapahtumia suomalaisten kanssa, vaan pitää ne erikseen.

      Kuitenkin taas kerran yksi ositus, kuinka suomalaiset ovat toisen luokan kansalaisia omassa maassaan!

      Jotain on mätää Suomenmaassa....

    • Höh

      Järjestäjä taisi olla jonkinlainen sivistymätön moukka joka kärsi jostain identeettikiriisistä.

    • Kummallinen viesti. Olitteko samalla leirillä / kurssilla? Kerros nyt vähän lisää. Mitä niillä rannekkeilla sai / ei saanut? Oliko teillä samat ohjaajat? Olitteko samalla perheleirillä?

      Oisko ruotsinkieliset varanneet eritasoisen / -hintaisen majoituksen?
      http://www.kuortane.com/hinnastot/huonehinnat/

      Kerropa miksi sinulle olisi urheilu- ja perheleirillä niin tärkeätä saada kuulua samaan porukkan kuin ruotsinkieliset? Haluaisitko puhua ruotsia?

      • ei edes rahalla

        Tämän ketjun paras kommentti jos typerintä haetaan on tämä:
        "Ankdam":
        "Kerropa miksi sinulle olisi urheilu- ja perheleirillä niin tärkeätä saada kuulua samaan porukkan kuin ruotsinkieliset? Haluaisitko puhua ruotsia? "

        Ihmisten erilaista jakoa jossa toiset saa paremman palvelun, huoneet jne. Perustuen kieleen, ihonväriin, uskontoon tms. Ankkamatami siis kannattaa.....hän ei kritisoinut jakoa sinällään, koska kannattaa sitä !


      • Svekkulia toimintaa

        Rotuerottelu on niin upeaakin - svekojen mielestä...

        RKP ehdottaisi virallista APARTHEIDIAKIN - jos ei pelkäisi muun maailman tuomioita...


      • R2-D2

        Eihän siitä ollutkaan kyse, vaan siitä että emmekö olekkaan sama kansa!? Sama kansa kaksi eri kulttuuria näinhän yritetään aina väittää vaikka totuus on kylmä ja raaka:( Miksi ette halua jo päästä kokonaan eroon siitä fucking suomenruotsalaisuudesta!? Pistää vihaksi, kun enemistö on kuin mustat omalla maalla ja te valkoiset arjalaiset sorratte meitä. Teidän kulttuuri on sammuttava, koska kukaan ei pidä bättre folkeista, jos ette pidä itseännekään suomalaisina. Silloin olette automaattisesti maahanmuuttajioa joille pitäisi säätää samat oikeudet kuin maahan vasta muuttanut joka odottaa suomen kansalaisuutta.
        .


    • hyvinkään mies

      Ei valehtelulle. Tässä oli tyypillinen napilaisen ns. mielipidekirjoitus, joka oli pitkää horinaa mutta ennenkaikkea kauheaa paskaa alusta loppuun.

      Hauskinta on kuitenkin se, että tyhmä napilainen on unohtanut kielikiimassaan ään ja öön pisteet pois.

      voi voi kuinka sekaisin napilaiset menevätkään.

      • Svekohörhö taas!

        Svekohörhömme on palannut alkuperäiseen nikkeensä. Ja tyyli on vanha tuttu.

        Hän ilman mitään todisteita leimaa avaajan seikkaperäisen kokemuksen valheeksi?

        Ei ihme, että kukaan ei viitsi keskustella asiallisesti tuon sekopään kanssa.


      • hyvinkään mies
        Svekohörhö taas! kirjoitti:

        Svekohörhömme on palannut alkuperäiseen nikkeensä. Ja tyyli on vanha tuttu.

        Hän ilman mitään todisteita leimaa avaajan seikkaperäisen kokemuksen valheeksi?

        Ei ihme, että kukaan ei viitsi keskustella asiallisesti tuon sekopään kanssa.

        Aloittaja oli keksinyt aika hyvän provon, pisteet siitä. Kunnon provo sisältää pöljää horinaa ja yllätysmomentin. Jutun mukaan aloittaja oli ikäänkuin leimattu virheellisesti suomalaiseksi. Ylläri taas tulee ääkkösien puute. Mita taalla tehdaan?

        Jutun hauskuus piilee siinä, että oikeat typerykset lähtivät provoon mukaan. Napilaiset astuivat taas kerran ansaan ja todistivat kuinka napilaisia ovat.


      • Vesa Kaitera

        Hyvinkään mies kirjoitti: "Ei valehtelulle. Tässä oli tyypillinen napilaisen ns. mielipidekirjoitus, joka oli pitkää horinaa mutta ennenkaikkea kauheaa ****** alusta loppuun."


        Olen eri mieltä. Minun on hyvin vaikea uskoa, että nimimerkki Ei segregaatiolle olisi noin vain omasta päästään keksaissut koko jutun. Kyllä tuo juttu ilmeisesti pitää paikkansa.


        Hyvinkään mies: "Hauskinta on kuitenkin se, että tyhmä napilainen on unohtanut kielikiimassaan ään ja öön pisteet pois."


        Sinun kannattaisi laajentaa yleissivistystäsi. Tuolla nimerkillä on todennäköisesti käytössään englanninkielinen näppäimistö, ja siitä ei automaattisesti saa skandeja ulos. Minulle tuli tuo sama ongelma eteen, kun meilasin Pekingin olympialaisista viestejä vaimolleni. Ensimmäinen viesti meni ilman skandeja, mutta sitten hoksasin käydä hakemassa ne vanhoista viesteistäni ja kopioin ne aina uuteen viestiin. Muitakin keinoja kyllä on tuon homman hoitamiseksi.


    • Aloittaja on oikeass

      "Mistä tapahtumasta oli kyse? Yleensähän bättre folk ei halua tapahtumia suomalaisten kanssa, vaan pitää ne erikseen."

      Varsinainen kirjoittaja lienee jättänyt palstan, mutta vastaan kun asiasta jotain tiedän; Kuortaneella järjestetään erilaisia perhe/muita leirejä, joihin osallistuu Kelan tukemana perheitä. Nyt kyseeessä olevallakin leirillä tapahtui se mikä siellä yleensä aina tapahtuu ; Ruotsinkieliset perheet majoittuvat päärakennuksessa (selvitin asian perusteellisesti) joissa oli, kuten aloittaja kirjoitti, omat saunat sekä huomattavasti parempi taso. Suomenkieliset majoitettiin siis pihan ulkorakennuksiin, joiden varustelutaso vastasi lähinnä mökki asutusta.

      Vahvistin että Suomenkielisille jaettiin leirille saapuessa hihamerkit/rannekkeet, jotka oli erilaisin värein merkattuja. Ruotsinkielisille ei tällaista ranneketta tietenkään jaettu. Se kai olisi heille liikaa. Rannekkeista oli hyvä henkilökunnan huomata kuka henkilö li kyseessä ja minkatasoisiin palveluihin oli oikeutettu perheleirillä.

      Miksi kirjoitan tästä? Olen jo vuosia ihmetellyt, miksi ihmeessä ruotsinkielinen väestö haluaa kulkea segregaation tiellä ja järjestää kantaväestöstä täysin erilliset perheleirit, riparit, päiväkodit, koulut , ääritapauksissa jopa armeijan (Drasvik) Luulen tietäväni vastauksen; Heillä on pakonomainen tarve säilyttää pakkoruotsi sekä oma elitistinen kohtelu yhteiskunnassamme

      . Olisiko liikaa pyydetty että vihdoin koittaisi aika, jossa kaikkia väestöryhmiä koetettaisiin kohdella tasapuolisesti?

      • hyvinkään mies

        Sinun omgelma on se, että olet tyhmä. Menit aloittajan provoon luullen sitä todeksi ja aloit valehtelemaan päälle "todistuksia", että jotain rannekkeita jaellaan kieliryhmittäin. Kuortaneella, eikä missään muuallakaan jaella mitään rannekkeita yhtään kenellekään, ei ruotsalaisille eikä suomalaisille. Jos joku suomenruotsalainen oli ottanut huoneen saunalla ja joku suomalainen ei kyseessä ei ole rasismi. Kyseessä on varauksen yhteydesssä tehty lausunto: haluamme saunammisen huoneen.

        Jälleen herää kysymys, kuinka vitun tyhmä napilainen voi ollakaan?


      • Vesa Kaitera

        Aloittaja on oikeass kirjoitti: "Miksi kirjoitan tästä? Olen jo vuosia ihmetellyt, miksi ihmeessä ruotsinkielinen väestö haluaa kulkea segregaation tiellä ja järjestää kantaväestöstä täysin erilliset perheleirit, riparit, päiväkodit, koulut , ääritapauksissa jopa armeijan (Drasvik) Luulen tietäväni vastauksen; Heillä on pakonomainen tarve säilyttää pakkoruotsi sekä oma elitistinen kohtelu yhteiskunnassamme."


        Oma analyysini kulkee hyvin samaan suuntaan kuin Sinullakin. Suomenruotsalaiset laskevat pystyvänsä säilyttämään kielensä ja kulttuurinsa vain, jos he onnistuvat vakuuttamaan oman jälkikasvunsa siitä, että suomenruotsalaisuuteen sisältyy runsaasti myönteisiä asioita, ja että on suorastaan hienoa olla suomenruotsalainen. Se on eduksi sosiaalisesti, poliittisesti ja taloudellisesti. Jos kasvava nuori sisäistää, että hän aidosti hyötyy suomenruotsalaisuudestaan, niin hän saattaa säilyttää tuon identiteetin koko aikuisikänsä. Ja tähän RKP ja useat suomenruotsalaiset säätiöt juuri pyrkivät.


        Aloittaja on oikeass: "Olisiko liikaa pyydetty että vihdoin koittaisi aika, jossa kaikkia väestöryhmiä koetettaisiin kohdella tasapuolisesti?"


        Jos suuntaat tuon kysymyksen suomenruotsalaisille, niin ei tämä tilanne heidän mielestään ole suinkaan epätoivottava. Eivät he halua luopua saavutetuista eduistaan (mikä ryhmä haluaisi?). Suomenruotsalaiset tulevat jatkossakin tukemaan toisiaan ja säilyttämään hyvä veli-verkostonsa, siitä ei ole kerrassaan mitään epäilyksiä. Mutta meidän muiden ei tarvitse vaieten sietää sitä, että valtion toimesta suositaan yhtä kielivähemmistöä sekä suomenkielisten että muiden kielivähemmistöjen kustannuksella. Meidän tulee tarpeen vaatiessa kävellä suomenruotsalaisten ja heidän suppean eturyhmäajattelunsa yli. Mutta tämä ei saa tarkoittaa sitä, että suomenruotsalaiset poljettaisiin suohon. Kyllä heillä tulee olla omat oikeutensa, mutta jotakin rajaa, kiitos.


      • ...
        hyvinkään mies kirjoitti:

        Sinun omgelma on se, että olet tyhmä. Menit aloittajan provoon luullen sitä todeksi ja aloit valehtelemaan päälle "todistuksia", että jotain rannekkeita jaellaan kieliryhmittäin. Kuortaneella, eikä missään muuallakaan jaella mitään rannekkeita yhtään kenellekään, ei ruotsalaisille eikä suomalaisille. Jos joku suomenruotsalainen oli ottanut huoneen saunalla ja joku suomalainen ei kyseessä ei ole rasismi. Kyseessä on varauksen yhteydesssä tehty lausunto: haluamme saunammisen huoneen.

        Jälleen herää kysymys, kuinka vitun tyhmä napilainen voi ollakaan?

        Napilainen???
        Typerä sana.


    • Nettisuom. (-fenno)

      Typerä viesti.

    • De här ee Kyrkslätt

      " Kuortaneella, eikä missään muuallakaan jaella mitään rannekkeita yhtään kenellekään, ei ruotsalaisille eikä suomalaisille"

      Ilmeisesti uskot vain jos kuvaan rannekkeen Kuortaneen Urheiluopistolta tai lapselta jolla se on yhä muistona) jotta uskot. Ja siellä ON RANNEKKEITA . ainakin kahta eri väriä ja joillain (kuten ruotsinkielisten perheleiriläisillä EI ollut ranneketta)

      Mutta itse perheleiri oli mahtava kokemus ja Koko Kuortaneen Urheiluopisto. Monia jäi varmasti vain ihmetyttämään tämä jaottelu.

      De häär ee Uu tååget till Syrkslätt, vi stannar I pööle, hooplaks....

      • hyvinkään mies

        En oikein osaa sanoa oletko aivan vitun palikka vai leikitkö vain palikkaa. Noh, lähdetään siitä olettamuksesta, että olet palikka.

        Linnanmäelläkin on rannekeita. Samoin erilaisille festareille on rannekkeita. Särkänniemeen saa rannekkeen ranteeseen etc etc.
        Joten miksei Kuortaneellakin voida käyttää rannekkeita.

        Mutta kyse ei ollut siitä, että rannekkeilla olisi eroteltu suomen- ja ruotsinkieliset toisistaan. Ymmärrätkö taukki, että niillä mahdollisilla rannekkeilla ei ollut mitään tekemistä ruotsin kielen kanssa.

        Noh, en oletakaan vajakin mitään ymmärtävän.


      • tapa ittes
        hyvinkään mies kirjoitti:

        En oikein osaa sanoa oletko aivan vitun palikka vai leikitkö vain palikkaa. Noh, lähdetään siitä olettamuksesta, että olet palikka.

        Linnanmäelläkin on rannekeita. Samoin erilaisille festareille on rannekkeita. Särkänniemeen saa rannekkeen ranteeseen etc etc.
        Joten miksei Kuortaneellakin voida käyttää rannekkeita.

        Mutta kyse ei ollut siitä, että rannekkeilla olisi eroteltu suomen- ja ruotsinkieliset toisistaan. Ymmärrätkö taukki, että niillä mahdollisilla rannekkeilla ei ollut mitään tekemistä ruotsin kielen kanssa.

        Noh, en oletakaan vajakin mitään ymmärtävän.

        Ja sinä homo olit siellä Kuortaneelle paikalla katsomassa mitä tapahtui vai? Vi.tun pelle pidä se turpas kii.


      • hyvinkään mies
        tapa ittes kirjoitti:

        Ja sinä homo olit siellä Kuortaneelle paikalla katsomassa mitä tapahtui vai? Vi.tun pelle pidä se turpas kii.

        Ei, sinä tässä olet pelle ja kunnon pelle oletkin. Oletko ajatellut etsiä jotain sinulle soveliaampaa keskustelua, vaikka että "siskoni on äitini" tms.

        olitko pelle ite katsomassa paikanpäällä? Et. Et ole ikinä edes käyny siellä ja tuskin edes tiesit, että koko vitun Kuortane on umpisuomenkielistä aluetta, jossa todellakaan ei tapahdu mitään tuonkaltaista.

        Joten neuvoni sinulle on, että parempi kun tyhmempi tappaa itsensä eli sinä. Revi pääsi idiootti irti ja lopeta typerä paskanjauhanta. Saatanan mätäpaise suoraselkäisille suomalaisille tuollainen vajakki.


      • "Ilmeisesti uskot vain jos kuvaan rannekkeen Kuortaneen Urheiluopistolta tai lapselta jolla se on yhä muistona) jotta uskot. Ja siellä ON RANNEKKEITA . ainakin kahta eri väriä ja joillain (kuten ruotsinkielisten perheleiriläisillä EI ollut ranneketta)"

        Mitä niillä rannekkeilla saa? Kerrot että niitä on erilaisia, joten kaipa ne jotain tarkoittavatkin. Yleensä niillä merkataan jotain ennakkoon maksettua.

        Lomailen itse vuosittain eräässä etelän lomakohteessa ja myös siellä osa vieraista saa rannekkeen, kaikki ei. Rannekkeen saavat täyshoito-vieraat (all inclusive) mutta itselläni (suomenruotsalainen) ei sellaista ole koska yleensä valitsen, eli maksan vain normi puolihoidon ja maksan kaikki juomanikin itse.

        Rannekkeeseen kuuluu aina, niin Suomessa kuin ulkomaillakin jotain ennakkoon maksettua! Suomenkielisten pakettiin kuului siis sellaista mitä ruotsinkielisille ei kuulunut!

        On siellä Kuortaneelle sitä paitsi muutakin kuin Kelan sponssaamia perheleirejä! Kuortaneella käy jos jonkinlaisia ryhmiä ja myös itse maksavia!

        Sitä paitsi niitä perheleirejä järjestävät erityisesti erilaiset vammais- ja tautijärjestöt, ei suinkaan Kela itse, esim kehitysvammaisten lasten perheille, diabeetikoiden perheille jne.
        Kurssille osallistumiseen voi hakea Kelan tukea, joka myönnetään tiukkojen kriteerien perusteella.

        Koska ko kuntoutusleirien ohjelmaan aina kuuluu aktiivista kuntoutusta, opetusta, luentoja y.m. ohjattua toimintaa niin niitä järjestetään myös ruotsiksi. Ruotsinkielistä kuntoutustoimintaa on Folkhälsanilla, Kuurojen liitto,

        Voisitte nefet lakata puhumasta peetä!! Olis kiva jos teillä olis edes jotain tietoa asioiden oikeasta laidasta ennen kuin pulautatte närästyksenne tänne palstalle.

        Lihastautiliitto r.y. - Muskelhandikappförbundet r.f.

        "Sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskurssit ovat osallistujille maksuttomia. Kurssit rahoittaa Kela, RAY ja terveydenhuolto. Kurssien kohdalla Kela korvaa matkoista aiheutuvat kustannukset kurssin jälkeen omavastuuosuuden ylittävältä osalta. Kurssiajalta on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa korvaukseksi ansionmenetyksestä, voit tarkistaa oikeutesi siihen Kelan toimistosta. Matkakorvaus- ja kuntoutusrahahakemukseen tarvittavat liitteet saat kurssilta.

        Lasten kesäleirin, sisarusleirin ja yli 65-vuotiaitten tapaamisen matkat osallistuja maksaa itse, muuten rahoittajana on RAY."

        Tässä Kelan maksamaa kurssitarjontaa:
        http://asiointi.kela.fi/kz_app/KZInternetApplication


      • Ankdam kirjoitti:

        "Ilmeisesti uskot vain jos kuvaan rannekkeen Kuortaneen Urheiluopistolta tai lapselta jolla se on yhä muistona) jotta uskot. Ja siellä ON RANNEKKEITA . ainakin kahta eri väriä ja joillain (kuten ruotsinkielisten perheleiriläisillä EI ollut ranneketta)"

        Mitä niillä rannekkeilla saa? Kerrot että niitä on erilaisia, joten kaipa ne jotain tarkoittavatkin. Yleensä niillä merkataan jotain ennakkoon maksettua.

        Lomailen itse vuosittain eräässä etelän lomakohteessa ja myös siellä osa vieraista saa rannekkeen, kaikki ei. Rannekkeen saavat täyshoito-vieraat (all inclusive) mutta itselläni (suomenruotsalainen) ei sellaista ole koska yleensä valitsen, eli maksan vain normi puolihoidon ja maksan kaikki juomanikin itse.

        Rannekkeeseen kuuluu aina, niin Suomessa kuin ulkomaillakin jotain ennakkoon maksettua! Suomenkielisten pakettiin kuului siis sellaista mitä ruotsinkielisille ei kuulunut!

        On siellä Kuortaneelle sitä paitsi muutakin kuin Kelan sponssaamia perheleirejä! Kuortaneella käy jos jonkinlaisia ryhmiä ja myös itse maksavia!

        Sitä paitsi niitä perheleirejä järjestävät erityisesti erilaiset vammais- ja tautijärjestöt, ei suinkaan Kela itse, esim kehitysvammaisten lasten perheille, diabeetikoiden perheille jne.
        Kurssille osallistumiseen voi hakea Kelan tukea, joka myönnetään tiukkojen kriteerien perusteella.

        Koska ko kuntoutusleirien ohjelmaan aina kuuluu aktiivista kuntoutusta, opetusta, luentoja y.m. ohjattua toimintaa niin niitä järjestetään myös ruotsiksi. Ruotsinkielistä kuntoutustoimintaa on Folkhälsanilla, Kuurojen liitto,

        Voisitte nefet lakata puhumasta peetä!! Olis kiva jos teillä olis edes jotain tietoa asioiden oikeasta laidasta ennen kuin pulautatte närästyksenne tänne palstalle.

        Lihastautiliitto r.y. - Muskelhandikappförbundet r.f.

        "Sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskurssit ovat osallistujille maksuttomia. Kurssit rahoittaa Kela, RAY ja terveydenhuolto. Kurssien kohdalla Kela korvaa matkoista aiheutuvat kustannukset kurssin jälkeen omavastuuosuuden ylittävältä osalta. Kurssiajalta on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa korvaukseksi ansionmenetyksestä, voit tarkistaa oikeutesi siihen Kelan toimistosta. Matkakorvaus- ja kuntoutusrahahakemukseen tarvittavat liitteet saat kurssilta.

        Lasten kesäleirin, sisarusleirin ja yli 65-vuotiaitten tapaamisen matkat osallistuja maksaa itse, muuten rahoittajana on RAY."

        Tässä Kelan maksamaa kurssitarjontaa:
        http://asiointi.kela.fi/kz_app/KZInternetApplication

        Tuossa ylhäällä jai yksi lause kesken .. Siis että useat vammais- ja tautijärjestöt järjestävät KELA'n tuen piirissä olevia kuntoutuskursseja myös ruotsiksi. Omia ruotsinkielisiä kuntoutuksen järjestäjiä ovat ainakin Folkhälsan ja De utvecklingsstördas väl.

        Suomenkieliset kurssit pyörivät yleensä säännöllisesti ja ruotsinkielisiä kuntoutuskursseja järjestetään tarpeen mukaan.


      • R2-D2

        Et tunne kuuluvasi meihin vaan siksi että olet perhetaustoiltaan suomenruotsalainen. Sepä mielenkiintoista. Miksi asut täällä, kun elintasoltaan hieman vielä edellä oleva naapuri sijaitsee vain n.200 km rannikolta rannikolle? Miksi pidät itseäsi ruotsalaisena? Sukusi juuret voivat olla ihan Suomesta tai jostain muualta eurooppaa, kuin ruotsista. Suomenruotsalaisten perimä on suomenkielisten kanssa 60% sama. Eli et ole puhdas arjalainen, mutta kukapa meistä olisi:)


    • hur.ri rasistit

      Tämä on juuri sitä karmeaa rantaruotsalaisuutta,halutaan nimenomaan tehdä ero "finnien" ja "bättre folkin" välillä.

      Ihan Freudenthalin hengessä mennään edelleen,ja taas näkyy että että hur.rit eivät pidä itseään suomalaisina.

      Kuortaneen tapaus pitäisi perinjuurin selvittää.

      • Voihan fenno

        Tala-hengessä tuomitaan Kuortaneella svedut vaikka koko helvetin Kuortaneen palveluksessa ei ole yhtään ruotsinkielistä henkilöä. Ei sinne tulla ruotsinkielisenä eikä palvella ruotsinkielisenä. Talafennot ovat valehtelijoita kuten itse Talakin.


      • ööööööööööööööööööö.
        Voihan fenno kirjoitti:

        Tala-hengessä tuomitaan Kuortaneella svedut vaikka koko helvetin Kuortaneen palveluksessa ei ole yhtään ruotsinkielistä henkilöä. Ei sinne tulla ruotsinkielisenä eikä palvella ruotsinkielisenä. Talafennot ovat valehtelijoita kuten itse Talakin.

        Lässyn lässyn hur.ri,sinä et tiedä tapahtuneesta yhtään mitään.


      • sen lauluja laulat..
        Voihan fenno kirjoitti:

        Tala-hengessä tuomitaan Kuortaneella svedut vaikka koko helvetin Kuortaneen palveluksessa ei ole yhtään ruotsinkielistä henkilöä. Ei sinne tulla ruotsinkielisenä eikä palvella ruotsinkielisenä. Talafennot ovat valehtelijoita kuten itse Talakin.

        -vaikka koko helvetin Kuortaneen palveluksessa ei ole yhtään ruotsinkielistä henkilöä. Ei sinne tulla ruotsinkielisenä eikä palvella ruotsinkielisenä.-

        Ei tarvitse olla itse ruotsinkielinen että on svekojen palveluksessa. Nähtävästi ruotsinkielieiä palvellaan ruotsiksi, jopa niin että nämä saavat erityispalvelua.
        Voi olla että takana on johdon määräys. Ruotsinkielinen raha on puhunut.


      • hyvinkään mies
        sen lauluja laulat.. kirjoitti:

        -vaikka koko helvetin Kuortaneen palveluksessa ei ole yhtään ruotsinkielistä henkilöä. Ei sinne tulla ruotsinkielisenä eikä palvella ruotsinkielisenä.-

        Ei tarvitse olla itse ruotsinkielinen että on svekojen palveluksessa. Nähtävästi ruotsinkielieiä palvellaan ruotsiksi, jopa niin että nämä saavat erityispalvelua.
        Voi olla että takana on johdon määräys. Ruotsinkielinen raha on puhunut.

        Mitähän se sinäkin vajakki yrität selittää? Ootko koskaan ajatellut, että oot taakka meille suoraselkäisille suomalaisille typerine jorinoinesi. Hah mikä napilainen, kunnon kieliaktivisti.


      • olet yrjöttävä
        hyvinkään mies kirjoitti:

        Mitähän se sinäkin vajakki yrität selittää? Ootko koskaan ajatellut, että oot taakka meille suoraselkäisille suomalaisille typerine jorinoinesi. Hah mikä napilainen, kunnon kieliaktivisti.

        Sinä olet täysin sekopää joka höpöttää jostain omasta päästä keksitystä "napilaisesta".

        Ja suoraselkäinen sinä et ole,vaan olet saanut jonkun aivopesun ruotsalaisuuden ihailuun,ja luulet että ruotsi on tärkeä kieli Suomessa.


      • hyvinkään mies
        olet yrjöttävä kirjoitti:

        Sinä olet täysin sekopää joka höpöttää jostain omasta päästä keksitystä "napilaisesta".

        Ja suoraselkäinen sinä et ole,vaan olet saanut jonkun aivopesun ruotsalaisuuden ihailuun,ja luulet että ruotsi on tärkeä kieli Suomessa.

        Jos jompikumpi meistä on oksettava se olet sinä. Lisäksi olet valehteleva liero. Missä minä olen sanonut ihailevani Ruotsia???? Aivan. Mistään et löydä sellaista ja asia on päinvastoin. Olen umpisuomalainen eikä tapoihini kuulu ihailla jotain vierasta maata.
        Edelleen en ole missään väittänyt ruotsin olevan sen tärkeämpi kieli kuin vaikkapa suomi. Molemmat sattuvat olemaan Suomen virallisia kieliä joten sillä arvokkuudella, senkin mätäpaise. Oletko muuta saanut rutsaisiin aivoihisi?


      • ööööööööööööööööööö. kirjoitti:

        Lässyn lässyn hur.ri,sinä et tiedä tapahtuneesta yhtään mitään.

        Et sinäkään!


      • Aprtheid-Suomi
        hyvinkään mies kirjoitti:

        Jos jompikumpi meistä on oksettava se olet sinä. Lisäksi olet valehteleva liero. Missä minä olen sanonut ihailevani Ruotsia???? Aivan. Mistään et löydä sellaista ja asia on päinvastoin. Olen umpisuomalainen eikä tapoihini kuulu ihailla jotain vierasta maata.
        Edelleen en ole missään väittänyt ruotsin olevan sen tärkeämpi kieli kuin vaikkapa suomi. Molemmat sattuvat olemaan Suomen virallisia kieliä joten sillä arvokkuudella, senkin mätäpaise. Oletko muuta saanut rutsaisiin aivoihisi?

        Tilanne Kuortaneella oli tämä:
        Kaksi perhettä saapuu perheleirille, molemmat ovat maksaneet palveluista saman verran ja tilanneet samat oheispalvelut. Palvelun ja majoituksen pitäisi siis olla samantasoista tai ainakaan KIELEN ei pitäisi vaikuttaa mahdollisiin poikkemiin.

        Kuitenkin vain suomenkielisille kiinnitetään rannekkeet käsiin ja heidät majoitetaan vaatimattomiin tiloihin kauas päärakennuksesta. Ranneke on nimenomaan siksi että henkilökunta tunnistaa henkilön käyttämän kielen.
        Ruotsinkielinen perhe majoitetaan päätaloon parempiin huoneisiin ja heidän tarpeensa menevät etusijalle muihin verrattuna ( pääsevät jonojen ohi ravintolassa, uimahallissa jne.)

        Mutta miksi juuri suomenkieliset "pannoitetaan"?
        Koska ruotsinkielisillä "kielipannat" käsissä olisi rasismia !
        Finnareista ei niin väliä. Rypekööt jossain muatkuopassa syrjässä katseilta.

        Tässä siis ihmisiä arvotetaan heidän kielensä mukaan. Tyypillistä toimintaa Suomessa. Siellä missä svekkuli ilmestyy paikalle on palvelua saatava "kysymättä ja pyytämättä" ja ilman mitään kahlemerkkejä käsissä ( ne on varattu suomalaisille).


      • hyvinkään mies
        Aprtheid-Suomi kirjoitti:

        Tilanne Kuortaneella oli tämä:
        Kaksi perhettä saapuu perheleirille, molemmat ovat maksaneet palveluista saman verran ja tilanneet samat oheispalvelut. Palvelun ja majoituksen pitäisi siis olla samantasoista tai ainakaan KIELEN ei pitäisi vaikuttaa mahdollisiin poikkemiin.

        Kuitenkin vain suomenkielisille kiinnitetään rannekkeet käsiin ja heidät majoitetaan vaatimattomiin tiloihin kauas päärakennuksesta. Ranneke on nimenomaan siksi että henkilökunta tunnistaa henkilön käyttämän kielen.
        Ruotsinkielinen perhe majoitetaan päätaloon parempiin huoneisiin ja heidän tarpeensa menevät etusijalle muihin verrattuna ( pääsevät jonojen ohi ravintolassa, uimahallissa jne.)

        Mutta miksi juuri suomenkieliset "pannoitetaan"?
        Koska ruotsinkielisillä "kielipannat" käsissä olisi rasismia !
        Finnareista ei niin väliä. Rypekööt jossain muatkuopassa syrjässä katseilta.

        Tässä siis ihmisiä arvotetaan heidän kielensä mukaan. Tyypillistä toimintaa Suomessa. Siellä missä svekkuli ilmestyy paikalle on palvelua saatava "kysymättä ja pyytämättä" ja ilman mitään kahlemerkkejä käsissä ( ne on varattu suomalaisille).

        Väärin meni niinkuin napilaisten jutut AINA. Sinäkään et osaa mitään oikein.

        Kun tai jos Kuortaneelle saapuu perheleirille kaksi perhettä, suomen- ja ruotsinkielinen niin molemmat saavat tasan tarkkaan samat palvelut ja samat oheispalvelut kuin toinenkin jos ovat maksaneet saman summan. Jos toinen on maksanut enemmän tai vähemmän palvelun määrä tai oheishärpäkkeet ovat luonnollisesti erit, mutta niinkauan kuin molempien laskussa seisoo SAMA summa ovat molemmat perheet aivan samassa asemassa. Vai meinaatko typerys, että pohjanmaalaiset suomenkieliset kesätyöntekijät alkavat koikistelemaan ruotsinkielisten edessä?
        Vittu että olet typerä ihminen.

        Edelleen mitään rannekkeita ei jaella kielten mukaan. Oot kyllä vitun typerä ihminen.


      • R2-D2
        Aprtheid-Suomi kirjoitti:

        Tilanne Kuortaneella oli tämä:
        Kaksi perhettä saapuu perheleirille, molemmat ovat maksaneet palveluista saman verran ja tilanneet samat oheispalvelut. Palvelun ja majoituksen pitäisi siis olla samantasoista tai ainakaan KIELEN ei pitäisi vaikuttaa mahdollisiin poikkemiin.

        Kuitenkin vain suomenkielisille kiinnitetään rannekkeet käsiin ja heidät majoitetaan vaatimattomiin tiloihin kauas päärakennuksesta. Ranneke on nimenomaan siksi että henkilökunta tunnistaa henkilön käyttämän kielen.
        Ruotsinkielinen perhe majoitetaan päätaloon parempiin huoneisiin ja heidän tarpeensa menevät etusijalle muihin verrattuna ( pääsevät jonojen ohi ravintolassa, uimahallissa jne.)

        Mutta miksi juuri suomenkieliset "pannoitetaan"?
        Koska ruotsinkielisillä "kielipannat" käsissä olisi rasismia !
        Finnareista ei niin väliä. Rypekööt jossain muatkuopassa syrjässä katseilta.

        Tässä siis ihmisiä arvotetaan heidän kielensä mukaan. Tyypillistä toimintaa Suomessa. Siellä missä svekkuli ilmestyy paikalle on palvelua saatava "kysymättä ja pyytämättä" ja ilman mitään kahlemerkkejä käsissä ( ne on varattu suomalaisille).

        Ruotsalaiset eivät liittoutuneet yhteen natsien kanssa ja tämä oli suuri taka-isku Suomenruotslaisille. Suomenruotsalaiset harjoittaa salaa natsismia RKP ei peittele piilorasismia suomalaisia kohtaan. Perussuomalaiset ovat ainoa oikeasti pienen ihmisten oikeuksista taisteleva puolue. Suomenruotsalaiset kuvittelevat olevansa maailman napa, kun ruotsalaiset eivät pidä heitä edes pikku-veljinäänkään. Rassmi on osoitusta heikkoudesta, jota yritetään puolustella vinoilemalla että Ruotsilla ei ole enään vahvaa asemaa. Tai on, mutta ei yhtä vavaa mitä se oli keski-ajalla.


    • Bättreeeeeeeeeeeeeee

      Mahtoiko suomenRUOTSALAISET pelätä, että saavat jotain huonoja vaikutteita suomalaisista, altistuvat liikaa suomalaisuudelle - ja kai nyt suomalaisten läsnäolo jo muutenkin, pilaa suomenruotsalaisten loman.

      Moni suomenruotsalainen ei myöskään anna lapsensa olla missään telemisissä suomenkielisten kanssa, koska pelkäävät, että lapsensa alkavat pitää suomalaisiakin ihmisinä!
      - menee kotoinen Freudenthal -kasvatus siinä sitten pieleen...

      Suomenruotsalaiset imevät jo äidinmaidossaan bättre folk -asenteen sekä rasismin ja yli-ihmisajattelun suhteessa suomalaisiin.

      Täytyyhän suomalaisille näyttää paikkansa alempana hierarkiassa - ei suomenruotsalainen muuten pysty nauttimaan lomastaan vapautunein mielin...

      Ja täytyy ymmärtää - että saivat suomenruotsalaiset jo muutekin varmaan ihan karmeita henkisiä traumoja, kun joutuivat samaan lomakohteeseen suomalaisten kanssa. VOIMIA SURUILLE!

      • Fennorasistinen

        Olen niin suomalainen, että voin sanoa olevani aitosuomalainen mutta niin vain en anna lapsieni olla missään tekemisissä fennoperheen lapsien kanssa. Fennot ovat epäluotettavia valehtelijoita ja he opettavat lapsilleen erittäin yksinapaisen rasistisen suomikäsityksen.


      • Ikuinen luuseri

        Hirveä huuto nousee siitä, kun fenno raha-ahneudessaan ei raskinut tilata "all includet" palvelua. Mutta kuten tiedämme fenno on fenno, vaikka voissa paistaisi. Ikuinen valittaja. Aina pitää valittaa, vaikka kaikki on hyvin ja omien valintojen mukaista.


      • Svekottaako
        Fennorasistinen kirjoitti:

        Olen niin suomalainen, että voin sanoa olevani aitosuomalainen mutta niin vain en anna lapsieni olla missään tekemisissä fennoperheen lapsien kanssa. Fennot ovat epäluotettavia valehtelijoita ja he opettavat lapsilleen erittäin yksinapaisen rasistisen suomikäsityksen.

        Et ole millään muotoa suomalainen, jos tuomitset fennomanian - fennnomanian vastustajat olivat aikanaankin suomalaisten pahimpia vihollisia, rasistisia sortajia.

        Olet ilmeisesti freudenthalilainen roturasisti ja svekomaani...


      • Svekottaa
        Ikuinen luuseri kirjoitti:

        Hirveä huuto nousee siitä, kun fenno raha-ahneudessaan ei raskinut tilata "all includet" palvelua. Mutta kuten tiedämme fenno on fenno, vaikka voissa paistaisi. Ikuinen valittaja. Aina pitää valittaa, vaikka kaikki on hyvin ja omien valintojen mukaista.

        Sveko sveko, maksaako joku ruotsinkielinen verovapaa RKP-säätiö kirjoittelusi vai vain muutenko nuolet svekojen pyllyä?

        Fennomaanit olivat oman aikansa ihmisoikeusaktivisteja; halusivat suomalaisillekin ihmisoikeudet, vaikka suomenruotsalaiset tiukasti vastustivat.


    • Armon hurrit

      Tarvittiin rannekkeet, jotta suomenruotsalaiset tunnistettiin kuninkaalista kohtelua varten ; )

      Teidän armonne hurrit herrat - finski rahvas palveluksessanne, nöyrästi...

    • mamuhurripelleily

      hur.ri-virkailija alkoi puhua minulle englanniksi siljan laivalla eikä osannut suomea

      valitin sisäministeriölle turvallisuusvaarasta joka tulee kun hur.reja palkataan
      suurasiakastilaisuuksiin kuten ruotsinlaivoille, koska hur.rit eivät osaa suomea

      lähetin tietenkin tiedoksi asian siljan johtille, kolmelle

      joutuivat pakokauhuun

      VALITA KUORTANEEN TAPAHTUMISTA
      SUURVÄESTÖTAPAHTUMA

      TURVALLISUUSVIRANOMAISILLE JA LÄHETÄ TIEDOKSI
      KUORTANEELLE

      ÄLÄKÄ KOSKAAN ENÄÄ MENE KUORTANEEN TILAISUUTIIN

      Eihän tämä helevetin pelleily lopu:

      Stubbin hallitus panee yrittäjän siivoamaan kerjäläisten pashaa vessoista
      mutta Stubb ei suostu itse siivoamaan

      Laakson omistaman kahvilan tontti on valtion, ja sillä on valtion omistamat ilmaiset, ympäri vuorokauden auki olevat vessa- ja suihkutilat. Nyt ne ovat kuitenkin lähinnä bulgarialais- ja romanikerjäläisten käytössä. - He pesevät siellä 10-60 hengen vaatteet päivässä ja itsensä vielä lisäksi. Siitä voi laskea.
      Kahvilan työntekijöillä menee joka päivä vähintään tunti vessojen siivoamiseen.

      http://mediaseuranta.blogspot.fi/2014/07/iltalehti-kahvilayrittaja-kamppailee.html
      Kati Laakso on kamppaillut vuosikausia kerjäläisongelmaa vastaan, ensin kahvilan työntekijänä ja nyt yrittäjänä.
      - Tänä kesänä heitä on kolminkertaisesti aiempiin vuosiin nähden, joskus jopa 60 kerrallaan. Vessat lainehtivat pyykkisessioiden jälkeen eteiseen saakka ja vessapaperit, vesi- ja jätemaksu jäävät minun maksettavakseni, hän huokaa.
      Laakso ei osaa tuoreena yrittäjänä arvioida, kuinka ison osan vesilaskusta voi laittaa kerjäläisten piikkiin, mutta pienestä summasta tuskin puhutaan.

    • Näin se menee

      Axel Olof Freudenthal

      "Ruotsalainen biologi joka sijoitti suomalaiset roduksi Homo sapiens monstrosus. Hänen mielestään ruotsalaiset kuuluvat arjalaiseen herrarotuun ja suomalaiset pitää ajaa takaisin Uralille, ja sitten kun ruotsalaisilta alkaa loppua tila, niin häädetään vielä syvemmälle Siperiaan". Meinasi kai Jenisein ja Lena joen suistoon. ( katsokaa Google Earthtista )
      Miten pahaan paikkaan hän olisi maidät ajanut tuo rasistinen ryökäle.
      Halavatun tulinen mehtäsika.

      • Kuortanefenno

        Fennon logiikka sanoo, että Freudenthal ja Kuortane ovat samaa asia. Menkää fennot jo lepäämään houreittenne kanssa.


    • hhjhjklll

      Hurrri on niin tyhmä, ettei ymmärrä fredenthalin ja Kuortaneen päivänselvää rasistista syy yhteyttä.

      • En sitäpaitsi ymmärrä miksi te meille ruotsinkielisille täällä RKP'n palstalla tuosta Kuortaneesta räyhäätte? Kuortane ei ole mikään suruinstituutio, ihan suomenkielinen firma keskellä Finsk-Finlandia se on.

        Jos te olette sitä mieltä että Kuortaneen urheiluopistolla sorretaan suomenkielisiä meidän ruotsinkielisten kustannuksella tai suositaan ruotsinkielisiä teidän suomenkielisten kustannuksella niin ottakaapa yhteys sinne Kuortaneelle ja vaatikaa selitys.
        Kertokaa sitten meille muillekin millä lihaksilla me ruotsinkieliset siellä pystymme opistoa kiristämään niin että antavat meille parempaa palvelua ja laadukkaamman majoituksen kuin teille suomenkielisille kuten nyt väitätte tapahtuvan? Joku perustehan sille pitää olla jos asiat todella ovat niinkuin te väitätte.


      • hyvinkään mies
        Ankdam kirjoitti:

        En sitäpaitsi ymmärrä miksi te meille ruotsinkielisille täällä RKP'n palstalla tuosta Kuortaneesta räyhäätte? Kuortane ei ole mikään suruinstituutio, ihan suomenkielinen firma keskellä Finsk-Finlandia se on.

        Jos te olette sitä mieltä että Kuortaneen urheiluopistolla sorretaan suomenkielisiä meidän ruotsinkielisten kustannuksella tai suositaan ruotsinkielisiä teidän suomenkielisten kustannuksella niin ottakaapa yhteys sinne Kuortaneelle ja vaatikaa selitys.
        Kertokaa sitten meille muillekin millä lihaksilla me ruotsinkieliset siellä pystymme opistoa kiristämään niin että antavat meille parempaa palvelua ja laadukkaamman majoituksen kuin teille suomenkielisille kuten nyt väitätte tapahtuvan? Joku perustehan sille pitää olla jos asiat todella ovat niinkuin te väitätte.

        Napilainenhan on tyhmä, siitähän tässä on yksinkertaisesti kyse. Napilainen on niin tyhmä, ettei edes itse huomaa miten hommat kusee koko ajan. Mitä tahansa suusta tulee se on haisevaa sontaa.

        Koko Kuortane- keissi on keksitty juttu. Typerykset yrittävät väittää, että urheiluopiston täysin suomenkielinen henkilökunta johtoa myöten jotenkin ikäänkuin asettaa ruotsinkieliset asiakkaat parempaan asemaan. Kuortane on supisuomalaista Pohjanmaata eikä siellä asu ruotsinkielisiä, joten sen laatuinen wannabe-ismikään ei voi olla kyseessä. Enpä ikinä ole kuullut , että joku muu samankaltainen laitos kuten kylpylä kivitippu Lappajärvellä tai vaikkapa Härmän kuntoutuslaitos tekisi jotain kielipolitiikkaa itseään vastaan. Ei sitä tee Urheiluopistokaan.

        Joten juttu tutkittu ja todettu: napilaisten valehtelua ja vääristelyä.


      • hyvinkään mies kirjoitti:

        Napilainenhan on tyhmä, siitähän tässä on yksinkertaisesti kyse. Napilainen on niin tyhmä, ettei edes itse huomaa miten hommat kusee koko ajan. Mitä tahansa suusta tulee se on haisevaa sontaa.

        Koko Kuortane- keissi on keksitty juttu. Typerykset yrittävät väittää, että urheiluopiston täysin suomenkielinen henkilökunta johtoa myöten jotenkin ikäänkuin asettaa ruotsinkieliset asiakkaat parempaan asemaan. Kuortane on supisuomalaista Pohjanmaata eikä siellä asu ruotsinkielisiä, joten sen laatuinen wannabe-ismikään ei voi olla kyseessä. Enpä ikinä ole kuullut , että joku muu samankaltainen laitos kuten kylpylä kivitippu Lappajärvellä tai vaikkapa Härmän kuntoutuslaitos tekisi jotain kielipolitiikkaa itseään vastaan. Ei sitä tee Urheiluopistokaan.

        Joten juttu tutkittu ja todettu: napilaisten valehtelua ja vääristelyä.

        Noinhan se juuri on ja jos opistolla samaan aikaan on sattunut olemaankin joku päärakennuksessa majoittunut ruotsinkielinen porukka niin se taatusti ei ole ollut samalla Kela-kurssilla ketjun aloittajan kanssa.

        Vammais- ja tautijärjestöt jotka niitä erilaisia Kelan maksamia kuntoutuskursseja järjestävät ovat tietysti ensisijaisesti ne joihin kannattaa olla yhteydessä jos ei majoitus tyydytä. Järjestöthän ne hinnat ja majoitukset opiston kanssa neuvottelevat. Kelan tukeen oikeutetuille osallitujille ko kuntoutuskurssit ovat ilmaisia.


      • hyvinkään mies
        Ankdam kirjoitti:

        Noinhan se juuri on ja jos opistolla samaan aikaan on sattunut olemaankin joku päärakennuksessa majoittunut ruotsinkielinen porukka niin se taatusti ei ole ollut samalla Kela-kurssilla ketjun aloittajan kanssa.

        Vammais- ja tautijärjestöt jotka niitä erilaisia Kelan maksamia kuntoutuskursseja järjestävät ovat tietysti ensisijaisesti ne joihin kannattaa olla yhteydessä jos ei majoitus tyydytä. Järjestöthän ne hinnat ja majoitukset opiston kanssa neuvottelevat. Kelan tukeen oikeutetuille osallitujille ko kuntoutuskurssit ovat ilmaisia.

        Vielä lisään tämän, että onpa outoa, jos Kuortaneen opisto pakkoruotsittaa niin silti heidän nettisivut ovat vain suomeksi ja englanniksi.

        Aijai jai napilaiset, olette jääneet TAAS KERRAN mehevästä valheesta. Hyi hyi.


    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1612
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      119
      1176
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      46
      1064
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe