Kiinanharjakoira

Kathy

Seuraava koirani saattaisi olla kiinanharjakoira.Olen mieltynyt sen ulkonäköön, mutta entä luonne ? Kertokaa omistajat kokemuksia ihanista lemmikeistänne.

38

12947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Villiksen omistaja

      Minulla ei kylläkään ole kiinanharjakoiraa,joten en voi auttaa.. Olen itsekin hyvin ihastunut kiinanharjakoiriin,niihin karvattomiin´,en "pölyhuiskuihin"

      • Eetu.Aatu-Fani

        Mä taas tykkään enemmän puutereista...


    • janski

      Meillä on jo toinen harjakoira. Eka menehtyi nuorena suolitukokseen ja ensin tuntui, että uutta emme ota, oli suru niin kova. Vaan nyt meillä on tammikuun lopulla syntynyt Manta hauva, naku mallinen sekin.Harjakoira on mitä mainioin seurakoira, iloinen ja omistajiinsa kiintyvä veitikka. Meillä neiti nukkuu yönsä peiton alla ja kulkee mukana melkein joka paikassa.Tyttärelläni on kaksi kiinanharjakoiraa, naku ja puuteri, nekin mainioita seuralaisia. Harjakoirasta saa halutessaan vielä mukavan lenkkikaverin, se kyllä oppii tekemään pitkiäkin lenkkejä, jos omistaja vaan niin haluaa!! SUOSITTELEN!!! ;-))

      • Kathy

        Miten talvella onnistuu ulkoilu ? Naku täytyy pukea varmaankin lämpimästi ettei se vilustu. Itse kyllä ajattelin ottaa powder puffin mutta olen lukenut että sen turkissa ei ole pohjavillaa eikä sen takia myöskään tarkene kylmillä ilmoilla. Mulla on tällä hetkellä villakoira jonka myös vaatetan talvella. Oikeastaan tekisi mieli ottaa kaksi harjakoiraa, naku ja puuteri. Ajattelin mennä joulukuussa messukeskukseen katsomaan kyseistä rotua.


    • jussi

      Max on nyt 8-viikkoinen puuteripoika. Jo tässä vaiheessa on näyttänyt kiintymyksensä, energisyytensä ja hurmaamiskykynsä.
      Max on erittäin sosiaalinen ja tulee toimeen ihmisten, toisten koirien ja kissojen kanssa ilman minkäänlaista ujoutta.
      En vaihtaisi toiseen. Kannattaa hankkia harjis.

      • ryhmäkoti

        hei, minulla on kiinanharjakoira puuterihuisku tyttö, ikä vuosi ja seitsemän kuukautta.Tyttö on tullut meille koska kasvattaja halusi hänet vain pois ja kertoi että taloudessa on liikaa eläimii ja tämä meidän Nalalla oli kuulema purenta vika, käytetty lääkärissä kuin tuli meille ja ei mitään purenta vikaa oli vain maitohampaat tallella vielä,Iloinen luonteelta mutta tämä ongelma on ihan uskomaton pimeän pelko kuin ollaan ulkona,ja muutenki todella arka.Mistä voisin saada apuu tähän pelokuuteen tai onko mitään sellaisia yhdistyksii mihin vois liittyy.Voi kuin joku vois vastat tähän minulle,itse asun Itähelsingissä vuosaaren aurinkolahdessa ,olisko täällä jotain sellaista lähellä. T : susanne


    • Puuterin ex-omistaja

      Harjiksen omistajat eivät kertoneet koiran "huonoista puolista" ollenkaan joista voisin mainita esim. seurankipeys joka ilmenee monilla eroahdistuksena, sisäsiisteyden huono oppiminen (minun ex- harjikseni ei oppinut koskaan täysin sisäsiistiksi),muutenkin hieman hitaammin oppiva, mutta erittäin rakastettava pikkuotus :)

      • Jussi

        En nyt sanoisi että on hidas oppimaan, päinvastoin.
        Max (ikä kohta 2 kk) osaa jo itse pyytää ulos tarpeilleen. Se on ottanut mallia kissoiltamme, eli osaa yhdistää asioita. Ja eiköhän myös muulla koulutuksella ja kokemusten kautta oppimisella ole aika tärkeä osa koiran kasvatuksessa.

        Seurankipeyttä en pidä huonona puolena, mutta makuasioistahan ei kannata kiistellä. Meidän peto uskaltaa jäädä yksin kotiin ja autoon, jossa muutenkin se matkailee aika paljon sikeästi nukkuen.
        Kaikki koirat kuten ihmisetkin ovat yksilöitä joilla on omat tarpeensa, tapansa ja mieltymyksensä. Kannattaa siis miettiä mitä koiralta odottaa ja mitä sille pystyy antamaan.


      • harjis fani

        Sori mutt mä uskon ett jokane koira tulee sisäsiistiks (ellei sillä oo joku pidättelemis ongelma).Mulla on pentu joka on jo ymmärtänyt mistä on kyse.Toki vahinkoja sattuu mutta ei niin usein.Ehkä sä et vaa oo kouluttanut koiraas tarpeeks hyvin...Ei millää pahalla.Se oppi tosi nopeesti istumisen,maahanmenon,tulemisen,hyppäämisen käskystä...Mun mielest ne on nopeita oppimaan.


      • -Ayla-

        Minulla on sekarotuinen harjis. Luonteeltaan ihana, kova ikävöimään kylläkin. Tuhoja ei ole tehnyt, jos ei oven raapimista oteta lukuun. Pitkään sisäsiistiksi opettamiseen kannattaa varautua, meillä meni 11kk, ennenkuin oli täysin sisäsiisti....


      • Jorma123
        -Ayla- kirjoitti:

        Minulla on sekarotuinen harjis. Luonteeltaan ihana, kova ikävöimään kylläkin. Tuhoja ei ole tehnyt, jos ei oven raapimista oteta lukuun. Pitkään sisäsiistiksi opettamiseen kannattaa varautua, meillä meni 11kk, ennenkuin oli täysin sisäsiisti....

        Minkä rodun kanssa koirasi on risteytetty? Mulla on mäyräkoira ja tiedossa sille sulhoksi olisi kiinanharjakoira, sopisivatkohan ne yhteen?


      • mäykky2
        Jorma123 kirjoitti:

        Minkä rodun kanssa koirasi on risteytetty? Mulla on mäyräkoira ja tiedossa sille sulhoksi olisi kiinanharjakoira, sopisivatkohan ne yhteen?

        mul on myös kääpiö mäykky.se on pitkä karvanen ja tosi tyhmä.se ei tajuu mitää ja on jo melkein 1 vuoden eikä oo sisäsiisti vaikka ollaa kuinka koulutettu.


      • -Ayla_
        Jorma123 kirjoitti:

        Minkä rodun kanssa koirasi on risteytetty? Mulla on mäyräkoira ja tiedossa sille sulhoksi olisi kiinanharjakoira, sopisivatkohan ne yhteen?

        Kääpiöpinseri-kleinspitz-kiinanharjakoira - sekoitus. Enkä voi yleistää tuota hidasta sisäsiistiksi oppimista, minulla on nyt toinen puhdasrotuinen kiinanharjakoira-narttu, joka oli n.5-6kk iässä täysin sisäsiisti. Eka koirani on kooltaan 2,9 kg ja tämä tuoreempi 7,2 kg, olisiko tuolla painollakin asiaan jotain tekemistä. Onhan pikkukoiralla pieni rakkokin. Iho-ongelmia on varsinkin tällä pienellä, kovasti finnejä ja mustapäitä, mutta eivät ne hänen elämäänsä haittaa. Isommalla ei ole iho-ongelmia (molemmat siis nakuja). Molemmat hyvin kiintyneitä "omaan" porukkaan ja ennestään tuttuihin ihmisiin, muista ihmisistä eivät niin piittaa. Pentuna kannattaa sosiaalistaa hyvin, että tottuvat uusiin ihmisiin. Eivät kärsi eroahdistuksesta, asutaan kerrostalossa eikä ole ongelmia. Molemmat ovat innokkaita lenkkeilijöitä hyvällä säällä, sadesäällä tuntuu häiritsevän eniten se, että tukka kastuu :) Talvella pienempi ei juuri lenkkeile, lähinnä lähimetsikössä käydään, tämä siis koiran ehdoilla. Isompi taas lenkkeilee talvellakin innokkaasti, tarpeeksi kun laittaa vaatetta päälle. Metsälenkit vapaana juosten ovat parasta, mitä koirat tietävät!


      • minelan
        Jorma123 kirjoitti:

        Minkä rodun kanssa koirasi on risteytetty? Mulla on mäyräkoira ja tiedossa sille sulhoksi olisi kiinanharjakoira, sopisivatkohan ne yhteen?

        Miksi haluat teettää sekarotuisia pentuja, kun nytkin eivät saa pentujaan myydyksi. Oletko täysin tunteetonihminen, vai vain välinpitämätön.


      • kuison
        minelan kirjoitti:

        Miksi haluat teettää sekarotuisia pentuja, kun nytkin eivät saa pentujaan myydyksi. Oletko täysin tunteetonihminen, vai vain välinpitämätön.

        Miksi mussutat useita vuosia vanhojen kommenttien tiimoilta? Oletko täysin tärähtänyt tapamussuttaja vai etkö vain välitä kunhan pääset purkamaan patoutunutta vihaasi?


    • nekku

      Minulla on 7-vuotiaat nakuveljekset.

      Kiinanharjakoiran luonne on tosi valloittava: se on aina iloinen, ei koskaan aggressiivinen. Ja vaikka meillä molemmat ovat uroksia, ne eivät ikinä räyhää vastaantulijoille vaan ovat aivan ihastuksissaan jokaisesta uudesta koirakaverista.

      Toinen koiristamme on ihastunut agilityyn, se kiertää väsymättä rataa ja on innoissaan saadessaan kehuja. Toista taas ei voisi vähempää kiinnostaa, se tuhahtelee velipojan innostukselle ja keskittyy tutkimaan aidanvieruksia. Jokainen siis persoonallisuus.

      Talvella saa tietty pukea kunnolla eikä lenkeistä tule kovin pitkiä. Onneksi ovat niin pieniä, että keskinäinen leikki ja riehuminen sisätiloissakin antaa lihasharjoitusta myös talvella.

      Seurankipeys ja hellyydentarve on otettava huomioon. Monet kasvattajat eivät edes myy kiinanharjakoiria yksittäin, ellei perheessä ole jo valmiina toista koiraa. Kiinanharjakoira tarvitsee kaverin.

    • Marzia

      Mulla on kiinanharjakoira pentu ja täytyy sanoa et niillä on IHANA luonne.Mä rakastan mun pientä pirteää pentua.Se on energinen ja rakastava.Mun mielipide on et se on super ihana rotu.Nyttenkin se leikkii lattialla äidin kaa...Tosi söpöjä koiria jos multa kysyy...

      • minä

        mulla on reilut 2 vuotias kiinanharjakoira uros ja oon todellaki huomannu, et ei menny rotuvalinta yhtään vikaan!
        mun oliver on just paras


      • minelan

        marzia
        Koirasi on varmaan ihana, muutenhan siitä ei olisi tullut niin muotirotu,. Mutta kasvattajasta pitä olla tarkka.
        Kaikkien pentujen, rodusta riippumatta, tulee olla iloisia,kaikkea kivaa keksiviä, onnellisen ja hyvinhoidetun näköisiä. kuten emänsäkin, joka mahdollisella pennunostajalla on oikeus nähdä.


    • satu

      Mulla on ollut pystykorva, bernhardilainen, ja perhoskoira. Pari vuotta sitten katselin harjiksia ja ajattelin että yök, mutta vuosi sitten ostin ensimmäisen, puuterihuiskun: MAAILAMAN IHANIN KOIRA! Sitten maaliskuussa 2004 toka puuteri ja nyt kuukausi sitten eka naku.

      1. luonne: Leuhka arvonsa tietävä maailman kaunein koira. Kiltti, kuvittelee olevansa iso koira rakastaa perhettään ja kaikkia muita, mutta tahtoo itse tutustua ensin ei niin että luokse tupataan
      2.Luonne, vahtikoira, suojelee perhettään kaikilta, jopa itseään paljon paljon paljon suuremmilta koirilta/ autoilta tms.
      3. Villi rakastaa kaikkia, avoin joka ihmisen ja koiran kaveri.
      Yleisesti, iso koira pienessä ruumiissa ja kissa elkeitä. Rakastaa syliä ja ne silmät jotka sinuun luodaan aamulla kun heräät ja se suunnaton ilo kun tulet kotiin vaikka postilaatikolta on suunnaton. Ja mitä ole kuullut niin tämä pätee kaikkiin harjiksiin.
      Jos halua ihanan koiran niin se on haris, mutta puuterihuisku teettää turkin harjauksen kanssa hommia, naku taas trimmauksen, eli hommaa on, mutta mikäs siinä kun tykkää.

      • dgjlyh

        Erittäin ihana ja sulonen ja kaikkee,mutta todellakin,luulee olevansa joku iso koira. ainakun menee sitä isompi/isompia koiria ohi se murisee ja ärisee ettei pääse lähelle:D
        kaikki meijän tuttavat jotka on nähny meijän koiran,luulee että se ei tykkää kun sitä silittää;päinvastoin. se rakastaa silittelyä ja paijailua!


      • Tuula
        dgjlyh kirjoitti:

        Erittäin ihana ja sulonen ja kaikkee,mutta todellakin,luulee olevansa joku iso koira. ainakun menee sitä isompi/isompia koiria ohi se murisee ja ärisee ettei pääse lähelle:D
        kaikki meijän tuttavat jotka on nähny meijän koiran,luulee että se ei tykkää kun sitä silittää;päinvastoin. se rakastaa silittelyä ja paijailua!

        naapurin kissan ja mäyräkoiran. Pääsi jotenkin takapihan aidan alta naapurille sisään. Oli aikas kauheaa jälkeä.


      • Paskanmaku
        Tuula kirjoitti:

        naapurin kissan ja mäyräkoiran. Pääsi jotenkin takapihan aidan alta naapurille sisään. Oli aikas kauheaa jälkeä.

        Tästä en kyllä usko sanaakaan. Mäyräkoira ensinnäkin on montakertaa vahvempi kuin harjakoira. Kissa osaa myöskin puollustaa itseään ja saa pahaa jälkeä koiralle. Joten eipä jauheta kakkaa.


      • minelan

        SATU
        Kiva, että sinua onnisti rodunvalinnassa. Samoin kävi minullekin.En aikaisemmin pitänyt chihuaa koiraakaan, vaan räkyttävänä pikkupiskinä, kunnes menin kylään, jossa oli chihu. Ihastuin ensisilmäyksellä.
        Nyt miulla on yksi kappale, uros, joka on kuin ihmisenmieli,
        Sillä on voimaks puolustuvietti, joka tule esiin vasta silloin, jos joku istuu aivan viereeni. Koira ei tee mitään. mutta istuu valppaana aivan vieressäni, valmiinapuolustamaan minua. Verat ottaa vastaan ilolla, ei hauku,mutta toivottaa varmaan roistotkin tervetulleiksi.


      • Anonyymi

        Meillä 6 v.puuteri huisku ihana hyvin seurallinen, ilmoittaa vieraat hiljaa murinalla,ei haukku herkkä ,oppi nopeasti sisäsiistiksi,tekee tarpeensa metsän reunaan tai ojaan ,ei koskaan pihalle.Ehkä johtuu siitä että on säännöllinen elämä ,käy 3kertaa lenkillä päivässä.Syö 4 kertaa aina silloin kun mekin 🐩ihana koira.Vähällä vaivalla oppinut hyvin.


    • naku-tyttö

      Moips! Meille on parin viikon päästä tulossa harjis nakupentu, ja kyselisin nyt että minkä kokoisia ne on siinä 8viikon ikäisinä? tarkoituksena siis ommella pari takkia valmiiksi kotiin =)

    • harjiksista..

      Harjiksia on moneen lähtöön.
      On niitä, jotka ovat "rotutietoisia" eli eivät hyväksy muita elukoita, kuin kiinanharjakoiria kavereikseen.
      On kaikkien kavereita, jotka ovat yltiösosiaalisia.
      On ripustautuvia/ itsenäisiä.
      On hiljaisia/ haukkuvia.
      Kilttejä ja pelokkaita sekä agressiivisia, omissa oloissaan olevia.

      Kaikkia yhdistää yleensä kiintyminen omaan omistajaan ja halu olla/nukkua lähellä, esim peiton alla.
      Ovat herkkusuita. Nopeita ja aktiivisia koiria.
      Toiset tarvitsevat enemmän vaatetta ja toiset vähemmän. Kuitenkin sateella, tuulella ja pakkasella yleensä tarvitsevat asianmukaisen varustuksen päälleen, varsinkin nakut.

      Meidän harjista, nakua, ei ole juuri tarvinnut rasvata. Iho on kyllä herkkä ja toisinaan tarvitsee erityishuomiota. Kesällä aurinkorasvaa on käytetty.

      Emme juurikaan trimmaa koiraa... Kotikoira kun on. Parta saa talven kasvaa ja keväällä harvennetaan.

      Ruokavalioltaan on jonkin verran nirso ja allerginen, mutta koiranruoka eläinkaupasta "kotiruoka"systeemillä mennään.

      Tykkää noutaa, saunoa(järjen rajoissa) ja jahdata kaikkea liikkuvaa(Taskulampunvaloa, aaltoja...)

      Vierastaa ja pelkää useita asioita.
      Oli jo tullessaan erityisen arka ja muita harjiksia pienempi kokoinen. Tullessaan tutuiksi jonkun asian/ihmisen kanssa on ylin ystävä ja kiehnää ym.

      Eli eiköhän korat ole samanlailla yksilöitä, kuten ihmisetkin :)

      Tuosta paitojen ym vaatteiden koosta kannattaa kysellä kasvattajalta...hankala antaa kokoja, koska omammekin oli muita huomattavasti pienempi.

      • Hellin ja Piitu

        Hei ja Lauantaita.Luin ja Kysyn ja kerron.Ostin 8 kk vanhan kiinanharja koira tenavan,Palautettu allergian vuoksi.Neuvo mulle--On ollut nyt 20 P:vä minulla 3 vuorokautta, ja oli ja on vielläkin arka,Oli kai lyöty kädellä kun pelkää kättä,kysyin! vaan myyjä kielsi ettei.En saanut tietooni miten oli kohdeltu,mutta hiljalleen luotto
        alkaa.Illalla jo sain nostaa syliini, ja voi sitä rakkauden määrää minkä sain kun yksi pelko oli pois.Sisäsiisti kyllä jo on ja kiltti,mutta pelottaa.Yö nukuttiin jo vierekkäin,mutta
        aamulla taas kuin ois unohtanut uuden kotinsa.,.ruokahalut aivan valtavat,kuin ois nähnyt nälkää?On laiha--vaan ei pitkään.Me syömme parempia kuin kuivat "Rapsut"
        Ostin pullon pelkoon ja tressiin lääkettä, ,se kyllä toimii. Mutta kun minä yksinäinen haluan siitä "tyttöystävän". mitä muuta tekisin kuin rakastaisin ja puhuisin?? rauhallisesti??


    • Minä♥Harjakoira(t)

      Mahtavaa, että joku muukin Suomalainen
      pitää Kiinanharjakoirista!
      Olen kiintynyt enemmänkin niihin "naku-kiiniksiin".
      Puuterihuiskut ovat tarkoitettu niille,
      jotka pitävät karvattomia koiria ällöttävinä ja rumina.

    • AINO HELENA

      meillä on ihana kiinanharjakoira ELLE, joka on nyt 5-vuotias ja ostin sen 3-vuotiaana, kun se ei ollut sisäsiisti, ja mä halusin kokeilla,kävi ilmi että ELLELLÄ oli ollut virtsakiviä, vuoden vanhasta asti.Nyt sillä on erityisruokavalio, ja kivet on poissa,sekä sisäsiisti.Jos koiralla ilmenee jokin ongelma kannattaa käyttää ensin lääkärissä, jolloin selviää oikea syy. Nyt ELLE hyppii,pyörii ja juoksee, ja on porin onnellisin pikkukoira.

    • tuikkis1
    • HHHJ

      Meillä on puuterihuisku harjakoira tullut viisivuotiaana nyt kymmenen tulee toimeen kaikkien kanssa ihmisten ja koirien.Usein hoidossa koiria.Leikkii yhä edelleen lelujen kanssa mutta rakastaa myöskin nukkumista,autoilua oikeastaan kaikkea. On terve ja iloinen pieni koira.

    • Byluna

      Meillä kans kaks nakua niin iloisia ja pirteitä♡
      Suosittelen kaikille!

    • harjiksistahurmaantunut

      Todella älykäs, touhukas, virikkeitä kaipaava pieni toveri. Tarvitsee koulutuksen ja asiantuntevaa opetusta mm. sosiaalistamiseen ja yksinoloon liittyen. Niin kuin tarvitsee jokainen koira. Tarvitsisi.. Syyt eroahdistuksiin ja räksytyksiin löytyvät lähes aina hihnan toisesta päästä. Meillä nyt 5 kk:n ikäinen harjispentu. On jo oppinut istumaan, antamaan tassua, kulkemaan vierellä, menemään etäämmälle ulkona ja palaamaan sivulle, olemaan yksin joitakin tunteja, olemaan haukkumatta :) Lähes sisäsiistikin iloinen, reipas pentumme on jo. Koulutus on aloitettava heti pennun tullessa kotiin. Koulutuksen perustana luonnollisesti rohkaisu, positiivisuus, palkitsemiben :) Harjikset ovat ihania koiria, omaa luokkaansa. Ei minulla enää muita tule olemaankaan. Hirveän pitkiä lenkkejä harjis ei kaipaa, mutta sohvapottu se ei ole. Pitää olla aikaa toimia ja touhuta harjiksen kanssa. Harjis on hyvin kiintyvä ja perheensä kanssa mielellään seurusteleva olento, koulutus- ja leikkihetket ja lenkit pitävät sen pollan kasassa :)

    • minelan

      En omista kiinanharjakoiraa, mutta olen huomannut, että useimmat omistajat ovat erittäin tyytyväisiä koiraansa. Ei taida oikein löytyä rotua, johon sitä vertaisi.
      Itselläni on chiuaha, joka on todella älykäs, ei pelkää mitään ja muistuttaa suojelukioiraa, paitsi ei ole agressiivin,en

    • Anonyymi

      Meilä on kiinanharjakoira. Koira on erittäin seurallinen ja tykkää nukkua omistajan vieressä, Koira on myös vilkas ja reipas. Kuitenkin koiran turkkia ja ihoa pitää hoitaa. Talvella pitää suojata kylmyydeltä ja kesällä taas auringolta ja joissain tapauksissa vesi sateelta jos koiran ihoon tulee epä puhtauksia ne voi hoitaa pois samalla tavalla kuin ihmisillä, joskus epä puhtaudet voivat olla allergiasta johtuvaa ihotumaa. Koira ei kuitenkaan lannistu jos lekkeilyyn tulee tauko.

    • Anonyymi

      Suht itsepäisiä mutta tietenkin riippuu ihan yksilöstä meijän koirulilla on kylläkin tosi voimakas saalis vietti kun näkee pupun niin sitä ei estä mikään!

      Se kyllä oppi käskyt
      Maahan
      Istu
      Paikka
      Tänne ja
      Jätä

    • Anonyymi

      minulla on puuterihuisku kiinanharjakoira ikää on jo12vuotta ihana persoona kiltti.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe