matala verenpaine

hanne87

Hei, olen kärsinyt matalasta verenpaineesta pian viisi vuotta syytä en tiedä mistä tämä alkoi. 87/65 pulssi50-60 tienoilla aikalailla on jo noissa lukemissa huono ja heikko olo... Mikä siis avuksi?? Onko kellään mitään niksejä muita ku perus salmiakit, kahvi, tupakointi ja suola....??

7

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Nukku-Maija"

      Harrasta liikuntaa. itsellä myös matalahko verenpaine ja liikunta auttaa pysymään kunnossa. älä ainakaan noihin vippaskonsteihin ala. no, jos kahvi toimii niin voi kai sitä kupin pari juoda päivässä. Itsellä ei kyllä kahvi auta yhtään. Ainoastaan, kun säännöllisesti harrastan liikuntaa, pysyn ns kartalla. Mutta heti jos on pitkiä toimettomia jaksoja päivässä, alkaa nuokahtelu. Yritän sitä korjata taas tekemällä jotainkäsilläni. Jollei muuta niin piirtelee joutavia.

      • hanne87

        OK. Siis auttaako oikeesti, jos vaan alan liikkuun enemmän niin Sitte Se oliski helppo juttu!


    • Lekuriin

      Käy lääkärissä, voi olla joku sairaus. Jos käytät hormoneja, niin nekin voivat vaikuttaa.

      Älä tupakoi äläkä syö paljon salmiakkia, ne ovat myrkkyä! Paljosta suolasta tulee pöhöttyneeksi, mutta ei kai kannata suolaa varoakaan erityisesti. Kahvia voit kyllä ottaa kohtuudella. Koita liikkua, vaikka kävellä, älä istu ja makoile. Jos olet alipainoinen niin koita lisätä painoa.

    • "Nukku-Maija"

      tottakai liikunta auttaa. Siinä verenkierto paranee, sydän vahvistuu ja näin ollen verenpainekin normalisoituu. Eihän mikään tapahdu hetkessä, mutta toimeliaisuus parantaa vireystilaa. Minä en edelleenkään voi katsoa tv:tä ilman että olis jotain tekemistä samalla. Nukahdan kyllä varmasti kesken ohjelman.
      Salmiakista en sano mitään, koska sen syöminen on makukasia. Tupakointia en missään nimessä kannata, koska siinä pienet verisuonet supistuu ja verenkierto - siis aivojen hapensaanti - heikkenee.
      se on selvää, jos on paljon alipainoinen, niin elintoiminnot voi häiriintyä. Et kyllä kertonut, minkä painoinen olet. Ylipaino taas puolestaan vähentää liikkumishaluja, kun liikunta ei ole silloin niin mukavaa. Mutta pienellä vaivalla liikkuminenkin helpottuu ajan myötä.
      Ei minullakaan mitään syytä alhaiseen verenpaineeseen ole. Me ihmiset ollaan vaan kaikki niin erilaisia.

      • paine 85/50

        Silloin jos kunnon hikiliikuntaa pystyy harrastamaan, niin ei ole kovin matala verenpaine. Hölkätessäkin verenkierto laajenee isoihin reisilihaksiin ja se vähäinen verenpaine on yläpäästä pois ja hölkkääminen on lopetettava tai pyörtyy. Minä käyn pari kertaa viikossa puolen tunnin reippaalla kävelylenkillä ja pidän verenpaineen hiukan korkeammissa lukemissa, kun imeskelen nikotiinitablettia hetken ennen lenkkiä ja lenkin aikana. Pari nikotiinitablettia viikossa ei aiheuta riippuvuutta.


    • "Nukku-Maija"

      Paikallaan istuen, siis mittaustilanteessa itsellänikin on lukemat tuota luokkaa. Siksi liikkuminen onkin keino pitää paineet vähän korkeammalla. En tarkoittanutkaan liikunnalla mitään hirveää riehumista vaan sellaista, jossa syke nousee kuitenkin päälle sataseen. Siis juurikin reipasta kävelyä.Riittävä nesteen saaminen on myös tärkeää.

    • kohtuuliikuntaa.

      Puhdistetusta suolasta on poistettu lähes sata erilaista mineraalia, jotka tasapainottaisivat suolan vaikutusta elimistössä. Lisäksi puhdistettuun suolaan on lisätty mm. paakkuuntumisenestoaineita, joista ei terveydellemme ole mitään hyötyä, päinvastoin. Paras suola olisi puhdistamaton merisuola, josta elimistö saa tarvitsemansa mineraalit, joka ei kohota verenpainetta, ei kerää nestettä elimistöön, ei rasita munuaisia ja joka säilyttää elimistön homeostaasin.

      Valtaosa meistä pitää suolaa pahana asiana ja sitähän se normaali kaupan yliprosessoitu valkoinen jauhe onkin. Ruokasuola on teollisuuden jäte, kitkerä ja halpa säilöntäaine, ei mauste, joka maistuu pahalle ja pilaa ruuan maun. Mutta kun puhumme aidosta raffinoimattomasta merisuolasta, niin se on jo aivan eri juttu.

      Ihminen tarvitsee suolaa, joten varmista että saat sitä 3-5 grammaa päivässä, jotta nesteaineenvaihduntasi toimii. Ilman riittävää luonnollista suolaa ja vettä keho kerää nestettä, joka aiheuttaa turvotusta, väsymystä ja lihaskramppeja.

      https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/493002964177279

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe