Rasavillin kissanpennun kesytys

Noppacat

Ongelmanani on n. 4kk vanha (uros) kissanpentu. Uuteen kotiin tullessa se oli oikein hyvin koulutettu, ei purrut eikä raapinut. Sisäsiisti oli ja on edelleen. Nyt kuitenkin se on alkanut käymään kiinni johtoihin ja pyykkitelineeseen (huomionhakua), levittelemään roskapusseja, tiputtelemaan tavaroita pöydiltä (ei saisi olla pöydillä) ja puremaan ja raapimaan (käy kiinni jalkoihin ohi kävellessä, käsiin kun yrittää silittää, jne..).

Välillä pentu on todella herttainen, kehräävä sylikissa joka rakastaa saada silityksiä ja rapsutuksia ja nukkuu aina somasti vieressä. Mutta sitten sillä on näitä känkkäränkkä-päiviä jolloin kädet on verillä ja irtaimisto saa kyytiä.

Pentu aiotaan leikkauttaa, mutta onko olemassa muita ohjeita tälläisen villikon rauhoittamiseen? Onko olemassa toimivaa tapaa "rangaista" pentua kun se on tehnyt jotain tuhmaa, niin että se oppii ettei niin tule tehdä?

4

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yössä kulkija

      Kuinka kauan päivässä leikitte ja oleilette sen kanssa? Noin nuori kissa leikkii mielellään parikin tuntia yhteensä yhdessä ainoassa päivässä. Meidän ihmisten on vaikea antaa nuorelle kissalle sitä kaikkea liikuntaa mitä se tarvitsee, mutta yritä kumminkin lisätä sen kanssa leikkimistä reilusti ja pistä se tärkeysjärjestyksessä ykköseksi, varsinkin jos käyt töissä/koulussa arkipäivinä. Kun leikit sen kanssa tarpeeksi ajoissa kun tulet kotiin, niin negatiivista käytöstä ei ehdi syntymään niin helposti. Kehotan tietty erilaisia aktiivileluja käyttöön myös.

      Kissa tuntee itsensä juuri turvalliseksi korkealla, koska näkee sieltä kaiken ja pääsee sinne turvaankin tutkimaan arveluttavia asioita ja ääniä. Kissalla on myös luonnollinen tarve liikkua hyppimällä eri tasoille. Jos riistätte sen reviiriltä pöydät, niin teillä tulee ehdottomasti olla erittäin iso ja korkea raapimapuu ja muitaKin tasoja mihin saa hypätä korkeammalle. Sen ruumille on kumminkin tärkeää päästä hyppäämään päivittäin useamman kerran, varsinkin nyt kun on kehittyvässä iässä.

      Pöydältä pois opettamiseen en haaskaisi aikaa edellisten syiden takia, vaan tyhjentäisin yhden pöydän kaikista tavaroista ja alkaisin opettamaan sitä käyttäytymään kunnolla pöydällä ollessaan. Rapsuttaisin sitä ja auttaisin sitä rentoutumaan pöydällä päivittäin, sitten lisäisin pöydälle pari esinettä mitkä eivät mene rikki kaatuessaan ja silloinkin rapsuttaisin sitä ja varmistaisin, että käyttäytyy siellä ollessaan rennosti, eikä kuvittele, että se on leikkipaikka. Siitä kun lisäisi tavaroita päivä kerrallaan ja jättää tietty kissallekkin tilaa oleilla siellä, niin negatiivisesta tavasta voitaisiin päästä eroon.

      Pureminen/raapiminen. Siihen ei auta mikään muu kuin se, että revit raajasi siltä pois heti ja sanot jyrkästi ei tai teet jonkin ikävämmän äänen mistä kissa voisi ymmärtää, että tarkoittaa, että et pidä tästä. Älä ikinä mainitse sen nimeä toruessasi! sen käyttö saa kissan sekaisin muiden käskyjen ja kehujen kanssa. Sinun pitää myös olla huomioimatta sitä jonkin aikaa tämän jälkeen.

      Mikään näistä ei kumminkaan yksin auta, vaan pitää ottaa tämä tilanne kokonaisuutena ja alkaa toimiakkin sen mukaan.

    • 4+4

      Pitkän ja selkeän vastauksen on edellinen kommentoija kirjoittanut.
      Noin pieni kissanpentu tarvitsee paljon huomiota ja leikittelyä. Pennut ovat semmoisia pieniä Ville Vallattomia ja rauhoittuvat iän myötä :)
      Meidän kisut selkeästi tietävät, että pöydille ei ole asiaa. Olen vain torunut ja/tai nostanut kissan pois pöydältä. Sitten ajan kuluessa ovat itse oppineet, ettei pöydälle mennä. Joskus, kun silmä välttää niin toinen kisuista saattaa edelleen hypätä pöydälle, mutta minut nähdessään hyppää heti pois :p
      Kissat tosiaan tykkäävät korkeista paikoista paikoista, joten hanki vaikkapa korkea raapimapuu.

    • rannenaarmut

      kyllä se siitä rauhoittuu, vuoden parin päästä. Pentusi kaipaa vain tekemistä eli leikkimistä puolet vuorokaudesta, ja se siitä. Kun kissan ottaa, saa varautua siihen että ranteet ja nilkat on puoli vuotta naarmuilla ja sitten tapetit seinistä riekaleina seuraavat pari vuotta. Oma riiviöni rauhottui vasta, kun saatiin olohuoneesta kulku tarhaan ja mirri saa rauhassa jahdata saaliita hiiristä lentäviin lehtiin aamuyöstä aamuun ja puolestapäivästä iltaan.
      Joten kärsillisyyttä ja lisää aktivointileluja, kiipeilypuita, narusta roikkuvia raapimispalloja yms, tai toinen kissa kisakaveriksi

    • suvikatti2

      kissaa ei voi kouluttaa. Kissa kouluttaa sinut

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1448
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1002
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      715
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      670
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe