4G Mihin sitä tarvitaan älypuhelimessa ?

Määä.

Mihin älypuhelimessa tarvitaan nopeita 21, 50 ja 100Mbit/s yhteyksiä?
Surffailu netissä onnistuu hitaammallakin yhteydellä. Eikä Youtube videoidenkaan katseluun tarvita näin nopeita yhteyksiä. WhatsApp viestit lähtee liikkeelle ilman tällaisia yhteyksiä. Kaikkeen riittää jopa 2,5Mbit/s yhteys.

Kertokaas mihin 4G yhteyttä tarvitsee niin ehkä minäkin sellaisen hankin puhelimeeni.

24

374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotta surffailu olisi nopeata ja yhteyden voisi jakaa helposti muille laitteille wlanin kautta.

    • Määä.

      Jos puhelimen nettiyhteyttä käyttää ainoana yhteytenä ja jakaa sen kodin muille laitteille niin sitten ymmärrän tuon 4G liittymän puhelimessa. Mutta kuinka moni näin oikeasti tekee ja harvoin oikea 4G yltää kaupunkien keskustojen ulkopuolella. Omien kokeilujen mukaa 4G on jopa hitaampi kuin 3G kun mennään kaupungista muutama kilometri sivuun. Näin ainakin meillä Saunalahden ja Soneran 4G liittymillä.

      Jos unohdetaan tuo yhteyden jakaminen ja keskitytään vain 4G yhteyden käyttämiseen puhelimessa niin mihin sitä tarvitaan. Nopeaan netti surffailuun ei tällaisia yhteyksiä tarvita.

    • Minulla on Saunalahden vanha tupla sim liittymä ja päivitin sen 4G aikaan. Eli minulla on siis 2 kpl sim-kortteja joissa on sama liittymä ja 4G. Näin hyödyn tästä parhaiten sillä toinen kortti on 4G puhelimessa ja toinen wlan mokkulassa.

      Mutta itse puhelinkäytössä 4G yhteydestä ei saa paljon hyötyä.

      • jaskavaan

        Miksi kannattaa katsoa 4G peittoa? Miten se liittyy tähän keskusteluun millään lailla?

        Masajussille kysymys uudestaa.
        "4G Mihin sitä tarvitaan älypuhelimessa ?"


    • Kysymys sinänsä on outo. 4G mahdollistaa taajuuksien paremman käytön kasavavalle dataliikenteelle. Suomessa tilanne on siinä mielessä outo, että 4G maksaa lisää. Ruotsissa ei ole oleellista mitä verkkoa käytät vaan paljonko käytät. Sinänsä loogista olisi, jos 4G:n hinta olisi halvempi.

    • Hommat toki toimii hitaammillakin liittymillä. Nopealla se vain on sujuvampaa. Videot lähtevät nopeammin käyntiin jne. Sitten on myös katsottava lähetysnopeutta. Jos pitää lähettää kuvattu video on nopeudesta hyötyä.

    • lkoijh

      Itse myös mietin mihin tarvitsee 4G yhteyttä puhelimessa. Videot esim. Youtubessa, Katsomossa, Ruudussa lähtee 2Mbit yhteydellä silmänräpäyksessä käyntiin. Mitään puskurointia ei tapahdu tälläkään yhteydellä. En oikein ymmärrä miten toiminta voi olla tästä enään sujuvampaa. 4G myynti puhelimiin on vain operattoreiden uusi rahastuskikka.

    • tukka hulmuten

      Kännykän 4G-yhteyden voi jakaa myös muille laitteille ja näin saadaan nopeat nettiyhteydet myös kotiin sekä matkan päälle.

      Ja on tämä netin käyttö kännyllä hulppeeta, kun kaikki toimii silmänräpäyksessä.

      3G toki riittää useimmille.

    • Määä.

      Kuten aikaisemmin sanoin jätetään se yhteyden jakaminen pois tästä keskstelusta ja keskitytään mihin muuhun 4G liittymää tarvitsee puhelimessa.

      Miten se 4G:n hulppeus ilmenee. Missä ja miten nopeuden näkee kun jo hitaimmalla 3G yhteydellä sivut aukeavat silmänräpäyksessä ja videot lähtevät pyörimään välittömästi.

    • nopeat laitteet

      4G LTE käytössä puhelimessa,pari palkkia näkyy korkeintaan kotona peittoalueella silti toimii paremmin ja nopeammin kuin 3g.

    • Jos ruuhkaa ei ole niin kyllä se nopea on.

      • Sivusta seuraaja

        Vapunen miten se nopeus ilmenee puhelimessa. Jos jo 2Mbit yhteydellä sivut aukeavat silmänräpäyksessä ja videot lähtevät pyörimään heti. Miten 4G nopeuden huomaa puhelimessa. Ilmeisesti ei mitenkään kun asiaa kierrellään ja kaarrellaan mutta ei osata sanoa mihin 4G yhteyttä tarvitaan puhelimessa ja miten 4G nopeus ilmenee puhelimessa.


      • on se parempi
        Sivusta seuraaja kirjoitti:

        Vapunen miten se nopeus ilmenee puhelimessa. Jos jo 2Mbit yhteydellä sivut aukeavat silmänräpäyksessä ja videot lähtevät pyörimään heti. Miten 4G nopeuden huomaa puhelimessa. Ilmeisesti ei mitenkään kun asiaa kierrellään ja kaarrellaan mutta ei osata sanoa mihin 4G yhteyttä tarvitaan puhelimessa ja miten 4G nopeus ilmenee puhelimessa.

        Jos 2 Mbit videot lähtee pyörimään silmänräpäyksessä (ei oikeasti lähde), niin se laatu on heikompi. 4G:llä pyörii fullHD:na. Areenakin mulla ainakin 3G-verkossa bufferoi vähän väliä ja kuva pikselöityi. 4G:llä koko lähetys on terävä, eikä pätki.

        Ja muutamassa sekunnissa tulee softat play-storesta.


    • Aukeaa nopeammin ja myös videot.

      • Sivusta seuraaja

        Vapunen miten ne voi enään silmänräpäyksestä nopeammin aueta? Videot lataantuu hitaammallakin yhteydellä nopeammin kuin niitä kerkeää katsomaan

        Taisimme tulla siihen päätökseen ettei 4G yhteydellä tee kännykässä mitään.


    • olisi hyvä tietää

      Mitä vaikutus akun kulutukseen on 3g ja 4g välillä nettikäytössä?

    • 4G vie enemmän akkua mutta on taas nopeampi.

    • wapuloidi

      Nettistriimauksessa 4G:stä on hyötyä jos kaistaa on vaikkapa 50mbps, mutta hd laatusena videot latautuu 2m netilläkin ja nettisivujen latautumisessa eroa ei kukaan huomaa nopeimman 4g:n ja 2m liittymän välillä. Monesti näitä nopeita liittymiä on nuorisolla, koska vanhemmat maksaa lellikeille kaiken ja liittymänmyyjät tietävät, että vanhemmat todella helposti ostavat nopeita nettejä penskojen puhelimiin kun sanovat että 2m yhteydet on vaan uutisten lukemiseen. Kokemuksesta puhun. Voi väittää vastaan, niin saadaan useammallekin ihmiselle asiaa, selvyys.

    • Huonosti lataa tuolla yhteydellä.

    • Moikka,

      minä itse suosittelen aina lämpimästi 4G nettiä!

      4G alueella nopeus voi olla jopa kahdeksan kertaa 3G-verkkoa nopeampi. Normaali surffailu sujuu näppärämmin. Parhaiten eron huomaa kun lataa isompia tiedostoja, kuten musiikkia tai HD-elokuvia. Myös verkkopelaaminen onnistuu nopealla 4G nettiyhteydellä sujuvammin.

      Jos asustelet tai vierailet 4G alueella, kannattaa ilman muuta kokeilla! Löytyykö muuten 4G kokemuksia lisää? Olisi kiva kuulla käyttökokemuksista :)

      Mia@TeleFinlandPartio
      http://bit.ly/1vbqb53

    • warpuloidi

      Sieltä tuli erinomainen mainospuhe. En aio maksaa vuodessa sataa euroa enempää turhaan.

    • suuremmoinen sopiva

      Kun osaa tehdä oikeaan aikaan uuden liittymäpaketin jossa on 3g lisäksi 4g LTE mahdollisuus edulliseen hintaan sen lisäksi että odotti haluamansa puhelin valmistajan edullista hintaa uudelle laitteelle jossa tuo 4g voi olla tyytyväinen seuraavat 24kk.

    • kallistako muka

      Ei tuo 4G liittymä kovin kalliilta tunnu, rajaton 4G 16,90€/kk

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe