Porsaan sisäpaisti

Kylmät kädet

Kuinka kauan annan olla uunissa ja missä lämpötilassa ja millä uunitasolla? Minulla ei ole paistomittaria. Paisti on noin 2kg.

13

1018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylmä kinkku

      oletko pannut santun lihoiksi?

      • kylmä kankku

        Onks Kylmis pannut Santtua ???


    • 858998

      up

    • eisbein

      Tuliko hyvä possupaisti?

      Taisi kärähtää omenan kokoiseksi korpuksi kun kokki simahti nobelanerien voimasta.

    • 1Martta

      180 astetta lämpöä ja paistoaika 4,5 tuntia.

      • Hans Väliliha

        Hekoheko. kuiva korppu tollasella reseptillä siitä paistista tulisi.

        Aluksi paisti huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi, maustetta pintaan, suolaa, pippuria, mitä nyt haluaa. Sitten uuniin kovin mahdollinen lämpö, paras vaihtoehto tietenkin paistella paisti isolla pannulla ypäriinsä voissa ennen uuniinlaittoa ns. väri ja liha pitää mehut paremmin.. Paisti rititilälle, alle vuoka tms. missä vettä, rasvan tippumisen varalta. Paisto jotain 100 astetta, puoltoista tuntia per kilo. Siis paisto ei tarkoita paistamista, vaan kypsennystä. Kun liha lämmin, paisti on valmis aldente, jos haluaa läpikypsää, senkun paistat tuhannessa asteessa pari vuorokautta. :D

        Tosin, kylmistä neuvot ei enä auta, oletetttavasti syönyt paistinsa raakana, luullen makkaraksi ja makaa tällä hetkellä vatsavaivojen johdosta sairaalassa.


    • Aito Kylmis

      Älkää naurattako minua, sattuu hekottaminen aivan hemmetisti tuoreimpien mustelmieni kohdalle. Hitto, että sucker-punch-iskuista palautuminen vie kauan, tässä iässä.

      En ole pistänyt tyyppiä lihoiksi. Tosi hauskoja silti olette.

    • Kelan agentti

      Porsaan sisäfile kannattaa aina ostaa MAUSTAMATTOMANA. Pannulla pyörittelee ruskeaksi, jotta lihan syyt sulkeutuvat. Siinä paketissa on paisto-ohje. Paistomittarit ovat amatöörejä varten. 225 astetta uunissa about reipas puoli tuntia. Tee kypsennyksen loppuvaiheessa lihaan syvä viilto, niin näet onko kypsää. Sian liha niinkuin ihmisenkin tulee olla punaisen värin kadottanutta. Naudan lihassa onkin ihan toinen koulukunta. Itse pidän puoliraakana eniten. Naudan jauhelihaakin syön joskus ihan sellaisenaan raakana pieniä määriä jotta saan tärkeitä vitumiineja.

      • Suolaliha

        Raaka liha ON hyvää.

        Itse myös syön mielelläni tartar-pihviä. Suolaa, pippuria, muskottipähkinää jauhelihaan, antaa maustua Lautasen reunalle suolakurkkua ja punajuurta. Aivan sairaan hyvää ja erittäin terveellistäkin. Helppo kokata.

        Samaten raaka kokolihakin on erittäin hyvää. Harvoin vara ostaa kallista filettä, että eipä usein tule syödyksi. Mutta jostain halvastakin lihasta saa erinomaista suolalihaa. Itse teen aina joskus riimihärkää. Elikkäs pala hyvää filettä tai paistia. Sellainen pienehkö pötkylä. Suolataan ja maustetaan päältä. Jääkaappiin muutamaksi päiväksi maustumaan, käännellääm välillä. Tiukkaan kääreesen siis eikä painokaan haittaa. Lopuksi pakastimeen ja sitten jäisestä lihasta läpikuultavia siivuja terävällä veitsellä leivän päälle, avot.

        Ja sellainenkin, tönkkösuolattu sianliha. Ennen kun ei ollut kääkappeja, liha suolattiin mätänemisen estämiseksi. Pitää muistaa, suola ja pippurit annenkaikkea säilöntäaineita, ei niinkään mausteita. Siis sianlihaa kimpaleina astiaan ja täyteen karkeaa suolaa. Siinä kun se aikansa muhiin, liha tiivistyy ja suolaantuu. Melkein sama asia, kuin riimiliha, mutta tosiaan tönköksi suolattua. Maku pikkaen polttava, mutta lihaa voi peseskell vedellä, tai jopa liottaa.Sen verran suolaista kyllä, että kyllä siinä muutaman oluen tarvitsee sitten janon sammuttamiseen.


    • ++++++++++++++++++++

      Kylmis, kuulostat siltä kuin tarvisit apua, kun oot koko ajan mustelmilla ja hakattu. hälytämmekö tissun ripuloimaan santun päälle, jotta olisit turvassa?

      • Kylmät kädet

        En tarvitse apua, kiitos kuitenkin. Moni muukin ihmettelee ihan IRL esim. sitä, miksen tehnyt rikosilmoitusta tai edes hakeutunut sairaalaan. Vastaus on: en jaksa. Ei kiinnosta. Levolla ne kaikki kivut on aina lähteneet.

        Alkoholista johtuvat sisuskalukivut ovat paljon paljon pahempia ja jopa pelottavia. Se, että joku amismölli hakkaa mua, ei paljoa tunnu noiden rinnalla.


      • Aito Kylmis

        Ainoa ihminen, joka oikeasti on onnistunut hakkaamaan minut sairaalaan, on isäni. Olin 16 v, eli sitä ei lasketa.


    •  V 

      Huuhaa -osio on ihan sekaisin, kun Kylmis ei ole kirjoitellut siellä viikkoon. Onko näin, että kun kissa häipyy paikalta, hiiret hyppivät pöydällä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2324
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2177
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe