Iskuri ongelma

Kliks-naks

Elikkäs kaapista löytyy Franchi affinity puolitomaatti haulikko, ongelmana on ettei iskuri/nallipiikki iske tarpeeksi kovaa, eli laukaistessa ase sanoo *kliks* ja patruuna ei paukahda. Nalliin tulee heikko jälki.

Ase on kohtuu uusi, ammuttu parisataa laukausta

Mikä avuksi? Ongelma ilmenee harvakseen vain muutamina kertoina esim. kiekkoradalla, mutta olisihan aseen luotettavuuden hyvä olla sadassa prosentissa varsinkin metsästys tilanteessa.

Olen puhdistanut aseen perusteellisesti joka ammuntakerran jälkeen ja käytän aseöljyä liikkuviin osiin säännöllisesti.

13

3439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lespppp

      Vie sepälle tai jos on takuuta ni takuuseen.

    • -J-

      Todennäköisinpänä selityksenä pidän uutuudenkarheutta. Itselataava haulikko pitää "sisäänajaa" ampumalla satoja laukauksia. Näin viimeinenkin valmistuksen jäljiltä jäänyt karheus hioutuu liikkuvista osista pois. Jos esim. lukko ei palaudu aivan täydellisesti eteen tai sulkukappale lukitu piipunjatkeeseen täysin, niin nallipiikki ei ylety lyömään nalliin kunnolla.

      Itse vastaavassa tilanteessa varmaankin kävisin ostamassa radalle jotain hieman järeämpää, vaikka 28g sporting patruunaa, ja loiskisin niitä menemään vielä jokusia satoja kappaleita. Mikäli ongelma ei tällä poistu, niin sitten ase takaisin liikkeeseen. Franchissa on 7 vuoden takuu, joten kiirettä ei ole.

    • balalaikkali

      meneekö lukko kunnolla kiini? jättääkö heti ensinmäisen paukun paukahtamatta? sisään "ajoa" ei pitäisi olla tai sitten puhutaan huonosta työstö jäljestä jos näin on. ymmärtäisin yskän jos kyse olisi jostakin turkkilaisesta ketto raudasta tehdystä kapistuksesta tai jossakin tapauksessa 200 laukauksen jälkeen niissä ongelmat vasta alkaavat. jotkin baikkalitkin takkuilevat ei siis kaikki baikkalin puolikkaatkaan tarvitse sisään "ajoa" vaikka niissä työstöjälki toisinaan rukkaset kädessä tehyn näköistä.

      • ougytd

        Turkkilaiset haulikot on paljon laadukkaampia kuin yksikään balalaikka, Turkissa vahvat perinteet aseiden valmistuksessa, Turkista löytyy myös maailman parhaat erikoisjoukot ja aseetkin hyvät ja jopa Venäjän spetsnazit voivat jäädä hopealle.


      • jomppe1500

        Sillonkuin ryssä on aseita tehny niin turkissa on nussittu lampaita... putsaa lukkokoneisto missä se nallipiikki on bräkliinillä ja paineilmalla ja itse todennu parhaaksi öljyksi teflonöljyn joka pelaa myös pakkasessa


    • kliks-naks

      Lukko menee kunnolla kiinni ja latausliike toimii hyvin, ns. sisäänajo on tehty useilla erilaisilla paukuilla.. Ei muuta ongelmaa paitsi se ajoittainen iskurin liian kevyt lyönti nallipiikkiin. Englanniksi kutsuvat tapahtumaa nimellä "light primer strike". Jotenkin siihen pitäisi saada lisää voimaa.

      En usko että johtuisi mistään sisuskalujen "karheudesta" ym, koska nyt ei ole kyse lukon liikkumisesta.
      Saisiko siihen jostain esim. jäykemmän jousen mikä liikuttaa iskuria.. tai jotain muuta vippaskonstia

      • Harhahauli

        Nimimerkki kliks-naks, olet oikeilla jäljillä tuon mainitsemasi vian suhteen. Itselläni oli vastaavaa ongelmaa erään kaasutoimisen puoliautomaattihaulikon kanssa.

        Tarkastele laukaisukoneistoa ja selvitä kuinka pitkälle (liikematka) iskuvasaran jousi saattaa iskuvasaraa. Jääkö tyhjää klappia suhteessa nallipiikin kantaan, kun iskuvasara on laukaistu?

        Iskurijousen päällä on sellainen "hattu", johon iskuvasaran nurkka nojaa ja tämän "hatun" toisella reunalla on mahdollisesti taivutettu peltilipare ns. cut-off painike. Olisiko mahdollista taivuttaa liparetta siten, että "hatun" liikematka pitenisi(n. 1-2mm) ja näin iskuvasara saisi enemmän voimaa iskuunsa. Samalla voit hiukan "venyttää" iskurijousta ennen uudelleen asennusta.


    • Woiwihtori

      Onko nyt toiminu,mikä autto?itellä sama ase ja sama vika mutta vasta 50 panosta

      • Woiwihtori

        Ammuttu 50 panosta*


      • kvyfe

        Voi olla vaikka likainen nallipiikin tila tai niin kuin minulla, koko laukaisukoneisto täynnä työstölastuja ja kyseessä oli finnclassic-haulikko.

        Purin takatukin irti ja vika paljastui heti, kunnon putsaus ja öljyäminen ja takatukki paikoilleen ja ase toimi hienosti.


    • kedmkerfm

      Aseella on7v takuu. Ei muuta kun ase Sakon hoiviin, niin laittavat luultavasti nallipiikille uuden jäukemmän jousen. Ei siinä oikein muuta vikaa voi olla. Kaikki "uudenkarheus" sun muut selitykset eivät oikein kuulosta järkevältä. Jousi määrittää nallipiikin "iskutehon"

      • kvyfe

        Kyllä todellakin voi olla esimerkiksi työstölastuja kuten oli minulla, ensimmäisen kerran olin haulikon kanssa jänisjahdissa mutta ampua ei tarvinnut ja ajattelin että kokeilenpa uutta haulikkoani ja heikko naks kuului ja ei muuta, toinen yritys, heikko naks..naks..naks..kotona purin aseen vaikka oli takuu ja puhdistus ja öljyäminen ja ase toimi sen jälkeen moitteettomasti niin kauan kun aseen omistin, oli uskomattoman paljon työstölastua tai oikeastaan metallipurua liipaisinkoneiston tilassa ja ase oli todellakin tikan finnclassic. Mutta älä pura asettasi vaan vie takuu-huoltoon.


    • sded

      Ei tule afinityssä kyllä työstölastuja. Sitäpaitsi kerroppa nyt miten uudenkarheus vaikuttaa nallipiikin iskutehoon. Annappa nyt järkevä selitys asialle? Mites affinityn omistajat on ase toiminut? Itsellä n.4000 laukausta ja 2häiriötä patruunalla rotweill spezial. Eli tämä patruuna ei oikein aseessa pelitä. Muut jopa ns, Subsonikit lataa vittuilemati jota esim M2 ei tee. Etutukissa on vain outo 1-2mm väljys sivu/pystysuunnassa. Tosin eipä sillä merkitystä ole.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5639
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3465
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe