Syövästä voi selvitä

syöpäläinen

Sairastuin ensimmäisen kerran syöpään vuonna 2003. Kyseessä oli gradus kakkosen hormoonipositiivinen rintasyöpä, eli hyvän ja huonoennusteisen välillä oleva syöpä. Vuonna 2007 sairastuin uuteen rintasyöpään, nyt kyseessä oli huonoennusteinen, hormininegatiivinen ja aggressiivinen suuren uusimisriskin syöpä. Molemmilla kerroilla minut leikattiin, ensin vasen ja toisella kerralla oikea rinta, sen jälkeen sain sytostaattihoidot ja sitten sädehoidot. Hoitojen takia vereni koostumus muuttui ja sain kaksi veritulppaa, ensimmäinen niistä meni sydämen läpi keuhkoihin ja oli tappaa minut. Olin teholla mutta selvisin.

Uskoin melkein koko ajan huomiseen (välillä oli kylläkin synkkiä kausia), ja toivoin näkeväni seuraavan kevään. Vuonna 2012 keväällä markkerit näyttivät siltä, että syöpälääkärin mukaan sairaus oli uusinut; seurasi magneettikuvauksia, mammografiaa ja paljon paljon erilaisia tutkimuksia. Aivoista löytyi varjostuma, lonkassa oli myös outo varjostuma. Ja sitten vuoden 2014 keväällä: markkerit normaalit eikä mitään hälyyttävää. Aivojen varjostuma (aivoverenvuoto) aiheutti lukihäiriön (joudun moneen kertaan lukemaan ja korjaamaan kirjoittamisiani) mutta muuten olen kunnossa. Olen nyt sairauseläkkeellä ja olen tosi iloinen, että gtulen näkemään myös vuoden 2015.

Tämän kirjoituksen tarkoitus on kertoa syöpään sairastuneille että tauti voidaan voittaa ja sen kanssa voi jatkaa elämää. Vakavaan syöpään sairastuessa elämänarvot muuttuvat;sen jälkeen jokainen päivä on lahja.

Hyvää uutta vuotta!

3

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ukkeli.

      Hyvää uutta vuotta myös sinulle, hienoa ettet lähtenyt minkään vaihtoehtoisten höpöhoitojen pariin vaan pidit järjen päässä.

    • Ukko myös

      Hyvää uutta vuotta! Itselläni on leikattu huonoennusteinen syöpä onnistuneesti 10 vuotta sitten. Palasin töihin, enkä antanut asian vaivata enempää kuin oli tarpeen. Nyt olen iän puolesta eläkkeellä, mutta muuten kunnossa ja nautin elämästä. Periksi ei kannata antaa, vaan asian kanssa pystyy elämään. Haluan näin myös kannustaa heitä, jotka tällaisen asian kanssa joskus joutuvat tekemisiin. :)

    • ehkä terve

      Hyvää Uutta Vuotta!

      Tähän elämäni hetkeen on hyvä saada lukea selviytymistarinoita ja -kokemuksia. Itselläni kohta leikataan rinnasta pari pattia, laaduista ei mitään tietoa, koska eivät näy mammossa eikä ultrassa eikä koepalaa saatu otettua. Pelottaa ja miettii pahinta ja toivoo parasta.. Odottavan aika on pitkä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2210
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1731
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1586
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1372
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1217
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1089
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1053
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      912
    Aihe