AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / Ulosteen väri?

Ulosteen väri?

6 Vastausta 4 535 Lukukertaa
Noloa kysellä tämmöstä, mutta mikä mahtaa olla normaali ulosteen väri? Mulla on nimittäin aika tummaa (tummanruskeaa, ei mustaa).

mitä syöt...

oliks tää joku provo!
kyllä se johtuu ihan siitä mitä suuhunsa olet työntänyt!
kyllä on jollakin huolenaiheet :-)

Kyllä vain

Uloste koostuu jätteistä, mitä elimistö ei pysty hyödyntämään, ruoan sulamattomista osista, bakteereista, limasta ja eritteistä. Ulosteen ruskea väri tulee sapen tuottamasta bilirubiinista. Se on keltainen väriaine, jota esiintyy veressä ja joka on hemoglobiinin hajoamistuote. Hemoglobiinia on punaisissa verisoluissa, jotka hajotessaan tuottavat bilirubiinia ulosteen sekaan. Monet ruuat värjäävät ulosteen, esim. mustikka, veriruuat. Toki ulosteesta voi nähdä sairauksia (haimapotilailla harmaa tai kellertävä uloste, verenvuotoa suolistossa-tumma uloste) Joissakin maissa WC- pytyt ovat sellaisia että ulosteet eivät putoa veteen vaan jokainen voi silmäillä onko kaikki OK ennen kuin vetää viemäriin.

muslimit

siksi kun seuraava Jumala (Allah ) syntyy miehen perseestä, miehet kyykkypaskovat riuùlla ja tarkistavat aina syntyikö Jumala. Tämä on tosi.

Kyllä paskasta näkee paljon asioita, tumma paska tosiaan saattaa viitata verenvuotoon suolistossa, mm mahahaava, eikös paskan hajukin kerro jotain ?

kakka

Entä satunnainen vihertävä uloste.
Pikkulapsollahan joskus on, mutta entä aikuisella?

terve suolisto on

Ihminen on mitä se syö ja ennen kaikkiea minkä lainen fermentaattori siellä sisällä on. http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.asp?id=408&osa=1 . Puolet ulosteesta on bakteerimasaa http://www.valio.fi/files/4F3a3edlG/ATTACHMENT.attachment.0.path/LGG_Summatim_suomi.pdf Suolistobakteerit tuottavat mm. voihappoa, jonka on todettu olevan tärkeä suoliston seinämien hyvinvoinnille. Ja ennen kaikkea on tärkeää että tämä systeemi on ”ehjä”, esim runsas hiiva (runsaasti sokeria ruuassa) voi aiheuttaa vuotavan ohutsuolen jolloin oireet voivat olla masennus, päänsärky, ihottuma , reuman tyyppinen särky ym. ym. Vastaavat oireet on myös keliakiakis ja vilja-allergiassa.

tummanpuhuvaa se olla pittää

Katsoin värikartastani (todellakin omistan kakkakartan) ja totesin että ihmislapsella voi kakkan väri vaihdella hyvinkin paljon, mutta ns. normaali, hyväntuoksuinen ja ennenkaikkea kimmoisa rakenne kuuluu olla tummanpuhuvaa ja helmiäistä. Tuoreena saattaa esiintyä myös kimalletta läjän päällä.
 /   /  /  /  / Ulosteen väri?
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta