AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Aseen hankintalupa

6 Vastausta 856 Lukukertaa
Elikkä olen hankkimassa ensimmäistä asettani, ja ajattelin pienoiskiväärin ostaa. Tässä juuri täyttelen lupahakemusta. Minulla ei ole metsästyskorttia. Elikkä riittääkö tuohon perusteluun että tarkka-ammunta ammuntaradalla? Kyseessähän on kuitenkin vain pienoiskivääri, ei mikään rannikkotykki. Rikollista taustaa en myöskään omista..

Riippuu

hieman poliisipäälliköstä saatko luvan tuolla perusteella.Jos seuraan ei kuulu,paikka ainakin pitäisi olla,missä aikoo harjoitella(soramonttu ei kelpaa)ja radan käyttöoikeutta ei taas välttämättä saa jos ei ole seuran jäsen..Mutta eihän sitä tiedä jos ei kokeile.

mitä teet

mitä teet aseella jos et metsästä.

ammun

No siis kun en vielä metsästyskorttia omista, niin enhän voi laittaa siihen syyksi metsästystä. Käsittääkseni en saa ampua mitään eläintä sillä ellen omista metsästyskorttia?

Aion kyllä hommata metsästyskortin.. vaikkakin käytännössä varmasti tulisi ammuttua rätkiä sun muita sitä ennen, mutta voihan sillä piekulla harrastaa tarkkuusammuntaakin.

niin ja se vielä että

Tuossa vähän matkan päässä on ampumarata, jossa saa ampua ilman mitään ampumaseurojen jäsenyyttä.

Luetun

Lue se anomus huolella ja vastaa siihen totuudenmukaisesti. Varmasti vallesmanni kyselee missä harjotat tarkkuusammuntaa, selvitä se kirjallisesti, kun et voi rastita kohtaa metsästys. Tiedoksi vaan: 22 ei toki ole rannikkotykki, mutta esim. lapualaisten patruunarasissa oli/on varoitus vaara-alueesta, joka muistini mukaan oli 1 mile, eli 1609 metriä. Esim. jos luodin lähtönopeus on 300 metriä, niin se on 1,6 kilometri päässä alta 6:n sekunnin ja voi edelleen tappaa. Toki ampumakulma,tuuli ym. olosuhteet vaikuttavat luodin käyttäytymiseen, mutta siinä sinulle aluksi suuntaa-antavaa faktaa.
Ja vielä elävästä elämästä: emäntä huomasi hirviä n.200 metrin päässä oraspellossa syömässä, ammuskeli 22 "siihen suuntaan", yks,kaks yksi hirvi kumoon ja hengettömäksi; poliisia paikalle, ja löytyihän hirven päästä ja oikeasta kohtaa 22:n reikä ja emäntä oli sohotellut sinnepäin vaan, tarkoittamatta kellistää hirveä.

Varovaisuus

Aseen kanssa ei ole koskaan liian varovainen - se on totta.
Joskus lupavaatimukset saattavat tuntua kohtuuttoman ankarilta mutta sitä ne eivät ole. Ankaruudella pyritään seulomaan aseen muutenvaan-ostajat joita kuitenkin silloin tällöin mukaan tulee. Tokkkiisa joskus ankaruudesta joutuu kärsimään ihan asiallisenkin perustelun omaava,
- sellaista se elämä on!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta