AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Munasarjasyöpä

Munasarjasyöpä

6 Vastausta 12 854 Lukukertaa
Mitä oireita munasarjasyöpä aiheuttaa?Itselläni vasemmalla alavatsalla kovaa kipua ajoittain,tosin munasarja ultrattu 2krt vuoden sisällä.Silti pelottaa...Voinko luottaa noihin "hätäisiin" ultratutkimuksiin...?

voit luottaa

Munasarjasyöpä oireilee kipuina usein vasta kun tauti on jo edennyt pitkälle...
Sinulla saattaa olla munasarjassa kysta (joka voi välillä hävitäkin) tai endometrioosia?
Gynekologin kanssa kannattaa jutella kuvaamistasi kivuista. Ultraääni+sisätutkimus (ehkä myös verikokeet) pitäisi poissulkea kaikki edellämainitut. (Tosin endometrioosi-diagnoosin saaminen voi kestää...siihen tarvitaan usein tähystysleikkaus eli laparoskopia) Jatkuville kivuille löytyy yleensä aina joku syy. Kipu on vain oire jostakin...

endometrium munasarjasyöpä

tietääkö kukaan tästä syövästä

tuskin hätää

Minulla kipuilee munasarjat useinkin..ensin ovulaation aikaan kierron puolessa välissä ja siitä menkkoihin saakka koska usein munasarjaani tulee kysta mikä voi olla hyvinkin kipeä ja kasvaa suureksikin. Kysta voi myös puhjeta kivuliaasti. Toisin sanoen mulla on joskus alle pari viikkoa kuukaudessa kivuttomat munasarjat ;) Ei siis hätiä!

ei pahemmin oireile

Minulla on ollut munasarjasyöpä, eikä se pahemmin oireillut ennenkuin oli levinnyt laajemmalle ja kasvain kasvanut suureksi. Sitten alkoi jatkuva vuoto, repivä kipu ja huimaus. Kyllä kasvain näkyisi suurentuneena munasarjana ultrassa. Voit kyllä pyytää tarkempia tutkimuksia jos sinua peloittaa. Tätä tautia ei kannata vähätellä, koska se leviää usein liian pitkälle oireettomana. Mutta ei kannata myöskään panikoida, sillä hoidot ovat tänäpäivänä tehokkaita. Kipuihisi voi olla paljon muitakin syitä kuten jo aiemmin mainitut kystat tai endometrioosi, nekin saattavat olla tosi kivuliaita, ainakin juuri puhjenneet munasarjakystat.

Kysymys

Saanko kysyä, että minkä kokoinen kasvain oli, joka sinulta löydettiin?

peloks

10 cm kokoinen kasvi
 /   /  /  / Munasarjasyöpä
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta