AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / A6 - Vanteet, mikä on oikea ET-mitta

A6 - Vanteet, mikä on oikea ET-mitta

4 Vastausta 755 Lukukertaa
Ostin autoon (A6, TDI quattro, 2001) uudet talvikumit ja aluvanteet Vianorista (vakiorenkaat 205/55 R16, vanne 7x16. Asensin ne alle. Havainto oli, että ne tulevat koriin nähden hieman ulommas kuin alkuperäiset kesäkumit.

Tarkistelin asiaa. Alkuperäisvanteiden (offset?) ET-mitta on 45 mm ja Vianorin vanteiden ET-mitta on 35 mm. Eli itse asiassa raideväli kasvoi 20 mm.

Kysymys on se, että onko asiasta varsinaista muuta haittaa kuin kyljen voimakkaampi kuraantuminen?
Sallivatko säännökset asian, vaikuttaako asia ajo-ominaisuuksiin tai johonkin muuhun käytännön juttuun?

Jos jollakin on asiasta oikeaa tietoa - kiitoksia vastauksesta.

Muoti

Miksei oikea koko kelpaa 205/65/15, nehän ajolleen paljon paremmat, omapahan on asia

Lailliset ovat, kun muotia onkin pitää vähän leveämpiä, ne sitten tuommoisia

30 mm saa raideleveys kasvaa ilman katsastusta

Unhoitamme missä olemme, jään ja lumen keskellä, joka sitten vääntelee teitä, ja oltava kiviset päällysteet, jotta kestäisivät nastat, eli olisi oltava korkeampi sivuiset renkaat

Tarkennus kysymykseen

Kiitos tiedosta, että ovat lailliset! Tarkennan hiukan. Myös talvirenkaat ovat vakiokokoiset (203/55 R16) ja kelpaavat minulle hyvin.

"Ongelma" oli Vianorin tomittamat vanteet jotka poikkesivat ET-mitaltaan alkuperäisistä tehdasvanteista. Eli Vianorin vanteet tulevat 10 mm ulommas kuin alkuperäiset johtuen ET-mitan poikkeamasta - jota en halunnut tai pyytänyt - enkä ymmärtänyt mitenkään tsekata ostäessani niitä. Ei kai tässä sanottavia murheita ole käsissä.

Itse

kesävanteita olin hommaamassa, niin aivan välttämättä halusivat minulle et35 vanteita myydä. Useamman myyjän kanssa jopa kinattiin siitä ovatko Audin originaalit et45 vai 35. Kaikki rengasliikkeet oli sitä mieltä, että originaalit ovat 35, että se siitä liikkeiden ammattitaidosta! Eivät edes noita et-lukuja tiedä!!!

Missä liikkeissä oikein käytte?

Itse suosin erästä Turkulaista rengasliikettä, jossa asiat ovat tiedossa. Ovat asentaneet lähes kaikki täällä alueella olevat näyttävät rengas/vanne-paketit. Sen nyt tietää jokainen ettei Vianorista saa asiantuntevaa palvelua, koska ei ole asian tuntevaa henkilökuntaa. Täytyy myöntää, että turhan monessa "alan liikkessä" tuo et-asia ei ole tiedossa. Kävin kyselemässä omaan autoon ihan muuten vain muista liikkeistä, kuin sieltä mistä olen aikaisemmat vannepaketit hankkinut. Muutamilla liikkeillä ei ollut mitään tietoa et-luvuista tai ne olisi heitetty ihan hatusta. Mmaan autoonikaan ei kuulemma saa mahtumaan 17" vannetta (keskiluokan auto) vaikka todellisuudessa 18" vannekin menee helposti ja vakiona saa jo 17" vannetta.
 /   /  /  /  / A6 - Vanteet, mikä on oikea ET-mitta

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta