AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  / perunamuusi ilman maitoa?

perunamuusi ilman maitoa?

15 Vastausta 7 656 Lukukertaa
Onko kenelläkään sellaista perunamuusin ohjetta, johon ei tarvitse laittaa maitoa tai muita maitotuotteita?

tehnyt

Säästän osan perunoiden keitinvedestä ja käytän sitä maidon/kerman sijasta. Nokareen voita tai margariinia laitan, muttei välttämätöntä. Tulee ihan syötävää ja onhan toi "kevyempi" vaihtoehto :)

Kevyempi muusivaihtoehto syntyy

kukkakaalista, eikä tarvitse syödä perunan tärkkelystä, joka muuttuu sokeriksi elimistössä. Sauvasekoittimella kypsät kukkakaalit muusiksi ja nokare voita ja loraus kermaa joukkoon ja se on siinä.

Eiiii!

Kiril täälläkin! Mene nyt jo pois! Antaa ihmisten syödä perunamuussia iha rauhassa! Tuskimpa esimerkiksi 5henkinen lapsiperhe ryhtyisi välttelemään perunaa. Toivon että Kiril oppisi, että kaikille ei tarvitse mainostaa sokerin pahuutta.

kyllä juu

Ja jos meikäläinen vetäisi tuota muusin sijasta, niin kyllä olisi varmat vatsanpolteet ja korventelut loppupäiväksi + vielä hajuhaitat. Kukkakaali on kyllä hyvää mutta kaikkien vatsa ei sitä kestä!

maidoton perunamuusi

Itse teen lapselleni perunamuusin kaurajuomasta.
Käytän maidotonta margariinia (sunnuntai laktoositon ja maidoton) ja kaurajuomaa.
Ihan hyvää muusia tulee. Käytän yleensä leivonnassakin maidon sijasta sitä kaurajuomaa.
Kallistahan se on kun litra maksaa n.2e, mutta en halua pelkkää vettä käyttää,niin olen valmis maksamaan vähän enemmän ja eihän sitä joka päivä tarvitse.Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

Tässä.

Muussaa perunat. Lisää oliiviöljyä, raastettua sitruunan kuorta ja sitruunan mehua, vähän piparminttua, persiljaa (sileälehtinen) enemmän, suolaa ja mustapippuria.

Teen näin

Lisään keitinveteen kasvisliemikuution jota lientä käytän soseuttaessa. Joskus myös lisään nokareen Keijua mukaan

kiitos

Kiitos vastauksista, pitääkin kokeilla ohjeita. :)

Miksi maitoa muusiin?

Minä olen valmistanut muusin maidotta niin kauan kuin jaksan muistaa - miksi siihen pitäisi lisätä maitoa!

Keitän perunat kuorittuina vähässä vedessä ja oten keitinveden talteen. Muusaan perunat survimella ja lisään nokareen voita (tai Linja 40 margariinia) ja ohennan sopivaksi sillä keitinliemellä.

Lisään muusiin aina myös hienonnettua sipulia ja maustan suolalla tai aromisuolalla. Joskus lisään muusiin myös tilliä, ruohosipulia tai persiljaa, niillä saa vaihtelua makuun.

En ymmärrä miksi ihmeessä muusiin pitäisi lisätä MAITOA: sehän vaan laimentaa muusin makua!

Jeps.

Kokeilin tuota keitinliemeen tekemistä ja pelittää vallan mainiosti:)
Koittakaapa heittää 1-2 kananmunaa vatkausvaiheessa sekaan, tulee kuohkea muusi ilman kermaa ja maitoa
Jossain päin Suomea puhutaan "pottuvoista". Tämä sai ajattelemaan, että alunperin varmaankin muusiin laitettiin perunoiden lisäksi voita, mutta rahanpuute on pakottanut turvautumaan halvempiin raaka-aineisiin. Perunoihin ei välttämättä tarvitse lisätä yhtään mitään (paitsi korkeintaan vähän mausteita), onhan olemassa sellainenkin ruokalaji kuin perunalumi, joka tarkoittaa puristimen läpi survottua kypsää perunaa.

Nykyään tuntuu olevan muotia oikein vetinen ja mauton muussi, ainakin työpaikkaruokalassa saa sellaista joskus. Minusta muussin kuuluu maistua perunalle ja olla sen verran paksua, että pysyy haarukassa.

Se josain päin on lapisa!

Met tehemme oikiaa pottuvoita puikulapotuista, silppuamma löökin pieneksi ja keitämmä sitä ensteks maiossa pehemiäksi. Kuorimma kypsät potut kuumina ja survomma hienoksi. Lissäämmä reilusti voita ja kaajamma sipulimaion sekkhaan. Jatkamma survomista ja lissäämmä suoloja tarpheen mukhaan.
Tätä met sanomma pottuvoiksi!
Teen poronkäristykselle juuresmuusin, eli perunoita, saman verran porkkanoita ja puolet tästä määrästä lanttua pieninä kuutioina, keitän kasvisliemessä ja soseutan osaan keitinliemestä ( kaadan siis keitinliemen vuokaan, josta laitan tarpeellisen määrän soseeseen ). Tämän voi maustaa halutessaan vaikkapa vielä timjamilla, meillä se menee tälläisenään.
Laitan perunamuusiin, keitin vettä ja yhen kanamunan, suolaa ja tietysti voita tai Keijua. Se toimii ja hyvääkin.
 /   /  / perunamuusi ilman maitoa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta