AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

maalämpö

30 Vastausta 6 943 Lukukertaa
jos vertaa saman kokoiseen taloon.jossa on ainoastaan sähkölämmitys,niin vuositaisen sähkön kulutuksen ero ei ole 2000kwh enenpää.kyselkää,vertailkaa niin tiedätte että tämä ei ole provo

geo

Putket tulee laittaa suoraan alaspäin, kallioon, 100-150 m. Ei pintaan perunamaahan. Kaks täysin eri asiaa. Myös energikulutuksen suhteen. Pinta-asennus on eilispäivää.

pitää paikkansa 50 neliön talossa

ja iV patteri suorasähköllä

realismi www.maalampo.fi

www.maalampofoorumi.fi

haukotus

joo

vähän isommassa 4000 * 6,9 sent = 276 €

Ja sijoittamalla suoran sähkön ja maalämmön erotuksen 10 t€ johonkin aasian rahastoon niin tuotto on vähintään 0,06 * 10 t€ = 600 €

Joten hummailuun jää 600-276 = 324 €

Ja tolla 10 t€ voi ostaa 15 v päästä vaikka agregaatin :)

joo,joo

Sitten kun se Aasian sijoitus "kusee" ja menee koko kypä, myös sähkön hinta nousee ja kyllä vähän saattaa en sano mitä kun naapuri pärjää maalämmöllään ainoastaan n.kolmasosalla sun sähkölaskuun verrattuna. (Todennäköisesti naapuri matkustelee siellä aasiassa, pari kolme kuukautta "säästöllään" ja pitää torppansa pakkasilla vähän viileenpänä).
Kaikki on mahdollista turha julistaa yhtä ainoaa oikeaa tapaa.

just joo

"n.kolmasosalla sun sähkölaskuun verrattuna."

Ei millään pahalla, mutta herää nyt hyvä mies todellisuuteen.

Kerroppa ihan rehellisesti viimekuun sähkölaskusi ja torppasi koko.

Meillä viime vuonna valmistunut talo. Koko ala 185, asuinala 155. Sisällä lämpöä 23. Alakerrassa lattialämmitys ja ylhäällä patterit. Lattia lämpiää yösähköllä (pl kosteat tilat) ja patterit aina päällä. Kaikki mahdolliset kodinkoneet löytyy (mm kuivauskaappi) ja niitä käytetään silloin kun on niiden aika (ei siis pestä pyykkiä yösähköllä). Lapset (3, kaikki alle koluikäisiä) hoitajan kanssa päivät kotona. Kakstariffi. Viimekuun arviolasku 2083 kWh, josta laskua 143,86 €. Todellinen kulutus 1759 kWh.

Pahoin pelkään, että maalömmöllä ei olisi sähklasku jäänyt alle viidenkympin.

paljonko paloi puita?

"maalömmöllä ei olisi sähklasku jäänyt alle viidenkympin."

maalämmöllä ois lämmityslasku alle sen 50, eli sulla sähkölaskui luokkaa 70€ (jos puita et polta)

paljonkos sullon vuotuinen arvioitu kulutus tai toteutuma? (sähkö+puut)

arvio

Arvio:
Päivä 10 000 kWh
Yö 15 000 kWh

Ja toi toteuma on jäänyt varmaankin alle juuri siksi, että puuta olen poltellut satunnaisesti lähinnä omaksi ilokseni - toki tiedostaen myös sen lämmittävän vaikutuksen.

Kaupunkitontin pienuudesta johtuen varsinaisesta 'puilla lämmittämisestä' kun ei oikein voi haaveilla jos ei halua takapihastaan puuliiteriä.

Summa summarium: menisikö puita noin heittomotillinen vuodessa.

"maalämmöllä ois lämmityslasku alle sen 50, eli sulla sähkölaskui luokkaa 70€ (jos puita et polta)"

En oikein jaksa uskoa, että 20 € riittää meillä taloussähköön. No jos säästäisin talvikuukausina 50 € maalämpöpumpulla -> 6*50 € = 300 €. Muina kuukausina 20 € -> 6*20 = 120 €. 10 t€:sta korot olisivat 4 %:n koroilla 400 € / vuosi. -> investoinnin kuolettamiseksi jäisi 20 € / vuosi. Mielestäni aika vähän. (10 000 / 20 = 500 vuotta)

jep jep

Jos taloudessa on sähkönkäyttö maltillista niin hilavitkutinsähköä töllöttimiin ja kompuuttereihin yms. mennee 5000kwh/a ja teknoimmeisillä luokkaa 8000kwh/a. Ja motti puita vastannee rapiat 1500kwh?

Eli sulla mennee lämmitysenergiaa (sis. käyttövesi) vuodessa luokkaa 18500...21500kwh/a.

Eli jotain luokkaa 13000kwh pitäis olla maalämmöllä säästettävissä?

Vai?

(185m2 on kieltämättä alarajoilla kannattaako maalämpö ... ehkä pintaputkiversiona kuitenkin tai viilennysteho mukaan laskien)

Kolmasosa

Kannattaa huomata että maalämpö ei vähennä kotitaloussähkönmäärää. Vain lämmitykseen käytetystä sähköstä kuluu vain kolmasosa. Käytännössä tämä tarkoittaa vain sähkölaskun puoliintumista.

Kotitaloussähköä kuluuu tyypillisesti 5000-8000kWh

EI JAKSA ENÄÄ

Hei, suorasähkömiehet. Älkää jaksako hakata päätä seinään... ihan totta

vajaa 300 m2

No meillä on maalämpö ja koko sähkölasku on tuo 120 euroa kuussa. Tilaa on: asuinneliöitä 180 (lämpö 23 astetta) + 60 käyttöullakkoa (ei lämmitetä vaan lämpiää asuintilojen hukkalämmöllä; lämpö 16 astetta) ja autotalli 45 (lämpötila 13 astetta). Sähkövermeitä on käytössä vähintään normaali määrä ja normaaliin tapaan.

Minusta tuo on kohtuullinen. Kilowateista en tiedä, euroilla on maksettu tähän saakka.

En tiedä, paljonko muilla on, mutta ennen maksoimme yhtiö(hoito)vastiketta saman verran neljänneksestä tilaa. Totta kai tähän tulee jäte- ja vakuutusmaksuja päälle, jotta vertailu olisi oikeudenmukainen. Toisaalta ennen oli taloussähkö erikseen.

sama täällä

Meillä suurinpiirtein samat sisälämpötilat ja lämmitettävät neliöt. Talo n. 170 m2 ja autotalli n. 60 m2. Sähköä mennyt viime vuosina noin 10000-11000 kWh (maalämpö+taloussähkö). Sähköön menee noin 80 €/kk. Puita meni viimetalvena takassa noin 1 - 1,5 m3. Puukiuas hieman vähentää sähkönkulutusta.
Kateelliset sähkölämmittäjät eivät vaan halua ymmärtää että kyllä se maalämpö joskus maksaa itsensä takaisin. Muistakaa että köyhän ei kannata ostaa halpaa.

Kokonaiskulutus 197m²/ 55260Kw/h/3vuodessa

Älä tule itkemään tänne, kun kompuras hajoo!
Kerroppa Jaskari kuinka saan maalämpöpumpulla sähköä 50" Plasma teeveeseeni, eipä taida olla pumpusta apua!
Laskeppa kuinka paljon häviän,kun en ole investoinut maalämpöön talossani!
Vesikiertoinen lämmitys alakerrassa ja, myös yläkerrassa+12 varasto, missä on 1000w patteri(Lämpötila 13-14°C)
Itse laskin, että maalämmöllä pääsisin sitten 6300Kw luokkaan jos kulutus tippuisi kolmannekseen mitä täällä huudellaan!
Eli kesäkuussa tulee 3vuotta ,kun ollaan asuttu talossa ja mittarilukema on nyt 55260Kw.
Voi minua poloista kun en ole hommannut ilmaista maalämpöä!
Ps Milläs toi sun maalämpöpumppu lämpiää(öljylläkö vai pelletillä)

voi, voi

aika harvan tönön oot tehny, hirveesti menee sähköä.

maalämpö halpaa

Koneet ja laitteet halpoja esim. paperimies (tehtaassa töissä) tienaa yhden pumpun kahdessa kuukaudessa ja siinä on jonkunverran vapaata vielä mukana. Tosin ei enää uusiutuvaa luonnonvaraa suomessa tällä menolla. Eli pumppu halpa elämä vielä halvempaa.

Köyhät kyykkyyn

Köyhät kyykkyyn

maalämpö

taas kaikki taitaa kehua omia lämmitysmuototojaan,mutta onko kukaan vertaillut mitä kuluu saman kokoisessa talossa samalla pää luvulla sähköä.minulla 250 neliöä ja maalämpö sähköö menee n.18000kwh.kaverilla saman kokoinen talo suora sähkälämmitys vuotuinen kulutus 20000 kwh.

mielenkiintoista

Veljellä menee 120m2 varaavassa sähkötalossa (U0.24 yms kastellimallin rakenne) 19000€ vuodessa ja noin 6 mottia puita. 3 lasta 2 aikuista, sähkökiuas, leivinuuni. Napapiirillä.

LTO on kennomallinen

energian hukan minimoimiseksi

kaverisi valehtelee

kaverisi valehtelee tai sulla on talo/lämmitys päin persausta

tai muuta vastaavaa

tähän viestiin kiteytyy

Ei osata sanoa kumpi luvuista on päin persusta. Takaraivossa vain takoo maalämpömyyjän iskulause: "Sähkölasku kolmasosaan!"

ps. sähkölämmityksen osalta luku ainakin on realistinen.

Heitto mikä heitto

Realistinen vertailu edellyttäisi identtisiä taloja, samalla seudulla, samanlaisella pienilmastoalueella, samankokoista perhettä ja samanlaisia asumistottumuksia. Jo pelkästään lämpimän käyttöveden käyttöeroilla saadaan aikaiseksi moinen ero.
Se OLI sittenkin PROVO!!

maalämpö

vertaamani talo sijaitsee 2 km päässä omastani.molenmilla betonielementeistä alakerta jonka päällä omatalon paketti.minulla kaksi lasta,kaverilla kolme.sähkön kulutus tottumuksista en osaa sanoa

mikä paikkakunta yms.

ja paljonko palaa puuta talven aikana entä kaverilla?

Se on faktaa että noin 2/3 pystyy tarvittavasta lämmitysenergiasta täysitehoinen maalämpöpumppu nostamaan maasta 1/3 suorasähköteholla.
(COP arvo on noin 4 lämmitysvedelle +35 astetta ja hieman vajaa 3 käyttövedelle +50 astetta, miinus kiertovesipumppujen suorasähköhäviö)

Mikäli säädöissä ei ole jotain pahasti pielessä niin vuotuinen hyötysuhde on noin 3. Jos pumppu käyttää paljon suorasähkövastusta, hyötysuhde alkaa tippua kohti 1:stä. Eli yksi tarkistuksen paikka ois säädöt.

Toinen merkittävä tekijä on se että jos lämpö tehdään jollain muulla kuin lämmitysvedellä niin sähkönkulutus tietenkin kasvaa ilman että maalämpö voi asiassa juri auttaa. Tuollaisia tekijöitä on sähkölämmitteinen ainavalmis sauna, sähköpatterilla varustettu kuutioilmanvaihtokone, elektroniikka, kodinkoneet, jne...

Lisäksi MLP systeemi voi olla väärin kytketty siten että käyttöveden kierto syö kuumaa käyttövettä lämmitykseksi jonka hyötysuhde siis on huono tai IVK patteri on kytketty virheellisesti kuumaan käyttöveteen yms.

Jos se kulutuksen ero on vain 2000kwh kokonais kulutuksen ollessa molemmissa ~20 000kwh niin jossain on jotain reippaasti pielessä tai piilossa.

Käyttääkö kumpikaan ilmalämpöpumppua lämmitykseen tai viilennykseen?

entä onko samanlainen LTO

LTO:llakin voi sähkön kulutukseen saada tuhansien kW eroja.

Onko ne samanmerkkiset molemmissa taloissa?

Onko tuloilman lämpötilat samat?

samaa

Minäkin haluan trollata ja jauhaa paskaa. Eiköhän lopeteta molemmat....

RYPSIÖLJYLLÄ

AIVAN SAMA KINATKAA KÖYHÄT,POLTAN VAIKKA RYPSIÖLJYÄ KU ON VARAA!!!!
PÄÄASIA ET O LÄMPÖÖ JA RAHAA MILLÄ MÄLLÄTÄ NI EI TARVI KINATA JA VÄÄNTÄÄ...
HERÄTKÄÄ!!!!

maalämpö

joku kyseli että onko samanlaiset ilmanvaihto koneet,vastaan ei.minulla sun airin levy talteen otolla ja kaverilla evermentin pyörivällä semmosella.muuten elekroniikkaa suurin piirtein saman verran.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta