Proteiinipitoiset välipalat.

proteiini.

Haluaisin alkaa syödä enemmän proteiinipitoista ruokaa. Proteiiniä saan nimittäin yleensä vain lämpimistä ruoista, esim. tofusta,soijasta ja pavuista. Mitkä olisivat sellaisia välipaloja, jotka olisivat proteiinipitoisia? Itselläni tulee mieleen raejuusto. Muuta? :) Olen lakto-ovo.

16

5579

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lakto-ovo

      elikkä kanamunissa on ainakin paljon protskuja, samoten maitorahkassa mitä voi syödä vaikka marjojen tai hedelmien kanssa. :)

    • Bamboocha

      Itse pidän aina mukana pähkinäpussia, ne sisältävät paljon proteiinia ja ovat hyvänmakuisiakin.

    • Viherpiiperö myös

      Laita marinoitua tofua ruisleivän päälle. On hyvää!

    • eräs starba

      Proteiinia on vähän kaikessa; kasviksissa, juureksissa, täysjyväviljatuotteissa, maidossa, juustossa, tietenkin pavuissa ja muissa palkokasveissa etc.

      Mutta kasvissyöjän ongelmapointti ei olekaan se että mistä saisi proteiinia, vaan mistä sellaista proteiinia jossa olisi ne kaikki ihmisen tarvitsemat 8 aminohappoa joita elimistö ei valmista itsestään.
      Niitä ei valitettavasti saa ihan varmasti muualta ku eläinkunnan tuotteista, eli kala, kana, liha, myös äyriäiset ja kananmunat.
      Väitetään että soijassa ne olis, mutta joidenkin tutkimusten mukaan soijassa on vaan 7...

      Ja se on sitte soija se välipala josta sitä proteiinia saa, soija, soija ja vielä kerran soija.

      En itse ymmärrä minkä takia joku ei voi syödä esim kalaa ja äyriäisiä, mutta jos on päättäny olla esim vegaani niin sitte ei syödä.

      Eli soijavälipaloja- soijanakkoja, soijarouhepyöryköitä, kuorrutettua ja marinoitua tofua joka tehdään soijasta, soijakökäreitä, soijakastiketta, soijapuuroa, soijapihvejä, soijakermaa, soijamaitoa, juuressoijasekotusta, soijajäätelöä etc etc etc ja sen lisäks vielä soijaa.

      Tää skenaario kyllä mun kohdalla repes pahan kerran ku totesin olevani soijalle allerginen et se siitä.

      • Varovasti soijalla

        Ei todellakaan hyvä esimerkki. Sillä todenäköisesti monikaan ei soijalle ole oikeasti allerginen, vaan soijatuotteet eli soija, viilentävät pitkässä juoksussa mahalaukun, paksusuolen ja muun ruuansulatusjärjestelmän. Oireina vatsakipuja, ilmavaivoja, etc. pahimmillaan ripulia, oksentamista. Soija ei ole se ratkaisu kaikkeen.

        Varsinkin jos satut olemaan mies on soija erittäin huono ratkaisu sillä liiallinen soijan käyttö tekee sinusta "naisellisen", soija sisältää aimo annoksen naishormonin kaltaisia ja kaltaisesti toimivia osia jotka saavat aikaan liiallisena saman kuin naishormonit piikitettynä, naiselliset rinnat jne.


      • terveys välipala

        Eli hampunsiemeniä muutama rkl vaikka viilin sekaan, siinä on proteiinia ja kaikki aminohapot joita ihminen tarvitsee.


      • hyvä ravintosisältö
        terveys välipala kirjoitti:

        Eli hampunsiemeniä muutama rkl vaikka viilin sekaan, siinä on proteiinia ja kaikki aminohapot joita ihminen tarvitsee.

        Tarvitseeko hampusiemeniä kypsentää ennen käyttöä. Mistä tämä tieto soijan vaikutuksista negatiivisesti ruoansulatusjärjestelmään on peräisin. Minkään ravintoaineen kanssa ei ole syytä liiotella.


      • vaan kovia
        hyvä ravintosisältö kirjoitti:

        Tarvitseeko hampusiemeniä kypsentää ennen käyttöä. Mistä tämä tieto soijan vaikutuksista negatiivisesti ruoansulatusjärjestelmään on peräisin. Minkään ravintoaineen kanssa ei ole syytä liiotella.

        Onneksi saa myös jauheena


    • uusi tekijä

      Yofua vaan. Kasviestrogeenin liikasaantia ei tarvi pelätä vaikka vetäisit soygurttia joka päivä. Ei sun tissit siitä kasva. Oishan se kiva vaikutus näin naisihmisellä, mutta kun ei toimi. Liika on tietysti aina liikaa.

      On myös vehnäproteiini. Jos olet keliaakikko, niin kuolet varmaan pelkästä kosketuksesta seitanmakkaraan, mutta muille se on hyvä protskulisä.

      "Yks starba" höpötti aminohapoista omiaan. Mistään ei puutu jotain aminohappoa, niitä on vaan eri suhteissa eri ruuissa. Esim. papujen, linssien ja herneiden kanssa syö grahamsämpylä, niin tasapaino on saavutettu. Ei vaikeeta.

      Kokeile maapähkinävoita tai tahinia leivälle ja siemeniä ja pähkinöitä kans uunipellille paahtumaan hetkeksi.

      • soija-ja-naiseus

        Soijasta liikaa estrogeeniä miehille?

        Nyt kyllä joku huijaa ja kovasti! Aloin teiniiässä kasvissyöjäksi ja soijaa olen käyttänyt monia kertoja viikossa ruoissani sekä palautusjuomissa (kuntosalin ja harjoitusten jälkeen) soijaproteiini-isolaattia. Eipä ole tähän mennessä tissit kasvanut (jollei rintalihaksia lasketa tisseiksi). Turha pelätä tuollaista puppua, että muka naiseksi muuttuu. Ei se pelkällä ruoalla se sukupuoli vaihdu. Siihen vaaditaan hormonihoitoja ja sen semmoista.


    • biologian opiskelija

      "En itse ymmärrä minkä takia joku ei voi syödä esim kalaa ja äyriäisiä, mutta jos on päättäny olla esim vegaani niin sitte ei syödä."

      Kala ja äyriäiset ei oo mikään paras ja helpoin ratkaisu, jos on ympäristön vuoksi päättänyt ryhtyä vegaaniksi tai muuten vaan haluaisi elää pienemmällä luonnonvarojen kulutuksella. Liikakalastus uhkaa luonnonkalakantoja sekä meriekosysteemejä! Jos on yhtään kiinnostunut oman ruokansa ympäristövaikutuksista, pitäisi aina ottaa selville mistä kala tai äyriäinen on peräisin. Ei helppoa!

      Ongelmana esimerkiksi katkoja pyydettäessä sivusaaliina hukkaan menevä "roskakala", jota voi hyvinkin olla 15kg yhtä katkarapukiloa kohti. Ja jos ostat kaupasta jossakin trooppisissa vesissä viljeltyä katkaa tai jättirapua, sen tuottamiseksi on todennäköisesti tuhottu kosteikkoja ja niiden ekosysteemejä. (Suurin osa maailman uhanalaisista lajeista on riippuvaisia trooppisista kosteikkoalueista.) Niin ja toisaalta huomattava osa kaupallisesti pyydetysta kalasta (ja myös osa soijasta) menee kalanviljelylaitoksille lohenrehuksi; toisin sanoen viljelykaloille syötetään myös ihmisravinnoksi kelpaavaa ruokaa.
      Viljelylaitokset myös rehevöittävät vesistöjä, ja on ihan turhaa väittää etteivätkö "tarhakalat" vaikuttaisi luonnonkaloihin. Hyvänä esimerkkinä tästä Suomen lohenkasvatus: tarhakalojen mukana leviää loisia ja tauteja, jotka ovat liikakalastuksen ja jokien patoamisen sekä perkaamisen ohella lähes tappaneet alkuperäiset ja korvaamattomat luonnonlohikannat. Suomen ainoa itämerestä kutemaan nouseva luonnonlohikanta on Simojoella; loput lohista ovat istutettuja tarhalohia, joilla ei ole läheskään yhtä hyvät edellytykset selvitä luonnossa kuin luonnonlohilla. Lisäksi istutuskaloilla ei ole juuri lainkaan geneettistä monimuotoisuutta (ne ovat käytännössä useimmiten kaikki sukulaisia). Myös luonnonlohikantojen perimä on vaarassa heikentyä, mikäli ne pääsevät risteytymään tarhakalojen kanssa, jolloin kalapopulaatiot ovat entistä herkempiä taudeille ja loisille.

      Tiedän, että myös kasvissyönti kuluttaa ympäristöä; varsinkin Suomeen ruoka pitää kuskata talvikaudella pitkiä matkoja. Soija ei kasva täällä, eikä papua viljellä tarpeeksi. Myös riittävä vitamiinien tarpeen tyydyttäminen on huonolla pohjalla näin pohjoisessa, ellei erityisemmin tykkää hapankaalista. Paras ypäristön kannalta olisi kai mahdollisimman pitkälle viety lähiruoka, jota on kuitenkin hyvin vaikea toteuttaa käytännössä. Jos haluaa saada vinkkejä ekologiseen syömiseen, tässä muutama hyvä vinkki: http://www.wwf.fi/ymparisto/ekovinkit/ruoka.html
      Ja lähiruoka ajatusta (sekä luomua) tukee Turun alueella mm. luomupiiri. http://www.luomupiiri.fi/

    • kaskala

      Kotimaista luonnonkalaa saa lähes ympäri vuoden ja monien "roska"kalojen kalastus itse asiassa parantaa järvien ekosysteemiä ja hidastaa rehevöitymistä. Ei siis ole pakko syödä kasvatettua lohta; esimerkiksi muikkuja, lahnaa, haukea ja ahvenia saa ihan lähijärvestä/merestä. Lähiruokaa ja vieläpä terveellistä.

    • pervo2

      syökää suklaa se on trevellistä

    • kasvissyöjäjns

      Maitorahka marjojen tai hedelmien kera on oiva välipala, sekaan voi toki laittaa myös vaikkapa mehukeittoa, kaurahiutaleita, hunajaa tai kanelia. Nälkä pysyy poissa nätisti myös raejuustoa ja kasviksia välipalaksi syömällä, itse pidän erityisesti raejuustosta tomaatin, kurkun ja salsakastikkeen kera.

    • kaikin_mokomin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe