venäläinen suolakurkku

hyvän ruuan ystävä

onko mistään saatavissa venäläisen suolakurkun säilömisestä kiittäen paulino

2

5944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AITO, OIKEA, PARAS

      kaikilla on se AITO, OIKEA, AINOA, PARAS resepti. ja niin on tämäkin =)
      sain reseptin parivuotta sitten venäläiseltä maalais rouvalta joka oli meidän kylillä vierailemassa. heillä on aina tehty tämän yksinkertaisen ohjeen mukaan:

      5 litraa suolavettä (=keitä 5l vettä ja 2,5dl merisuolaa)
      kurkkuja noin 5kg
      lado ämpäriin vuoroin kurkkuja ja mausteita ja kaada päälle jäähdytetty suolavesi. kansi kiinni ja nauti kuukauden kuluttua.

      mausteina käytät mielesi mukaan: maustepippuria, mustaherukan lehtiä, valkosipulia, sipulia, vadelmanlehtiä. tilliä, tillin kukintoa, laakerinlehtiä. venäjällä käytetään aina mitä talossa sattuu olemaan jokaisessa talossa on varmasti se oma muunneltu resepti. meidän perheen suosikiksi on muodostunu kurkut joiden mausteena on ainoastaan vadelmanlehtiä sekä paljon valkosipulia kokonaisina kynsinä . sipulia en nykyään käytä, koska se menee epämiellyttävän näköiseksi.... makuasioita!

    • etninen säilöäjä

      vaimoni venäläinen äiti tekee kurkut seuraavasti:

      Valentina-mummon (erikoisherkku) suolakurkut


      n.    5 kg kurkkuja huuhdotaan ja liuotetaan vedessä yli yön. Kurkuiksi on valittava pienehköjä kiintonaisia kurkkuja.

      Käymisastiaksi valitaan mieluiten tammitynnyri (pastöroitava kiehuvalla vedellä) tai ruostumaton terässanko.

      Pohjalle: (maustevihannekset)

         tillinvarsia ja -kukintoja
         varsiselleriä lehtineen
         valkosipulia murskattuna
         mustaherukan lehtiä
         piparjuurta
         tammenlehtiä ja kuorittuja tammen oksaversoja (ellei käytetä tammitynnyriä)


      Täytetään ½:een väliin kurkuilla, sitten jälleen kerros edellä mainittuja maustevihanneksia ja loput kurkut Päälle jälleen kerros maustevihanneksia ja 1...3 kpl erittäin tulista (pientä) paprikaa.

      Suolaliemi:

         10 l. Vettä 500 ... 550 g. karkeata merisuolaa

      1.   Sekoitetaan kunnes suola on liuennut ja kaadetaan kurkkujen päälle niin, että kaikki kurkut peittyvät.
      2.   Peitetään puhtaalla kankaalla, jonka päälle lautanen ja painoksi esim. pesty kivi.
      3.   Annetaan seistä huoneenlämmössä yli viikon.
         
         Mikäli kurkut säilötään talveksi, on ne pastöroitava (käymisprosessin jälkeen viikon kuluttua) seuraavasti:
         
      4.   edellä oleva liemi kiehautetaan erikseen.
      5.   kaadetaan liedellä kiehuvaan liemeen kurkut ja heti pois liedeltä. Kurkkuja ei saa keittää !
      6.   tölkitetään ilmatiiviiksi.

      Kurkkuja ei tarvitse pastöroida, jos ne käytetään heti (=viikon kuluessa).

      Kun kurkut alkavat ensi vaiheessa käydä, on niitä syytä nuuhkia ja tällöin tulee olla liemen päällä raikas pierun haju. Jos tuoksuu mädäntyneelle, niin meni viturallaan.

      Venäjällä tunnetaan myös "malassol" suolakurkut. Ne tehdään samalla tavalla, mutta annetaan käydä vain pari päivää. Älä koskaan ota kurkkuja liemestä sormin, vaan ainoastaan puhtain tarjoiluottimin. Jos työnnät käden kurkkuliemeen, on siinä seuraavana päivänä päällä valkoinen homekerros, joka ei ole vaarallinen ja voidaan vesihanan alla huuhtoa pois. Tuodessasi kurkut tarjolle, pistä ne pari päivää ennen minigrip-pussiin ja mukaan murskattua valkosipulia. Sitten ei tarvita muuta kuin pikarillinen viinaa, kuten venäläiseen tapaan kuuluukin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yh:n pihalla aina eri auto

      Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan
      Suomussalmi
      130
      2956
    2. Pääsiäisen terveiset kaivatullesi

      kaivatullesi tähän alas 💕💕
      Ikävä
      218
      2927
    3. En vittujakaan enää välitä sinusta nainen

      Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.
      Ikävä
      79
      1876
    4. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      76
      1512
    5. Exän käytös hämmentää (taas)

      Osaisivatko palstan herrat kenties helpottaa tulkitsemista? Toki naispuolisetkit saavat antaa tulkinta-apua, mutta nyt k
      Sinkut
      238
      1393
    6. Milloin se sitten

      On? Se oikea hetki kun kerrot sille naiselle mitä tunnet häntä kohtaan?
      Ikävä
      47
      1118
    7. Miksi sä olet jatkanut tätä näin pitkään?

      Kerro tai vaikene iäksi
      Ikävä
      99
      1021
    8. Helena Koivun rikosrekisteri

      Kasvaa. Tällä kertaa murtautuminen...😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      111
      929
    9. Susanna Laine paljastaa - Tästä farmilaiset yllättyvät joka kaudella: "Ettei olekaan niin paljon..."

      Farmi Suomi vie Pieksämäelle maaseudulle ja suosikkirealityn juontajan puikoissa on Susanna Laine. Uudella kaudella muka
      Tv-sarjat
      6
      863
    10. Sä tiedät rakas

      Mitä toivon. Olisit vain rohkea ❤️
      Ikävä
      46
      853
    Aihe