AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Ahvenanmaa

Ahvenanmaa

8 Vastausta 797 Lukukertaa
Olen lähdössä Ahvenanmaalle viideksi päiväksi elokuun alussa. Olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia hyvistä majoituspalvelusita, elämyksistä (erityisesti luonto-) ja nähtävyyksistä. Kaksi päivää menee golfatessa, mutta otamme teltan mukaan, joten hienot telttailupaikatkin kiinnostavat.

Kiitos etukäteen!

hyvät pyöräilymahdollisuudet

Kannattaa hakea Ahvenanmaan kartta jostain Infopisteestä. Esim. Järsöhön ja Nåtöhön (en ole ihan varma kirjoitusasusta) pääsee päivän reissulle pyöräilemällä ja luonnonpuistoissa/kansallispuistoissa on kiva kävellä (esim. käytiin luonnonpuistossa/kansallispuistossa jossa n.2 kilometrin lenkki ja toisaalta taas pidempiäkin kävelyreittejä löytyy. Kannattaa ottaa eväät mukaan ja syödä siellä. Kannattaa kierrellä saaria ja vaikka yöpyä jossain siellä, Maarianhaminassahan on myös hyvä leirintäalue, jossa voi yöpyä teltassa.

paikkoja

- Maarianhaminasta suoraan etelään päin lähtevä niemi: kaunista niitty/rannikko seutua
- Geta vuori
- Lemlandin kivikirkko
- venäläisten 1914-17 rakentamat linnoitukset (osa Pietari Suuren merilinnoitusta): esim. Sålis, Kungsön
- Kastelholman linna: nättiä kulttuurimaisemaa
- Bomardsun
- sadat esihistorialliset kumpuhaudat ym. vastaavat.

kysymys...

Olemme lähdössä perheen kanssa(4henk.)Ahvenanmaalle.Tietäisitkö millä lautalla tai miten ylipäänsä sinne on kätevintä Suomesta mennä?
Kiitos etukäteen!
petsku.lottanen@jippii.fi

Älä mene

Yritin viime kesänä lomareissua sinne. Yritykseksi se jäikin.
Halusin muutaman päivän reissun ahvenanmaalla saaristoreittiä käyttäen (2 henkeä ja mp-pyörä).

Otin Ålansresor matkatoimistoon yhteyden, ystävällinen palvelu. Ahvenanmaalla ei hommat kuitenkaan toimi kuten muualla maailmassa. Matkatoimisto varasi hotelliyöpymiset mennen tullen saarissa ja niin edelleen. Mutta he EIVÄT VOI järjestää saaristolaiva kyytejä !!! Joku mafia varmaan estää.
OK tuo "homma" pitää itse hoitaa. Soittelin sinne ja yritin. Palvelusta ei voi puhua, sitä ei ollut.

Olin luottokortillani matkan majoitukset jo maksanut, ei auttanut muuta kuin perua. Ystävällinen Ålansresorin virkailija perui myynnin. Ja niin matkustin muualle.

Mielikuvaksi jäi että siellä ei eletä tätä päivää vaan jossain ihan omassa maailmassa.

Matkatoimiston tulee voida hoitaa koko juttu maksavalle asiakkaalle! En yrittänyt tinkiä hinnasta joten odotin palvelua. Minua ei kiinnosta etsiä saaristoaikatauluja sekavista listoista, se on matkatoimiston hommaa. Minä matkustan tilaamani ohjelman mukaan ja maksan tietysti mitä olen tilannutkin.

Kiitos että...

...kerroit kokemuksistasi.Ollaan vähän katseltu netistä eri vaihtoehtoja ja vaikuttaa tosiaan hiukka epäselvältä.Kaikki valmiit paketit tuntuvat olevan ryhmille ja aikataulut/hinnat lautoilla jotenkin epäselviä.Pitää varmaan harkita uudelleen ja pysyä "Suomessa".

juu, pysykää

Jos ei sen vertaa osaa tai viitsi, että itse katsoisi lauttojen aikataulut, kannattaa sitten varmasti pysyäkin mantereella.

No okei...

...ei ne aikataulut kyllä mitään hankalia ollut.Ollaan nyt kuitenkin menossa eli täytyy kirjoitella miten reissu sitten meni.

Aikataulut

oli hankalia, mutta niistä kyllä selvisin. On aika eksoottisia nuo nimet.

Ongelma oli että et voinut varata ylityksiä. Mahdollista oli että jää eri saareen kuin missä maksettu majoitus on. Edes moottoripyörän tarvitsemaa tilaa ei lautalle varattu etukäteen!

Toistan itseäni, mutta : Nykyaikana (kaikkialla lähialueilla) matkatoimisto voi hoitaa maksavalle asiakkaalle liput ja laput käteen! Ahvenanmaalla ei voi.

Haluja siihen olisi Ålansresorilla kyllä ollut.
 /   /  /  / Ahvenanmaa

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta