Migreeni ja kannabis

15 vuotta tuskaa ennen apua

Hei kohtalotoverit!

Minulla oli vuosikausia migreeniä ilman toimivaa lääkettä. Joko vaikutusaika on ollut aivan liian pitkä tai vaikutukset heikot. Joissain vaikutusaika on ollut kohtuullinen tehon ollessa riittävä, mutta sivuvaikutukset sietämättömät. Mm. pahoinvointia, ripulia, huimausta, uneliaisuutta.

Oma täsmälääke on onneksi löytynyt; kannabis. Tutkiskelin migreeninhoitoa Kaliforniassa ja siellä migreeni-potilas halutessaan saa luvan lääkekannabikselle. Potilaiden kommentit ovat erittäin rohkaisevia ja se todella vaikuttaa toimivan. Amsterdamissa lomaillessani "pääsin" myös kokeilemaan ensimmäisen kerran käytännössä kun matkaväsymys alkoi tehdä tehtävänsä. Cannabis Indica-kasvin kukinto vei jo kohtuullisen pitkälle edenneen kohtauksen alle 20 minuutissa.

Hampun vasteaika on noin 15 minuuttia savuna tai höyrynä. Syötynä 30-90 min. Valitettavasti vain Suomessa vielä laitonta tai mahdotonta saada reseptiä Bedrocanille (Hollantilainen lääkekannabis). Ei ole riittävästi kokemuksia että antaisivat hankkia kokemuksia ja ulkomaiset kokemukset eivät kelpaa. :(

Hamppu oli yleinen särkylääke 1930-luvulle saakka kunnes Yhdysvallat alkoi sitä vainota lääkäriliiton vastuksuksesta huolimatta. 1970-luvulla amerikan lääkäriliitto vaati hamppua tutkittavaksi ja mahdollisesti lääkkeeksi tuloksetta. Yhdysvalloissa kuitenkin 12 osavaltiota sallii lääkekäytön. Tietenkin Alankomaissa lääkekäyttö on yleistä.

Jos sinulla on migreeniä johon ei tahdo löytyä lääkettä niin suosittelen kokeilemaan hamppua. Se voi auttaa. Erityisesti höyrynä suositeltavaa. Savu kun voi pahentaa kohtausta ja sisältää kaikenlaisia haitallisia aineita toisin kuin höyry.

Huom! En halua yllyttää ketään rikokseen vaan miettimään vaihtoehtoja

67

14368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • damiin lähdössä

      Missä sait sitä höyrynä?

      Sen tiedän jotta coffee shopista saapi teetä, kaakaota ja kuukakkuja.

      • eli höyrystäminen

        on mahdollista oikeilla laiteilla. Ideana on se, että höyrystetään THC ilman palamisreaktiota. Vaikutus on miellyttävämpi ja pienempi määrä yrttiä riittää, jos hyvä vapo kuten Volcano (pirun kallis vain). Eli kun on vaporisaattori ja yrttiä, niin saapi myös höyryä. Kysele Damissa, siellä on vapoja jonnin verran käytössä.


      • 15 vuotta....

        Vaporisaattoreita on joissakin coffee shopeissa. Esim 420 Cafe (De Kuil), Oudebrugsteeg 27 tarjoaa kaksi Volcanoa (höyrystimien mersu) asiakkaiden käyttöön.

        Hyötysuhde on loistava verrattuna muihin tapoihin (paitsi tietenkin syömiseen jossa tosin vaikutus paljon hitaampi).


      • Anonyymi

    • saako..

      tuota hamppua Suomesta ja onko sen hankkiminen luvallista lääketarkoituksessa??
      Mulla on migreeni lähes joka päivä, eikä estolääkkeistä ole tehoa.

      Zomig katkaisee kohtauksen, mutta niitä menee liikaa.

      • Potilas x

        Teoriassa sitä saa Suomestakin, mutta yleensä esteenä on lääkärin ennakkoluulot. On mahdollista lääkärin suosituksella hakea lupaa lääkekannabiksenkäyttöön. Sitä ennen on kuitenkin löydettävä lääkäri joka siihen ryhtyy. Useimmat eivät tunnista hampun lääkinnällisiä vaikutuksia ollenkaan ja osa pelkää maineensa puolesta.

        Nuorehko naislääkäri sanoi suoraan että varmasti auttaa ja haluaisi suositella, mutta se katkaisi hänen urakehityksensä. Joku wanha ja wiisas siis voisi uskaltaa kirjoittaakin.

        On myös tutkimuksia joiden mukaan säännöllinen käyttö (esim pieni annos viikottain tai kahden viikon välein) harventaa kohtausten uusiutumisväliä. Siinä yksi syy kannabiksen suosioon Kaliforniassa migreenipotilailla. Toimii nopeasti ja siirtää seuraavaa kohtausta kauemmas. Toivottavasti alkaisi yleistyä Suomessakin, mutta se vaatii vain potilailta lääkäreiden "painostamista".


    • ei tehonnut

      Itse olen nyt 46-vuotias ja olen kärsinyt migreenistä nuoruudesta asti. Tällä hetkellä on menossa kolmas estolääkekokeilu ja kohtauksiin käytän täsmälääke-rauhoittava-burana-sekoitusta. Pelkkä täsmälääke ei auta ilman noita kahta muuta. (Eikä tuo sekoituskaan auta tarpeeksi). Olen kerran kokeillut kannabista migreenikohtaukseen (join teenä), mutta minulla se pahensi kipua ja loppujen lopuksi sain niin hirveän olon että oikeasti luulin kuolevani ja päädyin terveyskeskukseen sydänfilmiin... Saattaahan se silti joillakin toimia, mutta annostuksen suhteen voi olla hankalaa ja itse olen tuon suhteen epäileväinen muutenkin, koska kannabishan toimii päinvastoin kuin täsmälääke. Täsmälääke supistaa verisuonia, joka yleensä vähentää kipua ja kannabis taas laajentaa niitä eli saattaa lisätä kipua.

      • aloitetaan

        Kuulostaa liian suurelta määrältä. Annostelu onnistuu kuten muillakin lääkkeillä eli varovasti pienestä annoksesta ylöspäin. Aloittaa esimerkiksi 0.2 grammasta ja suurentaa varovasti jos ei toimi.

        Muutoin kuulostaa että on tullut paniikkikohtaus. Hyvin tyypillistä jos suhtautuu ennakkoluuloisesti tai peläten ja ottaa suuremman annoksen. Keho tuntuu erilaiselta ja jos se olo on tuntematon niin voi hätääntyä. Kukaan ei ole koskaan vielä kannabikseen kuollut vaikka hurjalta on voinut joskus tuntuakin. :-)

        Yleensähän lääkäri neuvoo syömään lääkettä tietyn ajan ja kokeilemaan useampaan kertaan ennen kuin annetaan tuomiota. Suosittelen samaa kannabiksen suhteen. Aloitetaan varovasti pienillä annoksilla ja nostetaan hiljalleen tarvittaessa. Jos ei ala 1.5-2 g riittää niin sitten voi uskoa ettei toimi.

        P.S. Niin minulla siis ollut diagnoosi muistaakseni 17 vuotta ja vaivannut muutaman vuoden pidempään. Viimeiset kahdeksan vuotta oltu pelkällä hampulla vaikka väliin on toki kokeiltu uusia lääkkeitä jotka ovat aina olleet pettymys. Höyrystetty hamppu suosikki.


      • Potilas Migreenillä

        Ei ole oikea tapa todellakaan !!!

        Veteen liukenee ne kaikki mitä ET halua elimistöösi!

        Lämmittäminen aktivoi lääkinnällisen vaikutuksen. Kukinnot vaan ruuan sekaan, eikä yli 180 astetta. Lääkinnällisten ainesten liukeneminen rasvaan kestää 2 - 6 tuntiin. Helpompi o murskata vaan kukinnot leipätaikinan sekaan ja uuniin alle 180 astetta... Eikä sokeria! Banaani käy.

        En suosittele kenellekkään!
        Näin saat tehdä vain jos sinulla on lääkeresepti! ; )


      • meikägrrrl

        thc (kannabiksen vaikuttava ainesosa) ei liukene pelkkään veteen, siinä täytyy olla rasvaa sidosaineena. J ajos haluaa teen vaikuttavan kukintoa/lehteä saa olla melkoisesti.
        Minulla on erittäin pahoja migreenikohtauksia ja kannabiksen kukinto on ainoita lääkkeitä mitkä auttavat. Haluaisin kysyä reseptiä lääkekannabikselle, mutta pelkään jo etukäteen lääkäreiden asenteita..


    • perusjamppa

      Hiukkasen huvittaa tämä kannabislääke intoilu.
      Tällä hetkellä maailmalla väitetään kannabiksen auttavan ms sairaita, syöpäpotilaita syömään ja milloin mihinkin vaivaan.

      Viimeisimpänä kanadalainen mies väitää kannabiksen parantaneen häneltä syövän jos toisenkin.

      En väitä, etteikö kannabis voisi helpottaa tietyntyyppisiä kiputiloja, vaan jäitä hattuun.

      Tällä hetkellä kannabis vaikuttaa olevan ihmelääke joka vaivaan.

      Sen verran olen keskustelua seurannut, että kannabiksen laillistamista vaativat tahot toimivat lääkekannabiskysymyksen ympärillä ketunhäntä kainalossa. Jos kaliforniassa saa reseptin kannabikseen korkokenkien aiheuttamaan nilkkakipuun, niin eikös tässä olla jo vähän liian pitkällä. Tässä tapauksessa luultavimmin kyseessä olivat tanssikengät :)

      Toivon, että kannabiksen avulla oikeasti "parantuvat" saavat käyttää lääkettään lääkärin valvonnassa, mutta täytyy muistaa että kyseessä on väärinkäytettynä erittäin epämiellyttäviä oireita aiheuttava aine. Kannabishan todistetusti voi edesauttaa osalle päivittäiskäyttäjistä piilevien psyykkisten sairauksia puhkeamista.

      • 420

        "Jos kaliforniassa saa reseptin kannabikseen korkokenkien aiheuttamaan nilkkakipuun, niin eikös tässä olla jo vähän liian pitkällä. Tässä tapauksessa luultavimmin kyseessä olivat tanssikengät :)"

        Joo mäkin olet katsonut saman 60 Minutes-pätkän... Ja vastaan, loogisen järkevästi kuten medimari-yrittäjä samassa ohjelmassa: reseptilääkkeitä väärinkäytetään paljon - miksi sama ei pätisi kannabikseen lääkekäytössä? Ja mitä muuta lääkäri voi tehdä kuin uskoa että hänen vastaanotolleen tullut ihminen puhuu totta?

        "Kannabishan todistetusti voi edesauttaa osalle päivittäiskäyttäjistä piilevien psyykkisten sairauksia puhkeamista."

        Tämä ei edelleenkään tietenkään ole mikään peruste aineen erittäin vahingolliselle laittomuudelle, lähinnä päinvastoin; eikös ne ongelmaiset päivittäisongelmakäyttäjät olisi kaikkien kannalta hyvä saada hoidon piiriin? Mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, eikös?


      • perusjamppa
        420 kirjoitti:

        "Jos kaliforniassa saa reseptin kannabikseen korkokenkien aiheuttamaan nilkkakipuun, niin eikös tässä olla jo vähän liian pitkällä. Tässä tapauksessa luultavimmin kyseessä olivat tanssikengät :)"

        Joo mäkin olet katsonut saman 60 Minutes-pätkän... Ja vastaan, loogisen järkevästi kuten medimari-yrittäjä samassa ohjelmassa: reseptilääkkeitä väärinkäytetään paljon - miksi sama ei pätisi kannabikseen lääkekäytössä? Ja mitä muuta lääkäri voi tehdä kuin uskoa että hänen vastaanotolleen tullut ihminen puhuu totta?

        "Kannabishan todistetusti voi edesauttaa osalle päivittäiskäyttäjistä piilevien psyykkisten sairauksia puhkeamista."

        Tämä ei edelleenkään tietenkään ole mikään peruste aineen erittäin vahingolliselle laittomuudelle, lähinnä päinvastoin; eikös ne ongelmaiset päivittäisongelmakäyttäjät olisi kaikkien kannalta hyvä saada hoidon piiriin? Mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, eikös?

        "eikös ne ongelmaiset päivittäisongelmakäyttäjät olisi kaikkien kannalta hyvä saada hoidon piiriin? Mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, eikös?"

        Tässä on totta toinen puoli. Vaan kuinka usein meille suomalaisille, niin rakkaan alkoholin käyttäjät hakeutuvat hoitoon varhaisessa vaiheessa, vaikka alkoholi on täysin laillista ja sosiaalisesti hyväksyttyä? Hautaan näyttää vievän viina jollakin tapaa joka tapauksessa 20% työikäisistä tässä maassa.

        Parasta politiikka päihteiden suhteen on valtion tiukka kontrolli saatavuuden ja hinnan suhteen.

        Hyvä 420, eikö sinun mielestäsi kannabiksen lääkinnällisistä ominaisuuksista puhuminen joskus tuo mieleen Lucky Lukesta kuuluisat kulkukauppiaat , joilla on tarjota yksi lääke joka vaivaan?

        Väitän edelleen vahvasti, että kannabista pyritään laillistamaan sen "lääketieteellisen" hyödyn perusteella. Eli ketunhäntä kainalossa edelleen mennään...


      • Hännätön Kettu
        perusjamppa kirjoitti:

        "eikös ne ongelmaiset päivittäisongelmakäyttäjät olisi kaikkien kannalta hyvä saada hoidon piiriin? Mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, eikös?"

        Tässä on totta toinen puoli. Vaan kuinka usein meille suomalaisille, niin rakkaan alkoholin käyttäjät hakeutuvat hoitoon varhaisessa vaiheessa, vaikka alkoholi on täysin laillista ja sosiaalisesti hyväksyttyä? Hautaan näyttää vievän viina jollakin tapaa joka tapauksessa 20% työikäisistä tässä maassa.

        Parasta politiikka päihteiden suhteen on valtion tiukka kontrolli saatavuuden ja hinnan suhteen.

        Hyvä 420, eikö sinun mielestäsi kannabiksen lääkinnällisistä ominaisuuksista puhuminen joskus tuo mieleen Lucky Lukesta kuuluisat kulkukauppiaat , joilla on tarjota yksi lääke joka vaivaan?

        Väitän edelleen vahvasti, että kannabista pyritään laillistamaan sen "lääketieteellisen" hyödyn perusteella. Eli ketunhäntä kainalossa edelleen mennään...

        Eiköhän poliittisilla päättäjillä ja vaikuttajilla se ketunhäntä ole kainalossa. Kuten aiemmin sanottiin, kannabikselle ei suostuta kirjoittamaan respetiä koska se on urallisesti itsemurha.

        Kukaan ei väitä että kannabis parantaa sitä ja tätä. Se on tieteellisesti todistettu. Usein kannabiksen haittoja korostetaan, mutta suurin osa näistä haitoista johtuu siitä että se poltetaan. Onneksi sitä on myös mahdollista höyrystää tai syödä.

        Alkoholi voi tuoda esille piileviä psyykkisiä sairauksia siinä missä Kannabiskin.
        Kannabis on aina ollut laitoin valheellisin perustein. Ikävä totuus kuitenkin on, että meillä ei ole tässä mitään sananvaltaa. Eurooppalaiset seuraavat tässä(kin) asiassa täysin Amerikkaa. Jos siellä tapahtuu jokin suuri muutos asian suhteen, se vaikuttaa myös meihin niin hyvässä kuin pahassakin.


      • perusjamppa
        Hännätön Kettu kirjoitti:

        Eiköhän poliittisilla päättäjillä ja vaikuttajilla se ketunhäntä ole kainalossa. Kuten aiemmin sanottiin, kannabikselle ei suostuta kirjoittamaan respetiä koska se on urallisesti itsemurha.

        Kukaan ei väitä että kannabis parantaa sitä ja tätä. Se on tieteellisesti todistettu. Usein kannabiksen haittoja korostetaan, mutta suurin osa näistä haitoista johtuu siitä että se poltetaan. Onneksi sitä on myös mahdollista höyrystää tai syödä.

        Alkoholi voi tuoda esille piileviä psyykkisiä sairauksia siinä missä Kannabiskin.
        Kannabis on aina ollut laitoin valheellisin perustein. Ikävä totuus kuitenkin on, että meillä ei ole tässä mitään sananvaltaa. Eurooppalaiset seuraavat tässä(kin) asiassa täysin Amerikkaa. Jos siellä tapahtuu jokin suuri muutos asian suhteen, se vaikuttaa myös meihin niin hyvässä kuin pahassakin.

        "Kukaan ei väitä että kannabis parantaa sitä ja tätä."

        Kyllä tuntuu nykynuoriso liian usein väittävän juuri tätä. Eikös tämä topicikin lähtenyt liikkeelle juuri tuosta argumentistä?

        Itse en kyllä kovinkaan usein luonta "tieteellisiin" tutkimuksiin joita kannabiksen ympärillä puuhastellaan. Tutkimuksen tutntuvat menevän lähes poikkeuksetta vahvasti liioittelun tai vähättelyn puolelle.


      • Pitkän linjan sihauttelija

        Heh! Olen itse huomannut saman asian. Tuntuu kuin kohta ei apteekista mitään muuta lääkettä löydykkään kuin kannabista, koska näyttää auttavan vaivaan kuin vaivaan. Saattaahan kannabis auttaakin vaikka kuinka moneen vaivaan, mutta yleensä kyseiseen vaivaan on jo kehitetty paljon parempia hoitomenetelmiä. Huom! En ole kiistämässä sitä, että joihinkin tauteihin kannabis on ehdoton ykkönen.

        Asia ei minua henkilökohtaisesti haittaa kuitenkaan ollenkaan. Uskon lääkekäytön liennyttävän ihmisten suhtautumista kannabikseen ja minäkin saan jokin päivä kasvatella ja poltella ulkona täysin rauhassa ilman minkäänlaisia kuumotuksia harrastuksestani.


      • perusjamppa
        Pitkän linjan sihauttelija kirjoitti:

        Heh! Olen itse huomannut saman asian. Tuntuu kuin kohta ei apteekista mitään muuta lääkettä löydykkään kuin kannabista, koska näyttää auttavan vaivaan kuin vaivaan. Saattaahan kannabis auttaakin vaikka kuinka moneen vaivaan, mutta yleensä kyseiseen vaivaan on jo kehitetty paljon parempia hoitomenetelmiä. Huom! En ole kiistämässä sitä, että joihinkin tauteihin kannabis on ehdoton ykkönen.

        Asia ei minua henkilökohtaisesti haittaa kuitenkaan ollenkaan. Uskon lääkekäytön liennyttävän ihmisten suhtautumista kannabikseen ja minäkin saan jokin päivä kasvatella ja poltella ulkona täysin rauhassa ilman minkäänlaisia kuumotuksia harrastuksestani.

        Onneksi minun ihmelääkettäni saa laillisesti valtion ylläpitämästä lääkekaupasta. Se auttaa minua monessa vaivassa. Ystäväpiirissä olemme huomanneet saavamme suurempaa yhteisöllisyyden tunnetta varsinkin lääkkeen alkaessa vaikuttaa.

        Koen usein itseni todella masentuneeksi, mutta aina kun otan lääkettä, niin alkaa mieli virkistymään.

        Talvella lääkettä on mukava laittaa kahvin sekaan, niin vilustuminenkin vähenee.

        Lääkkeen ainoa huono puoli on sen kallis hinta, mutta toivottavasti saan kohta reseptin ja kelakorvaukset.


      • teppo tuulipuku

        Hei perusjamppa!

        Kannbista tutkitaan kiivaasti ympäri maailmaa missä se vain on sallittua. Mm. Kuopiossa on tutkittu sen vaikutuksia ja havaittu että hamppuöljy, päihdyttämättömästä Finola-lajikkeesta valmistettu, lievittää atooppista ihottumaa. Hampunsiemenessä on kaikki 20 ihmisen tarvitsemaa aminohappoa, omega-3, omega-6, omega-9, a- ja e-vitamiinia sekä kivennäisaineita. Nämä siis hampulla joka ei päihdytä vaikka kilon kiskoisi. www.finola.com kertoo lisää kiinnostuneille.

        Finolan erottaa "huumelajikkeista" THC:n määrä joka on alle 0,2%. THC:tä taasen on tutkittu paljon ja paljon on vielä selvittämättä. Tutkimusten perusteella on mahdollista että nimenomaan THC voisi tappaa syöpäsoluja.

        Kanadassa asuva Rick Simpson on mahdollisesti parantanut "huumehampustaan" tehdyllä öljyllä useita syöpäpotilaita. http://www.phoenixtears.ca/ kertoo lisää ja Youtubessa on myös dokumentti aiheesta nimellä 'Run From The Cure'. http://youtube.com/watch?v=pjhT9282-Tw Olittepa mitä mieltä tahansa niin kannattaa edes hetkinen katsoa. Terminaalivaiheen syöpäpotilaalta ei varmaan kukaan halua kieltää kokeilua joka voi parantaa?

        Suomen ennakotapaus on todella hyvä esimerkki kannabiksen lääkinnällisistä mahdollisuuksista. Kyseinen mies oli kärsinyt pitkään kroonisesta kivusta joka esti häntä edes liikkumasta. Hän oli kokeillut kaikkea mahdollista mitä lääkäri oli määrännyt, mutta apua hän ei ollut saanut. Kuitenkin Alankomaalainen lääkekannabis Bedrocan palautti hänen toimintakykynsä. Hinta on vain kova, noin 800 euroa kuukaudessa ja Kela ei korvaa senttiäkään.

        Kannabista voi väärinkäyttää kuten mitän tahansa reseptilääkkeitä ja alkoholista tv:seen ja internettiin. Onpa ihmisiä kuollut jopa liian konsolipelaamisen takia. Kannabista ei kannata demonisoida ja sitä kautta helposti glamorisoida nuorison silmissä. Mahdollisista haitoista on kerrottava rehellisesti ja oikeassa perspektiivissä.

        Alankomaissa päihdetyö on erittäin laadukasta ja apua saa välittömästi sitä halutessaan. Valitustyöhän sijoitetaan paljon rahaa, mutta valistus on täysin myyteistä riisuttua. Varsinkin internet-aikaan lapsikin osaa tarkistaa mikä pitää paikkansa ja mikä ei. Turha pelottelu vie valistajan auktoriteetin lasten ja nuorten silmissä ja mukana tuleva faktakin jätetään huomiotta.

        Kannabiksessa on haittansa, mutta myös paljon positiivisia puolia. Lääkekäytössä on usealla alalla tullut lupaavia tuloksia ja viihdekäytössä se voi tarjota miedomman ja leppoisemman kokemuksen. Louis Armstrongista tähtitieteilijä Carl Saganin kautta moniin nykytaiteilijoihin se on ollut osaltaan avittamassa heidän luovuuttaan. Vastuullisesti ja demonisoimatta kannabis voi tarjota lukemattomia mahdollisuuksia joita varsinkin moni sairas voisi arvostaa. Annetaan sille edes reilu mahdollisuus.


      • "ihmelääke"
        teppo tuulipuku kirjoitti:

        Hei perusjamppa!

        Kannbista tutkitaan kiivaasti ympäri maailmaa missä se vain on sallittua. Mm. Kuopiossa on tutkittu sen vaikutuksia ja havaittu että hamppuöljy, päihdyttämättömästä Finola-lajikkeesta valmistettu, lievittää atooppista ihottumaa. Hampunsiemenessä on kaikki 20 ihmisen tarvitsemaa aminohappoa, omega-3, omega-6, omega-9, a- ja e-vitamiinia sekä kivennäisaineita. Nämä siis hampulla joka ei päihdytä vaikka kilon kiskoisi. www.finola.com kertoo lisää kiinnostuneille.

        Finolan erottaa "huumelajikkeista" THC:n määrä joka on alle 0,2%. THC:tä taasen on tutkittu paljon ja paljon on vielä selvittämättä. Tutkimusten perusteella on mahdollista että nimenomaan THC voisi tappaa syöpäsoluja.

        Kanadassa asuva Rick Simpson on mahdollisesti parantanut "huumehampustaan" tehdyllä öljyllä useita syöpäpotilaita. http://www.phoenixtears.ca/ kertoo lisää ja Youtubessa on myös dokumentti aiheesta nimellä 'Run From The Cure'. http://youtube.com/watch?v=pjhT9282-Tw Olittepa mitä mieltä tahansa niin kannattaa edes hetkinen katsoa. Terminaalivaiheen syöpäpotilaalta ei varmaan kukaan halua kieltää kokeilua joka voi parantaa?

        Suomen ennakotapaus on todella hyvä esimerkki kannabiksen lääkinnällisistä mahdollisuuksista. Kyseinen mies oli kärsinyt pitkään kroonisesta kivusta joka esti häntä edes liikkumasta. Hän oli kokeillut kaikkea mahdollista mitä lääkäri oli määrännyt, mutta apua hän ei ollut saanut. Kuitenkin Alankomaalainen lääkekannabis Bedrocan palautti hänen toimintakykynsä. Hinta on vain kova, noin 800 euroa kuukaudessa ja Kela ei korvaa senttiäkään.

        Kannabista voi väärinkäyttää kuten mitän tahansa reseptilääkkeitä ja alkoholista tv:seen ja internettiin. Onpa ihmisiä kuollut jopa liian konsolipelaamisen takia. Kannabista ei kannata demonisoida ja sitä kautta helposti glamorisoida nuorison silmissä. Mahdollisista haitoista on kerrottava rehellisesti ja oikeassa perspektiivissä.

        Alankomaissa päihdetyö on erittäin laadukasta ja apua saa välittömästi sitä halutessaan. Valitustyöhän sijoitetaan paljon rahaa, mutta valistus on täysin myyteistä riisuttua. Varsinkin internet-aikaan lapsikin osaa tarkistaa mikä pitää paikkansa ja mikä ei. Turha pelottelu vie valistajan auktoriteetin lasten ja nuorten silmissä ja mukana tuleva faktakin jätetään huomiotta.

        Kannabiksessa on haittansa, mutta myös paljon positiivisia puolia. Lääkekäytössä on usealla alalla tullut lupaavia tuloksia ja viihdekäytössä se voi tarjota miedomman ja leppoisemman kokemuksen. Louis Armstrongista tähtitieteilijä Carl Saganin kautta moniin nykytaiteilijoihin se on ollut osaltaan avittamassa heidän luovuuttaan. Vastuullisesti ja demonisoimatta kannabis voi tarjota lukemattomia mahdollisuuksia joita varsinkin moni sairas voisi arvostaa. Annetaan sille edes reilu mahdollisuus.

        Hampustahan on perinteisesti valmistettu kaikenlaisia hyödykkeitä ja sen päihteettömistä osista on varmasti hyötyä vaikka mihin. On kuitenkin absurdia puolustella kannabiksen päihdekäyttöä sen muilla ominaisuuksilla. Olisi vähän sama jos puolustaisi viinanjuontia sillä, että koskenkorva liuottaa lian kuin lian lasipöydästä. Etanolihan on tunnetusti hyvä liuotin sekä antisepti.

        Mitä "run for the cure":n tulee, niin väistämättä vaikuttaa vähän ylimarkkinoinnilta. Vähän niinkuin herbalife, eli auttaa joka vaivaan.

        Kannabiksen lääkinnällinen käyttöä on mielestäni myös todella löperösti hoidettu. Lääkekannabiksen kotiosavaltiossa californiassa, jossa kannabista saa lääkkeeksi sen väärinkäyttö on karannut täysin käsistä. Osan siellä lääkkeeksi myytävästä kannabiksesta tuottavat meksikolaiset rikollisjengit.

        On muutenkin erikoista, niin suomessa kuin muuallakin, että lääkekannabis annetaan poltettavassa muodossa, jonka tarkka annostelu on vaikeaa ellei mahdotonta. Miksei lääkekannabiksesta ole kehitetty pilleri tai muuta oikeaa lääkettä? On epäuskottavaa antaa lääkettä, jota nauttiakseen on hengitettävä karsinogeenejä sisältävää savua tai jonka tarkka annostelu on mahdotonta. Harvoin kuulee ketään opioidireseptin omistajaa polttavansa lääkkeensä piipusta. ;)

        Hollannin huumevalistua en tunne, joten sitä en kommentoi. Hollannin huumepolitiikan voi kuitenkin sanoa olevan aivan retuperällä. Kannabiksen käytön ja vähittäismyynnin sormien läpi katsominen on tuonut järjestäytyneelle rikollisuudelle ennen näkemättömät toimintamahdollisuudet. Tämän vuoksi hollannista on muodostunut järjestäytyneen huumekaupan solmukohta ja monien kemiallisten huumeiden valmistusmaa.

        En väitä että kannabis on läpeensä paha, mutta kyseessä on psykoaktiivinen aine johon useat henkilöt kehittävät vakavan riippuvuuden. Kannabiksen petollisuus piile sen helpossa ja vaivattomassa käytössä, koska sen käyttö harvoin aiheuttaa fyysisiä oireita. Tämän vuoksi käyttö karkaa usein päivittäiskäytöksi ja psyykkiset ongelmat puhkeavat hiljalleen, mutta salakavalasti.


      • Michael C
        "ihmelääke" kirjoitti:

        Hampustahan on perinteisesti valmistettu kaikenlaisia hyödykkeitä ja sen päihteettömistä osista on varmasti hyötyä vaikka mihin. On kuitenkin absurdia puolustella kannabiksen päihdekäyttöä sen muilla ominaisuuksilla. Olisi vähän sama jos puolustaisi viinanjuontia sillä, että koskenkorva liuottaa lian kuin lian lasipöydästä. Etanolihan on tunnetusti hyvä liuotin sekä antisepti.

        Mitä "run for the cure":n tulee, niin väistämättä vaikuttaa vähän ylimarkkinoinnilta. Vähän niinkuin herbalife, eli auttaa joka vaivaan.

        Kannabiksen lääkinnällinen käyttöä on mielestäni myös todella löperösti hoidettu. Lääkekannabiksen kotiosavaltiossa californiassa, jossa kannabista saa lääkkeeksi sen väärinkäyttö on karannut täysin käsistä. Osan siellä lääkkeeksi myytävästä kannabiksesta tuottavat meksikolaiset rikollisjengit.

        On muutenkin erikoista, niin suomessa kuin muuallakin, että lääkekannabis annetaan poltettavassa muodossa, jonka tarkka annostelu on vaikeaa ellei mahdotonta. Miksei lääkekannabiksesta ole kehitetty pilleri tai muuta oikeaa lääkettä? On epäuskottavaa antaa lääkettä, jota nauttiakseen on hengitettävä karsinogeenejä sisältävää savua tai jonka tarkka annostelu on mahdotonta. Harvoin kuulee ketään opioidireseptin omistajaa polttavansa lääkkeensä piipusta. ;)

        Hollannin huumevalistua en tunne, joten sitä en kommentoi. Hollannin huumepolitiikan voi kuitenkin sanoa olevan aivan retuperällä. Kannabiksen käytön ja vähittäismyynnin sormien läpi katsominen on tuonut järjestäytyneelle rikollisuudelle ennen näkemättömät toimintamahdollisuudet. Tämän vuoksi hollannista on muodostunut järjestäytyneen huumekaupan solmukohta ja monien kemiallisten huumeiden valmistusmaa.

        En väitä että kannabis on läpeensä paha, mutta kyseessä on psykoaktiivinen aine johon useat henkilöt kehittävät vakavan riippuvuuden. Kannabiksen petollisuus piile sen helpossa ja vaivattomassa käytössä, koska sen käyttö harvoin aiheuttaa fyysisiä oireita. Tämän vuoksi käyttö karkaa usein päivittäiskäytöksi ja psyykkiset ongelmat puhkeavat hiljalleen, mutta salakavalasti.

        Täällä on keskusteltu kannabiksen lääkekäytöstä ei sen päihdekäytöstä.

        Kaliforniassa kannabiksen lääkekäyttö on ollut sujuvaa ainakin omien kokemuksieni mukaan. Väärinkäyttö vähäisempää kuin reseptilääkkeillä. Ainut ongelma on ollut DEA joka on pyyhkinyt takamustaan osavaltion lakiin ja käynyt tuhoamassa muutaman kannabisklubin jotka ovat olleet täysin osavaltion lakien mukaisia. Tästä osavaltion jotkin politiikot ovat aloittaneet toimet DEA:n estämiseksi. Lopputulosta emme vielä tiedä.

        Suomessa lääkekannbis tulee aidon kukan muodossa ja sitä ei ole pakko polttaa. Sen voi myös syödä kuten käsittääkseni kroonisesta kuvusta kärsivät tekevät. Tällöin vaikutusaika on 6-8 tuntia 2-3 sijaan. Eräs potilas höyrystää sitä aamuisin jolloin se vaikuttaa heti ja syö myöhemmin lisää jolloin vaikutusaika on pitkä. Höyrystämisessä ei tule karsinogeenejä tai muita palamistuotteita. Eikä mitään ylimääräisiä kemikaaleja kuten monissa tableteissa.

        "Miksei lääkekannabiksesta ole kehitetty pilleri tai muuta oikeaa lääkettä?"

        Tämä kyllä nauratti. Miksi siitä pitäisi kehittää jotain, jos se on jo luonnontilassaan valmis ja oikea lääke. Onhan siitä tehty synteettisiä versioita ja mm suihke, mutta ne eivät ole toimineet yhtä hyvin. Kukan painon mittaaminen ei ole mikään ongelma jolloin annostelu kyllä onnistuu. En oikein ymmärrä miksi pilleri olisi oikea?

        Nimenomaan kannabiksen käytön ja myynnin salliminen on vienyt toimintamahdollisuuksia järjestäytyneeltä rikollisuudelta. Kannabis on rikollisille ns sisäänheittotuote. Halpa ja mieto jota monet haluavat. Sen avulla luodaan kontaktit ja myöhemmin voidaan tarjota jotain muitakin aineita ja kierre valmis. Coffee shopit tappavat tehokkaasti tätä. Kuka hullu menisi kujilta ostamaan epämääräistä tavaraa kun kaupasta saa laatua. Kovien huumeiden käyttäjiä on Hollannissa 160 sataatuhatta asukasta kohden ja esim Yhdysvalloissa 430 vaikka siellä on melkein kaikissa osavaltioissa erittäin tiukka kuri huumeiden suhteen. Erottamalla miedot ja kovat huumeet isketään rikollisia kasvoille.

        Kuten joku edellä on sanonut jo sanonut; kannabikseen voi kehittyä riippuvuus kuten mihin tahansa asiaan. Kuitenkaan siihen ei tule fyysistä riippuvuutta vaan psykologinen kuten vaikka internettiin. Riippuvuuspotentiaalia on tutkittu ja se on selvästi matalampi kuin alkoholilla ja tupakalla. Prosentit 30-50-10. Kannabis 10 prosentillaan on noin kahvin tasalla. Psyykkiset ongelmat ovat mahdollisia, mutta siksi kannabis pitääkin valvotusti rajata aikuisille. Joidenkin tutkimusten mukaan kannabis voi lisätä esimerkiksi skitsofreania-riskiä jopa 40%. Tämä oli kyllä erittäin pienellä ryhmällä tutkittu ja mukana oli sekakäyttäjiä eli alkoholin ja tupakan kuluttajia jotka varmasti sotkevat tulosta ylöspäin. Vaikka luku olisi oikea niin tarkoittaa se nousua yhdestä prosentista 1,4 prosenttiin. Vertailun vuoksi alkoholin riski on 800% ja äidin raskausajan flunssan 400% eli riskit 8 ja 4 prosenttia. Riski voi olla olemassa, mutta se ei ole suuri.

        Osan ongelmista muuten aiheuttavat nimenomaan rikollisten myymät epäpuhtaat tuotteet joissa voi olla mitä vain moottoriöljystä tärpätin kautta vanhoihin lääkkeisiin. Britanniassa on tavattu jopa lasimurskaa nostamassa painoa ja sitä kautta hintaa. Rikolliset tekevät kauppaansa rahan vuoksi armotta ja aina löytyy uusia kauppiaita kiristämällä tai huijaamalla ja voitot valuvat jonnekin rikkaalle johtajalle veroparatiisiin. Viranomaiset eivät voi tälle yhtään mitään. Siksi kannabis verotetuksi tuotteeksi muiden päihteiden rinnalle ja tuottoa valtiolle.

        Toivoisin että ihmiset tutkisivat asioita itse eivätkä toistaisi vanhoja myyttejä tai puolitotuuksia. Disinformaatio ei palvele ketään vaan hämmentää ihmisiä ja voi saada nuoret menettämään luottamuksen tiedon levittäjiin ja he selvittävät asiat kokeilemalla. Hollannissa nuorista on kokeillut kannabista 9%, Yhdysvalloissa 27%, Britanniassa 24% ja Suomessa 22%. Kieltolaki ei toiminut alkoholiin eikä se toimi kannabikseenkaan.


      • mirkku vaan
        "ihmelääke" kirjoitti:

        Hampustahan on perinteisesti valmistettu kaikenlaisia hyödykkeitä ja sen päihteettömistä osista on varmasti hyötyä vaikka mihin. On kuitenkin absurdia puolustella kannabiksen päihdekäyttöä sen muilla ominaisuuksilla. Olisi vähän sama jos puolustaisi viinanjuontia sillä, että koskenkorva liuottaa lian kuin lian lasipöydästä. Etanolihan on tunnetusti hyvä liuotin sekä antisepti.

        Mitä "run for the cure":n tulee, niin väistämättä vaikuttaa vähän ylimarkkinoinnilta. Vähän niinkuin herbalife, eli auttaa joka vaivaan.

        Kannabiksen lääkinnällinen käyttöä on mielestäni myös todella löperösti hoidettu. Lääkekannabiksen kotiosavaltiossa californiassa, jossa kannabista saa lääkkeeksi sen väärinkäyttö on karannut täysin käsistä. Osan siellä lääkkeeksi myytävästä kannabiksesta tuottavat meksikolaiset rikollisjengit.

        On muutenkin erikoista, niin suomessa kuin muuallakin, että lääkekannabis annetaan poltettavassa muodossa, jonka tarkka annostelu on vaikeaa ellei mahdotonta. Miksei lääkekannabiksesta ole kehitetty pilleri tai muuta oikeaa lääkettä? On epäuskottavaa antaa lääkettä, jota nauttiakseen on hengitettävä karsinogeenejä sisältävää savua tai jonka tarkka annostelu on mahdotonta. Harvoin kuulee ketään opioidireseptin omistajaa polttavansa lääkkeensä piipusta. ;)

        Hollannin huumevalistua en tunne, joten sitä en kommentoi. Hollannin huumepolitiikan voi kuitenkin sanoa olevan aivan retuperällä. Kannabiksen käytön ja vähittäismyynnin sormien läpi katsominen on tuonut järjestäytyneelle rikollisuudelle ennen näkemättömät toimintamahdollisuudet. Tämän vuoksi hollannista on muodostunut järjestäytyneen huumekaupan solmukohta ja monien kemiallisten huumeiden valmistusmaa.

        En väitä että kannabis on läpeensä paha, mutta kyseessä on psykoaktiivinen aine johon useat henkilöt kehittävät vakavan riippuvuuden. Kannabiksen petollisuus piile sen helpossa ja vaivattomassa käytössä, koska sen käyttö harvoin aiheuttaa fyysisiä oireita. Tämän vuoksi käyttö karkaa usein päivittäiskäytöksi ja psyykkiset ongelmat puhkeavat hiljalleen, mutta salakavalasti.

        hei perusjamppa

        onko sulla migreeniä tai jotain kokemuksia kannabiksesta kivunhoidossa? oot vaan kovasti pelotellut ja ollut huvittunut et se vois olla lääkekin. puhuuko siellä kokemukset vai ennakkoluulot?

        aiemmin pelkäsin hamppua mut sitten mun poika jäi kiinni sen kasvatuksesta. haukuin ja raivosin kuten äidin pitääkin, mut sitten keskusteltiin ja itsekin kokeilin ja se auttoi mun selkään. ollut kohta 20 v kroonista kipua selässä, työtapaturmasta tullut. sen mukana tuli migreeniäkin. päihde se on ja saa sillä itsensä vähän sekaisin tai uneen mut aika mieto kuitenkin.

        en suosittele nuorille tai lapsille. enkä muutenkaan koko ajan vaan polttelemaan mut voi se oikeesti toimia lääkkeenä. toiminu mun selkään ja päähän ihan hyvin enkä oo vielä tullut hulluks!


      • green card california
        "ihmelääke" kirjoitti:

        Hampustahan on perinteisesti valmistettu kaikenlaisia hyödykkeitä ja sen päihteettömistä osista on varmasti hyötyä vaikka mihin. On kuitenkin absurdia puolustella kannabiksen päihdekäyttöä sen muilla ominaisuuksilla. Olisi vähän sama jos puolustaisi viinanjuontia sillä, että koskenkorva liuottaa lian kuin lian lasipöydästä. Etanolihan on tunnetusti hyvä liuotin sekä antisepti.

        Mitä "run for the cure":n tulee, niin väistämättä vaikuttaa vähän ylimarkkinoinnilta. Vähän niinkuin herbalife, eli auttaa joka vaivaan.

        Kannabiksen lääkinnällinen käyttöä on mielestäni myös todella löperösti hoidettu. Lääkekannabiksen kotiosavaltiossa californiassa, jossa kannabista saa lääkkeeksi sen väärinkäyttö on karannut täysin käsistä. Osan siellä lääkkeeksi myytävästä kannabiksesta tuottavat meksikolaiset rikollisjengit.

        On muutenkin erikoista, niin suomessa kuin muuallakin, että lääkekannabis annetaan poltettavassa muodossa, jonka tarkka annostelu on vaikeaa ellei mahdotonta. Miksei lääkekannabiksesta ole kehitetty pilleri tai muuta oikeaa lääkettä? On epäuskottavaa antaa lääkettä, jota nauttiakseen on hengitettävä karsinogeenejä sisältävää savua tai jonka tarkka annostelu on mahdotonta. Harvoin kuulee ketään opioidireseptin omistajaa polttavansa lääkkeensä piipusta. ;)

        Hollannin huumevalistua en tunne, joten sitä en kommentoi. Hollannin huumepolitiikan voi kuitenkin sanoa olevan aivan retuperällä. Kannabiksen käytön ja vähittäismyynnin sormien läpi katsominen on tuonut järjestäytyneelle rikollisuudelle ennen näkemättömät toimintamahdollisuudet. Tämän vuoksi hollannista on muodostunut järjestäytyneen huumekaupan solmukohta ja monien kemiallisten huumeiden valmistusmaa.

        En väitä että kannabis on läpeensä paha, mutta kyseessä on psykoaktiivinen aine johon useat henkilöt kehittävät vakavan riippuvuuden. Kannabiksen petollisuus piile sen helpossa ja vaivattomassa käytössä, koska sen käyttö harvoin aiheuttaa fyysisiä oireita. Tämän vuoksi käyttö karkaa usein päivittäiskäytöksi ja psyykkiset ongelmat puhkeavat hiljalleen, mutta salakavalasti.

        "Miksei lääkekannabiksesta ole kehitetty pilleri tai muuta oikeaa lääkettä?"

        En tiennytkään että se lääkken muoto tekee siitä oikean tai väärän? Onko jauhettu pilleri enää oikeaa lääkettä vai muuttuiko se vääräksi?

        Mutta kannabistakin saa "pillerinä" jos haluaa. Siitä voi tehdä niitä itse, leikata paloja hasiksesta ja synteettistä kannabista saa pillereinä naboline nimellä. Synteettiset eivät kuitenkaan ole olleet teholtaan yhtä hyviä kuin "luomu". Syyt vielä selvittämättä.

        P.S. Vaaka auttaa mittaamaan annoksen. Yskänlääkettäkin otetaan mittakupilla tai lusikalla. Onkohan se oikeaa lääkettä?


      • tietoa kaikille
        "ihmelääke" kirjoitti:

        Hampustahan on perinteisesti valmistettu kaikenlaisia hyödykkeitä ja sen päihteettömistä osista on varmasti hyötyä vaikka mihin. On kuitenkin absurdia puolustella kannabiksen päihdekäyttöä sen muilla ominaisuuksilla. Olisi vähän sama jos puolustaisi viinanjuontia sillä, että koskenkorva liuottaa lian kuin lian lasipöydästä. Etanolihan on tunnetusti hyvä liuotin sekä antisepti.

        Mitä "run for the cure":n tulee, niin väistämättä vaikuttaa vähän ylimarkkinoinnilta. Vähän niinkuin herbalife, eli auttaa joka vaivaan.

        Kannabiksen lääkinnällinen käyttöä on mielestäni myös todella löperösti hoidettu. Lääkekannabiksen kotiosavaltiossa californiassa, jossa kannabista saa lääkkeeksi sen väärinkäyttö on karannut täysin käsistä. Osan siellä lääkkeeksi myytävästä kannabiksesta tuottavat meksikolaiset rikollisjengit.

        On muutenkin erikoista, niin suomessa kuin muuallakin, että lääkekannabis annetaan poltettavassa muodossa, jonka tarkka annostelu on vaikeaa ellei mahdotonta. Miksei lääkekannabiksesta ole kehitetty pilleri tai muuta oikeaa lääkettä? On epäuskottavaa antaa lääkettä, jota nauttiakseen on hengitettävä karsinogeenejä sisältävää savua tai jonka tarkka annostelu on mahdotonta. Harvoin kuulee ketään opioidireseptin omistajaa polttavansa lääkkeensä piipusta. ;)

        Hollannin huumevalistua en tunne, joten sitä en kommentoi. Hollannin huumepolitiikan voi kuitenkin sanoa olevan aivan retuperällä. Kannabiksen käytön ja vähittäismyynnin sormien läpi katsominen on tuonut järjestäytyneelle rikollisuudelle ennen näkemättömät toimintamahdollisuudet. Tämän vuoksi hollannista on muodostunut järjestäytyneen huumekaupan solmukohta ja monien kemiallisten huumeiden valmistusmaa.

        En väitä että kannabis on läpeensä paha, mutta kyseessä on psykoaktiivinen aine johon useat henkilöt kehittävät vakavan riippuvuuden. Kannabiksen petollisuus piile sen helpossa ja vaivattomassa käytössä, koska sen käyttö harvoin aiheuttaa fyysisiä oireita. Tämän vuoksi käyttö karkaa usein päivittäiskäytöksi ja psyykkiset ongelmat puhkeavat hiljalleen, mutta salakavalasti.

        http://www.bedrocan.nl/Engish/indexeng.htm

        http://www.hanzeplein.nl/

        http://www.cannabisbureau.nl/eng/index.html

        http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Ei mikään pilviveikko/HS20061217SI1VS0373c

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Tetrahydrokannabinoli

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Hamppu


      • perusjamppa
        Michael C kirjoitti:

        Täällä on keskusteltu kannabiksen lääkekäytöstä ei sen päihdekäytöstä.

        Kaliforniassa kannabiksen lääkekäyttö on ollut sujuvaa ainakin omien kokemuksieni mukaan. Väärinkäyttö vähäisempää kuin reseptilääkkeillä. Ainut ongelma on ollut DEA joka on pyyhkinyt takamustaan osavaltion lakiin ja käynyt tuhoamassa muutaman kannabisklubin jotka ovat olleet täysin osavaltion lakien mukaisia. Tästä osavaltion jotkin politiikot ovat aloittaneet toimet DEA:n estämiseksi. Lopputulosta emme vielä tiedä.

        Suomessa lääkekannbis tulee aidon kukan muodossa ja sitä ei ole pakko polttaa. Sen voi myös syödä kuten käsittääkseni kroonisesta kuvusta kärsivät tekevät. Tällöin vaikutusaika on 6-8 tuntia 2-3 sijaan. Eräs potilas höyrystää sitä aamuisin jolloin se vaikuttaa heti ja syö myöhemmin lisää jolloin vaikutusaika on pitkä. Höyrystämisessä ei tule karsinogeenejä tai muita palamistuotteita. Eikä mitään ylimääräisiä kemikaaleja kuten monissa tableteissa.

        "Miksei lääkekannabiksesta ole kehitetty pilleri tai muuta oikeaa lääkettä?"

        Tämä kyllä nauratti. Miksi siitä pitäisi kehittää jotain, jos se on jo luonnontilassaan valmis ja oikea lääke. Onhan siitä tehty synteettisiä versioita ja mm suihke, mutta ne eivät ole toimineet yhtä hyvin. Kukan painon mittaaminen ei ole mikään ongelma jolloin annostelu kyllä onnistuu. En oikein ymmärrä miksi pilleri olisi oikea?

        Nimenomaan kannabiksen käytön ja myynnin salliminen on vienyt toimintamahdollisuuksia järjestäytyneeltä rikollisuudelta. Kannabis on rikollisille ns sisäänheittotuote. Halpa ja mieto jota monet haluavat. Sen avulla luodaan kontaktit ja myöhemmin voidaan tarjota jotain muitakin aineita ja kierre valmis. Coffee shopit tappavat tehokkaasti tätä. Kuka hullu menisi kujilta ostamaan epämääräistä tavaraa kun kaupasta saa laatua. Kovien huumeiden käyttäjiä on Hollannissa 160 sataatuhatta asukasta kohden ja esim Yhdysvalloissa 430 vaikka siellä on melkein kaikissa osavaltioissa erittäin tiukka kuri huumeiden suhteen. Erottamalla miedot ja kovat huumeet isketään rikollisia kasvoille.

        Kuten joku edellä on sanonut jo sanonut; kannabikseen voi kehittyä riippuvuus kuten mihin tahansa asiaan. Kuitenkaan siihen ei tule fyysistä riippuvuutta vaan psykologinen kuten vaikka internettiin. Riippuvuuspotentiaalia on tutkittu ja se on selvästi matalampi kuin alkoholilla ja tupakalla. Prosentit 30-50-10. Kannabis 10 prosentillaan on noin kahvin tasalla. Psyykkiset ongelmat ovat mahdollisia, mutta siksi kannabis pitääkin valvotusti rajata aikuisille. Joidenkin tutkimusten mukaan kannabis voi lisätä esimerkiksi skitsofreania-riskiä jopa 40%. Tämä oli kyllä erittäin pienellä ryhmällä tutkittu ja mukana oli sekakäyttäjiä eli alkoholin ja tupakan kuluttajia jotka varmasti sotkevat tulosta ylöspäin. Vaikka luku olisi oikea niin tarkoittaa se nousua yhdestä prosentista 1,4 prosenttiin. Vertailun vuoksi alkoholin riski on 800% ja äidin raskausajan flunssan 400% eli riskit 8 ja 4 prosenttia. Riski voi olla olemassa, mutta se ei ole suuri.

        Osan ongelmista muuten aiheuttavat nimenomaan rikollisten myymät epäpuhtaat tuotteet joissa voi olla mitä vain moottoriöljystä tärpätin kautta vanhoihin lääkkeisiin. Britanniassa on tavattu jopa lasimurskaa nostamassa painoa ja sitä kautta hintaa. Rikolliset tekevät kauppaansa rahan vuoksi armotta ja aina löytyy uusia kauppiaita kiristämällä tai huijaamalla ja voitot valuvat jonnekin rikkaalle johtajalle veroparatiisiin. Viranomaiset eivät voi tälle yhtään mitään. Siksi kannabis verotetuksi tuotteeksi muiden päihteiden rinnalle ja tuottoa valtiolle.

        Toivoisin että ihmiset tutkisivat asioita itse eivätkä toistaisi vanhoja myyttejä tai puolitotuuksia. Disinformaatio ei palvele ketään vaan hämmentää ihmisiä ja voi saada nuoret menettämään luottamuksen tiedon levittäjiin ja he selvittävät asiat kokeilemalla. Hollannissa nuorista on kokeillut kannabista 9%, Yhdysvalloissa 27%, Britanniassa 24% ja Suomessa 22%. Kieltolaki ei toiminut alkoholiin eikä se toimi kannabikseenkaan.

        Terve Micahel C ja mukava että tulit kehiin.
        Mutta pidättäytydään nyt asiallisessa ja kiihkottomassa keskustelussa.

        Mitä californian lääkekäyttöön tulee, niin tässä on pieni reportaasi.
        http://www.youtube.com/watch?v=2nSdV6GIjbQ

        En väitä, että se olisi koko totuus mutta siinä tulee hyvin mielestäni esille kuinka lääkekannabis toimii monille viihdekäyttäjille mahdollisuutena hankkia vilppi reseptejä.

        Tarkoitan oikealla lääkkeellä kannabiksesta valmistettua lääkettä, jonka annostelu on tarkkaa kuten muillakin lääkkeillä.

        "Kukan painon mittaaminen ei ole mikään ongelma jolloin annostelu kyllä onnistuu." Ymmärtääkseni kukan thc pitoisuus vaihtelee yhden kasvin sisälläkin? Joten kyseessä ei voida sanoa olevan valmis lääke sellaisenaan. Eihän opiaattejakaan anneta raakana, vaan tarkasti mitattavissa olevissa muodoissa.

        "Nimenomaan kannabiksen käytön ja myynnin salliminen on vienyt toimintamahdollisuuksia järjestäytyneeltä rikollisuudelta."

        Valitettavasti tämä ei pidä paikkaansa hollanissa sillä kannabiksen myynnistä suuret tulot menevät järjestäytyneelle.
        Kuinka muuten selität sen, että Hollanti on edelleen lähes kaikkien huumeiden suurin risteysasema euroopassa. Ostamalla kannabista hollantilaisesta coffeeshopista tuet järjestäytynyttä rikollisuutta samoin kuin ostamalla hashista suomessa.


        "Toivoisin että ihmiset tutkisivat asioita itse eivätkä toistaisi vanhoja myyttejä tai puolitotuuksia."

        Tästä olen kanssasi samaa mieltä.


      • Michael C
        perusjamppa kirjoitti:

        Terve Micahel C ja mukava että tulit kehiin.
        Mutta pidättäytydään nyt asiallisessa ja kiihkottomassa keskustelussa.

        Mitä californian lääkekäyttöön tulee, niin tässä on pieni reportaasi.
        http://www.youtube.com/watch?v=2nSdV6GIjbQ

        En väitä, että se olisi koko totuus mutta siinä tulee hyvin mielestäni esille kuinka lääkekannabis toimii monille viihdekäyttäjille mahdollisuutena hankkia vilppi reseptejä.

        Tarkoitan oikealla lääkkeellä kannabiksesta valmistettua lääkettä, jonka annostelu on tarkkaa kuten muillakin lääkkeillä.

        "Kukan painon mittaaminen ei ole mikään ongelma jolloin annostelu kyllä onnistuu." Ymmärtääkseni kukan thc pitoisuus vaihtelee yhden kasvin sisälläkin? Joten kyseessä ei voida sanoa olevan valmis lääke sellaisenaan. Eihän opiaattejakaan anneta raakana, vaan tarkasti mitattavissa olevissa muodoissa.

        "Nimenomaan kannabiksen käytön ja myynnin salliminen on vienyt toimintamahdollisuuksia järjestäytyneeltä rikollisuudelta."

        Valitettavasti tämä ei pidä paikkaansa hollanissa sillä kannabiksen myynnistä suuret tulot menevät järjestäytyneelle.
        Kuinka muuten selität sen, että Hollanti on edelleen lähes kaikkien huumeiden suurin risteysasema euroopassa. Ostamalla kannabista hollantilaisesta coffeeshopista tuet järjestäytynyttä rikollisuutta samoin kuin ostamalla hashista suomessa.


        "Toivoisin että ihmiset tutkisivat asioita itse eivätkä toistaisi vanhoja myyttejä tai puolitotuuksia."

        Tästä olen kanssasi samaa mieltä.

        Hei vaan perusjamppa

        Kuten mitä tahansa reseptilääkettä, myös kannabista käytetään väärin. Sehän on nyt päivänselvää. Sama pätee tramaleihin, panacodeihin, pameihin yms oikeasti voimakkaisiin lääkkeisiinkin.

        Esimerkiksi aiemmin mainittu Bedrocan on erittäin tarkasti valvottu kasvatukseltaan, huolella käsitelty ja mitattu. Sitä valvoo sekä kasvattaja että viranomaiset. THC- ja CBD-määrät ovat vakioituja. Eri lajikkeiden välillä on suurtakin vaihtelua THC-määrissä kyllä, mutta samassa kasvissa on kukinnoissa tasaiset pitoisuudet. Bedrocan tulee 5 gramman purkeissa joista sitä voi punnita oikean määrän ja annostelu on siis suhteellisen helppoa. Kukinto on tarkastettua tasalaatuista ja hygienistä.

        Kuten missä tahansa muussakin lääkkeessä jokainen potilas on yksilö ja annostus pitää hakea itse tai lääkärin kanssa. Erona moniin muihin lääkkeisiin on ettei yliannostuksella voi itseään tappaa tai edes vahingoittaa. Pahimmillaan tulee vain paha olo ja likainen vessa. ;-)

        Kannabista on siis suhteellisen helppo mitata ja annostella. On myös olemassa esim. marinol-nimellä olevaa synteettistä kannabista jota myydään pieninä palloina. Synteettinen ei ole vain osoittautunut yhtä hyväksi kivunhoidossa vaikka jotenkin toimiikin, mutta tuo on ainakin äärimmäisen helppo annostella.

        Hollanti on ylipäänsä tavaraliikenteen solmukohta Euroopassa ja koko maailmassa. Sen satamat ja lentokentät ovat maailman vilkkaimpiin kuuluvia ja ovat olleet sitä 1600-luvulta lähtien. On siis loogista että rikollisiakin joukossa on ja sitä eivät lait estä vaikka olisivat kuinka tiukkoja. Tuota kautta liikkuvat huumeet ovat yleensä juurikin matkalla jonnekin tiukkojen lakien maahan jossa kysyntää on, mutta tarjonta on jätetty rikollisille. Markkinatalouden lait pitävät huolen lopusta...

        Haluaisin kyllä korjata myös tulojen jakoa kannabiksen myynnistä. Tulot jakaantuvat kolmelle taholle; valtiolle verotuloina, coffeeshopin pitäjälle myyntituloina ja kasvattajille myyntituloina. Kasvatus on Hollannissa laitonta, mutta tiettyyn rajaan asti hyväksyttyä omaan käyttöön ja coffeeshoppeja varten kasvattelevia katsotaan läpi sormien. Coffeeshoppien pitäjille kannabiksen kotimaisuus ja laadukkuus ovat kunniakysymyksiä ja ammattirikolliset pidetään kuvioista poissa. Kasvattajat ovat yleensä alan harrastajia ja puutarhakonkareita. Coffee Shopista ostettu kannabis on lähes aina ns. lähikannabista paikalliselta harrastajalta. Ostamalla Coffeeshopista kannabista tuet Alankomaan budjettia, pienyrittäjyyttä ja puutarhaharrastusta.


      • perusjamppa
        Michael C kirjoitti:

        Hei vaan perusjamppa

        Kuten mitä tahansa reseptilääkettä, myös kannabista käytetään väärin. Sehän on nyt päivänselvää. Sama pätee tramaleihin, panacodeihin, pameihin yms oikeasti voimakkaisiin lääkkeisiinkin.

        Esimerkiksi aiemmin mainittu Bedrocan on erittäin tarkasti valvottu kasvatukseltaan, huolella käsitelty ja mitattu. Sitä valvoo sekä kasvattaja että viranomaiset. THC- ja CBD-määrät ovat vakioituja. Eri lajikkeiden välillä on suurtakin vaihtelua THC-määrissä kyllä, mutta samassa kasvissa on kukinnoissa tasaiset pitoisuudet. Bedrocan tulee 5 gramman purkeissa joista sitä voi punnita oikean määrän ja annostelu on siis suhteellisen helppoa. Kukinto on tarkastettua tasalaatuista ja hygienistä.

        Kuten missä tahansa muussakin lääkkeessä jokainen potilas on yksilö ja annostus pitää hakea itse tai lääkärin kanssa. Erona moniin muihin lääkkeisiin on ettei yliannostuksella voi itseään tappaa tai edes vahingoittaa. Pahimmillaan tulee vain paha olo ja likainen vessa. ;-)

        Kannabista on siis suhteellisen helppo mitata ja annostella. On myös olemassa esim. marinol-nimellä olevaa synteettistä kannabista jota myydään pieninä palloina. Synteettinen ei ole vain osoittautunut yhtä hyväksi kivunhoidossa vaikka jotenkin toimiikin, mutta tuo on ainakin äärimmäisen helppo annostella.

        Hollanti on ylipäänsä tavaraliikenteen solmukohta Euroopassa ja koko maailmassa. Sen satamat ja lentokentät ovat maailman vilkkaimpiin kuuluvia ja ovat olleet sitä 1600-luvulta lähtien. On siis loogista että rikollisiakin joukossa on ja sitä eivät lait estä vaikka olisivat kuinka tiukkoja. Tuota kautta liikkuvat huumeet ovat yleensä juurikin matkalla jonnekin tiukkojen lakien maahan jossa kysyntää on, mutta tarjonta on jätetty rikollisille. Markkinatalouden lait pitävät huolen lopusta...

        Haluaisin kyllä korjata myös tulojen jakoa kannabiksen myynnistä. Tulot jakaantuvat kolmelle taholle; valtiolle verotuloina, coffeeshopin pitäjälle myyntituloina ja kasvattajille myyntituloina. Kasvatus on Hollannissa laitonta, mutta tiettyyn rajaan asti hyväksyttyä omaan käyttöön ja coffeeshoppeja varten kasvattelevia katsotaan läpi sormien. Coffeeshoppien pitäjille kannabiksen kotimaisuus ja laadukkuus ovat kunniakysymyksiä ja ammattirikolliset pidetään kuvioista poissa. Kasvattajat ovat yleensä alan harrastajia ja puutarhakonkareita. Coffee Shopista ostettu kannabis on lähes aina ns. lähikannabista paikalliselta harrastajalta. Ostamalla Coffeeshopista kannabista tuet Alankomaan budjettia, pienyrittäjyyttä ja puutarhaharrastusta.

        "Esimerkiksi aiemmin mainittu Bedrocan on erittäin tarkasti valvottu kasvatukseltaan, huolella käsitelty ja mitattu. Sitä valvoo sekä kasvattaja että viranomaiset. THC- ja CBD-määrät ovat vakioituja. Eri lajikkeiden välillä on suurtakin vaihtelua THC-määrissä kyllä, mutta samassa kasvissa on kukinnoissa tasaiset pitoisuudet. Bedrocan tulee 5 gramman purkeissa joista sitä voi punnita oikean määrän ja annostelu on siis suhteellisen helppoa. Kukinto on tarkastettua tasalaatuista ja hygienistä."

        Olisi sinulla linkkiä/lähdettä tähän? Ymmärtääkseni hampun kukinnon vahvuusvaihtelee siten, että latvan kukinto on vahvempaa kuin alaoksilla olevan kukinto. Ongelman raan kaanbiksen annostelussa tekee sen nauttimistavat. Sillä esimerkiksi polttamalla savuna ilmaan karkaa paljon tätä lääkettä. Olisi tärkeää saada lääkkeestä milligramman tarkka tuote, jotta voitaisiin esimerkiksi silmäpaine taudin osalta saada aikaiseksi toivottu vaikutus, mutta vältettäisiin psyykkisesti haitallinen ylimääräinen päihtymys.

        "Coffeeshoppien pitäjille kannabiksen kotimaisuus ja laadukkuus ovat kunniakysymyksiä ja ammattirikolliset pidetään kuvioista poissa. Kasvattajat ovat yleensä alan harrastajia ja puutarhakonkareita. Coffee Shopista ostettu kannabis on lähes aina ns. lähikannabista paikalliselta harrastajalta. Ostamalla Coffeeshopista kannabista tuet Alankomaan budjettia, pienyrittäjyyttä ja puutarhaharrastusta."

        Kuulostaa kauniilta, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Coffeeshopit myyvät mielellään ja ylpeinä nepalilaisia ja intialaisia hashiksia, jotka sitä paitsi ovat todella haluttuja. (Kysynnän ja tarjonnan laki toimii myös huumekaupassa) Mitä hollannin sisäiseen kasvatukseen tulee, niin paikallisen poliisin mukaan rikollisjärjestöt, kuten moottoripyöräjengit ovat huomanneet kasvatuksessa hyvän tavan hankkia verotonta rahaa sisään. Se siitä hollannin kannabiskaupan romanttisuudesta


      • perusjamppa
        perusjamppa kirjoitti:

        "Esimerkiksi aiemmin mainittu Bedrocan on erittäin tarkasti valvottu kasvatukseltaan, huolella käsitelty ja mitattu. Sitä valvoo sekä kasvattaja että viranomaiset. THC- ja CBD-määrät ovat vakioituja. Eri lajikkeiden välillä on suurtakin vaihtelua THC-määrissä kyllä, mutta samassa kasvissa on kukinnoissa tasaiset pitoisuudet. Bedrocan tulee 5 gramman purkeissa joista sitä voi punnita oikean määrän ja annostelu on siis suhteellisen helppoa. Kukinto on tarkastettua tasalaatuista ja hygienistä."

        Olisi sinulla linkkiä/lähdettä tähän? Ymmärtääkseni hampun kukinnon vahvuusvaihtelee siten, että latvan kukinto on vahvempaa kuin alaoksilla olevan kukinto. Ongelman raan kaanbiksen annostelussa tekee sen nauttimistavat. Sillä esimerkiksi polttamalla savuna ilmaan karkaa paljon tätä lääkettä. Olisi tärkeää saada lääkkeestä milligramman tarkka tuote, jotta voitaisiin esimerkiksi silmäpaine taudin osalta saada aikaiseksi toivottu vaikutus, mutta vältettäisiin psyykkisesti haitallinen ylimääräinen päihtymys.

        "Coffeeshoppien pitäjille kannabiksen kotimaisuus ja laadukkuus ovat kunniakysymyksiä ja ammattirikolliset pidetään kuvioista poissa. Kasvattajat ovat yleensä alan harrastajia ja puutarhakonkareita. Coffee Shopista ostettu kannabis on lähes aina ns. lähikannabista paikalliselta harrastajalta. Ostamalla Coffeeshopista kannabista tuet Alankomaan budjettia, pienyrittäjyyttä ja puutarhaharrastusta."

        Kuulostaa kauniilta, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Coffeeshopit myyvät mielellään ja ylpeinä nepalilaisia ja intialaisia hashiksia, jotka sitä paitsi ovat todella haluttuja. (Kysynnän ja tarjonnan laki toimii myös huumekaupassa) Mitä hollannin sisäiseen kasvatukseen tulee, niin paikallisen poliisin mukaan rikollisjärjestöt, kuten moottoripyöräjengit ovat huomanneet kasvatuksessa hyvän tavan hankkia verotonta rahaa sisään. Se siitä hollannin kannabiskaupan romanttisuudesta

        Tässä vielä uutisväläys mukavasta puutarhapuuhastelusta.

        http://www.simplyamsterdam.nl/news/Hells_Angels_busted_in_Amsterdam_and_elsewhere.htm


      • yllätyss
        perusjamppa kirjoitti:

        Tässä vielä uutisväläys mukavasta puutarhapuuhastelusta.

        http://www.simplyamsterdam.nl/news/Hells_Angels_busted_in_Amsterdam_and_elsewhere.htm

        olipas yllätys että helvetin enkeleillä on jotain rikollista mielessä. liittykös tämä migreeniin mitenkään? vai oliko tässä tarkoitus opastaa etteivät helvetin enkelit harrasta liiketoimintaa josta maksetaan veroja? todella, todella uutta tietoa!


      • Vellikauha
        "ihmelääke" kirjoitti:

        Hampustahan on perinteisesti valmistettu kaikenlaisia hyödykkeitä ja sen päihteettömistä osista on varmasti hyötyä vaikka mihin. On kuitenkin absurdia puolustella kannabiksen päihdekäyttöä sen muilla ominaisuuksilla. Olisi vähän sama jos puolustaisi viinanjuontia sillä, että koskenkorva liuottaa lian kuin lian lasipöydästä. Etanolihan on tunnetusti hyvä liuotin sekä antisepti.

        Mitä "run for the cure":n tulee, niin väistämättä vaikuttaa vähän ylimarkkinoinnilta. Vähän niinkuin herbalife, eli auttaa joka vaivaan.

        Kannabiksen lääkinnällinen käyttöä on mielestäni myös todella löperösti hoidettu. Lääkekannabiksen kotiosavaltiossa californiassa, jossa kannabista saa lääkkeeksi sen väärinkäyttö on karannut täysin käsistä. Osan siellä lääkkeeksi myytävästä kannabiksesta tuottavat meksikolaiset rikollisjengit.

        On muutenkin erikoista, niin suomessa kuin muuallakin, että lääkekannabis annetaan poltettavassa muodossa, jonka tarkka annostelu on vaikeaa ellei mahdotonta. Miksei lääkekannabiksesta ole kehitetty pilleri tai muuta oikeaa lääkettä? On epäuskottavaa antaa lääkettä, jota nauttiakseen on hengitettävä karsinogeenejä sisältävää savua tai jonka tarkka annostelu on mahdotonta. Harvoin kuulee ketään opioidireseptin omistajaa polttavansa lääkkeensä piipusta. ;)

        Hollannin huumevalistua en tunne, joten sitä en kommentoi. Hollannin huumepolitiikan voi kuitenkin sanoa olevan aivan retuperällä. Kannabiksen käytön ja vähittäismyynnin sormien läpi katsominen on tuonut järjestäytyneelle rikollisuudelle ennen näkemättömät toimintamahdollisuudet. Tämän vuoksi hollannista on muodostunut järjestäytyneen huumekaupan solmukohta ja monien kemiallisten huumeiden valmistusmaa.

        En väitä että kannabis on läpeensä paha, mutta kyseessä on psykoaktiivinen aine johon useat henkilöt kehittävät vakavan riippuvuuden. Kannabiksen petollisuus piile sen helpossa ja vaivattomassa käytössä, koska sen käyttö harvoin aiheuttaa fyysisiä oireita. Tämän vuoksi käyttö karkaa usein päivittäiskäytöksi ja psyykkiset ongelmat puhkeavat hiljalleen, mutta salakavalasti.

        "On muutenkin erikoista, niin suomessa kuin muuallakin, että lääkekannabis annetaan poltettavassa muodossa, jonka tarkka annostelu on vaikeaa ellei mahdotonta. Miksei lääkekannabiksesta ole kehitetty pilleri tai muuta oikeaa lääkettä?"

        No onhan siitä kehitetty. On olemassa tabletteja, voi nauttia höyrynä ja tekee vaikka itse kapseleita: http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?ssid=484ebe07&p=381219#381219

        Konstit on monet ja sekin on yksi kannabiksen vahvuuksista. Ei tarvitse rajoittaa vain yhteen tapaan vaan voi valita käyttötavan sairauden ja tilanteen mukaan. Höyryä kun vaikutus pitää saada nopeasti ja syömällä kun sen pitää kestää.


      • Lekuriin

        Se on totta että kannabis voi laukaista piileviä psyykkisiä ongelmia, mutta niin voi moni muukin asia! Esimerkiksi liika alkoholinkäyttö, stressi tai rakastuminen. :D Joten ei kannabista nyt kuitenkaan sen takia voi mollata! Kannabiksen käyttäjä määrät on lisääntynyt vuosivuodelta, mutta esim.skitsofrenia ei ole tilastojen mukaan lisääntynyt tänä aikana jona kannabiksen käyttö on noussut. Päinvastoin psykoosiin ja skitsofreniaan sairastuneita on ollut vähemmän kuin ennen. Että sillä lailla. ;)


    • Anneli vain

      Hei kohtalotoveri ja kiitos neuvosta!

      Enpä olisi vanhoilla päivilläni enää uskonut että hamppua kokeilen mutta juttusi sai kiinnostumaan. Aurallinen migreeni ollut vuodesta 93 ja vaikeaa sen kanssa. Työkyvyttömyyseläkkeellä jo nykyisin sen vuoksi.

      Vähän se jännitti kun katselin laitonta kukanpalaa päydällä mutta kun alkoi kipua taas tulla niin otin miehen piipun ja poltin pois. Et sinä huijannut! 30 minuuttia ja kipu kokonaan poissa eikä edes muistoa siitä. Ensi viikolla lääkäriin kysymään reseptiä. Kiitos!

    • Vaihto-oppilas

      Terveisiä Alankomaista!

      Vaihtarina olen ollut täällä Leidenissä neljä kuukautta. Paikalliset, varsinkin opiskelijat, polttelee usein, eikä siitä juuri haittoja näy olevan. Lääkärit ja poliisitkin sitä tekee vapaa-ajalla. Minäkin kokeilin lopulta viihdekäyttönä ja myöhemmin migreeniin hoitoon. Ensimmäinen jääköön tänne kuulumattomana vähemmälle huomiolle.

      Migreeniin kannabis kuitenkin toimii mainiosti. Varsinkin ne vahvat Indicat. Höyrystäminen on ehdottomasti paras muoto, ei mitään haitallisia aineita vaan 99% THC:tä. Nopea ja tehokas vaikutus.

      Parin kuukauden päästä pitäisi palata Suomeen ja varmaan pitää lääkärille ehdottaa reseptin kirjoittamista. Ei muista tähän asti kokeilluista lääkkeistä ole kannabiksen voittajaksi ainakaan minulla.

    • lauramimosa

      Itse olen syönyt kyseistä ainetta, eli kohtauksessa ensin naamaan pahoinvointilääke että on saanut elimistön taas rullaamaan ja sitten olen nauttinut kakkusen. vesipiippu olisi myös hyvä, mutten ole sellaista omistanut.

      Olen kärsinyt todella pahoista kohtauksista ja myös liikuntakykyä rajoittavista nivelkivuista. Oikeastaan hamppu on ollut ainoa joka on todella auttanut.

      Mutta nyt olen lopettanut käytön, koska mies on sellaisessa asemassa työelämässä että jos tulisi ilmi että emäntä käyttää, vaikka miten sairaudenhoito tarkoituksessa, niin olisi huono juttu hänen kannaltaan. reseptiähän olen yrittänyt saada, mutta ei ole vastaan sellaista lääkäriä tullut joka olisi valmis kirjoittamaan, epävirallisesti samat lääkärit ovat sanoneet että uskovat kyllä kannabiksen auttavaan tehoon.

      Itse koen niin, että loppujen lopuksi hampun haitat ovat aika pieniä. Olen itse syönyt sellaisia estoja jotka ovat muuttaneet persoonallisuutta, aiheuttaneet muita kipuja ja melkein maksavaurioitakin. Mutta nämä nyt johtuvat siitä että olen estojakin käynyt läpi parikymmentä ilman että mikään on auttanut, niin siinä on monenmoista myrkkyä tullut vastaan.

      Toivon, että yhteiskunta tulisi näissä asioissa hieman sallivammaksi. Vaikka koskaan ei tähän helvetilliseen päänsärkyyn kirjoitettaisi hamppureseptiä, niin toivottavasti edes kuolemansairaille - isäni kuoli syöpään ja hänen viimeinen elinvuotensa oli kamalaa sivustaseurattavaa juuri kipujen takia. Ja kun mikään ei auttanut ja morfiiniakin sai vasta sitten viimeisinä kuukausina, mutta se tekikin hänet niin sekavaksi että hän oli mieluummin ilman.

      Nytkin olen itse menossa laitattamaan taas botoxia otsaan, sillä se vähän lievittää migreenin takia syntyviä jännitteitä jotka voivat pahentaa sitten kohtauksia - älytön kierre. Että jos lähdetään siitä, että onko hermomyrkky hamppua "terveellisempi" vaihtoehto niin... No joo, toivottavasti vain jokainen saisi oikeuden hoitaa kipunsa pois. Viimeksi kun kävin apteekissa, niin alkoi siellä tiskillä napisemaan farmaseutti kun minulla on niin kovin monta lääkettä yhtä aikaa migreeniin (maxalt, imigran, zomig, almogran, buranat, estot ...) no, minulla on myös lähes joka päivä migreenikin. Eli söitpä laittomia tai laillisia lääkkeitä niin aina olet jonkun mielestä väärinkäyttäjä.

      • yliannostuksen nähnyt

        EN suosittele kenellekään vaarallinen huume!
        Eräs lapseni kaveri kokeili tuota lääkkeeksi migreeniin ja oli tulla hulluksi!

        Pysykää nuoret erossa tästä myrkkyhuumeesta


      • 15 vuotta tuskaa....
        yliannostuksen nähnyt kirjoitti:

        EN suosittele kenellekään vaarallinen huume!
        Eräs lapseni kaveri kokeili tuota lääkkeeksi migreeniin ja oli tulla hulluksi!

        Pysykää nuoret erossa tästä myrkkyhuumeesta

        "Yliannostukseen" auttaa parhaiten lepo ja tuki. Kyse ei ole mistään vaarallisesti sinänsä vaan hätäisen ihmisen reagoinnista. Olo tuntuu "oudolta" niin panikoidaan ja soitetaan myrkytyskeskukseen tms. Usein tulee vain paniikkikohtaus tai vastaava joka kyllä menee ohi. Syy tällaisiin on heikko tieto kannabiksesta. Sillä on peloteltu ja sitä on demonisoitu ja joku voi pitää sitä voimakkaana ja vaarallisena. Sitten alkaa alitajunnasta varoitukset vaaroista nousta mieleen ja ihmismieli on voimakas työkalu.

        Jos kannabiksesta kerrottaisiin rehellisesti niin näitäkin voisi sattua vähemmän. Ihmiset tietäisivät perusasiat kuten että sydämen syke voi aluksi kiihtyä. Ei tarvitsisi säikähtää ja luulla sydänkohtaukseksi.

        Muistakaa se maltti kun alatte annostelemaan. Aina voi ottaa vähän lisää, mutta jo otatettua ei saa pois jos tulee ikävä olo. Ihan hyvä yleisneuvo muihinkin lääkkeisiin.


      • mitä ihmettä
        yliannostuksen nähnyt kirjoitti:

        EN suosittele kenellekään vaarallinen huume!
        Eräs lapseni kaveri kokeili tuota lääkkeeksi migreeniin ja oli tulla hulluksi!

        Pysykää nuoret erossa tästä myrkkyhuumeesta

        Vaarallinen huume?? Myrkkyhuume?? Taidat olla lääketeollisuuden lobbari.


    • Virtalan Reino

      Tavalliset reseptittä saavata kipulääkkeet, ibubrofiinit ja aspiriinit, tappavat vuosittain vähintään satoja ihmisiä. Näiden kokeilu voi siis päätyä viimeiseksi teoksi, mutta silti niitä saa mainostaa runsaasti ja niiden myyntiä on jopa vaadittu ruokakauppoihin.

      Hamppu ei ole koskaan ihmiskunnan historian aikana tappanut ketään. Yliannostuksen saaminen on täysin mahdotonta; joko tulee ennemmin savumyrkytys tai repeää vatsalaukku nautittaessa kymmeniä kiloja.

      Itse olen entinen pilleriaddikti. Lähes päivittäin oli jokin nappi saatava naamaan estämään kohtauksia. Tiedä sitten miten paljon mukana oli plaseboa tao riippuvuutta itse lääkkeiden kemikaaleista.

      Nykyisin en käytä mitään nappeja vaan syön tarvittaessa hamppua, hätätapauksessa saatan polttaa myös. En käytä kuin 1-2 kertaa kuukaudessa ja kohtauksia on ollut aina vain harvemmin ja harvemmin. Kulutan siis kuukausittain alle gramman hamppulääkettä ja minut se on palauttanut takaisin "normaaliksi". Työkyky 100% ja itsetunto hyvä.

      Hamppu ei sovi kaikille, joten maltilla ja varsinkaan herkemmät ei mielellään kokeile yksin. Voi tulla paniikki oudosta olosta ja vaikka turha sairaalakeikka edessä kuten jollain kirjoittajalla. Se voi olla erinomainen pillerien korvaaja tai ei, mutta se jokaisen pitää selvittää itse vastuullisesti.

      • marika :)

        minulla on erittäin paha migreeni, joka rajoittaa elämääni pahasti. viimeiset pari vuotta on mennyt lähes yksin, kun en kykene lähtemään mihinkään. olen syönyt vuoden sisään seitsemää eri lääkettä, joista ei ole ollut apua.
        oli kyllä upeaa, jos kannabiksesta todellakin olisi apua tähän. taitaa vaan olla aika turha toive


      • 15 vuotta tuskaa....
        marika :) kirjoitti:

        minulla on erittäin paha migreeni, joka rajoittaa elämääni pahasti. viimeiset pari vuotta on mennyt lähes yksin, kun en kykene lähtemään mihinkään. olen syönyt vuoden sisään seitsemää eri lääkettä, joista ei ole ollut apua.
        oli kyllä upeaa, jos kannabiksesta todellakin olisi apua tähän. taitaa vaan olla aika turha toive

        Hei Marika!

        Painosta vain kovasti lääkäriäsi ja tarvittaessa vaihda sitä. Sinunkin tapauksessasi kun migreeni vie täysin työkyvyn ja vielä vahingoittaa sosiaalista elämää lääkärin pitäisi ensisijaisesti etsiä sinulle apua. Sinulla pitäisi olla oikeus edes kokeilla tarjolla olevia mahdollisuuksia.

        Toivon että sinäkin pääsisit joskus kokeilemaan kannabista migreeniisi. Se on auttanut todella monelle ja haluan että siitä puhutaan avoimesti. Kannabis on uudelleenlöydetty mahdollisuus lääkinnän saralla ja sitä ei pidä lakaista maton alle vain koska sitä voidaan käyttää väärin. Mitäpä ei voisi...

        En kehoita ketään rikokseen, mutta haluan muistuttaa ettei lääkäri aina voi tarjota apua. Joko hänellä on huono osaaminen, ei halua määrätä jotain joka auttaisi tai muu este. Ihmisiä hekin vain ovat omine ennakkoluuloineen ja vajavaisuuksineen. Hampunsiementen tilaaminen ulkomailta on muuten täysin laillista. Niistä olisi hyvin helppo kasvattaa omat erittäin halvat lääkkeensä. Tämä on kuitenkin nykyisellään laitonta, joskin suhteellisen yleinen ja helppo harrastus.

        Jos apua ei teille suostuta tai osata antaa niin pitääkö tyytyä elämään kivussa ja kärsimyksessä? Itse en siihen suostunut enkä kadu hetkeäkään. Pieni kukkakaappi palautti minulle toimintakykyni jota en uskonut enää saavani takaisin. Olenko rikollinen? Kyllä. Ketä vastaan olen rikkonut eli missä on uhri? Ainut kärsijä taitaa olla lääketeollisuus joka ei saa minulta enää satoja euroja kuukaudessa pillereistä jotka eivät auttaneet.


      • migreenin kanssa
        marika :) kirjoitti:

        minulla on erittäin paha migreeni, joka rajoittaa elämääni pahasti. viimeiset pari vuotta on mennyt lähes yksin, kun en kykene lähtemään mihinkään. olen syönyt vuoden sisään seitsemää eri lääkettä, joista ei ole ollut apua.
        oli kyllä upeaa, jos kannabiksesta todellakin olisi apua tähän. taitaa vaan olla aika turha toive

        Se todellakin on lääke migreeniin. Tosin vain tietyt lajikkeet, eikä huonolaatuinen katukannabis ei välttämättä ole hyvä ratkaisu.


    • repeDX

      Moro vaan. Päänsärkyä on allekirjoittaneella ollut hiton pitkään ja muutamia vuosia sitten diagnisoitu migreeniksi. Oon ehtinyt kiskoa vaikka mitä nappia, mutta eipä oo juuri apua ollut. Kerran käytiin HYS:ssä ja iskettiin piikki kannikkaan kun oksentelin ja olin kauheissa tuskissa. Hamppuu olen kokeillut ensimmäisen kerran päänsärkyyn kun kaveri sitä neuvoi. Oli jostain hamppufoorumilta lukenut kokemuksia ja aattelin ettei siinä mitään menetäkkään. Onhan tuota tullut kärsittyä aikansa niin sakot ois pieni lisä enää.

      Kerran sit kokeilin sitä kun alkoi taas kaalissa tuntua maailmanlopulta. Ei mennyt kuin alle puol tuntii ja kivut poissa. Siitä lähtien on ollut aina lääkekaapissa muutama gramma kukkaa ja rasiassa mukana pari jointtia. Joo oon rikollinen mutta en rikoksillani haittaa kenenkään elämää vaan pystyn elämään omaani normaalisti.

      Lapset pysykää erossa! Aikuiset voi sitten omalla riskillä koittaa. Mulla toimi, miksei jollain muullakin jonka elämä nyt on paskaa kivun kanssa oloo.

    • suosittelija65

      kärsin ennen lähes päivittäisestä migreenistä. ei auttanut lääkärin reseptit vaikka meni tuhansia euroja ja vuosia kokeillessa. työkyky meni vähitellen kun ei kukaan ota töihin miestä joka pystyy max puolikkaaseen päivään ennen kuin alkaa itkeä päänsärkyä ja lähtee kotiin. kävin aika pohjalla tämän takia enkä ole siitä yhtään ylpeä.

      cannabista kokeilin viihdekäytössä ja siinä se oli pettymys kun tuntui niin tehottomalta. ei saanut räkäjuoppo sillä päätään sekaisin ilman viinaa. kerran alkoi taas tuttu tuska tulla niin ajattelin sitten imaista savua bongista ja katsoa hetken ennen kuin oisin ottanut itse hankittuja kovia myrkkyjä jotka vei kivut ja minut puoleksi päivää muille maille. oli melkonen yllätys kun tuska lähtikin aika nopsaan. en meinannut millään uskoo että ois lääke lopulta löytynyt.

      olen sen jälkeen käyttänyt muutaman kerran kuussa ja enää ei ole kohtauksia kuin enintään pari kertaa kuussa. tämä on ollut uskomatonta! se toimi kipuun ja vielä harvensi kohtauksia yli 15 kertaa vähemmäksi! se on laiton huume, vaikkakin mieto niin olkaa varovaisia. mutta jos tilanne on paha niin ei kun vaan kokeilemaan. ei se ainakaan voi pahentaa tilannetta.

    • Tohtori Ruusunmarja

      http://emperor.wikidot.com/

      Tuosta osoitteesta löytyy suomennettuna Jack Hererin kirja Keisarilla ei ole vaatteita. Teos käsittelee hampun historiaa, sen käyttöä ja kuinka siitä tuli laitonta. Ehdottomasti lukemisen arvoinen teos!

      • tarjolla...

      • tosissasi?

      • kyllä olen
        tosissasi? kirjoitti:

        Ethän?

        Usko ja urheilu sivuilta löytyy kylmää faktaa aiheesta. Netti on täynnä valheellista huumepuolustelua, mutta anmani linkki ei perustu mihinkään huumekauppiaiden vääristelemään sopaan, vaan rehellisten poliisimiesten käytännön kokemuksiin.


      • Pelle Hermanni
        kyllä olen kirjoitti:

        Usko ja urheilu sivuilta löytyy kylmää faktaa aiheesta. Netti on täynnä valheellista huumepuolustelua, mutta anmani linkki ei perustu mihinkään huumekauppiaiden vääristelemään sopaan, vaan rehellisten poliisimiesten käytännön kokemuksiin.

        Ihan hauskoja juttujahan tuolla Usko ja urheilu -sivuilla on. Nimi kuitenkin jo paljastaa aika paljon sivunpitäjien ajatusmaailmasta.

        Hieno kaavio huumeiden vaikutuksesta tuo mieleen ihan Wincapitan esitykset rahan kiertämisestä ja artikkelin sisältö 400% luvatuista voitoista.

        Yhtä paljon on faktaa molemmissa eli ei noita kannata tosissaan mennä ottamaan.


      • ei valehtele
        Pelle Hermanni kirjoitti:

        Ihan hauskoja juttujahan tuolla Usko ja urheilu -sivuilla on. Nimi kuitenkin jo paljastaa aika paljon sivunpitäjien ajatusmaailmasta.

        Hieno kaavio huumeiden vaikutuksesta tuo mieleen ihan Wincapitan esitykset rahan kiertämisestä ja artikkelin sisältö 400% luvatuista voitoista.

        Yhtä paljon on faktaa molemmissa eli ei noita kannata tosissaan mennä ottamaan.

        En ole ikinä kuullut poliisin sanovan mitään positiivistä kannabiksesta. Rikolliset valehtelevat, poliisit puhuvat totta


      • kaivopoika70
        ei valehtele kirjoitti:

        En ole ikinä kuullut poliisin sanovan mitään positiivistä kannabiksesta. Rikolliset valehtelevat, poliisit puhuvat totta

        Katsopas tämä läpi niin näet eri maiden poliisien puhuvan hampusta melko neutraalisti. Suosittelen toki muillekin avaamaan tilannetta missä yleensä olemme: http://www.soininvaara.fi/Huumeministeri.pdf

        Sori! Ei liity migreeniin!


      • 420 <3

        Kannabiksen väärinkäyttö? No joo jotkut käyttää mitä vaan, nuppi sekaisin keinolla millä hyvänsä. Jos joku nyt kertois et miten käyttää alkoholia oikein?? Rentoutukseen?
        Lääkekäyttöön hamppu toimii. Migreeniin ainakin yllä olevien kokemusten perusteella. Unilääkkeenä ja rentoutumiseen omien kokeilujen perusteella.
        Mikä luokitellaan kannabiksen taikka alkoholin väärinkäytöksi? Onko rentoutukseen käyttö väärää? Itse pidän väärinkäyttönä että haetaan sekavaa olotilaa. Jos muutaman bissen juot tai poltat pajarit rentoutuaksesi, niin ihan okei. Mutta usein näen ostarilla että joku on juonut muutaman bissen liikaa ja heiluu kuin heinämies kadulla tai örveltää kuin mikäkin örkki. Se on väärinkäyttöä.

        Mitä jos kannabis laillistettaisiin? Tekisikö muutama viherkasvi kämpästäsi kodikkaamman nykyisen kiljuämpärin tilalle?

        No harvat valmistaa nykypäivänä alkoholia omaan tarpeenseensa. En ainakaan ite jaksais kattoo mitää valkosta ämpärii tuolla huoneen kulmassa jossa lilluu jotai rusehtavaa nestettä (no en tiiä yhtää miten alkoholia valmistetaan mutta ei paljoo kiinnostakkaa), että voisi joskus rentoutua päihdyttävällä aineella. Kyllä varmasti hankkisin muutaman viherkasvin ikkunalaudalle lääkinnällisiin ja rentouttaviin tarpeisiin, jos se olisi sallittua. Veikkaisin että moni muukin tekisi niin, ja jotkut jo tekevät niin laista huolimatta.

        Alkoholiveroitus?

        Valtion alkholiveroista saamat rahat romahtaisivat alaspäin. Mitä sitä enää kaupaan menee ostaa olutta tai pubiin tilaamaan muutaman stoben? Kun voisi ottaa palasen kukkaa, keittää kaakaot tai polttaa jointin. Tai sit vois mennä lähimpään cafeshoppiin vetää naamariin pulla kahvit. Ja saada rennon olon.
        Miten tapahtuisi veroituksen suhteen menisi varmaan ihan mullin mallin ku alkoholivero on suuri osa kokonais veroituksesta? Vai onko?
        Kyllä cafeshopeista tulisi verorahoja takaisin alkoholiveron tilalle mutta ei läheskään niin paljoa koska suurimmalla osalla talouksista olisi omat kasvit kasvamas eikä tarvitsisi mennä cafeshoppiin syömään/polttaa/juomaan kannabista. Joku keksii ton verotuksen kuntoon niin että valtio saa rahaa, niin mitä sitä kieltolakia enää pitää voimassa...

        Jos nyt väität että et ikinä siirtyisi huumeisiin jos kannabis laillistettaisiin niin jätä kirjoittamatta. Mitäs sit muutaman sukupolven päästä kun alkoholi ja kannabis olisi samalla lähtö viivalla nuorison edessä? Ja faktat kerrottu niille. Veikkaisin että aika moni valitsisi ei-haitallisemman vaihtoehdon.

        Onks se nyt rento olotila mitä ihmiset hakee alkoholista vai miks ne sitä juo? Voisiko joku selventää mulle.


      • sillä lailla
        tarjolla... kirjoitti:

        Täällä

        http://www.uskojaurheilu.fi/huume/info.html

        "Oikeaa tietoa
        Täällä

        http://www.uskojaurheilu.fi/huume/info.html"

        -----------------------------------------------------------

        Siis luinko minä juuri sitä mitä luin? En ole uskoa silmiäni.

        Tällä konstaapelilla ei taida olla minkäänlaista käsitystä kannabiksesta. Hän sujuvasti vertaa kaikkia kannabiksen käyttäjiä narkomaaneihin, eikä tee mitään eroa esim amfetamiinin käyttäjän tai kannabishipin välille. Täysin tietämätön juntti.

        Hän aloittaa jutun puhumalla kannabiksesta, mutta jutun lopussa puhutaan pelkistä narkomaaneista ja huumeriippuvaisista, keillä ei ole mitään yhteistä peruspössyttelijän kanssa. Luulen, että hän tietoisesti yrittää harhauttaa lukijaa, tai sitten hän vain on oikeasti hölmö. Missäs muuten oli ne alkoholin haittavaikutukset?

        Ja jostain syystä hän on päätellyt, että kannabiksen käyttäjät tarvitsevat joitain muita lääkkeitä, kuten rauhoittavia...? Mistähän hän on tämän saanut päähänsä? Ilmeisesti hänellä on kokemusta ainoastaan sekakäyttäjistä, jotka käyttävät myös kannabista, ja hän luulee, että kaikki kannabiksen käyttäjät ovat sellaisia, saatika että kannabis on TEHNYT heistä sellaisia....voi herranjumala sentään mitä poliiseja meilläkin on.


    • MiGrayne Mouse

      Kyse on nyt Kannabiksen lääkekäytöstä ei päihdepolittiisista asioista.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4%C3%A4kekannabis

      Lukekaa siitä. Auttaa migreeniin joillakin 100%:sti. Toisilla ei huomattavaa hyötyä. Lajikkeetkin vaikuttavat paljon ja kannabiksen laatu. Lääkekannabiksena saatava Bedrocan on Jack Herer nimistä lajiketta ja auttaa migreeniin.

      Vaatikaa lääkäriä myöntämään hoitoon sopivaa toimivaa lääkettä.

      "Kannabis oli vuosina 1842-1942 Euroopan ja Amerikan suosituin tapa hoitaa migreeniä. Myös neurotieteen asiantuntija Solomon Snyder julkisesti suositteli sitä sairauden hoitoon vuonna 1971"

    • timex

      Ja Jackiahan myydään siemenmuodossa Sensi Seedsillä. Netistä löytyy.

    • Hemmetin mikkis

      Jaaaa...Meikäläinen pelleillyt migreenin kanssa kohta 20 vuotta ja loppua ei näy. Viikko kuukaudesta on yhtäjaksoista piinaa joka katkeaa pillerillä sen verran että hommat tulee tehtyä. Lisäksi muut migreenit jotka johtuvat esim. kirkkaasta valosta, voimakkaista kemikaaleista, ruoka-aineista tai vaikka stressistä. Siinähän sitä jo onkin. Saunassakäynti on ihan varma migreenin aiheuttaja...ketuttaa kun rannassa on sauna jota ei tule käytettyä.
      Pitäiskö sitten kasvatella omat lääkekannabikset...mistä niitä siemeniä saapi?
      Jos poliisi minut siitä yhyttää, olen mieluumin syytteessä ilman pääkipua kuin syytön pääkivun kanssa. On tämä vaan niin kettumainen kaveri mukana kuljetettavaksi.

      • Mörökölli

        Moro!
        Täältä siiduja saa tilata http://www.high-supplies.com/catalog/index.php?language=fi
        ja mielellään jacky herer lajike. Käy hamppuforumilla katsomassa kasvatus vinkit, kun haet hamppuforum esim:googlelta ensin tulee vastuuvapaus sivu painat sieltä oikealta alareunasta abc nappia sillä pääset forumiin. Voin sanoa että kun perehdyt ja alat kasvattamaan itse kasvejasi niin on antoisa harrastus näin meikäläinenkin jo pari vuotta eikä pää särje, tsemppiä sulle jos saat tästä harrastuksen.


    • Krooninen migreeni

      Hei vaan te jotka olette muutaman vuoden käyttäneet kannabista migreenilääkkeenä!
      Olen äiti-ihminen ja kärsinyt kovista migreenikohtauksista vuosikymmeniä. Estolääkitys sivuvaikutuksineen vei työkyvyn, täsmälääkitys vie vain kivun huipun mutta ei poista kokonaan migreeniä, mikä on ollut nyt tasaisesti kolmisen vuotta yhteen menoon. Vain muutaman tunnin särytön väli ja sitten migreeni alkaa uudelleen. Tutkimuksia tehty paljon. Diagnoosi aina migreeni.
      Nyt krooninen kipu aiheuttanut depressiota. Tekisin mitä vain että saan kivun loppumaan ja depression hoidettua pois. Miten tuon kannabiksen kanssa on, voiko sitä esim. polttaa piipussa? Tykkäisin nimittäin piipun poltosta, Onko joku migreenikko kokeillut ja onko auttanut? Onko kokeilua jatkunut muutaman vuoden? Kehittyykö siitä vaikeampi riippuvuus kuin esim. tupakan poltosta?

      • migreniikko

        Kyllä voi polttaa piipusta. Itselläni eilen iski krapulssa hirvee migreenikohtaus ja siihen parit savut niin noin 20minuutissa kohtaus loppui. Ei vaan yksinkertaisesti ole sen parempaa lääkettä migreeniin sanokoot muut mitä haluavat tämä on oma kokemukseni.


    • naani1

      Mulla budha aiheuttaa kohtauksia. Usein menee useampi polttokerta ennen kuin totun lajikkeeseen. Mulla on toiminu estolääkkeenä ja kohtauksia lieventävänä psilosybiinisienet.

      Nyt olen poltellu skunkkia 2-3g ilman kohtausta. Ams ja cheese ei myöskään laukaissut kohtausta. Ei ole väliä onko indica vai sativa.

    • anonyymiiiiii

      Mä sanon nyt ihan kokemuksesta että kannabis ei siis aiheuta fyysistä riippuvuutta, voi aiheuttaa henkistä, jos esim. pakenee ongelmiaan sillä. Kannabis tosiaan siis vaikuttaa jointista ja piipusta poltettuna suurinpiirtein saman verran, älyttämällä (eli siis on vesiämpäri, pullo josta on leikattu alaosa pois ja pesä joka on tehty foliosta johon on pistetty reikiä että savu menee läpi, joka laitetaan korkin paikalle ja se sytytetään ja vedetään pulloa ylöspäin kun se on vesiämpärissä, että savu nousee) vaikuttaa parhaiten. En ole ainakaan vielä kertaakan syönyt tai höyryttämällä kannabista käyttänyt. Ja siis tosiaan ensiksi käytin kannabista ns. hupikäyttönä, ja kun sitä tuli muutaman kerran viikossä käytettyä parin kuukauden ajan niin huomasin päänsärkyjen lähteneen melkein kokonaan. Ja siis mulla on ollut parin vuoden ajan kroonista päänsärkyä ja pahoja päänsärkykohtauksia joita oli useamman kerran viikossa. Monia erilaisia lääkkeitä olen kokeillut ja reseptillä saanut, eli niitä on ollut käsikauppalääkkeistä erilaisiin päänsäryn estolääkkeisiin ja päänsärkykohtauksiin tarkotettuihin lääkkeisiin. Ei ole diagnosoitu migreeniä, eikä yhtään mitään muutakaan, lääkärit ei ole edes oikeastaan tehnyt mitään tutkimuksia, ja summittaisesti päänsärkylääkkeitä määrännyt. Porvoossa ei oikeen ole tuo terveydenhuolto kohollaan. Itselläni myös kilpirauhasen vajaatoiminta ja krooninen anemia. Vuosi sitten anemiakin todettu ja koko ajan ollut epämääräistä että pitääkö mun syödä niitä rautalääkkeitä vai ei. Ja kyllä, tiedän että kannabis on laitonta, mutta mun mielestä mulla on kuitenkin oikeus siihen, koska niin pahoi päänsärkyi ei jaksais kukaan kun silloinkin jos on paha päänsärkykohtaus niin ei vaan yksinkertasesti pysty tekemään mitään. Oikeus parempaan oloon, ja päänsäryttömiin päiviin, eikö niin ? Ja tosiaan ei ole mitään haittavaikutuksia itselleni ainakaan kannabiksen käytöstä missään vaiheessa tullut.

    • Pahin fyysinen kipu

      Mul o cluster ja sain reseptin 2vuotta sitten, 14 kipu vuoden jälkeen . Kävi tuuri lääkärin kanssa. Olen yrittänyt saada reseptiä monia vuosia siinä kuitenkaan onnistumatta. Turvautunut itse kasvatukseen ja sen mukana on tullut kaikki huume poliisin toiminnat tutuiksi. Pidätyksiä, törkeitä, viravallan väkivaltaista vastustamista, ehdonalaisia....rekisteri..... Kiitos päättäjille....
      On kysymys kasvista ei tuotetusta huumeesta niinkuin kaikki muut huumausaine listalla olevat( lukuunottamatta khatia)
      No kivut on kuitenkin pysynyt hallinnas aina kun vihurii on. Joten ei vois vähempää kiinnostaa ns maine/rekisteri/ poliisit/puoskarit.
      Ihmisillä ei ole hajuakaan mistä yleensä puhuvat kun puhuvat kannabiksesta neg sävyyn, tai sitten heille on maksettu sanomisista.
      Polta jos sattuu ja polta oikeaa kasvia, ei hybridejä tai jotenkin modifikoituja.
      Pidä pää tallella ja kivut pois

      • pain & gaiN?

        Aivan, olen itsekin joutunut virkavallan kanssa tekemisiin kannabiksen takia, käytän sitä pääasiassa kipuihin, en pääni sekoittamista varten.. Joten en katso että se on huume tai laiton kasvi. Mun puolesta saavat heittää mut vaikka pimeeseen selliin loppu elämäks jos se on siitä kiinni mutta en jätä kannabista niin kauan kuin ei ole vaihto ehtoista luonnollista lääkettä kipuihini. Kemikaali lääkkeet eivät aja samaa asiaa läheskään ja ovat paljon vaarallisempia terveydelleni kuin kannabis joka itseasiassa korjaa paljon muutakin kuin migreenin kipuja.


    • pain & gain?

      Jos nyt oikein muista niin AK-48 lajike, mielestäni suht vahva indica voittoinen lajike, oli jonka vaikutus vei todella kovan migreenin kivut pois lähes saman tien kuin poltin jointtista. Tunsin kuitenkin sen migreeniin jotenkin säteilevän pääni sisällä ja aivan päälaella, aivan kuin se aaltoili aivoissani mutta en tuntenut enää sen kipua.
      Olen testannu monia muita lajikkeita joista osa on lievittänyt migreenin kipuja ja lyhentänyt migreeniin kestoa mutta en ole törmännyt yhtä tehokkaaseen lajiin vielä kuin tuo AK-48.

      Mulla on ollut migreeni 6 vuotiaasta lähtiin, olen nyt 30kymppinen. Sain lapsena kovan iskun imurinputkesta päälakeen jonka seurauksesta vasenaivo lohko liikahti paikoiltaan ja sinne pääsi verta ns. verenhyytymä. Jonka jälkeen olen saanut todella voimakkaita migreeni kohtauksia välillä päivittäin, viikottain mutta vähintään kuukauden välein. Erilaisia lääkkeitä on ollut, clotamia, miramax mutta olen todella vainoharhainen kemikaali lääkkeitä kohtaan joten koetan aina olla ilman ja kestää kivut mutta monesti joudun taipumaan, kun kivut alkaa nousta asteikossa aaltojen mukana niin sitä ei meinaa kestää mitenkään.

      • pain & gain?

        Unohtui mainita että olen käyttänyt kannabista noin 10vuotta suht vakituisesti, välillä pitänyt taukojakin useamman kuukauden, kuitenkaan en voi käyttää niin paljoa kuin tarvitsisin koska se on suomen laissa kielletty Jumalan luoma kasvi niin sitä ei moni uskalla kasvatella ja sen takia hinnat on grammaa kohden koko ajan nousuussa, väliilä on jo yli 20euroa grammaa kohde. Ei köyhällä ole varaa moneen grammaan kuussa. Kasvattanut olen itse kaksi kertaa, joista sain useamman kuukauden sadon ja näin säästin monta sataa euroa mutta sekin ainainen jännitys että poliisit tulee ja repii kasvit irti ja rangaisevat minua siitä, aiheuttaa lopulta migreeniä.. Joten ei ole kovin helppo päätös kasvatella itse.


    • Pahin fyysinen kipu

      Sanos muut... Siitä putkareissusta pamahti kunnon cluster päälle.
      Ties et lääkkeet menny kans ni vaikutti jonkin verran asiaan....
      Mut herskaa sais apteekista. Melkein mitä vaan,,, parast
      Mitä niil o(mömmöpään näkökulmasta)
      Jopa kortisonii suoneen kerran kuus.
      No mut onneks loppu se helvetti respan myötä.
      Kun nyt sais erikois luvan kasvattaa ni olis kova.
      Hoitokeinoa kun ei ole ja kivut pysyy ni kauan ku hengittää,
      Ja kovenee vaa koko ajan.
      Parhaillaan 5 kk jakso.

    • C The Truth

      Kannabis siis parantais tänkin taudin tai ainakin helpottaa.. Ongelmana on vaan että kasvia ei voi patentoida joten lääkefirmat myyvät sinulle mielummin synteettistä ja kovahintaisempaa tuotetta

    • kipunuori

      olen sairastanut migreeniä epäsäännöllisesti ja säännöllisesti 7 vuoden ajan ja olen 15 vuotias. Migreenin takia en ole montaa kertaa lääkärissä käynyt mutta yleensä sieltäki on määrätty vain buranaa ennen migreenikohtausten alkua. Nykyään migreenikohtaukset ovat yltyneet todella pahoiksi mutta kohtaus tulee vain kerran kahdessa viikossa. kohtaukset alkavat siitä pienestä "nyt se tulee" paineesta silmien takana ja vaikuttaa siltä että silmät pyörisivät päässä. yleensä mikään lääke ei enään edes vaikuta tässä vaiheessa enään. migreeni yltyy, korvat menee lukkoon, silmissä kaikki sumenee ja näyttää kirkkaalta, kaikki etääntyy ja kipu on sietämätön. tässä vaiheessa ei enään auta kuin ottaa yliannostus buranaa tai muita perus särkylääkkeitä ja mennä pimeeseen huoneeseen nukkumaan. kun herää niin olo on hyvä pari tuntia ja sitten taas migreeni tulee takas. Enkä todellakaan halua ruveta pitämään tollasta lääkerumbaa jostain josta ei ole apua tai jos on niin kauheet sivuvaikutukset. olisiko minulla mahdollisuuksia saada suomesta mitään luonnollista ja tehoavaa lääkettä? ei nyt edes välttämättä tähän topicciin liittyvää lääkettä, mutta kyllä se kannabiskin kävis jos se oikeesti auttais, itse en ole koskaan edes kokeillut.

    • tosiepäselvävesi

      Meditointi ja migreeniin tutustuminen "henkisellä" tavalla saattavat auttaa. Eli otat kohtauksen tunnetiloista oppia vaikka särkisikin.

      Migreenikin on vain nimi oireille. Ja kannabis nimi luonnonlääkkeelle. Mutta sana "lääke" liitetään laillisiin huumeisiin, kuten buranaan(, koska se huumaa), jotta "lääke"teollisuuden julkikuva näyttäisi hyvältä. Eli he tekevät näin lisää rahaa.

      Itselläni on ollut oireita vaikka mistä, paitsi mielenterveydestä vaikkei siltä näytä. Tiedän ettei päänuppini ole aivan kirkkain timantti, ja että olen tosi luulosairas, mutta lääkärin "testin" mukaan voin oikein hyvin.

      Ota siis itse selvää kehostasi ja asioista. Älä ole sinisilmäinen Valtiolle. Jos haluat maistaa kannabista niin maista pois. Ehkä auttaa. Ehkei. Näin ainakin kuljet eteenpäin. Jos et osaa/ halua luottaa, älä luota. Tee niin kuin Elämällesi haluat.

      Ps. Olen törmännyt Suomessa 2 kertaa poliisiin, jotka molemmat jättivät kotietsinnässä pilveä polttajalle, vaikka lain mukaan näin ei saisi toimia. Toiselle kytistä ei tullut mitään kun ei ollut enää todisteita päätynupuista.. Oli siis jättänyt pääpamput puutarhurille. Kun taas toinen polizai sai siirron Turun piiristä kun avustava näki tämän jättäneen n. 10g kirjahyllylle. Että semmosia..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe