AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Ja paska haisee....

13 Vastausta 3 144 Lukukertaa
Meillä alkoi yht´äkkiä haista likakaivo sisällä. Haju saa minut hulluuden ja raivon partaalle. Viemärit eivät ole tukossa. Mikä on muuttunut; wc:n pytty ja lavuaari on vaihdettu, keittiön tiskiallas viemäriputkineen on vaihdettu. Wc: lattia on laatoitettu, alla olevaa lattiakaivoa ei ole tukittu, vaan sen päälle on laitettu metallinen levy ennen tasoitemassaa. Talo on vanha omakotitalo. Help me please...

Metallilevyn alla

olevasta kaivosta on vedet haihtuneet pois ja nyt kaivo on kuiva. Paskan haju tulee nyt suoraan viemäristä.

Metallilevyn alla

olevasta kaivosta on vedet haihtuneet pois ja nyt kaivo on kuiva. Paskan haju tulee nyt suoraan viemäristä.

Siis kaivo poistettu?

Mitä tarkoitat "alla olevaa lattiakaivoa ei ole tukittu, vaan sen päälle on laitettu metallinen levy ennen tasoitemassaa."? Siis lattiakaivo on poistettu käytöstä, mutta itse kaivo on jätetty paikalleen ja päälle vain laitettu joku metallilevy ja laatoitus? Ei hyvää päivää. Toivottavasti käsitin väärin. Jos kaivo poistetaan käytöstä, pitää se tietysti tukkia esim. uretaanilla! Näin ei ole tehty niin sieltähän se haju sitten tulee. Onneksi olkoon ja purkuhommiin. (Mikäli siis en ihan pieleen käsittenyt koko hommaa, jolloin voit unohtaa löpinäni ja selventää miten se menikään.)

kyllä se se on mikä sitten haisee

Kyllä se on lattiakaivo mikä haisee jos on tuolla tyylillä peitetty. Haju tulee läpi tuosta kun kaivoa ei ole tulpattu kunnolla. Yleensä uretaanikaan ei riitä pitämään hajua poissa.

viemäri

miten on onko viemärin ilmastoiti putki tukossa?

Vilpittömästi kiitän

vastauksista hajuongelmaan. Ja kyllä, puran laatoitusta ja tukin käytöstä poistetun lattiakaivon. Hiukan kyllä arveluttaa koska lavuaarin putki liittyy siihen samaan, etten tukkisi väärääkin rööriä...

Ehdottelen

Mikset anna lattiakaivon olla? Vesieristät vain lattian ja nostot seinille noin 10cm ja uusi laatoitus. Helpottaa jo kummasti wc:n pesussakin.

Älä ehdottele typeriä

Siivoatko oksennuksen lattialta peittämällä sen matolla?
Korjaatko autosta kuuluvan kolinan koventamalla musiikkia?

Totta helvetissä itse virhe pitää korjata eikä vain sen oiretta.

Tilanne, jossa kostea paskahöyry muhii lattian alla, ei ole toivottavaa.
Lattian vesieristys ei juurikaan auta sillä kosteus leviää betonissa hitaasti mutta varmasti myös sivusuunnassa jonka jälkeen viemärin haju tunkee väliseinistä samalla kun ne homehtuvat.

Älä vastaile typeriä

Ööö? Varmaankin edellinen vastaaja tarkoitti tuolla "mikset anna lattiakaivon olla", sitä että miksei sitä jätetä normaalisti käyttöön käytöstä poiston sijaan.

Typeriä vastauksia

Ok, olet oikeassa. Ehkäpä siinä juuri tuota tarkoitettiin.
Vedin hätäisen johtopäätöksen joka oli:
"jätät kaivon sinne ja vedät vaan vesieristyksen ja toisen varvin laattoja pintaan".

Jep jep, itsekin muuten kun ekan kerran tämän luin, ihmettelin miksi kaivo on edes pitänyt poistaa käytöstä mutta siihen lienee syynsä.

Pahoitteluni vielä kerran väärinkäsityksestä.

ehdottelen

Ihmisiähän tässä kaikki. Olisi tosiaan kiva kuulla aloittajalta miksi kaivo poistettu käytöstä.

Miksi kaivo pois käytöstä? Vastaus tässä..

Talo missä asun on vanha (ja vaivainen). Siihen rakennettiin lisäsiipi, jossa pesutilat jne. Wc:n lattiakaivo tuli turhaksi,- ennen wc:ssä oli suihku, nyt sitä ei enää käytetä. Laatoitin seinät ja lattian. Vanhan kaivon peitin metallilevyllä ja sitten tasoitusmassalla, sen päälle tuli laatat.Kun luin vastauksianne ja neuvojanne hajuongelmaan, ymmärsin kyllä kuinka tyhmästi olen toiminut. Korjaan ongelman ensiviikolla neuvojenne mukaan. Kiitos vielä kaikille.

Alkava viemäritukos

hajuongelmat liittyy yleensä viemärin tukkeutumiseen, mainitsit ettei viemri ole tukossa mutta rasvakertymä syntyy välillä putken yläsektorille jolloin vesi virta mutta tuuletus ei toimi-> hajuongelma. käy sivulla www.sewerex.net jos ongelmaan ei suoraa löydy vastausta, kysy.. itselle valkeni ongelma tätä kautta.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta