Hitlerin Kotkanpesä

Pettynyt

Tulipa käytyä Hitlerin Kotkanpesällä, oli korkealla vuorella. Ensin bussilla ja sitte vielä hissillä, mielenkiintonen paikka. Menkää käymään..

25

15051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pettynyt

      Vaikka mun nimimerkki on pettynyt, en todellakaan pettynyt Kotkanpesään.

    • wienerknabe

      Ihan mielenkiintoinen paikka, oikealta nimeltään Kehlsteinhaus. Kotkanpesä, eli Eagles Nest on amerikkalaisten myöhemmin keksimä nimi.

      Ja vielä: se sijaitsee Saksassa.

      • Wienistä lounaaseen

        Minäkin tykkäisin mennä siellä kerran käymään, mutta täkäläisistä ystävistä ei sinne saa ketään kirveelläkään, ts. eivät halua olla sen paikan kanssa missään tekemisissä. Täytynee odottaa suomalaisia vieraita ;-)


      • Upeat puitteet
        Wienistä lounaaseen kirjoitti:

        Minäkin tykkäisin mennä siellä kerran käymään, mutta täkäläisistä ystävistä ei sinne saa ketään kirveelläkään, ts. eivät halua olla sen paikan kanssa missään tekemisissä. Täytynee odottaa suomalaisia vieraita ;-)

        Ei pitkä matka Iävallan puolelta http://www.kehlsteinhaus.com/english/theroad.asp?page=2
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Obersalzberg
        http://www.cityscouter.com/travelguides/munich/Kehlsteinhaus-Eagles-Nest.html
        http://hitlernews.cloudworth.com/eagles-nest-berghof-obersalzberg-mountain.php
        Ehkä joku vielä kanssasi sinne uskaltaa.


    • historian paikka

      Joo, kyllä kannattaa käydä nää historialliset paikat katsomassa. Nää toiset tyhmät katselee vain kauppojen saksalaista järjestystä ja apaljonko saa ostoskoriin tavaraa. Kyllä on perkeleen pienet ikkuna elään silloin.

    • ja Nurnberg!

      Käykää myös katsomassa Nürnbergin oikeudenkäynnin (1945-1949) entistettyä ja museoitua oikeussali nro 600:sta kaupungin oikeustalossa! Se avattiin yleisölle viime vuoden marraskuussa. Aion tsekata kesälomareisulla sen.

    • hitleri

      Kävin viime viikolla .Harmi vaan, että oli sankka sumu, joten näkymät jäivät aika vaisuiksi. Kirkkaalla ilmallahan sieltä olisi näkynyt todella pitkälle.

      Paikkana minusta ei kovin erikoinen, mutta kaipa tuolla oli vaikutusta, koska sumu pilasi maisemat. Mutta tulipa käytyä.

    • käytiin juuri!

      Käytiin vajaa pari vkoa sitten Kotkanpesä tsiikaamassa, ja yövyttiin ennen sitä Berchtesgadenin kylässä, kiva pikkuhotelli ja idyllinen paikka. Kotkanpesä oli pettymys: rahat pois-periaate ja hirveä turistipaljous, päivä oli aurinkoinen ja helteinen eli asteita 30:n kieppeillä. Itse paikkahan on vaikuttava: ensin 7 km erikoisbussilla parkkipaikalta ylös, sitten reilut 100m tunnelia hissille ja sillä 124 m ylös huvilalle. Mutta; huvilan sisustus on pilattu! Miksi helvetissä alkuperäiset kalusteet on poistettu, jenkkisotilaatko ne veivät aikoinaan kun paikka oli heidän hallussaan v v.1945-1952 ? Ainoastaan seinät katto ja takka olivat alkuperäiset, hissistäkin puuttui nahkapenkit. Mutta hieno paikka, mahtavat näköalat pilvettömässä säässä joten kokonaisuus upea.

      Harmittaa myös se,että lähistöllä olleet Hilerin, Bormannin ja Göringin talot on tuhottu kokonaan 50-luvun alussa. Ne vaurioituivat pommituksissa mutta ne olisi voitu korjata. Mutta jenkkihölmöt tuhosivat ne, ja mukamas Baijerin liittovaltio näin halusi. Tyhmiä. Ne olisivat upea matkailukohde nyt.

      samanlainen ongelma alkuperäisyyden kanssa oli Nürnbergin oikeustalon sali 600 kohdalla: ei ne penkit ja moni muu asia olleet alkuperäisiä 1946 oikeudenkäyntiajankohdan kanssa! Penkit salissa olivat erilaiset, tosin syytettyjen penkit oli erikseen näytillä toisessa näyttelysalissa, siinä on Göringit, Ribbentropit ja Keitelit istuneet ja kuunnelleet hirttotuomionsa.

      Ai niin: käykää hemmetissä myös Grossglockerin vuoret katsomassa ja ajakaa se maisematie, kertakaikkisen vaikuttavaa ja upeaa. Sinnekin sattui aurinkosää joten jäi upeat muistot.

      • 12+15

        Söittekö te Kotkanpesässä? Jos söitte niin missä hintaluokissa ruuat olivat? Pääsikö huipulle/huipulta pois helposti turistipaljoudesta huolimatta?


    • Menossa käymään.

      Olisi kiva laittaa navigaattoriin joku osoite mikä veisi perille tuonne Kotkanpesään... ???

    • 4+9

      Kotkanpesän lipunmyynnin lähellä on Dokumentation Obersalzberg ja Intercontinentalin Berchtesgaden Resort. Ensiksi mainitun lähellä on parkkipaikat. Nää on siis keskenään muutaman minuutin kävelymatkan päästä toisistaan.

    • Menossa Käymään

      Eli siis, olisikos jollain antaa ihan osoitetta millä pääsisi navigaattorin avulla kotkanpesälle?

    • 4+9

      Jos vaikka katsoo noiden kahden mainitun paikan nettisivuilta osoitteet niin saa oikeat kadun nimet ;)

    • Mööd Knuller

      joopa... taidan olla tyhmä kun en osaa "löytää"???

      Olisikos tuo liikaa pyydetty jos löydettyäsi laittaisit ne tänne kaikkien nähtäväksi?

    • Alppiliina

      Nimimerkille : käytiin juuri!
      Eiköhän kaikki natsien talojen rauniot yms. ole purettu tarkoituksella, ettei niistä olisi tullut uusnatsien pyhiinvaelluspaikkoja.
      Berchtesgaden on kaunis pieni alppikylä. Nimimerkki:Menossa käymään, löydät kyllä viittoja Kotkanpesään Berchtesgadenissa.

    • Menossä käymään

      Alppiliinalle suur kiitos. Navi vie perille nyt kun tiedän edes kylän nimen. Kiitos

    • Zankas

      Tarkka osoite on Obersalzberg, Kehlsteinstrasse ja aja niin ylös kun pääset. Jos haluat väljemmät tilat ja vähän kävellä, aja bussien lähtöpaikalta (ja parkkipaikalta) n 4oo m eteenpäin, niin on oikealla maksuton hiekkaparkki. Kesällä oli ruuhkaa, mutta ehkä tähän aikaan vuodesta on parkeillakin tilaa. Kiikarit mukaan!

      • Syrjässä

        Kiitos tarkasta osoitteesta.
        Uskon, että siitä on apua monelle. Itse en ensinmäisellä yrittämisellä löytänyt "Kotkanpesää". En nähnyt opastettuja tienviittoja.


    • mariakö

      Onko aivan mahdoton ajatus ajaa pyörällä / taluttaa pyörää tuonne kotkanpesälle???Kiitos!!

      • 10+3

        Tiedä pääseekö sinne edes pyörällä. Tie on ainakin yksityisautoilta kielletty.

        Jos meinaatte pyöräillä Obersalzbergiin niin sekin on jo melkoinen suoritus. Me muistaakseni nähtiin yksi pyöräilijä joka pyöräili rinnettä ylös kohti Obersalzbergia. Saa olla huippukunnossa huippupyörän päällä jos meinaa tuolla pyöräillä muuallekin kuin alamäkeen :D


      • helppo ratkaisu

        Tätä tietoa on vaikea onkia mistään, mutta mikäänhän ei estä teitä ajamasta ainakin siihen bussien lähtöpaikalle asti ja kysymästä infosta voiko pyöräillä loppumatkan hisseille asti.

        Jos ei onnistu niin joko kävelette tai menette busseilla niinkuin muutkin. Pyörällähän ette kuitenkaan tee mitään itse Kotkanpesässsä.


    • kummastellen

      On, sillä meno on sallittu loppupätkästä todellakin kapoista tietä vian busseille. Erikseen menee polku vaeltajille, mutta sekin on kovin kapoinen ja irtokivinen, ei siinä fillaria sovi roudaamaan. Miksi ihmeessä??

    • Allimac

      Tietääks ketään miten Kotkanpesästä pääsee helpoiten Auschwitziin kun ei ole autoa, vaan siis junalla vaiko bussilla vai miten?

    • Dachau

      Auschwitz on 700 km päässä Kotkanpesästä. Dachau vain 200 km päässä.

    • Suoliulkona

      Onpa tuolla tullut käytyä entisen pomon kanssa ajettiin sunnuntai päivän ratoksi 600km,mahtava paikka kuten kaikki muutkin linnat saksanmaalla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      291
      3197
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1591
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe