AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / Hitlerin Kotkanpesä

Hitlerin Kotkanpesä

22 Vastausta 12 526 Lukukertaa
Tulipa käytyä Hitlerin Kotkanpesällä, oli korkealla vuorella. Ensin bussilla ja sitte vielä hissillä, mielenkiintonen paikka. Menkää käymään..

Kotkanpesä

Vaikka mun nimimerkki on pettynyt, en todellakaan pettynyt Kotkanpesään.

kotkis

Ihan mielenkiintoinen paikka, oikealta nimeltään Kehlsteinhaus. Kotkanpesä, eli Eagles Nest on amerikkalaisten myöhemmin keksimä nimi.

Ja vielä: se sijaitsee Saksassa.

Hmmm...

Minäkin tykkäisin mennä siellä kerran käymään, mutta täkäläisistä ystävistä ei sinne saa ketään kirveelläkään, ts. eivät halua olla sen paikan kanssa missään tekemisissä. Täytynee odottaa suomalaisia vieraita ;-)
Joo, kyllä kannattaa käydä nää historialliset paikat katsomassa. Nää toiset tyhmät katselee vain kauppojen saksalaista järjestystä ja apaljonko saa ostoskoriin tavaraa. Kyllä on perkeleen pienet ikkuna elään silloin.
Käykää myös katsomassa Nürnbergin oikeudenkäynnin (1945-1949) entistettyä ja museoitua oikeussali nro 600:sta kaupungin oikeustalossa! Se avattiin yleisölle viime vuoden marraskuussa. Aion tsekata kesälomareisulla sen.
Kävin viime viikolla .Harmi vaan, että oli sankka sumu, joten näkymät jäivät aika vaisuiksi. Kirkkaalla ilmallahan sieltä olisi näkynyt todella pitkälle.

Paikkana minusta ei kovin erikoinen, mutta kaipa tuolla oli vaikutusta, koska sumu pilasi maisemat. Mutta tulipa käytyä.
Käytiin vajaa pari vkoa sitten Kotkanpesä tsiikaamassa, ja yövyttiin ennen sitä Berchtesgadenin kylässä, kiva pikkuhotelli ja idyllinen paikka. Kotkanpesä oli pettymys: rahat pois-periaate ja hirveä turistipaljous, päivä oli aurinkoinen ja helteinen eli asteita 30:n kieppeillä. Itse paikkahan on vaikuttava: ensin 7 km erikoisbussilla parkkipaikalta ylös, sitten reilut 100m tunnelia hissille ja sillä 124 m ylös huvilalle. Mutta; huvilan sisustus on pilattu! Miksi helvetissä alkuperäiset kalusteet on poistettu, jenkkisotilaatko ne veivät aikoinaan kun paikka oli heidän hallussaan v v.1945-1952 ? Ainoastaan seinät katto ja takka olivat alkuperäiset, hissistäkin puuttui nahkapenkit. Mutta hieno paikka, mahtavat näköalat pilvettömässä säässä joten kokonaisuus upea.

Harmittaa myös se,että lähistöllä olleet Hilerin, Bormannin ja Göringin talot on tuhottu kokonaan 50-luvun alussa. Ne vaurioituivat pommituksissa mutta ne olisi voitu korjata. Mutta jenkkihölmöt tuhosivat ne, ja mukamas Baijerin liittovaltio näin halusi. Tyhmiä. Ne olisivat upea matkailukohde nyt.

samanlainen ongelma alkuperäisyyden kanssa oli Nürnbergin oikeustalon sali 600 kohdalla: ei ne penkit ja moni muu asia olleet alkuperäisiä 1946 oikeudenkäyntiajankohdan kanssa! Penkit salissa olivat erilaiset, tosin syytettyjen penkit oli erikseen näytillä toisessa näyttelysalissa, siinä on Göringit, Ribbentropit ja Keitelit istuneet ja kuunnelleet hirttotuomionsa.

Ai niin: käykää hemmetissä myös Grossglockerin vuoret katsomassa ja ajakaa se maisematie, kertakaikkisen vaikuttavaa ja upeaa. Sinnekin sattui aurinkosää joten jäi upeat muistot.
Söittekö te Kotkanpesässä? Jos söitte niin missä hintaluokissa ruuat olivat? Pääsikö huipulle/huipulta pois helposti turistipaljoudesta huolimatta?
Olisi kiva laittaa navigaattoriin joku osoite mikä veisi perille tuonne Kotkanpesään... ???
Kotkanpesän lipunmyynnin lähellä on Dokumentation Obersalzberg ja Intercontinentalin Berchtesgaden Resort. Ensiksi mainitun lähellä on parkkipaikat. Nää on siis keskenään muutaman minuutin kävelymatkan päästä toisistaan.
Eli siis, olisikos jollain antaa ihan osoitetta millä pääsisi navigaattorin avulla kotkanpesälle?
Jos vaikka katsoo noiden kahden mainitun paikan nettisivuilta osoitteet niin saa oikeat kadun nimet ;)
joopa... taidan olla tyhmä kun en osaa "löytää"???

Olisikos tuo liikaa pyydetty jos löydettyäsi laittaisit ne tänne kaikkien nähtäväksi?
Nimimerkille : käytiin juuri!
Eiköhän kaikki natsien talojen rauniot yms. ole purettu tarkoituksella, ettei niistä olisi tullut uusnatsien pyhiinvaelluspaikkoja.
Berchtesgaden on kaunis pieni alppikylä. Nimimerkki:Menossa käymään, löydät kyllä viittoja Kotkanpesään Berchtesgadenissa.
Alppiliinalle suur kiitos. Navi vie perille nyt kun tiedän edes kylän nimen. Kiitos
Tarkka osoite on Obersalzberg, Kehlsteinstrasse ja aja niin ylös kun pääset. Jos haluat väljemmät tilat ja vähän kävellä, aja bussien lähtöpaikalta (ja parkkipaikalta) n 4oo m eteenpäin, niin on oikealla maksuton hiekkaparkki. Kesällä oli ruuhkaa, mutta ehkä tähän aikaan vuodesta on parkeillakin tilaa. Kiikarit mukaan!
Kiitos tarkasta osoitteesta.
Uskon, että siitä on apua monelle. Itse en ensinmäisellä yrittämisellä löytänyt "Kotkanpesää". En nähnyt opastettuja tienviittoja.
Onko aivan mahdoton ajatus ajaa pyörällä / taluttaa pyörää tuonne kotkanpesälle???Kiitos!!
Tiedä pääseekö sinne edes pyörällä. Tie on ainakin yksityisautoilta kielletty.

Jos meinaatte pyöräillä Obersalzbergiin niin sekin on jo melkoinen suoritus. Me muistaakseni nähtiin yksi pyöräilijä joka pyöräili rinnettä ylös kohti Obersalzbergia. Saa olla huippukunnossa huippupyörän päällä jos meinaa tuolla pyöräillä muuallekin kuin alamäkeen :D
Tätä tietoa on vaikea onkia mistään, mutta mikäänhän ei estä teitä ajamasta ainakin siihen bussien lähtöpaikalle asti ja kysymästä infosta voiko pyöräillä loppumatkan hisseille asti.

Jos ei onnistu niin joko kävelette tai menette busseilla niinkuin muutkin. Pyörällähän ette kuitenkaan tee mitään itse Kotkanpesässsä.
On, sillä meno on sallittu loppupätkästä todellakin kapoista tietä vian busseille. Erikseen menee polku vaeltajille, mutta sekin on kovin kapoinen ja irtokivinen, ei siinä fillaria sovi roudaamaan. Miksi ihmeessä??
 /   /  /  /  /  / Hitlerin Kotkanpesä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta